Cristian Geambaşu

Jurnalist box-to-box, de 25 de ani mereu în echipa ideală a presei de sport. Respectat, temut și foarte apreciat. Întotdeauna la obiect, tăios, fără ocolișuri

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Cristian Geambaşu
România nu este o echipă!

Radicevici, Grbici, Mehmedovici. Pe bancă, Kim Rasmussen. Cunoștințe mai vechi, adversare mai noi. În zi bună, Muntenegru poate bate pe oricine. Dovadă victoria cu Norvegia la distanță de 5 goluri. România are nevoie tot de o victorie la măcar 5 […]

...

Taci!

Asistăm de niște ani la o degradare alarmantă a relației jucător-antrenor în tenis. Poate ar fi și mai potrivit să spunem jucătoare-antrenor, fiindcă majoritatea copleșitoare a situațiilor provin din tenisul feminin. Antologica secvență în care Sorana Cîrstea îi cere arbitrei […]

...

Cine este cel mai mare adversar al naționalei României?

Calculele hârtiei indicau naționala masculină de handbal a României favorită în dubla întâlnire cu omoloaga din Kosovo. Incredibil, mai există așa ceva! Naționala Kosovo este una dintre puținele reprezentative în fața căreia România mai poate fi considerată favorită. Ca să […]

...

Dinamo pe modelul Barcelona

Totuși, modelul propus de asociația DDB este inspirat din organizarea unor cluburi ca Barcelona.

Lucrul esențial în acest tip de conducere este absența unui patron, a unui privat care face doar ce îl taie capul. În cazul unor entități ca […]

...

Acești doctori care îl enervează pe Marica

Hai că nici LeBron James nu ar fi zis-o mai bine decât Ciprian Marica! „Ne-am săturat de ăștia scoși în față să bage groaza în populație” este o frază-manifest a zilelor pe care le trăim și numai un om cu […]

...

Bunul-simț merită o carantină, nu FCSB!

Liderul a învins și a convins. Nu doar pe Astra, ci pe toți naivii care ne mai închipuiam că nu poți fi mai presus de lege

Permalink to Bunul-simț merită o carantină, nu FCSB!
duminică, 17 ianuarie 2021, 8:21

FCSB a câștigat meciul cu Astra după un final cu 12 minute magice, în care au strălucit Dennis Man și Tănase.

Ei au și marcat golurile victoriei, reușite care amintesc de vremurile de glorie ale echipei care odinioară se numea Steaua. Se muncește cu spor la antrenamente, cantonamentul în Turcia a fost o reușită, un exemplu de organizare meticuloasă. FCSB merge ca un ceas elvețian, iar adversarii tremură.

Sigur că se poate scrie așa, în registru de Cântarea României, despre liderul Ligii 1. Unora, suporterilor roș-albaștrilor, li s-ar părea firesc.

Paranteză. Osanalele din timpul comunismului au fost posibile cu larga participare a publicului de pe întreg cuprinsul țării. Patronul însuși ar intui în spatele acestor rânduri îndrumarea îngerilor.

Se poate scrie și altminteri, dând cuvântul faptelor, dar asta, tot în viziunea lui Becali, înseamnă să te pui în slujba forțelor Răului.

Directoarea și îngerii

Doamna Oana Nicolescu, director al Direcției de Sănătate Publică București, s-a lăsat pe mâna îngerilor care au organizat cantonamentul de la Belek. Și simulacrul de meci amical internațional, în fapt o șușanea organizată pe genunchi, mai mult ca să închidă gura gesepeului.

Astfel, doamna șefă a DSP București a luat decizia că FCSB nu trebuie să intre în carantină după stagiul de pregătire în Turcia, zonă galbenă din punct de vedere epidemiologic. Deși era clar că FCSB nu îndeplinea niciun criteriu care ar fi scutit-o de carantină, Nicolescu a hotărât altceva.

