Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Sfidarea

Povestea nu prea are istoric. Fără să anunțe federația, cu care colabora de 23 de luni, selecționerul spaniol Julen Lopetegui, 51 de ani, a semnat cu Real Madrid, ignorând că tocmai iscălise prelungirea contractului cu "naționala" până în 2020!

Permalink to Sfidarea
joi, 14 iunie 2018, 3:34

Președintele RFEF, Luis Rubiales, a luat foc și, deși Furia Roja ajunsese la Krasnodar pentru Mondiale, l-a demis pe Lopetegui. Cum Spania nu pierduse cu acesta pe bancă niciun meci din ultimele 20, Rubiales l-a numit pe Lopetegui (foto) „un profesionist impecabil”, dar n-a ezitat să-l dea pe loc afară!

Adevărat șoc în ajunul deschiderii CM, decizia destituirii a împărțit în două lumea fotbalului spaniol și, în paralel, lotul deplasat la Krasnodar, dominat de Real (6 jucători) și de Barcelona (4). Sergio Ramos și ceilalți blancos au sărit în apărarea viitorului lor antrenor. Chiar au glumit afirmând că Lopetegui e un fost portar, iar portarii, știm toți, se comportă uneori bizar. Rivalii însă, în frunte cu Pique și cu Iniesta, s-au alăturat corului ce i-a reproșat lui Julen că n-a spus nimănui despre negocierile cu Florentino Perez. Că n-a cerut aprobare pentru ele, implicit, că l-a pus pe Rubiales într-o situație penibilă.

Și presa s-a divizat. Considerând că Real e un club de nerefuzat, mai ales când, cazul lui Lopetegui, i-ai purtat tricoul (e drept, o singură dată!), o parte din mass-media i-a acordat fostului selecționer circumstanțe atenuante. Mai mult, l-a acuzat pe Rubiales că a privit hotărârea lui Julen ca pe o ofensă personală. Ca pe o sfidare. Majoritatea ziariștilor au salutat atitudinea președintelui, argumentând că, în principiu, acesta a procedat corect. Aceiași au completat că Lopetegui n-a fost dat afară, ci s-a dat singur. De acord cu ei, atât că există și altera pars.

A făcut bine șeful RFEF lăsând „naționala” Spaniei, una dintre candidatele la titlul suprem, fără antrenor în preziua CM sau a riscat aiurea? Ieri, Cristian Geambașu afirma că Rubiales a făcut bine. Că era obligația lui să taie în carne vie, nu să aștepte, cum probabil că a sperat Julen, terminarea CM. La rându-mi, vă îndemn să amânăm însă răspunsul la întrebarea cu pricina, fără s-o luați ca pe un semn de slăbiciune ori de cinism. Dacă Spania se va întoarce cu fruntea sus din Rusia, deși nu va câștiga trofeul, Rubiales va fi aplaudat la scenă deschisă. Dacă nu se va întâmpla însă așa, va fi huiduit și arătat cu degetul.

Ne place ori nu, fotbalul înseamnă o lume mai degrabă temperamentală decât principială. Înainte de a judeca după norme ori după morală, ea se uită la tabela de marcaj și, în funcție de ce vede acolo, își stabilește opțiunile. Ca atare, victoria lui Rubiales pare să fie doar una de moment.

Comentarii (44)Adaugă comentariu

Ted (8 comentarii)  •  14 iunie 2018, 15:51

Eu nu inteleg de ce Real Madrid si Lopetegui au facut publica informatia. Puteau sa astepte bine mersi pana la terminarea campionatului mondial. Exista o singura explicatie logica, au vrut asta. Lopetegui a vrut sa ajunga la Madrid mai repede, iar Madrid-ul a facut publica informatia pentru a forta demiterea lui Lopetegui. Oricum, pentru Madrid conteaza mai putin. A fost doar o demonstratie de putere a lui Perez. Hala Madrid a fost inlocuit de ani buni cu Hala Perez! (sau Hala Dinero!) Pot sa-l aduca antrenor si pe Ionut Lutu, ca tot ajung pana in finala UCL, iar cu putin noroc sa o si castige. Cat exista Perez, prietenii lui conduc UEFA si Madridul are bani de cheltuit, Real va defila prin UCL.

