Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Ilustrul anonim

Între altele, e meritul lui Dalici de a fi reușit să unească și să pună la respect niște fotbaliști renumiți ca boemi.

Permalink to Ilustrul anonim
joi, 12 iulie 2018, 3:55

Chiar dacă a câștigat grupa cu 9 puncte din 9 posibile, Croația a abordat semifinala cu Anglia ca outsider. Mulți spuneau că ex-iugoslavii vor face față cu greu, sau nu vor face deloc, atacurilor purtate în viteză de Sterling, Lingard ori A. Young. Se mai afirma că elevii lui Dalici vor avea probleme și pentru că sunt mai uzați decât cei ai lui Southgate. Cu 3 ani în plus ca medie de vârstă a lotului.

Dar principala reținere față de șansa Croației de a scoate Anglia din cursă se lega de amănuntul că se calificase din „optimi” și din „sferturi” după 120 de minute și lovituri de departajare. Cu Danemarca și cu Rusia. De unde concluzia că Modrici și coechipierii vor fi obosiți, storși. Că nu vor rezista fizic și se vor sufoca.

Așa au și început lucrurile pe Lujniki. Insularii au deschis repede scorul, apoi au ratat două ocazii imense. Kane a șutat în bară. La pauză, nimeni n-ar mai fi pariat pe croați, numai că aceștia au lăsat după reluare impresia unui boxer pe care amenințarea cu KO nu-l sperie, ci îl trezește! De necrezut, aproape miraculos, croații au părut mai proaspeți pe măsura trecerii timpului și au devenit mai bătăioși. Deși Dalici va opera întâia schimbare abia în minutul 95!

Egalând, est-europenii au împins întâlnirea în prelungiri, pentru ca în minutul 109, când lumea se pregătea de loteria penalty-urilor, Mandzukici să înscrie golul victoriei. Care a consfințit în premieră absolută calificarea în ultimul act a Croației, țară cu doar 4,2 milioane de locuitori. A doua cea mai mică, sub Uruguay, dintre toate finalistele CM all-time.

Am auzit adesea că „troica” Modrici, Rakitici, Perisici constituie cea mai tare linie de mijloc a Mondialelor 2018. Talentată, harnică și experimentată, ea ar fi asigurat succesul. De acord. Păreri avizate susțin însă că factorul decisiv al formației din Zagreb, cea mai importantă rotiță din angrenaj, e Zlatko Dalici, 51 de ani, tehnician ajuns la „națională” doar în octombrie 2017, ba și fără niciun trofeu major obținut ca jucător și ca antrenor! Doar cu recomandarea de a fi ucenicit la Varteks Varazdin pe lângă legendarul „Ciro” Blazevici (Dinamo Zagreb, Nantes, PAOK, reprezentativa Croației, a Elveției, a Iranului etc) și cu reputația de a fi cucerit Supercupa Albaniei, cu Dinamo Tirana în 2008. Atât, un CV oarecare, pe măsura mandatelor din Emirate, la câteva cluburi Al.

Între altele, e meritul lui Dalici de a fi reușit să unească și să pună la respect niște fotbaliști renumiți ca boemi. Orgolioși. Plini de ifose. Rebeli. Ca atare, dificil de strunit. Zlatko a demonstrat însă că nu glumește, că are sânge în instalație, când l-a pedepsit exemplar pe Nikola Kalinici. Întrucât atacantul lui AC Milan, ex-Fiorentina, a refuzat să intre spre sfârșitul confruntării cu Nigeria, selecționerul a tăiat în carne vie și l-a îmbarcat în primul avion!

Tactul și, pe de altă parte, intransigența lui Dalici pot explica ascensiunea echipei îmbrăcate în tradiționalele tricouri în pătrățele. Cum ea abordează duelul cu Franța din aceeași postură de outsider, nu-i exclus ca istoria să se repete, ce ziceți?

