Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Teatru ieftin

Cum Messi și Ronaldo au părăsit repede Rusia și au lăsat Mondialele mai sărace, Neymar a rămas unul dintre principalii candidați la titlul de cel mai bun dintre cei mai buni.

Permalink to Teatru ieftin
marți, 3 iulie 2018, 2:55

The Best One. E încă prematur de împărțit lauri, dar acest brazilian de 26 de ani, trecut în acte Neymar da Silva Santos Junior, pare să aibă concurenți serioși în francezul Mbappé și uruguayanul Cavani. Probabil că unul dintre ei va fi încoronat MVP-ul actualei ediții.

Deși n-a strălucit în primele meciuri, însă nici n-a decepționat, Neymar a dat întreaga dovadă a harului său în partida cu mexicanii. A înscris primul gol pentru Selecao după un „călcâi” de mare efect. Apoi a contribuit decisiv, fuleu de 30 de metri pe stânga și șut respins de portarul Ochoa în gheata lui Firmino, la marcarea punctului ce a pecetluit scorul la 2-0 în favoarea Braziliei.

Superstarul campioanei Franței a sedus iar prin eleganța cu care aleargă ca o antilopă. Și prin grația cu care strunește mingea. N-o lovește, mai degrabă o mângâie, o dezmiardă. Nu degeaba Real Madrid plănuiește să-l ia cu 310 milioane de euro de la PSG, club care, la rându-i, l-a cumpărat de la Barcelona contra 222! Real a dezmințit prompt știrea. Numai că și transferul la Paris a fost păstrat în safe până în ultima clipă. Oare iese vreodată fum fără foc?

În aceeași confruntare, Neymar a lăsat însă o impresie urâtă atunci când a mimat accidentări grave și s-a aolit la fiecare fault! În minutul 71, a făcut circ într-o fază în care Layun doar l-a șters, l-a ciupit. Atât că Neymar a țipat ca din gură de șarpe și s-a tăvălit de parcă adversarul îi rupsese piciorul! Deși nu l-a avertizat pe Layun, pentru că n-avea motiv, arbitrul a putut relua meciul abia după 4 minute! Firește, cu un Neymar bine mersi, zglobiu.

Atitudinea cu pricina a deranjat destulă lume. Osorio, selecționerul columbian al Mexicului, care-i un tip subțire, absolvent al lui Liverpool John Moores University, i-a imputat lui Neymar întârzierea jocului. L-a numit clovn și a spus despre el că „Nu e model pentru copiii care vor să devină fotbaliști”. Numeroși comentatori, Cantona și Lineker, de pildă, s-au exprimat la fel. Unii ironici, alții acizi.

Sigur că, bogate și celebre, vedetele din sport, ca și din cinema, din modă etc, sunt capricioase. Au legile lor. Se alintă, își închipuie că-și pot permite și li se înghite orice. E păcat însă ca un talent de anvergura lui Neymar, pe care unii îl consideră exponențial, de top, să fie umbrit de un teatru mincinos și ieftin. Păcat pentru el, dar și pentru noi, admiratorii lui de pretutindeni.

Comentarii (28)Adaugă comentariu

Nick (24 comentarii)  •  3 iulie 2018, 15:37

Talent urias, educatie zero.

Bili (4 comentarii)  •  3 iulie 2018, 15:51

Sper sa aiba parte de faulturi ca pe vremuri,sa simta durere mai mare decat poate simula !

eugen iustin (11 comentarii)  •  3 iulie 2018, 16:08

Un mincinos, face de ras sportul.

LIVIU DOBRE (4 comentarii)  •  3 iulie 2018, 16:19

Enorm de multe cuvinte ca sa spui... nimic ! Onorabile, daca nu ai nimic de spus nu e nevoie sa ne consumi timpul. Publicul te citeste pt ca asteapta intotdeauna "ceva" de la tine, dar in ultima vreme produci din ce in ce mai putin. Banal si searbad.

Leo (53 comentarii)  •  3 iulie 2018, 16:26

Brinza buna in burduf de ciine cum zicem noi. Mbappe vine tare din urma si are mai multa energie decit toti.

IO (154 comentarii)  •  3 iulie 2018, 16:55

Cum e cand iti lovesti degetul mic de la picior in piciorul patului? Credeti ca e mai putin dureros decat calcatura pe gleza a mexicanului? Osorio sa zica mersi ca n-a avut eliminare la faza aceea. Nu stiu de ce plange Osorio, pt ca mex nu a trecut de 3,, max 4 ori centrul trenului in repriza a doua. Osorio este acum un fel de Hillary Clinton, sore losers amandoi.

Aurel (74 comentarii)  •  3 iulie 2018, 17:09

Bai dar iar faceti pe nebunii. E o impresie, voi vroiati, sa descopere America zilnic si in 20 de randuri...Nu iti pica bine, e ok, nu te opreste nimeni dar nici sa te exprimi cretineste ca Adi. Ori o fi asta vreun laureat Nobel sau Herder de pune el note. Sigur ca Ioanitoaia se prapadeste de ras cind citeste aberatiile voastre. Daca mai pierde timp sa le citeasca

Sile (19 comentarii)  •  3 iulie 2018, 17:16

Observatie justa dar nu pentru capatani sece. Tare sunt curios ce meserii si realizari in viata au gainarii astia care se dau cocosi Fac prinsoare ca sunt frustrati si nu e nimic de capul lor.

ovidiu_3003 (1630 comentarii)  •  3 iulie 2018, 17:57

...Fl tanase ...este mai bun decat Neymar ...

