Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Scoși din priză

Ca să citez din ziarul varșovian Gazeta Wyborcza, Reprezentacjia nu numai că a pierdut, dar "s-a și făcut de râs!"

Permalink to Scoși din priză
luni, 25 iunie 2018, 4:27

După înfrângerea Poloniei în meciul de debut al Mondialelor, 1-2 cu Senegal, am scris în articolul Lecția neînvățată că „Lewa și colegii lui au părut din alt film. Neputincioși, parcă nedumeriți”. Am completat cu „formația (lui Nawalka) e una lipsită de anvergură”.

Atât mi-a trebuit, mai mulți postaci dintre cei care le știu pe toate m-au și luat în primire! Unul m-a acuzat că am văzut alt meci. Altul că Polonia, ca și Serbia, îi dă clasă României la orice oră. Iar un al treilea nu s-a sfiit să mă tragă de mânecă: „Veți regreta aceste rânduri la finalul partidei cu Columbia”.

N-am ce regreta. Deși s-a descurcat binișor până spre finalul primei reprize, „naționala” Poloniei s-a prăbușit după încasarea golului 1 (minutul 40) și le-a cedat sud-americanilor fără drept de apel, 0-3! Ca să citez din ziarul varșovian Gazeta Wyborcza, Reprezentacjia nu numai că a pierdut, dar „s-a și făcut de râs!„. În consecință, învinsă în primele două întâlniri susținute la CM, ea a ratat orice șansă de calificare din grupă și se pregătește de întoarcerea acasă.

Vă imaginați că noul eșec a încins spiritele, iar presa și opinia publică au sărit la gâtul selecționerului. N-a fost iertat nici Lewandowski, vârful lui Bayern, golgeterul absolut al fotbalului din țara lui Chopin. În vreme ce cotidianul Przeglad Sportowy a deplâns că „Fizic, băieții noștri au arătat dramatic, parcă scoși din priză”, Adam Nawalka s-a apărat neconvingător: „Îmi pare rău, dar trebuie să putem trăi cu ideea eliminării. Totuși, nu cred că meciul s-a pierdut din pricina alcătuirii echipei”. Antrenorul a aliniat alți 4 titulari comparativ cu întâlnirea contra Senegalului, pe Bednarek, Bereszynski, Goralski și Kownacki.

Cătrănit, președintele federației, „Zibi” Boniek, a lăsat să se înțeleagă că Nawalka nu trebuie să-și facă iluzii în privința viitorului. „E sfârșitul unei epoci și a venit momentul s-o luăm pe alt drum”, a comentat fostul mare internațional, inclus de Pele pe lista celor mai buni o sută de fotbaliști în viață.

În context, apare cu atât mai greu de digerat, chiar ridicolă, afirmația lui Răzvan Burleanu cum că România merita să fie prezentă în Rusia, unde ar fi reușit și să iasă din grupe! De ce ridicolă? Simplu. Dacă n-a rezistat ea Polonia, care a terminat en fanfare preliminariile, cu 10 puncte peste România, cum să fi rezistat echipa noastră, ocupanta lamentabilului loc 4 în calificări?! Numai un tip priceput cum e șeful FRF putea oferi o asemenea declarație.

Comentarii (36)Adaugă comentariu

Emil (43 comentarii)  •  25 iunie 2018, 16:37

Felicitari. Postacii experti au luat-o iarasi in barba. Vor continua insa sa conteste si sa injure.

Doru (127 comentarii)  •  25 iunie 2018, 16:44

Dar nici dv. nu va linistiti usor. Ce va mai place sa ii provocati pe haterasi cind ii prindeti la cotitura. Aveti dreptate insa puteati foarte bine sa va abtineti sa ii stirniti iarasi. Asa se face trafic?

Vissu (88 comentarii)  •  25 iunie 2018, 16:48

Nu imi inchipui ca Boniek e cine stie ce scula. Trebuie sa fie un fel de Hagi al polonezilor care se impiedica in limba lui. Tot ar fi bine sa nu fie un infractor ca Gica Popescu care a bagat mana adanc in buzunarului statului si daca nu era dat in vileag nu o scotea nici azi.

