Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Putem puțin!

CFR n-a avut probleme la Erevan și era normal să n-aibă deoarece între campioana României și cea a Armeniei e diferență de măcar o clasă.

Permalink to Putem puțin!
vineri, 10 august 2018, 3:32

În ciuda strădaniei sale, Alașkert rămâne o garnitură limitată. Ultramodestă. Mai departe însă, celelalte reprezentante tricolore din preliminariile Europa League, FCSB și Craiova, au suferit. Mai mult Universitatea, învinsă la Leipzig, dar și FCSB, egală la Split.

Când ambele speră să obțină calificarea acasă, evident că șansele formației bucureștene sunt sensibil mai mari. Puțin probabil ca publicul nepereche de pe „Oblemenco” să-și poată ajuta favorita să răstoarne rezultatul din tur. Firește că ar fi de dorit. De văzut însă dacă va fi și posibil.

Scriind că echipele noastre au suferit, mă bazam și pe faptul că FCSB a tras un singur șut pe spațiul porții adverse, iar Craiova două! Corect, șutul lui Moruțan din minutul 90+4 putea aduce victoria. La fel de adevărat e însă că Bălgrădean izbutise până atunci câteva intervenții salvatoare. Una dintre ele, la lovitura de cap a lui Said, de-a dreptul magică. În același registru să observăm că la Leipzig, ca și la Split, portarii au fost eroii formațiilor vizitatoare. Jucătorii cel mai bine notați, Bălgrădean cu 8, Pigliacelli cu 7. Asta înseamnă, traducând, că jocul din câmp nu s-a ridicat la nivelul dorit.

Cel al alb-albaștrilor n-a scăpat neamendat de presa germană. Bild a scris „Pur și simplu, Craiova n-a existat. În duelul cu piticii din România, Leipzig a irosit foarte multe ocazii, ratând astfel un festival de goluri”. În același registru, chiar mai blând, am scris și eu imediat după meci, reproșuri ce-au stârnit mânia unor internauți. S-ar cuveni ca respectivii să sesizeze diferența dintre fani și jurnaliști.

Merită ascultată, nu și însușită, explicația lui Mangia că „Am jucat cu trei fotbaliști foarte tineri”. Trimitere la Mihăilă, Baicu și Markovici, introdus spre sfârșit și, dintr-o eroare tehnică, omis din caseta partidei.

Felicitări italianului pentru îndrăzneala de a promova jucători de 18-19 ani. Numai că unei echipe care visează performanță pe plan continental îi trebuie imperativ valoare și abia apoi medie de vârstă. Din păcate, niciunul dintre cei 3 de mai sus nu s-a remarcat. După cum Jakolis, înlocuitorul lui Man, a lăsat o impresie mai bună decât cel pe care l-a substituit. Croatul Jakolis are 26 de ani, iar Man încă n-a împlinit 20.

Nu pretind că U ar fi câștigat cu Leipzig cu Băluță și cu Gustavo titulari. Fără îndoială însă că s-ar fi prezentat altfel. Mai înfiptă, mai dezinvoltă.

Apropo, consider că regula Under 21, impusă de FRF, a înviorat Liga 1, dar și că există riscul ca, exagerându-se, să nu-și mai atingă scopul. Personal, nu creditez strategiile de primenire trâmbițate de Burleanu et Comp. Dincolo de gafele actualei administrații federale privind așa-zisele centre de excelență, fondate ilegal și desființate cu pierderi de peste două milioane de euro, saltul promis continuă să întârzie. Iată, Israelul ne-a bătut deunăzi la Mogoșoaia cu 2-0 la U19 și Cipru cu 3-2 la U17, în vreme ce o selecționată U15 a Republicii Moldova i-a umilit pe puștii români cu 5-1 și 6-0!

Am sărit de la una la alta și-mi cer scuze. Principala constatare e că atât e capabil fotbalul nostru în clipa de față. Vrem mult, dar putem puțin! Restul e amăgire.

