Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Deutsche far niente

Scriam aici lunea trecută, după surpriza Mexic-Germania, 1-0, că învinsa "a arătat nu neapărat îmbătrânită, căci Boateng, Hummels, Müller, Kroos și Ozil au numai 28-29 de ani, cât lipsită de imaginație și chiar de vlagă.

Permalink to Deutsche far niente
joi, 28 iunie 2018, 2:49

Parcă ajunsă la capătul puterilor, blazată, resemnată”. A urmat victoria smulsă de Mannschaft in extremis în fața Suediei, obținută în minutul 90+5, pentru ca meciul cu Coreea de Sud să însemne miercuri seara prăbușirea campioanei lumii.

Prăbușire și, totodată, rușine deoarece Germania, 0-2 cu Coreea de Sud, a părăsit Mondialele, pentru întâia oară în istorie, încă din faza grupelor! Tristă premieră pentru o formație dată mereu exemplu ca organizare, dârzenie, rigoare.

Împotriva asiaticilor, nemții s-au prezentat și mai prost. Lamentabil. În compania unor adversari neintimidați de faima lor, Kroos et Comp. au crezut că e suficient să intre pe teren ca să câștige. În consecință, fiecare a așteptat să rezolve celălalt meciul. De aici a apărut o echipă lentă și previzibilă, uneori anesteziată. Am spus la TVR că Germania s-a îmbătat cu apă rece și a trăit într-un vinovat Dolce far niente. Mai bine puteam spune, mai aproape de adevăr, Deutsche far niente.

Altfel, s-a dovedit din nou că nici în fotbal ulciorul nu merge de multe ori la apă. Dacă reușiseră să marcheze cu suedezii în prelungirile prelungirilor, băieții lui Löw s-au amăgit că vor înscrie și în poarta sud-coreenilor, cât de târziu. Drept pentru care, în căutarea golului izbăvitor, s-au descoperit și au încasat în final nu un gol, ci două, în minutele 90+3 și 90+6!

Asta în timp ce portarul Neuer rătăcea prin careul advers, sporind senzația de debandadă într-o echipă admirată cândva tocmai pentru ordine și disciplină.

Probabil că principalul responsabil pentru acest blam e selecționerul Löw, cel care, ce complicat e fotbalul!, a cucerit titlul suprem în 2014 după un fulminant 7-1 cu Brazilia la Belo Horizonte. Câteva idei fixe, gen Boateng, Khedira și Ozil, jucători uzați, neputincioși, l-au tras în jos. L-au îngropat, dar explicațiile acestui eșec dureros trebuie să fie mai numeroase și mai profunde.

Löw nu s-a fofilat. Fair, a admis că e responsabil pentru „distrugerea a tot ce-am construit de-a lungul timpului”. Felicitându-i pe suedezi și pe mexicani pentru calificare, a recunoscut că „Noi nu meritam să mergem mai departe”. Știindu-i pe nemți, pesemne că-i vor permite actualului selecționer să-și încheie mandatul ce expiră în vara lui 2020. Nu-i exclus însă ca Löw, asupra căruia presa se va năpusti, să demisioneze. Un om de onoare așa ar face.

Comentarii (44)Adaugă comentariu

Emil (43 comentarii)  •  28 iunie 2018, 15:13

De data asta foarte frumos. Ati ghicit-o, o mai numeriti si Dv.

utraian (123 comentarii)  •  28 iunie 2018, 15:14

E urat ca au sarit unii pe Neuer dupa esec. Omul a facut ceea ce trebuia facut. Daca nu iesea se spunea ceva de genul " la 0-1 te folosesti de toate mijloacele , ca sa ai o sansa-n plus , macar un 1% , 0-1, 0-2 tot aia-i". In plus cred ca Neuer le are mai bine cu mingea decat toata echipa noastra de mingicari in chiloti de plastic. Asta e, omul a incercat acel 1% nu i-a iesit, nu acolo s-a pierdut meciul si calificarea. Meciul s-a pierdut ca n-au fost in stare 90 de minute sa dea gol, iar calificarea s-a pierdut pentru ca jucatorii Germaniei au parut niste castraveti alergatori, obositi morti. EI si restul la fel. Este cel mai obosit CM, cea mai odihnita echipa puternica va castiga.

Zagna (56 comentarii)  •  28 iunie 2018, 15:27

Low a profitat de o echipa formată, a condus-o, formal, spre titlul suprem, dar nu a mai pus nimic pe temelie, pt ca nu știa ce...Acum a cules ce a semănat, un antrenor ZERO !

