Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Răzbunare costisitoare

Chiar în rândul 1, la lojă. Deoarece, urmând să întâlnească acasă pe Astra, calculase că va câștiga meciul din etapa 10 a play-off-ului și, acumulând 24 de puncte, va termina sezonul pe locul 3, nu pe 5, cum e situată […]

...

Falșii salvatori

Nu mai retrogradează nimeni, ultima clasată va avea baraj cu locul 3 din eșalonul secund etc, nu mai insist. Ca atare, întreaga lume ar trebui să se declare mulțumită. Inclusiv deținătoarea drepturilor TV, care respinsese inițial varianta, deoarece în noul […]

...

Ca sarea în ochi

Și a decis ca învingătoarea lui să fie desemnată campioană. Având de ales între mai multe scenarii, cei 15 membri ai CEx l-au votat în unanimitate pe cel care prevedea ca, în caz de egalitate după 90 de minute, întâlnirea […]

...

Au luat ce era al lor!

Așa au și stat lucrurile, însă doar ceva mai mult de jumătate de ceas. Până când, în minutul 36, Vinicius a scăpat din marcajul lui Acka la o fază fixă și a reușit să egaleze superbul gol realizat mai devreme […]

...

Tăcerea peștelui

Rareori s-a văzut diferența dintre o formație angajată până deunăzi în cursa pentru titlu și una din zona retrogradării. Câtă vreme pe Sepsi au ținut-o puterile, partida a fost egală. Pe măsura scurgerii timpului, echipa din Sf. Gheorghe n-a mai […]

...

Mîna moartă Zoltan Kovac

Am intuit că acest Zoltan Kovac, maghiaro-croato-belgianul adus de Burleanu la Federație pe post de salvatore della patria, nu e cine s-a lăudat că e

Permalink to Mîna moartă Zoltan Kovac
marți, 31 martie 2015, 4:16

Am intuit că acest Zoltan Kovac, maghiaro-croato-belgianul adus de Burleanu la Federație pe post de salvatore della patria, nu e cine s-a lăudat că e. Din care motiv nici nu m-am mirat aflînd că reputatul Michel Sablon, părintele programului de revigorare a fotbalului belgian, a declarat că n-a auzit în viața lui de antrenorul pe care, legați-vă repede centurile!, Charleroi l-a dat afară în 2011 după 11 zile!

Altminteri, nu mă alătur celor care-l arată pe Kovac cu degetul din cauza lui Ianis. E posibil ca directorul de dezvoltare al FRF să nu fi vrut să-l insulte pe fiul lui Hagi cînd i-a strigat “Băiețele, tu ești un nimeni, ești un zero!”. Poate că, nu foarte stăpîn pe limba engleză, omul nu și-a găsit cuvintele potrivite. Sincer, nu cred că trebuia făcută zarvă pe marginea întîmplării chiar dacă, logic, Ianis și tatăl lui s-au simțit ofensați.

Mă așteptam însă, iarăși sincer, ca Zoltan Kovac să încerce să limpezească situația. Să ofere o explicație, o lămurire. Să ne convingă că n-a urmărit să jignească pe nimeni și, cu atît mai puțin, să umilească. Numai că, surprinzător, federalul nu s-a apărat, ci a ieșit la atac cu afirmația “În România, marea greșeală este că rezultatul muncii se ia în considerare doar după scorul meciurilor. Noi avem un proiect pe mulți ani”.

Deși Kovac are ceva dreptate, nu strica să fi precizat ce înțelege el prin noi. Noi, adică cine, el și Burleanu, el și Papa de la Roma, cine?! În completare, i-aș aminti înaltului oficial că antrenorii sînt peste tot în lume judecați în funcție de rezultatele echipelor lor. Păstrați în funcție ori, dimpo-trivă, trimiși la plimbare. Poate că nu-i ce-ar trebui, dar e una dintre legile nescrise ale fotbalului. Bună sau nu, trebuie acceptată și respectată ca atare.

Mi-aș mai îngădui să-i împrospătez memoria lui Kovac cu amănuntul că, pe parcursul unui an de activitate, n-a reușit să schimbe nimic important, să modernizeze. A ținut-o însă din eșec în eșec, unul mai trist ca altul! Selecționatele pe care le-a tutelat, U19 a lui Doru Isac și U17 a lui Bogdan Vintilă, au dezamăgit crunt. Prima a pierdut la turneul preliminar din Georgia toate întîlnirile, 0-1 cu Cipru și cu Muntenegru, 1-3 cu Georgia, iar cealaltă a imitat-o în Anglia, învinsă fiind pe linie la turul de elită, unde se calificase cu Răducioiu pe bancă, 0-3 cu Slovenia, 0-2 cu Norvegia și 1-2 cu Anglia!  Evident, mai rău nu se putea.

Ignorînd asemenea adevăruri, menite să demonstreze cît se pricep Kovac et Comp., acesta insistă cu “un proiect pe mulți ani”. Ce proiect, vorba unui internaut, acela prin care să nu pierdem mai mult de 75 la sută din meciuri și să nu primim mai mult 1,5 goluri pe meci?!

Hai să rămînem cu picioarele pe pămînt și să întrebăm unde își imaginează Kovac că se află cînd are pretenția, alții i-ar zice tupeul, să nu-i ceară nimeni socoteală cu lunile, deși formațiile de care răspunde ne-au obișnuit cu înfrîngerile?!

Charleroi l-a demis în 11 zile, iar la București s-a aciuat sub umbrela unui fanfaron habarnist și continuă să încurce lucrurile de un an! Trai pe vătrai, de jupîn, cu Burleanu în capul mesei!

Pentru final, aș avea o rugăminte la Kovac și la Burleanu: să nu ne mai împuie capul și să ne ia de guguștiuci că ne confundă! Chiar nu înghițim orice minciună, orice balivernă.

