Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

O întrebare fără răspuns

Articolul de față pornește de la o relatare a reputatului jurnalist Dan Andronic.

Permalink to O întrebare fără răspuns
joi, 8 martie 2018, 4:07

Acesta a povestit mai întâi pe Facebook și apoi în Evenimentul zilei, cotidian pe care-l patronează, cum a asistat în ajunul alegerilor FRF din martie 2014 la un dialog între George Maior, în momentul respectiv șeful Serviciului Român de Informații, și adjunctul său, generalul Florian Coldea.

Reprodusă și de GSP în ediția de miercuri, discuția a avut loc în biroul lui Maior. La rându-i, într-o scurtă convorbire telefonică, Andronic mi-a mărturisit că nu-și amintește exact când s-a petrecut dialogul, dar apreciază că s-a purtat cu 10-12 zile, poate chiar cu 14, înaintea scrutinului federal din 5 martie 2014, adjudecat de Răzvan Burleanu. Oricum, Andronic a respins varianta că Maior și Coldea ar fi conversat pe tema invocată chiar în seara premergătoare alegerilor. Veți realiza imediat de ce am precizat asta.

Concret, dialogul s-a învârtit în jurul numelui viitorului președinte federal. După ce Andronic însuși, mai degrabă străin de fotbal și de comentariile prilejuite de acesta, a aruncat nada că „o să câștige un puști, Burleanu”, oficialii SRI au început să se contrazică. Coldea a gândit cu voce tare, „Mai multe șanse are Chivorchian”, previziune ce l-a enervat însă pe Maior. Roșu la față, conform lui Andronic, șeful cel mare a ridicat tonul și i-a atras atenția lui Coldea ca el și colegii din zona operativă să nu se bage în fotbal! Apoi a decis: „Bineînțeles că o să câștige Burleanu!”. Care a și câștigat după ce Chivorchian i-a cedat cota lui de voturi.

Și ce-i cu asta?!, vă veți mira, fotbalul nu lasă indiferent pe nimeni, nici la noi, nici nicăieri. El pune în mișcare interese și orgolii, patimi. Ca atare, n-ar trebui făcut un capăt de țară din faptul că doi oameni importanți precum capii SRI din acea perioadă s-au arătat preocupați de subiect. Logic ar fi, scuzați jocul de cuvinte, să nu fie nicio problemă. Și totuși, cu scuzele de rigoare, există una, ba chiar cu implicații deosebite.

Dacă admitem că Andronic n-a încurcat datele la care a avut loc convorbirea, și nu văd de ce le-ar fi încurcat, atunci în clipa în care s-a purtat discuția, cu 10, 12 sau 14 zile înaintea scrutinului, principalul candidat la prezidenție nu era Chivorchian, ori Burleanu, ci Gică Popescu, favorit detașat, cu perspective infinit mai mari decât ale celorlalți concurenți luați împreună!

Totuși, să ne reamintim că pe 4 martie, în ajunul votului, Popescu a fost condamnat definitiv în Dosarul Transferurilor și nevoit să se predea în cursul aceleiași seri, ceea ce nu explică însă de ce, cu 10, 12 sau 14 zile mai devreme, nici Maior și nici Coldea nu s-au referit la el ca la un candidat cu oarecare șanse, fie ele cât de mici, mărunte!

Deoarece, foarte straniu, nici măcar nu l-au pomenit la și alții pe Popescu, s-ar cuveni să ne închipuim că șefii SRI se așteptau, ori chiar știau, că Gică va fi condamnat și arestat în cel mai scurt timp?! Exact asta e întrebarea la care, mai repede ori mai târziu, ar trebui răspuns. Cu cât mai repede, cu atât mai bine.

