Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Hugo și Lloris

Se poate spune că a 21-a ediție a Cupei Mondiale a constituit o reușită. Stadioane frumoase și arhipline, fotbal de calitate, deși nu totdeauna sclipitor, arbitraje decente și, pentru că sportivitatea din tribune molipsește, mult fair-play. Au lipsit incidentele majore […]

Permalink to Hugo și Lloris
marți, 17 iulie 2018, 3:48

Se poate spune că a 21-a ediție a Cupei Mondiale a constituit o reușită. Stadioane frumoase și arhipline, fotbal de calitate, deși nu totdeauna sclipitor, arbitraje decente și, pentru că sportivitatea din tribune molipsește, mult fair-play. Au lipsit incidentele majore pe teren și în afara acestuia. Iată, s-au acordat 219 cartonașe galbene și 4 roșii în 64 de meciuri, o medie a avertismentelor de 3,2. Spre edificare, în 268 de partide ale campionatului nostru numărul cartonașelor roșii s-a ridicat la 80 și al celor galbene la 1.327, medie de aproape 5! Cu excepția ploii torențiale din ziua finalei, și vremea a ținut cu marele rendez-vous.

Țarul Putin nu s-a uitat la cheltuieli. Poate că n-a investit, cum pretind unii, 20 de miliarde de dolari, dar și-a propus să demonstreze că e unul dintre liderii planetei, autoritar, stăpân pe el și pe poporul său. Iar Maica Rusia o țară modernă, deschisă, primitoare. Și-a atins ambele scopuri. Una dintre dovezi ar fi aceea că, cifră neoficială, au venit special pentru CM peste un milion de străini.

Sub aspect competițional, întrecerea a marcat triumful Europei, Bătrânul Continent oferind toate cele 4 semifinaliste. Asta a însemnat un plus de seriozitate, de organizare, de rigoare și (nu mă încântă acest cuvânt) de pragmatism. Din păcate, de acord cu Mircea Lucescu, eliminarea prematură a formațiilor din Sud-America a răpit din fantezie, din exuberanță. Dacă vreți, din poezie. Am asistat la o încleștare atractivă, cu unele accente de eroism, datorate mai ales croaților, dar mai rar entuziasmantă. Ea n-a dezamăgit, dar nici n-a sedus.

Tactic, Rusia a consemnat amurgul posesiei. Poate chiar moartea acesteia, probă că Spania (69%), Germania (65) și Argentina (61) au plecat acasă repede și pe ușa din dos! În ciuda posesiei de 61 la sută în finala cu Franța, Croația a pierdut, de aici și judecata că nu mai câștigă cine joacă mai mult, ci cine joacă mai bine.

Să mai notăm că turneul a mai adus o noutate și ca atitudine. Privind distribuirea rolurilor. Nu se mai subordonează echipa unei vedete, ca pe vremea lui Pele și Maradona, s-a întors roata și vedeta se pune necondiționat în slujba echipei. O servește necondiționat. Franța a cucerit trofeul deoarece s-a arătat, grație valorii fotbaliștilor și iscusinței lui Deschamps, mai constantă, mai realistă. A știut ce face și a făcut ce știa. Deși n-a captivat, a învins pe merit.

În sfârșit, dacă am găsit inspirat titlul italienilor de la Corriere dello Sport, Deschamps Elysees, ideea de a schimba fie și temporar numele unor stații din metroul parizian m-a contrariat. Întrucât stația Victor Hugo a devenit Victor Hugo Lloris, mi s-a părut cam mult alăturarea celui care a scris capodopera Mizerabilii de portarul care a gafat copilărește pe Lujniki. O exagerare, dacă nu chiar o impietate.