Comentarii (127)Adaugă comentariu

san-du (2 comentarii)  •  31 martie 2015, 19:01

din pacate nea burleanu se dovedeste pe zi ce trece ca e mai prost manager decat sandu!de unde scoate ratatii astia cu cv-uri de mari scule?si da :eu ia-si trage un cap in gura idiotului care vorbeste asa !burleanu putea angaja un traducator acestui specimen!

ddd (14 comentarii)  •  31 martie 2015, 19:24

DRAGANeee, nu sunt platit si uite ca sa ma recompensez iti doresc sa si parte de Popescu sef de federatie, hagi si compania la echipa nationala; bineinteles IOANITOAIA pupator, pardon, purtator de cuvant, frafii BECALII in departamentul de scouting, si restul generatiei de aur pe unde mai e nevoie. Asa sa-ti ajute Dumnezeu!!

sundance kid (31 comentarii)  •  31 martie 2015, 19:28

Romania lucrului bine facut nu se poate realiza fara bani si asta e valabil si in sport in general sau fotbal in particular . In plus Burleanu e un mare DEMAGOG !! Programe „fantoma ” necoperita de realiate . Singurul lucru palpabil din fotbalul romanesc este ACADEMIA LUI HAGI pe care il jignesc tot felul de neaveniti . Mai recent hardelenii internauti ii injura si copilul ! Stiu ca nu are nici o legatura cu articolul dar v-as intreba ? De ce parintii lui Werner Klaus prefera sa plateasca chirie in munchen si nu se intor acasa la Romania lucrului bine facut ? E multa ipocrizie in societatea romaneasca . multa delasare, mult habarnism .

Abcde (206 comentarii)  •  31 martie 2015, 19:30

Cam mult zgomot pentru un tip insignifiant. A jucat si a antrenat la St Trond, auzi echipa, un fel de CS Mioveni. In schimb e plin de rasini in cap.

gigelos (108 comentarii)  •  31 martie 2015, 19:31

Dle Ioanitoaia , in principiu aveti dreptate . Dar ce puteti spune despre ultimii 15 ani (1990-2000, ok au fost generatiile venite din anii comunismului )si rezultatele muncii cu tinerii jucatori . Nu avem in anii astia un fotbalist mai de Doamne ajuta . Talente , toata lumea spune ca sunt dar,, branza buna in burduf de caine” . Prietenul Dvs Mircea Sandu , Conducatorul , nu are nici o vina ? Partenerii lui de afaceri,Giovanni,Gigi,Borcea,Victor n-au nici o vina ? Au lasat terenul parjolit , puturile secate si au ars holdele . Si acum le reprosam oamenilor astia ca nu au rezultate dupa 1 an . Penibil , Dle Ionitoaia. Regulamente de 2 lei, centre de copii si juniori zero , etc,etc ,etc .Nu e usor maestre . Purceaua e moarta in cotet , ne facem ca nu vedem .

Gheorrrghe (34 comentarii)  •  31 martie 2015, 19:32

Corect, insa prea blând. Nu stăpânește engleză, pfu. Dar sa cerți, fie si un adult, in fata colectivului, e ok? Dar sa „execuți” încrederea in sine a unor puști, atenție! Înainte de competiție!, e ok? Dar sa „fabrici” cv, e ok? Un puștan, nu contează numele, daca s-a calificat cu o echipa, a făcut mai mult decat un impostor? Zoltan, actually You Are Nothing, You Are Zero! Zoltan, Step Down You Piece Of Shit! Ups, I don’t know enough English, sorry. Gata, m-am răcorit 🙂 …insa patriotul naționale trebuie dat afara. Clar FRF?

Gheorrrghe (34 comentarii)  •  31 martie 2015, 19:37

Si domnu’ Argeș Dâmbovița Putna Glavacioc VINTILĂ unde este? Sau e un fel de regina Angliei? Ce ma-sa-i ăsta? Antrenor sau gluga de coceni? Pfu.

Marcello (82 comentarii)  •  31 martie 2015, 19:37

Realizez ca sunt aprobate numai postarile care il critica pe Dl. Ioanitoaia si chiar il jignesc uneori, nu si cele care il lauda. Altfel nu inteleg de ce mi-ati oprit replica la prostiile debitate gratios si insalubru de cornel #30!!!!! Intreb si eu ca Sumi cu cine sunteti pe mana?

Gheorrrghe (34 comentarii)  •  31 martie 2015, 19:42

Si cam de cand, in ultimii 40 de ani, ne învață pe noi ungurii din pusta fotbal? Nu sunt xenofob, exclud maghiarii de la noi, insa îmi place statistica 🙂 Nu le duc dorul deloc escrocilor dinainte, insa ești „subțire” Burleanu.

Andrei Baleanu (12 comentarii)  •  31 martie 2015, 19:43

Daca ar fi sa ma iau dupa postacul ce incearca sa para „mai multi” ar trebui sa il ignoram pe Hagi si sa il credem pe acest no-name ce nu a a avut un singur rezultat pozitiv. Sa fim de acord cu sub mediocritatea adusa de acest produs rezidual al fotbalului. as fi de acord cu el (ei) daca as fi si eu pe statul e plata al frf – as umple de venin pe oricine indrazneste sa se lege de preamaritul burleanu si as incasa un salar generos. dar cum nu sunt pe acel stat de plata nu pot sa spun decat ca „trebuie sa fii instabil mental sau platit sa contesti adevarul lui ioanitoaia din acest articol”

doru (31 comentarii)  •  31 martie 2015, 19:56

nu ma mai mira nimic la secu ra ke nea ovidiu…eu cred ca viitorul messi(hagi jr) asta de fapt nu si-a dat seama ce a zis ala in engleza avand dor jumatate de neuron(cealalta este la tasu)si a vorbit si el ca na este mare vedeta ,daca nu dadea tasu telefon pe la oparitii de ziaristi care au pierdut chiolhanele date de sandu belgianul asta sigur era bun,asa este la noi ,daca nu ne pica si noua ceva categoric aia sunt fraieri

doru (31 comentarii)  •  31 martie 2015, 20:00

inca ceva…am citit un comentariu mai jos si unul cu iq mai mic decat trenul sustine sa vina sef la federatie iliuta dumitrescu,prodan sau lita dumitru….cand vezi ca mai exista inca specimene de acest gen iti vine sa urlii de suparare….litaaaa dumitruuuu ….haaahaaahaaaa!!!

adi.nyc (49 comentarii)  •  31 martie 2015, 20:08

@ D-nul Ioanitoaia

Ma bucur ca ati atacat subiectul Burleanu-Kovac, dar cred ca nu ati fost indeajuns de dur. Cred ca ar trebui sa fiti mai putin diplomat, sa taiati in carne vie, si sa spuneti lucrurilor pe nume ptr ca avem de-aface cu 2 tupeisti/nesimtiti in cazul de fata.

