Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Cine nu-l crede pe Șumudică

Ultimul prilej de sfadă roș-albastră e legat de prezentul și viitorul lui Timo Gebhart, mijlocaș ajuns la Steaua la aproape 27 de ani și după ce a făcut ceva carieră în Bundesliga, la Stuttgart și la Nürnberg. Nu strălucitoare, dar […]

Permalink to Cine nu-l crede pe Șumudică
miercuri, 16 martie 2016, 4:13

Ultimul prilej de sfadă roș-albastră e legat de prezentul și viitorul lui Timo Gebhart, mijlocaș ajuns la Steaua la aproape 27 de ani și după ce a făcut ceva carieră în Bundesliga, la Stuttgart și la Nürnberg. Nu strălucitoare, dar nici de lepădat.

Deunăzi, neamțul s-a afișat cu un Audi R8 de 165.000 de euro, apoi a petrecut într-un night club până în zori, după care, ca să se dreagă, a mers la un salon de masaj erotic și de-acolo, disciplinat, la antrenament!

De presupus că fotbaliștii români amatori de aventuri nocturne, Cr. Tănase ori Tamaș, deși nici Mutu nu-i străin de asemenea escapade, îl invidiază sincer pe acest băiat de băiat. Dacă ei părăsesc barurile pe la 3 dimineața, hai pe la 4, Timo a chefuit până la 7:45, ăsta da consumator, asta da băută, jos pălăria în fața lui!

Surprinzător, ieșirea în decor a lui Gebhart, de regulă, rezervă la Steaua, nu l-a înfuriat pe Gigi Becali. Mai degrabă l-a mâhnit, probă că a spus “Să fie sănătos, mai are o lună, două și pleacă înapoi în Germania!”. Portavocea patronului, președintele de imagine Helmuth Duckadam s-a grăbit să-i țină isonul șefului. L-a completat pe Becali cu “probabil că Gebhart, rezolvat din punct de vedere material, nu mai e interesat de fotbal”, moment în care a sărit Reghecampf cu intenția de a pune lucrurile la punct. Și le-a pus: “Timo e un jucător sclipitor. Dacă va fi bun, va rămâne. Dacă nu, nu!”.

Reghe a cerut răbdare pentru Gebhart, la fel cum procedase și cu coechipierii acestuia luați la ochi de latifundiar și smotociți, Cojocaru, Tade, Momcilovici, Hamroun, Papp și alții. Antrenorul a părut încă o dată un factor de echilibru, el reușind cu tact, veritabil diplomat, să-l calmeze pe Becali. Îl mai ajută și MM, dar elementul decisiv în instaurarea liniștii în vestiar și în lojă e Reghe însuși.

Nu interpretați fraza de mai sus ca pe un bilet de favoare, ca pe un compliment, luați-o drept un fapt greu de contestat!

Apropo, plecând de la insistența tehnicianului giurgiuvean cum că “Steaua are prima șansă la titlu”, deși Astra ocupă fotoliul de lider al Ligii 1 din etapa a 7-a și păstrează 3 puncte peste Steaua, Reghe a intuit că Șumudică joacă teatru. Concret, că mimează și că, în realitate, n-a renunțat nicio clipă la titlu. “Șumi nu cedează, e un antrenor bun și ambițios, dar nu poate păcăli pe nimeni când afirmă că Steaua va fi sigur campioană”, a precizat Reghecampf, insistând că nu-l crede pe Șumudică.

Ca să fiu sincer, în ciuda simpatiei pe care i-o port, nici eu nu-l cred.

Spre deosebire de Tolo, care se întreba marți, dojenindu-l pe Șumi, “ce încredere să mai ai în tine când propriul antrenor îți dă senzația că ești un lider ilegitim?”, nu-l critic pe Șumudică, dar îl suspectez, precum Reghecampf, că una gândește și alta afirmă! Chestia cu Steaua pe post de mare favorită e o capcană pentru publicul larg, scuzați, o abureală menită să înșele vigilența roș-albaștrilor, s-o fenteze. Indirect, să-i determine pe Chipciu et Comp. să se culce pe-o ureche. În final, să se concentreze cât mai puțin.

