Cristian Geambaşu

Jurnalist box-to-box, de 25 de ani mereu în echipa ideală a presei de sport. Respectat, temut și foarte apreciat. Întotdeauna la obiect, tăios, fără ocolișuri

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Cristian Geambaşu
România nu este o echipă!

Radicevici, Grbici, Mehmedovici. Pe bancă, Kim Rasmussen. Cunoștințe mai vechi, adversare mai noi. În zi bună, Muntenegru poate bate pe oricine. Dovadă victoria cu Norvegia la distanță de 5 goluri. România are nevoie tot de o victorie la măcar 5 […]

...

Taci!

Asistăm de niște ani la o degradare alarmantă a relației jucător-antrenor în tenis. Poate ar fi și mai potrivit să spunem jucătoare-antrenor, fiindcă majoritatea copleșitoare a situațiilor provin din tenisul feminin. Antologica secvență în care Sorana Cîrstea îi cere arbitrei […]

...

Cine este cel mai mare adversar al naționalei României?

Calculele hârtiei indicau naționala masculină de handbal a României favorită în dubla întâlnire cu omoloaga din Kosovo. Incredibil, mai există așa ceva! Naționala Kosovo este una dintre puținele reprezentative în fața căreia România mai poate fi considerată favorită. Ca să […]

...

Dinamo pe modelul Barcelona

Totuși, modelul propus de asociația DDB este inspirat din organizarea unor cluburi ca Barcelona.

Lucrul esențial în acest tip de conducere este absența unui patron, a unui privat care face doar ce îl taie capul. În cazul unor entități ca […]

...

Acești doctori care îl enervează pe Marica

Hai că nici LeBron James nu ar fi zis-o mai bine decât Ciprian Marica! „Ne-am săturat de ăștia scoși în față să bage groaza în populație” este o frază-manifest a zilelor pe care le trăim și numai un om cu […]

...

Ce ar fi fost dacă Popescu…

... se ducea la Colțescu și îi spunea că s-a împiedicat? Un superb gest de fair-play sau o prostie patentată?

Permalink to Ce ar fi fost dacă Popescu…
marți, 24 noiembrie 2020, 6:00

În afară de faptul că zbârnâie în campionat, unde a acumulat 6 victorii consecutive și a preluat conducerea în clasament, FCSB ne propune un foarte tânăr jucător. Octavian Popescu, zis și Ansu Fati de România.

Întrebare răuvoitoare. Oare Ansu Fati plonja în careu ca Popescu la faza din minutul 90? Probabil că da, ăștia mici, de la vlădică la opincă, de la Barcelona la FCSB, îi copiază pe ăia mari. Iar de la ăia mari rar învață lucruri frumoase. Morale.

Iar ne lovim de morală?
Dar, cum spuneam de curând, ce atâta deranj? Cine mai are nevoie de morală în fotbalul de astăzi? Cine se mai încurcă de balastul moral în general? Ați văzut cum am fost dați în vileag ca mironosițe, cusurgii și mofturoși noi, ăștia care nu am gustat blătuțul din finalul meciului de tineret România-Danemarca 1-1.

Când e patriotic, blatul scuză orice mizerie, cam asta ni s-a cântat pe diferite voci. Totul pentru rezultat, totul pentru calificare! Ura și la mai mare! Uite că a ieșit și rima.

Curioasa unanimitate
Să ne întoarcem însă acolo de unde am plecat în scurta și sterila noastră incursiune pe teritoriul sportivității. Adică la foarte tânărul Octavian Popescu, despre care cam toată lumea a avut cuvinte de laudă după evoluția de la Mediaș. Și pe bună dreptate. Octavian a intrat în locul lui Florin Tănase, accidentat, în minutul 67 și a contribuit la asaltul final al echipei sale. Neașteptată unanimitate. Și ciudată, căci cuvintele frumoase vin mai ales dinspre oamenii de fotbal.

De ce ciudată dacă vin din partea specialiștilor? Tocmai ei, care se pricep? Păi, da, nu ne urecheau dânșii când vorbeam sau scriam despre un tânăr talentat? Aveți răbdare, ni se șoptea, că din cauza voastră le cresc cornițele, voi îi faceți să își ia viteză! Și tot așa. Ce s-a schimbat acum, de unde entuziasmul acesta necenzurat?

S-a împiedicat sau și-a pus piedică?
Cornel Dinu l-a asemănat cu Florea Dumitrache pe Octavian Popescu. Minus tunsoarea franciscană, cum precizează fostul coechipier al Mopsului. Așa este, chica blond-roșcovană a lui Dumitrache nu avea nimic în comun din frizura celui care a căzut secerat în careul Gazului. Tehnica naturală poate aminti însă de marele atacant al anilor ‘60-‘70.

