Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Refuzul 

Nu cred că trebuie să vă spun cine a fost și cine e Mirel Rădoi. Totuși, ca introducere, vă reamintesc că a jucat mijlocaș la Steaua (mai rar fundaș central) între 2000 și 2009. A cucerit 3 titluri de campion […]

Permalink to Refuzul 
joi, 26 aprilie 2018, 4:47

Nu cred că trebuie să vă spun cine a fost și cine e Mirel Rădoi. Totuși, ca introducere, vă reamintesc că a jucat mijlocaș la Steaua (mai rar fundaș central) între 2000 și 2009. A cucerit 3 titluri de campion înainte de a câștiga alte trofee în Arabia Saudită și în Emiratele Arabe. Îmbrăcând de peste 200 de ori tricoul roș-albastru, a ajuns să fie socotit, mai ales pentru ambiția și dăruirea lui împinsă până la sacrificiu, unul dintre fotbaliștii exponențiali din istoria modernă a echipei.

Pe care, fără să posede licență Pro, a antrenat-o în intervalul iunie-noiembrie 2015 cu un bilanț nici prea prea, nici foarte foarte: 29 de meciuri în toate competițiile, 12 victorii, 8 egaluri, 9 înfrângeri. A renunțat la ea în urma unui conflict, o vreme ascuns publicului, cu Gigi Becali, nașul său de cununie. Cel care a împlinit luna trecută 37 de ani n-a mai suportat amestecul investitorului în vestiar, imixtiunea brutală a acestuia în chestiuni tehnice. Mai adaug că Rădoi, 67 de selecții ca „tricolor”, continuă școala pentru obținerea licenței menționate. Deoarece diplomele eliberate în Republica Moldova, care nu-i membră UE, nu-s recunoscute în întreaga Uniune Europeană, Mirel s-a mutat cu cursurile de antrenor de la Chișinău la Roma. Ar trebui să le încheie în toamnă.

Venind la zi, notez că, aflat adesea pe drumuri între București și Dubai (unde deține câteva proprietăți), Rădoi a fost cooptat la începutul lunii martie în stafful FRF, pe post de director sportiv al reprezentativei U21. Recent, odată cu instalarea lui Adrian Mutu „principal” la Voluntari, i s-a oferit funcția acestuia de manager sportiv al „naționalei”. Constituind o avansare, mutarea presupunea un salariu crescut și alte avantaje. Deplasări, prime, expunere etc.

Surprinzător, când alții ar fi sărit în sus de bucurie, Mirel a zis nu! Deși el însuși a admis că atitudinea „nu i-a picat deloc bine lui Contra”, unul dintre prietenii săi. „Nu e vorba că n-aș face față, dar nu mă simt încă pregătit. Nu mă văd în acea poziție, așa că se poate spune că am ales mai multă muncă”, a completat fostul internațional. Care a demonstrat astfel că îi place pe teren, nu în birou.

Părerea mea e că, luându-ne cu altele, am trecut prea repede peste refuzul cu pricina, pe care aș îndrăzni să-l consider, oare exagerez?, o dovadă de maturizare. Un semn frumos și încurajator. În ideea în care, după ce a pățit-o pe banca tehnică a Stelei și a învățat din propriile greșeli, dar și din ale celor din jur, Rădoi a înțeles că graba strică treaba. Că n-ajută nimănui, iar celui implicat și mai puțin, forțarea ascensiunii. Arderea etapelor.

Fără să fac teoria chibritului, apreciez că Mirel le-a dat, fie și neintenționat, un exemplu celor care nu realizează că scara profesională nu trebuie urcată pe sărite, ci treaptă cu treaptă. Atent, răbdător, perseverent. Le-a dat mai mult decât un exemplu, chiar o lecție.

Comentarii (39)Adaugă comentariu

militari (120 comentarii)  •  26 aprilie 2018, 17:11

Da, bravo lui ca i-a venit mintea la cap. Cred ca la cat fotbal stie va putea fi un bun antrenor.

Dorin (166 comentarii)  •  26 aprilie 2018, 17:18

Data asta va dau dreptate. Un gest foarte frumos dar ma intreb ce o fi in spatele lui. Probabil ca nu a vrut sa lucreze cu Contra dar nu a vrut sa o spuna deschis si a gasit aceasta portita.