BURLEANU imi aminteste de Iliescu; vorbeste mult, pompos, in jurul unui subiect, dar nu spune nimic concret. Ii pui o intrebare la care iti da un „raspuns” de o jumatate de ora, dar care NU raspunde intrebarii puse.

Sa analizam cateva dintre deciziile lui BURLEANU. Il pune pe Doru Isac selectioner la U19. A auzit cineva de omul asta in fotbalul Romanesc pana sa ajunga selectioner? Apoi il da afara pe Raducioiu, care a avut rezultate cu U17 si care a jucat la cluburi mari din Europa si a fost antrenat de antrenori de mare valoare (deci omul a avut acces direct, permanent la informatie), si-l schimba cu Bogdan Vintila. Acum n-am nimic cu omul Bogdan Vintila, dar antrenorul Bogdan Vintila a fost dat afara de la Viitorul, si imediat cum Hagi a preluat pozitia de antrenor, echipa a inceput sa joace. Deci, cu alte cuvinte, Bogdan Vintila nu este bun de Viitorul, dar in opinia lui Burleanu este bun pentru echipa nationala U17.

Burleanu a facut angajari pe baza de rezumat fara sa le verifice si sa le analizeze (toata lumea stie cat se minte prin rezumeuri!!!), si uite asa ne-am pricopsit cu Kovacs, de care nu a auzit nimeni in Belgia.

Sa mai vorbim si de promisiunile de politician pe care le-a facut Burleanu inainte de alegeri, si de realizarile de pana acum? Sa fim seriosi!!!

Omul asta nu intelege fotbal (ascultati ce raspunsuri da cand este intrebat dupa cate un meci), si nu intelege in general sportul de performanta, si are impresia ca este bun manager, dar NU este. Este un ZERO, cu gura mare, si mentalitate de politician de ultima speta.

Este o rusine ca un asemenea individ a ajuns sa conduca FRF-ul.

Gheorrrghe (34 comentarii)  •  31 martie 2015, 20:31

Covacs 🙂 ați văzut filmul Mrs. Doubtfire? 🙂 covacs era un maimuțoi. Step Down, covacs!

popescu gopo (1 comentarii)  •  31 martie 2015, 20:55

D-le Ioanitoaia, daca aveti vreo vendeta personala cu Burleanu, ati putea s-o rezolvati in alta parte si nu in paginile unui ziar de sport, fie ea si „Gazeta”. Pentru ca, in ultimele articole ce le-ati scris despre presedintele FRF, ati folosit un limbaj de suporter (pardon, un suporter furibund, patimas si fara „frana” in exprimare) si nu de ziarist. Si asa sinteti un om ursuz de fel , incercati sa nu deveniti un batranel acrit si prea plictisit de viata.. Si eu personal, prefer sa-i dau o sansa unui „fanfaron habarnist” decat unui om cu pretentiile absolut halucinante si nerusinate pe care le-a avut fostul dictator la „abdicarea” din fotbalul romanesc! …si chiar in dauna unui fost mare fotbalist, care insa a ajuns la „racoare” in urma unei greseli… de milioane!

Marius M (22 comentarii)  •  31 martie 2015, 21:16

Nu inteleg unde era media asta zornaita cana fost instalat acest no name, Kovacs. Unde au fost adevaratii sapatori de adevar, acei neinfricati jurnalisti care afla totul?
As indrazni sa spun ca la palat, punand ofrande noului imparat burleanu dar poate ma insel….poate dormea in propria lor constienta, satui de un razboi in care oricum aveau si au ultimul cuvant.

In alta ordine de idei consider ca se face prea mult caz de „jignirea” adusa de kovacs asta pustiului regal. Nu spun ca un asemenea limbaj, daca a existat, ar fi in regula, un antrenor cu pretentiile dumnealui ar trebui sa predea psihologie la liber…Nu, insa inflamarea spiritelor s-a produs de la magistra scrisoare a regelui catre d-nul general. De ce nu a fost adresata lui burleanu? Pentru ca nu il inghite? Posibil, insa un minimum de decenta si de respectare a oricaror cutume spune ca lui ii trebuia adresata….ce, ponta daca nu il suporta pe johannis asta inseamna ca nu isi vorbesc? ba da…

Kovacs vorbeste de proiecte….insa regele nu face la fel? La fel ca si in cazul primului si al doilea se ascunde in spatele propriilor reusite. Care? Exact, care?
Insa are cineva curajul sa ii adreseze o intrebare regelui unde incepe si unde se termina vesnicul proiect al domniei sale, de ce are nevoie de blaturi ordinare ca sa isi continue proiectul si de ce acum profita de notorietatea sa ca sa isi impuna un punct de vedere?

