Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Blat în Gruia?!

Până la derby-ul Dinamo-FCSB de duminică seară, duelul dintre CFR și Astra a constituit cel mai important meci al etapei cu numărul 25, penultima din sezonul regulat

Permalink to Blat în Gruia?!
duminică, 18 februarie 2018, 3:35

Afirmația de mai sus nu-i exagerată de vreme ce s-au întâlnit în Gruia ocupantele locurilor 1 și 4. Din păcate, disputa lor nu s-a încadrat în categoria celor foarte echilibrate, pe muchie de cuțit. Liderul Ligii a învins la pas, cu 2-0. Caseta tehnică a ilustrat superioritatea formației ardelene: 52 la sută posesie, 10-8 șuturi la poartă, 6-2 pe poartă, 4-3 cornere etc.

Tocmai pentru că oaspeții au dat o replică anemică, partida a stârnit ceva suspiciuni și s-au auzit voci, venite mai ales dinspre FCSB, principala urmăritoare a CFR-ului, cum că desfășurarea ei n-a fost în regulă! Bănuieli au apărut inclusiv pe site-ul Gazetei. Sigur că nedumeririle, le putem spune și semne de întrebare, sunt una, iar acuzațiile alta. În cazul de față, se impune precizarea că ne referim numai la supoziții. La ipoteze.

Totuși, de unde au plecat ele și ce temei au avut? Dincolo de observația că, dintre echipele aflate momentan în zona de play-off, Astra n-a pierdut decât cu CFR, încă de două ori!, au mai sărit în ochi, surprinzătoare, câteva elemente. Că Astra l-a lăsat în tribună pe recent împrumutatul Urko Vera, dar și că Edi Iordănescu nu i-a folosit din start pe Balaure și pe Dandea, în mod obișnuit titulari!

În plus, a derutat declarația căpitanului giurgiuvean că „antrenorul ne-a atras atenția să evităm cartonașele galbene”! De fapt, au luat avertismente R. Moise și Chipirliu, dar după minutul 70. Deoarece mărturisirea lui Al. Stan a turnat gaz peste foc, atât le-a trebuit internauților, nu puțini, ca să decreteze că rezultatul a fost măsluit! „Blat clar!”, au răbufnit unii, alții adăugând că meciul de sâmbătă „a intrat în transferul de un milion de euro al lui Al. Ioniță la CFR!”. Cu variațiuni pe aceeași temă: „Circ „, „Iuliu Mureșan e doctor în medicină și în aranjamente” etc.

Cum nu subscriu teoriei conspirației nu accept ideea unei înțelegeri între cele două formații. Înainte de orice, tocmai pentru că-și va juca rămânerea în play-off în ultima etapă, ba și în confruntarea de acasă cu rivala Dinamo, Astra n-avea niciun interes să se predea fără luptă la Cluj. Judecând la rece, ea nu-și prea făcea iluzii că va câștiga punct ori puncte în fief-ul CFR-ului după ce aceasta o învinsese și la Giurgiu. Părea mai logic, greșesc?, ca Astra să-și menajeze pentru întâlnirea cu „câinii roșii” cei 8 jucători ajunși la limita suspendării din pricina cumulului de cartonașe.

Opinia președintelui dunărean Dani Coman e că Edi Iordănescu (cu telefonul închis duminică) nu l-a folosit pe Urko întrucât atacantul iberic, împrumutat de la CFR până la vară, e proprietatea clubului de pe Someș. Vera va primi un bonus substanțial în cazul în care trupa lui Dan Petrescu va cuceri titlul de campioană. Iată de ce mă îndoiesc că Edi trebuie criticat pentru că a decis să nu-l expună pe vârful spaniol. Paza bună trece mereu primejdia rea, nu?

Apreciez că s-a mers prea departe și că, în general, ne place să facem din țânțar armăsar, să descoperim pretutindeni regii, blaturi, cabale. Totuși, dacă exista o așa mare prietenie între CFR și Astra, de ce n-ar fi cedat Clujul un punct acum pentru ca Astra, cert calificată între primele 6, să-i întoarcă ajutorul în play-off?! Deci aranjament în Gruia!? Nu cred, chiar nu cred.

