Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Petrolul: facerea de bine

N-ar strica să ne bucurăm că, după despărțirea de U Cluj, Florian Walter promite să transforme Petrolul Ploiești într-o echipă cu veleități europene, care să atace locurile 1-5. Cu cît se vor întări mai multe cluburi, cu atît campionatul va […]

miercuri, 30 mai 2012, 3:06

N-ar strica să ne bucurăm că, după despărțirea de U Cluj, Florian Walter promite să transforme Petrolul Ploiești într-o echipă cu veleități europene, care să atace locurile 1-5. Cu cît se vor întări mai multe cluburi, cu atît campionatul va fi mai puternic și mai bine reprezentat pe plan internațional. La asta ar trebui să visăm.

Destui s-au arătat însă contrariați că noul investitor, atras în Prahova și de vechiul său asociat Dan Capră, nu l-a oprit pe antrenorul Gigi Mulțescu, ci l-a instalat în locul acestuia pe Mircea Rednic, care tocmai eșuase, pentru a șaptea oară, în tradiționalele tratative cu Standard Liège. Sau pentru a zecea oară, greu de ținut minte!

Deoarece se atașaseră de Mulțescu, fanii Petrolului n-au ezitat să-și arate nemulțumirea. Vreo 500 s-au strîns deunăzi să ceară continuarea colaborării cu fostul tehnician, dar nu i-a băgat nimeni în seamă. Au protestat degeaba. Aflîndu-se în joc banii lui Walter și ai lui Capră, cu precădere ai celui dintîi, sigur că e dreptul lor să numească antrenorul. Al lor și numai al lor. Cine plătește decide, așa ar trebui rînduite lucrurile ca treaba să meargă strună. Doar că între teorie și practică se întinde drum lung.

În paralel cu punerea pe liber a lui Mulțescu, pe suporterii “lupilor” i-a deranjat și faptul că Rednic a sosit de la Astra, cunoscut și recunoscut fiind amănuntul că formațiile din același oraș se iubesc precum șoarecele cu pisica! Infinit mai numeroși, fanii găzarilor nu par entuziasmați de sosirea Puriului.

Într-un moment în care zvonurile se bat cap în cap, auzindu-se chiar că un fond de investiții britanic, legat și de suedezul Sven Goran Eriksson, ar umbla să cumpere clubul, statistica îl recomandă pe Mulțescu.

Pentru că a găsit Petrolul cu 19 puncte din 23 de etape și a realizat 20 în următoarele 11 meciuri! A preluat echipa de pe poziția 17 și a terminat pe 14, dar a dus-o la un moment dat pe 11, după care, asigurîndu-și prezența în Liga 1, a pierdut acasă, ba și cu 0-3, cu deja retrogradata Sportul!

Grație unui tur de forță care a salvat o garnitură ce părea condamnată, Mulțescu trebuie considerat unul dintre performerii sezonului de primăvară. Alături de Reghecampf, de acord că în urma acestuia, dar înaintea celorlalți colegi de breaslă.

Din păcate însă, modul în care tehnicianul în discuție a fost izgonit, i s-a trîntit ușa în nas, constituie încă o dovadă că fotbalul nostru obișnuiește să încurce borcanele! Că nu știe să răsplătească meritele și nici să prețuiască valorile.

Vorba lui Mulțescu însuși, rostită recent la Recursul etapei: Rareori o faptă bună rămîne nepedepsită la noi!”.

Comentarii (72)Adaugă comentariu

Nicku (1 comentarii)  •  31 mai 2012, 0:02

@PAP

Intr-adevar, echipa de fotbal Petrolul Ploiesti este ca un virus pentru suporterii adevarati . Eu locuiesc in Franta si am pe perete , in camera mea, esarfa cu Lupii Galbeni. Nu uitati , candva , in viitor, unul dintre noi, mai norocos, care va face o avere peste hotare, se va intoarece in Ploiesti si va sustine financiar echipa noastra favorita.
Mai „ne auzim”…

