Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Ori la bal, ori la spital

Cine aude că scorul semifinalei tur de Cupa României dintre Craiova și Botoșani a fost 5-1 își închipuie că meciul din Bănie n-a avut istoric.

Permalink to Ori la bal, ori la spital
vineri, 20 aprilie 2018, 4:43

Că oltenii au bătut la moldoveni ca la fasole. Lucrurile n-au stat așa. Dimpotrivă, practicând un fotbal remarcabil, echipa oaspete a contribuit adesea la realizarea unui spectacol de calitate. Unul chiar excelent în repriza 1. Cu îndârjire, cu ritm, cu rafinament.

Dacă n-a însemnat un sac de box, formația vizitatoare a trăit ghinionul de a întâlni o Craiova în zi de grație. Inspirată și eficientă la maximum. Impulsionată de 20.000 de spectatori entuziaști, dar și de un Băluță de neoprit, trupa lui Mangia a înscris joi cât în toate cele 5 întâlniri din play-off!

Autorul unui gol la două meciuri în actualul sezon (15 în 30 de întâlniri), Băluță a reușit prima sa triplă din carieră! Probă că lecția primită de la italian, antrenor ce l-a pedepsit pentru declarațiile nesăbuite de după eșecul cu FCSB, i-a prins bine. Din păcate, așa gândesc și reacționează majoritatea fotbaliștilor noștri, fie ei și de top: pare că le place mai mult biciul decât zahărul. Scoaterea din lot l-a învățat minte pe Alex și l-a ambiționat, transformându-l în MVP-ul semifinalei. Datorită lui, fâșneților Bancu, Gustavo și Mitriță, Craiova a făcut legea, spre disperarea unui Enache depășit de adversar, dar și trădat de propria-i defensivă. Cu excepția lui Acsinte, ceilalți apărători au greșit copilărește.

Trebuie spus însă că Botoșani n-a trecut prin meci ca gâsca prin apă. A lăsat ceva în urmă. Un gol superb datorat lui Acsinte și o foarfecă de efect încercată de Golubovici. În disperare de cauză, conform alternativei ori la bal, ori la spital, Enache a riscat nebunește, când a introdus în minutul 70, la 1-4, un atacant (Axente) în locul unui fundaș central (Miron)! Iute și decisă, Craiova nu s-a lăsat însă impresionată, ci a insistat ca să-și ușureze misiunea pentru retur.

Mitriță a înscris la capătul a 10 pase care au ascuns mingea adversarilor, apoi Băluță a dat golul de 5-1, Botoșani a ajuns la spital, nu la bal.

Fără să influențeze rezultatul, „centralul” clujean Feșnic, tânăr care promite mult, i-a refuzat un penalty lui Bancu, tamponat în careu de portarul Pap, dar i-a acordat Craiovei unul degeaba, fază în care Gustavo a căzut artistic. Personal, n-am depistat însă niciun contact între piciorul brazilianului și cel al lui Miron. Și dacă a mai comis-o joi, Feșnic trebuie promovat în continuare.

În altă ordine de idei, mă mir că la semifinalele tur ale Cupei au fost observatori pentru arbitri și pentru joc, exclusiv președinți ai AJF-urilor!

De la Bistrița și Sibiu la Hermannstadt-Mediaș, de la Prahova și Timiș la Craiova-Botoșani. Greu de explicat, chiar de neînțeles, ce caută niște foști obscuri cavaleri ai fluierului precum Jiga sau Crângașu să se pronunțe asupra arbitrajelor la nivel înalt, în vreme ce Grigorescu, Huzu ori Abrudan, autorități recunoscute în materie, sunt delegați rar și mai ales la meciuri lipsite de importanță! Să fie oare acesta un mod de a-i recompensa pe cei care au votat cum trebuia pe 18 aprilie?!

Într-un moment în care se aude că finala Cupei va fi încredințată Craiovei, mi-e teamă că varianta cu pricina n-ar fi cea mai fericită. Nu că publicul și stadionul din Bănie n-ar merita. Ar merita din plin. Public numeros și înflăcărat, stadion modern și încăpător, care îmbie la fotbal. Numai că dacă nu s-a stabilit inițial ca partida să se desfășoare pe „Oblemenco”, a hotărî asta când Craiova e ca și calificată în ultimul act ar echivala cu un avantaj important oferit lui Băluță et Comp.

Să-mi fie cu iertare, dar înainte de a prețui o echipă sau alta, trebuie respectate competiția și fair-play-ul. Ambele finaliste, indiferent care vor fi ele, au dreptul la șanse egale.

Comentarii (68)Adaugă comentariu

Dr. Dan Patru Tudosie (69 comentarii)  •  21 aprilie 2018, 13:44

Hal de titlu, hal de articol. Atat poate un *** care a trait peste 35 de ani ca un rege, din mila si pomeni, dezinformand publicul. Sau, ma rog, informand publicul asa cum i s-a ordonat de catre alde Pinalty, Padureanu, Chivorchian, Sechelariu, Borcea si altii de aceeasi teapa.

