Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Un tupeist

Dacă pentru orice tehnician pledează rezultatele, atunci Doru Isac n-are cu ce se lăuda pînă la 52 de ani, chiar n-are! Nu-l recomandă recentul 0-6 suferit în Anglia de selecționata Under 19, la timona căreia a ajuns pe bază de […]

miercuri, 1 octombrie 2014, 8:24

Dacă pentru orice tehnician pledează rezultatele, atunci Doru Isac n-are cu ce se lăuda pînă la 52 de ani, chiar n-are! Nu-l recomandă recentul 0-6 suferit în Anglia de selecționata Under 19, la timona căreia a ajuns pe bază de dosar, dar trebuie că a contat faptul că i-ar fi fost asistent lui Wenger în Japonia. Isac a obținut acolo, la Universitatea Chukyo din prefectura Aichi, diploma de “doctor în analiza cognitivă a fotbalului”.

Dincolo de amănuntul că universitatea menționată, particulară și înființată în 1954, se înscrie alături de alte 55 ce funcționează în zona Aichi, informația de mai sus nu se confirmă, e mincinoasă. Conform CV-ului lui Arsene Wenger, dar și arhivei clubului Nagoya Grampus Eight, francezul a plecat de la NGE pe 30 septembrie 1996, în vreme ce românul a devenit director tehnic la Grampus, potrivit pro-priei versiuni, anul următor, în 1997!

Întrucît cei doi n-ar fi avut cum să se întîlnească, Isac o fi asistat la vreun antrenament al lui Wenger și atît. Logic, în calitate de “technical director”, cum se autoprezintă, trebuia să-i fi fost șef lui Wenger, ceea ce nu-i de crezut! E bună doar de glumă.

În fine, probabil că la fel de reale sînt și titlurile de campion pe care Isac pretinde că le-a cîștigat la juniori în Japonia, în Singapore, în Arabia Saudită și în Qatar. În măsura în care, avansat ditamai lectorul la Școala de Antrenori a FRF alături de nu mai puțin reputatul Mario Marinică, doctorul Isac posedă vreo dovadă a succeselor sale, îi stăm la dispoziție.

De neînțeles însă cum unii care n-au antrenat niciodată, deși Marinică a trecut pe la Rocar și pe la Cimentul Fieni, îi învață pe alții să antreneze!, dar vom mai dezbate subiectul. N-aș fi insistat nici asupra lui Isac dacă acest no name n-ar fi sărit la gîtul lui Gică Hagi într-un interviu găzduit de prosport.ro.

Fără să realizeze ridicolul la care se expune, Isac a declarat, uluitor, că nu se uită la meciurile din Liga 1, fiind pesemne ocupat să-i citească pe Schopenhauer și pe Kant!   Deraiază de-a binelea atunci cînd se înfierbîntă: “delirul pe care îl are Hagi este acceptat. El știe tot. Poate să fie critic literar, să vorbească despre Iliada, poate să fie doctor, să vorbească despre patologia cancerului de col uterin și să vorbească despre Pițurcă. Că el știe. Asta e drama cea mare, că îl acceptă societatea”.

Indiferent ce părere ai despre Hagi, cu care eu însumi m-am ciorovăit uneori, că-l consideri cel mai bun jucător tricolor din istorie sau nu, trebuie să-l respecți pentru ce a făcut și ce face în fotbal. Nu te împiedică nimeni să-l contrazici. Ești liber să-l și contești, să zici că n-are stofă de antrenor, dar ai datoria să nu-l insulți. Te obligă amintirea numeroaselor bucurii pe care Gică le-a oferit românilor de-a lungul timpului. Iată de ce orice om cu capul pe umeri se miră, sau chiar se indignează, cînd citește elucubrațiile lui Doru Isac, produsele unei gîndiri lipsite de logică, de măsură, de decență. Care greșește confundînd tupeul cu valoarea și invers.

Spre finalul dialogului invocat, Isac a ținut să precizeze, faraonic, că “am venit în România să excelez”. Pînă acum, luînd în calcul bătaia din Anglia și interviul din ProSport, nu și-a atins deloc scopul. A reușit să se facă însă de rîs. Asta da, din plin.

