Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Vrea să dea ceva înapoi

N-am crezut că Ionuț Lupescu va pleca din Elveția pentru a candida la președinția FRF. Am scris că mă îndoiesc să dea cioara din mână pentru vrabia de pe gard.

Permalink to Vrea să dea ceva înapoi
marți, 13 februarie 2018, 4:32

Vrabia însemnând un salariu de 300.000 de euro anual ca Managing Director Tehnical Development al UEFA, dar și o vilă în stațiunea Gland de pe malul Lacului Leman. Localitate în care își au reședința, printre alte celebrități, nefericitul multiplu ex-campion mondial de automobilism Michael Schumacher și moștenitorii miliardarului Ingvar Kamprad, fondatorul firmei suedeze Ikea, decedat luna trecută.

Când renunți la o asemenea viață, firește că îți trebuie și acordul familiei. Asta ca lămurire pentru cei obișnuiți să caute noduri în papură, indignați că, înainte de a fi anunțată oficial de către Ionuț, vestea intrării lui în cursa electorală a apărut pe Facebook-ul soției. A susține, fie și cu jumătate de gură, că Lupescu a așteptat permisiunea nevestei, căci la el în casă cântă găina, nu-i doar o exagerare ori o bârfă. E chiar o mojicie.

Altminteri, treaba lui dacă a făcut ori nu un sacrificiu. După propria-i mărturisire, a simțit nevoia să restituie ceva fotbalului românesc, grație căruia a ajuns, simplificând la maximum, șeful unor antrenori reputați precum Ferguson, Wenger ori M. Lucescu. Cert e că, plecând de bunăvoie de la Nyon, Ionuț n-a riscat puțin. Ideea că va fi susținut politic să câștige scrutinul din 18 aprilie mi se pare însă discutabilă, căci nimeni, indiferent de poziția din PSD sau în Guvern, n-are cum să-i asigure succesul.

De acord că poate primi o mână de ajutor. Dar de aici și până la a primi o garanție de drum foarte lung. Ca să nu mai zic că o susținere pe față, explicită, nu i-ar servi la imagine. Dimpotrivă. Atunci am gândi că sprijinul politic de care bănuim că s-a bucurat Burleanu a fost rău, iar cel ce i se va oferi lui Lupescu a devenit bun?! N-ar fi logic și nici fair să judecăm două cazuri asemănătoare cu măsuri diferite.

În ciuda întârzierii cu care începe campania, Lupescu e identificat drept liderul opoziției. Dovadă că Florin Prunea și Cristi Balaj, care se manifestaseră ca adversari ai lui Burleanu, Prunea chiar agresiv, nu vor mai concura. Ei se vor alătura echipei Kaiserului, care va trebui să-i convingă însă pe votanți să ridice mâna pentru Ionuț. Cum de partea lui Lupescu mai sunt Hagi și Gică Popescu, Răducioiu, Stelea, Dorinel și alți membri ai Generației de Aur, misiunea de mai sus pare floare la ureche. Greșit, ea nu e deloc așa.

Într-un moment în care, dintre ceilalți candidați, numai Marcel Pușcaș va avea un cuvânt de spus, grație unei poziții realiste și a unui program serios, nu și „exoticii” Sorin Răducanu, Victoraș Iacob și Adrian Teodorescu, ale căror șanse se prefigurează (să mă scuze) egale cu zero, Răzvan Burleanu se găsește, părerea mea, în pole-position. Pornește favorit pentru că va aborda scrutinul din funcție, iar asta presupune că nu va da de la el, precum restul contracandidaților, ci de la FRF. Ce-i va costa pe alții, deplasări, publicații, reuniri etc, va fi gratis pentru el.

Burleanu nu trebuie subestimat și deoarece a lăsat loc de bună ziua cu precădere la nivelul copiilor și juniorilor, al ligilor inferioare. Abil, a compensat lipsa priceperii prin amabilitate. Mai exact, prin uși deschise și cafele aburinde, menite să-i încânte pe anonimii mai rar băgați în seamă de Mircea Sandu. Vom mai vorbi pe această temă. Până atunci să notăm că Lupescu va fi obligat să-i întoarcă pe cei ce au iscălit adeziuni pentru Burleanu. Dacă nu va reuși, fotbalul își va continua deriva. Adică își va merita soarta.

Comentarii (61)Adaugă comentariu

MZM (390 comentarii)  •  14 februarie 2018, 11:21

Domnule Ioanitoaia, confundati subiectul! Lui Lupescu nu i-a reprosat nimeni consultarea cu sotia, ci faptul ca nu si-a anuntat personal candidatura, asa cum se face in toata lumea in asemenea cazuri. Este dreptul si chiar datoria oricarui candidat sa-si consulte familia, dar anuntarea deciziei de a candida ii revine numai lui. Altfel, lasa impresia de nesiguranta, nehotarare, ca intra in competitie timid si sfios pe usa din dos. Chiar nu l-a putut sfatui nimeni dintre apropiatii si simpatizantii sai sa nu comita o asemenea gafa?! Personal ii apreciez modestia si bunul simt, calitati care se gasesc mai rar printre oamenii de fotbal, dar ma indoiesc ca are mijloacele, forta si abilitatile necesare pentru a schimba in bine soarta fotbalului romanesc.

Kris (44 comentarii)  •  14 februarie 2018, 11:31

Va trebui sa intelegem ca nu Burleanu este vinovat de starea fotbalului nostrum.Problema vine de la cei doi Sandu si Dragomir.De cind este Burleanu la FRF in fotbalul de copii si junior au fost facute progrese uriase.Rezultatele se vor vedea peste 4-5 ani,iar daca in continuare se continua pe aceasta linie si se va mai perfectiona,in 10 ani vom avea rezultate frumoase. Lupescu este si el o solutie buna.Posibil mai buna ca Burleanu.Este bine ca avem acum doua alternative bune in care putem avea incredere.

Flaviu Amarandei (13 comentarii)  •  14 februarie 2018, 13:11

Poate nu calculez eu bine, dar nu era Lupescu jucător în perioada în cooperativei ? Juca Padureanu cand se făceau blaturile sau tot băieții ăștia se dădeau la o parte? Cat despre alăturarea de numele oricărei ramuri ă familiei Becali ce sa mai spun? Sunt pete care nu mai pot fi înlăturate. Deci asa politic cum ă fost Burleanu tind sa cred ca e solutia mai bună. Si câinele meu e mai potrivit decât o slugă a lui Giovanni Becali.

Vioteatza (72 comentarii)  •  14 februarie 2018, 13:31

O susținere pe față, explicită, nu i-ar servi la imagine, lui Lupescu, dar denigrarea zilnica lui Burleanu, prin 4-5 voci, 365 zile /an x 3-4 ani i-ar servi oare la imagine lui Ionut Lupescu?Ar servi oare cuiva? Oare cui...?

Gareth Edwards (5 comentarii)  •  14 februarie 2018, 14:54

"Nu da vrabia din mana pe *** de pe gard."

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

petre (9 comentarii)  •  14 februarie 2018, 15:53

Ioanitoaia a incurcat vrabia cu *** (si invers). Iar articolul este ceva...asa, sa mai scrie si el ceva.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Comentează