Comentarii (51)Adaugă comentariu

Constantin (2 comentarii)  •  12 iulie 2018, 16:22

Baietii astia au alergat suspect de mult. Anglia era stoarsa in repriza secunda, in schimb, croatii parca erau super oameni. Imi vine greu sa cred ca toti jucatorii de acolo au un stil de viata ultra sanatos si o pregatire impecabila asa incat sa zburde pe teren dupa un sezon istovitor la club si niste meciuri grele cu Danemarca si Rusia. In comparatie, ma uitam la star-urile Portugaliei, Argentinei si Spaniei cat de obositi si plictisiti au venit la acest CM. P.S. Poate scrieti si un articol in care sa analizati tot acest CM in raport cu cele de dinainte pe care ati avut ocazia sa le vedeti. Mie mi s-a parut CM 2018 unul slabut, cam la nivelul lui CM 1990, 2002 si 2010.

spinoza (28 comentarii)  •  12 iulie 2018, 16:25

Ce sa zicem Nea' Ovi? Tare am vrea sa se repete. Asta pentru ca si francezii isi poarta nasul pe sus.

gheorghe (1 comentarii)  •  12 iulie 2018, 16:29

cata diferenta fata de daum ... ar fi trebuit sa il luam pe dalici la nationala romaniei pentru ca i-ar fi placut lui Ioanitoaia daca ne scotea campioni mondiali

Nick_65 (4 comentarii)  •  12 iulie 2018, 16:38

Ce să facă, Dalici la noi? El antrenează FOTBALIȘTI, nu...jucatori de fotbal!🤣🤣

Gabi (64 comentarii)  •  12 iulie 2018, 16:53

Ghita, vrusesi sa fii ironi? Gresisi si dadusi cu bata in balta. Daum ramane aceeasi paparuda plina de fite. La fel si fanii lui.

Observator (92 comentarii)  •  12 iulie 2018, 16:54

Maestre, dar ce-i cu acea declaratie (cum ca abia asteapta sa-si ia revansa asupra Frantei pentru infrangerea din semifinalelel de acum 20 ani) a lui Dalic?! A fost facuta "la cald", intr-un moment de euforie, sau este o veritabila "declaratie de razboi"! Eu cred ca-i vorba de infatuare, de multa aroganta, de care croatii nu duc deloc lipsa! O.

corneliu (18 comentarii)  •  12 iulie 2018, 16:54

Un punct de vedere total diferit de al mult iubitului și prea mediatizatului MM căruia îi pute antrenorul care a antrenat la arabi. Cum îmi sunteți simpatici amândoi sunt într-o dilemă!😆

comparatie (1 comentarii)  •  12 iulie 2018, 16:54

Presedinta Croatiei s.a imbratisat cu fotbalistii go in vestiari, a cantat si sarit cu ei si NIMENI n.a acuzat.o ca isi face campanie electorala si nimeni n.a huiduit.o acasa. La noi, fostul vostru sef (din fericire schimbat in aceeasi zi cu slujirea sa)facea *** ca Firea i.a dat o diploma lui Halep. ASTA E DIFERENTA INTRE ROMANIA si CROATIA. vA MAI INTREBATI DE CE CROATII REUSESC?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Mircea Georgescu (3 comentarii)  •  12 iulie 2018, 17:12

Lotul Croației este mai valoros decât cel al Angliei. Cu asemenea mijloc valoros, si Franței ii va fi greu. Puțin probabil prelungiri.

octavian (95 comentarii)  •  12 iulie 2018, 17:14

Faptul ca in ultimii ani Messi si Ronaldo au luat de 10 ori Balonul de aur si alte titluri Extra demonstreaza Criza Virfurilor la nivel mondial si avantajul nemeritat de a fi jucatori la Barcelona si Real. In mod imperativ Modrici merita Balonul de aur. Cit priveste conditia fizica, sa nu singularizam. Vor fi multe incercari de a minimaliza performanta Croatiei

Vlad (6 comentarii)  •  12 iulie 2018, 17:18

@Constantin: Da. croatii au baut apa de iepure la pauza. Sa nu mai spunem ca Vida a tras si trei Marlboro rosu, unul in tunel spre vestiare, altul dupa ce s-a scuzat ca il rupe vezica si vrea la toaleta, timp in care a bagat si o bere cantand ''Slava Ucraina'' si ultimul in tunel dinspre vestiare spre teren. Sa fim seriosi. Englezii s-au intrecut in greseli copilaresti in aparare. Mi s-a parut ca le e frica de propriul succes. Meciul asta nu a fost castigat de croati. A fost pierdut pe mana lor de englezi. Punct.