Comentarii (49)Adaugă comentariu

nea Caisa (6 comentarii)  •  10 august 2018, 15:58

nu e cazul de indrazneala la mangia, pur si simplu nu are cu cine in atac, alea sunt solutiile, niste pusti de 18-19 ani care au cateva meciuri in prima liga. dupa plecarile jucatorilor de baza, craiova a intarziat cu saptamanile aducerea unor inlocuitori si daca nu aduc urgent oameni ( sa vedem cu meza colli daca le iese, eu ma indoiesc) sunt in pericol sa nu prinda play off

Roadghost (37 comentarii)  •  10 august 2018, 16:11

Are dreptate aici Ioanitoaia, au dezamagit si Fcsb si Craiova, ba as adauga ca nici Cfr nu s-a prezentat grozav, o echipa mai solida le-ar fi dat vreo 2 boabe... nici mie nu mi se pare neaparat vinovat Mangia la Craiova, campania de vanzari/achizitii a clubului pare mai degraba a fi opera unui adversar:))

alin (626 comentarii)  •  10 august 2018, 16:18

De la una la alta dar f interesant. Chestia cu juniorii de ce nu s-a publcat?????

lenroc (6 comentarii)  •  10 august 2018, 16:37

fotbalul romanesc e decedat, campionatul românesc este de neurmărit generând doar plictiseală si vorbe goale.

lenroc (6 comentarii)  •  10 august 2018, 16:39

fotbalul românesc a decedat. campionatul nostru e de neurmărit generând doar vorbe goale si plictiseală.

Dimi (65 comentarii)  •  10 august 2018, 16:49

De data asta nu am nimic de obiectat. Corect.

Andrei F (1607 comentarii)  •  10 august 2018, 16:53

Sa fi vazut meciul si sa va referiti la notele date de GSP este ...prea mult ***.Pai jucatorul acela ,,bun,, de la croati trebuia eliminat la cate coate a dat!!!Dar desigur,voi ziaristii GSP aveati grija la ce face Alibec pe teren...Man ,Tanase si Benzar au simtit din plin puterea coatelor croate si nu ma mir ca voua v-a placut.De altfel GSP a dat nota mare si arbitrului...Treceti cumva la sporturile de contact?Totusi buna mentiunea ca tinerii promovati in Europa au fost depasiti...Burleanu se lauda ca doreste calificarea in grupe a doua echipe...Poate cand si europenilor li se impune reguli in care sa aiba jucatori tineri...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

observator_federal (53 comentarii)  •  10 august 2018, 16:55

Craiova nu are doar mulț fani, are mulți suporteri! Mulți au fost cu echipa și la meciul de la Leipzig, o galerie de peste 300 adică. Am făcut precizarea cu suporterii pentru a reaminti afirmația lui Pesici, cum că "FCSB are fani dar nu are suporteri!" - trist, dar perfect adevărat. Și mi se par exagerate criticile aduse Craiovei, din moment ce scorul a fost doar 3-1, în condițiile în care FCSB (care a avut la meciul de acasă cu City un raport al șuturilor la poartă și pe poartă aproape perfect identic cu al oltenilor aseară, a încasat un 0-5, pe teren propriu, meci rămas ca model absolut pentru tetmenul de "umilință" (evident "încununată" de coregrafia de prestigiu mondial). Vă rugăm, nu vă exersați răutățile și nu vă defulați frustrările atacând Campioana unei mari iubiri! Universitatea Craiova nu s-a făcut de râs nici aseară, mulțumită și omului adus de Mangia (un antrenor adevărat) în poarta oltenilor!

nicu bala (6 comentarii)  •  10 august 2018, 17:32

Ovidiu ca intodeauna nici nu lauzi nici nu certi. Daca nici acum cand il urmezi indeaproape pe Mitru Farcas nu pui punctul pe I CAND OVIDEL?