Sunt convins că Astra nu va da înapoi nici măcar un pas. Nu se va preda și nu va depune armele. Dimpotrivă, va lupta la baionetă până în ultimul minut al ultimului meci, vă veți lămuri curând cine a avut dreptate. Reghecampf, nu Șumudică.

Comentarii (34)Adaugă comentariu

dac.impielitzat (15 comentarii)  •  16 martie 2016, 16:30

Tolo scrisese altceva despre "teatrul" lui shumi... bag sama ca nu suneti chiar pe aceeasi linie :) doar cu titlurile alea de can-can nu faceti nimic, acolo vad ca sunteti vorbiti.

benaflek (27 comentarii)  •  16 martie 2016, 16:44

il sapa mimisor care e pretin cu cizmele care isi vad amenintat locul in echipa.ce sa faca si el decat sa i toarne baliverne lui gigi.ba ga l in teren sa joace mai mult asa cum ai grija de ratatul de chipciu da i o sansa si astuia

Cheetah (2118 comentarii)  •  16 martie 2016, 16:46

Daca Tolo zice: “ce încredere să mai ai în tine când propriul antrenor îți dă senzația că ești un lider ilegitim?” si pe deasupra il mai si citati ceea ce se intampla rar spre deloc, atunci eu parafrazez afirmatia citata, astfel: Tolo s-a referit la echipa Astra, dar el n-are de unde sa stie ca Sumudica le-a facut "cu ochiul" baietilor dupa ce a vorbit pentru public prin intermediul presei. Ca o concluzie, Reghe si OVI au dreptate, e siret Sumi si actioneaza cu tactica de-a dreptul militara! A citit Sun Tzu, cu siguranta!

Tic Tac (1 comentarii)  •  16 martie 2016, 16:47

Sumudica nu a zis ca Steaua va fi campioana ca sa insele increderea stelistilor, ci s-a gandit la oaresce aranjamente cu Viitorul si Pandurii, ambele echipe putand favoriza un culoar pt ros- albastrii. E tema pe care o va relua ca scuza la final in cazul in care Steaua va castiga campionatul. Sumi ar vrea mai mult... insa nu mai are cu ce - echipa pare slabita. Dupa meciul Astrei cu Dinamo se va putea vedea potenta actuala a acestei echipe.

sumio (911 comentarii)  •  16 martie 2016, 16:49

sa ne vedem de treaba ca tacticile astea nu merg daca nu ai echipa sa ajungi la liman. Depinde ce vrea si patronul Nicolae, cati bani vrea sa castige, strategia se face si in functie de patron, ati uitat?!

eu (1 comentarii)  •  16 martie 2016, 16:51

Astra va lupta cum va lupta Viitorul cu fcsb :) Tanase deja s-a accidentat iar, am auzit ca are entorsa, iar s-a aplecat sa-si lege sireturile si s-a accidentat, oricum, din vara ajunge la steaua,fcsb sau cum se va numi atunci, acolo e TN, el stie ce sa faca sa nu se mai accidenteze cand se apleaca sa-si lege sireturile.

Anta (565 comentarii)  •  16 martie 2016, 16:54

Neamtul vine aici la bautura, distractie, femei, voi credeti ca a venit sa fie cuminte ca la el acasa in Germania? Nici vorba, aci e taramul fagaduintei, El Dorado, nu militaria si programul cazon din Germania. Ce vreti, omul se considera in vacanta, are bani multi si se distreaza! Stie ca unii (persoane importante din fotbal) au castigat destui bani pe munca lui de fotbalist si sta linistit in consecinta, misiune indeplinita :)

bogdan (395 comentarii)  •  16 martie 2016, 16:59

De data asta sunt de acord. Sumi face pe nebunul. Iar dac impielitat confunda. A scris chiar ce ziceti.

Doru (127 comentarii)  •  16 martie 2016, 17:02

Nici eu nu il cred si niciun om cu scaun la cap. Dar omul are scoala mahalalei si asta il face smecher. Dar el se crede mult mai smecher decat e si pana la urma o sa i se infunde.

