Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Craiova Minima

Nu era de așteptat ca U Craiova să spargă banca în fața unui adversar cotat la 300 de milioane de euro, dublu față de întreaga noastră Ligă 1!

Permalink to Craiova Minima
joi, 9 august 2018, 9:55

În disputa cu un Leipzig reprezentat la recentele Mondiale de suedezul Forsberg, danezul Poulsen și neamțul Werner, trupa din Bănie pornea cu șanse reduse în deplasare. Realiști fiind, vorbeam despre altă mâncare de pește. Despre altă dimensiune.

Atât că Rangnick și-a odihnit inițial vedetele de la CM (Forsberg din minutul 62, Poulsen din 75) și a aliniat o garnitură tânără, presărată cu rezerve. De partea cealaltă, Mangia nu s-a sfiit să răspundă cu aceeași monedă. A început curajos cu Mihăilă, un puști promițător de nici 19 ani, crescut în pepiniera proprie. Italianul n-a abandonat însă defensiva lui de-acum clasică în trei, așezare aventuroasă ce a produs din nou pagube. Mangia l-a scos pe Gardoș și l-a titularizat, lângă Ferreira și Kelici, pe ghanezul Donkor, proaspăt sosit. Noroc că portarul Pigliacelli a intervenit providențial în câteva rânduri.

Din păcate, meciul a demonstrat că formația olteană a avut motive să-și facă probleme. Rapidă și directă, Leipzig a dominat o confruntare desfășurată majoritatea timpului în aceeași direcție, spre buturile bravului Pigliacelli. Fără să devină disperată sau ridicolă, Craiova a rezistat greu ritmului, lăsând impresia că și-a propus să se apere, nu să atace. Cum n-a reușit nici una, nici alta, golurile marcate de Konate, Cunha si Poulsen au venit logic. Consecință firească a unei superiorități evidente: 61-39 la sută posesie, 16-1 la cornere etc.

O evoluție ștearsă a alb-albaștrilor, anonimă, rareori înviorată de șarjele lui Mitriță, a sporit regretele legate de renunțarea la Al. Băluță, Gustavo și Screciu. Așa se întâmplă însă, dezamăgitor, când vinzi valorile și nu pui nimic important în locul lor. N-are decât să se supere cine vrea, însă atât poate Craiova în acest moment. Puțin în raport cu tradiția fotbalului din Bănie și cu pretențiile suporterilor.

Singurul aspect pozitiv al întâlnirii a constat într-un rezultat salvat in extremis de golul lui Martici. El îi îngăduie Craiovei să spere la întoarcerea scorului în vulcanul de pe „Oblemenco”. Totuși, o spun cu părere de rău, mi-e teamă că Leipzig a și tranșat calificarea în favoarea ei. Orice alt final în capitala Olteniei ar fi de domeniul miracolului.

Comentarii (31)Adaugă comentariu

Bogdan (25 comentarii)  •  9 august 2018, 22:03

Domnule, chiar credeti ca se schimbau lucrurile dacă erau în teren jucătorii plecati? Eu cred ca profitati de rezultat ca sa mai atacati actuala echipa.

militari (120 comentarii)  •  9 august 2018, 22:05

Salut faptul ca nu o periati pe Craiova care nu a jucat nimic. Acasa va pierde la diferenta si mai mare, pun pariu cu oricine.

xabi (1 comentarii)  •  9 august 2018, 22:09

Daca nu vindea valorile scorul era acelasi, sa fim seriosi.

Daniel (223 comentarii)  •  9 august 2018, 22:20

@Bogdan. Echipa actuala e laudata nu criticata la cit de prost a jucat. Scorul real era 0-5 sau chiar 0-6. Iar cu Baluta si Gustavo mai putea scoate ceva.