ion (1 comentarii)  •  14 iunie 2018, 15:54

a privi totul prin prisma rezultatelor e ceva de genul doar banii conteaza dar despre corectitudine si despre puterea de a lua decizii atunci ele trebuiesc luate de ce nu discutam ? a facut f bine presedintele , eu il dadeam afara in aceeasi zi

independentu (11 comentarii)  •  14 iunie 2018, 15:54

ar fi culmea sa inteleaga ce inseamna onoare si respect un ziarist caruia i-au sarit puii congelati ***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

dinamo_fan (127 comentarii)  •  14 iunie 2018, 16:04

"Sergio Ramos și ceilalți blancos au sărit în apărarea viitorului lor antrenor." cred ca ati vrut sa spuneti "fostului" ?

dinamo_fan (127 comentarii)  •  14 iunie 2018, 16:06

@ted . ca sa rezum in 2 cuvinte ce faci tu: bati campii.

David (1 comentarii)  •  14 iunie 2018, 16:09

Nu stiu de ce priviti demiterea lui Lopetegui ca pe o victorie a lui Rubiales. Nu cred ca Rubiales o vede ca pe o victorie. E o infrangere pentru amandoi, nimeni nu are de castigat, Rubiales pierde prin faptul a fost pus intr-o postura grea si dificila chiat inaintea mondialului, iar despre Lopetegui e clar ca a plecat cu parere de rau chiar cand avea ocazia sa culeaga roadele muncii lui de 2 ani de zile. Cred ca daca era o mai buna comunicare intre antrenor si presedinte nu se ajungea aici si puteau gasi o cale de mijloc. Oricum daca Spania v-a fi eliminata rusinos cel care v-a fi aratat cu degetul v-a fi Lopetegui. Rubiales in cazul unui esec v-a pune pe seama fostului antrenor acest lucru, motivand faptul ca nu putea lasa un antrenor la carma nationalei care era cu gandul la echipa de club sau in conflict cu unii jucatori din vestiar. Parerea mea este ca ambii atat antrenorul cat si presedintele au gresit...unul a fost cam neprofesionist iar celalalt foarte orgolios. Dar in incheiere repet, daca judecam strict profesional si legal cel care a gresit este Lopetegui.

Dan (1 comentarii)  •  14 iunie 2018, 16:13

Fotbalul e pentru oameni, jucat de catre oameni. Ceea ce a facut antrenorul nu este moral intr-o lume care sper eu sa iasa din mocirla imoralitatii. Asadar domnule Ioanitoaia, nu mai trebuie sa asteptam pana la sfarsitul CM pentru a vedea daca presedintele federatiei a luat decizia corecta. El chiar a luat-o, indiferent daca a considerat-o si o ofensa personala. Principiile trebuie sa tina umanitatea pe linia de plutire, altfel se va afunda in mocirla imoralitatii.

11 (23 comentarii)  •  14 iunie 2018, 16:13

Bine a facut presedintele federatiei. Daca a vrut la Madrid atunci putea sa mai astepte oficializarea mara pana dupa turneul final.

geo (199 comentarii)  •  14 iunie 2018, 16:16

Independente, pe vremea aia cand nu se gasea nimic de mancare cu bani un pui avea valoare de aur. Daca nu ai trait atunci nu face pe...independentul. Iar prietenul Dragomir a inflorit povestea ca sa para el destept. Eu stiu ca a mintit de la un martor ocular.

brazvan (57 comentarii)  •  14 iunie 2018, 16:25

nea ovidele, mata ai auzit de principii? se cheamă că nenea ăla, președintele, le-a avut, iar lopetegui, pe care nu-l văd prea bine la real, NU. asta-i tot.