De ce? Pentru că poate, asta a certificat-o însuși Raed Arafat, practic șeful doamnei. De ce poate fără să dea socoteală nimănui? De-aia! Și de ce a ținut să poată doamna doctor Nicolescu? Aici las să vă zburde liberă imaginația. La fel ca râsul, face bine.

„Membrii delegației sportive a Fotbal Club FCSB au prezentat reprezentanților DSPMB care desfășoară activitate pe Aeroportul Internațional Henri Coandă dovada participării la o competiție sportivă internațională desfășurată în Belek -Antalya, Turcia, motiv pentru care aceștia au fost exceptați de la măsura carantinării în temeiul prevederilor art. 1 alin. 1 lit. t) din Hotărârea CNSU nr. 48/2020 de modificare a art. 3 din Hotărârea CNSU nr. 36/2020” este motivarea pe care șefa DSP București a trimis-o ziarului.

Umoristul Tănase

Și cu asta, basta! Doamna i-a făcut scăpați pe Florin Tănase și compania, iar Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a emis un comunicat precizând că n-a purtat niciun dialog cu Becali, fără însă să îi dea numele. Ne-am liniștit. Toate sunt la locul lor, în litera și spiritul legii. Păi, nu?

Așa că umorul a atins cote mai înalte decât temperatura amicalului FCSB-Kemerspor în momentul în care căpitanul Fl. Tănase, după două goluri în poarta Astrei, a subliniat dificultățile trecerii de la temperaturi blânde la gerul aspru cu care i-a întâmpinat patria. O perspectivă nouă.

Deci cei de la FCSB nu doar că nu și-au creat vreun avantaj mergând în Turcia, ci dimpotrivă, suferă din cauza schimbării climatice.

Cei cu moț și cei fără

Acum că faptul e consumat, s-a așternut tăcerea ca omătul peste protestele oricum firave venite de la CFR și Craiova. O șmecherie poate genera un răspuns în aceeași notă al celorlalți, v-ați gândit la asta?

Simt că nu rămân nici ei datori, trebuie să clocească ceva. Corectitudinea? Cine are nevoie de marfa asta fără gust? Principiile? Cum să te încurci de ele?

Fiindcă până la urmă ce pute în toată povestea nu este improbabilul avantaj sportiv pe care și l-a creat FCSB cu acest stagiu în Turcia, ci ideea că unii sunt mai cu moț decât ceilalți.

Că unii își pot permite să dribleze reguli și legi, în timp ce fraierii le respectă. De aceea îngroparea cazului și uitarea care deja s-a așternut sunt la fel de nocive ca întâmplarea în sine.

Mergând pe ideea de bază – săritul cozii, mersul pe scurtătură, înșelătoria vândută ca istețime, invocarea excepției ca normă umană – risc un pronostic.

Pe pariu că perlele lui Becali se vor vaccina anti COVID 19 peste rând, cât mai curând posibil? Îmi acord o cotă foarte mică la pariul ăsta. Similară cu nota pe care o merită articolul acesta răutăcios.

Comentarii (60)Adaugă comentariu

Ion (2 comentarii)  •  18 ianuarie 2021, 15:06

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

stanculescu (1 comentarii)  •  18 ianuarie 2021, 16:16

Se vede ca esti...geambas!

viorel (33 comentarii)  •  18 ianuarie 2021, 16:57

Inca o data nemuritorul geambasu incearca sa fie tot ceea ce nu este: spirit liber, principial, etalon de morala, cautand mereu, cu privirea pierduta in tavan, absolutul geambasian! El are curajul sa vorbeasca despre osanale aduse comunismului si conducatorului suprem de o presa supusa!!! Geambasu moralistul inchipuit este iubitor de institutii de tip sovietic, precum unitatile militare sportive CS Dinamo si CSA si infiereaza revolutionar, cu simt proletar, echipe capitaliste precum FC Steaua Bucuresti (FCSB) ori de cate ori are ocazia! Bravo tov geambasu continua asa cu osanale si ode pentru cazarmile sportive staliniste CS Dinamo si CSA, care deturneaza anual 50 mil euro de la bugetul public si atacuri necrutatoare la adresa capitalismului putred, a echipelor care isi platesc cantonamente in conditii decente de pregatire din bani proprii, fara a baga mana in bugetul public, asa cum o fac echipele de partid si de stat si cluburile militare anacronice, protejate cu patos de activistul de partid, de o valoare inestimabila, tov geambasu!