Sandu (51 comentarii)  •  16 martie 2016, 17:14

Vedem sambata seara, dupa meciul FC Omenia -FCSP(fc *** pipera) ce a vrut sa zica Sumudica :-)

ovidiu_3003 (1630 comentarii)  •  16 martie 2016, 17:16

...fcsb nu termina pe trei daca viitura si ungurii nu se pun capra ...cu pandurii nu mai stiu ce sa zic ...dar si ei o sa se puna capra ...

Marean (270 comentarii)  •  16 martie 2016, 17:28

Nea Ovi dar coincidenta ca Tanase al lui Hagi s-a accidentat iar inaintea unui meci cu FCSB nu iti spune nimic?Iar e un meci cusut cu ata alb albastra?

gore (11 comentarii)  •  16 martie 2016, 17:41

Adevarul e ca prea luati "de buna" toate aberatiile asa-zisilor "antrenori de Liga 1"...Stiu ca sunteti angrenati in "lupta pt rating" alaturi de celelalte televiziuni dar ati depasit masura.Cuvantul "INCREDIBIL" il folositi atat de des in titlurile voastre incat a devenit asosciat cu cuvantul "teapa"!...Treptat v-ati pierdut credibilitatea si odata cu ea si atentia noastra!

deaici (1 comentarii)  •  16 martie 2016, 17:43

Viitorul sigur sta capra. ..

Ungur (16 comentarii)  •  16 martie 2016, 17:54

Steaua va fi campioana in fiecare an.

Ungur (16 comentarii)  •  16 martie 2016, 17:55

Da. Ca sa am 2 comentarii, nu unul. :)

Steaua1986forever (36 comentarii)  •  16 martie 2016, 18:05

Dumneavoastra aveti "simpatie" pentru acest individ? Maestre, tin sa va anunt ca tocmai m-ati dezamagit crunt. Chiar va credeam un intelectual. Se pare ca m-am inselat. Nu cred ca se poate avea "simpatie" pentru un grobian domnule Ioanitoaia. Este imposibil. Este mult sub caracterul dumeavoastra. Sau cel putin, acel caracter pe care credeam ca il aveti. Va anunt ca renunt sa va mai citesc. Felicitari, ati mai pierdut un cititor.

petre (4 comentarii)  •  16 martie 2016, 18:24

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Soos Vilmos (189 comentarii)  •  16 martie 2016, 18:27

Maestrul Ioanitoaia si-a terminat subiectele cu care reusea sa ne faca fanii domniei sale si a ajuns trompeta echipei fara nume. Pacat !

custov (88 comentarii)  •  16 martie 2016, 18:29

TOVARASU ioanitoaia ,dar pe reghe il crezi ,nu vezi ce se intampla de cand a reaparut la fecesebe?????

Razvan G (5 comentarii)  •  16 martie 2016, 18:33

Nea Ovi, mai scriem și noi despre altceva înafară de Reghe, Becali și FCSB? Sau în România există doar un singur club și un singur sport?

militari (120 comentarii)  •  16 martie 2016, 18:58

@custov. ***. Dar nu te lasa fa-te de ras in continuare cu aberatiile tale.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

custov (88 comentarii)  •  16 martie 2016, 19:33

fe cesebe militari ,putina decenta nu strica,dar cine SEAMANA SE ADUNA ,MANELISTI ,MANELISTI fecesebisti .

Dilimache (657 comentarii)  •  16 martie 2016, 21:21

Mie-mi place Sumudica, ce-i in gusa si-n capusa, nu cred ca joaca teatru, e doar un golan cu suflet de poet!

Ghencea (129 comentarii)  •  16 martie 2016, 22:10

Custoave, las-o jos ca nici voi nu sunteti mai breji. Niste golani, derbedei si gainari care nu isi vad lungul nasului.

Alex One (161 comentarii)  •  17 martie 2016, 0:21

Tare acest Timo,a baut pana dimineata in club ,o fi caftit si vreo doua prigorii, vorba lui Dinu Cornel, a mers la fete sa se dreaga cu un masaj, si apoi fuga fuguta la antrenament ca vorba aia meseria-i meserie trebuie respectata si pe pariu ca nu s-a prins nimeni ca e ostenit. Te pomenesti ca avea la el sticla cu zeama de varza murata !Poate preparatorul fizic dar vorba aia neamt la neamt nu -si scoate ochii. Pai Tamas, care totusi nu e junior, are ceva vechime in campul alcoolului,a baut cateva ore si apoi s-a dus sa faca nani numai ca la ora antrenamentului se intorcea pe partea cealalalta cu patura-n cap. Asta l-a enervat pe Radoi, ba pai daca nu poti sa-ti gestionezi bauta, lasa-ne ! Nasol, ne dovedesc nemtii si la petrecanie !

