Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

“Naționala” fluierată

Deși asistența i-a încurajat duminică la Ploiești, mai ales în startul reprizei secunde, dar i-a și fluierat în final, “tricolorii” s-au supărat pe public. Vorba lui Keșeru, “parcă evoluam în deplasare, nu acasă!”. Din păcate, autorul golului victoriei nu poate […]

luni, 30 martie 2015, 4:44

Deși asistența i-a încurajat duminică la Ploiești, mai ales în startul reprizei secunde, dar i-a și fluierat în final, “tricolorii” s-au supărat pe public. Vorba lui Keșeru, “parcă evoluam în deplasare, nu acasă!”. Din păcate, autorul golului victoriei nu poate fi luat foarte în serios după ce a declarat, lăsîndu-ne pe toți cu gura căscată, că “am jucat entuziasmant”! Singura explicație pentru această enormitate e că a glumit.
Cînd se strîmbă la cei 13.000 de oameni din tribune, apropo, în ciuda faptului că ambele echipe sînt în urma României în clasamentul grupei preliminare, Ungaria și Grecia au strîns în aceeași zi la Budapesta peste 22.000 de spectatori!, fotbaliș-tii noștri ignoră esențialul. Anume, că ploieștenii și-au cumpărat bilete și au venit la stadion cu intenția de a susține “naționala”.

Publicul n-a părut de rea-credință. Evoluția slabă a reprezentativei, mult sub așteptări, i-a schimbat însă atitudinea pe parcurs. Merită ascultat și Torje în clipa în care afirmă că “oamenii vor uita curînd că am cîștigat chinuit, vor privi clasamentul și vor vedea că sîntem lideri”.

Corect, numai că, reversul medaliei, celor veniți pe ploaie și pe frig nu le poți cere să aplaude o echipă care nu place, anostă, ștearsă. Firește că trebuie ținut cont de rezultat, iar cele 3 puncte atîrnă greu. Lumea merge însă la stadion și ca să se bucure, cu gîndul la spectacol. Altminteri, stă la televizor și bea bere.

Circulă versiunea că Federația s-a orientat greșit stabilind ca meciul să se dispute pe “Ilie Oană”. Normal era ca factorii de decizie să știe că Ploieștiul e un fief tradițional anti-Steaua, între Petrolul și Steaua existînd o veche și irecon
ciliabilă rivalitate. Șefii FRF mai erau datori să-și imagineze că, Steaua conducînd detașat în Liga 1, ex-stelistul Iordănescu va selecționa numeroși jucători din Ghencea ori plecați de acolo. Implicit, și că publicul ploieștean nu va muri de dragul acestora. Că-i va întîmpina cu aceeași ostilitate cu care se manifestau steliștii contra dinamoviștilor din “națională” și pe vremea Generației de Aur, cînd inclusiv Lupescu și Răducioiu erau huiduiți copios în Ghencea.

Cum Papp, Chiricheș, Pintilii, Sînmărtean, Pre-peliță, Ad. Popa, Rusescu, Cr. Tănase și Keșeru au intrat duminică în categoria menționată mai sus, tribuna nu s-a sfiit să-i fluiere.

Ea nu l-a ovaționat nici pe Iordănescu, ale cărui surprize de ultim moment, titularizările lui Ad. Popa și Rusescu, n-au convins. Generalul i-a înlocuit pe amîndoi în repriza secundă, dar s-ar fi impus să-i schimbe mai repede. Cel mai tare a enervat selecționerul atunci cînd, în minutul 86, a introdus un închizător (Prepeliță), nu un atacant (Bumba ori Fl. Andone), transmițînd astfel mesajul că apără cu dinții, ba și pe teren propriu, un 1-0 cu Feroe, mărunt și lipsit de glorie! Firește, nici mișcarea cu pricina n-a plăcut.

