Cristian Geambaşu

Jurnalist box-to-box, de 25 de ani mereu în echipa ideală a presei de sport. Respectat, temut și foarte apreciat. Întotdeauna la obiect, tăios, fără ocolișuri

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Cristian Geambaşu
România nu este o echipă!

Radicevici, Grbici, Mehmedovici. Pe bancă, Kim Rasmussen. Cunoștințe mai vechi, adversare mai noi. În zi bună, Muntenegru poate bate pe oricine. Dovadă victoria cu Norvegia la distanță de 5 goluri. România are nevoie tot de o victorie la măcar 5 […]

...

Taci!

Asistăm de niște ani la o degradare alarmantă a relației jucător-antrenor în tenis. Poate ar fi și mai potrivit să spunem jucătoare-antrenor, fiindcă majoritatea copleșitoare a situațiilor provin din tenisul feminin. Antologica secvență în care Sorana Cîrstea îi cere arbitrei […]

...

Cine este cel mai mare adversar al naționalei României?

Calculele hârtiei indicau naționala masculină de handbal a României favorită în dubla întâlnire cu omoloaga din Kosovo. Incredibil, mai există așa ceva! Naționala Kosovo este una dintre puținele reprezentative în fața căreia România mai poate fi considerată favorită. Ca să […]

...

Dinamo pe modelul Barcelona

Totuși, modelul propus de asociația DDB este inspirat din organizarea unor cluburi ca Barcelona.

Lucrul esențial în acest tip de conducere este absența unui patron, a unui privat care face doar ce îl taie capul. În cazul unor entități ca […]

...

Acești doctori care îl enervează pe Marica

Hai că nici LeBron James nu ar fi zis-o mai bine decât Ciprian Marica! „Ne-am săturat de ăștia scoși în față să bage groaza în populație” este o frază-manifest a zilelor pe care le trăim și numai un om cu […]

...

Ce a spus Răducioiu și ce a ieșit

S-a înțeles că fostul mare atacant a trădat-o pe Dinamo, pe care o dorea retrogradată. Ce prostie!

Permalink to Ce a spus Răducioiu și ce a ieșit
vineri, 7 august 2020, 5:54

Știți de ce adulților li se pare că odraslele lor spun lucruri trăsnite? Pentru că ei, copiii, spun adevărul. Iar asta este o nebunie în sine. Cum adică să fii sincer și să îi trântești omului în față ce gândești? Să luăm de exemplu cazul lui Florin Răducioiu. Răducioiu este ceea ce se cheamă un copil mare, adică un om care la 50 de ani încă nu și-a pierdut inocența. În lumea noastră, îmbâcsită de înțelepți care nu au luat nici BAC-ul, genul acesta de candoare trece drept un defect. Las pe seama înțelepților să găsească adjectivele care însoțesc acest tip de gândire academică.

Părți de propoziție

Să trecem la fapte. Copilul mare Răducioiu a afirmat într-o intervenție recentă la Telekom Sport că Dinamo merita să retrogradeze. Nu doar cu subiect și predicat, ci și cu atribute și complemente, deci cu toate părțile de propoziție conform normelor în vigoare ale limbii române.

„De ce să fie Dinamo salvată, când ea a retrogradat pe teren? E al treilea an în care echipa e în această situaţie critică. Cum a fost gestionat totul… patronul, președintele, directorul general… au fost multe schimbări de antrenori, au fost aduşi jucători care nu aveau nimic în comun cu Dinamo. Eu cred că retrogradarea era meritată. A fost un adevărat dezastru şi a terminat sezonul într-un mod dezamăgitor pentru mine. Repet, Dinamo merita să meargă în Liga a 2-a, trebuie să o ia de la început”

Cum devii ținta batjocurii

Astfel de cuvinte te transformă instantaneu în țintă. Ori a batjocurii, ori a oprobriului public. Ați auzit, bă, ce a declarat pr…l ăla de Răducioiu? Ce simplu e! Dar a stat cineva să înțeleagă cu adevărat mesajul? Cineva dintre cei cărora le era adresat. Jucători, conducători, suporteri. Neicuțescu, Bălănescu, Dănciulescu, Hămulescu? A avut cineva răbdare să îi priceapă sensul? Să simtă că nu este o trădare, ci strigătul de deznădejde al unui om care dădea goluri pentru Dinamo de la 15 ani și care, alături de Hagi și Ilie Dumitrescu, a fost probabil cel mai bun jucător al României la Mondialul din ’94?