Comentarii (57)Adaugă comentariu

Leo (53 comentarii)  •  17 iulie 2018, 15:51

Va dau dreptate referitor la statia pariziana de metrou . E o porcarie sa incurcam borcanele in mod intentionat.

pawn (64 comentarii)  •  17 iulie 2018, 16:01

nu vorbesc decat de finala: a salvat fantastic sutul lui rebic sub bara, si a avut iesirea cand varane nu fusese suficient de rapid. la 2-1 pentru francezi, cand jocul nu mergea bine. sigur ca puteau sa dea numele unei strazi si gata, nu trebuiau sa schimbe...

mateo (1 comentarii)  •  17 iulie 2018, 16:01

...de acord cu pozitia exprimata dar, pana la urma, sunt borcanele lor!

Ion (1 comentarii)  •  17 iulie 2018, 16:04

Probabil schimbarea numelor unor statii e o gaselnita de moment a autoritatilor pentru a multumi echipei, si nu o modificare permanenta.

marat (17 comentarii)  •  17 iulie 2018, 16:09

Daca- i spuneau Mircea Lucescu, sau Gigi becali era in ordine dl. ovidiu? Sa incetam sa mai dam lectii tocmai noi, vai de capul nostru !

marat (17 comentarii)  •  17 iulie 2018, 16:21

Dle. Ovidiu este statia lor si ii dau ce nume vor. Pe de alta parte de ce nu candidati dvs. la primaria orasului respectiv, pentru a reglementa problema. Cu alte cuvinte abtinetiva, ca la dat sfaturi toti ne pricepem, vai si amar de capul nostru. Probabil ca daca o numeau Lucescu sau Becali era in regula.

Paul (1 comentarii)  •  17 iulie 2018, 16:22

Cand faceti afirmatii Domnule Ioanitoaia, pe timpuri va si documentati despre ele. Sunt dezamagit astazi sa constat ca nu o mai practicati. Deoarece daca v-ati fi interesat, ati fi aflat ca schimbarea numelui la 6 statii de Metrou din Paris a fost mai mult decat efemera, deoarece a durat doar… o zi, pe 16 Iulie, cand noi francezii ( chiar si cei de origini romane ) am sarbatorit pe eroii nostrii, campionii mondiali, cei pe care o anumita parte din mass-media romaneasca i-a numit " africanii care au cucerit lumea pentru Franta"... Cel mai bun exemplu al glumei RATP a fost "botezul" statiei Charles de Gaulle Etoile in Charles de Gaulle 2 Etoiles…

Victor (3 comentarii)  •  17 iulie 2018, 16:22

Sunt schimbate numai pentru o zi, sau cateva zile. Si Belgia s-au schimbat temporar cateva statii: Arts-Loi in Hazarts-Loi, Ribaucourt in ThRibaut Courtois, Alma in ALMArouane Fellaini.

california (349 comentarii)  •  17 iulie 2018, 16:26

am mai comentat la un alt articol ca se exagereaza cu festivismul; tocmai ma gandeam ca o franta cu giroud, lloris si alti francezi neaosi ca ei, poate ca nu ar fi reusit nici macar sa treaca de grupe.

Mike (2 comentarii)  •  17 iulie 2018, 16:26

Nu de loc .Cred ca au facut un joc de cuvinte pentru ca dupa cum au jucat la acest campionat les Bleus au fost Les Miserables .

groparulclown (14 comentarii)  •  17 iulie 2018, 16:34

Sper ca articolul e o gluma. Domnule Ioanitoaia, sase statii de metro din Paris au fost renumite TEMPORAR (folosind diferite jocuri de cuvinte) pentru cateva zile ca si un semn de respect pentru victoria din finala Campionatului Mondial (cf. https://parissecret.com/6-stations-de-metro-renommees-pour-celebrer-les-bleus/). Chiar in halul asta am ajuns sa scriem articolele? Faceti o scurta verificare inainte de a apasa "Publish".