Am spus-o ieri și o repet azi: sînt importante cele 3 puncte, foarte importante. Ele sporesc șansele “tricolorilor”, serviți și de remiza albă înregistrată la Budapesta, de a se califica direct la Euro 2016. Dincolo de ele s-a aflat însă un joc mohorît, buimac, steril.  E ceea ce ar trebui să admită, uitîndu-se în oglindă, și cei în cauză.

Comentarii (75)Adaugă comentariu

Guritza (11 comentarii)  •  30 martie 2015, 22:25

Nu va mai agitati ca nationala a fost fluierata prea putin.

io (24 comentarii)  •  30 martie 2015, 22:27

Intr-un meci in care raportul ocaziilor (mari!) a fost de 20-2 nu inteleg cum presa romana poate sa sustina ca meciul a fost anost. A, ca nu a fost 18-0 cum dorea presa, e altceva. Personal nu am avut nicio emotie tot meciul. Nu zic ca a fost bestial, dar era clar ca il controlam total. Pacat de ratarile imense.

io (24 comentarii)  •  30 martie 2015, 22:30

Si inca ceva.

Fluieraturile au inceput cu introducerea lui tanase. Se pare ca nici un antenor nu intelege ca suporterii nationalei il considera pe Tanase inutil echipei. Un jucator care nu are de ce sa fie convocat si nu trebuia convocat niciodata la echipa nationala. Abia apoi a degenerat totul. De merea Tanase ala si dadea un sut misto, o bara, un calcai sau ceva, tacea suporterul malc. N-a facut nimci si a alimentat nemultumirea suporterilor. Ce naiba vad antrenorii la el, numai ei stiu.

Dansatoarea (2118 comentarii)  •  30 martie 2015, 22:38

Sa punem viza in republica Ploiesti pentru seful FRF primul.
Nea Ovidiu, de ce faceti bre cenzura tip secu din nou?
Revenim in epoca de acum 25ani?
De ce nu-mi lasati postul anterior?

Macovei (52 comentarii)  •  30 martie 2015, 23:19

@IO #52. Beeei, desteptul lui peste prajit, nu ai avut nicio emotie nici cand faroezii erau sa egaleze in prelungiri. Si cine a fluierat in tribune, publicul sau presa, ia du-te matale si canta la alta masa.

Alin Rusu (626 comentarii)  •  31 martie 2015, 6:18

Lasati-o pe Dansatoarea sa se exprime pentru ca ea e geniala! O cunosc din Dansul sabiilor, nu mai bagati pumnul in gura oamenilor iluminati!

Tinel (19 comentarii)  •  31 martie 2015, 6:39

Luati aminte la ce posteaza Nicole #41. Poate ca in ce scrie ea (el) e cheia problemei.

Ramon (127 comentarii)  •  31 martie 2015, 7:22

@ javretix: așa-i in fotbal, nu știi niciodată ce se va întâmpla. În 1985 mă înghesuiam în metrou, mai mergeam câțiva km pe jos, cumpăram bilet și vedeam cum Irlanda de Nord ne-a bătut cu 1-0, pe fostul 23 August. Acu, cel puțin, au bătut, suntem pe primul loc, sperăm să nu pierdem la Belfast (ca in 1984). Rămâne un spectacol de prost gust la care ați asistat, dar câte spectacole bune mai găsești azi, incepand cu 2-16 noiembrie ?

eu (2 comentarii)  •  31 martie 2015, 8:14

Inapoi la origini

Ceea ce uita deseori, si antrenorii si jucatorii, care spun ca cele 3 puncte conteaza, este ca la originea lui, fotbalul este un joc pentru spectacol, de aia are atati sustinatori in intreaga lume, de-a lungul istoriei.
Inteleg ca astazi se invart sume uriase, dar asta nu cautioneaza aceste declaratii si comportamente. De aia la Barcelona, Madrid, chiar daca au atatea titluri etc, lumea e nemultumita cand joaca prost. Sigur ca exista o discrepanta mare intre noi si ei, dar principiul ramane. Asa ca sa ne mai lase cu cele trei puncte si ca sunt mirati ca nu vine lumea la stadion. Asa ca…o lectie de istorie nu a omorat pe nimeni!