Comentarii (89)Adaugă comentariu

Mircea (97 comentarii)  •  8 martie 2018, 20:48

pfff... stiti teoria aia cum ca pamantul este plat sau aia cum ca atacurile de la 9/11 au fost puse la cale de catre evrei ? Ei, cam asa si cu articolul asta al lui ioanitoaia..pfff

Dilimache (657 comentarii)  •  8 martie 2018, 20:55

Asta e romanica, tot felul de habarnisti parasutati in functii de conducere ca mai apoi sa serveasca sistemul. Mi-e sila.

gio (59 comentarii)  •  8 martie 2018, 21:02

Nea Ovidiu, am asistat si eu la o discutie intre Mircea Sandu, Jiji Becali si directorul Mihail Moruzov de la SRI care povesteau cum Jiji si Nasu' te ***. "***". Faci un articol si cu discutia asta, nea Ovidiu?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

itu52 (239 comentarii)  •  8 martie 2018, 21:07

Nea Ovi, mi-am revenit, am început să prind un pic de curaj. Cunoșteam că ăia dinainte(SECU) știau câți dinți am în gură și bănuiam că cei de acum(SRI), mai dotați, știu câte fire de par am în cap. Văd că nu este așa, acum e o mare veselie. Se plimbă Andronic prin sediul SRI, ca vodă-n lobodă. Sunt un naiv, aveam impresia că din cauza dronelor tot mai minuscule, pe acolo și muștele sunt cu microcip_uri și au amprentele lăbuțelor într-o bază de date. Unde mai pui că șeful și subalternul SRI într-o dispută necontrolată, scapă porumbelul în fața lui Andronic. Bag seamă că aștia sunt mai rău decât noi, răbufnesc, se-nroșesc la făță de mânie, își arată mușchii în fața străinilor scuipând secrete. Ore unde om ajunge? Tare mă tem că mata joci la cacialma, sau Andronic ne-a luat prin învăluire, că diversiunea este mama ”apelor tulburi”.

Freddy RE (41 comentarii)  •  8 martie 2018, 21:18

Dl Ovidiu, tot respectul pentru cariera Dvs. jurnalistica, pentru cine sunteti. Cu toate astea, impingand popestii (pentru ca de Gheorghe vorbiti mai mult decat de Ioan) dincolo de limite care l-ar face sa roseasca pana si pe Nicolae (da, El Insasi) nu ajungeti nicaieri. Decat in a va crea niste pete care ulterior pot deveni greu de sters. Cam ca ceasurile ***"legal" si cu bon fiscal. Daca e sa dati, dati in toti, fara mama, fara tata. Si arunci veti fi din nou credibil. Daca s-o mai putea...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Boeangiu Marian (49 comentarii)  •  8 martie 2018, 21:24

Tipul de sursa a informatiei prezentate discrediteaza jurnalistul. Comentariile pe marginea informatiilor discrediteaza omul. Che Guevara si Dr. Dan Patru Tudosie au opinii bine argumentate ,cu concluzii logice, cu care sunt de acord si pentru care ii felicit.

gio (59 comentarii)  •  8 martie 2018, 21:24

Nea ovidiu, de ce Andronic nu a precizat ca la respectiva discutie, Codlea i-a cerut lui Maior sa fie pus Daum selectioner? La care Maior a replicat: : "De ce Sefule, de ce tocmai Daum, n-a mai antrenat de mult?". La care Codlea enigmatic: "eeh, stiu.. dar trebuie sa-i platesc o politia bunului meu prieten, reputatul ziarist ovidiu ioanitoaia, este o ura veche intre ioanitoaia si daum, stramosii lui daum au invadat polonia stramosilor prietenilor lui ioanitoaia, iar ioanitoaia nu-l poate ierta pe Daum" :)))

Planta Carnivora (4 comentarii)  •  8 martie 2018, 21:24

Nea OVI ai imbatranit si debitezi numai porcarii . Dupa ce ca i-ai tinut in spate pe toti *** "generatiei de tinichea" acum mai si inventezi . NU ITI e de ajuns cat mult rau ai facut prin articole *** ? exact ca si alea cu nentu Hagi cel mai drept si mai iubit dintre pamanteni. Nu te-ai saturat sa tot saruti bocancul si sa fi ba *** ?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

marian (145 comentarii)  •  8 martie 2018, 21:27

bre da matale ai vreun raspuns la ce a scris ursescu azi ?ia fii atent csm bucuresti si craiova au plecat ieri dimineata spre moscova cu acelasi avion iar pe digi de la 16 si 30 cele doua jucau in sala la craiova.