Ninu (44 comentarii)  •  25 iunie 2018, 17:17

Visule, tu ar trebui sa fii mandru daca apuci sa mergi pe aceeasi strada cu Gica Hagi si cu Gica Popescu...Ar trebui sa fii cineva ca sa te legi de cei doi fosti mari fotbalisti iar tu sunt sigur ca esti nimeni pe lume. Atunci inghite-ti vorbele proaste.

itu52 (239 comentarii)  •  25 iunie 2018, 17:33

Răspunsul la prezența României la CM, versiunea Burleanu, vi la dat, în direct, dl. Stoichiță. Din patriotism, că aici ne-am născut, aici ne-am format, aici mâncăm, de aici furăm, etc., etc., etc.. Ba câteodată ne mai furăm și căciula, așa, că musai trebuie să furăm ceva. Omul trebuie să fie în mână tot timpul, iar antrenamentul e mama învățăturii, nu ca la fotbal, versiunea Alibec, fantoma fotbalului pășunist. Dl. Stoichiță o dă pe lozinci, un pic a lipsit să-l auzim strigând în direct pe aia cu ... poporul și ... viitorul. Adică, te bate Polonia de-ți sună apa în cap și tu o ții pe a ta că ”ne descurcam mai bine”. Ăștia nu că sunt debusolați, mai de grabă sunt fixiști. Ajung la zid ca Ceașcă, i-au luat toate năravurile, începând cu realesul și terminând cu ... culesul.

Costy (43 comentarii)  •  25 iunie 2018, 17:42

Columbia este in America de Sud, nu in Africa

itu52 (239 comentarii)  •  25 iunie 2018, 17:44

Era să uit, dl. Ioanițoaia ochii pe ”Pravda”, că vă știți cu polona, să cunoaștem și noi, cum și cât durează o scăpare de antrenor la ei. E ca la noi cu ”politică și delicatețuri”, versiunea românească a titanilor - Pițurcă și Daum.

Costy (43 comentarii)  •  25 iunie 2018, 17:44

Columbia nu este in Africa

Costy (43 comentarii)  •  25 iunie 2018, 17:46

Ha,ha. Ai modificat, dar tot nu mi-ai afisat comentariile. Cred ca nea Ovi a semnat fara sa citeasca. Bobi, tu esti?

Vlady (150 comentarii)  •  25 iunie 2018, 18:29

Ba voi v-ati prostit rau daca ii spuneti lui Ioanitoaia unde e Columbia. Asta a vazut toata lumea si voi ii spuneti unde e Columbia....

Marius (1 comentarii)  •  25 iunie 2018, 18:30

In Polonia e multa tristete dupa aceasta infringere. Dar oricum nus einjura. Sunt mem-uri ironice, sarcastice. Sunt multe abordari perinente. In primele 45 de minute a fost clar ca Maduro rupe tot pe segmentul lui. Nu s-a schimbat nimic inr epriza a doua. S-a adaugat si Falcao rupe tot. Expirati fizic e alta interpretare. Lipsa fundasilor de talie mondiala alta varianta. Convocarea unor jucatori care in sezon au stat mult pe banca, alta varianta. Ce-i de adaugat Dle Ioanitoaia? Polonia nu a stat cu fundul la poarta si nu a jucat pe contre ca o Croatie de exemplu, cu Nigeria. Polonia a incercat sa joace ca oe chipa mare. Din pacate inca nu are aripi. Cam asta e. A, lewi s-a plins in interviu azi noapte - "nu am fost scolit sa driblez citiva adversrari si sa alerg tot terenul, ci sa primesc pase bune si sa sutez" . Vreo 3 suturi i-a scos ieri portarul columbian, nu? ca abia mai respira dupa aia... Polonia o sa-si revina.

ovidiu_3003 (1630 comentarii)  •  25 iunie 2018, 18:37

...nea Ovi cu ce a gresit cel care ti a spus ca Ro pierde zece din zece la Po si Serbia ?...noi in meci oficial am pierdut la Albania pe teren neutru Albania fara motivatia calificarii ...intai sa invatam sa i batem pe albanezi zece din zece si apoi sa avem pretentii sa ne calificam la Mondiale ...nu crezi ?