Gabriel (3 comentarii)  •  10 august 2018, 17:37

Ar trebui gasit un sistem de premerie pentru participantele in Europa, pentru a nu-si mai vinde jucatorii inainte de participarea in Cupele Europene. Reprezinti tara pana la urma! Sau daca nu obligate, cumva. Altfel vom avea in fiecare an echipe ca si Craiova sau Viitorul care ne fac de ras! Scuza ambilor antrenori ca au folosit jucatori tineri este penibila, doar pentru alibi. Au uitat ca in Europa nu te obliga nimeni sa folosesti jucatori under 21?

clejanu gh. (5 comentarii)  •  10 august 2018, 17:44

Comentarii invechite din sec 19, iesi la pensie , lasa baieti destepti, sa scrie ti-a trecut timpul.

cipinho (28 comentarii)  •  10 august 2018, 18:10

Echipele noastre, cum era de asteptat au facut figuratie in deplasare, ma refer la cele 2 care au intalnit adversari de calibru (CFR deocamdata iese din discutie). NU stiu daca FCSB merita calificarea si/sau daca se va califica saptamna viitoare dar Craiova a fost catastrofala. ca sa ne uitam putin pe rezultate, Trencin si Dinamo Minsk, 2 echipe mici au invins colosi cu 4-0, de curiozitate m-am uitat putin la Tencin, in fel de satelit al lui Ajax, splendid joc, si totusi in minusculul campionat al Slovaciei mai pierde si acasa (4-1 in acest debut de sezon cu o anume anomnima echipa ruzumborek) cum s-au metamorfozat oare sa invinga locul 3 din Olanda??? si daca a avut cineva rabdare sa urmareasca macar putin din Sevilla cu lituanienii de la zalgiris Vilnius, scor 1-0, meciul a fost teribil pentru Sevilla, au dat in gol din lovitura libera (executata magistral) in rest nicio ocazie notabila in prima repriza, iar pe finalul reprizei lituanienii au avut 2 ocazii monumentale, unu singur cu portarul scarita nereusita si o centrare care a gasit 3 (!) lituanieni singuri singurei in careul Sevillei, printre care si Liviu Antal dar sutul a fost slab. dupa pauza Sevilla a incercat sa mai inscrie, au avut ceva ocazii dar fara alte goluri. lituanienii au mai avut o ocazie uriasa tot prin Antal, a intors perfect fundasul care s-a dus sanie dar sutul a nimerit portarul, o noua interventie miraculoasa... ei bine cam asta e diferenta dintre Craiova si Zalgiris, unde culmea cel mai bun jucator e in roman...

ccc (137 comentarii)  •  10 august 2018, 18:21

Analiza destul de obiectiva, chiar daca suporterii csu Craiova se supara. Nivelul foarte scazut al fotbalului romanesc are multiple cauze, printre care si lipsa investitiilor. Cand scopul unor patroni ale caror echipe participa in play-off este unul singur, anume impiedicarea castigarii titlului de catre fcsb, scop in care se unesc intr-o cooperativa ad-hoc, posibila performanta in cupele europene este trecuta in plan secund, investitiile fiind facute in "prietenii" si arbitraje prietenoase, nu cred ca am putea avea vreo pretentie la europa. Un oficial al clubului campion declara senin ca a "pacalit" un jucator sa semneze prelungirea contractului pretinzand ca semneaza pentru ceva bani de chirie si nu se intampla absolut nimic, presa se comporta ca si cum ar fi ceva absolut normal, nu cred ca meritam sa nexasteptam la evolutii bune in europa. Ne bazam pe inselaciune, furt, aranjamente de culise, arbitraje partinitoare si interese de moment. Fotbalul, ca si resttul societatii, a intrat pe o panta descendenta de acum cativa ani, panta ce se dovedeste din ce in ce mai abrupta si care a devenit un tobogan extrem de alunecos si evident, fara intoarcere. Nu cred ca Burleanu este singurul vinovat pentru tot ce se intampla rau in fotbalul romanesc. Nu sunt ffa burleanu si nici fan jiji becali, dar din pacate, asta este realitatea, iar in urmatorii ani vom asista la dezastrul total, cu echpe falimentare desfiintate.

