Cristian Geambaşu

Jurnalist box-to-box, de 25 de ani mereu în echipa ideală a presei de sport. Respectat, temut și foarte apreciat. Întotdeauna la obiect, tăios, fără ocolișuri

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Cristian Geambaşu
România nu este o echipă!

Radicevici, Grbici, Mehmedovici. Pe bancă, Kim Rasmussen. Cunoștințe mai vechi, adversare mai noi. În zi bună, Muntenegru poate bate pe oricine. Dovadă victoria cu Norvegia la distanță de 5 goluri. România are nevoie tot de o victorie la măcar 5 […]

...

Taci!

Asistăm de niște ani la o degradare alarmantă a relației jucător-antrenor în tenis. Poate ar fi și mai potrivit să spunem jucătoare-antrenor, fiindcă majoritatea copleșitoare a situațiilor provin din tenisul feminin. Antologica secvență în care Sorana Cîrstea îi cere arbitrei […]

...

Cine este cel mai mare adversar al naționalei României?

Calculele hârtiei indicau naționala masculină de handbal a României favorită în dubla întâlnire cu omoloaga din Kosovo. Incredibil, mai există așa ceva! Naționala Kosovo este una dintre puținele reprezentative în fața căreia România mai poate fi considerată favorită. Ca să […]

...

Dinamo pe modelul Barcelona

Totuși, modelul propus de asociația DDB este inspirat din organizarea unor cluburi ca Barcelona.

Lucrul esențial în acest tip de conducere este absența unui patron, a unui privat care face doar ce îl taie capul. În cazul unor entități ca […]

...

Acești doctori care îl enervează pe Marica

Hai că nici LeBron James nu ar fi zis-o mai bine decât Ciprian Marica! „Ne-am săturat de ăștia scoși în față să bage groaza în populație” este o frază-manifest a zilelor pe care le trăim și numai un om cu […]

...

Mămăligoșenia

Presa italiană nu umblă cu mănuși cu Man și cu Mihăilă. “Țânțarii mici și enervanți” ai Parmei au făcut un meci prost, atât în formă, cât și în conținut

Permalink to Mămăligoșenia
luni, 8 februarie 2021, 7:25

Hai să îi vedem la treabă pe băieții noștri de la Parma! Cred că destui și-au zis așa duminică seara. În fond, cu ce poți să îți umpli timpul pe final de weekend, când oferta internă propune un noroios Gaz Metan-Chindia? Să citești vreo o carte? Doamne ferește!

Luați minute de la nenea D’Aversa!

Man și Mihăilă nu erau titulari, dar prinseseră lotul Parmei cu Bologna și se aflau pe banca de rezerve. Poate, poate se îndură D’Aversa și îi trimite în teren, speram. Poate „le dă minute”, că așa se spune mai nou pe la noi. Le dă minute dom’ antrenor, că le are el acolo, în manșetă.
Și uite că disperat să schimbe ceva într-un moment în care Bologna conducea cu 2-0, D’Aversa l-a trimis în teren pe Dennis Man imediat după pauză, iar pe Mihăilă în minutul 70. Timp suficient pentru amândoi să arate ceva. Mai ales pentru cel mai bun fotbalist român al anului 2020.

Figurație

Absența din joc a părut tema principală a non-evoluției lui Man. Absența fizică, neimplicarea mentală, mămăligoșenia ca stare metafizică. A trecut meciul pe lângă al nostru, iar el de-abia aștepta să se termine calvarul. Așa o figurație, greu de egalat! În jumătatea de meci în care putea să arate ceva, să apuce cu amândouă mâinile șansa oferită, Man a activat toate clișeele răutăcioase ale fotbalului. A sărit coarda este doar unul dintre ele.

Gazzetta dello Sport scrie „câteva fente și două pase, dar asta nu îl ridică”. Bun, o exagerare jurnalistică, nu au fost doar două pase. Au fost 24, toate scurte și de-a latul terenului. Și trei dueluri câștigate. Corolarul acestei statistici este catastrofal. 0 șuturi, 0 centrări, 0 assisturi, 0 ocazii create. Zero!

Patriotismul

Sigur, înțelegem că „băiatul” nu avea când să se integreze. Te mai aștepți ca tracul cvasidebutului să contribuie la un soi de precipitare. Dar ce a arătat Man duminică împotriva Bolognei vine dintr-o lungă și proastă tradiție a provincialismului cronic al fotbalistului român transferat în străinătate.

Nici Mihăilă nu a strălucit, deși s-a agitat mai mult. Ba chiar a și ratat o mare ocazie de gol. Singur la câțiva metri de portarul advers. Inconsistent, Mihăilă este totuși la alt nivel de energie prin comparație cu Man. E de mai mult timp acolo, posibil ca la el coabitarea cu coechipierii să înceapă totuși să funcționeze.