alex (3 comentarii)  •  31 martie 2015, 8:14

Este de neinteles faptul,ca ceia ce a vazut un stadion, o lume intreaga-jocul fara orizont ,bilbieli de incepatori, pase la intimplare numai la coechipiri nu, etc,etc,iar ei vorbesc „de victorie” Golul inscris a fost o intimplare,sa-ti vina mingea din bara in fata si tu sa intinzi doar piciorul pentru a o introduce in plasa. D-le,dar absolut toti jucatorii dar chiar si vestitul g-ral o tot tine cu cele trei puncte, si nici un cuvint despre joc. Atita lipsa de bun simt ,rar mi-a fost sa vad. Daca nu se ivea acea ocazie INTIPLATOARE si se termina 0-0 cear mai zis d-ul g-ral??? teren moale. un argument de risul copiilor. Am vazut meciuri disputate pe ploaia torentiala ,dar jucatorii se luptau din toate puterile si cu vremea si cu adversarul. Ori in cazul de fata ,cel ce primea mingea ,nu stia incotro s-o dea,si atunci o bubuia spre poarta adversa,astea erau indicatiile pe care „le-a respectat jucatorii”?? sau o bubuiau pentruca era terenul moale.D-lor jucatori si conducatori, chiar nu realizati ca noua privitorilor ne era sicer rusine ca va vede o lume intreaga cum mimati fotbalul pe teren ??? Va bucurati ca o sa va calificati??(cu asa joc nu cred) si daca in cazul calificarii,faceti aceias figura si acolo, nu mai bine sa nu mai mergeti mai departe??? Va placut cum a luptat Grecii la Budapesta ??? Voi de ce nu faceti la fel??? RUSINE SA VA FIE LA TOTI.

jos_cenzura (102 comentarii)  •  31 martie 2015, 8:22

Introducerea lui Prepelita a fost dictata de circumstante. Iar faptul ca fanii de la Ploiesti sunt niste cocalari lipsiti de creier nu are nimic de-a face cu evolutia nationalei. Mai tineti minte cum isi apara galeria pe ultrasul ala care l-a pocnit miseleste pe Galamaz?

corneliu (10 comentarii)  •  31 martie 2015, 8:52

SUPÓRTER ~ă (~i, ~e) m. și f. Persoană care simpatizează și susține cu pasiune o echipă sportivă sau anumiți sportivi, când au loc competiții cu participarea lor!! Asa scrie la dex! Dar petrolistii care au facut ilegalitati cu bani publici si mai sunt si needucati, neavand jucatori la nationala, numai jucatori straini, frustrati, au inceput sa fluiere la instigatiile mass-media a lui Tanase!! Unde dai si unde crapa! Delicventii beti, scuipati de Tanase, erau sclavuu angajati de MApN!! Recomandarile FIFA sunt ca in momente in care se produc evenimente reprobabile, ele sa nu fie promovate, iar ;a noi mass-media cu „manie proletara” instiga opinia publica!! Semeni vant, culegi furtuna si asa ai subiecte grase!!

eu (2 comentarii)  •  31 martie 2015, 9:09

corneliu,

La acel meci, in tribuna a -II a, spre care a scuipat Tanase si spre care Chipciu a facut la fel, erau in jur de 800 de oameni, toti erau „delicventii beti, s sclavuu angajati de MApN ? Intreb si eu…

Marean (270 comentarii)  •  31 martie 2015, 9:22

@jos cenzura #61. Sper ca o dai pe gluma cand afirmi ca toti spectatorii care au fluierat la Ploiesti erau niste cocalari. In caz contrar gresesti rau si calci lumea pe nervi.

