Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Vrăjeala lui Hagi

În stilu-i tradițional, Gigi Becali l-a ofertat pe Qaka de la Iași exact în ajunul meciului de luni seara din Copou, de al cărui rezultat poate depinde cucerirea sau, dimpotrivă, ratarea titlului de către roș-albaștri.

Permalink to Vrăjeala lui Hagi
duminică, 6 mai 2018, 4:19

Evident că latifundiarul a urmărit să pună o presiune suplimentară pe mijlocașul albanez sau chiar să-l scoată din echipă. A spus-o deschis: „Atunci să nu-l bage, să nu joace și cu asta, basta!”.

Becali a pretextat că nu el l-a vrut pe Qaka, pentru care părțile ar fi bătut palma la 400.000 de euro, ci noul patron al echipei din Berceni, nepotul său, Vasile Geambazi. Să mă ierte Gigi, basmul e de adormit copiii! În realitate, tot el are pâinea și cuțitul, dar s-a retras momentan tocmai pentru ca FCSB să sufere mai puțin, sau deloc, de pe urma afirmațiilor sale corozive la adresa CFR-ului. Taxate de unii, umflat, exagerat, ca fiind xenofobe.

Părea că Becali a gafat și s-a expus iarăși când tabăra adversă a răspuns în aceeași manieră! Riposta ei a amintit de o practică la care credeam că fotbalul nostru a renunțat definitiv. Că a îngropat-o. Anume, firma de băuturi Cotnari, societate înfloritoare, a anunțat că la partida cu FCSB va oferi jucătorilor lui Poli 20.000 de euro la victorie și 10.000 la egal, sumă fără precedent în actualul sezon pentru elevii lui Stoican!

Nu-i însă nimic ilegal în această poveste. Ca atare, președintele Consiliului Director al SC Cotnari SA a precizat senin că oferta în discuție reprezintă o afacere și că nu-l interesează cine cu cine luptă pentru câștigarea campionatului! Aș saluta inițiativa și i-aș mulțumi lui Constantin Deleanu pentru sprijinirea fotbalului dacă societatea pe care o conduce n-ar fi, absolut întâmplător, sponsor la CFR Cluj! De aici deducția că, făgăduindu-le mulți bani adversarilor FCSB, SC Cotnari s-a amestecat, fie că recunoaște, fie că nu, în bătălia pentru titlu. În sensul în care îi face indirect un serviciu formației din Gruia. Un avantaj.

Explicația venită dinspre podgorie e, îmi cer scuze, o vrăjeală. Asemenea celei de mai devreme în cazul Qaka. Singurul care a utilizat însă acest cuvânt, potrivit în context, a fost Hagi. După 1-1 acasă cu Astra, când Mulțescu a încercat să-i transmită „Ați fi meritat să învingeți!”, Hagi l-a repezit, furios că echipa giurgiuveană a tras de timp cum și cât a putut. Uneori jenant, penibil. N-am cronometrat, dar din ultimele 20 de minute mă îndoiesc că s-au jucat 10!

Dacă adăugăm că arbitrul Bârsan i-a refuzat Viitorului un 11 metri clar în minutul 85, fază în care Balaure l-a ținut de mână în careu pe Mățan și l-a oprit din alergarea spre poartă, tragem concluzia că Hagi avea de ce să se supere. Pentru că, pe lângă grava eroare menționată mai sus, posibilă viciere de rezultat, „centralul” i-a lăsat pe giurgiuveni să simuleze și, mai mult, să stea pe gazon!

În fine, lui Marius Avram i se cuvin felicitări pentru îndrăzneala de a fi dictat penalty împotriva gazdelor în Gruia la scorul de 1-0, ba și în prelungiri, o decizie ce putea, știți bine, încheia cursa pentru titlu! Spre lauda lui, Arlauskis a ghicit colțul și a respins șutul lui Gustavo, numai că lovitura de la 11 metri trebuia repetată deoarece câțiva jucători clujeni, dar și craioveni, intraseră în careu odată cu Gustavo! Cel care a trimis mingea în corner, Camora, se găsea cu un pas în spatele brazilianului!