Țânțarii

Tânțari mici și enervanți, de care Bologna s-a scuturat repede, a fost una dintre caracterizările presei italiene pentru transferurile recente ale Parmei. Plastică descriere. Pentru mai puțin de jumătate dintr-o astfel de caracterizare, nu mai vorbeau veac băieții cu presa de acasă. Și ce își mai dădeau dânșii ochișorii peste cap. Ei, ia să îi vedeți ce mielușei sunt acolo, în Italia!

Comentarii (30)Adaugă comentariu

Kyro (16 comentarii)  •  8 februarie 2021, 19:41

Si voi sunteti ***. Rar vezi popor ca asta. In loc sa incurajati toti jucatori romani si sa le luati apararea, voi de abia asteptati sa ii criticati. Sunteti principali vinovati pentru starea fotbalului din Romania. Promovati non valori ca Becali si Prodanca si dati in cap la orice jucator roman ajuns afara...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Marius (3 comentarii)  •  8 februarie 2021, 19:41

Era Liverpool - City la ora aia, dar ce știți voi despre fotbal...

a dica (129 comentarii)  •  8 februarie 2021, 19:45

De ce s-or grabi sa plece afara cand n-au demonstrat inca nimic (rezultate internationale, la asta ma refer)? Se bucura la un ban in plus si isi distrug cariera. Uitati-va la Benzar. E clar ca ei si cei ce se invart in jurul lor nu urmaresc decat castigul imediat, performanta nu conteaza. De ce sa joci titular la FCSB, sa castigi campionatul cand poti retrograda in Italia din postura de rezerva. Si cand vad ce suparati sunt colegii care inca n-au prins si ei ceva „afara”... Poate sa fie si Arabia, bani sa iasa.

Ghionoaia (2 comentarii)  •  8 februarie 2021, 19:52

Plateste bine Prodanca? Intreb pentru un prieten, in loc sa il sustineti pentru ca este un tanar fotbalist roman care abia a jucat 45 de minute intr-un campionat strain, o echipa noua, un sistem nou, gata ii dati in cap. Si asta doar pentru ca a plecat de la Steaua si a luat Gigi Becali bani pe el si nu a impartit cu matroana voastra. Risipa de megabiti pe internetul asta pacatos.

Ilie (150 comentarii)  •  8 februarie 2021, 19:59

Din ce știu, Fotbalistul Anului este un titlu dat de gsp.ro. Adică și de Geambașu. Ce facem? Sunt proști ăia care au dat premiul, sau ăia care scriu că Man nu e fotbalist? Sau unii au luat niște bani de la impresari? Impresari care își înjură dușmanii pe gsp.ro? Sau își arată silicoanele? Sau poate marii jurnaliști proveniți de la Politehnică vor doar să facă bani din clicuri.

Octavian (1 comentarii)  •  8 februarie 2021, 20:01

Un comentariu degeaba și de prost gust. Ne miram de ce nu avem echipa naționala dar dam cu ei de pământ la fiecare ocazie. Lasă-i sa joace și lasă-te de scris!

spartacus (4 comentarii)  •  8 februarie 2021, 20:11

domnule Geambasu và redau ad literam ,,Il Parma non riesce a segnare in casa: sono 105 giorni senza gol al Tardini''se intelege nu trebuie sà traduc iar sà aruncàm cu pietre in ai nostri e prea mult .Tifosii Parmei spun cà in repriza secundà s-a atacat mai mult decàt in toate meciurile cu D'aversa .Notele sànt pentru Gervinho 3,7 Sepe 4,2 Alves 4,2 cele mai mari note Man si Zirekzee 5,5 si cei mai buni Mihàilà si Kucka 5,8 aceasta fiind media ziarelor italiene plus fanii.Nu credeti cà e prematur sà ài criticàm pe ai nostri si sà nu ne uitàm de fapt la echipà care cu o medie foarte ridicatà cu ivorianul care nu joacà nimic ,Cornelius fàrà gol anul àsta fàrà portar si sà nu uitàm cà Radu al nostru care era printre cei mai buni nu a jucat deloc din cauza lui D'aversa .Dupà experta d-voastrà opinie un atac impotent nu trebuie schimbat si joci cu aceeasi ,,senatori''care fac cum zic ei pieta.Mihàila a marcat cu Lazio ultimul lor gol si meciul urmàtor a fost ,,promoso'' in panchina...schimbàrile din repriza a doua au fost fàcute in mod becalian d'aversa are un singur punct in 5,6 partide iar toti spun cà cum au atacat in repriza secundà a fost mult mai mult decàt jocurile precedente insieme...Respect dar Man are doar 7 zile si Mihàilà a fost sabotat cà era preferatul lui Liverani...