Ceea ce s-a discutat mai puțin spre deloc după ce s-a analizat îndelung faza este că Popescu a căzut împiedicându-se în gazon, nu faultat de fundașul advers. Că s-a împiedicat pur și simplu ori că a vrut să se împiedice, greu de spus.

Iar Sebastian Colțescu ăsta care nu se mai retrage odată a dictat penalty cu o viteză de reacție care concurează și roboțelul acela care a arbitrat la Turneul Campionilor de la Londra. L-ați văzut? Nesuferită creatură, nu greșea niciodată!

Basmul
Să mergem pe firul logicii. Dacă Popescu a căzut faultat de gazon, înseamnă că nu a simulat. Deci nu este de vină că Sebi Colțescu a dat un penalty prin care a viciat rezultatul. Într-o lume de basm, adolescentul Octavian se ducea la domnul arbitru și îi spunea „N-a fost fault, bre nea Sebi, m-am împiedicat”. Și se termina 2-2 meciul Gaz Metan-FCSB, iar el, Octavian, câștiga cu aplauze Premiul Fair Play și intra în clubul foarte restrâns al fotbaliștilor care au ales cinstea, nu rezultatul.

Coechipierii l-ar fi privit mândri, poate chiar invidioși, l-ar fi felicitat, antrenorul la fel, subliniind că echipa a câștigat nu doar un jucător, ci și un caracter. Dă-le încolo de 3 puncte! Patronul însuși, persoană credincioasă, ar fi apreciat cinstea jucătorului și i-ar fi propus o mărire substanțială a contractului.

Alo, deșteptarea! FCSB a bătut Gaz Metan cu 3-2, e pe locul 1 în clasament la două puncte de Craiova, cu 6 victorii consecutive și un preparator fizic neamț, Thomas Neubert, care vrea ca echipa lui să arate treptat ca Liverpool. Restul sunt povești de adormit adolescenții debutanți, iar clasamentul greșelilor favorabile de arbitraj se strânge între FCSB, Craiova și CFR. E și acolo un meci!

Comentarii (53)Adaugă comentariu

Ilie (150 comentarii)  •  24 noiembrie 2020, 18:17

Cum ar fi dacă niște ziariști, să zicem Ioanițoaia, Geambașu, Tolontan sau Buzărin, ar recunoaște că au devenit ceea ce sunt la niște trusturi de presă născute din bani furați de la stat, bani cu care nu s-au construit, de exemplu, spitale? Că, ani de zile, au fost angajații unora care nu au plătit taxe la stat pentru salariile lor? Sau a unora condamnați pentru că au furat 60 milioane de euro? Că aveau pe site reclamă la Roșia Montană Gold Corporation? Sau , în ziar, la FNI? Atunci acești ziariști ar putea vorbi despre moralitate.

Nică fără frică (138 comentarii)  •  24 noiembrie 2020, 18:27

Geambasule, pe vremea când Lăcătuș oferea naționalei penalty uri inexistente nu mai avea nimeni remușcări de moralitate!!! Craiova a primit Nspe penalty-uri care nu au fost și nu au mai fost probleme de conștiință! CFR a câștigat campionate cu ajutorul arbitrilor și nu s a mai făcut atâta vâlvă ca la penalty ul Stelei! Să fie doar o întâmplare!?

octavian (109 comentarii)  •  24 noiembrie 2020, 18:38

Pllin de semnificatii comentariul d-lui Cristian,Dar dupa cum il stim pe d-l Coltescu, credem ca i-ar fi dat cartonas galben pentru marturie mincinoasa.De cind ma stiu nu am trait un asemenea moment in fotbal. Poate cindva....

Mihnea Manduteanu (1 comentarii)  •  24 noiembrie 2020, 18:40

De ce nu il lasi doar pe Dan Udrea sa scrie articole complet prostesti? Inteleg sentimentul de colegialitate, dar nu e nevoie, serios. Asta e un articol fara sens si complet inutil. Omul s-a impiedicat, a cazut. Cate cazuri, in istoria fotbalului, au fost in care sa zica cineva ca nu a fost penalty? 10 , sute de mii de meciuri? Deci...inutil. Un articol mai bun ar fi fost referitor la calitatea meciului, mult peste media campionatului. Pe aia ar fi meritat un focus. P.S. Dinamo ramanea departe si la 2-2. Deci..inutil.

oprea marian (1 comentarii)  •  24 noiembrie 2020, 18:40

da ce e costin lazar?