Judecând regulamentar, Avram a greșit. Avea datoria să repete penalty-ul. Judecând omenește, e însă greu de învinovățit în situația existentă în Gruia, la atmosfera și la tensiunea de acolo. Probabil că 99 de arbitri din 100 ar fi procedat ca el.

Comentarii (61)Adaugă comentariu

Basilio (11 comentarii)  •  7 mai 2018, 5:37

Da, am si niste greseli de typing si exprimari absolut corecte dar greu de inghitit daca nu esti de partea adevarului. Deci , m-am referit la vectorii media, asta o data si a doua oara la decizia "inaltei " curti care a fost programata ca din intimplare tocmai pe sfirsit de sezon. Evident, nu ca sa pice ca o ghilotina, nu , nu... Personajul din titlu apare spre sfirsitul expunerii, asa , ca sa ne tii ca pe jar. Majestatea sa e nervos, nu ca se trage de timp, nu!!! ci pt. ca nu-i mai iese pasienta!!!! 6 PUNCTE date KVC 1907 si locul 4 !!! Aia e, macar locul 4, sire... Si nu prea iese, cu toate ca nu a jucat mai prost ca anul trecut !!! S-auzim numai de bine !

dan b (283 comentarii)  •  7 mai 2018, 8:22

@ Che Guevara. Du-te omule si te trateaza, daca exista tratament pentru ura. Nu Ianis Hagi este amintit in articol. Cat despre accident, Viitorul avea antrenament la ora aia, tanarul se afla la 10 km de locul cu pricina. Ramai cititor de can-can, lasa fotbalul. Unde mai trebuie si fair play, si repect, nu ura si minciuna.

ofsaid (21 comentarii)  •  7 mai 2018, 8:59

'le scalzi mereu ovidele.cand esti intr-o barca pe neasteptate sari in cealalta.slalomistule...

gilos (328 comentarii)  •  7 mai 2018, 14:14

Nea Ovi, Iasi-ul a avut acelasi sponsor si la meciul de acum doua etape, cu CFR, scor 1-1,cand se vaita Dan Petrescu ca iesenii si-au dat viata pe teren. Si au avut prima si atunci. Dealtfel, cei de la Cotnari au precizat ca-i intereseaza ca echipa sa lupte, sa joace cu daruire indiferent de adversar. Ceea ce insinuezi dumneata este calomnie, dar ce sa-i faci cand vrei sa faci plecaciuni catre marele-scriitor care acum nu mai este patron la echipa fara emblema si palmares ?

Sorin (24 comentarii)  •  7 mai 2018, 14:31

Bun articol Nea Ovidiu cu un mic comentariu. Hagi parca isi merita soarta daca pierde locul IV, va juca in Europa pentru ca Astra nu poate, insa isi merita din plin soarta. Intr-un fel a jucat cu CFR Cluj la Constanta si in alt fel a jucat cu CSU Craiova si Steaua. Probabil ca la Constanta s-a jucat singurul meci unde nu l-au furat arbitri pe Dan Petrescu. :)

Un spectator (58 comentarii)  •  7 mai 2018, 15:23

As vrea sa pun o intrebare pentru jurnalistii din presa de specialitate. Oare de ce mai este bagat in seama Becali Gh., cu ale sale declaratii deranjante, daca nu mai este el patronul clubului FCSB ? Parca el a declarat, nu ?

exidpol (264 comentarii)  •  7 mai 2018, 15:37

asemenea ...aranjamente se mai fac la gradinita grupa mica...; sa scri despre ele inseamna infantilism...

Che Guevara (363 comentarii)  •  7 mai 2018, 23:16

@dan b: tu ai da cu imprumut o masina de 100.000 de Euro ? mai ales daca tu nu esti in ea. Parerea mea e ca Ianis nici nu a fost la antrenamentul ala. Si oricum joaca precum o cizma. Nu am nimic nici cu el si nici cu tatal lui. Dar ma enerveaza nepotismul din Romania. Nu e nici o diferenta intre Dragnea si Hagi. Ambii isi promoveaza rudele incompetente.

Comentează