Comentarii (117)Adaugă comentariu

george (32 comentarii)  •  1 octombrie 2014, 17:19

„Normal” articolul, la cata spaga ti-o fi dat gica hagi, d-le
Ioanitoaia !?….( sau matale-scuze!…-nu cunosti …ter-
-menul?? / E ca in „Morometii” : „noi obisnuim” !!….)

ion (2 comentarii)  •  1 octombrie 2014, 17:45

hagi un mare fotbalist….antrenor spre mediocru….toti avem dreptul sa vorbim si sa avem pareri…parerea altora in opozitie cu hagi nu este un act de lese-majeste….si eu cred ca isaila nu a umblat pe aratura!

Bluespy (2 comentarii)  •  1 octombrie 2014, 17:45

Sincer…incep sa cred ca daca ai o alta parere decat a unui „mare sportiv” ajungi un nimeni…Poate nu a-ti vazut meciul Andora-Romanaia U17…Dar din pacate…Chiar are dreptate D.Isac…Ianis Hagi la 17 ani (cred ca el era capitanul Romaniei) nu alerga exact ca si tatal lui la 36 de ani…pase cu exteriorul (cu latul nu se poate cand esti HAGI),driblinguri pe care nu reusea sa le faca in fata unor jucatori care nu cred ca au jucat fotbal decat in curtea scolii (din fericire l-a schimbat Raducioiu la pauza).Eu personal cred si stiu ca exista (de ex la Lic Banatul in Tm la „U” Cluj)jucatori cu vreo 2-3 clase peste nr.10,nr.11,nr.9 si antrenori cu o clasa sigur peste Raducioiu care orice se intampla striga „Bine Ianis,Nu-i nimic Ianis” si copilul nici nu atingea mingea….dar ridica din maini si se certa cu arbitrul…Oameni buni chiar am uitat ca pana la Hagi sunt zeci de ROMANI care merita apriciati?Eu de exemplu sunt mandru de Mircea Eliade si de Cioran,nu de locul 6 la CM 94 de Nadia de Nastase (ca sportiv),dar unii imbatranesc urat si altii frumos.Cand vi cu ura si spui ca ce cauta o femeie in bikini la federatie inseamna ca esti un batran „ofilit”…Pai du-te tu in bikini „mare” Hagi…dar tu de abia stii sa faci o fraza cu subiect si predicat dar mai sa conduci un program de marketing…la fel ca si „marele manager” de cumnat…daca nu iti dadea M.Sandu DOAR tie bani timp de 4 ani de la UEFA poate acuma erai la acelasi nivel ca si Bragadirul.
D-l Ioanitoaia…ce ar fi sa-l intrebati pe M.Sandu si pe G.Hagi cati bani s-au dus de la UEFA pentru copii catre Viitorul si cati catre celelalte grupe de copii din tara?Ar fi interesant…dar…ca si Maestrul Radu Beligan…cateodata ratati momentele in care e mai bine sa taceti stimabile.

Machedonul (22 comentarii)  •  1 octombrie 2014, 17:48

Continui de unde a terminat domnul Cristi Parvanescu.
A spune despre Hagi ca nu a reusit ca antrenor asa cum ne- a incintat ca jucator este un lucru. A-l ataca pentru a face jocuri politice este altceva!
Cu cine vreti sa ne mindrim?- cu cei care stau pe jos si cersesc la usa tuturor magazinelor din Europa si afirma ca Romania nu le da voie la scoala, nu le da voie sa munceasca si nu le da case fiindca sunt romi?! Treziti-va odata! Stiti citi ani au trecut de la 1989? Incercati sa-i sustineti pe cei care vor sa realizeze ceva si prntru tara si prntru ei. Cu stima

adi (26 comentarii)  •  1 octombrie 2014, 18:50

Hagi a fost un mare fotbalist roman. Acest lucru nu poate opri pe nimeni sa nu il critice cand bate campii.
Intreb si eu justitia si opinia publica din Romania cum este posibil ca un infractor condamnat la 10 ani inchisoare sa fie „angajat” la o Academie ce lucreaza cu copii ,sa dea sfaturi!!!!!! Ce sfaturi sa dea un infractor unor copii!!! Cum se fura? Cum se ameninta? Cum se da mita? Cum se cumpara oameni ?Cum se injura?Cum se minte non-stop? Cu ce sfaturi va ajuta acest infractor d-nule Hagi? Acest puscarias va facut troaca de porci cand ati sesizat ca a luat clubul Steaua abuzim!!
Poate ca exagereaza un pic d-nul Isca ,dar pe alocuri are si dreptate.Si treminati cu No Name- ,va descalifica-ti ca oameni.

bbb (15 comentarii)  •  1 octombrie 2014, 20:46

Nea Ovidiu lasa vrajeala…Doru Isac are perfecta dreptate in ceea ce il priveste pe „zeul” hagi.

popor (12 comentarii)  •  1 octombrie 2014, 21:25

nea doru isac franghie,sapun lumanarea si ai plecat! nu iti va simti nimeni lipsa. ba chiar va fi sarbatoare…

Jeannot (40 comentarii)  •  1 octombrie 2014, 22:41

#107. Tata, intai invata gramatica de clasa a 2-a si abia apoi apuca-te sa dai sfaturi cuiva. Pana nu inveti sa scrii corect, ocupa-te de altceva.