Comentarii (108)Adaugă comentariu

Doru (6 comentarii)  •  18 februarie 2018, 19:15

Domnilor de la GSP, de ce este jignitor cuvantul O.I.E .R? Vad in comentarii ceva privitor la caini, nu tot porecla este?

alex (7 comentarii)  •  18 februarie 2018, 19:24

E clar ca e blat. Oricum, giurgiuvenii ii vor da toate cele 6 puncte lui Ecomax (echipa furaciunilor) si in play-off, nu aveti grija! Va fi aceiasi mizerie de anul trecut, cand echipa lui hagi a blatuit play-off-ul cu toate echipele, mai putin Steaua, evident. Trebuia sa castige si "el rey" un campionat, ca orice "rege" care se respecta...

Razvan (331 comentarii)  •  18 februarie 2018, 19:26

Gata, subiect inchis! A zis Tataie ca nu a fost blat...nu a fost! Cine ar avea mai multa credibilitate decat amfitrionul Procesului Etapei, unde se pronuntau despre blaturi tata Jean, Pinalti si Borcea, iar Ioanitoaia dadea reluare de 10 ori la faultul din min 2!

motanul incaltat (603 comentarii)  •  18 februarie 2018, 19:26

Bineinteles ca a fost si ca a intrat ca un bonus pt transferul lui Ionita la CFR. Doar acum nu credeti ca odata cu moartea lui Jean Padureanu s-a desfintat cooperativa. .... Nici odata cu moartea lui Lenin sau Stalin n-a disparut comunismul.Insa din pacate Ioanitoaia facea parte din garda veche si vede crede numai ce vrea sa creada ca de vazut vede ca noi toti!!!!!!! Daca insa Astra a facut-o SI pentru a nu-i permite lui Dinamo accesul in play-off e de apreciat.

Bogdan (6 comentarii)  •  18 februarie 2018, 19:34

52% posesie, 10-8 suturi, 4-3 cornere. Mda...i-au dominat clar, le-au dat cu terenul in cap...

vasi (17 comentarii)  •  18 februarie 2018, 20:04

E greu de suportat pt fcsb-isti sa mai piarda un campionat, vedeti voi, exista un Dumnezeu si pt fobal, un Dumnezeu care face dreptate atunci cand altii nu o fac, fcsb isi merita soarta, e un club ce joaca ilegal in liga 1, un club unde patronul e un fost puscarias si pe langa el e tot un puscarias, cu asa oameni, fotbalul Romanesc se prabuseste.

un roman scarbit (11 comentarii)  •  18 februarie 2018, 20:17

Cu asemenea mizerii oamenii de buna credinta sunt indepartati de pe stadioane ! Blat ? Nu , chiochie pe fata !!!!!!Ceea ce ma mira este ca Petrescu s-a bagat in cloaca asta !!!!

Andy (103 comentarii)  •  18 februarie 2018, 20:21

Dan penalty si doctorul in aranjamente florale Muresan nu cred ca se dadeau la inca un blat,poate de tort in cel mai rau caz.Cfr ul se stie ca nu poate castiga un campionat in mod curat,pacat!!!

nicu bala (6 comentarii)  •  18 februarie 2018, 20:31

Ioanitoaia = Gica contra al fotbalului romanesc . Mult rau ai facut in fotbalul romanesc. Daca il intrebi concret - zice ca si-a dat si el cu parerea ca e democratie.Dute tatae linga Jan, pinalti s.a care iti burdusau porbagajul

MZM (390 comentarii)  •  18 februarie 2018, 20:32

Nea Ovi, niciodata nu ai utilizat cuvantul blat in legatura cu vreun meci al echipei Dinamo! De ce oare? Cum... pledezi?