Simeone (56 comentarii)  •  24 noiembrie 2020, 18:43

Chiar daca recunostea ca s-a impiedicat si se termina egal, tot FCSB era pe primul loc, avea golaveraj si meciul direct cu CSU. Chestiunea cu cinstea si fair-play-ul e una deosebit de importanta. Daca ar fi stiut acest Octavian Popescu cat ar fi castigat de pe urma cinstei, sunt sigur ca ar fi facut-o, dar a post tânăr si prost, a cautat penalty si voia doar sa castige echipa, nimic nu mai conta. Aceasta chestiune depasea intinderea Romaniei, ajungea probabil in Europa si in lumea larga si toti il stiau pe Popescu ca pe acel tanar fotbalist talentat care a refuzat furtul si a fost cinstit. As fi pariat ca era ofertat de granzii europeni inaintea lui Man, Coman, Tanase sau Morutan, as fi pariat ,fiindca are talent cu carul, poate mai ceva decat cei amintiti anterior.

Andy (18 comentarii)  •  24 noiembrie 2020, 18:47

Cfr sau Viitorul au castigat toate campionatele cu ajutorul arbitrilor. Acum se poate ca baiatul sa fi crezut ca a fost faultat.

Ale Luiah (1 comentarii)  •  24 noiembrie 2020, 18:50

Pai, nu stiu, dar daca Maradona se ducea la arbitru si ii spunea ca a dat mingea cu mana in poarta lui Shilton? Ca tot se batusera arhentinienii si cu britsii in razbelul Malvinelor. Era gest de fair-play sau prostie? Sau poate prostia a fost la golul in care a driblat pana si terenul si a trimis mingea in poarta?

Catalin Mihai (11 comentarii)  •  24 noiembrie 2020, 19:20

Cand vom avea ziaristi sportivi care vor recunoaste ca nu sunt impartiali?

Vali (1 comentarii)  •  24 noiembrie 2020, 19:22

Ar fi fost o prostie.Uitati-va la rinamovisti.In vara il apreciau pe Hagi cand a spus ca Dinamo merita sa ramana in liga intai, acum il spurca pe unde-l prind.Asa ca mai bine fiecare isi vede de interesul echipei sale ca nimeni nu-ti face statuie pentru asa ceva.

tango (2 comentarii)  •  24 noiembrie 2020, 19:22

interesanta remarca "ăștia mici, de la vlădică la opincă, de la Barcelona la FCSB, îi copiază pe ăia mari. Iar de la ăia mari rar învață lucruri frumoase". Vreau sa spun ca urmarirea unui meci de fotbal intre doua echipe mioritice a devenit un lucru dificil din cauza penibilelor 'zvarcoliri' de dupa un fault banal sau a unor atingeri care nici "branci" nu se pot numi. Am jucat fotbal in tinerete si erau faulturi mult mai dure dar nu am vazut asa simulari ca cele de acum. Acum se stie ca la orice intrare in careu a unui atacant este urmarita o mica atingere, o cadere spectaculoasa si tipete /urlete dramatice urmata de priviri disperate inspre arbitri 'cersind' penalty. A devenit o tactica in ziua de astazi iar sindromul "neymar" loveste mai rau decat covidul de astazi. Va rog sa revedeti faza in care Coman obtine penalty-ul cu Anglia de la U21. A fost un fault clar ca in curtea scolii, o piedica obisnuita faca duritate. Urmariti reactia lui Coman care pret de cateva secunde a inceput sa se vaiete de mama focului de parca i-ar fi rupt piciorul; a incetat vaicareala imediat ce, probabil, si-a dat seama de ridicolul zvarcolirilor sale si cand era clar ca arbitrul a dat penalty. am scris asta nu sa-l critic pe Coman ci numai ca sa scot in evidenta ca aceasta atitudine devine o molima in fotbalul actual si care nu stiu cum se poate vindeca; cert este ca provoaca interminabile discutii de multe ori ridicole.

Marius Savancea (1 comentarii)  •  24 noiembrie 2020, 19:30

Cum a luat-o Steaua(FCSB-ul) - ul putin inainte in clasament, cum urla cateii, .... ..... a morala .....

mircea (10 comentarii)  •  24 noiembrie 2020, 19:44

Popescu a făcut ce au făcut și alți jucători muuult mai mari ca el! De exemplu Maradona, mâna lui Dumnezeu!! Dacă arbitrul e prost cu ce e devină jucătorul?

poison (1 comentarii)  •  24 noiembrie 2020, 20:15

''patronul însuși, persoană credincioasă, ar fi apreciat cinstea jucătorului și i-ar fi propus o mărire substanțială a contractului.'' - Jucatorul ar fi fost dat afara sau marginalizat (inclusiv de coechipieri). Cariera lui la FC FCSB s-ar fi terminat.

talpaiadului (7 comentarii)  •  24 noiembrie 2020, 21:00

Intr-o lume idilica Popescu i-ar fi spus lui Coltescu ca n-a fost contact la faza aia, iar Santos Junior i-ar fi spus si el lui Coltescu ca merita inca doua cartonase galbene pe langa cel primit, ca doar s-a vazut si de pe Luna ca a dat in adversar ca in caine si fara sa atinga balonul. Si Santos nu e singurul de la Medias care merita eliminat. Asta daca e sa fim impartiali, altfel vorbim degeaba...