Anonim (10 comentarii)  •  28 iunie 2018, 15:30

Poate vine Daum că e liber de contract ( și e și mai ieftin). În altă ordine de idei Germania cred că a repetat cam ce au făcut Franța în 2002 sau Spania în 2014 sau poate chiar Polonia acum. Cu excepția lui Kroos (de departe cel mai bun) a part o gașca de vedete care se mirau că adversarii nu se dau la o parte. singurele momente in care au jucat nemțește au fost cele 10-15 minute de după eliminarea lui Boateng. Cred că dacă în meciul cu Coreea de Sud ar fi avut un eliminat ar fi învins! In plus, fără să fiu acuzat de naționalism/rasism, am avut senzația că ozil, Khedira și Boateng (gundogan a jucat prea puțin) nu au fost "conectați" la înălțimea evenimentului că sa nu spun că ar fi fost interesat de altceva (poze cu fani...) Trecând la altele, cea mai germana echipa de până acum mi s-a părut ... Franța! Joaca ceva ce juca RFG in 1982 sau 1986 iar cea mai puternică îmi pare Croația. Brazilia așteaptă totuși prea mult de la Neymar, Argentina arată groaznic în apărare și dezorganizata în atac, Anglia și Belgia au avut parte de adversari modești, Uruguay e o enigma, Spania și Portugalia mi s-au părut ușor obosite. România ar fi fost cam de nivelul Tunisiei sau al Australiei.

Tony (1 comentarii)  •  28 iunie 2018, 15:36

Domnule de la Victoria Bucuresti, mai deunazi, spuneai "matale" ca "personal, crezi ca Germania se va califica". Se vede treaba ca le cam dai in bara. Mai bine ar trebui sa incerci cu reportajele de la Flacara despre oua de cuc de ceas

Bernier (8 comentarii)  •  28 iunie 2018, 15:48

Si uite cum, cu aceste 5 randuri pline de platitudini si proverbe rasuflate "ulciorul nu merge de multe ori la apa", nea Ovi a mai incasat un cec frumusel. Are balta peste, mno? Intotdeauna se vor gasi destui stupizi care sa aprecieze limitarea intelectuala, morala, culturala, nu-i asa, nenea Tutankamon? Din 3 fraze mediocre pline de clisee, ai mai mancat un cozonac.

alt adi stelistul (84 comentarii)  •  28 iunie 2018, 15:53

Mosule, nu toti stim "araba". O lege de-a noastra spune si ceva imediat si de o traducere. Sau legea este doar pt cine vrea ? Vezi ca este la loc de cinste abordarea si schimbarea legilor justitiei, a codului penal. Sau la mosii trecuti de 100 de ani, nu se pune ?

gheorghe (9 comentarii)  •  28 iunie 2018, 15:56

hm, si nu seamana low cu daum, chiar deloc?

Dragos (250 comentarii)  •  28 iunie 2018, 15:57

@Tony. E doldora de frustrati aici, ti se simtea lipsa. Asa ca ai debutat cu dreptul. Ioanitoaia a facut presa de top la Flacara si se poate lauda cu articolele si cartile scrise atunci. Tu ai cu ce sa te lauzi, prostul clasei, spune sa auzim.

Bârgaoanu Dragoş (133 comentarii)  •  28 iunie 2018, 16:11

Un titlu plagiat, un articol demn de nivelul unei compuneri de clasa a VI-a, încheiat "apoteotic" cu o propoziție plină de ipocrizie "un om de onoare aşa ar face!".Să-nțeleg că, păstrând proporțiile - Löw a fost campion mondial, matale nu prea-ți spune absolut nimic ideea de "onoare"???Altfel nu-mi explic faptul că te încăpățânezi să debitezi tot felul de truisme şi platitudini...Am ajuns să schimb canalul când începi să emiți sunete(Idei ar fi peste puterile matale!) la TVR.

dinamo_fan (127 comentarii)  •  28 iunie 2018, 16:14

@Zagna. existenta ta revolutioneaza in jurul faptului ca prostia nu doare. In 2 randuri ai reusit sa aberezi cat pentru 100 de troli. Auzi cica Low a profitat de o echipa formata :)) propun detinatorilor acestui blog sa te treaca printr-un test de IQ inainte sa te lase sa mai postezi.