Scandalosul

„Reacție scandaloasă la adresa lui Dinamo a lui Răducioiu”, titrează site-ul suporterilor doardinamo.ro sub semnătura Dianei Flintoacă. Autoarea are meritul de a fi reprodus fidel declarația marelui atacant dinamovist, iar dincolo de titrarea acuzatoare se ferește să o comenteze. Deja este un câștig uriaș. Îmi place să cred că a fost reținerea cuvenită unui om care în inocența lui atât de abruptă a îndrăznit să deplângă decăderea clubului pe care îl iubește. Și să atragă atenția că nu este nicio glorie în această salvare la „masa verde” și că pentru a se curăța de toată mizeria adunată în acești ani poate că era de preferat retrogradarea.

Între inocență și prostie

Întâmplarea face că scrisesem ceva asemănător în articolul precedent, „O salvare pentru Dinamo”, lucru pentru care fusesem înfierat în multe comentarii. Din moment ce mai mulți cititori mă demascaseră ca „vechi antidinamovist”, care pe deasupra mai și „miroase a brânză”, în cazul meu nu se punea problema trădării, ci a interesului stipendiat, a relei intenții sau pur și simplu a prostiei. Variante care mai de care mai tentante, căci a presupune că un ziarist poate fi obiectiv și că își face onest meseria este deja prea de tot. La fel de naiv și de imprudent ca Răducioiu în raport cu ce vor să audă suporterii dinamoviști, observam degradarea continuă și presupuneam că un purgatoriu în liga secundă ar fi fost o terapie necesară pentru un organism plin de boli cronice. Unii, oameni chiar bine intenționați, mi-au atras atenția că în focarul de infecție de la Liga 2 numai bine nu te faci. Tot ce se poate.

Balade toxice

Până la urmă, este problema dinamoviștilor de pe teren, din birouri sau din tribune cum percep această salvare de la retrogradare. Unora ni se pare revoltător/jenant că Dinamo a ajuns să lupte pentru supraviețuirea în Liga 1, alții celebrează momentul. Unora ni se pare că se prelungește agonia, alții susțin că, dimpotrivă, salvarea de acum anunță zorii renașterii. E posibil ca ei, optimiștii, să aibă dreptate, de ce nu. Încercați totuși să nu îl renegați pe Răducioiu, dragilor. Aveți atât de puțini oameni sinceri care vă doresc binele și atât de mulți menestreli care vă cântă balade toxice.

Comentarii (42)Adaugă comentariu

B-A-C-H (8 comentarii)  •  7 august 2020, 18:16

Răducioiu se adaugă unei liste selecte, care îi mai cuprinde pe Hagi, Cârțu, Balaci, Balint, Marcel Răducanu, Boloni și alții. Toți au fost înjurați de către niște inepți doar fiindcă ei, foștii noștri idoli, au spus adevăruri incomode despre lucrul la care se pricep cel mai bine: fotbal.

Victor (36 comentarii)  •  7 august 2020, 18:19

Fostul mare ( niciodata ajuns) jucator se inseala: Dinamo nu a retrogradat pe teren, avea mai putine meciuri disputate din cauza deciziilor DSP Buc, campionatul asta nu s-a incheiat normal.Dar parca dumneata nu stii asta.Acest copil de 50 ani cum spui dumneata zice ca Dinamo e de trei ani in aceasta "situatie critica".Pai copilu' nu e informat: in '18 Dinamo a terminat pe primul loc in play-out iar in '19 nu a fost niciodata in pericol real de retrogradare.Performante slabe recunosc, in relatie directa cu valoarea "managementului" si a unor strambe exterioare dar nu "critice".E scuzabil, ma gandesc, copilu' uitase limba romana dupa 24h petrecute in italea, poate confunda "critic" cu altceva.O rugaminte personala: nu ne mai face prosti, da?Noi am inteles perfect ce a spus acest copil ( are totusi o varsta in CI si raspunde exact ca un adult, da?), am inteles ca ii e scarba si asa mai departe.Nu vom uita.Referitor la terminarea agoniei: agonia se termina prin moarte si numai prin moarte.Cat timp exista viata, oricat de firava, exista speranta.Capisci?