Sasa (29 comentarii)  •  14 iunie 2018, 16:32

Sunt 2 chestiuni de discutat: (1) ce va face nationala Spaniei in Rusia, datorita acestei decizii a lui Rubiales si (2) cat timp va prinde Lopetegui la Real Madrid, dupa "era" Zidane. Daca pentru (1) nu stiu ce sa zic, legat de (2) am impresia ca Lopetegui nu o sa prinde paltonul la Real.

Basilio (13 comentarii)  •  14 iunie 2018, 16:41

Draga Ted, am vrut sa zic si eu ceva , dar ai spus tu atit de bine ca ... pot doar sa-mi scot palaria . Aceste campionate mondiale nu mai sunt de mult niste intreceri sportive. Sunt niste mega aranjamente unde trebuie sa cistige cineva . Acest cineva este in principal Brazilia . Iar pentru asta , orice potential pericol trebuie eliminat . Cu Lopetegui , Spania era un pericol. Fara ,iese din carti. De aceea s-a facut anuntul. O sa-mi spuneti ca nu domne', ce Perez nu e tot spaniol !!! Nu domne' , la nivelul asta nu-i intereseaza deloc tara, chiar deloc. Sunt cu totul alte interese... Acum Spania nu mai deranjeaza pe nimeni !!! In aceeasi ordine de idei, Germania a fost plasata in grupa F, care niciodata nu a dat campioane mondiale ; Argentina a fost bagat intr-un infern cu Croatia , Islanda si Nigeria , echipe ce in mod normal toate, repet toate, ar trece de grupe. Ar mai fi Franta si cam atit . Revin la Spania si la acest mecanism ocult :: la precedentul CM desfasurat in Brazilia , aceeasi Spanie a facut pe proasta, iesind din grupe....sa nu cumva sa incurce. Del Bosque nu , repet NU , a avut nici o problema !!!! Iar Spania venea dupa tripla coroana !!! Sa mai spunem ca pe Blater -- pierderea titlului de catre Brazilia, acasa fiind --l-a costat nu numai scaunul, dar si umilinta publica, dorindu-se pedepsirea lui cu puscaria. Acuzatiile au fost cam in genul celor cu " arsenalul chimic iraqian ". Si asta in conditiile in care practic, inalti oficiali ai FIFA au fost pusi sub acuzare intr-o alta tara -- SUA ---, ei aflindu-se in Elvetia ?!?! Nici o problema !!! Au fost ridicati ca niste criminali de razboi si dusi in America pentru interogatorii si judecata !!!! Fotbalul nu mai doar fotbal !!!

Mircea (663 comentarii)  •  14 iunie 2018, 16:42

@independentu. Daca din prodigioasa cariera a dlui Ioanitoaia ai retinut numai ca acum 25 de ani un amic i-a dat cadou 5 pui congelati esti de compatimit. Daca erau congelati cum de au zburat prin copaci de aici reiese ca Dragomir a mintit.

Gareth Edwards (5 comentarii)  •  14 iunie 2018, 16:46

D-le Ioanitoaia, din cate stiu, ati terminat filologia (limbi straine)...va rog sa modificati in text "(...) in functie de ce vede acolo". Altfel, o sa spuna lumea mai spalata ca sunteti de nivelul tartorului de la Giurgiu, Badalau... :-)

lord belial (434 comentarii)  •  14 iunie 2018, 16:54

Ergo, de aia a fluierat-o lumea pe gabriela firea. Ca lumea s-a uitat la tabela de marcaj si a vazut in dreptul simonei halep 1 si in dreptul primaritei bucurestiului 0

Mishu (234 comentarii)  •  14 iunie 2018, 16:59

Va dau dreptate. Daca Spania va dezamagi in Rusia toti aficionadios il vor injura urit pe presedinte ca nu a avut rabdare cu demiterea

Un spectator (58 comentarii)  •  14 iunie 2018, 17:06

La noi a fost un caz aproape similar. Boloni a parasit echipa nationala cand tocmai se pregatea de barajul cu Slovenia, desi avea contract ferm cu federatia. Cred ca este vorba mai mult de educatia, demnitatea si cinstea individului.