Bogdan (395 comentarii)  •  28 iunie 2018, 16:18

Adita alt stelist, vezi ca dl Ioanitoaia nu scrie si nu vorbeste pentru ***. Daca nu intelegi iti recomand sa pui mana pe carte, nu sa faci pe desteptul cand e limpede ca nu esti. Dolce far niente e aproape ca romaneste dar *** baiat istet ca tine vrea traducere si ameninta cu...legea. Traducerea pentru tine e ca esti prost ca noaptea.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

dinamo_fan (127 comentarii)  •  28 iunie 2018, 16:24

Legat de articol nu sunt multe de spus. Se enumera niste clisee si se trag niste concluzii pe care oricine putea sa le traga. Cum bine zice mai sus cineva, articolul e la nivel de compunere de clasa a 4-a cu mentiunea ca Hummels chiar a facut un meci bun, doar ca nu a avut precizie la finalizare. Pentru un fundas chiar a facut un meci foarte bun. Cine ataca pe Hummels sau Newer chiar nu are treaba cu fotbalul. Problema acestei compuneri de clasa a 4-a e ultima fraza. Romanasul nostru chibitz cu 0 performante dar cu multe pretentii de la altii cauta "demisia de onoare" a cuiva care inca e campion mondial in exercitiu.Nea Ovi, cat timp aveti in redactie acolo numai *** incapabili sa dea un copy-paste sau sa traduca un articol copiat din presa externa in timp ce voi "maharii" veniti cu articole pline de clisee si lipsite de continut cum este cel de mai sus..macar aveti bunul simt sa nu cereti demisia de onoare a altora. pe bune acum...sunteti chiar ultimii in masura sa cereti asa ceva.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Mircea (663 comentarii)  •  28 iunie 2018, 16:25

Domnu Bargaoanu, de unde e plagiat titlul, spuneti ca sa ne dati lumina. Domna ta ar trebui sa iti schimbi caracterul si obiceiurile de mahalagiu insa e prea tirziu. Bine faci ca schimbi canalul cind vorbeste dl Ioanitoaia la TV pentru ca tot nu ai intelege ce spune. Ai o ura de sonat si un creier cit unghia.

Crin (13 comentarii)  •  28 iunie 2018, 16:31

Bargoane ia zii academiciene ca am luat hartie si creion sa notez invatamintele tale pretioade...Nu te supara dar imi este teama ca si tu esti dintre cei care au trasata sarcina sa-l injuri pe Ioanitoaia zilnic fara motiv. In caz ca lucrurile nu stau asa inseamna ca esti plecat departe de casa si nici nu vei mai nimeri vreodata drumul de intoarcere.

mihaita (18 comentarii)  •  28 iunie 2018, 16:36

nu a fost chiar prima data, s-a mai intamplat sa iasa din primul tur la worlcup 1938. desi nu au fost grupe atunci. :) si nu au reactionat prea bine dupa. :)) cat despre articol, ti-as cita altul care ii lauda. ii zice: la un pas de dezastru. :)

Andrei (276 comentarii)  •  28 iunie 2018, 16:51

Ioanitoaia ramane regele neincoronat al platitudinilor debitate la foc automat. La campionatul cliseelor Ioanitoaia nu va parasi niciodata competitia din faza grupelor. E mereu invingator in fata haterilor si a postacilor si are permanent la indemana un proverb tocit sau o zicala batatorita, gen "ulciorul nu merge de multe ori la apa", cu care sa ne faca sah-mat.

Dinu (427 comentarii)  •  28 iunie 2018, 17:43

Mamam, maman, ce exigenti e dansii care vad numai clisee ca pana si proverbele sunt considerate clisee...Proverbul cu ulciorul e f potrivit aici. Ei vrea numai articole geniale cu citate din Baudelaire si Faulkner ca e baieti culti desi nu cred ca stiu la cine ma refer. Nu le place nimic, nici titlul care e excelent si au atitudine de tractoristi carecau depasit planul la hectare arate.

Olteanu (478 comentarii)  •  28 iunie 2018, 17:46

Savantule de Andrei, proverbele nu pot fi altfel decit tocite ca de aceea sint proverbe. Pricepusi ori sa iti repet?