Pe kovacs o sa il zburati voi afara, paguba in ciuperci, insa pe cei care ne mint, zi de zi, cu lacrimi in ochi cine ii da afara?
Cine le spune ca e cam timpul faptelor, ca de vorbit….

run away (3 comentarii)  •  31 martie 2015, 21:22

Fotbalul romanesc nu e altceva decat reprezentarea fidela a politicii romanesti. Mergem la vot pentru a-l da jos pe Iliescu, sau Basescu, sau care or fi ei la putere. Si facem asta pe deplin justificati, satui fiind sa ne fure cei care ne conduc. Apoi ne trezim ca si cei care le iau locul sunt cel putin la fel de corupti, sau incompetenti, sau rau intentionati. Asta e drama romanilor, un fel de „groundhog day” in care ne trezim mereu in aceeasi situatie condamnati la frustrare si fotbal prost.

ionut (1 comentarii)  •  31 martie 2015, 21:35

din pacate , am scapat de dracu am dat de tasu cu burleanu asta …..de kovaci si burlean nu aveti nici cea mai mica ideie cat sunt de slabi la toate capitolele .

adi (26 comentarii)  •  31 martie 2015, 22:06

Ce vremuri? Ce gratare? Ce spritzuri? Ce om de omenie si ce fin cunoscator era militianu Dragomir ! Si Nasu ,a furat cat a putut ,dar finut. Si campioanele se stiau dinainte.Cum sa fraierim statul si sa ne umplem de datorii era un sport national. Nu ca acuma cand „habarnistii” astia noi, au venit pe un teren pustiit si nici sa linga dosuri nu stiu.Pai lui Iannis trebuie sa ii spui sarumana’ Messi,ai facut enorm ptr fotbalul romanesc .Am ordonat deja statuia ptr cele 3 minute jucate la FC Omenia Voluntari.

un om (2 comentarii)  •  31 martie 2015, 22:07

Haideti sa nu judecam asa de repede oameni, programe si rezultate. In primul rand Burleanu are un limbaj corect, imi pare rau ca suntem de 30 de ani obisnuiti cu limbajul de lemn al fotbalististilor inculti care au condus fotbalul romanesc. De fiecare data in momentul in care faci o analiza te raportezi la o referinta de baza. Referinta in cazul nostru nu este fotbalul dezvoltat din vest ci anul situatia fotbalului romanesc la nivelul anului 2014. Impactul mandatului lui R. Burleanu trebuie sa fie comparat cu anul de referinta. Este pentru prima data cand fotbalul romanesc are o strategie. Si da, asa arata o strategie, are 70 de pagini si e plina de generalitati in prima faza, pentru ca se numeste strategie…cand spui strategie asta inseamna, termen lung. Nu exista o strategie de termen scurt asa cum multi oameni de fotbal spun. Strategia, obiectivele strategice sunt puse in aplicare prin planuri de actiune, care sunt mai detaliate. Bineinteles ca nu exista rezultate, ceea ce vedem astazi este ceea ce am semanat cu multi ani in urma. Este pentru prima data cand in Romania are loc o remaniere totala in fotbal. In fruntea fotbalului trebuie sa fie oameni inteligenti, buni manager si nu fotbalisti. Fosti fotbalisti, actuali antrrenori, locul lor este in implementare. Tipul asta Kovacs nu are nevoie de rezultate in antrenorat. El este pus acolo sa gandeasca, sa indice niste directii, niste principii, in implementare sunt implicati antrenori romani, fosti fotbalisti. Legat de discursul lui Kovacs nu rupeti din context discursul acestuia. El a spus foarte clar ca a avut un discurs sweet insa uneori este bine sa fi si dur, chiar si cu copiii. Ganditi-va ca gruplul acela de copii poate gandi ca Hagi jr este privilegiat (apare zilnic la tv iar ei nu) iar un astfel de feedback in fata grupului poate avea impact pozitiv pentru restul copiilor care nu se vor simti lasati la o parte si chiar si asupra lui Hagi jr daca aceasta avea un comportament de superioritate nejustificat. Asa ca haideti sa nu ne mai pronuntam inainte de a cunoaste intregul context si atmosfera de acolo. Cati dintre voi nu ati avut gesturi necontrolate fata de copiii vostri la un moment dat in viata…un limbaj mai dur…Imi pare rau ca nu putem accepta o alta abordare a fotbalului in Romania, o abordare care este folosita la scara larga in lumea civilizata. Niciodata Burleanu si echipa lui nu s-au comparat la aspecte tehnice cu fostii fotbalisti. Fostii fotbalisti trebuie sa ramana in iarba, in implementare sa transmita mai departe experientele lor copiilor si nu in birouri. In presa romaneasca sunt oameni inteligenti, daca vreti binele fotbalului promovati schimbarea, fiti mai constructivi in ceea ce faceti. Nu ati scris un articol despre strategia federatiei insa ati fost in stare sa gasiti o greseala (numarul de serii in liga 3)…e bine si asa, inseamna ca macar ati citit-o.

un om (2 comentarii)  •  31 martie 2015, 22:51

PS: fara sa-mi dau seama am scris corect numele omului: KOVACS.

dan (98 comentarii)  •  31 martie 2015, 22:52

Daca nu era printisorul implicat, nu cred ca se facea atita zarva. Ma mir ca, Iordanescu nu l-a bagat in lot cu Feroe, oricum va fi ifrtat, pentru lotul de la anul cind vom Merge cu echipa lui Burleanu la turneul final, spre dezamagirea multora. Nu deoarece mergem, doar pentru ca Burleanu este Presedinte. Pentru ca sartlatanul de Popescu face pirnaie, pentru ca a furat. Asta a facut. Personal nu l-am agreat nici pe Sandu, care acum ar trebui sa aiba ciocul mai mic. Va rog mai terminati cu generatia de Aur; ce aur? ce au cistigat? Poate de exceptie da, pentru mediocritatea fotbalului romanesc, in numele caruia scrieti articole din ce in ce mai proaste. Imi pare rau, poate suna cam dur dar asa e.

IO (154 comentarii)  •  31 martie 2015, 23:09

Poate fi engleza, franceza sau bantustaneza, „esti un zero” tot aia inseamna.
Aberatia lui Kovac tinde spre plus infinit, cand acesta afirma ca are planuri pe termen lung. Cum sa ai planuri pe termen lung cand echipa de u17 va fi alta de la anul, la fel si cea de u19 si cea u21.

marius (7 comentarii)  •  31 martie 2015, 23:13

Bravo O Ianitoia pentru articol ,dar puncteaza mai tare in fanfaonul de burleanu! FRF este praf la ora actuala ! Comisia tehnica alcatuita de amatorigen Tabarca ,Paraschiv,Iacob etc-Oare C Dinu,Jenei, Dumitru fosti mari fotbalisti care cunosc fenomenul de ce sunt indepartati? Nu mai spun de Generatia de Aur,se incearca ,oare ? cu buna stiinta sa se distruga fotbalul romanesc ? Chiar nu se poate sa fie indepartati? Culmem ,marele Ilie Balaci nu este recunoscut de nimeni in FRF? Este incedibil ! Eu stau in Belgia si cand spun ca sunt roman,toti ma intreaba de Hagi,iar Burleanu il jigneste ! Este ceva de necrezut ! Speranta o am in mass media !