Alx (141 comentarii)  •  26 aprilie 2018, 17:43

Radoi a fost un fotbalist inteligent si cu siguranță o să fie la fel si ca antrenor. Mult succes Radoi

ovidiu_3003 (1630 comentarii)  •  26 aprilie 2018, 18:06

...nea Ovi Rdaoi n are bacu ...nu poate da lectii ca nu i profesor ...articolele lui matale sunt pline de platitudini ...ne reamintesti mereu cati ani are cutare cate meciuri in Nationala ...cate la echipa de club ...esti platit la numar de cuvinte ?...chiar nu poti sa scri un articol bun ?...ce ne pasa noua de propietatile din Dubai ...viata ca n Rai ...

dinu (427 comentarii)  •  26 aprilie 2018, 18:13

Radoi are cateva proprietati in Dubai, vai saraci ce mai sunt fotbalistii nostri...Dau cu piciorul in basica vreo 6-7 ani si dupa aceea traiesc ca niste imparati toata viata....

Feri (85 comentarii)  •  26 aprilie 2018, 18:17

Frumos gest. Ma mir ca Dv il laudati pe unul care a intrat in gasca lui Burleanu. Nu ma asteptam sa fiti generos cu ...un dusman de clasa. A plecat Mutu, a venit Radoi, la socoteala tot unul iese. Nu ma refer la Belo, la Geolgau si la Vladoiu care nu s-ar fi descurcat altfel.

Titus (16 comentarii)  •  26 aprilie 2018, 18:21

Cum adica nu s-a stiut de neintelegerile dintre Becali si Radoi ca u stiut si sugarii. Nu am inteles ce a-ti urmarit cu fraza aceea. ***.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

virgil (113 comentarii)  •  26 aprilie 2018, 18:45

Nu e scandal intr-un articol nu se inghesuie fbaietii sa posteze si sa isi dea ei aere de cunoscatori si judecatori. Ia sa fi scris Nea Ovidiu ceva impotriva lui Burleanu ca s-ar fi repezit sa hamaie ca *** catelusii federali.

marian (3 comentarii)  •  26 aprilie 2018, 18:55

Am o intrebare: bacalaureatul ? Pai altfel cum poate sa ajunga Radoi antrenor ? Citind comentariile vad ca a spus si ovidiu_3003 acest lucru. Oare n-a avut Mirel Radoi destul timp la dispozitie pentru a indeplini aceasta "formalitate" ? Sau a avut timp dar n-a avut intereseul (sau capacitatea ?!) de a-si rezolva situatia scolara ? Oricum, nu-i sta bine chestiunea asta.

Popescu (1 comentarii)  •  26 aprilie 2018, 19:50

Daca Mutu a fost acolo, de ce n-ar putea Radoi? Imi imaginesz dialog Mutui-Contra. Ca Beavis si Butthead: hehe, check this out, hehe cool. Diferenta e ca aia erau metalisti, iar baietii nostri manelisti.

Andrei (276 comentarii)  •  26 aprilie 2018, 20:20

Inca un articol scolaresc care insira cifre si jaloane si se incheie cu aplauze la decizia lui Radoi de a nu face parte din lumea lui Burleanu. Daca n-ai luat inca Bacalaureatul e ok, important e sa te tii departe de Burleanu si atunci ai asigurata simpatia dezinteresata a lui Ioanitoaia.

Mihai (1 comentarii)  •  26 aprilie 2018, 20:30

Felicitări Mirel Radoi ! Atâta timp cât școala de antrenori din Roma, l-a acceptat și o sa fie licențiat Pro, restul este cancan ! Alții au 8 clase și sunt antrenori; dacă omul “trudește”, foarte bine, sunt convins ca, o sa aibă rezultate și ca antrenor. La ce ambiție are și ce caracter deosebit este...... Mult succes Mirel Radoi !

Mazeta sporturilor (1 comentarii)  •  26 aprilie 2018, 20:35

Pai la asemenea platitudini ce sa mai comentezi?

IO (154 comentarii)  •  26 aprilie 2018, 20:43

Nu stiu daca e vorba de maturizare sau foar o lipsa de incredere in el. O lipsa de curaj, daca vreti. Nu cred ca Radoi este vreun geniu al intelectualitatii romanesti, dar prost nu e nici pe departe. Sunt convins ca ar fi putut face fata in orice functie si mai cred ca deja poate face fata si ca antrenor de Liga 1. Nu stiu cum e in viata privata, nu-l cunosc, dar daca va avea acelasi caracter cum a avut si ca jucator, nu-mi ramane decat sa am mare incredere in viitorul sau. Mai mult, sper ca intr-o zi sa devina antrenorul de succes la Steua. am zis Steaua, nu fcsb. Ca stelist il asez pe Radoi intre marii campioni ai Stelei. Nu a avut acelasi talent ca Stoica sau altii, dar caracterul sau in teren il aseaza exact intre legende.