Andrei (262 comentarii)  •  25 iunie 2018, 18:38

Chestia cu africanii o fi fost o scapare caci nu cred ca Nea Ovidiu poate confunda continentele. Articolul e corect in sensul ca Polonia a fost o mare dezamagire. Cei care au considerat-o o Germanie mai mica nu au gresit prea tare pentru ca si Germania a inceput prost in Rusia.

Al (7 comentarii)  •  25 iunie 2018, 18:57

Da intr-adevar romania ar fi facut egal cu Arabia Saudita.

Feri (85 comentarii)  •  25 iunie 2018, 19:04

@Marius. Si eu apreciez ca Polonia isi va reveni ceea ce nu modifica situatia ca a luat plasa mare la Mondiale. A venit ca o forta si pleaca din Rusia impreuna cu codasele Egipt si Panama. O rusine greu de suportat de Boniek.

Andrei (276 comentarii)  •  25 iunie 2018, 19:06

Articol scris "to score points" impotriva lui Burleanu. Aceeasi cruciada persoanala a lui Ioanitoaia dusa pe nervii greu-incercati ai cititorilor. Apropo, nu toti cei care te critica sunt postaci. Nea Caisa a invatat un termen nou si abuzeaza de el.

Unu oarecare (114 comentarii)  •  25 iunie 2018, 19:07

Dar pe matale cand te scoate din priza Redactorul sef? Te miri ca te trag unul si altul de urechi pe aici, dar faci tot posibilul sa-i provoci. Pt trupetii lui nea ovi: care ziarist serios din lumea asta poarta razboaie cu cititorii precum ioanitoaia si geambasu? Sunt ranchiunosi si nu accepta critica, chiar daca e constructiva. Tolontan mi-a scris ca nu vrea sa mai auda expresia asta. De fapt ei nu mai vreau sa auda critica, de nici un fel, chiar daca e exprimata decent. Unii intr-adevar sar calul , dar nea ovi si geambasu primesc ce merita. Ei dau tonul, comentariile sunt ecoul. Degeaba sariti voi cu jignirile, acesta e adevarul.

Durden (10 comentarii)  •  25 iunie 2018, 19:31

Numai ioanitoaia putea sa gaseasca ceva de criticat la burleanu in plin campionat mondial =)))

di livio (214 comentarii)  •  25 iunie 2018, 19:40

Unu oarecare...noi ne certam aici cu niste clone. n-are rost sa ne enervam...nea Ovi a ajuns la o virsta si virsta nu iarta pe nime...e foarte usor sa depistezi clonele...amu ii vorba de Vlady si Andrei(117 comentarii)...vezi ca Andrei scrie ***

Marius (347 comentarii)  •  25 iunie 2018, 20:21

Di Livio, tu ai judecata ***. Cine il injura pe Ioanitoaia e baiat de comitet sa traiasca, cine il lauda e o clona sau o jartea. Clar ca esti intr-o campanie murdara numai ca nu prinde la oameni cu cap. Prinde la aia care nu pricep ce mare prostie a debitat Burleanu Durden gen. A tunat si v-a adunat. Cand vorbesti *** esti mai mult decat deplasat, esti imbecilul perfect. Si cine *** iti inchipui ca esti tu sa ii judeci pe toti si sa le pui note?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Dilimache (657 comentarii)  •  25 iunie 2018, 22:16

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Calin (13 comentarii)  •  25 iunie 2018, 22:34

Ura va intuneca ratiunea intr-atat de mult, incat dati in toti cei care nu sunt de acord cu dumneavoastra sau nu va impartasesc preferintele. E normal ca fiind atat de inveninat sa-ti joace feste logica. De ce va raportati doar la Polonia, nu si la Danemarca, echipa cu care echipa Romaniei a fost de doua ori la egalitate in preliminarii? Cu putina sansa (concentrare) ar fi putut fi la egalitate si in clasament. Nu cred ca puteau marca Daum sau Burleanu in locul lui Stanciu in meciul cu Muntenegru, Enache si Grigore in Kazahstan sau Keseru in meciul de acasa cu Danemarca...