Adrian (2 comentarii)  •  31 martie 2015, 23:25

Am trait momente greu de uitat in acele nopti albe din timpul mondialului din 1994.
Insa acum majoritatea dintre noi tindem sa judecam evenimentele din afara si parca nu ne putem abtine sa n-o facem un pic partinitor.

De ce spun asta ?
In primul paragraf al articolului se schiteaza dupa parerea mea un portret incorect lui Zoltan Kovac, exagerat malitios as spune.
Se aminteste cum ca „Charleroi l-a dat afară în 2011 după 11 zile” insa nimic nu se spune despre succesele avute de acest om.
Desi nu-l cunosc pe Zoltan Kovac, internetul este o sursa buna de informatii pentru cei ce se doresc a fi obiectivi.

Cateva pasaje relevante ar fi:
„.. That’s how he became passionately fond of youth formation and he accumulated the champion titles with his U 12, U 14, U 16 and U 20 teams. … His coaching career advanced when Franky Vercauren, ex national coach, asked him to coach the U 20 at KV Mechelen: once again he became champion with his team. He was called back to La Louvière to coach the national U 19 and won the national play-offs. His experience and results as a youth formator, post formator and as a pedagogue shoot him to the job of Formation Technical Director at La Louvière in 1st division. During those four years he completely reorganized the club and its formation system: so, he shot most of the 10 youth teams among the first three in each national championship. … He very quickly climbed the ladder at the Belgian Football Federation and became supervisor of the UEFA courses in all the southern part of Belgium and in the capital city, Brussels. … Among his pupils, he gave courses to Michel Preudhomme, Enzo Scifo, Marc Wilmots. He then followed a formation of physical trainer in France at Dijon Sports Research University, courses given by the famous Cometti.”

Sursa:
http://en.wikipedia.org/wiki/Zoltan_Kov%C3%A1cs_%28footballer,_born_1954%29

Andrei (9 comentarii)  •  31 martie 2015, 23:34

Adevarul este ca FRF nu a avut de foarte mult timp solutii reale pentru postul de presedinte. Sandu, Avram si Popescu sunt criminali de drept comun, Burleanu este habarnavist iar Hagi este un analfabet. Pestele de la cap se impute iar noi avem numai capete tembele in FRF. Poate aducerea unui presedinte executiv din exterior nu ar fi cea mai rea solutie; daca am dat tara pe mana unui neamt serios de ce n-am face acelasi lucru si la FRF?

misuionescu (2 comentarii)  •  31 martie 2015, 23:43

Mi-e sila si nu vreau sa comentez decit un simplu aspect , atunci cind acest Burleanu a adus acesti „oameni de fotbal ” precum acest Kovacs , precum Isac , Vochin chiar (auzi in COMISIA TEHNICA un ziarist , TE DOARE CAPUL ) , ne meritam soarta ! Tot la fel de adevarat e ca si cei dinainte au facut jaf la drumul mare , bazele sportive se desfiinteaza pe capete , centrele de juniori abia supravietuiesc si noi avem pretentii de CHAMPION LEAGUE ! Pina nu vom investi in centrele de copii si juniori , pina nu vom crea conditii decente de pregatire echipelor noastre de juniori si nu numai , pina nu vom aduce oameni dedicati , platiti si decent nu cu 1500euro la loturile de U15,16,17,18 si 2400 euro la U21 , NU POTI FACE PERFORMANTA ! Sa nu ai un secund pentru aceste loturi , iar acesti antrenori principali sa fie secunzi cu rindul in functie de cine e in actiune , E O RUSINE ! Sa nu ai un preparator fizic la fiecare grupa de varsta , e iar o rusine si tot asa ! Acesti 150.000EURO investiti in acest lot U17 , CANTONAMENT munte , cantonament ANTALIA , CANTONAMENT AJAX , au fost aruncati in vint ! TREBUIAU INVESTITI IN CENTRE , CREATE CONDITII DE ANTRENAMENT , mingii , etc ! DACA mergeti la meciurile de juniori si vedeti pe ce coclauri se joaca , va luati cu mainile de cap ! ASTA E ADEVARUL , nu barfa asta de 2 lei ! CINEVA , NUMAI BUNUL DUMNEZEU STIE , AR TREBUII SA FACA CEVA SI SA SCHIMBE CEVA DE JOS , sa oblige cluburile de prima liga si de liga a doua si a treia , sa se ocupe de cresterea acestor jucatori tineri care trebuie sa vina din urma , caci daca NU SEMENI NIMIC , NU AI CE SA CULEGI ! Va salut cu respect si , sa stiti ca sunt oameni foarte pregatiti si dedicati , antrenori romani care din pacate ,datorita faptului ca in tara au fost ca si inexistenti , PILELE si RELATIILE FIIND BAZA IN ocuparea unor posturi , ca sa nu mai zic si de salariile mizerabile , care au plecat sa munceasca pe afara si care isi doresc sa revina , nu vreau sa dau nume , dar sunt va spun eu , TREBUIE SA VA UITATI IN JUR , ATIT ! Doamne Ajuta SI NUMAI BINE TUTUROR , un bun cunoscator al fotbalului romanesc , putin mai specialist ca ….. Kovacs si …Vochin , hahaha !

VASI (1 comentarii)  •  31 martie 2015, 23:49

nu stiu cine este acest om, ce performante a avut, dar in momentul de fata ianis este un nimemi petru fotbalul romanesc, ca si generatia lui meciurile pierdute s-au datorat in mare parte lipsei de valoare a jucatorilor combinata cu aerele de vedete si apoi a lipsei de valoare a oamenilor care se ocupa de pregatirea lor.