Costy (43 comentarii)  •  3 iulie 2018, 18:11

Mai stiu eu unul.....Rivaldo. Exact la fel. In alta ordine de idei, ar fi fost frumos un articol despre cum au plecat acasa japonezii, si mai ales cum au lasat tribunele si vestiarul in urma lor

Adrian (98 comentarii)  •  3 iulie 2018, 18:15

A descoperit unul ca Dl Ioanitoaia vrea sa impace capra cu varza si ca o scalda in articole. Ca e si cu unul si in acelasi timp cu adversarul lui. Alti imberbi au auzit ideea si il contesta pe baza ei. Nu o scalda Dl Ioanitoaia care a facut campanie furibunda pe finalul mandatului lui Sandu si apoi contra lui Burleanu si Daum. Poate nu iti plac opinia si stilul dar Dl Ioanitoaia a fost mai agresiv decat multi ziaristi tineri.

George Sandu (1 comentarii)  •  3 iulie 2018, 19:54

Sa nu va lasati intimidat, dle Ioanitoaia. Le dati clasa tuturor copilasilor astora cu articolele Dvs. Doar ca sunt pentru un public mai elevat...

Patrascanu Ionut (1 comentarii)  •  3 iulie 2018, 19:55

Subtil, corect, echidistant. Marca Ioanitoaia!

Andrei Cristian (33 comentarii)  •  3 iulie 2018, 20:49

Daca Neymar incapea pe mana lui Daum, probabil ca acum ati fi scris articole despre cum pot fi vandute rable braziliene pe bani buni, atat timp cat nu zici la toata lumea ca sunt lovite. Nu? :)))))))

Daniel (223 comentarii)  •  3 iulie 2018, 21:08

Aveti dreptate si nu va luati dupa hateri. Sunt din ce in ce mai multi cei care vad numai paiul din ochii altora. Seara buna.

Dilimache (657 comentarii)  •  3 iulie 2018, 21:47

Alooo, postacii platiti, trolli aplatizati cu cate 2-3 comments pe platforma, mai rarut ca-i mai dragut!

JFM (116 comentarii)  •  3 iulie 2018, 23:49

Nu exista jucator mai penibil la aceasta cupa. O rusine.

Miriam (10 comentarii)  •  4 iulie 2018, 1:03

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Miriam (10 comentarii)  •  4 iulie 2018, 1:10

@Dilimache,aia cu putine postari,de-i numesti tu asa colorat si penibil,sunt probabil oameni care mai si muncesc si nu au timp sa stea toata ziua sa citesca ziarul asta foarte slabut.Tu probabil ca esti ***cum te si autointitulezi si ***,sau ne scrii ***Aveti net acolo,sau e la negru?!Afla ca mai sunt si oameni care gasdesc si isi dau seama de realitate si au curajul sa-l contrazica si conteste pe acest ziarist care a imbatranit urat si nu intelege ca timpul lui a trecut!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Vioreatza (72 comentarii)  •  4 iulie 2018, 5:37

Neymar fura.... si chiar daca nu reuseste mereu, inceraca tot timpul sa fure, cu o insistenta penibila. Lipsa de educatie, talentul extraordinar pe care-l are, milioanele care le valoreaza nu ar trebui in niciun caz sa constituie circumstante atenuante. Permitand asa ceva, prin regulamente slabe, ambigue , interpretabile FIFA si UEFA fac fotbalul mai urat.

mal. (71 comentarii)  •  4 iulie 2018, 7:57

Mare circar Neymar! Totuși, rămâne un junior pe lângă ce au făcut aseară columbienii!

?????? (831 comentarii)  •  4 iulie 2018, 9:08

Ați zice că după primele zile de "examen la tenis ", la Wimbledon, procentul de promovabilitate a fost de sub 50% , un domeniu în care Ion Țiriac este "profesor profesionist" ?

octavian (95 comentarii)  •  4 iulie 2018, 9:27

Neymar este circar si pe teren si in afara terenului.Este departe de un brazilian veritabil.

Unu oarecare (114 comentarii)  •  4 iulie 2018, 9:31

Pt trupetii "maestrului": dar pe voi cu cat va plateste nea ovi sa injurati si sa jigniti cititorii? Sunteti cozi de topor, nimic mai mult, de genul stalinistilor din anii 50. Care au defaimat, atacat, denuntat. Unelte. Nu ca vad sa scrieti vreodata la subiect. Doar atacuri la persoana. Din pacate nea ovi incalzeste ciorbe si scrie articole slabe. De ce nu e voie sa spuna lumea asta? Vreti doar odangii gretosi pe blog?

Marius (347 comentarii)  •  4 iulie 2018, 12:03

Va dau dreptate.

Doru (127 comentarii)  •  4 iulie 2018, 12:29

@unul oarecare. Alt protestatar fara obiectul muncii. Daca ar fi stalnism cum afirmi atunci nu ar aparea postarile negative la adresa lui Ioanitoaia. Ar opri aparitia lor. Stii bine ca poate face asta. Deci nu e stalinism cum inventezi tu deranjat ca unii nu iti impartasesc punctul de vedere. Pentru ca esti convins ca ei nu au dreptate mai stalinist decit ei gindesti tu.

alex (42 comentarii)  •  5 iulie 2018, 9:34

Pana la urma a fost lovit in afara terenului. Mexicanul trebuia eliminat. Neymar a jucat teatru. Dar nu uitati ce a patit acum 4 ani! Putea sa spuna adio fotbalului. Cu el si cu Silva in teren, Brazilia ar fi fost in 2014, campioana mondiala. Oricum, este de departe ce mai spectaculos fotbalist de pe planeta. In privinta asta, doar Ronaldinho il depaseste, dar acesta nu mai e in fotbalul mare.

Comentează