Andrei (7 comentarii)  •  17 iulie 2018, 16:42

@Mike - Dar altii cum au fost? Aminteste-ti cum au castigat Liga Campionilor echipele lui Mourinho, ca sa nu mai zic de Interul lui Mourinho

gilos (96 comentarii)  •  17 iulie 2018, 16:44

Nea Ovi, Dumneata nu mai stii de gluma ? schimbarea denumirii statiilor de metrou a fost valabila numai pentru o zi, 16 iulie

Andrei (276 comentarii)  •  17 iulie 2018, 16:45

Interesant cum gasesti matale exagerari acolo dar nu ti se pare deloc exagerat sa numesti Generatia de Aur o echipa care a prins un amarat de sfert de finala unde au ajuns si Coreea si Senegal si alte "ilustre" echipe.

Andrei (262 comentarii)  •  17 iulie 2018, 17:18

Excelenta analiza. Iar ideea schimbarii numelui statiei si oentru o zi e o ideea proasta. Degeaba se agita romanasii pripasiti pe acolo care se cred francezi si nu sunt.

Ducu (121 comentarii)  •  17 iulie 2018, 17:23

Schimbarea e o idiotenie pentru ca nu poti compara un titan al literaturii universale cu un fotbalist fie el si cunoscut si bun. Iar in text nu scrie nicaieri ca e schimbare definitiva ori temporara. Fac aiurea pe moralistii romanii care servitoresc la Paris.

Mario (56 comentarii)  •  17 iulie 2018, 17:26

Apreciez articolul dar nu inteleg laudele la adresa dictatorului Putin. Asta a organizat competitia infometandu-i pe rusi.

Alin (626 comentarii)  •  17 iulie 2018, 17:34

@Andrei 1. Tu si altii va dati prea destepti. Generatia lui Hagi a fost numita de aur pentru ca e cea mai buna din istoria fotbalului nostru si nu am avut niciodata una care sa o depaseasca pe ea. Probabil nici nu vom avea curand deci nu exista motive reale sa te ambalezi asa.

Mircea (3 comentarii)  •  17 iulie 2018, 17:46

Memorie scurta domnule Ioanitoaia! Ati uitat ziua in care bucurestiul si-a schimbat numele unor statii de metrou numai pentru un meci al echipelor din madrid disputat in frumoasa noastra capitala ! Atunci ati aplaudat , azi.....

ion (28 comentarii)  •  17 iulie 2018, 17:58

Cred ca era mai corect sa o numeasca Victor Hugo Mbapee.

Maistor Kokir (51 comentarii)  •  17 iulie 2018, 18:13

cred ca dorinta de schimbare a unor statii de metrou, a aparut sub impulsul emotiilor de moment, in scurt timp francezii vor uita de astfel de idei, mai ales ca portarul francez e veriga slaba din angrenajul care a castigat mondialul in cel mai lejer mod posibil de la brazilia 2002 (acea echipa cu Ronaldo, Rivaldo si Ronaldinho) incoace

di livio (214 comentarii)  •  17 iulie 2018, 18:14

Andrei(122 comentarii), esti clona lu Ioanitoaia...inca o data Ioanitoaia isi jigneste cititorii folosindu-se de clone...romanasii pripasiti pe acolo care se cred francezi...nu ti-e rusine ma jurnalist ***?...il jignesti pe Paul numai pt ca ti-a corectat prostia imensa pe care-ai scris-o...dupa aia ti-ai corectat articolul fara sa-ti ceri scuze, ma jurnalist ***...ai adaugat FIE SI TEMPORAR...n-ai nici un pic de rusine ca te corecteaza cititorii...prin felul cum iti injuri cititorii iti bati joc de tine, nu de mine...o sa te judece colegii tai rinjierii

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

ovidiu_3003 (1630 comentarii)  •  17 iulie 2018, 18:15

...nea Ovi...nu i asa ca si matale te crezi scriitor ca si Victor Hugo ?...de aceea spui ca este o impietate alaturarea unui nume de fotbalist de numele unui scriitor universal ...