Poli 21 (189 comentarii)  •  18 februarie 2018, 20:59

*** *** ca fcsb are si anul acest asigurat locul doi , conform celor intimplate in ultimii ani.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Ion (21 comentarii)  •  18 februarie 2018, 21:07

@Noua caprita rosie. Tu ai uitat anii cand partidu' dadea titlurile din birou catrre Dinamo sau Steaua !?? Si acu toti va laudati cu aceste titluri nămoloase din anii de glorie ai comunismului?!?

Mozzie (19 comentarii)  •  18 februarie 2018, 22:21

Nu stiu in Gruia dar acum pe Arena Nationala e un blat clar ca lumina zilei.Marii golgheteri ai FCSM isi incurca singuri picioarele ca sa lufteze sau sa o dea pe langa poarta.Ce campionat de doi lei.Im Play Off Dinamo le va da cel putin 4 din cele 6 puncte.

Ciprian D (4 comentarii)  •  18 februarie 2018, 22:53

D-le Ioanitoaia, noi centram, noi dam cu capul? Internautii aia ce au lansat teoria nu au fost cumva tocmai de la GSP, cu argumente la fel de subtiri ca si fituica in care isi semneaza textele? Or fi cumva aceleasi personaje care au bagat prin vara anului trecut o bomba de presa ca CFR a fost de fapt preluat de Schweighofer? Asta a sa ma refer la una mai grea, nu la nenumaratele soparle strecurate de-a lungul timpului la adresa CFR-ului. Revenind la oile initiale (fara niciun fel de aluzii aici), nu sunteti in acelasi birou cu restul colegilor?

Toros (1 comentarii)  •  18 februarie 2018, 23:16

Astra atata poate momentan.A schimbat aproape toată echipa numai cu jucători împrumutați ,liberi de contract sau luati pe bani putini.In mod logic Astra trebuia sa se bata la retrogradare .Edi Iordănescu a făcut minuni la Giurgiu cu lotul pe care il are

victor L (169 comentarii)  •  18 februarie 2018, 23:24

Normal, daca nu sint arbitrii, atunci e blat. Poate ca pentru ziaristi ar fi necesar un CNCD, Consiliu National Contra Derapajelor. Tare frustrant sa fii fecesebist si admirator al lui Becali.

Maxentiu (65 comentarii)  •  18 februarie 2018, 23:49

Gasesc ca oamenii care considera ca acest meci a fost blat sint *** si ca atare nu trebuie luati in serios ci, dimpotriva, compatimiti si trimisi sa se trateze. Apropo, am voie sa mentionez sintagma "***" dupa toata tevatura cu d-na prim-ministru Dancila? Vad ca apar tot felul de categorii sociale din ce in ce mai ofensate, incit ti-e si frica sa mai zici ceva.

iesi la pensie (6 comentarii)  •  18 februarie 2018, 23:59

Degeaba demonstrezi tataie zi de zi ca esti adeptul lui becali, caci publicul distrus de aceasta hartie nu v-a crede niciodata.

Alex (4 comentarii)  •  19 februarie 2018, 1:00

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Stefan Patriche (7 comentarii)  •  19 februarie 2018, 1:08

gica10 (37 comentarii)  •  19 februarie 2018, 2:40

Nea Ovi mergem pe flerul tau de profesionist!Dar cu statistica ce faci?Indiferent de locul in clasament CFRul a castigat mai tot timpul cu Astra........dar ca mare profesionist te intereseaza mai degraba injuraturile printre dinti ale chibitilor cu ochii injectati,decat discutiile pe argumente.

++ (194 comentarii)  •  19 februarie 2018, 3:05

oricum, Daum trebuie sa fie de vina ca avem un fotbal atit de minunat si pe maestrul Ioanitoia care ne explica fotbalul cu atit talent. multumim mult maestre!!

nuta radu (7 comentarii)  •  19 februarie 2018, 6:20

Domnule Edi IOrdanescucu steaua faciai spume si jucatori alergau si faceau spume dar cu cfr mimai supararea ,pacat de stima pe care io port lui Taicatu ca a fost un geniu dar tu domnule Edi esti JENANT unde esta LPF si FRF arbritaje la favoriti cum se decide cine trebue sa ia campionatul ,sa fiu in locul lui Becali nas mai baga un ban si ias da dracului cu fraudele voastre ce va bateti joc de un om naiv care a investit bani nu joaca ,inca odata ii recomand lui Becali sa se retraga di mocirla aceasta a lui Burleanu,ca arbritajele se fac la comanda ,daca mai stai becali esti un NAIV.multumesc.