Martis (20 comentarii)  •  14 iunie 2018, 17:12

Incitant mod de a pune problema. Aveti o parere dar o luati in discutie si pe cea contrara. Interesant si provocator.

Mateias (70 comentarii)  •  14 iunie 2018, 17:17

Fanul lui Dinamo, esti incet la minte sa ce se petrece...Semnand cu Real Madrid Lopetegui va deveni automat antrenorul lui Sergio Ramos deci viitorul lui antrenor ca Real inca nu s-a intrunit. Cred ca ai priceput si nu mai e nevoie sa repet.

itu52 (239 comentarii)  •  14 iunie 2018, 17:56

Când ai ce pune pe masă și atâția bucătari buni, nu cred că se mai pune la îndoială reușita evenimentului. Să ne vedem noi de ”loboda” autohtonă și să vedem cu ce o mai putem drege, să aducă a mâncare. La valoarea și experiența lotului sunt convins că rolul ”dirijorului” este, să zicem, neesențial. Să evităm astfel de preocupări care ne-ar face părtași zicalei ”măgarul moare de drum lung, iar prostul de grija altuia”. Evident referința e generală, nu are nimic în comun cu persoana dv.

Marius (22 comentarii)  •  14 iunie 2018, 18:07

Oare de ce nu a semnat după CM? Probabil avea vreo clauză nebună, vreun artificiu prin care rămânea legat de contract până în 2020. Parerea mea e ca federația spaniolă știa ce urma să se întâmple, știa si când a semnat, probabil spera sa nu se afle. Mi-e greu să cred că au fost luați prin surprindere.... Iar fotbaliștii nu au decât să își demonstreze valoarea si sa joace, nu sa caute vendete in vestiar...

Sergiu (1 comentarii)  •  14 iunie 2018, 21:00

Totul a fost provocat de Florentino Perez, el a decis sa faca anuntul, a fost ceva premeditat, cine stie ce interese sunt la mijloc. E clar insa ca nu s au vazut interesele Spaniei, care are cel mai mult de suferit si la fel fanii echipei. Ce putea sa faca presedintele federatiei? Trebuia sa il dea afara pe selectioner, e decizia de bun simt pe care oricine ar fi luat o in locul lui. Sper ca fanii Spaniei sa inteleaga lucrul acesta si daca Spania nu face figura frumoasa in Rusia, principalul vinovat este Lopetegui, care a decis sa plece si Perez care are clar interese sa il elimine pe presedintele federatiei. De ce toata lumea cand joaca impotriva Realului in Champions acuza jocuri de culise cu arbitrii????

CCC (137 comentarii)  •  14 iunie 2018, 21:16

Respectarea regulamentelor nu este optionala la federatia spaniola. Nu cred ca are rost sa facem comparatie cu fotbalul autohton, unde amfb solicita promovarea stelei si rapidului in liga a 3-a fara nici un principiu sportiv, fara baraj, fara a tine cont ca ar trebui retrogradata o echipa in plus ... etc.!

Angelo (24 comentarii)  •  14 iunie 2018, 21:26

S-a incins tarata in spaniolu ca am auzit cum Sergio Ramos a sarit sa il bata pe presedinte si i-a despartit Piquet. Astia isi baga singuri mortul in casa si nu prea ii vad dezbinati sa aiba vreo sansa la castigarea titlului mondial.

di livio (214 comentarii)  •  14 iunie 2018, 22:20

domnu Mircea, si io sint de compatimit...din acest prodigios articol mi-a placut cel mai mult faza cu puii congelati...chiar au zburat?...as vrea mai multe amanunte daca stie cineva...oare stie Geambasu?...sigur stie domnu Daum