Mihai (182 comentarii)  •  17 iulie 2018, 18:51

@di livio. Pe tine nu e nevoie sa te jigneasca nimeni. Tu asa te-ai nascut bolnav de prostie si de ura. Cred ca faci parte totusi din fenomen si nu esti chiar bita insa te roade invidia. Esti un biet frustrat, nerealizat, amarit si de compatimit.

virgil (113 comentarii)  •  17 iulie 2018, 18:56

Beeei *** care iscalesti tu di livio, textul asta va aparea maine in Gazeta si pana atunci autorul face ce corecturi vrea. Ori iti imaginezi ca scrie pentru de alde tine...

Gelu (116 comentarii)  •  17 iulie 2018, 19:02

@Di livio. Ma uit in arhiva, vad ce destept si inversunat esti si ma intreb de ce nu il provoci la duel pe Ioanitoaia. Dintr-un articol de 50 de randuri ai retinut o singura fraza si tipi ca lovit de tren. In locul tau eu m-as identifica si l-as da in judecata. Ca sa te dai zmeu ca anonim e simplu.

Sibelius (39 comentarii)  •  17 iulie 2018, 19:13

Fantezia, exuberanta si romantismul echipelor Sud-Americane au fost la fel de reale la aceasta editie de campionat mondial ca vesnica persecutie la care sunt supuse echipele lui nea Mircea. Cat despre schimbarea temporara a numelui unor statii de metrou reprezentii unei prese care-l face pe Dumnezeu roman/stelist/dinamovist si pentru care fiecare sportiv decedat merge sa-si practice sportul cu ingerii ar trebui sa fie ultimii care vorbeasca despre (im)pietate.

Unu oarecare (114 comentarii)  •  17 iulie 2018, 19:50

Mda... asta e marele ioanitoaia, cel cu 10 facultati, 7 limbi straine si 8000 de carti citite, cu dinti mai multi in gura si nasturi de fildes la palton. Un mosh pe ni bi l, care a ajuns sa rada lumea de el, care da cu bata in balta, iar dupa ce il corecteaza cititorii, schimba repede textul, fara sa le multumeasca, cum ar fi normal, cum face Oprisan de exemplu. Apoi isi trimite cozile de topor, doi cu 6 conturi sa jigneasca cititorii. O fi exagerand @di livio cu limbajul, dar doar trupetii mesterului sa aiba voie?

sundance kid (205 comentarii)  •  17 iulie 2018, 19:52

Andrei " romanasii " sunt pripasiti peste tot prin lume . Am gasit unul care locuieste in Papua Noua guinee .

Marcus (279 comentarii)  •  17 iulie 2018, 20:02

Niste ipocriti aroganti dau lectii aici. Tipic pentru tefeleii care nu isi vad varful nasului. Care dispretuiesc Generatia de Aur desi a lor e de tinchea. Halal.

MZM (390 comentarii)  •  17 iulie 2018, 20:56

Domnule Ioanitoaia, tămâierea dictatorului Putin si a ”Maicii Rusia” denota reflexul de nostalgic comunist care slujeste cauza in orice conditii! Ca ziarist nu poate sa-ti fi scapat informatia că in timpul mandatelor de presedinte ale lui Putin au fost asasinati vreo 15 ziaristi care il contestau! Printre acestia a fost si Ana Politkovskaia, cea care a scris cartea Rusia lui Putin (criticandu-l), indrazneala care a costat-o viata: a fost impuscata in liftul blocului in care locuia! Sunt convins ca ai citit cartea si ai aflat din ea, de exemplu, cat de ”democratic” sunt tratati contestatarii lui Putin. Politistul ii spune celui arestat: ”spunem ce vrei sa scriu in procesul verbal ca ti-am gasit in buzunare, droguri sau pistol?”. Stii, desigur, si cum este oprimata opozitia politica in Rusia si cum a fost asasinat liderul acesteia, Boris Nemtov, in Piata Rosie. Stii tot ce stie toata lumea despre Putin si Rusia, dar consideri ca e mai bine... sa ne facem ca ploua, nu-i asa?