Marius (63 comentarii)  •  1 octombrie 2014, 22:51

Personal nu l-am auzit pe Hagi vorbind public despre altceva in afara de fotbal. Nici macar despre politica. Poate doar cand in reclamele la texaco… am fost socat cand am vazut citatul cu Iliada, am zis ca omul asta trebuie sa fie nebun sa zica asa ceva despre Hagi. Vrea sa induca opiniei publice ca Hagi ar fi un fel de Elvis, caruia nimeni nu indraznea sa-i rupa lumea imaginara in care traia, ceea ce este complet fals si imbecil.

ZAMFIR (10 comentarii)  •  2 octombrie 2014, 0:42

Este incredibil ce se intimpla aici .Comentariile pline de ura la adresa autorului si a lui Hagi te fac sa te gandesti serios la ce ai de facut in tara asta sau daca nu cumva e bine sa pleci. Ca acel individ (isac )are sau nu dreptate e dreptul fiecaruia sa judece dar sa spui asemenea vorbe cum a spus el si cum spun astia de comenteaza e ingrozitor de suportat. Sunt atit de multe si pline de fiere ca te poti gindi ca vorbesc despre oameni care toata viata au facut numai nelegiuiri nu despre cel mai bun si printre cei mai patrioti fotbalisti(am batut ungaria prima oara in istoria nationalei cind s-a intors el ) si despre cel care a facut prima emisiune adevarata de analiza a fotbalului si care a dat sansa de a se apara cu imagini si celor mai amarati . Daca nu era „Procesul etapei” nu se termina cu blaturile cooperativei si furturile arbitrilor (corpodene) din divizia A. Ideea asta cu fotbalul romanesc furat si adus la faliment de sandu si gasca care o au in cap majoritatea celor care vitupereaza pe aici e fundatia pe care vrea burleanu sa construiasca ceva. Apoi daca e asa nu va face nimic, decat ce a facut cel la care a fost consigliere.Va crea un scandal oribil,un razboi care sa minjasca orice exista bun sau rau ,un atac la toate valorile mari sau mici care ca orice om din lumea asta au si sensibilitati si greseli si chiar si fapte cu care le este rusine si ne este rusine. Dar ce folos ai ca scoti in fata virilele aventuri ale lui Ilie nastase ,viata sexuala a Nadiei si gramatica lui Hagi. Asta conteaza ? nu conteaza mai mult ca Hagi a jucat cu inima si cu sufletul pentru ROMANIA,ca a venit in TARA cu banii lui si a facut cu ei o scoala fie ea si de fotbal,a dat sanse unor copii sa isi faca un viitor si poate din ei unii vor reusi sa faca ceva si pentru ROMANIA. Revolta pe care o simt cind citesc ce scrieti, ma face sa cred ca nu meritati multi dintre voi oameni de felul lui Hagi si Ioanitoaia . Nu, voi meritati „valori” internationale doru isac ,burleanu,chivorchian, ziaristi cretini ca banciu ,badea,boanches,turcescu,dan diaconescu si nu in ultimul rand va trebuie un regim D.N.A. care sa refaca tara cu ajutorul s.r.i.(securistii din regimul comunist si urmasii scoliti de ei) prin arestarea unora ca Gica popescu care au dat si banii inapoi si au bagat alte milioane in tara (citi bani a luat Craiova pe el),sa bage la puscarie pe oricine se opune lui burleanu si sa vina dorulet isac sa faca fotbal de nivel inalt asa cum a facut el in belgravistan. RUSINE SA VA FIE CA INJURATI PE UNUL CARE SIMTE SI FACE CA HAGI PENTRU ROMANIA SI SA VA FIE RUSINE CA VA ADRESATI ASA LUI OVIDIU IOANITOAIA (MACAR VARSTA SA O RESPECTATI).Imnul de care nu se mai satura burleanu e de vis! de cosmar!