Che Guevara (363 comentarii)  •  9 august 2018, 22:22

Sa nu uitam ca, in 1983, la Kaiserslautern scorul era, la un moment dat, 3-0 pentru nemti. Apoi Craiova a reveni la 3-2 si in mansa a doua, in urma unei mobilizari a intregului oras oltenii au intors rezultatul si au ajuns in semifinala cupei UEFA. Clona mai are de tras pana cand sa ajunga acolo. Felicitari pentru ca joaca an de an in Europa, dar joaca pe cadavrul echipei lui Mititelu. Jucatorii de care vorbiti au fost vanduti pentru ca e nevoie de bani la partid. Sa nu va imagintati ca Rotaru a intrat in fotbal ca a vrut el sau ca l-a lovit dragostea de Craiova intr-o noapte. El este un paravan pentru afaceri ale politicienilor de la noi. Se stie foarte bine care politicieni. Daca tot calca orice umbra de demnitate si de onoare in picioare, aceasta echipa are datoria sa nu faca numele orasului Craiova de ras. Marseille a reusit sa marcheze 5 goluri formatiei din Leipzig. Oltenii au nevoie de un 2-0 in retur si ar face bine sa gaseasca o metoda prin care sa obtina acest rezultat.

observator_federal (53 comentarii)  •  9 august 2018, 22:24

Statistica suturilor la meciul de azi 23(11 pe poartă) - 2(2 pe poartă) mi-a adus aminte de cea din meciul din 16 august 2016, meciul pierdut acasă de FCSB cu City : 8(2 pe poarta) - 23(12 pe poartă) . Azi însă nu au fost penaltyuri și, din fericire, nici scorul nu a fost umilitor...

Olteanu (478 comentarii)  •  9 august 2018, 22:25

Che Guevarra, aia era alta Craiova cu alta valoare si alta mentalitate. Cea de azi e la ani lumina distanta in urma. Hai sa nu ne imbatam cu apa rece.

Petro Burgener (30 comentarii)  •  9 august 2018, 22:35

@Che Guevara, chiar crezi ca va reusi Craiova 2-0 in retur? E al cincilea meci oficial si ei nu joaca nimic! N-au nici antrenor, acest Mangia e total depasit de evenimente! Nu e cu nimic mai bun decat antrenorii nostri! Daca nu era portarul ii umileau nemtii! Sincer, n-au nici cea mai mica sansa de calificare, iar in campionat , daca nu se schimba ceva in bine, nu vor ajunge in play-off!

Liviu (2 comentarii)  •  9 august 2018, 22:48

Nici chiar Craiova Minima. Sa fim seriosi, Maxima a jucat execrabila in prima repriză la Kaiserslauterm. Nici in retur n-a rupt gura târgului. Titlul e răutăcios, sper ca Dl. Ioanitoaia sa spuna după retur " M-ai învins, Alexe!"

Ducu (121 comentarii)  •  9 august 2018, 22:53

Aveti dreptate. Rezultatul a mai salvat un meci foarte slab al Craiovei.

ovidiu_3003 (1630 comentarii)  •  9 august 2018, 22:56

...nea Ovi inca odata ne demonstrezi ca nu le ai cu fotbalul ...de ce scrii despre ceva la care nu te pricepi nu intelege nimeni... Ce valori am vandut noi ?...acelea care in patru meciuri n am luat decat un punct de la fcsb ?...rezervele nemtilor bat fcsb de 10 ori in zece meciuri ... ...pe noi dupa tragerea la sorti nu ne a mai interesat E.L. Noi cei care tinem cu CSU si ne ducem pe stadion vrem sa batem fcsb ...nu ne intereseaza parerile dusmanilor ...