Ali (32 comentarii)  •  14 iunie 2018, 23:47

In general citesc anumite articole, mai citesc si unele comentarii, apoi inchid pagina gsp-ului si merg sa beau o cafea. Reflectand in ce moment am ajuns. Trist. E trist ca un ziar de sport se sustine cu chestii imorale, bombardandu-si cititorii toata ziua cu reclame la case de pariuri, reviste de scandal sau poze desuchiate. Si, mai grav, unii dintre editorialisti vorbesc nu o data de morala, sau lipsa ei. Ipocrizie. Articolul de fata si, constat cu durere, majoritatea comentariilor condamna fara echivoc un om de mare caracter precum Julien Lopetegui, fara a cunoaste toate datele problemei. Nu locuiti in Spania, nu stiti pulsul societatii, nu cunoasteti insistenta ziaristilor si influenta lor. Si, mai ales, nu ascultati toate partile implicate. In seara aceasta, Lopetegui a fost prezentat ca nou antrenor la Real Madrid, iar la conferinta de presa presedintele Florentino Perez a facut cunoscute toate datele problemei. Negocierile intre club si Lopetegui au durat doar cateva ore, iar cand s-a ajuns la intelegere a fost comunicat imediat acest fapt federatiei spaniole de fotbal. Urma sa aiba loc o conferinta de presa pentru a anunta publicului ca, dupa mondialul din Rusia, Lopetegui nu va mai fi antrenorul nationalei ci al clubului Real, urmand ca acesta sa plateasca federatiei clauza de doua milioane de euro. Fara nici un motiv, Rubiales ( presedintele FEF ), a schimbat macazul provocand un scandal mediatic de neinteles. Se pune intrebarra de ce nu au astepat sfarsituñ turneului? Tocmai pentru ca echipa nationala sa nu fie afectata de eventuale informatii care ar parvenit ziaristilor, si care ar fi pus pe primul plan aceasta chestiune, nu echipa nationala. Cu antrenorul acesta Spania nu a pierdut nici un meci in doi ani, ultimele meciuri insemnand adevarate dezastre pentru adversari ( 3-0 cu Italia, 6-1 cu Argentina ). In 2008 Luis Aragones a facut acelasi lucru inainte de turneu, semnand cu Fenerbahce, si nu s-a facut show-ul acesta, Spania castigand turneu. Sa stam stramb si sa judecam drept. Julien Lopetegui a afirmat cu ochii in lacrimi ca, dupa ziua in care si-a pierdut mama, cea de ieri a fost cea mai trista din viata sa. Si e un om care nu vorbeste aiurea. Precum sunt unele comentarii de aici.

Fuller (1 comentarii)  •  15 iunie 2018, 0:03

Presedintele a luat decizia corecta. Lopetegui, daca ar fi avut vreo urma de respect pentru echipa nationala a Spaniei, ar fi conditionat semnarea contractului cu Real, sau macar anuntarea lui, dupa incheierea mondialului.... El este cel care a starnit furtuna si a distrus atmosfera, nu presedintele federatiei

coco (401 comentarii)  •  15 iunie 2018, 0:53

Di Livio, ma simt rau ca sint contemporan cu o lichea ca tine, bolnava de neamprostism si de ura. Pun pariu ca esti un frustrat care nu ai reusit in viata si nici nu ai sansa sa reusesti. ***.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Stelian Grig (2 comentarii)  •  15 iunie 2018, 0:57

Real Madrid n-a avut de lucru...