Toader (301 comentarii)  •  25 iunie 2018, 23:43

De data asta Ciurli-Burli a nimerit-o, mergeam binișor. Desigur fără Daun.

gica (73 comentarii)  •  25 iunie 2018, 23:48

Cu Budescu,Alibec si specialistul in "caterinca"Torje, noi bateam Columbia cu 0-6. Nu vreti sa acceptati ca noi nu avem jucatori de fotbal? De fapt la demolarea fotbalului au contribuit si "jurnalistii" care sunt la butoane inca dinainte de 89. Apropo,de cind faceti analize "corecte"cu ce se intimpla in fotbalul Romanesc ? Acum trebuie sa luam de bun tot ce spune Becali si Ioanitoaia.Defilam si noi cu ce avem sau putem sa naturalizam "fotbalisti si ziaristi"? Sa auzim de bine ca de bagat bete prin gard stie tot Teleormanul.

Durden (338 comentarii)  •  26 iunie 2018, 0:13

@Marius Am inteles ca ce zice burleanu e o tampenie. dar tu intelegi notiunea stupida de a plati polite/ de a avea vendete cu inamici imaginari cum are batranul asta?

Mirel (153 comentarii)  •  26 iunie 2018, 1:01

Gicuta, vezi ca Becali si Ioanitoaia e doua persoane si ei spun, nu spune. Termina abecedarul si dupa aia mai vorbim.

Gore (28 comentarii)  •  26 iunie 2018, 1:15

Spre deosebire de Geambasu, Ioanitoaia are decenta sa nu isi critice colegii chiar daca ei sunt din presa vorbita si nu scrisa. La reputatia si varsta lui Ioanitoaia era mai competent sa faca observatii si sa dea sfaturi.

nica fara frica ! (297 comentarii)  •  26 iunie 2018, 2:04

" Numai un tip priceput cum e șeful FRF putea oferi o asemenea declarație."....tare asta maestre !!!!....daca era Romania la CM ?....chiar nu-i e rusine sa vorbeasca de mondial dupa ce a avut grija impreuna cu daum sa ne facem de ....ras , in preliminarii !!!!!?????

ioan (2 comentarii)  •  26 iunie 2018, 9:37

Apropo de d-l Stoichita, ***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

?????? (831 comentarii)  •  26 iunie 2018, 11:10

Cum ați comenta despre faptil că la Wimbledon ,în calificări ,au pus ăștia să joace între ele două spanioloaice și două românce, ar mai putea fi și alte spețe asemănătoare, deși ar fi putut să fie meciuri între jucătoare de naționalități diferite ?

Matei (93 comentarii)  •  26 iunie 2018, 11:14

Lasa ca suntem noi bagati in priza...Vai mama noastra...Am zbarcit-o rau cu Daum dar nici cu Contra nu am dat vreo lovitura...

california (349 comentarii)  •  26 iunie 2018, 11:53

spre nefericirea noastra, aveti dreptate si d-vstra cu "polonezii neputinciosi" si postacul cu "polonia si serbia ne dau clase la orice ora"; fotbalul s-a dezvoltat si a intrat in procesul de globalizare; te uiti la o echipa africana si daca nu iti faci temele, nu stii ca privesti cativa jucatori de la liverpool sau mancester; pana si japonezii au acum jucatori care fac fata cu brio in premier ligue; aproape toare nationalele au mai multi jucatori de "afara" decat din campionatul intern; noi unde avem si unde facem fata onorabil? cu burleanu ati avut dreptate de la bun inceput; e suficient sa-i vezi fata si zambetul, dar asta pt. cei ce se pricep sa citeasca oamenii; nu ca sandu ar fi fost altfel; toti o apa si-un pamant.

Fane (150 comentarii)  •  26 iunie 2018, 13:11

Polonezii,un brav popor. Mirarea vine din faptul ca au dat impresia ca grupa in care au fost repartizati este la indemana si fara un minim efort. Jucatorii sunt in campionate in care fara sa pui osul esti eliminat,de aceia nu i-am inteles. Chiar e greu de imaginat ce a fost in mintea lor,ca de altfel si a argentinienilor,dar ultimii macar sunt latini cu creierul pe moate.

di livio (214 comentarii)  •  26 iunie 2018, 16:57

mos teaca si puii congelati

Comentează