ovidiu_3003 (1630 comentarii)  •  28 iunie 2018, 18:13

...nea Ovi matale nu ne crezi prosti ...matale ne crezi fara pic de creier ...*** ...cum adica ..;noi nu tinem minte ce ai scris in articolul La un pas de dezastru ?...ce daca ai spus dupa infrangerea din fata Mexicului ca Germania arata fara vlaga ...dupa victoria nemtilor cu Suedia ...nu mai pridideai cu laudele ...i a reciteste articolul ...Low este plin de demnitate...fotbalistii sunt darzi si nu renunta niciodata ...pai ce ?...uitam de la mana pana la gura?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

di livio (214 comentarii)  •  28 iunie 2018, 18:27

Andrei, fiecare om ii alt om...noi sintem aici in situatia de quitte ou double...ori il laudam pe Nea Ovi, ori disparem in irealitatea virtuala...o sa postez un comment aici de zece ori pe ora, sa-i fac trafic la Nea Ovi, ca merita...cum il critica vreun cititor, cum sar pa ala

Andrei (276 comentarii)  •  28 iunie 2018, 19:35

@ Olteanu, ai 465 de comentarii aici dintre care 463 sunt interventii agresive la adresa unora care il critica pe Ioanitoaia. Sunteti rude sau ai fost coleg cu el la sectia polona?

Sebi (1 comentarii)  •  28 iunie 2018, 20:17

N-am mai vazut pe cineva care sa se citeze atat de des pe el insusi ca d-l Ioanitoaia...

Bârgaoanu Dragoş (133 comentarii)  •  28 iunie 2018, 20:33

@Crin - din păcate, ție nu-ți pot explica nimic!Oricum nu ai înțelege nimic.Eşti agramat şi agresiv.*** şi te şi ambiționezi să-ți manifeşti ignoranța în mod plenar!Du-te şi repetă clasele primare, învață să te expimi corect şi apoi poți încerca un dialog cu mine.Jucăm în alte ligi, clovn micuț ce eşti.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

itu52 (239 comentarii)  •  28 iunie 2018, 20:46

Panzerele au fost greoaie, poate mai greoaie ca la Krusk, au bătut în retragere, iar în final au făcut de râs autocarul invincibilității. Coreenii au fost veritabile T34, micuți, mobili și balșoi la blindaj, au lasat doar câteva ocazii de gol. Se pare că nu le priește estul, îi doboară logistica, păreau că sunt în criză de combustibil, jucau raționat nu rațional. Dar să ne vedem de ale noastre că tare sunt multe. Contra s-a dus să vadă Serbia în direct, că în toamnă ne izbim un pic de ei. M-aș bucura să ne izbim bărbătește, dar mă tem că ne izmenim și-o trecem pe clasica lungă și pe-a doua. Ca o consolare, nu am remarcat tipul clasic de sârb, înalt, zvelt așa ca Djokovic sau chiar ca actualul Belodedici de la noi. Au acolo în față un fel de ”sărmăluță” puțin mai greoi și repetent la tehnică. S-ar putea în toamnă să dăm peste o echipă nouă, tânără, care să ne pună mari probleme. Să sperăm că noi urnim căruța, dar mai ales jocul, că vedeți dumneavoastră, acum și micii sunt mari.

Ilie (23 comentarii)  •  28 iunie 2018, 21:29

Frustratii care il injurati pe Ioanitoaia aveti o logica bolnava. Cine il critica trebuie ascultat iar cine nu e dusman de clasa si nu se ridica la inaltimea omniscientului Bargaoanu. Asta e mereu din alta luga pentru ca are mot pe cap si basca albastra. Aceiasi fac si inventar si cauta greseli gramaticale ca ei au diplome luate la Oxford sau la Sorbona. L-am citit atent pe Crin si nu am descoperit greseli de exprimare. La capitolul agresivitate nu exista egal pentru cel care are tupeul sa o reclame. Greseli exista numai in mintea stricata a celor pusi sa scuipe sau care au aceasta voluptate bolnava.

Bârgaoanu Dragoş (133 comentarii)  •  28 iunie 2018, 21:33

Ia lumină...Mirciulică!Mai pune şi tu mâna pe o carte!Decât să papi "acadele" fără argument!

Cuz4ever (1 comentarii)  •  28 iunie 2018, 23:38

Mai, nu am citit nimic din articol . Am scris pe GSP câteva mesaje de " hate" etc dar totuși de ce se face atâta tam tam când cineva "O da bine" munca in echipa sau succesul sunt ȘOCANTE ? globarizarea P*** . Nimic despre cei mici care castiga, tot aia mari pe prima pagina . Era un jurnalist de la gsp pe TVR ca Cică e mai mare victoria asta decât victoriile cu Italia si încă doua mari victorii cu echipe mari din 2002 când koreea din sud a ajuns sferturi . Wtf?

Draculea (17 comentarii)  •  29 iunie 2018, 0:43

Nu o plangeti pe Germania, si-a meritat soarta, fiti atenti la meciul Argentinei cu Franta si o sa vedeti la lucru o finalista. Credeti ca va fi Franta ?Va inselati !