Roman Iulian (1 comentarii)  •  15 iunie 2018, 0:59

Pai, de ce s-o fi apucat sa vorbeasca, chiar ca nu inteleg!

george2003 (2 comentarii)  •  15 iunie 2018, 1:01

Daca nu il demiteau, probabil ca s-ar fi gasit altii sa sara in sus...

sundance kid (205 comentarii)  •  15 iunie 2018, 3:13

ion Aia era valabil numai inainte de 90 ' cind banii se imparteau cit de cit echitabil intre cluburile ligii 1 . In Capitalism e " alta mincare de peste" ! Asta e si motivul pentru care asigurarea unghiilor de la piciorul lui CR 7 valoreaza cit tot bugetul ligii 1 . OK-ay am glumit .

ovidiu_3003 (1630 comentarii)  •  15 iunie 2018, 6:21

...nea Ovi esti un mare ziarist ...stii viitorul ne spui cum o sa fie primit Rubiales ...ai gandit profund ...

Tudor (301 comentarii)  •  15 iunie 2018, 8:54

Pt itu52, nu știu dacă ați mâncat vreodată lobodă. Poate n-a fost făcută bine. Nu aș da urzicile, ștevia, măcrișul, loboda, toate de la mama natură, pe salată verde semănată, copilită, udată, chiar nestropită. (în rest, am priceput unde-ați vrut să bateți)

Hombre (93 comentarii)  •  15 iunie 2018, 10:13

Clauza lui Lopetegui era de 2 milioane pe care Real nu mai trebuie acum s-o plateasca. Sa fie concedierea doar de ochii lumii, iar banii sa se fi bagat in buzunare particulare?

Doru (127 comentarii)  •  15 iunie 2018, 11:22

Daca Spania nu va lua titlul mondial Rubiales va trebui sa demisioneze. Si-a facut-o cu mana lui cind s-a luat la harta cu Real Madrid unul dintre cele mai iubite cluburi din lume.

Andrei F (1607 comentarii)  •  15 iunie 2018, 11:35

Oarecum asta cu schimbatul antrenorului s-a intamplat si la noi dar pe invers!!!!Antrenorul a fost asigurat ca scaunul lui este beton si a doua zi a fost schimbat ....Acelasi antrenor a lasat balta alta echipa dupa fix un meci!!!!Desigur ca presa nu a vazut nimic rau in asta...S-a intamplat la clubul iubit...Ceilalti sunt vinovati si cand presa le schimba antrenorul de 4-5 ori....Inca antrenorul nu a fost schimbat dar presa lucreaza cu fitile in continuare la asta...Si daca aveti un minim de respect pentru cititori corectati articolul unde Rusia a castigat cu 2-0...

Andrei F (1607 comentarii)  •  15 iunie 2018, 11:39

Altfel....Desigur ca antrenorul trebuia demis!Pai cum era daca antrenorul Romaniei ar semna inaintea unei competitii importante cu Steaua?Nu ar fi banuit toata lumea ca jucatorii de la Steaua ar fi avantajati?Daca Spania o sa aiba rezultate in Rusia presedintele federatiei o sa fie aplaudat.Daca o sa iasa rau o sa fie criticat el in primul rand...

Racul (1 comentarii)  •  15 iunie 2018, 12:23

Ce nu e interzis legal sau contractual inseamna ca e permis.

Emilian (143 comentarii)  •  15 iunie 2018, 13:05

Asta cu "sa vedem ce rezultat va face Spania la Cupa Mondiala" e o prostie! Daca nu o sa meraga bine, singurii vinovati sunt Lopetegui si Florentino Perez, nu Rubiales. Perez a dat dovada de o aroganta fara limite, a demonstrat ca nu-l intereseaza absolut nimic in afara gloriei clubului propriu. Iar dumneata nu faci altceva decat sa propui o gandire de tip dambovitean, bazata pe rezultat: daca Spania castiga Cupa Mondiala Rubiales e genial, daca pierde sau se prezinta prost, Rubiales a de vina. Si-apoi prezenta lui Lopetegui nu garanta deloc succesul. Sa nu uitam ca la precedenta Cupa Mondiala Spania pornea cu acelasi antrenor cu care castigase Cupa cu 4 ani inainte, dar asta nu a impiedicat-o sa o ia pe coaja rau de tot.

Comentează