Vlad (1 comentarii)  •  8 februarie 2021, 20:13

Foarte bun si realist articolul domnule Geambasu. Lasa ca asa le trebuie italienilor daca arunca cu banii pe cai verzi pe pereti. Macar acum sa se trezeasca strainii si sa nu mai cumpere gloabele de export ale preacredinciosului Jiji ..

JFM (151 comentarii)  •  8 februarie 2021, 20:25

Asta-i asteapta pe toti. Presiunea sumei de transfer ii va prabusi mental.

Greco Roman (2 comentarii)  •  8 februarie 2021, 20:26

Un tatuat ratat cu doua clase . Asta e Man . Ca si ceilalti amatori care au ajuns in Occident. Fac rusine țarii, o tara care a trimis toata pleava societații peste hotare . Fara suparare dar toata Europa stie ce fel de rasa corupta si cu nasul pe sus de inapoiați sunt romanii. Fotbalistii nu fac exceptie.

RipensistuTM (4 comentarii)  •  8 februarie 2021, 20:32

Alta teapa data de infractorul din Pipera, precum Stanciu sau Chiriches. Nu este nici o realizare pentru fotbalul romanesc, noi doar continuam sa ne facem de ras. Dar cea mai mare rusine este ca intr-o tara europeana(de 8 ani) un infractor a revenit in fotbal dupa incarcerare si continua sa castige bani din tepe, iar nimeni nu-l intreaba de "sanatate".

lol (1 comentarii)  •  8 februarie 2021, 20:38

Ma mir cum de un jurnalist cu experienta, poate sa scoata asemenea ineptii. Si un spectator amator, poate sa isi dea seama ca Parma ca si echipa este construita foarte prost si cu un antrenor cu limite ofensive, care nu poate scoate echipa de pe traiectoria pe care este. Man a jucat in nota echipei, slab, dar daca faci o analiza, uita-te la Gervinho care s-a plimbat pe teren fara nici o problema intreg meciul. De altfel, toata echipa a facut asta. Parma nu are agresivitate, nu are aparare, nu are mijloc ca sa joace pentru atacanti.

Nică fără frică (138 comentarii)  •  8 februarie 2021, 21:08

Geambasu se bucură de jocul prost al românilor. Tipic românesc!!! Dacă Man și Mihăilă făceau un joc bun n ar mai fi scris niciun articol pentru că-și rodea unghiile de ciudă!!

Andrei (1 comentarii)  •  8 februarie 2021, 21:10

Plin de hateri și suporteri indicați pe aici. 1. De-aia nu avem națională, ca scriu ziariștii ce varză sunt jucătorii. Dacă scriau ce genii sunt, sa vezi ce bine jucau, băteau Islanda la ***' gol 2. Man nu a jucat prost, echipa a fost făcută prost. Dacă era construită în jurul lui se speria Ronaldo și fugea înapoi în Spania 3. Sa nu mai dam cu pietre în ai noștri, ce dracu'. Fiți patrioți, ca aia din Coreea de Nord.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

spartacus (4 comentarii)  •  8 februarie 2021, 21:38

Và amintiti de Trincao ex Braga care l-a vàndut la Barca cu 32 de milioane?dupà 17 partide a reusit sà facà un gol si và intreb oare gazetarii si fanii portughezi l-au atacat cum procedàm noi cu Ianis si mai nou cu Dennis sau nemtii dau de pàmint cu Havertz plàtit de englezi cu 82 milioane si acum e un anonim care lustruieste banca de rezerve iar amicul sàu Werner nu dà gol de 11 etape cumpàrat cu 60 milioane ,và intreb nu credeti cà e prematur sà fim mai nemti decàt nemtii iar domnul Ioanitoia era de acord cu pactul de a nu critica tinerii pànà in 25 de ani dar se pare cà sàntem in evul mediu si declansàm o vànàtoare de vràjitoare impotriva tinerilor nostri care i-au umilit pe portughezi ,croati scumpi la vàndut ,englezi si egali cu francezii.Eu nu cred cà IANIS,COMAN,MAN,CICÀLDÀU sànt mai slabi decàt Foden,Trincao,Joao Felix pentru cà in meciurile directe ai nostri au fost net superiori.Ati auzit de Rovella care a fost cel mai scump din mercato cu 18 milioane nu pentru cà e mereu rezervà sau Scamacca pe care Parma vroia sà dea 25 de milioane dar Sassolo nu-l vinde chiar dacà e rezervà?ASCULTATI-L PE GICÀ HAGI a mai fost profet acum 20 de ani...