Radu K (13 comentarii)  •  24 noiembrie 2020, 21:23

Ciobanu' puscarias si a sa jucarie fcsb e in pragul falimentului si nu-si mai permite inca un titlu pierdut. Varul puscarias Iuan (***, Giovani), *** corul arbitrasilor cu vechime la *** ciobanului (Argaseala, Tudor si Deaconu-bricheta) si Justinel de la LPF l-au sfatuit pe cioban sa se retraga si sa-si tina gura ca rezolva ei pe alte cai campionatul. Si uite minune: cum nu mai da din gura ciobanu', cum vin victoriile fcsb-ului! Si nu oricum... Cu echipele satelit (capre), cu ajutorul arbitrilor si a impresarilor care rezolva ca in vremurile bune meciurile! Parca rememoram campionatele luat de fcsb inainte de dominarea CFR-ului. Aceeasi reteta: cooperativa, sateliti/capre, impresarii si jucatorii lor, arbitrii, FRF, LPF. Hai cu DNA-ul ca are clienti pentru Jilava! Ciobandante, te asteapta locul care ti se potriveste! ;)

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Ceferika (5 comentarii)  •  24 noiembrie 2020, 21:23

Înșelătoria și furtul sunt ridicate la rang de virtute în România. Descurcăreala și smecheria sunt calități la modă azi, cinstea, onoarea și bunul simț sunt valori demult uitate mai ales în fotbalul ăsta de doi bani. La noi, penalty-ul se obține, se scoate, se știe când să se cadă, nu are treabă cu jocul și nu se acordă corect aproape niciodată. La noi, arbitri dau, fac și reacționează în funcție de urletele emise de beligeranți, fluieră urgent orice contact, de frică să nu se întâmple ceva, să înscrie careva sau să sară careva de nervi. Acești jucători mărunți și neînsemnați, dar super umflați de presă și patroni, își dau examenul de 2 ori pe an în Europa în cele două meciuri tur-retur în prima rundă preliminară. Aste e din păcate: fotbal n-avem, cinste n-avem, bine că avem covid. Ți se face greață să mai vezi un meci în liga asta nenorocită.

Napoca (8 comentarii)  •  24 noiembrie 2020, 21:25

Urat neam a ajuns neamul romanesc!!

cat (1 comentarii)  •  24 noiembrie 2020, 21:26

As fi curios daca exista vre-un jucator mare care sa fi facut un asemenea gest. Maradona, Neymar, Lacatus ca sa fim patrioti si multi altii au procedat la fel in decursul carierei in jocuri mult mai importante. Daca nu exista atunci articolul e un pic nul, in nota hai sa mai scriem si noi ceva...

flo-www (4 comentarii)  •  24 noiembrie 2020, 21:41

Florinel kOman sta de 2 luni pentru o întrare, care în România a fost catalogata corecta, și simulare, așa că mai lasă-ne cu fabula domnule editorialist. 2 zdrahoni au sărit cu tălpile pe copil și ce sa vezi, nu l-au nimerit, sa fie mulțumit Udrea sau Geambașu. Cu ce a fost mai fault penalty ul Mediașului, nu se dădea nicăieri în vest, asta a lui Copilu Popescu , poate pacalea pe vreun Mejuto.

Voiculet (1 comentarii)  •  24 noiembrie 2020, 22:23

Bine zis Ilie. Geambașule, ai ratat momentul în care trebuia sa lași creionul jos, adică sa taci. Trebuia sa recitești ce ai scris, ca poate eram mai fericiți fără articolul tău.

catarad (6 comentarii)  •  24 noiembrie 2020, 23:41

Penibil...daca un pekinez a ajuns sa ne invete despre morala ?! Intreaba-l , te rog , pe prietenul Dinu Cornel, cum e cu penaltyurile care sunt , dar care nu sunt...

catarad (6 comentarii)  •  24 noiembrie 2020, 23:46

pentru a raspunde direct la intrebarea din titlul articolului : Era un prost. Jocul greseala asteapta. Inclusiv a arbitrului. Pentru ca daca va inchipuiti ca "sinucigasul" trage cu STEAUA, sunteti naivi ! Amintiti-va de meciul cu Astra de acu'3 ani, 3 la 2 la goluri valabile, dar 0 la 2 in teren , c-asa vru' varu' Coltescu.Si roata se invarte...