california (349 comentarii)  •  12 iulie 2018, 17:22

la victorii toti au merite, insa explicatia cu dalici cam subtirica; daca ii ai pe Modrici, Rakitici, Perisici, Mandzukici (ma limitez doar la ei), nu trebuie sa le spui decat sa joace ce joaca la club; am spus dupa ce au surclasat argentina ca trebuie sa ne uitam la ce cluburi joaca (adica joaca titulari, nu doar facand figuratie); de la inaltimea lui premier league, englezii au fost tot timpul increzuti (de exemplu dupa usoare faulturi reciproce, daca adversarul le intindea mana, il lasau cu ea intinsa) si nu realizeaza ca taria campionatului lor o dau jucatorii si antrenorii straini care activeaza acolo; sterling de exemplu e o gluma si statistica imi da dreptate: in 43 de meciuri la nationala a dat 3 goluri; daca faceau altii manevra de aranjare a culoarului, presa insulara ii umplea de ***; la ei se permite, vorba aceea, scopul scuza mijloacele; cu toate acestea, au trecut greu de columbia (cred ca daca putea juca si james rodriguez se impotmoleau acolo), iar de croatia nu au mai fost in stare, ajungand sa joace din nou cu belgia; sper sa-i bata belgia si a doua oara, pt. ca are jucatori mai valorosi si sa le arate unde le e locul.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Romica (63 comentarii)  •  12 iulie 2018, 17:27

Croatii nbfrunte cu Dalcinisi fac curaj singuri insa le va fi foarte greu contra francezilor care mi se par mai organizati. Ar fi minunea minunilor sa castige Croatia dar sincer sa fiu eu nu cred.

Florian (7 comentarii)  •  12 iulie 2018, 17:27

Domnule Ioanitoaia, inca o data, va dau totala dreptate in ceea ce priveste antrenorul Croatie! In plus, la HRT, televiziunea din Zagreb, imediat dupa final, reporterul l-a intrebat cum a facut de a reusit asa o minune: raspunsul a fost simplu si dezermant: Nu eu...baietii au facut asta si a zambit stingher! Acesta este Dalic! Si, daca imi permiteti, fiindca sunt in aceasta tara de cativa ani, pentru ideea pe care am mai intalnit-o azi "cum au fost asa de proaspeti croatii?" ...fiindca sunt seriosi, familisti, ne-consumatori de cluburi si altele asemenea si isi respecta meseria pe care o fac! A! Ca sa nu mai spun un lucru pe care vad ca lumea il ignora - echipa Croatiei este chiar echipa NATIONALA, in sensul ca toti jucatorii ei sunt croati, nascuti in Croatia si nu au naturalizati! E ciodno, cum ar zice un croat, dar este adevarat! Duminica poate fi Franta sau Croatia...depinde de multe, dar eu am incredere ca inainte de a pleca din Zagreb o sa vad pe viu o echipa campiona mondiala!

Toader (301 comentarii)  •  12 iulie 2018, 17:54

Pînă la golul 2 al meciului de'abia am așteptat să se termine; mai rar un meci atît de urît. Nici de'acolo n-a mai fost mare lucru. Antifotbalul a triumfat, urmează, cum poate'a fost plănuit, să triumfe multiculturalismul. Dacă Putin închidea campionatul după optimi se mai salva ceva din simplitatea frumoasă a acestui joc.

Alin (626 comentarii)  •  12 iulie 2018, 18:32

Un articol de bun simt. Interesant tipul care nu arata 50 de ani.

Geo (113 comentarii)  •  12 iulie 2018, 18:33

Prea subtil bre! prea subtil...vezi ca multi nu s-au prins ca tot de Daum era legat articolul. Fi si tu mai direct, mai evident, ca multi romani "e" prosti rau. nu vezi? Pune botu' la toate aberatiile de le scrii matale. Se vede ca ai scris in lene. Fara pasiune. Pe de o parte vroiai sa fii mai direct si sa-l intepi iar pe neamt vizibil, dar pe de alta parte ti-ai dat seama si tu ca devii penibil. Hai noroc nea Ovi! Sa ne traiesti alti 100 de ani! cu respect George