Liviu (2 comentarii)  •  8 februarie 2021, 21:49

Lasa bosule ca e bun Ianis sau ala care iti place tie .Mai lucrezi la FRF?Pt. basistul Burleanu ? Ati reformat fotbalul romanesc ? A mai ramas Man nereformat ?

Petre (3 comentarii)  •  8 februarie 2021, 22:02

Mihaila e mai bun. Are vana de fotbalist. Pacat ca joaca putin...deocamdata. Dar o sa impuna incet, incet. Si mamaliga mai explodeaza din cand in cand! Man e mai delicat, in genul lui Ianis.

andipanda (28 comentarii)  •  8 februarie 2021, 22:44

Foarte corecta analiza. Nu are nicio legatura cu Prodanca, cu fotbalistul anului ci cu ce joaca ACUM Man. Unii bat campii rau de tot.

Urod (270 comentarii)  •  8 februarie 2021, 23:14

Eu nu inteleg, inca nu suntem convinși de ceea ce produce fotbalul românesc...?!!!... Asteptam in van surprize, nu au sa vina curând.... Poate Mihăilă are ceva șanse, dar pe Man nu-l văd sa se impună. Este adevărat ca este doar la inceput, dar nu vad la el acel nerv de fotbalist. Încercați sa va aplecati privirea la ceea ce se intampla la nivel de copiii, si atunci veți realiza ce se întâmplă. Chiar, oare de ce niciun ziarist important nu incearca sa vadă ce se întâmplă la nivel de copii..?!!!!... Ca acolo se afla toate răspunsurile....

Hasbe (44 comentarii)  •  8 februarie 2021, 23:47

Jucătorii români nu sunt chiar așa de vinovați cum ar părea. Haioșii care manevrează banii în liga 1, de îndată ce pun mâna pe un băiețaș încă nu prea înțărcat, îl și botează ca un nou Messi, sau altcevineva de acest nivel, îl plătesc cu un salariu, mic pentru fotbalul.profesionist, dar uriaș față de cât ar fi putut câștiga băietul dintr-o meserie, așa încât băiețașul se crede imediat bărbat și se dotează cu mașină de fițe, o fetiță și tatuaje cât cuprinde. Cu fotbalul nu are probleme: dacă prinde un șut cu gol de câteva ori în viața de fotbalist, va fi mereu ridicat în slăvi. Ce joacă băieții ăștia e doar ce știu de la mama lor, nu urcă prea multe trepte în fotbal, la fel ca băieții din gașca de aur, sunt veșnic buni la noi și nevolnici aiurea...Irtă-mă Doamne!

Andrei F (698 comentarii)  •  9 februarie 2021, 0:28

Dacă articolul era ,,opera,, lui Becali ce cred eu că ar fi scris GSP??? Pai fix ce a scris GSP atunci când Becali își critică jucătorii!!!Gebasule ,vrei să-l distrugi ca fotbalist pe Man????Și schimbări la pauză??? Becali ...e clar!!!

anti Geambasu forever (32 comentarii)  •  9 februarie 2021, 2:07

Rascumpararea bate la usa.Gigi abia asteapta sa l rascumpere cu 2 milioane si sa l (re)vanda cu 7 peste 2 ani. Vrem,nu vrem,Gigi se pricepe...mataniile si rugaciunile,i-au adus 13 milioane pe un jucator mediocru ! nu e fraier cine cere,ci cel care plateste un purcoi de bani ...

Alexandru (10 comentarii)  •  9 februarie 2021, 7:12

Din pacate,si presa din România are vina ei,orice fotbalist care joaca un pic mai bine,este facut"briliant",noi nu mai avem jucatori talentati,noi avem "printi"brilianti"etc.acum il lauda pe octv Popescu,de ce?ce a facut acest jucator in afara de asi face meseria?a obtinut doua 11 m prin frauda,a dat un gol si doua pase de gol in adâncime,atat,si deja presa il ridica la rand de print,eu zic,putina decenta si seriozitate in presa ,ar trebui sa fie.

Valentin (3 comentarii)  •  9 februarie 2021, 10:33

Nu i corect fata de Man si chiar fata de Mihaila ! Atata timp cat nu esti jucat ce sa arati ?Man nu stiu daca a primit 3 pase tot meciul, nu este pus in valoare, cat despre antrenorul Parmei ce sa spun ...este la pamant nu stie decat sa se apere, se vede in jocul echipei, un joc cu multe pase inapoi la portar !!!