Freddy RE (41 comentarii)  •  8 martie 2018, 21:34

Bravo gio!!! Mult prea tare! "eeh, stiu.. dar trebuie sa-i platesc o politia bunului meu prieten, reputatul ziarist ovidiu ioanitoaia, este o ura veche intre ioanitoaia si daum, stramosii lui daum au invadat polonia stramosilor prietenilor lui ioanitoaia, iar ioanitoaia nu-l poate ierta pe Daum"

Argus (26 comentarii)  •  8 martie 2018, 22:07

Interesant! Interesant nu este (mai) nimic din "amintirile" scoase de la nafta;lina de Andonic "taman" acum! Apoi, cu scuze dle. Ioanitoia, sunteti pe cale sa "asteptati" raspunsuri" pentru ca...? Inati si-ntai, raspunsuri de la cine? Conteaza sau nu "credibilitatea" celui din partea cui at veni raspunsurile pe care le asteptati? Dar, pana la urma, se pare ca Pamfil Seicaru (cel cu "santajul si etajul") are urmasi! Cum poate fi socotit cel ce "dezgroapa amintiri" DUPA PATRU ANI! Oare, nu a reusit sa le "valorifice" sau, dimpotriva, acum a gasit momentul sa o faca! Si, inchei spunand ca in om care s-a cuibarit pe langa toate puterile, care "sprituia" cu cei pe care acum ii ponegreste, are o mare problema de character! , nu vi se pare nefiresc, nelalocul

Dan (100 comentarii)  •  8 martie 2018, 22:32

discutii sunt peste tot,, ala a spus ala a facut, adevarul e ca se fura! dilema este ce i-ti iasa dunitale din articolul asta.

Dan (100 comentarii)  •  8 martie 2018, 22:34

inca ceva / uitandu-ma la comentariile celorlati, ce credibilitate mai ai? d-l Ioanitoaia sa scrii!

Cosmo (237 comentarii)  •  8 martie 2018, 22:34

Al naibii reputatul jurnalist care publică știrile după tzaspe ani, e credibil tare.

Che Guevara (363 comentarii)  •  8 martie 2018, 22:37

Gh. Popescu pus consilier la Guvern de PSD. A fost reconfirmat in functie si de d-na Dancila, nou prim ministru PSD. Acest Popescu e mana in mana si gura in gura cu Lupescu. Cine voteaza Lupescu voteaza PSD si implicit jaful, hotia, nepotismul, traficul de infuente, plilele, favoritismele. Mai terminati o data cu "profesionalismul" asta! Vreti ca urmatorii 4 ani sa fie ca in filmele proaste, cu final dinainte cunoscut? Sa se castige campionatul prin rotatie un an de catre FCSB si anul urmator de catre Dinamo? Nu ajunge ca nu mai regasim echipele de traditie in Liga I? Nu vedeti in ce hal au distrus cei din familia Becali fotbalul romanesc. Sunt ani de zile de cand a cazut Mircea Sandu si nu ne revenim inca. FCSB a ajuns in situatia sa joace singura in Liga I si totusi sa iasa pe locul II.

ovidiu_3003 (1630 comentarii)  •  8 martie 2018, 22:43

Sundace Kid ...in mod normal nu trebuie sa te bag in seama ...tu nu ma cunosti ...dar ai impresia ca ma stii ...de unde sa ma cunosti tu lifta pagana care ai *** tot ce a fost romanesc ?...***fie painea cat de rea tot mai bine in tara mea ... Ce meciuri cu sarbii inconstientule ?...ca sunt peste 30...ce mi pasa mie de sarbi si de prosti ca tine ...in lume nu s mai multe romanii ...ci una doar ...si aceea ne e tara... M am nascut traiesc si voi muri pe pamantul sfant al Romaniei ...*** ... Bine ca esti fan ...nea Ovidiu ...si inghiti pe nemestecate tot ce scrie el ...insa nu te lua de romani cinstiti ca mine ca vei fi blerstemat in veci ... Vezi ti de iubirile tale ...ridica i osanale mult iubitului si stimatului ...nea Ovi ...si numai denigra pe cei care nu s de acord cu tine ...lasa ma pe mine umbla ti pe cale ...in inchiere iti spun doar atat ... Iarta l Doamne ca nu stie ce zice...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Cutzy (5 comentarii)  •  8 martie 2018, 22:54

Baliverne Bârfe Șușanele Andronic ăsta ia pensie SRI sau inca duce cafeaua dimineața la urmașii celor sus-menționați?

