Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Gigi, turcul și strugurii

Telenovela intitulată "Pleacă ori nu Alex Ioniță II de la Astra?" nu s-a încheiat, deși președintele clubului giurgiuvean mărturisea joi la prânz că "transferul se va realiza până diseară".

Permalink to Gigi, turcul și strugurii
joi, 18 ianuarie 2018, 3:55

Conform lui Dani Coman, mijlocașul ofensiv care a împlinit 23 de ani pe 14 decembrie „va bate palma cu CFR Cluj, iar noi odată cu el”. De altfel, ca o curiozitate, Wikipedia l-a și inclus pe cel menționat în lotul lui Dan Petrescu!

La un moment dat, s-a pus problema foarte serios că Alex va trece la FCSB. Gigi Becali nu și-a ascuns intenția de a-l achiziționa pe fotbalistul care a debutat în „națională” pe 6 octombrie 2017, la 3-1 cu Kazahstan.

Între timp însă, latifundiarul s-a sucit în maniera-i obișnuită de a afirma azi ceva și mâine exact invers! Ca atare, a declarat că „Nu vreau să vorbesc urât despre băiat, dar m-am interesat și e fricos”. După care, ca lucrurile să fie mai clare, a completat: „Nici n-ar avea unde să joace la noi. Nu poate juca înaintea lui Moruțan, care e bombă!”.

Evident că fiecare își știe cel mai bine propriile socoteli. Așa că nu i se poate reproșa lui Becali că a vrut să-l ia pe Alex și că s-a răzgândit. Dar Alex însuși a spus și a repetat că, fiind vechi simpatizant al Rapidului, nu va veni la FCSB.

Spre edificare, el preciza după acel 1-1 consemnat între FCSB și Astra pe 12 august 2017, duel cu scântei, în care lui Golofca i s-a anulat un gol valabil, iar lui Gnohere nu i s-a arătat cartonașul roșu pentru un fault violent asupra lui Bejan, că „N-o să-mi facă niciodată plăcere să joc la FCSB. Eu nu o să mă vând pentru bani”. Fără replică.

Impresia mea e că schimbarea de atitudine a lui Gigi Becali poate reaminti, ori chiar reamintește, de fabula lui La Fontaine în care vulpea zice despre strugurii apreciați inițial ca rumeni și frumoși că sunt acri pentru că n-a reușit să ajungă la ei! Cu alte cuvinte, pe care ar fi greșit să le interpretați ca un atac la adresa culorilor roș-albastre, Gigi a renunțat la Alex de nevoie, nu de voie. Nu l-a luat deoarece n-a avut pe cine lua.

Apropo de șefii din fotbal, Șumudică pretinde că bașkanul lui Kayserispor, Erol Bedir, nu se bagă la echipă sub nicio formă. „Nu mă întreabă ce formație aliniez și a intrat în vestiar doar o dată, la 3-3 cu Fenerbahce, ca să le comunice băieților dublarea primei. În rest, stă în lojă, nici vorbă să telefoneze și, Doamne-ferește!, să comande vreo schimbare, cum se mai întâmplă în Liga 1”, a comentat Șumi. Notați că Bedir, 55 de ani, e medic de profesie, proprietar al mai multor clinici medicale din Kayseri și din Erzurum, orașul său natal.

Sincer, nu mi-e foarte ușor să iau un turc drept model, dar caracterizarea făcută de doctorul Bedir antrenorului său mă îndeamnă la asta. „Șumudică e un tip diferit, dar așa e el. Nu joacă teatru, e agresiv și pasional. Când îl vezi după meciuri, e transpirat și obosit ca un mijlocaș. Fotbalul e show, iar ce face el e parte din show”, am citat din Erol Bedir.

Norocul lui Șumi că, găsindu-și echipă în Turcia centrală, la vreo 300 kilometri de Ankara și 760 de Istanbul, a găsit și un bașkan dispus să-l înțeleagă, care nu-l cenzurează cât nu sare calul și nu produce inconfort echipei. Un asemenea patron poate oricând servi de exemplu majorității omologilor săi români. Exagerez?