Che Guevara (363 comentarii)  •  9 august 2018, 23:11

@Olteanu: exact. Daca ti-ai asumat rolul de a duce numele orasului Craiova in Europa trebuie sa o faci cu onoare. Nu sa te duci sa fii sparring partner pentru toate echipele din cupele europene. clona a dat la o parte echipa lui Mititelu ca sa demonstreze ca poate mai mult. Cu Milan s-a facut de ras. Daca si de data asta fac la fel inseamna ca l-au sacrificat pe omul ala degeaba. @Petro Burgener: Am o vaga banuiala ca Moldovan facuse csu sa functioneze si, cand l-au adus pe Mangia, italianul decat a preluat o formatie construita de "comisar". Ca dovada, in scurtul mandat de la Astra, Moldovan a scos cateva rezultate bunicele. In orice caz, cu mentalite de-asta "e diferenta mare intre noi si ei" Mangia nu poate ajunge niciunde. Craiova Maxima a fost maxima pentru ca nu a renuntat la lupta niciodata. csu nu va fi o echipa iubita in Craiova niciodata. Este o echipa de partid care se foloseste de alibiuri la orice pas. Iata ca in Europa nu poate sa iti castige PSD meciuri.

dinu (427 comentarii)  •  9 august 2018, 23:17

Beeei ovidiu3003 tu nu te mai destepti odata????Sustii senin aceleasi timpenii...Cine nu lauda Craiova ta e exploatator si dusman de clasa, chiar esti penibil. Trebuie sa fii orb sa nu vezi ca echipa a jucat tontoroiul nu fotbal. Rezultatul corect era 5-0.

LG (2 comentarii)  •  9 august 2018, 23:55

Trecând peste răutățile mai mult sau mai puțin obiective, as vrea sa facem cu toții un exercițiu de imaginație: alegeți cei mai buni 11 jucatori din campionatul românesc, puneți cel mai bun antrenor din lume si lăsați-i sa joace contra acestei mașini de fotbal care, chiar daca nu are un nume in Europa, e totuși evaluată la vreo 300 MEUR, adică dublu fata de Liga 1 Betano. Pun pariu ca scorul ar fi același daca nu chiar mai mare... Acum, atâta poate Craiova la momentul asta, cu jucatori luați gratis sau pe care s-au plătit sume derizorii (exceptie Cicaldau). Problema e ca anul asta Craiova, cu lotul actual si Mangia antrenor, poate cel mult sa spere la play-off, asta daca nu cumva il vinde in iarna si pe Mitrita - iar atunci e clar ca se bate la retrogradare.

Andrei (10 comentarii)  •  10 august 2018, 0:07

tatae, lasa-ne bre, du-te la birt si mai da o dusca pe gat. esti de un peibil sinistru...de aia nu a ce cauta la Craiova. Si bine iti fac! ***...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Aditza (1 comentarii)  •  10 august 2018, 1:32

Nea racoare sau cum te-o chema( Ioanițoaia), Craiova Maxima sau U Craiova e acelas lucru, cum iti permiti matale sa ii zici Minima dupa un joc slab cu o echipa care poate sa bata orice echipa a Europei. Cand luat *** bataie cu 5-1 de la city si mai putea primi inca 5 de ce nu ai umilit-o cum o faci cu Stiinta?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Sorin (24 comentarii)  •  10 august 2018, 7:03

Leipzig ar fi eliminat si pe Steaua si pe CFR. Fotbalul din Romania este departe de ce se joaca in vest.

Vali (27 comentarii)  •  10 august 2018, 8:12

Asta cu Leipzig care bătea FCSB,CFR,sau orice echipa de la noi,nu prea are legătură cu nimic. I--au bătut pe oltenii lui 3003 rău de tot.Asta e valoarea craiovenilor acum.

John (564 comentarii)  •  10 august 2018, 8:57

Adevarat ca asa cum joaca echipa de prost Craiova e in mare pericol sa nu intre in playoff. Ca sefii ei tin coada pe sus nu e de mirare ci tipic oltenesc. Marcel Popescu da declaratii de parca ar fi presedinte la Juventus Torino sau la Barcelona.