gelu (116 comentarii)  •  10 august 2018, 18:35

Craiova sa zica merci ca a scapat ieftin. Daca se facea scorul 3-0 dupa 15 minute nu se supsra nici Mangia. Zilele acestui infumurat de macaronar sint numarate. A luat cupa cu noroc dar norocul i s-a terminat. Curind va fi ciao.

Fane (150 comentarii)  •  10 august 2018, 18:35

Chiar putem foarte putin spre deloc.

Costicla (1 comentarii)  •  10 august 2018, 19:50

La u15 Romania a folosit jucatori(copii)numai de la Vaslui si Husi.ins schimb,moldovenii au folosit tot ce aveau mai bun.asa ca nu are nicio relevanta rezultatul.informati corect cititorii

gica (13 comentarii)  •  10 august 2018, 22:50

Putem putin si o sa putem si mai putin. Vai mama noastra...

popescu (3 comentarii)  •  10 august 2018, 23:01

O sa remarc doar culoarul ce i s-a creat cfr-ului ( kvsc 1907 ), care dupa malmo a primit aceasta armeana ( pentru coeficient ), iar ce urmeaza e si mai simpatic -- Dudelange, din Luxemburg. De ce Dudelange, pentru ca Legia -- ca si West Ham , de doua ori cu Astra -- a fost ' convinsa ' sa faca pasul in spate. Iata ca sprijinul si promovarea oculta a acestei formatii continua si la exterior, nu-i de mirare ca nici unul din gsp nu ataca vreun subiect spinos legat de ea. Cu alte cuvinte, una ajunge sigur in grupe, adica acea echipa careia nici azi , dupa mai bine de un an, gsp nu-i poate numi proprietarul. Nici nu nu se omoara sa-l afle. Ba chiar daca l-ar sti, nu s-ar obosi sa n-il spuna. " Regula" cu tinerii sub nu stiu ce virsta care e musai sa fie , in lot, in teren etc. in ce campionat s-a mai vazut ?!? Orice chestie fortata, obligatorie, impusa nu are cum sa fie de bine....daca era ceva bun , era facuta de unu, dupa el se luau altii si se raspindea de la sine. In plus asta intra cu tancurile in organizarea ( si financiara ) a unui club, fortind cheltuieli si energie organizatorica. Mai de mult, un prost pe care gsp l-a impiedicat sa ajunga presedinte FRF avea idei similare, dar fara a forta si obliga cluburile. Prostul a fost si pe la Barca si a fost si capitan al nationalei. Astazi, tot felul de isteti se intreaba naiv daca cel care a ajuns in locul lui la FRF si ii fura ideile are vreo vina ca totul merge prost . Cum sa aiba, e nevinovat ca Alba ca Zapada !!! Pentru burleanu , caci el e Alba ca Zapada, cel mai mare si de succes investitor roman este inamicul numarul 1 si voi va intrebati daca are vreo vina ?! E ca si cum Florentino Perez ar fi inamicul in Spania, patronii lui PSG in Franta sau cei ai lui City in Anglia. Si se mai intreaba -- complice -- presa cum a ajuns asta la cirma FRF, chiar asa ??? A ajuns ca sa distruga, d-aia a fost montat acolo !!!