Elena (1 comentarii)  •  9 februarie 2021, 10:34

Haide, bai! Esti "hater" si parerolog! Ia si incurajeaza fotbalistul, nu il critica! Articolele voastre sunt pline de ura in ultima vreme. Si se vede ca va place si scrieti asa. Promovati toate *** si criticati tinerii jucatori ca asa va cade voua bine. Vrei ca Man sa rupa gura targului dupa doua jumatati de meciuri jucate...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Gabi (2 comentarii)  •  9 februarie 2021, 14:48

Daca majoritatea comentariilor sunt doar reactii la ce a zis jurnalistul, cateva mi s-au parut la obiect - spartacus, lol (probabil ca ati vazut si meciul). Am citit in viteza, asa ca or mai fi si altii. Ca o sugestie - pareti sa aveti ceva simt analitic (anterior numitii), asa ca va semnalez ca se poate scoate ceva profit din altcoin-uri. E posibil sa va descurcati bine pe crypto.

spartacus (1 comentarii)  •  9 februarie 2021, 16:05

Gabi stau la Bologna din 2001 si sà zicem cà un pic mà pricep mai ales cà am si jucat ,modest ,tineret sperante,divizia b,c si 2,3 in liga a treia a in Belgia.Parma are un site de unde se vede totul dupà meci si sànt adunate toate notele din gazetele sportive italiene si la sfàrsit .Man in primul meci a avut nota cea mai mare iar in secondo Mihàilà pe primul loc ,Man locul 4 si Gervinho ultimul cu 3,7.Si ei afirmà cà ad literam'' Anche a me non dispiace. Mihaila e Man ai lati di una punta centrale. Forse meglio Zirkzee degli altri? Pellè non gioca da un bel pò. Spero che D’Aversa avrà il coraggio di far sedere chi non si sporca la maglietta in tribuna: Sepe, Alves, Kurtic, Hernani, Brugman, Gervinho etc. Sarebbe un segnale importante a tutta la squadra e a tutto l’ambiente. Si scende in serie B? Ma con onore e facendo giocare i ragazzi che hanno da dimostrare qualcosa. Non chi come questa gente che voleva andarsene e hanno la testa chi ad Appiano Gentile (Gervi), chi in Portogallo (Alves), chi a Torino (Kurtic), chi non si sa dove (Sepe, Hernani, Brugman).E prea mult sà arunci cu pietre dupà o orà de loc in Man càn cei vechi au facut un punct in 6 meciuri iar Mihàilà a dat ultimul gol si apoi d'aversa l-a làsat rezervà.Cornelius joacà mereu dar nu are nici un gol iar altii joacà prost si sànt mereu in primii 11.Portarul lor Sepe renuntà la fotbal din bun simt si la Parma sànt regrete cà din cauza lui d'aversa au pierdut un portar ca Ionut Radu,alta e buba la Parma e o echipà de bàtrinei care sànt lenti ,si referitor la fizic da sànt inalti dar Napoli cu pigmei gen Insigne,Mertens,Politano si Lozano sant la ani lumina fatà de ce au avut Parma...in repriza secundà schimbàrile au fost fàcute de patron d'aversa dacà pierde la Verona e pe fàras...

Radu K (13 comentarii)  •  9 februarie 2021, 16:16

Samsarii *** puscariasi au mai dat o teapa cu vanzarea lui Man. "Perlele" de la FC Faci Ce Spune Becali sunt perle doar cu satelitii si *** lor. Cand dau de echipe europene gen CFR sau altele din alte tari, s-au taiat.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Radu K (13 comentarii)  •  9 februarie 2021, 22:30

Cuvintele comune "albanezi" si "caprele", sunt cuvinte intolerante??? Serios?? Oare le gasim in DEX sau sunt intolerante? OMG!

Man, Tatăl (1 comentarii)  •  10 februarie 2021, 9:28

Baietii trebuie incurajati deoarece stiu fotbal, nu cred ca l-au uitat. Ideea e ca acolo nu mai joaca nimeni pentru tine, colegul tau vrea sa se remarce el, nu sa te facă pe tine mare. Denis nu a primit pase de la colegi, chiar a fost ocolit. Dacă fundasul dreapta ii dadea pasă la timp, poate si Denis facea ceva mai mult. Dacă vă uitati mai atent la meci, Denis primea pasa in ultimul moment, cand fundasul dreapta nu mai avea ce sa faca iar pasa către Denis era in margine, nu mai avea sanse. Oricum e diferenta intre campionatul Italiei si cel din România. Insa Denis Man a fost cel mai bun la noi si acolo, vedeti, abia poate sa faca ceva.

Comentează