Florea (1 comentarii)  •  19 februarie 2018, 7:56

Matale nu vedeai blat nici la Gloria Bistrita - Ceahlaul, cand faceai Procesul Etapei la protv

Cj666 (51 comentarii)  •  19 februarie 2018, 7:57

Domnule Ioanitoaia, poate ar fi bine sa le spuneti colegilor dumneavoastra de breasla mai tineri sa nu mai scrie aberatii, pentru ca sunt constructori de opinii , mai ales in cazul celor cu mintea slaba. Un bun exemplu este domnul Andy, cu postarea de mai sus. In ciuda evidentelor, dfr primind doar 8 penalty-uri iar fcsb 10, multe dintre ele obtinute fraudulos de Tanase cel batut de vant, continua sa sustina ca cfr e campioana la penalty-uri. Va dati seama ce sadeste intr-o asemenea minte un articol despre o suspiciune de blar...

marc (51 comentarii)  •  19 februarie 2018, 8:04

Maestre, ia vezi ce se mai vorbește prin piață și anunță-ne și pe noi. A fost sau nu blat la Dinamo-fcsb? Că mi s-a părut suspect cum fugeau toți din calea lui ;,Tecșeira” la golul egalizator. Pe urmă,dică a început fără cei mai buni jucători( mai buni ca dandea sau balaure) și nu prea a fost crrtonașe. Ce zici, merită un comentariu?

doze (29 comentarii)  •  19 februarie 2018, 8:11

"Astra n-avea niciun interes să se predea fără luptă la Cluj" aranjamentele se fac de multi ani de zile sub forma vanzarii de jucatori, clubul care vinde un jucator primeste mai mult pe el cu conditia sa piarda meciul direct. asta se intampla de multi ani, dar ioanitoaia e depasit complet. P E N S I A.

mountytoma (7 comentarii)  •  19 februarie 2018, 8:59

oare sunt singurul care observa ca dupa 2-0 chefereii nu mai vor sa dea gol oricat de mari ar fi sansele? care a fost cota la pariuri pentru victoria cfr cu 2-0??? iar castiga DNAul campionatul pentru cfr? mi-e sila!

Sasa (29 comentarii)  •  19 februarie 2018, 9:04

Nu a fost blat. Daca era intelegere intre cele 2 cluburi, CFR le asigura intrarea in play-off Astrei - adica pierdea 1,5 puncte acuma - pentru cele 2 partide din play-off - adica 6 puncte in play-off.

Doru (6 comentarii)  •  19 februarie 2018, 9:07

Vai de voi stelisti, vedeti blaturi tot locul numai la voi in curte nu va uitati. Mda la voi se numeste ,, omenie intre jucatori" , nu blat.

kostelo (1 comentarii)  •  19 februarie 2018, 9:16

CE BLAT VISA-TI MAI ***!!! MAI DEGRABA A FOST BLAT PE NATIONAL ARENA,INTRE STEAUA SI DINAMO!!!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

TUDOR (41 comentarii)  •  19 februarie 2018, 9:44

blaturile aparțin altei epoci din fotbal. E stupid să vorbim de blat acum.

petre (16 comentarii)  •  19 februarie 2018, 9:52

bivolare mai stai si acasa,te-ai ramolit........

petre (16 comentarii)  •  19 februarie 2018, 9:52

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

daniaania (34 comentarii)  •  19 februarie 2018, 10:31

Nu a fost blat, CFR a jucat f f bine. Astra a fost relaxata in prima repriza. Credeti ca Astra nu vrea in play-off ??? Prea multe scenarii de film, zau. Vor castiga si la Juventus CFR-stii si termina tot pe primul loc, sunt pe val tare !!!