Viorel (2 comentarii)  •  10 august 2018, 23:04

Ce inseamna public nepereche, ca nu inteleg? Pana nu au avut stadionul asta erau mult departe fanii echipei lui olguta si a psd-ului ***. Au promovat direct in liga a 2 a, desi lui Talpan si echipei lui , CSA, nu i se accepta. Sunteti îmbătrânit in rele. Pacat.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

gio (59 comentarii)  •  11 august 2018, 1:00

Nea ovidiu, cand nu scrii de daum scrii de burleanu, nici o masa fara peste :)). Din ce-mi amintesc la juniori/tineret am fost praf intotdeauna, in anii 2000, in anii 90, in anii 80 etc, ici colo cate cate o floare gen australia 1983. Daca sustineti totusi ca s-au prostit juniorii sub burleanu, veniti va rog cu o statistica vs perioada M sandu ca mi-e nu-mi reiese ca stam mai prost, suntem fix la fel. Masura U21 este foarte buna, iar ea te obliga sa joci cu un U21, nu cu 3, cum a jucat Craiova, ca sa nu mai vorbim ca in europa nu aveau nici o cota U21.

jos_cenzura (114 comentarii)  •  11 august 2018, 1:54

Cum sa învioreze jocul o regulă (cea cu U21) care limitează pe cine poate trimite în teren antrenorul? Adică în loc să trimită cei mai buni 11 în teren, trebuie sa trimită pe cei mai buni 9, plus 2 tineri. Dacă cei 2 tineri erau printre cei mai buni, oricum intrau în echipă, dar dacă nu sunt, le iau locul la alți doi jucători mai buni sau mai în formă.

ovidiu_3003 (1630 comentarii)  •  11 august 2018, 8:47

...nea Ovi acum ti ai dat seama ca putem putin?...nu ai vazut ca ne au batut albanezii care nu mai aveau sanse de calificare ? Trebuia pastrat Daum...omul avea strategie pe termen lung ...asa cum avem noi la Craiova...dar prostii de bucuresteni se cred buricul pamantului ...noi vrem sa batem fcsb ...si nu ne intereseaza altceva ...

Ybro (1 comentarii)  •  11 august 2018, 9:22

Hm... Romania trezestet!!! Va povestetsc ceva... O echipa din Liga 2 cauta jucatori. Se desfasoara un meci amical unde jucotori noi au sanse de a da probe! !!! (Dupa 300 km parcursi in romania ce insemana 5-7 ore ! ) Ai primit acea sansa la ce ai visat toata viata . Un meci amical, ajungi la destinatie in timp te baga antrenorul in min 85, peste un minut el paraseste incinta trenului dejoc .... Se termina partida . Nai reusit ! Doi ani mai tarziu cu moralul la pamant, intr-o alta tara, acelasi fotbalist primeste 60 zile casa isi demonstreze calitatile !!! Oameni buni aveti rabdare !!! Avemi jucatori buni !!! Dati sansa la cei buni si lasati prostiile :) . Hai Ro mania

?????? (831 comentarii)  •  11 august 2018, 12:51

Opinați că, de ar fi fost lider politic, Cornel Dinu, probabil ar fi fost prin preajma celor condamnați pentru crime împotriva umanității ?

?????? (831 comentarii)  •  11 august 2018, 14:35

Și care ar fi diferența dintre ceea ce le oferă liga profesionistă de fotbal lui Sergiu Buș ,lui Denis Alibec, sau chiar și Azdren Llullaku, titular de necontestat în aceeași echipă, dacă prezența unuia sau altuia dintre ei impune absența unuia dintre ceilalți componenți ai lotului, pe o perioadă mai lungă sau mai scurtă de timp ,din echipa titularilor; ca mod exprimare a posibilităților jucătorilor profesioniști de fotbal de a defini în mod fotbalistic dimensiunile unei deveniri ale unei cariere fotbalistice ?

?????? (831 comentarii)  •  11 august 2018, 15:00

Rectificare la comentariul anterior, Laurențiu Buș în loc de Sergiu Buș, ?