Emil (43 comentarii)  •  10 august 2018, 9:05

Relatare exacta. Craiova a dezamagit ca in toate meciurile din acest sezon. Suporterii care refuza sa priveasca la adevar si cred ca ziaristii trebuie sa fie ca ei isi fura caciula singuri. Nu a surprins forta nemtilor dar a deranjat slabiciunea romanilor care nu au tras un sut la poarta.

Fane (150 comentarii)  •  10 august 2018, 9:08

Un sfert de ora cat m-am uitat,am vazut ca au jucat cu 4 fundasi si nu trei. Pe Briceag nu l-ati observat?El si Donkor au fost cei mai solicitati. In rest neputinciosi in fata nemtilor.

aciduzzo (23 comentarii)  •  10 august 2018, 9:15

Mai sa fie....despre ce vorbiti bre??...Craiova la Kaiserslautern??....Ba da-o-n saracie!! Vorba staretului de la Facaieni!!!......Ce treaba are Craiova aia de atunci cu craiova asta de acum?? Stim cu totii....niciuna!!!!....Ale Mitrita dadura cu muci-n fasole! Si nici n-avea ce sa faca altceva....despre ce vorbim?? Fotbal german cu fotbal romanesc!! Acum...in anul de gratie 2018...putem vorbi despre asa ceva in acest moment?? Eu zic ca nu!!

make (8 comentarii)  •  10 august 2018, 9:19

Craiova asta minima e chiar o gluma de echipa anul acesta. Si in campionat si in Europa, indiferent de terenurile pe care joaca baietii astia sunt de nivelul play-out. Istoria e una, realitatea e alta. Ce-au realizat alde Balaci, Donose, Camataru si ceilalti din generatia lor nu are nimic de-a face cu lesinatii generatiei de azi. Oltenasilor, nu va mai dati de ceasul mortii, acceptati realitatea si fiti barbati: atat puteti. Acum aveti stadion, dar nu mai aveti fotbal. Nu poti sa le ai pe toate in viata asta.

Gututenstain (1 comentarii)  •  10 august 2018, 10:29

Vad ca multi *** ai fotbalului scriu diverse prostii incepand cu ioanitoaia care crede ca scrisul lui a avut valoare atat in trecut cat si in prezent si viitor.Craiova a reaparut in fotbal de cati va ani.In aceasta perioada s-au facut si greseli dar echipa ,pentru orice orbete creste de la un an la altul.Daca echipa este slaba de ce a fost clasata in primele trei?Daca echiapa a fost slaba atunci celelalte cechipe cu care a jucat cum sunt?Dupa plecari de jucatori nu trebuie sa fi prea inteligent sa intelegi ca vine o perioada de refacere.Sunt tare curios ce ar fi facut celelalte doua echipe cu formatia germana.Pentru toti superinteligentii - Craiova era creditata tot cu sanse minime si cu Kaiserslauten