itu52 (239 comentarii)  •  12 iulie 2018, 19:21

Să zicem că fotbalul nu se uită și că antrenorul croat, se adapă după fiecare meci ciulind urechile spre sfinții carpatini. Dacă este așa, noi cei din epicentrul forțelor magice, ar trebui să luăm măsuri, e păcat să lăsam pe alții să ne păgubească de noroc. Am neglijat acest aspect, am uitat efectul cruciulițelor, ne-am pus naționala sub patronajul 666 și lăsam pe alții să ne ia apa vie. A venit apoi ereticul Daum, apoi din nou pe cruciulițe, dar nu la vedere și ne-a mers mai rău decât cu dracul. Iaca, Dalici s-a prins, norocul s-a modernizat, e digital, umblă pe unde, trebuie să știi unde să-l cauți. Cel costă 7 meciuri, 7 telefoane și cupa Kolindă la Zagreb. E ceva de neconceput, tocmai noi care imediat suntem ”omul și biserica”, păstoriți de Pomohaci și încă o duzină de sutane cu harul înțelegerii față de cei mici și slabi, să neglijăm puterea undelor. Dumneata acuzi omul de genialitate, dar individul s-a spovedit. A zis că s-a băgat un pic la apărare, că acolo se pricepe și a lăsat atacul să se manifeste liber, că fotbalul e ca mersul pe bicicletă. Îl ai, nu se uită. Cu antrenamentele, sigur nu s-a omorât, risca omul să-i intoxice, el are numai profesori, toți cu doctorate la marile cluburi din Europa. Cum noi ducem lipsă de doctori ar trebui să compensăm la voce, să băgăm domne vocea în vestiar! Căutăm la națională un secund cu har și gata, punem mâna pe cupă. Așa ar fi frumos s-o aducă Dalici(sau Dalic, că la ăștia nu știi de unde sare ci), la sfințit, să putem s-o atingem și noi.

Delfinul (1 comentarii)  •  12 iulie 2018, 19:30

Toată lumea se uită la fotbal, critică, dar puțini pricep! Dacă România ajungea în finală jucând chiar urâțel, nu comenta nimeni jocul, ci performanța! Vă recomand să re-priviți jocurile generației de aur a României la performanța de la turneul final al CM din USA. S-ar putea să constatați următoarele : 1

constantin (48 comentarii)  •  12 iulie 2018, 21:02

Aţi făcut o analiză remarcabilă, dar pe mine mă macină o întrebare. Cum este posibil ca fotbalul din fosta Yugoslavie să se menţină la un nivel aşa de înalt, la aproape 30 de ani de la dispariţia Yugoslaviei? Croaţia...4 milioane de locuitori... joacă o finală de CM şi are jucători titulari în marile cluburi ale Europei. Aud că FCSB vrea să cumpere un sloven. UN SLOVEN! Cine-i Slovenia? Este o ţară cât sectorul 6 din Bucureşti... Cu toată Academia Hagi, respect pentru Hagi, România fotbalistică nu mai există în Europa. Nu avem jucători titulari (nici rezerve) la marile cluburi europene. Am ajuns în fotbal o Georgie mai mare. BRAVO, CROAŢIA! Dar cum este posibil? Cum să ajungem de la Hagi, Popescu şi Petrescu la nimeni?... Există cineva competent în fotbalul românesc care să facă o analiză pertinentă? Mai avem viitor în fotbal? Hai, Croaţia! Oare o să prind şi vremurile în care o să spun şi Hai, Slovenia?!...

George (164 comentarii)  •  12 iulie 2018, 21:07

Merg pe mana Croatiei in finala cu toate ca Nea Ovidiu e rezervat. Croatii vor dori mai mult victoria si o vor obtine.

sundance kid (205 comentarii)  •  12 iulie 2018, 21:27

As fi curios cind si cum se fac controalele antipoding ! Pe de alta parte sunt convins ca daca federatia engleza ar suspecta ( ar pune tunurile din navarone) ceva ar lua atitudine mai ales ca croatii au zburdat in R2 tocmai dupa meciuri istovitoate in optimi si sferturi !