Che Guevara (360 comentarii)  •  1 aprilie 2015, 0:23

1. Cine stie cum se cresc copiii in Romania ? Ma refer la mentalitatea anului 2015 din lumea civilizata. In Romania se traieste inca pe principiile din timpul primului razboi mondial. 2. Vorbim de crescut fotbalisti ? Atunci precis nu e Romania locul in care sa facem acest lucru. Gasiti tari care se pricep la asta si duceti copiii acolo. 3. Burleanu si Kovac sunt 2 bufoni ieftini, dar tot e mai bine cu ei decat cu Sandu si Dragomir. Vreti sa progresam sau sa ne intoarcem in timp ?

Palade (2 comentarii)  •  1 aprilie 2015, 0:41

@doru #60. Nu stiu cati neuroni are Ianis, dar tu sigur nu ai niciunul. Chestiile cu telefoanele date la ziaristi ori cu deplasarile subventionate de federatie sunt demult fumate. Indivizi de teapa lui doru au o imaginatie foarte saraca.

Gore (1 comentarii)  •  1 aprilie 2015, 0:52

Maghiaro-croato-belgian?
Se poate, maestre? Cum ar fi dacă prin străinătate s-ar scrie despre maghiaro-româno-francezul Boloni?

AndreiDinGalati (33 comentarii)  •  1 aprilie 2015, 0:57

ia scrie nene…” brazilia e o tara de rahat in fotbal, echipa aia de 2 lei care a luat 7-0 de la germania”, dar unii care prefera informatia pot citi wikipedia(informatia rece) si apoi conjuncturile si pot face conexiuni ….
http://en.wikipedia.org/wiki/Brazil_national_football_team
http://en.wikipedia.org/wiki/Zoltan_Kov%C3%A1cs_%28footballer,_born_1954%29

Kovac Zoltan (1 comentarii)  •  1 aprilie 2015, 1:00

Zoltan Kovács (footballer, born 1954)
From Wikipedia, the free encyclopedia
Zoltan Kovács Personal information
Full name Zoltan Kovács
Date of birth 16 October 1954 (age 60)
Place of birth Osijek, SFR Yugoslavia
Playing position Manager (former Defender)
Teams managed
Years Team
2001–2004 Belgium U18
2009–2010 Union St. Gilloise
2011 Charleroi SC
2013– Diósgyőri VTK

Zoltan Kovács (born 16 October 1954 in Osijek) is a former Croatian born-Hungarian footballer and current manager.

Contents

1 Biography
1.1 Early career
1.2 Professional career
1.3 International career
1.4 Education
1.5 Coaching career
1.5.1 National Belgian Federation: UEFA courses teacher and national coach
1.5.2 Club management
2 Notes

Biography

Kovacs was born in Osijek, Croatia, back then part of SFR Yugoslavia, and emigrated in 1956 with his Hungarian father and Croatian mother to Belgium.
Early career

He started his football career in the youth teams at the club RAA Louvière in Belgium and captained the U 16. Then he played for one year in the second team and quickly became one of the biggest hopes of the club which meanwhile reached the second national division. He was called back to the U 20 to reinforce the team at the end of the season and won the title of Belgian Champion with them.
Professional career

He then signed a three-years contract with his club and took part in the accession to the first National Division through play-offs. So, he played for ten years as a semi-professional player as central defender, working meanwhile as an English and Dutch teacher.
International career

Kovacs played for two years with the Hungary national under-18 football team.
Education

As a student at university Kovac had to make a choice between a professional football career and his studies.
Coaching career

At the age of 35 he had to stop his football career because of an injury at his Achilles heel. The club manager immediately proposed him to coach the U 14 and he got much success with the team. That’s how he became passionately fond of youth formation and he accumulated the champion titles with his U 12, U 14, U 16 and U 20 teams.

His coaching career advanced when Franky Vercauren, ex national coach, asked him to coach the U 20 at KV Mechelen: once again he became champion with his team. He was called back to La Louvière to coach the national U 19 and won the national play-offs. His experience and results as a youth formator, post formator and as a pedagogue shoot him to the job of Formation Technical Director at La Louvière in 1st division.

During those four years he completely reorganized the club and its formation system: so, he shot most of the 10 youth teams among the first three in each national championship. Six La Louvière players were preselected for the national teams and two of them played with the national teams which had never occurred before.
National Belgian Federation: UEFA courses teacher and national coach

Meanwhile he followed the UEFA courses, where his brilliant marks drew the attention of the National Belgian Football federation which, before he had finished his courses, proposed him a job as a UEFA courses teacher at the National Federation.

He very quickly climbed the ladder at the Belgian Football Federation and became supervisor of the UEFA courses in all the southern part of Belgium and in the capital city, Brussels.

His career accelerated again when the Belgian Federation offered him a newly created job. Kovac became UEFA courses teacher for ex-professionals and UEFA courses teacher for the ex-international players with more than 40 caps. Among his pupils, he gave courses to Michel Preudhomme, Enzo Scifo, Marc Wilmots. He then followed a formation of physical trainer in France at Dijon Sports Research University, courses given by the famous Cometti.

Meanwhile Kovac refused a proposal from LOSC (France) and started negotiations with Standard under impulse of Preudhomme who wanted to get his services.

The affair was not concluded and Kovac was appointed national coach U 18 at the Belgian National Federation where he got excellent results again as Winner of the Four Nations International Tournament (Denmark, Ukrain, Belgium and Scotland)
Club management

Kovac was called back a third time to RAA Louvière and was appointed General Sports Coordinator in the club which won the Belgian Cup and played in UEFA Cup.

In 2004, Kovac accepted a new challenge: Marc Wilmots asked him to work with the first team in the famous club Saint Trond.[1]

Kovac decided then to focus his attention on his job as a teacher for a while. Until December 2009 when the mythical Brussels club Union St. Gilloise asked him to rescue the team that was on the last position with 17 points after a long series of seven defeats at a stretch.[2]

Kovac accepted the challenge carried out his task successfully: with 13 matches without defeat, his team finished with 42 points in May 2010.