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

aciduzzo (23 comentarii)  •  10 august 2018, 11:20

N-am avut simpatii foarte mari pentru Craiova dupa cum n-am nici acum, desi ce era al ei trebuia sa fie pus de-o parte! Oricate simpatii sau antipatii ai avea in fotbal, Craiova Maxima era Craiova Maxima....aia era ECHIPA domle nu adunatura de fotbalagii! Numai primul 11 daca-l scrii si te ia ameteala!...cat despre ,,Kaiserslauten''.....e adevarat...Craiova n-ar mai fi avut nicio sansa daca scorul ramanea 3-0!! Dar asa....la 3-2 puteti sa scrieti ce vreti...la 3-2 Craiova pornea ca favorita...asta ca sa-l plagiez pe unul care cica e gheneral si stie gramatica cat stiu eu fizica atomica!!! Nu era nici pe departe creditata cu sanse minime la 3-2 in tur!?? Aiurea!! Tot Centralul si toata suflarea fotbalistica a Olteniei si chiar a Romaniei stia clar ca un 1-0 pentru Craiova era si posibil si realizabil si la indemana si firesc! Preluarea pe care a facut-o Crisan la golul 2 in Germania dupa pasa de manaul a lui Ticleanu ( care trecuse cu bine o complicata operatie la un ochi) n-o mai vezi cu una cu doau pe terenurile de fotbal de azi! Si apoi....cu o zi inainte de returul de pe Central....in ,, Informatia Bucurestiului''....nea Jenica Barbu i-a facut pe jucatorii Craiovei ,,copii ai durerii si ai fericirii '' rugandu-i sa nu ne intristeze a doua zi...si nu ne-au intristat...au batut cu 1-0 si s-au calificat!! Care ati trait vremurile alea....si eu le-am trait......am fugit de la liceu sa vin acasa sa vad meciul la tv.....toti stiu ca vi le amintiti cu placere! Si uite....imi vine in minte un episod trait de mine pe Ghencea in 89 la primul meci acasa dupa finala cu Milan 0-4! De regula pe Ghencea se adunau meci de meci peste 20-25 de mii de spectatori! Dar la primul meci acasa dupa finala cu Milan, pana sa intram in stadion cativa suporteri strigau in gura mare ,, Azi se vede cine e stelist!'' Am intrat pe stadion si......maxim 8 sau 10 mii de oameni!! Partea cea mai frumoasa a fost in momentul in care echipele au iesit la incalzire si cu adevarat tot stadionul a inceput sa strige pentru Steaua evident ,, Murim murim si nu va parasim''.....Reactia fotbalistilor a fost incredibila....s-au oprit din incalzire, au inceput sa aplaude publicul si ei si toti jucatorii au facut un scurt ocol pe gazon salutand si aplaudand publicul! De ce am scris toata intamplarea de mai sus?? Pentru ca imi imaginez bucuria suporterilor olteni dupa Kaiserslautern exact a sa cum imi imaginez tristetea dupa Benfica!...Mare echipa Craiova Maxima....URIASA.....ar trebui sa friga tricourile acum pe pielea lui Mitrita & co!! Sa friga.....asa cum ar trebui sa arda zecele ....si saptele...si cinciul......pe pielea fcsb-istilor care poarta tricourile cu aceste numere si sigur nu le spune nimeni( pentru ca nu se doreste acest lucru, cine domle?? meme??!!! ....sa doreasca asa ceva??!!.... sa fim seriosi!!!) care au fost fotbalistii care au purtat aceste tricouri la Steaua in ultimii 35-40 de ani!! Rau am ajuns cu fotbalul!! Mai trist e ca am ajuns rau si-n multe alte domenii! Daca nu cumva in toate!!

marius (39 comentarii)  •  10 august 2018, 15:46

cam dur si nedrept titlul articolului. Craiova a fost minima cu adevarat in perioada trioului de trista amintire: netoiu, dinel, mititelu. azi Stiinta, de bine de rau, joaca constant in cupele europene, a reusit un loc 3, o cupa, performante la care nici nu indrazneam sa visam acum 5-10-15 ani. dupa ce mititelu a distrus ideea de fotbal in Craiova e greu sa construiesti o echipa ce poate sa emita pretentii in cupele europene. e nevoie de timp sa indrepti in totalitate tot ce a distrus trio-ul netoiu, dinel, mititelu. acum 7 ani Craiova nu mai avea echipa in primele 3 ligi ale tarii, azi vreti sa ne luam la tranta cu o echipa ce anul trecut a eliminat Napoli sau Zenit si a jucat sferturi de cupa UEFA. nu poti sa indrepti in 5 ani ce altii au distrus timp de mai bine de un deceniu.

Valerian (33 comentarii)  •  10 august 2018, 20:04

Dupa ce ia mangaiat pe crestet pe Mihai Rotaru si pe visatorul Marcel Popescu uite ca si Ioanitoaia pricepe ca cei doi au distrus noua Universitate din Craiova. Cum o fi aflat maestrul ca cei doi doar au vandut (in interes propriu) fara sa investeasca ramane un mister dar e bine si asa.

Comentează