Ilie (150 comentarii)  •  25 noiembrie 2020, 0:00

Dl. Geambașu iar a fost sabotat de colegii lui intelectuali. A fost pus sub un articol cu o duduie dezbrăcată. Asta înseamnă să fii de o moralitate ridicată: să refuzi să iei bani de la o organizație care promovează imoralitatea și discriminarea. Pentru că nu am văzut articole despre femei grase sau urâte. Care trebuie să aibă și ele stimă de sine. Dacă ne luam după frumusețe, nici un editorialist gsp.ro nu mai publica un rând pe site. Dar, din punct de vedere intelectual, gsp.ro nu face discriminare. Proștii sunt promovați. Vezi articolul lui Buzărin despre Germania.

eduard pana (3 comentarii)  •  25 noiembrie 2020, 2:58

intr-o tara corupta asteptarile la fair-play sunt utopice....

doilaunu (71 comentarii)  •  25 noiembrie 2020, 8:22

urat sa spui despre unul din bunii arbitrii romani ca nu se mai retrage odata... Poate ca nici calitatea articolelor tale nu se situeaza pe o parte ascendenta, lumea te mai critica pentru unele mai nereusite, dar nu ti-a spus nimeni ca ar fi cazul sa te retragi la tara sa te bucuri de batranete. Daca ai curajul sa fii asa nepoliticios cu un om care stii ca nu iti va raspunde... ai acelasi curaj si la tine in redactie? Poate gasesti si pe acolo vreun coleg care scrie din inertie intr-un stil care parea obosit si in anii optzeci.

Cristian Geambaşu (913 comentarii)  •  25 noiembrie 2020, 14:31

Vorbești serios? Colțescu este unul dintre arbitrii toxici ai fotbalului din România, iar asta nu de ieri, de azi. Da, personaje de genul lui trebuie să iasă din arbitraj. Ideal ar fi să fie trecute pe linie moartă de responsabilii de la CCA.

lazar (2 comentarii)  •  25 noiembrie 2020, 8:39

Îmi aduc aminte de un meci Rapid cu Oțelul parcă, unde Costin Lazăr a refuzat un penalty. S-a dus la arbitru și i-a spus că nu a fost faultat. Un mare jucător, dar cu siguranță un și mai mare caracter!

a dica (129 comentarii)  •  25 noiembrie 2020, 8:47

Terminati cu prostiile. Asta-i acum jocul de fotbal, asta place... competitie, nu miuta pe strada la lumina unui stalp. Multi l-au laudat insa pe Popescu (exagerare!) incercand sa gaseasca motive de a justifica simularea, dar de ce aceasta dubla masura? Pai daca era Tanase, Coman sau altul de la Hagi ... Cat despre „blatut”, aici deliram. Daca si ala a fost blat inseamna ca la handbal, cand se prelungeste atacul pana la „amenintare de joc pasiv”, avem numai blaturi. N-a fost blat, a fost adaptarea tacticii de joc la situatia din teren. Daca fortam atacul riscam sa pierdem mingea si dintr-un contraatac, cine stie... Daca ieseau ei la pressing trebuia sa desfaca apararea si riscau sa primeasca gol, cum era sa se intample. Lesson completed, domnule Geambasu.

Alex One (122 comentarii)  •  25 noiembrie 2020, 8:57

D-l Geambasu,ce ar fi fost daca marele Craciunescu, prietenul lui Bernard Tapie prietenii stiu de ce, dupa ce probabil a vizionat faza de mai multe ori ar fi fost transant, ori e laie ori balaie. Asa zice, NU MI SE PARE SA FI FOST CONTACT ! Zau asa, nu ti se pare dar trebuia instantaneu sa i se para lui Coltescu !

Alex One (122 comentarii)  •  25 noiembrie 2020, 9:19

A, era sa uit, ce parere ai d-l Geambasu de "faultul" de aseara la Di Maria la care s-a dictat penalty ? Parca mult mai clara faza, si ? Pe Di Maria "il doare-n basca",vorba unui mentor al ziaristilor sportivi, de trofeul Fair play !