On 24 March 2011 he was named new manager of Belgian Pro League club Charleroi SC. However, he only managed the club one game, which was lost, and on 4 April he was sacked and replaced with Luka Peruzovic.[3]

On 17 April 2013 he became manager of Hungarian club Diósgyőri VTK.[4]
Notes

Kovac à St-Trond
L’entraîneur Zoltan Kovac remercié par l’Union Saint-Gilloise
Charleroi zet trainer na één match op straat

„Szentes lemondott Diósgyőrben, Kovac veszi át a csapat irányítását” (in Hungarian). nemzetisport.hu. 2013-05-06. Retrieved 2013-05-10.

[show]

v
t
e

R. Charleroi S.C. – managers
[show]

v
t
e

Diósgyőri VTK – current squad
Categories:

1954 births
Association football defenders
Hungarian footballers
R.A.A. Louviéroise players
Hungarian expatriates in Belgium
Sportspeople from Osijek
Hungarian football managers
UR La Louvière Centre players
Living people

talpaiadului (16 comentarii)  •  1 aprilie 2015, 2:55

Un articol excelent. Burleanu este un impostor, tipicul politruc basist, incompetent si impertinent. El ii facea albie de porci pe cei din generatia de aur, in frunte cu Gica Hagi inca din timpul campaniei pentru alegerile de la federatie. Insa adevarata tragedie este urmatoarea: Gica Popescu a fost condamnat pentru a i se face loc lui Burleanu la federatie. O nedreptate mai mare nici ca se poate.

corvette59 (2 comentarii)  •  1 aprilie 2015, 4:22

L-am ascultat pe acest domn dind ceva nota explicativa la DigiSport . Penibil ! Pe motiv ca noi nu intelegem engleza ,omul spune ca n-ar fi vinovat cu nimic de scandalul Ianis Hagi ,ci ca ar fi o neintelegere de sensuri pe care folosirea limbii engleze o implica atunci cind e inteleasa aiurea .Ca unul care are o coloana intr-un ziar australian ,si deci care are habar de limba ,marturisesc ca nici eu nu m-am prins de sensul ascuns al lui „nothing” ,sau ” zero” . Pt mine nimic ramine tot nimic ,iar zero tot nimic este indiferent ca e barat ,sau nu .
Referitor la aversiunea Dlui OI vis a vis de acest Kovaci ,cred ca are dreptate dl OI . Nu aduci un nevazut-necunoscut pe un post de decizie la federatie numai si numai ca vine dintr-o tara unde fotbalul de copii si tineret da rezultate bune ,iar nationala „mare” este alimentata nonstop cu produsele acestui fotbal . Chiar fiind de acolo nu e obligatoriu sa se si priceapa la fenomen ! Ce nu e cazul lui ,dupa cum a dovedit-o .

dan88 (19 comentarii)  •  1 aprilie 2015, 4:54

Un `Belgian` sovin egal cu zero in fotbal(stim cu totii de ce) angajat de un politruc cu voce in triluri agasante care nu poate articula nici un raspuns barbatesc, au ajuns sa conduca fotbalul romanesc!!!!
Foarte trist, extrem de trist ce se intamola, si mai au tupeul sa spuna ca ei lucreaza la revigorarea fotbalului juvenil romanesc!Pacat ca Andrei Vochin, pe care il respect, a intrat in acest cerc vicios, mare pacat!
Halal pedagogi, adverati demagogi!
Rusine sa va fie, cum puteti sa umiliti niste copii in loc sa-i incurajati in momente dificile!
Aveti macar barbatia si plecati, faceti politica sau demagogie, lasati fotbalul pe mana celor care se pricep si care pun suflet, pasiune si care-l inteleg!!!
Este prima data cand il vad pe Ilie Dumitrescu, mai tot timpul précis, `fairplay`si la obiect ca isi iese din pepeni din cauza acestui belgian marunt nearticulat si fara demnitate!Respect Ilie,merita o lectie acest impostor aciuit la FRF!
De Raducioiu, saracu`, ce sa mai zic, este revoltator!

jos_cenzura (102 comentarii)  •  1 aprilie 2015, 5:07

In engleza cam de balta, iata niste merite pe care le are:

Coaching career[edit]
At the age of 35 he had to stop his football career because of an injury at his Achilles heel. The club manager immediately proposed him to coach the U 14 and he got much success with the team. That’s how he became passionately fond of youth formation and he accumulated the champion titles with his U 12, U 14, U 16 and U 20 teams.

His coaching career advanced when Franky Vercauren, ex national coach, asked him to coach the U 20 at KV Mechelen: once again he became champion with his team. He was called back to La Louvière to coach the national U 19 and won the national play-offs. His experience and results as a youth formator, post formator and as a pedagogue shoot him to the job of Formation Technical Director at La Louvière in 1st division.

During those four years he completely reorganized the club and its formation system: so, he shot most of the 10 youth teams among the first three in each national championship. Six La Louvière players were preselected for the national teams and two of them played with the national teams which had never occurred before.

gd (11 comentarii)  •  1 aprilie 2015, 5:35

Nu inteleg ce autoritate aveti ca sa va luati de un om care a fost ales intr-o functie pe o perioda de 4 ani. Mai bine v-ati uita la ziarul dumneavoastra care este plin the articole de o valoare mica, barfa si sex; in loc sa prezinte analyze pertinente ale sportului. Fa-ti dumneata treaba ta si lasa alti sa-si faca treaba ptr care au fost alesi.