adi (27 comentarii)  •  19 februarie 2018, 10:39

Aproape la toate echipele se procedeaza astfel!Un jucator imprumutat nu joaca impotriva echipei care la imprumutat ! Daca juca sareau "specialistii" ca de ce a jucat !?

barbescu (4 comentarii)  •  19 februarie 2018, 10:57

niste ziaristi de cacao in frunte cu ovreiul

?????? (831 comentarii)  •  19 februarie 2018, 11:57

Parcă pe Digi Sport, înt-un articol, s-ar fi relatat că nea Gigi Becali ar fi zis, îninte de partidă ,de meciul dintre Dinamo și Steaua, că se va termina egal ? Apreciați că a nimerit ''pronosticul" și că dumnealui a considerat că FCSB nu ar putea obține mai mult din meciul cu Dinamo?

rammstein (44 comentarii)  •  19 februarie 2018, 12:09

poate in mintea ta ***....bine ca zilnic *** puscariasii,infractorii,interlopii....sa-ti fie rusine !!..ai ***...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

?????? (831 comentarii)  •  19 februarie 2018, 12:13

După meciul cu Dinamo considerați că nea Gigi Becali ar putea vinde mai scump "100 de grame de brânză" ?

Alegz (33 comentarii)  •  19 februarie 2018, 12:32

Stiti de ce pare suspect? In momentul cand Tudor trece peste decizia asistentului si valideaza primul gol nici un jucator al Astrei din teren sau de pe banca nu comenteaza, nu cere explicatii. Nu poti sa cred ca toti au vazut exact cine a deviat si stiau ca e regulamentar. Ba chiar mai curios este ca atunci cand initial centralul acorda offside la inceput un jucator al Astrei era suparat si parea ca incearca sa ii explice cine deviase :P

aciduzzo (23 comentarii)  •  19 februarie 2018, 12:41

Doua chestiuni: 1. Ma surprinde pozitia dumneavoastra maestre expusa oarecum clar si transant.....in alte ocazii ati fost mult....muuuult mai retinut si circumspect; 2. Si chiar daca ar fi fost blat.....cine poate dovedi?? Si eu mi-am pus un semn de intrebare la golul egalizator al FCSB-ului!! Ori fundasii dinamovisti erau de mamaliga si nu mai aveau benzina nici pentru 2 metri cat sa faca un blocaj la ,,Tecseira"....ori.....nu stiu.....care sa fie combinatia??...luati un punct cu noi si castigati cu Astra ca *** Edi....de unde sa stie staff-ul FCSB si cu ce ocazie *** Edi??.....Incurcate mai sunt caile diviziei A!!...sau cum i-o zice.....

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

geo (199 comentarii)  •  19 februarie 2018, 16:25

Daca a fost blat - putin probabil - Astra poate pierde play-off-ul sambata seara, daca Dinamo o bate iar Iasiul castiga sau Viitorul va obtine cel putin 4 puncte in urmatoarele 2 etape.

Mihai (4 comentarii)  •  19 februarie 2018, 19:18

Muresan de la Cluj nu e doctor in medicină. E doar doctor care nu mai are drept de practica de mult. De cand s ă băgat lîngă marele Arpi *** si finanțatorul. L au adus pe Petrescu la acoperire sa pară că vor si fac performanță. In rest trucaje cu aluat de blat.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Cita (2118 comentarii)  •  19 februarie 2018, 19:45

Dacă insinuati ca aveau motive temeinice să se înțeleagă dar dvs nu credeti că au si pus in aplicare "rușinea ", atunci nu ne rămâne decât să vă dăm dreptate 😊

simi (12 comentarii)  •  20 februarie 2018, 20:26

Asta nu a fost blat....A fost antrenament de blat....uri!Sa vedeti cate vor fi in play-off!Atunci veti avea ce scrie!!!

Comentează