Andrei (10 comentarii)  •  11 august 2018, 15:31

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Doryn (166 comentarii)  •  11 august 2018, 17:17

@gio. La juniori am fost mereu praf, ai dreptate. Dar si Ioanitoaia are motive sa il critice pe Burleanu pentru ca niciodata un presedinte frf nu a facut atita caz de juniori si a investit in ei iar rezultatele au dezamagit rau. Conclzia e ca a investit gresit deci e o criza de competenta.

?????? (831 comentarii)  •  11 august 2018, 18:50

Ați reținut dacă, domnul Cornel Dinu, ''procurorul'' ,ar făcut și discuții publice despre ,"condiționalul optativ'' ? Vă reamintiți, oarecum, și începuturile domnului Cornel Dinu, ca selecționer al echipei naționale de fotbal ?

dodo (205 comentarii)  •  11 august 2018, 19:45

Nea Ovi, oare cand o sa ,,te dezici,, de mentorul Luce? Macar de statuile din Tirana si Irlanda de Nord, de blatul celor 3 ghete de aur, de distrugerea generatiei de aur a fotbalului romanesc 1985-86 sau de cooperativa Postelnicu, Velea din Craiova, Macavei din Deva...

?????? (831 comentarii)  •  11 august 2018, 19:46

Cum ați opina, sau aprecia, totuși, domnule Ioanițoaia, despre faptul că, încă nu s-a descoperit, sau publicat, o formulă , despre ,"cum să fii punctual la întâlnirea cu măreția", adică, dacă întârzii să fii depunctat, iar dacă ajungi mai devreme , să fii considerat "fraier " ?

?????? (831 comentarii)  •  11 august 2018, 19:49

Dumneavoastră spuneți, ,,toate la timpul lor" ?

?????? (831 comentarii)  •  11 august 2018, 19:52

Sau, și dumneavoastră spuneți, ,,toate la timpul lor" ?

di livio (214 comentarii)  •  11 august 2018, 20:10

reprosuri ce-au stirnit minia unor internauti...nea Ovi, da de unde stii ca internautii erau miniosi?...ca administratoru de la blocu lu matale zice ca nu citesti postarile internautilor...inseamna ca-i mare mincinos adminu asta de bloc...amu iar te corectatara cititorii...ca selectionata Romaniei U15 batuta de Moldova era de fapt selectionata Husi...normal era sa corecteze adminu de bloc prostia care-ai scris-o da el ii habarnist...da-l afara ca-i incompetent

?????? (831 comentarii)  •  11 august 2018, 20:14

@ Și dacă, domnule gazetar, ,,toate la timpul lor" , unde mai este, ,,surpriza" ?

gica (73 comentarii)  •  11 august 2018, 20:56

Daum este de vina.

Sile (19 comentarii)  •  11 august 2018, 21:50

Di livio vrei sa pari cunoscator si te dai cult dar meciul la care te referi s-a jucat sub titulatura de selectionate nationale. Am fost la meci si stiu cel mai bine.

Adrian (4 comentarii)  •  12 august 2018, 8:11

Fotbaliști tineri si atat. Isi trag chilotii peste pantaloni si se cred Superman.Toti visează doar la banii lui Messi si ai lui Ronaldo , dar nimeni nu este interesat de munca lor, de cate ore se antreneaza pe zi. Boala cu visatul si cu putirinta nu sunt de ieri de azi, ci este boala veche.Mitu ,Plesan ,Luțu, toti născuți talent dar morți speranță .Luțu, a fost cel mai norocos, a ajuns valet la palatul lui Gigi,are un job. PS. Mario Coluna, "Monstrul sacru" al Benficai , făcea zilnic 2 ore de antrenament individual. Pele când era junior juca pe 1000 cruzeiros si nu avea pretențiile si fitele pe care le au rapciugile noastre de la U16.Nea Ovi ,cati fotbaliști din Liga lui Mitică au deschis o carte?Una de specialitate nu altceva.Sunt saraci cu duhul si vai de mama lor.

Comentează