ianiu (18 comentarii)  •  1 aprilie 2015, 6:54

Gheorrrghe ………ori ti-a intunecat sovinismul (degeaba afirmi contrariul) mintile ori memoria iti joaca feste……..
ai folosit cea mai proasta comparatie, cea cu maimuta….ti-as aminti ca au mai fost exemple de Kovacs, chiar in fotbalul romanesc si chiar de origine maghiara: poate n-ai auzit de Nicolae Kovacs (Miklos Kovacs) care a fost primul jucator ce a evoluat sub tricolor la 3 campionate mondiale succesive (1930-1938) sau de fratele acestuia, celebrul Pisti Kovacs, care pe langa faptul ca a fost selectioner al nationalei se mai poate mandri si cu castigarea Cupei Campionilor Europeni cu Ajax Amsterdam. Asa ca nu improsca un nume de familie cu noroi, doar fiindca-ti suna ostil. Pentru ca la cati Gheorghe am cunoscut eu pana acum…puteam umple pagini intregi de exemple negative…fie si cu rrr 🙂

dan76 (30 comentarii)  •  1 aprilie 2015, 7:30

Asistăm la războiul dintre Hagi şi burlănică! Din nefericire, dar oarecum previzibil, burlănică foloseşte orice mijloc de a-l ataca pe Hagi. A reuşit să-l înlăture pe Popescu, se războieşte cu Hagi, prin cele mai josnice metode, copilul părintelui Hagi. Dacă ar avea şi rezultate, burlănică ar putea pretinde că face lucruri bune, din păcate e tocmai invers, nu are rezultate dar se laudă cu lucruri măreţe, doar a-ţi văzut, federatia este acum de atins, ei din federaţie sunt tangibili, aproape de oameni. Mare izbândă.

George 27 (19 comentarii)  •  1 aprilie 2015, 7:44

Vă felicit că aveţi curajul să ridicaţi capul şi să vorbiţi curajos despre impotori şi impostură. Dar asta a ajuns ceva comun la noi, încă de pe vremea cînd Păstorel scria despre ţara asta prost făcută. Am întâlnit asemenea comportamente în viaţa mea de dascăl. Profesorii îşi alegeau asistenţii pe baza unui singur criteriu : să fie mai proşti ca ei, din teama de a nu fi depăşiţi prea uşor (în prostie). Aşa şi cu Burleanu ăsta despre care nu am auzit să fi dat vreodată cu piciorul în minge. Aduce antrenori străini ! L-aş întreba dacă ştie cine a fost antrenorul care a dus Ajax-ul pe culmi şi cărei naţii i-a aparţinut ?

ciupi (128 comentarii)  •  1 aprilie 2015, 7:45

„habarnist” sau „habarnamist”, ca nici mie nu imi este clara expresia. in rest, am zis si eu, sa ma aflu in treaba: n-avem material, n-avem antrenori, n-avem nimic (prin „nimic” am vrut sa spun „federatie”).

Nichi (30 comentarii)  •  1 aprilie 2015, 8:05

Nu inteleg sa aduci arbitri din strainatate pe bani multi decat daca au valoare peste ai tai. Cum Kovac asta nu e cazul ar trebui trimis inapoi de unde a venit desi ungurii l-au scos ca pe o masea stricata.

Gabriel (49 comentarii)  •  1 aprilie 2015, 8:09

Mie nu mi se pare ca acest articol e despre tanarul Hagi. El e despre maturul Kovacs care ar trebui trimis la plimbare nu pentru ca e belgian ci pentru ca nu a aratat nimic timp de un an. E nevoie de rabdare dar prea multa rabdare inseamna slabiciune.

Steaua1986forever (31 comentarii)  •  1 aprilie 2015, 8:25

Asa ne trebuie daca ne-am „bucurat” (unii, nu si eu) ca a venit „tineretul” asta la conducerea federatiei. In definitiv, acest politruc tanar nu spune nimic niciodata. Ati avut rabdarea sa-l ascultati macar 5 minute? Are un talent incredibil sa vorbeasca nimic, e un fel de „boc” al fotbalului (emil boc), am ajuns fim condusi de Mr. „Nimeni cu acte” doar pentru simplu motiv ca are o anumita varsta. Trista tara mai avem….Parerea mea este sa ducem ideea asta chiar mai departe, avem sanse mai mari sa se „miste” ceva in fotbalul nostru daca o sa avem viitorul presedinte FRF un baiat din clasa a X-a a unui liceu. Eventual sa gasim tot unul cu ochelari ca sa „para inteligent”, nu conteaza ca e repetent sau ca nu are treaba cu fotbalul….

gio (76 comentarii)  •  1 aprilie 2015, 8:33

cam urat acest atac la burleanu via kovacs. hagi isi injura si jigneste jucatorii ca la usa cortului la fiecare meci dar acum facem caz pt un „you are nothing” scos din context? Poate ca ala micu si-a luat-o in cap, era logic sa-i scoata fumurile, pana la urma deocamdata hagi jr. e inca un nothing nu?

adrian_hora (26 comentarii)  •  1 aprilie 2015, 8:35

„fanfaron habarnist” LOL

marciuc (1 comentarii)  •  1 aprilie 2015, 9:21

Ioanitoaia sa mai lase pe altii iar fiul lui Hagi trebuie sa confirme. Hagi nu controleaza tot

emil (28 comentarii)  •  1 aprilie 2015, 9:22

In orice tara civilizata cand ii spui unui copil cae e un nimic, poti avea extrem de grave probleme cu cei de la protectia copilului. Aici la mine pe strada, daca i-ar fi spus cineva copilului meu ca e un nimic, nu l-as fi injurat. Si nici n-as fi scris o scrisoare deschisa… Daca intelegeti ce vreau sa spun…

alb_rosu_in_VN (171 comentarii)  •  1 aprilie 2015, 9:29

De acord cu Gio. Pana una alta baiatul lui Hagi n-a demonstrat nimic in fotbal. E inca tanar, de acord, dar tatal sau la aceeasi varsta facea deja valuri in Divizia A la Farul. Probabil ca si-a luat-o in cap ca e baiatul lui Hagi, dar Ianis ar trebui sa-si vada lungul nasului. Cu aceasta atitudine nu e de mirare ca avem rezultatele pe care le avem la juniori, tineret si chiar la nationala mare, unde ne chinuim sa nu ne egaleze Feroe.
Cat despre Burleanu, asa, din afara, discursul sau arata bine, insa cred ca e mai mult vorba de el. Adica mai mult marketing decat productie.

Comentează