itu52 (239 comentarii)  •  17 iulie 2018, 21:00

Hugo Lloris este căpitanul echipei, că nu i-a ieșit driblingul cu pricina e o altă poveste. Înalt, copt la minte, frumos și ușor de pronunțat, este mândria franceză a momentului. Că are sau nu legături de sânge cu marele Hugo, contează mai puțin. În beția momentului, orice francez, avea ieri în minte un singur Hugo și să ne intre bine în cap, CM de fotbal 2018, a fost câștigat de echipa Franței condusă de căpitanul Hugo Lloris sub bagheta marelui Didier Deschamps. Oricum, ieri nu a circulat nimeni cu metroul, fotbalul și-a făcut numărul, a arătat lumii locul și rolul lui. Să-i lăsăm să se bucure, de azi au stârnit invidia tuturor aspiranților de drept, iar de mâine probabil că rămân cu gândul la stele. Americanii nu dorm, NASA e la ei, știu acum unde este izvorul de talente, o să renunțe la ”caii bătrâni”, instructori inutili și trec la recrutare. Până după Dubai, au vreme berechet să pună de o echipă cu pretenții.

Gabriel 74 (6 comentarii)  •  17 iulie 2018, 21:40

Un fel de Marin Preda Lobont, sau Eminescu Alibec

di livio (214 comentarii)  •  17 iulie 2018, 22:49

nea Ovi, chiar nu merit atita atentie...in interval de unspe min. ai pus trei clone sa combata un frustrat, nerealizat, amarit, bolnav de prostie si etc...era suficient o clona, la ce bun atita risipa de resurse...mai citeste o data sa vezi cu cit respect iti vorbeste Paul...si matale asmuti clonele pe el cu un limbaj rusinos...gen romanii pripasiti sau romanii care servitoresc la Paris...asta-i LIMBAJ JIGNITOR si discriminator, dupa parerea mea...si culmea ca nu l-a moderat nime...da noi stim ca clonele nu pot fi moderate deoarece si pt ca sint clonele maestrului

adi (1 comentarii)  •  17 iulie 2018, 23:30

di livio, nu trebuie sa te miri. Citeste ce scrii si te vei convinge ca primesti ce meriti. In locul argumentelor ai numai vorbe de ocara si cand ti se raspunde cu aceeasi masura te superi. Nu ar trebui pentru ca ai ce meriti. Si iti mai spun din surse sigure ca nen-tu Ovi nu mai citeste postarile de 2 sau trei ani. Treaba asta o fac asistenta si administratorul blogului.

Steve (4 comentarii)  •  17 iulie 2018, 23:32

Sud-America e din categoria 20-20 ...

?????? (831 comentarii)  •  18 iulie 2018, 0:16

Fotografii mai recente cu Becali și cu Ioanițoaiea nu aveți, de le folosiți pe acelea cam de când s-a apucat Becali de fotbal ?

romi (1 comentarii)  •  18 iulie 2018, 1:44

Mosule,schimba ochelarii:franta e chiar africa si la propriu si la figurat.Kalergi e fericit in cazanul de smoala de pe lumea cealalta.

rapi (26 comentarii)  •  18 iulie 2018, 3:14

Sefu`,ti-ai cam luat-o! Vazand cate comentarii,cel putin "tari" ,ati primit... In alta ordine de idei,parca si al noi,temporar, niste statii de metrou sau numit altfel...Sau gresesc? Daca nu , nu-mi aduc aminte sa fi scris Dvs sau altcineva ceva in genul articolului ede mai sus. Altfel,toate bune!

costelinio (17 comentarii)  •  18 iulie 2018, 7:55

Sa fi castigat Romania C.M sa vezi la maternitatea aveam numai nume de fotbalisti ,se schimba si numele la casa poporului ,cei drept nici nu imi vine in minte un jucator de nationala ro ca sa pot sa fac o comparatie ,suntem praf praf la limita de jos adio ro la turnee finale nu avem ditectie ,din 18 19 mil cati mai suntem in tara asta nu suntem in stare sa selectinonam 12 juc ,nu e de mirare ca primaria doamnei prezentatoare de stiri demoleaza stadioanele vechi gen girueta ,unde sute de copii visau sa devina campioni sau fotbalisti pentru romania,dupa tot ce am vazut la CM pot spune adio fotbal romanesc!