John Doe (6 comentarii)  •  31 mai 2012, 0:34

Scrieti „degeaba” si Dvs si intreg „ziarul”.Peste tot in lume e vorba numai de bani de „business”.Sportul ” de placere” e deja pe locul „T”.Walter, Becali,Copos sau Borcea nu conteaza in lumea busnisse-ului. Sunt prea saraci pentru europa.
Pacat ca 5-6 miloane de sustinatori „a nu stiu ce” „zi de zi ” se contreza pe GSP.
Dupa 20 de ani de „investitii” in fiecare club toata lumea se plinge ca „nu mai sunt bani”.Trebuie sa fii intr-adevar idiot sa investesti intr-o afacere care nu merge.Prin natura lui omul este un mare egoist:de aici si concluzia sa-ti investesi averea intr-o afacere paguboasa –> esti un mare idiot sau toul e un teatru „ieftin”.
Gsp traieste din publicitate: „un gazetar” comentand decizia Nasuliui cu privire la exculdera Craiovei” ” sa vedem,sper sa …,poate” ipocrizie maxima.”
Acum citeva zile „Walter pleaca de la Cluj pt ca nu a primit contracte cu primaria” De ce a venit la Ploiesti?–>pentru performanta nu?.
In ziua in care nu va mai fii nici un spectator,telespectator-comantator, reporter sau mai stiu eu ce, pe stadioane sau aiurea.Abia atunci fenomenul sportiv si de businesses va fii capabil sa renasca pina atunci nimic „vorbe goale „.
Sper din toata inima ca Cehia shi Olanda sa porneasca ca favorite in lupta cu Filanda si Aberbajan in Linchenstain.Sa cistige echipa care si-a dorit mai mult victori si pers sa fie bine ca sa nu fie rau.

Cele bune,

Nuca (3 comentarii)  •  31 mai 2012, 4:19

BAI ROMULUS PAPP DE ZERIN ACOLO IN CANADA IN CALGARI DA-TI CU CROSA_IN C…. CA SA NU ZIC TESLA VORBESTI ANOMALII AI LUAT CEVA DROGURI AI BAUT WISKY SAU ESTI BATUT IN CAP BOZGOR DE TREI PADUCHI ASA SE VORBESTE DE CINEVA CARE TE-A SALVAT MULTESCU MERITA SA RAMANA LA PLOIESTI SI AR FII ARATAT CA STIE SI ESTE CALIFICAT SA FACA PERFORMANTA, PACALICI …..

voicu pop (2 comentarii)  •  31 mai 2012, 7:41

sunt suporter cfrist, dar pe petrolul o sa o ia dracu in curand, este o echipa blestemata, ei cred ca se pot inalta , ca pe o gramada de rahat, pe nenorocirea concitadinei noastre?

flxn81 (7 comentarii)  •  31 mai 2012, 7:46

Multescu nu a ezitat sa ia echipa intr-o situatie disperata, a facut puncte in 11 etape cat va face vivi in toata cariera sa in liga 1 si a dat posibilitatea acestor investitori sa ramana in liga 1!!!! rednic a refuzat echipa in situatia critica, dar a preluat echipa cand sunt bani si jucatori!!! sa-i transmita cineva ca antrenorii buni se vad atunci cand fac din „puriu” bici, nu atunci cand antrenezi niste jucatori care oricum fac ce vor si cum vor pe teren!!! una peste alta, Multescu este un domn, in timp ce puriul este un personaj care este departe de a se numi OM!!!

bogdan (3 comentarii)  •  31 mai 2012, 8:00

pt member!nu am refeream la transferuri!ci la ati muta jucaria(toata echipa) de la o echipa la alta!da te faci ca nu intelegi!nut epoti bucura pt ca s-a intarit o echipa si alta este lasata sa se destrame!numai la noi se intampla asa ceva!in rest ,macar bine ca-i duce la petrolu si nu ii duce la chiajna ,urziceni sau alt sat de pe langa bucuresti!

misu (27 comentarii)  •  31 mai 2012, 8:41

Ai dreptate Voicule. Forta CFR Cluj.

mihail-ploiesti (8 comentarii)  •  31 mai 2012, 9:04

domnilor, walter vine la ploiesti numai ptr. ca la cluj nu i-au mers afacerile. ptr. ca nu areusit sa-i pacaleasca pe edilii clujului sa incheie contracte cu firmele lui.la ploiesti spera sa elimine firmele lui prigoana, care de bine de rau tin ploiestiul printre cele mai curate din romania.d-l walter a declarat ca nu va veni ca investitor, ci va veni numai cu jucatorii.in situatia aceasta, va aranja prin jucatorii sai orice meci, mai ales cu dinamo…petrolul isi va pierde identitatea si se va bate ptr. evitarea retrogradarii. HAI PETROLUL.

Catalin (1 comentarii)  •  31 mai 2012, 9:05

“Aflîndu-se în joc banii lui Walter și ai lui Capră, cu precădere ai celui dintîi, sigur că e dreptul lor să numească antrenorul. Al lor și numai al lor. Cine plătește decide, așa ar trebui rînduite lucrurile ca treaba să meargă strună”
– pe bune? dar banii suporterilor din bilete? pe cale de consecinta logica suporterii trebuie tratati ca si actionari nu?