Vanbasten_86 (35 comentarii)  •  7 august 2020, 18:57

De sfatuitori si de revoltati nu duce tara asta lipsa.Cand ii ceri sa dea si el 48 de euro la clubul care l-a facut mare se codeste.Nu suma era importanta,ci gestul de a fi alaturi la greu.Sau sa vina sa conduca o grupa de copii si juniori la Dinamo.Sa nu-l mai lasam pe Balanescu, sa punem o fosta glorie.E mai usor sa comentezi nimic, adica meciuri precum Voluntari-Clinceni,Medias-Astra, etc.Nu ii ajunge nici la degetul mic lui Multescu care si-a riscat cariera pentru un salariu de 1500 de euro doar pentru a salva Dinamo.La placinte inainte, la razboi inapoi.La fel si cu Andone,mare consilier pe la Pandele,critic de seama al lui Dinamo dar care fuge de responsabilitati.

adi_stelistul (454 comentarii)  •  7 august 2020, 19:27

Si totusi ideea lui Raducioiu, chiar daca a fost o rabufnire exasperata ca urmare a situatiei echipei, nu era o solutie foarte grozava pentru Dinamo. Teoretic e o solutie sa o iei de la capat la un moment dat, INSA: in B drepturile TV sunt infinit mai mici (500000 de euro pentru TOATE cele 20 echipe - imaginati-va dezastrul din buget) si, in plus, oameni care sa preia clubul nu se prea gasesc in situatia actuala, cum s-ar gasi intr-una inca si mai proasta? In conditiile in care Negoita clameaza ca vinde clubul pe un leu inseamna ca echipa n-ar deveni mai ieftina si implicit mai atractiva pentru un eventual investitor daca ar pica in B. Singurul avantaj, ca vorbim de Negoita, e ca poate ar fi mai dornic sa dea Dinamo. Ca deocamdata mi se pare ca n-ar fi pe cat o spune. Dar, foarte serios, cred ca situatia actuala e mult mai buna pentru Dinamo decat un eventual purgatoriu in B. Probabil iesea de acolo intarita dar nu e chiar atat de sigur si nici cand se va intampla asta nu e sigur. Chiar si o salvare de felul asta poate fi un nou inceput uneori. Pandurii s-a salvat pentru ca a fosta retrogradata echipa din Curtea de Arges de FRF si 3 sezoane mai tarziu era vicecampioana... Eu zic ca lucrurile sunt mai bune asa pentru Dinamo decat cum le-a zis Raducioiu.

motanul incaltat (455 comentarii)  •  7 august 2020, 19:44

Dar de ce nu spui ca si trecerea la sistemul cu 16 echipe nu va imbunatatii Liga 1 -dimpotriva o va adinci si mai mult in mediocritate??????In Liga 1 nu promoveaza Nothingham Forest nici Leeds United -altadata super echipe ci ramine Chindia , Dinamo, Voluntari si Clinceni si poate cine stie vine si Mioveni....

Capsa18 (4 comentarii)  •  7 august 2020, 19:47

Geambașu e dinam0vist!Unul din garda aia veche,care a prins anii de dinam0 adevărat.De fiecare dată când steaua îi dă vreo stare de om mărunt,bagă câte un articol de îți vine să te întrebi în ce realitate trăiește individul! Ce numesc unii astăzi dinam0,în realitate e o caricatură de echipă,al cărei tricou ajunge să fie îmbrăcat de toți râșii fotbalului. S-a împânzit internetul cu fel și fel de frustrați,care tot încearcă să spele rușinea în care au ajuns.Parcă ar fi martorii unei secte.Duc lipsă de imaginație.Texte și teorii care mai de care mai sforăitoare.Dinam0 nu a retrogradat pe teren!Asta e maxima!☺Pe bune mă?!?Tocmai pe teren a retrogradat dinam0,dar a fost salvată murdar din pix și din milă!Locul 13 din Liga 1,părea până la un moment dat că duce direct în Liga2!Când joci 9 meciuri și tu ai o medie de 0,8 puncte obținute pe meci,fiind cea mai slabă echipă din play-off,cum să crezi că te salvezi în restul de 5 meciuri?!?Sperând că restul,,o lasă mai moale"?!?😛Rușinică băi mediocrilor!!!O să atârne greu pata asta pe obrazul vostru!Mă bucur că sunteți ridicoli până la capăt și că unii dintre voi chiar sărbătoriți.Caractere,ce să mai.... Geambașu,nu le mai scrie verde-n față realitatea,nu au cum ca să priceapă,sunt doar niște dinam0viști.Le ceri uneori prea mult!!! Din toată situația asta cu salvarea mizerabilă a celor de la dinam0,au ieșit măcar niște glume de colecție.