Comentarii (32)Adaugă comentariu

Andrei F (1607 comentarii)  •  18 ianuarie 2018, 16:13

Domnule ,ce e prea mult ,e prea mult!De declaratia aceluiasi Sumudica cum ca-l introducea pe Ionita pe teren desi conducerea ii interzicea, ati auzit???Tot umblati cu judecati diferite de masura...Sau a ajuns la urechile dumneavoastra declaratia patronului Astrei cum ca Ionita daca nu-si prelungeste contractul nu o sa mai joace????Una doua Becali,Daum...Ori condamnati sau laudati pe toti la fel ,ori va abtineti...

ManX (119 comentarii)  •  18 ianuarie 2018, 16:18

Eu cred ca va inserați. Nu pot sa cred ca un patron turc nu se implica la echipă. Vezi doar declarațiile lui Daum cu privire la acest subiect. Echipa merge bine, deocamdată...îi doresc mult succes lui Sumudica. Ioniță a avut dreptate.Uite ca mergea la Steaua si era rezervă scris deja in contract.

Steaua1986forever (11 comentarii)  •  18 ianuarie 2018, 16:37

"ca o curiozitate, Wikipedia l-a și inclus pe cel menționat în lotul lui Dan Petrescu" - nu e nici o curiozitate domnule Ioanitoaie, se pare ca nu intelegeti cum functioneaza Wikipedia. Va informez eu, datele de acolo sunt scrise de utilizatori. In general, Wikipedia e cea mai putin credibila sursa de informatii pe lumea asta, probabil dupa facebook si alte siteuri cu continut introdus de utilizatori. In rest, hai sa fim seriosi, am inteles campania pentru prietenul dvs. de suflet, insa deja se exagereaza. Si, ca fapt divers, in Turcia, patronii sunt mult mai balcanici decat va inchipuiti, acolo patronul vine si pune fotbalistii sa alerge cu genunchii la piept (asa cum au facut-o la noi si Paskany, Niculae, Porumboiu si bineinteles GG). Nu mai luati de bune toate lucrurile pe care le spune acest domn (prietenul dvs), este binecunoscut obiceiul lui de a ocoli adevarul.

dorin (166 comentarii)  •  18 ianuarie 2018, 17:01

Buna lectie pentru Gigi si pentru Nicolae de la Giurgiu.

dorin (166 comentarii)  •  18 ianuarie 2018, 17:05

Pt Andrei F. Era dreptul lui Niculae sa procedeze asa. Sau el nu avea voie sa se poarte precum excelenta sa Gigi Becali si toti patronii romani. Ala era alt subiect.

Andrei F (1607 comentarii)  •  18 ianuarie 2018, 17:24

Astia sunt cei buni,cu interese cu tot.....................,,Piţi: ”Dinamo e un club mare!” Basarab Panduru a dat tonul. I-a explicat fostului selecţioner cum trebuie tratat patronul care se bagă peste antrenor: ”Zici că faci ca el, dar faci, de fapt, ca tine! Ăsta trebuie să fie obiectivul tău, să faci ca tine!.... El nu vrea să lucreze cu tine! El nu vrea cu tine sau cu mine! El vrea să lucreze cu unul despre care crede în momentul respectiv că-l scoate din că^&#...! Că te nimereşti tu, e o altă poveste! Tu nu trebuie să-ţi vezi de el, trebuie să-ţi vezi de interesul tău! OK! Vin acum, preiau asta, asta, asta! Avem asta, avem asta... Pregătim, facem, dregem...”,,,

Vio (188 comentarii)  •  18 ianuarie 2018, 17:26

Unii nu inteleg si altii se prefac ca nu inteles iar stelistii ambele pentru ca nu le pica bine exemplul. Se compara un patron care se baga la echipa cu unul care nu se baga dar simpla pronuntare a numelor unor rapidisti ii enerveaza pe stim toti cine.