?????? (831 comentarii)  •  18 iulie 2018, 9:45

Ați remarcat totuși că partida de tenis dinte Ana Bogdan și A. K. Schmiedlova fostă câștigătoare a turneului de tenis de la București, din circuitul WTA, partidă disputată pe durata a 3 ore și 20 de minute a fost o partidă ce ar putea aminti de meciurile dintre Rocky Balboa și Apollo Creed, la finalul căreia totuși Ana Bogda ar putea avea și o oarecare "satisfacție'' că nu joacă în zilele următoare și cu Siegemund Laura cu care a mai avut anterior o întâlnire dificilă, cu Petra Martic sau chiar Mihaela Buzărenescu, după o astfel de partidă de 3 ore și 20 de minute, rămânând totuși cu 1 punct WTA după disputa cu Schmiedlova, de la București, din turneul de tenis din acest an ?

?????? (831 comentarii)  •  18 iulie 2018, 9:48

Remarcați și faptul că un meci de fotbal durează doar 90 de minute , iar o cursă de maraton undeva în jurul a 2 ore și 30 de minute ?

?????? (831 comentarii)  •  18 iulie 2018, 10:07

Deci, ar fi existat și posibilitatea unui meci cu Pauline Parmentier , cea care a învins-o , de asemenea după o întâlnire de durată ,pe Alexandara Dulgheru ?

?????? (831 comentarii)  •  18 iulie 2018, 13:48

Ați remarcat totuși că în tenis nu prea există favoriți, îndeosebi la turneul WTA de la București ?

cATALIN (4 comentarii)  •  18 iulie 2018, 16:02

Cortina a căzut și peste acest al 21 turneu final, sărbătoarea majoră a fotbalului. Acum se trag concluzii, se fac statistici. Am să-mi fac și eu damblaua clasamentului pe puncte. Adică a clasamentului care ia în considerare doar primele 90 de minute de joc și împarte puncte. Ca întotdeauna este un clasament plin de surprize: http://www.sportscouting.ro/blog/2018/07/18/from-russia-with-love-sistemul-fifa-perfectibil/

Ilie (369 comentarii)  •  18 iulie 2018, 21:02

Si tocmai dvs va plingeti, ptr numele citorva statii de metrou schimbate timp de-o zi, ca Batrinul Continent duce lipsa de fantezie, exuberanta si, 'daca vreti', poezie ? Dvs sinteti un batrin ziarist al vechiului continent. Va renaste intr-o zi si acesta. Franta ne-a cam aratat cum, sigur fara 'poezie' deocamdata. Victor Hugo nu este f cunoscut ca si poet

Durden (338 comentarii)  •  19 iulie 2018, 11:32

"Iar Maica Rusia o țară modernă, deschisă, primitoare" bai baiatule =)))) batranul asta e un adevarat bastion al comunismului :)))

Che Guevara (363 comentarii)  •  29 iulie 2018, 13:15

Ce atatea laude pentru Rusia si Putin? Mie mi-au placut mondialul American si Coppa del Mondo 1990. Ce a avut Rusia in plus fata de cele turnee finale amintite de mine? Nimic. Si atunci? Vedeti ca in Rusia politicienii au marit varsta de pensionare (din pix) si a iesit poporul pe strazi sa protesteze.

Cita (2118 comentarii)  •  30 iulie 2018, 20:28

Foarte frumos ați scris articolul de față. Chiar resemnat de lipsa noastră perseverenta la această celebră competiție, nu pot a nu remarca reușita dvs. sinteză despre Rusia 2018.

pif (194 comentarii)  •  5 august 2018, 12:07

ziar extrem de slab, pentru care realitatea e doar un pretext.

Comentează