Ilie (150 comentarii)  •  25 noiembrie 2020, 9:59

@cat: a existat un fotbalist care a refuzat un penalty. FOWLER de la Liverpool.

gica10 (12 comentarii)  •  25 noiembrie 2020, 10:51

A imbatranit Tanase si nu mai are pofta de plonjoane,astfel ca este promitatoare aparitia tinerei sperante a "simularii". Dar acesti simulatori care calca in picioare spiritul fotbalului nu sunt singurii vinovati.Mai vinovati sunt arbitrii care tolereaza aceste gesturi,incurajandu-i in atitudine.Retin partida in care Barsan la un fcsb-CFR i-a dat penalty lui Tanase la a 5 a incercare!Normal era ca de la prima simulare sa fie atentionat cu galben,dar Barsana avea alte preocupari. Dl Geambasu vedeti ca a aparut un alt tratat "stiintific"al trioului de comedianti:Udrea,Craitoiu si Ramureanu". Mi-a placut ocazia cand va bazati pe articolul lor in afirmatiile dvs.Vedeti totusi ca la noul clasament erori pro-contra si-au schimbat metodologia de cuantificare.Astia-s mai instabili ca si *** unui copil mic. Apropo de acest lucru,la CFR-Medias la 3 penaltyuri si un gol anulat pentru clujeni,ei vad scorul erorilor:2-2!Si de acolo o operatie elementara de aritmetica stramba............

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Bogdan G (5 comentarii)  •  25 noiembrie 2020, 11:07

Da s-a impiedicat de piciorul fundasului, m-am plictisit de discutiile astea interminabile, nimeni nu pune problema ca nr.21 cel care i-a pus piedica copilului n-a prea protestat, doar Larie s-a dat de ceasul mortii desi nu era el cel in culpa. Mai bine si-ar pune problema cum le-a innodat picioarele un mucos de 17 ani , tocmai lor fundasi cu state vechi plata. Nemai batand moneda ca nr.21 a intrat ca tancul tot meciul cu ingaduinta lui Coltescu. Aste este prieteni nici mie nu-mi place Becali, imaginea lui ma zgarie pe ochi dar asta este echipa asta in prezent chiar joaca un fotbal spectaculos pentru Liga 1

Bogdan G (5 comentarii)  •  25 noiembrie 2020, 11:11

AOLEO Geambasu si mai esti fan Barcelona, ce mari exemple de fair play sunt la Barcelona Buquestssau Pique care sar in carca arbitrului cu fiecare ocazie sau animalul ala de Suarez care tocmai aplecat, hai ciocu mic fani Barcelona ca anul asta va luptati la Europa League Hala Madrid

George (19 comentarii)  •  25 noiembrie 2020, 11:33

Si ce s ar fi intamplat daca maradona recunoastea ca a bagat o in ațe cu mana ???!! Decat articope prostesti mai bine o statistica cu cele mai avantajate echipe de la inceputul sezonului, un clasament al ligii 1 fara greseli de arbitraj!!

MZM (198 comentarii)  •  25 noiembrie 2020, 11:33

GSP a intrat in panica! E mare pericol ca fecesebistii, cu al lor Thomas Neubert, sa castige campionatul, iar domnul Geambasu, vigilent, trage din vreme semnalul de alarma: Alo! Desteptarea, tunurile pe ei!

17 Nentori Tirana (677 comentarii)  •  25 noiembrie 2020, 12:18

Vrabia malai viseza. ----- A fost unul din cele mai bune meciuri iar meritul il au Toti cei implicati. Sint si Chivuleti care ar fi „fragmentat“ jocul. Lasat cam liber dar la nivel international. Singura intrebare catre arbitrii romani este daca cei mai buni romani n-ar trebui protejati de duritatile moldo-africanilor si talibanilor rapidisti si dinamovisti. De ce nu sint astia trimisi sa taie lemne ?Egal, de acum avem un Popescu unu si un Bizon. Poate ii confunda cineva din Tanganica si ne scapa de Bizon. Primul a fost o schimbare buna. Ultimul a fost din fericire invizibil. ----- Aveti acum un motiv sa amintiti de toate furturile dar cine a mai alergat pe iarba ar trebui sa stie ca nimeni nu cade asa, nimeni nu calca gresit in acest fel. Si nici nu simuleaza incercind sa-si rupa glezna. Ceva petrecut cu o fractiune de secunda inainte chiar l-a dezechilibrat pe Popescu si l-a facut sa calce gresit. Poate fi un contact la genunchi ori dupa alta alta zecime de secunda un contact cu talpa la atacul dur si imprudent al unui taietor de lemne. Au fost cam multe duritati din partea caprei lui Dinamo. Exista si posibilitatea ca fragedul Popescu sa se fi ferit in ultimul moment de agresivitatea macelarilor moldo-africani si astfel sa-si fi pierdut echilibrul. Stiti voi foarte bine ca nu poate fi simulare si nici o concesie a unui arbitru care a facut in cariera lui destule greseli impotriva Stelei. A fost o faza la care orice arbitru dadea penalti avind in vedere duritatea taietorilor de lemne, singura tactica aplicata la viteza si presiunea exercitata de Steaua, echipa evident mai buna. Apoi multi au ceva impotriva acestui arbitru, inclusiv Balaj si Craciunescu. Dau toti in cei vulnerabili, cum au inceput sa dea si in Avram chiar cind incepuse sa arbitreze bine. Poate asta e, Chivuletii trebuie sa mearga inainte. De ce nu vorbiti despre penaltiul scos de un actor de comedie – care la un contact minuscul a facut ca titirezul - si dictat in acelasi meci de acelasi arbitru impotriva Stelei ? Unde contact a fost dar intentia de a cadea a fost clara.