Claudiu22 (343 comentarii)  •  31 mai 2012, 9:50

mda, baga si tu bani intr-o afacere si apoi vezi cum e sa hotarasca altii in locul tau. A cere si parerea altora e altceva, dar dl Ovidiu are perfecta dreptate. Asa e doar discutie inutila.

Olteanu (478 comentarii)  •  31 mai 2012, 9:54

Walter a ales Petrolul pentru ca a obtinut unele facilitati de la primarie. La Craiova nici primaria, nici nimeni nu vor sa faca ceva pentru fotbal. Asa ca Stiinta a ajuns sa traiasca numai prin protestele celor ce intra pe teren in timpul meciurilor.

acelasi (8 comentarii)  •  31 mai 2012, 10:10

petrolul va pati exact cum apatit U CLUJ.walter nu se poate numi un om serios.

Online (24 comentarii)  •  31 mai 2012, 10:40

Pacat de Multescu, nu ar fi trebuit sa renunte la el…Poate e si puriul asta un fel de antrenor dar daca cineva ti-a confirmat cu echipa de ce sa risti sa schimbi ceva care ai dovada ca merge? De neinteles…

Cheetah (2118 comentarii)  •  31 mai 2012, 11:08

Fiti siguri ca toti patronii echipelor de fotbal, de aici si de aiurea, castiga de pe urma acestor investitii in oameni. Castiga, NU pierd. Chiar daca unii v-ar spune ca din alte afaceri castiga bine si fotbalul e un hobby unde „pierd” bani, sa nu-i credeti, pentru ca afacerea fotbal e una in sine, independenta, producatoare de bani.
Altfel, zi-mi si mie, draga cititor, cum le-ar „sta” patronilor din fotbal sa stie ca antrenorii si jucatorii primesc o gramada de bani, cat sa-si lanseze ei insisi niste investitii / afaceri viitoare, iar ei, patronii, pierd.
Nu e posibil asa ceva.
Chiar daca un bilant contabil al unui club arata pierdere, oricum afacerea se regaseste in alte firme, relatii, etc.
Asa ca n-ar trebui sa ne miram ca si patronii mai migreaza de la un club la altul, in functie de interese, relatii si afaceri mai profitabile.

stresu (81 comentarii)  •  31 mai 2012, 11:21

pt. 34, Marcus

ba da:

1

mda (9 comentarii)  •  31 mai 2012, 13:26

@Claudiu22, nu mai gandi romaneste. Daca ai bani nu inseamna ca esti Dumnezeu.

dvnd (11 comentarii)  •  31 mai 2012, 13:36

Vedeti-va de treaba ca Walter e dinamovist suta la suta !Doar ca acum fiind certat cu Borcea se plimba de colo colo pana cand acesta ii va face iar loc intre actionarii lui Dinamo !

Anthon (25 comentarii)  •  31 mai 2012, 16:45

Sa o luam metodic :
1. „Venirea” lui Sven la Ploiesti este un marketing politic al PDL & Volosevici care va continua pana la alegeri .
2. Petrolul cu Multescu antrenor , Rachita manager general , insertul maghrebian reusit , Oprita si compania , Hamu ( foarte important !) si , in primul rand , formidabila galerie petrolista au renascut spiritul PETROLULUI PLOIESTI .
3. Proiectul mercenarilor Walter – Rednic este din start esuat . Nu de banii lui Walter are nevoie Ploiestiul . Dupa experienta ardeleana esuata va cunoaste de ce Ploiestiului i se zice Orasul lui Caragiale .Rednic a ales prost sa vina la Petrolul dupa Multescu . Stacheta este prea sus .

yoyomah (3 comentarii)  •  31 mai 2012, 16:55

sunteti in urma domle … poate sa ia si sandocan petrolu, imi este indiferent, si lor la fel ! romania a jucat amical ieri care si noi copiii de la barbulesti ne adunam si jucam am fi batut elvetia cu 3-0, doua goluri de la fane tamplaru !

mandru (6 comentarii)  •  31 mai 2012, 17:58

Treaba cu Eriksson e o gogorita.

Mihai (1 comentarii)  •  31 mai 2012, 20:02

Domnu Ioanitoaia, aparatorul dreptatii , justitiarul, dar de ce nu scrieti ca Walter, alias Bucsa, incalca toate regulamentele nationale si internationale, de la inceputul anului, si este actionar la doua echipe? pe cand o ancheta.articol pe aceasta tema?

daniel (4 comentarii)  •  1 iunie 2012, 10:10

flxn81 ai spus ce trebuia spus; si tu mihai ai mare dreptate;domnule Ioanitoaia pe cand o articol-ancheta despre dublul actionariat al lui Walter?

Comentează