Maistor Kokir (51 comentarii)  •  12 iulie 2018, 21:47

Franta va castiga fara probleme , singura conditie fiind ca ei insisi sa nu considere deja campioni mondiali ...

constantin (48 comentarii)  •  12 iulie 2018, 21:54

Pentru *** fotbalului românesc, nu credeţi că n-ar mai trebui să vorbiţi despre noul Hagi, noul Popescu sau noul Petrescu? Ei sunt ... Coman, Benzar şi atât! Câteva floricele şi multe ţigări... Ăştia sunt! Ne-am supărat pe belgieni că nu i-au apreciat pe Stanciu şi Chipciu.... Cine sunt Stanciu şi Chipciu în ţara care vinde marilor cluburi europene Hazard şi Lukaku? ĂIA AU STANDARDE! Se respectă. Doreşte fotbalistul român să facă performanţă? Nu, el vrea decapotabile şi gagici... Îi facem vedete pe nişte nimeni în fotbal. Nişte golani ordinari. Pe Rotariu vrea să-l transfere FCSB... Altă vedetă... Răzvan Marin, ăsta-i vedetă! Nu prea este băgat în seamă de ziarele de sport româneşti şi nu ştiu de ce. Stanciu, Chipciu, Rotariu... cine sunt ăştia? Răzvan MARIN, ATĂT AVEM ÎN FOTBALUL EUROPEAN.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

nica fara frica ! (297 comentarii)  •  12 iulie 2018, 23:27

tataie , in timp ce fotbalul Croat e condus de Davor Šuker la noi e condus de....burlan !!!.....De aici si diferenta de valoare !!!! Plus echipa Croatiei pe langa valoara joaca si cu....inima si sufletul !!!....astia mor pe teren si nu se lasa batuti !!!!

di livio (214 comentarii)  •  13 iulie 2018, 0:17

cacomparatie Kolinda cu Firea Pandelica?...Firea n-a fost huiduita pt diploma lu Halep, a fost huiduita pt dragnism *** si pt pandelizarea capitalei...Firea ii pandelizeaza pa mitici...croatii au reusit ca n-au pesede si au avut noroc de un turc habarnist care nu stie ce-i ala joc periculos...alt habarnist ii Ioanitoaia care nu scoate un sunet despre golu egalizator care nu trebuia acordat

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Unu oarecare (114 comentarii)  •  13 iulie 2018, 0:48

Mda... .mos ioanitoaie il lauda pe Dalic ca a trimus indisciplinatii sa faca fite la ei acasa, dar cand Daum a facut la fel, a zbierat ca din gura de Anaconda. Mare fariseu acest Pontiu Pilatus al jurnalismului. Nici usturoi n-a mancat nici gura nu ii pu te Bine zicea unul mai sus, iar a impachetat intepaturi in articol, mai bine impacheta pesti. Chiar nu va simtiti pe ni bili , nici matale, nici buzarin? Sa scrieti despre Daum in plin CM?? Omul o fi depasit, asa cum spuneti, dar hai sa ne concentram pe CM, nu pe ciorbe reci ca sloiul de gheata deja...

Mos Martin (1 comentarii)  •  13 iulie 2018, 1:15

@nica fara frica. Bine faci pentru ca Ovidiu Ioanitoaia nu stie ce stii tu...Doar ca l-a desfiintat pe Burleanu mai des ca orice alt jurnalist. Ma intreb dd ce faci pe necunoscatorul

gelu (30 comentarii)  •  13 iulie 2018, 1:55

De acord cu Dvs. pe tot parcursul articolului, mai putin in privinta pocirii limbii romane: "A doua cea mai mică" nu suna bine, cum ar fi Penultima sau a doua din coada ca marime? Cea mai mica e doar una,. A doua cea mai mica nu are sens!!! Sa nu mai importam tot ce e prost, doar ca vine de la apus.

eugen iustin (11 comentarii)  •  13 iulie 2018, 2:04

Cum aia era cu posesia?

Popescu Gopo (1 comentarii)  •  13 iulie 2018, 6:17

Secretul lui Dalici in realizarile de la acest campionat mondial consta in faptul ca a antrenat cu Radoi in tarile arabe si ca il suna dupa fiecare meci pentru a-i cere sfaturi si pentru a fi felicitat de Mirel. De unde rezulta faptul ca Radoi e un mare antrenor si daca era la nationala Romaniei ne putea duce cel putin pana in semifinalele campionatului mondial. Pffff.... sa fim serosi! Croatia a jucat fotbal la acest campionat mondial, a surclasat Argentina in grupe, are jucatori fenomenali ca Modric, Rakitic, Mandzukic, care joaca la Real Madrid, Barcelona si Juventus, cele mai tari echipe din Europa si mai au ceva ce noi nu avem: spirit de lupta si sacrificiu si un dram de noroc. Sanatate maestre! Si Vive la France!🇫🇷, cea mai buna echipa africana de la turneul mondial, careia sper sa i se infunde cu mica Croatie, duminica in finala de la Moscova.