DJ Thrror (46 comentarii)  •  18 ianuarie 2021, 17:58

Domnule Geambasu, va intreb, stiti cumva daca vreo autoritate a solicitat modificarea legii astfel incat sa nu mai apara alt smecher sa repete episodul "cum sa fentam carantinarea"?

Radu K (13 comentarii)  •  18 ianuarie 2021, 21:35

Asta este Romania: tara in care unii "e" "jmekeri" si se p... pe lege. Altii care nu "e" "jmekeri" au fost avertizati de DSP-urile locale (Cluj si Craiova) ca risca carantina. Dar ne-am obisnuit ca pe vremea comunistilor echipele Steaua, Dinamo, Victoria sau FC Olt erau privilegiate, iar de cand s-a infiintat echipa ciobanului puscarias, si fcsb e privilegiata. Si asta, cu sprijinul presei! Chiar daca acum GSP a avut o pozitie corecta.

cristian (7 comentarii)  •  18 ianuarie 2021, 22:17

Niciun cuvintel despre cealalta echipa cu mot-UTA,aflata exact in aceeasi situatie?

tibi (1 comentarii)  •  18 ianuarie 2021, 22:29

Bai geambasule acu 2 luni tot lotul fcsb avea covid, au pierdut multe puncte si o calificare in cupele europene facand-le pe plac la aia cu mot pe care ai sustii tu. Daca acuma au anticorpi la covid cum sa ai mai bagi in carantina inca o data ? Asta e doar atitudinea ta partinitoare cu echipe favorizate clar gen CFR

AnduM (1 comentarii)  •  19 ianuarie 2021, 1:07

*** ***! In loc sa-ti pui problema cat e de eficient acel protocol si acele reguli create de niste *** ***, tu o dai cu "'robia la litera legii". D-aia suntem unde suntem pt ca tu, si alte sute de pseudo-jurnalisti nu le puneti masa in cap autoritatilor care in curand ne vor pune sa mergem in cap pe strada (ca botnita in aer liber n-au obligat sa purtam deja) . ***, ai auzit de testare ? Si, apoi, daca iesi curat sa ti poti desfasura viata ca un om? Prosti sunt cei din Dubai, ca lasa lumea sa umble libera pe strazi dupa ce se dovedesc ca-s negativi, in schimb e tare China ca te tine-n casa 14 zile. Cat de prosti au ajuns ziaristii din ziua de azi, mai ales ce-i sportivi?! Cam atat de prosti pe cat esti si tu !!

Ilie (150 comentarii)  •  19 ianuarie 2021, 8:27

Osanalele din timpul comunismului îl aveau în prim plan pe guru-ul lui nea Ovidiu, Adrian Păunescu. Indirect, ești un produs al acestui ***.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Bota Pompiliu (93 comentarii)  •  19 ianuarie 2021, 22:24

Geambasule, de cate ori sa-ti spun ca ziariștii au studii de jurnalism, iar frustratii box to box (!) urasc Steaua care cu 13 români a dominat Europa: 1986 CUPA CAMPIONILOR, 1987 SUPER CUPA cu ,,invincibila,, Dinamo Kiev, 1988 semifinala CCE cu Benfica si in 1989 finala CCE cu Milanul tripletei olandeze... Pentru voi Jenei nu are valoare desi a inventat tiki taka (doua atingeri - dai si vii la primit), iar ,per a contrario, titatul Stra Luce Ntori de Nord chiar a inventat un joc aparte: de-a latu si inapoi, ghinionu, mingea a refuzat sa intre in poarta, vatmanu, Postelnicu m-a obligat sa desfiintez Gheata de Aur...!

Comentează