Dragos (250 comentarii)  •  26 aprilie 2018, 21:06

@Andrei. Apis, vezi ca Radoi a ramas in echipa lui Burleanu ca U21 e a frf, nu a lui tac tu cum crezi tu. Faci un calcul *** pentru ca asta esti. Are dreptate dl Ioanitoaia sa se ia de voi. Ganditi cu picioarele.

Marius22 (347 comentarii)  •  26 aprilie 2018, 21:23

@Andrei. Aberatia debitata de tine ca Radoi l-a tradat pe Burleanu e inca o proba a prostiei fanilor lui Burleanu. Fraieriii astia se fac singuri de ris.

Florin (215 comentarii)  •  26 aprilie 2018, 21:26

@andrei. Cocalare, tu ai inteles din acest articol ca Radoi a parasit corabia federala? Ai inteles pe dos, asa ca mai incearca sa depasesti stadiul clasei pregatitoare.

Costi2009 (4 comentarii)  •  26 aprilie 2018, 21:44

Corect spus! Chiar s-a maturizat

Sandu Badea (6 comentarii)  •  26 aprilie 2018, 21:45

Sa stiti ca era antrenor bun!

Che Guevara (363 comentarii)  •  26 aprilie 2018, 21:48

Nu era locul lui Radoi acolo. El vrea sa mearga pe urmele lui Olaroiu. La FRF s-ar fi ingropat in hartii pentru 5-6 ani, iar timpul asta nu i-l mai da nimeni inapoi.

geo (199 comentarii)  •  26 aprilie 2018, 21:51

IO, te contrazici singur. Acum Radoi e fricos, acum are valoare si poate ocupa chiar si postul de antrenor principal in A. Il contrazici si pe dl Ioanitoaia care e adeptul teoriei sa nu antreneze nimeni in liga 1 fara calificarea ceruta de regulament.

Romeo (17 comentarii)  •  26 aprilie 2018, 23:42

@geo. Si ce daca il contrazice pe Ioanitoaia, nu e interzis prin lege ori hotarare de guvern sa ai alta parere decat “maestrul”.

koko (5 comentarii)  •  26 aprilie 2018, 23:42

Un articol corect, tema sportiva. Surprinzator! Mai ales ca nu e despre Burleanu!

George (2 comentarii)  •  27 aprilie 2018, 0:03

De jucat a jucat la Steaua, de antrenat a antrenat la FC FCSB. Cam greu cu legile si sentintele judecatoresti nea ovi...

Niki (5 comentarii)  •  27 aprilie 2018, 0:04

Cred ca ati dat palmaresul de antrenor al lui Radoi in ideea de a il compromite definitiv. Cind cistigi numai 12 meciuri din 29 de meciuri jucate reiese ca esti varza cu carne. Si atunci mai bine oficial pe la un lot reprezentativ decit antrenor pe banca. Nu ai raspundere si lasi impresia ca esti nedreptatit.

motanul incaltat (603 comentarii)  •  27 aprilie 2018, 3:24

Bla-bla-bla..... Avea alte afaceri mai profitabile. Cind refuzi ceva inseamna ca ai altceva mai ok..... Restul e can-can.

Laur (111 comentarii)  •  27 aprilie 2018, 6:21

Ia mai venit mintea la cap. Pacat ca nu pare sa aiba prea multa si nu va iesi antrenor din el. A fost un rupator de fotbalist si si-a incheiat cariera la arabi unde a cistigat destul ca sa huzureasca restul vietii.

Relu Ricsa (6 comentarii)  •  27 aprilie 2018, 8:11

Ovidiu_3003 si mazeta - absolut dee acord. Sforaitor, la propriu si figurat, marele OI.