Zagna (56 comentarii)  •  18 ianuarie 2018, 17:30

Este adevarat dspre bastanul turc, dar sa-l idolatrizam pe sumi !

Radulian (110 comentarii)  •  18 ianuarie 2018, 17:30

Imi place articolul dar mai mult titlul. La fel ca ieri. Titlul parca e de film, alaturare inspirata. Aurul si ardelenii...

Costy (43 comentarii)  •  18 ianuarie 2018, 18:50

Nimic neobisnuit cu strugurii. Nu stiu ce sa zic despre patron. Este arhicunoscut, faptul ca "patronii" din Europa de Est sau Orientul Mijociu, se pricep la toate. Pana si Conte la Cealsea a recunoscut ca nu are ultimul cuvant la transferuri, si a trecut ceva timp pana sa-si implement

Costy (43 comentarii)  •  18 ianuarie 2018, 18:53

.....implementeze propriul sistem de joc. "Stapanii", au de obicei ideiile lor, iar angajatii trebuie sa le urmeze. Nu stiu la ce naiba mai angajeaza antrenori. (Scriu de pe mobil. A trebuit sa scriu 2, din cauza limitei de caractere disponibile)

ovidiu_3003 (1630 comentarii)  •  18 ianuarie 2018, 19:08

...jiji n are bani ...

Alx (141 comentarii)  •  18 ianuarie 2018, 19:29

Articol scris la hate...pe Wikipedia mai scrie ca Lia Olguța Vasilescu face parte din Psd si in paranteză e trecut ( Ciuma Roșie)

Andrei F (1607 comentarii)  •  18 ianuarie 2018, 19:50

@Costy (18 comentarii) • 18 ianuarie 2018, 18:50 Vai domnule!!!Stiti ca marele Zidane a fost vizitat la vestiar de curand?Si Chelsea in ce tara este?Care Europa de EST care Orientul Mijlociu?Uite mai sus am dat un citat despre niste angajati tari in vorbe...dar nu in principii!Ce e aia ca trebuie sa ne facem interesul nostru dar itnteresul unui patron sau al unui conducator?

Cita (2118 comentarii)  •  18 ianuarie 2018, 19:50

Corect, tre sa mai bage cineva si acest fcsb în seama

Barbu (100 comentarii)  •  18 ianuarie 2018, 20:14

Sumudica, febletea dumitale... L-ai scapat de suspendare si cu asta ai ajutat-o pe Astra sa ia campionatul. Dupa care l-ai facut si cetatean de onoare la Giurgiu ca da iti tina de urat.

Poli 21 (189 comentarii)  •  18 ianuarie 2018, 20:33

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Costi Gaman (3 comentarii)  •  18 ianuarie 2018, 20:45

Turcii vor deveni mari tocmai de aceea, nea Ovidiu!

Sandu Cristea (2 comentarii)  •  18 ianuarie 2018, 20:46

Pai, turcii sunt disciplinati, asta e adevarul! Cu cine sa ii compari, cu Becali?

Sandu Cristea (2 comentarii)  •  18 ianuarie 2018, 20:47

Bai, Barbu, Sumudica chiar face treaba, bai!

Gigi2014 (2 comentarii)  •  18 ianuarie 2018, 20:51

Bine punctat!

itu52 (4 comentarii)  •  18 ianuarie 2018, 21:23

Depinde de patron, nea Ovi. Dacă acesta culege roadele formării profesionale și face bani din clinici particulare sau afaceri productive, totul e O.K, angajează oameni pentru plăcerea de a avea fotbal, pentru frumusețea lui. Aici dacă totul e bine, nu are rost să se bage, se bucură de reușită. Dacă bișnița e meseria lui de bază pe care o practică din copilărie, atunci în condițiile în care an de an domeniul de acțiune(terenuri, speculă, cămătărie, etc) se reduce, ajunge să privească fotbalul ca pe o afacere și musai se bagă. Va trebui să treacă mult timp până o să fim în prima situație. Mai toți patronii sunt în zona bișniței, deci să ne mulțumim cu acest fotbal ”speculativ”.