Dr. Dan Patru Tudosie (69 comentarii)  •  21 aprilie 2018, 13:57

Am citit si eu articolul cu mai mare atentie. Cum am zis si mai sus, e mizerabil. 1. In tot textul ala fara sens, Ioanitoaia, fost beneficiar al statului de plata al lui Mititelu Marin Adrian, nu a scris nici macar o singura data Universitatea, desi sentintele judecatoresti au fost cat se poate de clare. 2. Ii critica pe niste oameni ca au ajuns observatori. E rocket science meseria de observator? Ai impresia ca tre sa ai cv-ul lui Collina ca sa ajungi observator? Ce te face sa crezi, mai spaguta, ca respectivii au fost arbitri slabi? Tu crezi ca esti cel mai bun ziarist roman pentru ca ai acumulat cele mai multe beneficii (spaga) de la patronii penali? Esti un zero absolut. Esti mai batran ca mine, Ovidiule, si in mod normal te vei duce inaintea mea. Iti promit solemn ca luna de luna iti voi lasa spre dezintegrare, la capatai, cate un kil de tacamuri de pui.

dudu (133 comentarii)  •  21 aprilie 2018, 14:32

Cornutele care suduie aici ca sa ii faca pe plac lui Burleanu ar trebui sa mearga pe alte pasuni. Ciobanul lor are alti 4 ani de smenuri di furaciuni.

marc (51 comentarii)  •  21 aprilie 2018, 15:17

@Eugen Marinescu,@Ing- Vă puneți întrebarea asta prostească deoarece nu prea știți voi cum e cu finalele de cupă. În toate țările normale Finala Cupei se joacă doar în capitală (Londra, Berlin, Paris, Roma, etc). Apropo, anul ăsta, PSG joacă pe Stade de France cu o echipă de amatori.Pot ăia să zică ceva dacă ei știau de la început că vor juca la Paris? În Spania ar mai fi ceva discuții din cauza celor două mari puteri. N-ar fi nicio problemă dacă finala s-ar juca în alt oraș.Dar trebuie anunțat în momentul începerii competiției cănd nu se știe cine va ajunge în finală, nu după stabilirea finalistelor.

marc (51 comentarii)  •  21 aprilie 2018, 15:25

Scuze. Am greșit, comentariul de mai sus este pt. Eugen Marinescu și Achak

valichelu (1 comentarii)  •  21 aprilie 2018, 18:13

*** dute la pensie lasa Craiova in pace

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

ovidiu_3003 (1630 comentarii)  •  21 aprilie 2018, 19:09

...hai sa ghicim rezultatul dintre viitura si fcsb ...MVP ul meciului este I.Hagi chiar daca echipa sa pierde cu 2-0...

Marcel (80 comentarii)  •  22 aprilie 2018, 5:02

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Vali (27 comentarii)  •  22 aprilie 2018, 6:52

@3003.Oracol pur sânge ești. Ai intuit rezultatul la fix.Mai schimba si tu repertoriul. A propos,Ivan,tot cel mai bun din lume,e? Sau calmantele nu si-au făcut efectul încă?

dansy (42 comentarii)  •  22 aprilie 2018, 9:05

Ce rafinament ,nene,ai vazut la Botosani?Faultul la Gustavo a fost clar ca lumina zilei si chiar daca d-ta nu ai vazut contact acolo a fost cel putin intrare imprudenta.Gustavo trecuse mingea de adversar si cand sa continue fundasul a ridicat putin genunchiul sufucient cat sa-l agate pe Gustavo.Iti recomand sa mai vezi faza si ,eventual,sa te consulti si cu alti arbitri.

ovidiu_3003 (1630 comentarii)  •  22 aprilie 2018, 9:25

...da... Vali ...a fost 2-0 pentru fcsb in repriza a doua ...s a pariat pe egal ...de ce n a batut viitura cu avantaj de doua goluri ?...ce au uitat sa joace fotbal in repriza a doua ?...m am saturat de meciuri suspecte ...cum sa avem performante internationale cand fcsb si viitura fac aranjamente ...

Sorin (24 comentarii)  •  22 aprilie 2018, 15:01

Nea Ovidiu aveti dreptate, insa nici Hermannstadt, ce-a de a 2-a finalista nu are ce sa caute acolo, motiv pentru care desfasurarea finalei Cupei Romaniei la Craiova este la fel de morala ca si calificarea celor de la Hermannstadt in aceasta finala. Calificare obtinuta dupa lupta in noroi cu FCSB de la Sibiu si dupa norocul "uluitor" avut atunci cand au picat tocmai cu Gaz Metan Medias in semifinala.

Alex (144 comentarii)  •  23 aprilie 2018, 13:10

Ioanitoaia ar trebui sa remarce o alta anomalie: *** si, totusi, nu se poate lasa de scris ineptii.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Comentează