Alex One (161 comentarii)  •  27 aprilie 2018, 8:57

Probabil ca jobul la U21 ii permite mai mult timp sa se deplaseze la Roma plus ca fiind el seful nu trebuie sa ceara voie cuiva ci doar sa anunte. Pe de alta parte,cred ca a venit timpul ca Radoi sa evite sa mai vorbeasca despre episodul de antrenorat la Steaua, esuat si datorita arbitrajelor ostile de care a avut parte plus episodul Lupescu,clar dusmanos, cautand vinovatia in alta parte. Cand a acceptat functia stia foarte bine cine este, cu bune cu rele, Becali plus ca neavand licenta Pro a fost de acord cu, "compromisul", Titi Dimitriu,in fapt un fals, situatie identica de altfel pentru toti antrenorii care se preteaza la asa ceva !Asa ca Mirele,nu mai rascoli trecutul ca nu iti e tot timpul favorabil. Rezultatele te-au scos de la Steaua nu conflictul cu nasu', sigur daca ai fi avut vreo 8-9 puncte in plus pe care le-ai pierdut datorita unor decizii ,sa zjcem, doar gresite, ale arbitrilor, cum calculase GSP la vreme respectiva, poate erai si azi la Steaua. Refuzul lui Radoi poate fi explicat si pri faptul ca probabil s-a gandit la modelul Galca,sa-si faca mana plus studiile intr-o functie lejera ca ocupare a timpului,daca va avea si rezultate cu atat mai bine, urmand ca ulterior sa antreneze o echipa din primul esalon sau, de ce nu, undeva in Orientul binecunoscut, La 37 de ani are tot viitorul in fata.

Dilimache (657 comentarii)  •  27 aprilie 2018, 10:26

Pacat ca nu-s mai multi ca el...

ddt (194 comentarii)  •  27 aprilie 2018, 11:12

interesul ziarului este sa prezinte alegerea lui Burla ca un rezultat al unor manevre de culise. bineinteles ca au fost manevre de culise de ambele parti, dar scorul ZDOBITOR nu poate fi explicat astfel, totusi ioanitoia-gsp incearca, incercarea moarte n-are. dealtfel faptul ca Dragnea a tinut partea lui Lupescu a fost raspindit repede de acest ziar, s-a dovedit a fi un autogol. si apropos, unde e Lupescu acum? la Bucuresi sau la Nyon, de unde si-a dat demisia? se ajunge la vorba lui DAUM: un ziar chiar bun pentru impachetat pesti.

Unu oarecare (11 comentarii)  •  27 aprilie 2018, 11:13

Vad ca geambasu a sters aproape toate comentariile in care a iesit cam sifonat. Vreo zece... l-au uns pe suflet , din pacate trebuie sa postez aici protestul. Nu erau jignitoare, doar critice si scrise in acelasi ton in care isi scrie 'mnealui "articolele". Se pare ca nu tine la tavaleala geambi. Ii place sa imparta in stanga si dreapta, dar nu sa si incaseze. Sterge pe jos cu sportivii, dar fereasca Sfantul sa ii intoarca cineva critica. Om marunt, ranchiunos si ipocrit. Imbatraneste foarte urat si el...

dubluv (195 comentarii)  •  27 aprilie 2018, 14:20

12 victorii, 8 egaluri, 9 înfrângeri. Bilantul lui Radoi pe care Ioanitoaia il considera nici prea-prea, nici foarte-foarte. De fapt bilantul este absolut dezastruos, dar cand trebuie sa faci o analiza serioasa este mai greu. Mai simplu e sa injuri pe Burleanu, pe Daum. Asa nu ai nevoie nici de talent si nici de scoala.

Cita (2118 comentarii)  •  27 aprilie 2018, 20:20

Este foarte corecta observatia Dvs. Aveți dreptate, cu singura observație ca unii își permit financiar asemenea gesturi, alții în schimb nu.

Che Guevara (363 comentarii)  •  27 aprilie 2018, 23:57

Uite cum se face presa in anul de gratie 2018 https://youtu.be/W6NRqQBH7hY Forza Napoli !

Cris (3 comentarii)  •  28 aprilie 2018, 13:06

Sunteti si rămâneți cel mai bun ziarist al României ! Avizat, cu mult tact, caracter deosebit......Felicitari, d-le Ioanitoaia. Va citim mereu si va respectăm !

++ (194 comentarii)  •  28 aprilie 2018, 14:36

asa e, cu mult tact. de exemplu, prin proslavirea lui Prunea, un tip corect si mai ales integru, e de parere Gafiuc, un fel de trompeta a editorialistului ioanitoia. dar sa nu uitam, totul ni se trage de la DAUM.

++ (194 comentarii)  •  28 aprilie 2018, 16:06

si dupa ce ii venea sa sparga televizorul acum ii vine sa vomite, tot lui Prunea, e de parere Justin Gafiuc, cel de mai sus.

Comentează