Vioreatza (19 comentarii)  •  25 noiembrie 2020, 13:11

Cum naiba sa duca sa spuna ca s-a impiedicat? ! Asta urmaresc toti, sa cada in careu. Sunt invatati sa fure de mici, bine, nici nu e greu, multi au hotia in sange. Uitati-va la Tanase si nu numai... .

4_3_3 (18 comentarii)  •  25 noiembrie 2020, 14:03

Hm, vă amintiți de portarul CFR-ului, cu vreo 8 ani în urmă, la un meciu cu Sibiul, parcă, cum a căzut dându-se lovit după ce ratase o degajare și echipa sa a luat gol (anulat greșit, evident)? Ce i-a mai sărit lumea asta bună a fotbalului la beregată... omul se întorcea la Sevilla sezonul următor și lua Europa League din postură de titular...Sau golul lui Goian dintr-un ofside mare, 1-0 cu Olanda (!!!) și calificare (!!!) la turneul final al CE ? Ce fericiți am fost cu toții... dacă arbitrul l-a considerat valabil, gol valabil să fie, iar discuțiile despre greșelile de arbitraj nu prea își au rostul. Cât timp sunt greșeli. Dar când se ”greșește” tot mai des la meciurile unora, e altă treabă, se împute deja... Iar rezultatele acestor ”greșeli” se decontează apoi rapid sezonul următor, la calificările în cupele europene. Pentru că, acolo arbitrii fac doar greșeli simple, fără ghilimele.

Liviu Trasca (48 comentarii)  •  25 noiembrie 2020, 15:31

Au fost unele gesturi de fair-play in fotbal, rare dar au fost. Unul a fost facut de jucatorul meu preferat Robbie Fowler acum peste 20 de ani cand a ratat intentionat un 11m pe care arbitrul l-a dat, desi el recunoscuse ca n-a fost. A mai fost si echipa Ajax, cand i-a lasat pe adversari sa egaleze dupa un gol lipsit de fai-play, dar era in campionat si mai aveau minute bune pana la final. Contextul conteaza. Facea Ajax la fel in semifinala CL? OK, acum vreo 5 ani, Bayern se chinuia teribil acasa cu Augsburg, era 1-1 pe final si nou venitul Douglas Costa cade in careu simuland. Se acorda 11m, si-l vad pe Thomas Müller cu mingea in mana, in vreme ce jucatorii de la Augsburg il implorau pe arbitru sa se razgandeasca. Stiindu-l atat de mandru pe Müller de originile sale bavareze, ma gandeam ca va rata intentionat. Dar....ce sa vezi... sut cu sete la colt si gol. Si mai apoi ... ce sa vezi... bucurie nemasurata in fata propriilor suporteri, desi era si el convins ca nu era cinstit.

Urod (270 comentarii)  •  25 noiembrie 2020, 15:43

Cand citesti comentariile te apuca deznădejdea... Iti vine greu sa crezi ca mai exista o sansa pentru țara asta.... Cu riscul de a ma repeta o mai spun inca o dată.... nu este de mirare că suntem ceea ce suntem....!!!!!!... Vrem totul din smecherie, nimic din munca adevărată. Nu ne e rusine de nimic, interesul conteaza. Da, interesul conteaza dar nu chiar așa, sunt niste limite. Noi nu vrem sa obtinem rezultate care sa se bazeze pe muncă, noi vrem rezultate cu cat mai putina munca. Cu rare exceptii, Simona Halep si altii foarte putini care stiu ce este munca, restul vor smecherie... Smecherie vrem, smecherie avem....!!!!...