17 Nentori Tirana (871 comentarii)  •  13 iulie 2018, 9:19

Nea Ovi, noi nu invatam nimic de la acest Aurica si de la succesul croatilor ? Analistii si Radoi demonstreaza ca Nu. ------------- "Ilustrul anonim" ori asemanator, cam astea sint titlurile. Unul scrie ca Davor Suker a aparut de "dupa colt" cu el, pentru doar un meci ! - daca-mi aduc bine aminte era un meci important in Ucraina. Nu-i era fin, nas, prieten ... dar daca nu gresesc Zlatko inseamna Aurica. Ce s-o mai fi mi-rat Mi-rel Radoi ! Ca Aurica antrena discret la B iar el, Ra-doi, mai dadea in basica la A - superior se credea, dar tot la camile era, unde e drept ca si-a completat scoala vietii. Nu antrenase nici puradei asa ca nu-i de mirare ca alaturi de TaiDica a ajuns direct cel mai slab antrenor din toata istoria Stelei. Eu imi amintesc ca daca nu lua Reghe 6 puncte din doua jocuri grele - printre care un 3:0 cu Astra - Steaua nu apuca play off-ul, termina pe locul sapte. ------------------ Nea Ovi, nu cred eu ca Zlatko si-a aratat "muschii". Asta e greseala ! Dimpotriva, si-a cistigat fara muschi respectul. Nu ma pricep la croati dar specialistul cu "dupa colt" spune ca Aurica a dat liber la joc exact celor care meritau, ba l-a mai pus si pe unu Brozovici pe acelasi post de 10 ca pe Modrici, care Brozovici ar fi dat kilometrajul pe spate. Eu n-am observat dar era ceva acolo, caci acele pase scurte si repatate nu veneau de la o batuta pe loc a la PiTurca, *** fara Hagi, si impieDicatii iubiti ai unui ***. Zlatko n-a tinut sa-si "implmenteze" ideile. Era si culmea sa-i spuna lui Modrici "joaca ba simplu !" ori sa-i mute pe toti pe alte posturi ca asa "gandeste" El. Bine, eu nu cred dar sa zicem ca Aurica "mina de fier si cap beton" a trimis unul acasa. Fotbalistu lu peste ? Nu, un bigudiu. Ca sa se impuna Radoi s-a despartit de jucatori de valoare si a refuzat NUMAI jucatori de valoare. Memelusa si Einstein au dat afara fotbalistii anului ca sa joace ei ! Cine vine la asa zisa Steaua ca sa fie antrenati de memelusa si de un impieDicat, antrenori doar ca sint finii, rudele si iubitii lui Jijinio ? --------------------- Radoi spune singur ca el n-a inteles nici AZI cum a fost ales Aurica si cum a reusit sa se impuna cu atitea vedete. Chiar asa, de ce nu el, de ce nu Roma-nia ? Voi tot cu Mister PiTurca, generalu, mina de fier, miine tre sa facem liniste ca Contra gandeste. Are toti Gica ideile lor pe care vrea ei neaparat sa le ... implementeaze in trei zile unor jucatoti pe care nu-i antreneaza ei. Voi ati inteles ceva ? Maria mi-a mincat comentariul la articolul foarte elevat in care se intreba A cui e aceasta ... Roma-nia. Alt tontolan, aceleasi naravuri, voi cei platiti aveti voie sa scrieti toate timpeniile, noi nu. Inca 21 de ani de Glorie in slujba sportului roma-nesc va doresc. -------------------- PS Nea Ovi, ai vazut ca ieri Erdogan era cit pi-ce s-o pupe pa Croata ? Caci de fapt El se astepta de fapt pupat ! Ca El, tot un Mister, Erdogan a adus si victoria croatilor, ca ar sari si El cu talpa la cap. Ba, nu se mai termina prostia. Ca Ciacir, Ciachir, Cakir stii tu mai bine pe romaneste ce inseama.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Observator (92 comentarii)  •  13 iulie 2018, 9:57