Ninu (44 comentarii)  •  31 martie 2015, 9:27

Nici jucatorii nostri nu mai sunt cei de odinioara, dar nici spectatorii. Si mai trist e ca nu mai sunt nici ziaristii. Cei de azi nu fac altceva decat sa atate si sa umble cu fitile. Nu ma refer la Dl. Ioanitoaia, totusi mai echilibrat ca tinerii sai confrati.

arcus (2 comentarii)  •  31 martie 2015, 9:31

Suntem ca si calificati la Euro iar unii isi fac un titlu de glorie din a cauta noduri in papura. Grecii ce sa ma spuna ca au pierdut acasa cu Feroe, sa se impuste in masa? Niciodata in istorie presa romana nu a facut pe desteapta ca acum. Are mereu critici si niciodata solutii.

Vamesu (13 comentarii)  •  31 martie 2015, 9:34

Tipic romanesc e fenomenul ca in urma razboiului sa se arate multi viteji…Daca erati asa competenti trebuia sa spuneti toate astea inainte de meci, nu dupa…Nu am citit nicaieri ca Adi Popa si Rusescu nu trebuiau bagati…

coco (401 comentarii)  •  31 martie 2015, 9:55

Bine zis. Adanc.

vasile (4 comentarii)  •  31 martie 2015, 10:01

O sa mergem in Franta pentru ca, vorba lui Geambasu intr-un alt articol, o sa fie un campionat european la care doar Gibraltarul nu se califica.

Baba Novac (16 comentarii)  •  31 martie 2015, 11:02

Sincer, nu ma asteptam ca si dvs sa faceti din tantar armasar. Ma asteptam la altceva, dar dorinta de scandal molipseste.

Bocanci (24 comentarii)  •  31 martie 2015, 13:47

Maestre, publicul ii fluiera pe Raducioiu si Lupescu fiindca nu jucau nimic niciodata, nu fiindca erau de la Dinamo. Ce, pe Klein sau Sabau ii injura careva?

adriano (3 comentarii)  •  31 martie 2015, 14:40

Domnule Ioani-nitoaia(apropo Prepe-pelita),cu tot respectul dar va acuz de duplicitate.Procedati la fel ca publicul ploiestean si mergeti la 2capéte :daca am fi castigat de pe la 3-0 in sus,” meritul”ar fi fost al oaspetilor tinand cont de pozitia modesta din clasamentul u.e.f.a. s-a vazut clar ca publicul ploistean a transformat spectacolului intr-o confruntare personala cu jucatorii stelei,dar baietii le vor da replica cuvenita joi pe national,sant convins!la 1-0 si cu un public ostil,securizarea rezultatului prin introducerea pe final a lui prepelita,mi s-a parut o decizie oportuna a unui antrenor cu experienta competitionala,dumneavoastra nu?

vasim (144 comentarii)  •  31 martie 2015, 15:48

Gibraltarul, Grecia poate Olanda nu se califica, in rest cam toata lumea buna…

alb_rosu_in_VN (171 comentarii)  •  31 martie 2015, 16:25

Corect articolul. Sper ca cei vizati sa invete ceva din asta.

tot eu (1 comentarii)  •  31 martie 2015, 20:45

Cine nu a fost prezent pe stadion mai bine ar tace.Nu spune nimeni de provocarea fanilor din Ploiesti.In programul de meci Petrolul este petrolul iar tricolorii sunt Tricolorii.Ciudat, nu cred, mai degrabă intenționat.Si despre bunavointa fanilor, priviti meciul pana in momentul in care antrenorul-agent alege sa bage in teren jucători de la rivala Petrolului in detrimentul unor jucători de perspectiva( pesemne trebuia ca Tanase & sa fie antrenați in vederea meciului care urmează).După meci același antrenor a continuat sa arunce săgeți către Petrolul, cum ca terenul nu era bun etc., uitând ca organizator a fost federația care il plătește iar stadionul este al municipiului( primăriei) si nu al clubului.

Comentează