Iuliu (4 comentarii)  •  25 noiembrie 2020, 16:41

Demult , in 1970 , a existat un jucator care a refuzat un gol ! Numele lui apare in articol , e Cornel Dinu . Finala Cupei Romaniei , Dinamo - Steaua . Am fost la acel meci pe 23 August si am auzit si povestea de la arbitrul meciului Gheorghe Limona , coleg de birousi prieten cu tatal meu . Era 1-0 pentru Steaua , Dinamo ataca . A fost o lovitura libera din dreapta careului , un corner mai scurt . Parcalab a executat inalt in fata portii , s-a creat invalmaseala si Dinu a inscris cu capul , sau cel putin asa s-a vazut . Limona a fluierat gol , dinamovistii se imbratisau , stelistii erau amarati , unul singur , fundasul Vigu s-a dus la arbitru si i-a spus " Dinu a marcat cu mana !" .Limona a ezitat , s-a uitat intai la tusier care semnalizase golul si se indrepta deja spre centru si apoi s-a uitat la Dinu . Si Dinu s-a desprins din imbratisari , a venit la Limona si i-a spus ca ... a marcat cu mana . Pe baza celor spuse de Dinu , Limona a anulat golul pentru un hentz pe care nu-l vazuse . Abia seara la TV la reluare cu incetinitorul am vazut hentzul lui Dinu . In final Steaua a castigat cu 2-1 . A fost ultimul meci jucat in Romania de Parcalab si de stelistul Voinea , care cu acordul lui Ceausescu s-au transferat la o echipa franceza .

Urod (270 comentarii)  •  25 noiembrie 2020, 17:14

@iuliu...bravo...ma pregateam sa scriu dar nu reuseam sa-mi aduc aminte, când....

Eulescu (6 comentarii)  •  25 noiembrie 2020, 17:47

Interesant articol, dezgustatoare reactiile- majoritatea, comentariile de genul "si Maradona a trisat" " si Neymar simuleaza". Da, dar extrapolând, daca unii au furat, au violat sau omorat, asta nu justifica actul. Acum, ca un fotbalist nu are educatie si nu stie, pentru ca nici parintii, nici scoala si nici prietenii nu i-au spus ca e urât sa triseze, poate intelegem (chiar daca nu este acceptabil). Dar ca multi îl scuza, pe diferite motive, asta e jalnic. Aduce un pic cu cazul violatorilor din Vaslui, sustinuti de comunitatea din sat. Inca ceva, dle Geambasu, v-ati uitat la fața lui Octavian Popescu cand a cazut ? Avea expresia infractorului care sparge o masina si se uita in spate sa vada daca l-a observat cineva. Trist.

Petre (3 comentarii)  •  25 noiembrie 2020, 18:29

A murit Maradona si voi nu ziceti nimic. RIP el mejor del mundo!!!

Tableata Vasile (1 comentarii)  •  26 noiembrie 2020, 7:51

Domnule Geambașu cu tot respectul față de dumneata. Eu v-am văzut în multe emisiuni de tv unde la situații asemănătore cu cea a lui Popescu a-ți avut niște comentarii de tot râsul. Lucrul acesta se întâmplă cu toti purtători de vorbe când este ceva în avantajul lui FCSB faceți mare tamtam,când este vorba de:viitorul,dinamo,cfr,csu craiova și altele nimic parcă nu sa întâmplat. Când este ceva împotriva FCSB minimalizați dacă este ceva împotriva celorlante echipe:viitorul,cfr,dinamo,csu craiova și altele comentati și o lună cazul de sânteți impartiali chipurile(aiurea de unde imparțialitate la voi) Ps:Când vă spune M Lucescu că el a fost dat afară de la naționala României 4-0 cu Austria minte cu nerușinare,el trebuia să plece imediat după ce a pierdut rușinos calificarea la c m din Mexic 1986 în acea seară de noiembrie(documentațiva si veți vedea că am dreptate)la meciul cu Austria M L era antrenor împreună cu Emeric Jenei(care tocmai câștigase cu Steaua cupa campionilor).

Alex One (122 comentarii)  •  26 noiembrie 2020, 11:40

@Tableata Vasile,bun venit la comentarii, Lucescu a fost la meciul cu Austia co-antrenor cu Jenei. Meciul a fost castigat datorita jucatorilor stelisti cei de la Dinamo fiind de umplutura. Sigur a incercat si incearca si acum sa se impauneze cu aceea victorie care nu i-a apartinut. Anterior a procedat identic cu cei de la Craiova.A fost inlaturat la cererea jucatorilor de la Steaua care nu se acomodau cu tactica lui Lucescu, plimbatul balonului in spate si lateral a descoperit ca daca ai tu mingea, logic, nu te poate ataca adversarul.Mai avea si niste subiectivisme scandaloase cu privire la selectie, ma rog, omu'avea ordin de la Postelnicu sa aduca cat mai multi dinamovisti. Oricum doua sabii erau prea multe pentru o teaca !

Jony (1 comentarii)  •  26 noiembrie 2020, 18:04

Geambasule,dar penaltyul celor de la Medias a fost corect?unde in care campionat se da penalty la asa simulare unde jucatorul se agata de piciorul adversarului intentionat doar ca sa obtina avantaje?dar daca marele Craciunescu spune ca e corect atunci *** se supun.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Comentează