Alex One (161 comentarii)  •  17 martie 2016, 0:21

Tare acest Timo,a baut pana dimineata in club ,o fi caftit si vreo doua prigorii, vorba lui Dinu Cornel, a mers la fete sa se dreaga cu un masaj, si apoi fuga fuguta la antrenament ca vorba aia meseria-i meserie trebuie respectata si pe pariu ca nu s-a prins nimeni ca e ostenit. Te pomenesti ca avea la el sticla cu zeama de varza murata !Poate preparatorul fizic dar vorba aia neamt la neamt nu -si scoate ochii. Pai Tamas, care totusi nu e junior, are ceva vechime in campul alcoolului,a baut cateva ore si apoi s-a dus sa faca nani numai ca la ora antrenamentului se intorcea pe partea cealalalta cu patura-n cap. Asta l-a enervat pe Radoi, ba pai daca nu poti sa-ti gestionezi bauta, lasa-ne ! Nasol, ne dovedesc nemtii si la petrecanie !

brod (69 comentarii)  •  17 martie 2016, 9:55

domnule Ioanițoaia, umblă vorba căar exista o înțelegere între 2 pușcăriași (unul fost - altul actual), privind vânzarea titlului și cumpărarea lui de către FCSB. prețul: o treime din banii încasați de la UEFA. după vânzarea lui Budescu, vi se pare credibil aranjamentul, sau nu?

Cainepanalamoarte (121 comentarii)  •  17 martie 2016, 10:24

@brod. M. Ioanitoaia nu pleaca urechea la asemenea gogomanii. Ar trebui sa intre si Dinamo in negustoria asta, sau Dinamo a iesit din carti.

Nae (2 comentarii)  •  17 martie 2016, 10:55

Boala antrenorului roman se extinde... Mai mult dam din gură decât să antrenam. Am ajuns unde am ajuns și datorită la gură-spartă ăștia ce nu învăța, din fotbalul englez de exemplu, ca valoarea unui antrenor este dată de modestia și priceperea lui. Mi-as închipui un Ales Fergusson în România să fie luat în ,,balon" de Sumudica ... Iar fi răspuns cu ,,și cât mai e cotă la pariu dacă îți răspund?" sau îl bătea cu tăcerea cum ar face un om ce știe ca prost îl doare cel mai tare lipsă unui răspuns?

aldo_m (164 comentarii)  •  17 martie 2016, 11:30

nea ovidiule intrebarea corecta e cine al crede pe hagi ca el cand joaca cu steaua brusc se lovesc doi jucatori buni si nu pot juca cine-l crede mata cu atata experienta al crezi pe marele antrenor hagi care tipa ca e furat de arbitri si cand colo hotul striga hoti

blueredsky (94 comentarii)  •  17 martie 2016, 14:56

@aldo_m: vai vai vai gramatica.......

aldo_m (164 comentarii)  •  17 martie 2016, 17:38

las-o dracu de gramatica aici se schimba opinii sportive nu e concalv academic ,cum ar fi ca unii consuma *** dar daca vad un fir de par in el se scarbesc brusc jane asta e eu n-am multa scoala da nu te intreb care e diferenta intre fenotip si genotip si nici unde situata hipofiza ca nu e concurs de gramatica aici ma baitule oamenii de diverse pregatiri spun o parere daca vrei garmatica o chem pa nevasta-mea ca ea e dasteapta familiei vezi sant oameni ca tine care nu vad ideia de firu de par din mizeria pe care o face regele capra

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

custov (88 comentarii)  •  17 martie 2016, 19:05

ghencea , reghe ,jijinio ,consoarta,manele ,manglela ,pariu ,manele ce mai vrei sa-ti spun ,fecesebe 1,2,3,4,5,toata cooperativa nou infiintatea adica reanfiintata de manelisti .

Comentează