Sextus (4 comentarii)  •  8 martie 2018, 23:15

ba baiete, sincer acum, mie mi-ar place sa castige alde lupeste... asa s-ar baga iar folcloriste la arbitri ca pe vremuri... manca-le-as eu pe ele de guriste...

Ilie (369 comentarii)  •  9 martie 2018, 14:16

Evenimentul Zilei, celalalt ziar de invelit pestele de cind e patronat de Andronic. Putina rabdare, ca o va lua-o si el de la statu' paralel, mai ceva decit Gica Popescu

Observator (92 comentarii)  •  9 martie 2018, 15:26

Maestre, ce s-a intamplat atunci n-a fost nici pe departe o coincidenta; totul a fost astfel instrumentat incat sa iasa presedinte uzurpatorul asta mic si nestiutor (intr-ale fotbalului, nu si intr-ale combinatiilor de tot felul)! O.

Ronaldica (6 comentarii)  •  9 martie 2018, 16:19

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Ronaldica (6 comentarii)  •  9 martie 2018, 17:29

Je m'en fous complètement. Vous êtes une ordure.

Costin (46 comentarii)  •  9 martie 2018, 18:11

Maestre, acest articol este o provocare la care nu pot sa comentez, deoarece nu particip la aceste alegeri in calitate de suporter al unei echipe de fotbal.

Emilian (143 comentarii)  •  9 martie 2018, 18:30

Ovidiu, de mult nu am mai vazut un articol atat de speculativ si lipsit de substanta! S-apoi intreb si eu, cum ziceti voi referindu-va la Burleanu: da' de ce vii tocmai acum, dupa cativa ani, cu povestea asta socasa de la naftalina?!

ovidiu_3003 (1630 comentarii)  •  9 martie 2018, 18:32

...foarte bun comentariul lui Ronaldica...bine asrgumentat ...sa ne mai scri Ronaldica in limba lui Voltaire...ca suntem francofoni si stim ce inseamna...Cheapeau...

ovialex23 (12 comentarii)  •  9 martie 2018, 19:11

"Ovidiu Ioaniţoaia A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii" MINCIUNA !!! Face exact ce face *** : arunca petarde zvonistice si baga vrajba intre oameni.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Sextus (4 comentarii)  •  9 martie 2018, 19:35

...***... he could've never outthought burleanu... but I didn't know until today, that it was mircea sandu all along...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Viorica Oberon (5 comentarii)  •  9 martie 2018, 21:08

Da, și? Știau că Popescu e mână moartă-n competiția pentru FRF -- care-i problema? Dac-aș avea și eu microfoane prin birourile judecătorilor și avocațiilor din București aș fi știu și eu același lucru cu 10, 12 sau 14 zile-nainte. Mare brânză...

Livache (2 comentarii)  •  9 martie 2018, 22:19

dap, sa stii nea Ovidiule ca "statul paralel" i`a bagat mina baciului la ulcica cu miere.. nu`i asa ca nu conteaza ca a fost gasit vinovat de evaziune fiscală şi spalare de bani? si ca`i irelevant ca "instanţa a dispus confiscarea a 75.000 USD pentru transferul lui Sânmărtean şi a 1.000.000 USD pentru transferul lui Florin Bratu"? ce, parca noi nu avem milioane de dolarei uitati prin buzunare? :|

Stefan Patriche (7 comentarii)  •  9 martie 2018, 23:13

Domnule Ioaniţoaia, Nea Ovi, bingo. Luaţi vă rog ultima familiaritate ca venind ea de la un vechi cititor (Flacăra, de ex). Experienţa dumneavoastră de jurnalist "vechi" şi-a spus cuvântul aici. Loud and clear. Poate s-or speria, mai ştii?

Victor (14 comentarii)  •  10 martie 2018, 22:47

cea mai tare e poza cu Ionutz Lupescu si Stan Laurel...

IMGB (72 comentarii)  •  11 martie 2018, 5:42

Reputatul jurnalist Dan Andronic ? .... Buna gluma nea Ovidiule ....

banks (23 comentarii)  •  11 martie 2018, 9:52

Ar fi de precizat ca articolul de fata se bazeaza pe spusele lui Andronic, deloc un inger fara de prihana, care se considera (ca si alti penali aflati in cercetari) victima a colaborarii intre dNA si SRI. Deci, ma lasi ?

Comentează