Maestre, ma plictiseste teribil sa-i aud pe toti analistii si sa-i ctesc pe aproape toti cititorii care-si exprima parerea pe bloguri laudand excesiv Croatia si fiind foarte retinuti atunci cand vorbesc despre sansele Frantei! Fenomenalii fotbalisti ai Croatiei nu sunt (absolut deloc) mai buni decat francezii, au un meci (30 x 3=90 min.) jucat in plus si o zi in minus de refacere, dar tot ei sunt favoriti! Este incredibil sa auzi asa ceva din gura unor specialisti, unul dintre ei fiind colegul dvs. de platou, "federalul" Stoichita; cred ca orice marunt slujbas (nu este cazul domnului in discutie) de la FRF se molipseste de aroganta dovedita de presedintele burleanu (minuscula este intentionata)! Atentie, nu vorbim despre favorita afectiva a acestora, ci despre o estimare la rece a sanselor celor doua combatante! Spiritul de lupta (cu foarte multe duritati!) si valoarea (de multe ori presupusa, in virtutea numelor cluburilor pentru care evolueaza) jucatorilor Croatiei n-au cum sa compenseze diferenta clara de valoare, de prospetime si de pregatire tactica! Si, cum bine spunea Pogba (n-a facut un "Mondial" mai slab decat Modric), francezii vor sa aiba o steluta a lor (castigata de ei) deasupra logo-ului de pe tricouri! O.

adrian (98 comentarii)  •  13 iulie 2018, 11:13

Aia cu Radoi e foarte tare. Zici ca Dalici nici nu are treaba decit sa il sune pe Mirelus si sa ii ceara sfaturi. Dle Ioanitoaia nu ar trebui sa permiteti publicarea unor asemenea aberatiuni. Din cauza lor Gazeta e un ziar mai putin pretuit si cumparat.

miticor (1 comentarii)  •  13 iulie 2018, 15:36

Nu comentez articolul lu dom Ioanitoaia pt ca oarecum pune punctul pe i dar observ cam in 2 comentarii ca se zice de primu gol al croatiei ar fi trebuit anulat din motive de joc periculos . Gresit. Gol perfect valabil. La ce nivel ridica piciorul croatul ? La nivel normal de joc. Pai sa zicem ca vfrei sa respingi mingea cu capu la nivelul solului si alt jucator baga piciorul .Este cumva joc periculos. Vedeti ca chiar dom Ianitoaia i-a pus intrebarea asta la sfarsitul meciului lui Porumbelu Pacii care a fost arbitru bun la vremea lui si a zis ca jucatorul englez a lasat capul prea jos, e dreptul lui, dar nu este joc periculos. Vreau sa subliniez ca fotbalul chiar din denumire este joc in primul rand de picior si daca revedeti primul gol al Croatiei , amandoi jucatorii sun in aer iar croatu are piciorul aproape orizontal

Observator (92 comentarii)  •  13 iulie 2018, 19:56

@ constantin Ei, fotbalul ex-iugoslav "traieste" aproape exclusiv prin Croatia, cu calificari la competitiile importante si cu 2 locuri pe podium; de asemenea, Dinamo Zagreb joaca frecvent in grupele Ch. League, dar se claseaza aproape de fiecare data pe ultimul loc! In rest, Serbia, Slovenia si Bosnia participa sporadic si fara succes la aceste competitii, iar prezentele campioanelor lor (ale Sloveniei si Serbiei doar) in grupele Ch. League pot fi numarate pe degete! Relativ la standardele fotbalului belgian: nu amestecam "nationala" lor cu campionatul intern! Acest campionat este serios, se pune osul, dar a ajuns cu mult mai slab decat in anii '70 si '80, de exemplu, cand cluburi precum Anderlecht si Malines castigau cupe europene, iar Bruges (in CCE si in Cupa UEFA), Standard (finala de Cupa UEFA in 1982) si Anvers (Cupa Cupelor, cu Parma) jucau finale! Tot in acea perioada, se mai ilustrau Beveren si Lokeren. Acum, cate o prezenta in grupele Ch. League, cu perfomante sporadice (imi amintesc doar de un Arsenal-Anderlecht 3-3, in 2014)! Stanciu, Rotariu si Chipciu aveau loc acolo fara probleme, insa antrenorii lor stiu una si buna: sa le ceara jucatorilor sa alerge continuu si sa le respecte intocmai indicatiile, fara pic de initiativa in joc! O.