Costea Gicu (1 comentarii)  •  29 iunie 2018, 0:50

Nea Ovi, nu te iarta ăștia ca nu l-ai iubit pe Daum! De-aia’ toți haterii pe aici

Dani Dinu (1 comentarii)  •  29 iunie 2018, 0:51

Chiar bun articol! Felicitari, sunteti cel mai bun!

adi (97 comentarii)  •  29 iunie 2018, 0:53

Eu gasesc acest articol macar decent. Pe hateri Baraoanu gen nu ii inteleg. Fac si ei pe nebunii poate ii baga cineva in seama. Si toti sunt inculti, numai ei au diplome de doctori docenti.

Gaby2015 (1 comentarii)  •  29 iunie 2018, 0:53

Dle Ioanitoaia, respect! Sunteti singurul cu staif!

Valentin (44 comentarii)  •  29 iunie 2018, 2:21

Mie mi se pare tot o reminiscență din era Daum. Deutschland este clar că nu este o naţională care a venit în Rusia să ia trofeul. Asta şi din cauza politicii şi a celui de-al doilea război mondial. Nici românii nu sunt bine priviţi acolo, p. Italienii, ce să mai spun. Nici Spania n-o să câştige cu Rusia. Sau măcar nu ia trofeul. Elveţia și Belgia ar avea şanse, dar Elveţia este un mini Kosovo, Anglia că are curajul să facă Brexit. Sud-americanele au cale liberă. De asta este bun Euro 20.20 :) și-n România, deşi în infrastructură nu o sa vedem mare lucru făcut bine.

profesorul de limba si literatura (205 comentarii)  •  29 iunie 2018, 2:54

dinamo_fan Ne intilnim le toamna .

jos_cenzura (114 comentarii)  •  29 iunie 2018, 6:24

Am căutat pe net Deutsche far niente și nu am găsit rezultat, în afara acestui articol. Deci nu înțeleg unde e plagiatul, neică Bârgăoane... Cârcotași mai sunteți cu toții.

Unu oarecare (114 comentarii)  •  29 iunie 2018, 8:56

Corect, nea ovi. Un om de onoare isi da demisia. Matale cand ti-o dai?

Geo (113 comentarii)  •  29 iunie 2018, 9:25

Articolul a fost scris doar pentru a putea scrie ultima propozitie. Banal. Stiam ca e ceva legat de Daum..de aia am intrat sa vad. Si nu m-am inselat. Tind sa cred ca in final iti pare rau ca a plecat neamtul. Nu prea mai ai material si te legi de orice sa mai poti scrie de el. :))) mai ai mult sa ajungi la nivelul lui...e la ani lumina differenta de matale.

Las Fierbinti (106 comentarii)  •  29 iunie 2018, 9:51

Alooo...nea Ovidiu - Ai dat'o in bara rau! Si cu stangu'n dreptu. Sa iti aduc aminte de Campionatul Mondial din Brazilia 2014? Ia zi tu, oare care NATIONALA MARE a plecat din competitie prematur? Hai ca iti zic…. asta ca sa nu te chinui: SPANIA! Si culmea de ce toata lumea ascunde faptul ca Nationale MARI ies din compentitii prematur. Dar FIFA si UEFA, joaca in continuare jocul "FAIR PLAY" pro Nationalelor Mici … vai ce simpatic. Nationale Mici cu jucatori care abea ajunge sa joace prin Optimi de Champions League sau Europa League. Sa mentionam ca toate NATIONALELE MARI au acelasi RITM de joc, adica unul alene si de OBOSITI, doar doar sa le mearga jocul si norocul. Deci! Sa mai zicem si de DISPERATII de Calai ai Iranului, Marcoc, Tunisia, etc.... de alerga si juca de parca erau in Finala Campionatului Mondial si tot erau surclasati de jucatori care au jucat deja peste 60 de meciuri. La astfel de meciuri nici nu se merita sa pui vedetele/jucatorii de prima garnitura in teren, dar asta este alt capitol. Sa mai vorbim de comparatie? Se vede clar cum Vedetele (1-2) din Nationale mici au acelasi ritm, ca toti OBOSITII din Nationalele Mari.

Dilimache (657 comentarii)  •  29 iunie 2018, 11:44

Inspirat si la obiect, chapeau!

di livio (214 comentarii)  •  29 iunie 2018, 16:18

flying chicken

Comentează