Blaugrana (1 comentarii)  •  2 octombrie 2014, 4:14

Hagi = un mare comicar „antrenorul clovn” de fotbal.
CV ul lui de antrenor, esuarea barajului cu Slovenia, Bursaspor 0-0-7 (agentul 007), Timisoara 3-4 meciuri, steaua 4 meciuri..vorba lui oaiatoaia asta no name pt hagi antrenorul

Nicu (1 comentarii)  •  2 octombrie 2014, 6:52

Hagi a fost un mare jucator de fotbal, si gata.A fost.Pentru asta nu trebuie sa stea nimeni drepti in fata lui, si fiecare are dreptul sa-si spuna parerea, iar cand este vorba despre el ca antrenor, trebuie sa recunoastem ca nu a facut nimic remarcabil, este un zero.
Si de multe ori vorbeste prostii, pentru ca atat poate.
Iar echipa lui, Viitorul, sa ne amintim cum a scapat in doi ani de retrogradare, iar anul acesta ce victorii are.
La Ceahlaul, care inainte luase „inexplicabil” trei puncte de la Steaua.
Hagi caracter, pai daca avea asa ceva, nu se pupa acum cu infractorul care l-a facut albie de porci.
Si ce face el acum pentru fotbalul romanesc?
I-l asteapta sa iasa din puscarie pe cumnatul infractor, ca sa puna apoi de o noua smecherie?

Cocosu (1 comentarii)  •  2 octombrie 2014, 7:59

Pt. „nea” Bluespy, ca domn sau doamna sigur nu este! Ce mi se pare indignant este faptul ca spune despre marele Hagi ca nu stie sa construiasca o fraza cu subiect si predicat (inteligentule, aia cu – doar – subiect si predicat e propozitie, nu fraza! Ex.: „Esti bou”)! Asta in conditiile in care el, literatul, scrie ceva mai sus: „Poate nu a-ti vazut meciul…”! Bai agramatule, „a-ti” e incorect in contextul pe care l-ai folosit; corect este „ati” – ati facut, ati vazut, ati mers, etc. In contra, „a-ti” se foloseste cam asa: „a-ti fi folosit orele de gramatica…”. Dar la tine, desteptule, nu este cazul, nu-i asa? Apropo, daca sunt prea multe cratime pe aici, sa nu ametesti citind, sunt folosite corect! Stii ce-i aia o cratima, nu?

silviu (37 comentarii)  •  2 octombrie 2014, 11:11

Cat de rai sunt unii.Daca siHAGI merita terfelit ,atunci cine e bun.Sa te bucuri ca retrogradeaza o echipa ce are ca scop cresterea copiilor si sa ramana echipe tinute artificial in viata de unii primari cu banii nostrii ,sau sa vorbesti de blaturi cand s-au vandut campionate ,numai sa-i gasesti cusur lui HAGI e prea de tot.Iar becali e acolo ca asa ne-a invatat UE sa facem mai multe pentru puscariasi decat pt. studenti.Nu era acolo era in alta parte .Totul are o explicatie si anume ca cei care-l terfelesc sunt précis ‘no name’ si in invidia lor toti ce realizeaza ceva sunt rai.Din fericire HAGI e CEZARUL si voi ramaneti doar niste simpli muritori.Apropo dati copilul la fotbal si spune-ti ‘sa ajungi ca doru isac.De ce oare toti vor sa ajunga ca HAGI.
AVE CEZARE….

dan (56 comentarii)  •  2 octombrie 2014, 15:15

Nea Ovi lasa-ne sau du-te la UEFA cu Sandel….

bazileon (167 comentarii)  •  4 octombrie 2014, 21:46

De ce ar avea nevoie Hagi sa fie aparat de dl nea OVI?
De la Isac ce-ar putea obtine?

Bluespy (2 comentarii)  •  6 octombrie 2014, 18:07

Pt Cocos….daca atata ai inteles din ce am scris…in primul si primul rand…eu pot sa fiu prostul prostilor…nu reprezint nici pe departe un formator de opinie,in schimb Hagi si Ionitoaia reprezinta…deci e o diferenta intre mine si ei.Citeste tot si o sa vezi cat de penibil esti ca ma corectezi in 200 de randuri doar cu o singura chestie….oricum e amuzanta situatia…ca nu vezi ce e in fata ta…oricum de cat timp nu am mai vorbit romana si am scris in romana…consider ca ma descurc suficient de bine pentru unul care NU este formator de opinie.

Comentează