remus (29 comentarii)  •  18 ianuarie 2018, 21:29

Sumudica e o carte castigatoare oricat ar clampani fanii fecesebisti *** de pisma. A castigat si in Cupa, stie Ovidiu de ce merge pe mana lui. Tipul chiar merita, iar Rapidul nu moare niciodata!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Poli 21 (189 comentarii)  •  18 ianuarie 2018, 21:46

***, *** *** *** ***. *** ***.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

AliBaba (223 comentarii)  •  18 ianuarie 2018, 23:01

Sumi le-a mai tras una peste bot contestatarilor cu Amorim care a dat gol pentru Kaizeri la primul meci. Mort cu Dica brazilianul a inviat cu Sumi inca o dovada ca baiatul are har.

Gelu (116 comentarii)  •  19 ianuarie 2018, 10:41

Act de binefacere. Justificat.

limoncello (8 comentarii)  •  19 ianuarie 2018, 11:25

cine scrie *** asta? AA, nea Ovidiu, am verificat, e clar... Cica scrie in Wikipedia!! HAHA... Matale stii cum se scrie wikipedia?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Bunicu (47 comentarii)  •  19 ianuarie 2018, 12:21

Domnule Ovidiu ce faci nu apare Becali mare cit prima pagina din ziarul cu onoare il conduci din umbra.te va sanciona Becali.

dan t (81 comentarii)  •  19 ianuarie 2018, 13:34

d le ioanitoaia ,vi se pare normal ca un site de sport,la care sunteti printre cei ce raspund de soarta acestui site,sa apara un articolas,scris la misto,pe genunchi,in care se ia peste picior un jucator de fotbal,caruia prin foto shop i se scriu tot felul de porcarii? ma refer la articolul cu tatuajele lui filip! sa va fie rusine tuturor ,fiindca tolerati aceste lucruri,care se intampla mai ales la sfarsit de saptamana

cortes (62 comentarii)  •  19 ianuarie 2018, 14:43

Nu este bun român ăla care nu îl iubește pe Gigi Becali. Becali a adus bani în țară. Becali a ajutat biserica și săracii. Dacă ar fi mai mulți oameni bogați ca Becali, nu ar trebui să mai muncim. Ăsta este adevărul. Vreau mai multe articole despre Becali și realizările lui. Forța Becali! Forța FÎCÎSîBÎ! Vrem să jucăm finala Europa Lig!

MZM (390 comentarii)  •  19 ianuarie 2018, 14:47

Nu stiu si nici nu ma intereseaza ce face Sumi in Turcia, dar stiu ce facea in Romania. Reamintesc cateva mostre. 1. Se injura cu spectatorii. 2. Tipa si ameninta arbitrii cu pumnul ridicat, urland si vociferand permanent. 3. La un meci si-a dat pantalonii jos si le-a aratat fundul unor ziaristi (inclusiv femei!) care nu erau pe placul lui. 4. Unei ziariste i-a raspuns asa: "Ei, de aia nu mai am eu erectie ca imi pui tu intrebarea asta!". 5. Pe unul din staful sau (medic sau maseur?), grabindu-l sa intre pe teren la un jucator accidentla, l-a impins atat de grosolan si de violent , incat bietul om s-a prabusit rostogolindu-se penibil, in hazul intregului stadion... Ma surprinde ca un astfel de comportament poate trezi admiratia cuiva. Daca un antrenor de la Steaua ar fi avut astfel de iesiri, probabil ca ziaristii l-ar fi... desfiintat! Si ar fi meritat!

cortes (62 comentarii)  •  19 ianuarie 2018, 18:18

Dică primește sfaturi bune de la Gigi Becali. Mereu Becali a avut dreptate! Până la urmă Gigi este cel mai bun conducător din fotbalul românesc. Dacă ascultă de Becali, Dică nu greșește! Niciodată nu pierzi dacă mergi pe mâna oamenilor deștepți.

Comentează