Belisarius (29 comentarii)  •  13 iulie 2018, 21:07

Cand a inceput sa rateze pasele, Anglia era kaput din repriza a doua, picata fizic. Categorig, viteza si prospetimea croatilor a fost a functie DEPENDENTA de caderea Angliei.. Si asa sa intamplat si cu Romania 3-2 la final, englezii au picat la sfarsit. or bea bere la pauza sau au Beer withdrawal?

motanul incaltat (603 comentarii)  •  14 iulie 2018, 1:15

Cine considera Croatia outsider habar nu are de fotbal si in principal sunt ratati ce conduc fotbalul romanesc care au impresia ca noi ii puteam bate pe croati. Insa adevarul e ca noi nu prea putem batem pe nimeni si mai ales echipe nascute din fosta Yugoslavie. Niciodata nu i-am batut si nici nu-i vom bate....E trist dar la SPORT sunt peste noi cu mult.... Si nu numai la sport. Imi doream o finala Belgia-Croatia dupa ce Germania a plecat acasa. Acum e mai simplu: Hai CROATIA!!!!!!!!! Sa ia finala -o echipa din Europa de Est, ocazie ratata de Ungaria.... Apoi noi ne vom linisti definitiv. Nu vom putea face asta nici intr-un milion de editii de Campionat Mondial. Care inseamna vreo 4 milioane de ani.

ovidiu_3003 (1630 comentarii)  •  14 iulie 2018, 13:04

...nea Ovi alegi cele mai proaste titluri ...ai scris cele mai neinteresante articole...dar te crezi ...guru ...te crezi mare maestru si esti mai habarnist ca Burlanoiu ...matale nu vrei binele fotbalului romanesc...esti platit nesimtit de mult pentru platitudini si pentru enumerari ca sa aiba articolul cuvinte ... Macar nu ti mai da cu parerea despre fotbalul romanesc ...

max (1 comentarii)  •  15 iulie 2018, 8:57

lumea se infierbinta si pe merit; e un eveniment superb si admirat de toata suflarea omeneasca; dar nu pot sa nu critic superficialitatea comentatorilor care duce in mare masura spre idiotenie, si ***. referiri la razboi, rasism, istorie, samd. de ce sa nu ne mindrim ca o tara din estul europei care poate genetic ne este foarte similara a ajuns acolo unde este. de ce sa nu fim mindri ca o tara din estul europei se bate de la egal la egal cu expansionistii si teribilistii francezi pe care nimeni nu ii suporta. sint mindru de echipa nationala a croatiei; nu ma gindesc la istorie si alte evenimente oribile din trecut. ma gindesc la niste copii care au dovedit ceva intregii lumi. poate ar trebuii sa invatam si noi totusi de la vecinii nostrii citeodata

Las Fierbinti (106 comentarii)  •  15 iulie 2018, 9:40

@ comparatie - Stai jos. Nota -29. Nu se compara o Croatie cu coruptia dintr'o Romanie in care inca bantuie, si este condusa inca de fel si fel de suspecti si fosti calai ai comunismului. - Domnule Ioanitoaia. Mai bine ai scrie despre o statisca reala. La cum acest antrenor "Anonim" al CROATIEI a aratat jucatorilor ca are sira spinarii. Sper sa nu iti dau exemplul cum a pus piciorul in prag.

Las Fierbinti (106 comentarii)  •  15 iulie 2018, 9:44

@ Observator - O sa vezi pe teren, de ce CROATIA chiar si cu inca 3 meciuri jucate mai mult in picioare, sunt FAVORITI si va castiga Mondialul din Rusia.

Observator (92 comentarii)  •  15 iulie 2018, 22:52

@ Las Fierbinti Multumesc ca m-ati avertizat, am vazut! Ati umplut blogurile cu pronosticuri ridicole! O.

Comentează