Daminuta (34 comentarii)  •  7 august 2020, 19:51

Da, mare păcat că nu a retrogradat Dinamo, avea șansa să se întărească și să ocupe un loc fruntaș la anul, se putea bate lejer pentru locul 1-3 din liga a 2-a. Și mai mult decât atât gândiți-vă ce derbiuri de tradiție ar fi fost ca Dinamo-Rapid, sau Dinamo -Petrolul. Păcat, mare păcat. Dragi suporteri ai alb-roșilor, nu mai fiți supărati pe jucătorii de legendă ai clubului, voi nu știți că așa au fost ei și sunt și acum, niște analfabeți funcționali? Oricum să nu ne pierdem speranța că poate la anul nu va mai fi pandemie și poate ne ajută Dumnezeu să retrogradăm și să ne vedem și noi visul cu ochii, cum ne batem pentru locurile fruntașe din clasament, chiar nu contează liga. Capul sus există un Dumnezeu în fiecare crisalidă omenească. Hai Dinamo, hai retrogradare!

C.C. (3 comentarii)  •  7 august 2020, 20:03

Domnule Geambasu, cred ca greșiți de data asta. Pe mine oameni precum Radu, Mateuț, Lupu sau Sabau m-au făcut sa iubesc Dinamo pe viață. Detest modul cum e gestionat în prezent. Dar, oricum ar ajunge clubul, un simbol precum Raducioiu n-ar trebui sa spună ca ii "este scârbă de Dinamo". Sunt cuvintele lui, copil mare sau adult. Dinamo nu a retrogradat pe teren, asta trebuie sa ii fie clar lui dar și trustului de presa unde scrieți și care nu mai conteneste cu articole anti Dinamo. Da, dacă Dinamo n-ar fi făcut cele șase puncte din 5 meciuri rămase, cred ca nu e dinamovist pe lume sa nu fie de acord sa mergem în B. Chiar dacă de-acolo greu mai revii. Așadar, stimate domn și dragule Raducioiu, de ce merita Dinamo sa pice, doar pentru ca Negoiță e un avar? Sau ca Balanescu nu se pricepe? Nu astea sunt criteriile sportive, din fericire. Căci altfel, toată Liga 1 ar trebui sa retrogradeze. Botoșani, Astra, Mediaș, Clinceni, numai exemple de management performant nu sunt. Dacă cei 23 de fotbaliști ar fi fost în urma jucării tuturor partidelor cei mai slabi sau al doilea cel mai slab grup, este unicul criteriu prin care se stabilesc retrogradatele. Radu ar trebui să-și ceara scuze pentru cuvintele sale. Dacă iubești ceva, pe cineva, nu ii dai un picior când e căzut. Dimpotrivă, ii dai o mana, îl sprijini, asa cum a făcut-o și el pe când aveai doar 15 ani. Pe mine asa m-au învățat părinții.

Aurel Craciun (75 comentarii)  •  7 august 2020, 20:23

Domnule Geambașu (Cristian nu îmi permiți să îți spun). Așa ca între ingineri, matematica spune că probabilitatea ca Dinamo să iasă din zona retrogradării pe teren era foarte mare. Ca suporter nu pot fi de acord nici cu tine nici cu Raducioiu. Din experiența mea personală echipele care au mers în liga a 2-a s-au desființat. Purgatoriu e doar desființarea și reînființarea ori suporterii lui Dinamo au făcut și vor face totul să nu se ajungă acolo. Știm că mulți au dorit această desființare. Poate ne vom chinui încă ceva timp, dar spiritul lui Dinamo nu moare. Deocamdată el nu există la cei din club (conducători, jucători etc), dar există acolo unde trebuie, la cei născuți și morți dinamovisti. Dinamo nu va muri niciodată pentru că există iubire pentru acest club, și adevărații suporteri ai unui club (asemeni celor din viața de zi cu zi) sunt alături în primul rând la greu. Atunci când ești căzut și cineva te ajută să te ridici valorează mai mult decât orice vorbă, decât orice expertiză (chiar și al celui mai mare profesionist din lume). Asta te aduce la viața, nu banii, nu faima, nu ura sau indiferența.

Pavel (2 comentarii)  •  7 august 2020, 20:33

“La mamma degli stupidi e’ sempre incinta” - zicală care se potrivește de minune unei categorii de suporteri. Cei patru mușchetari nu cumulează studiile unui licențiat. Ogăraru, unul dintre puținii fotbaliști care stăpânește verbul, a fost întrebat de o ziaristă ceva legat de viața privată, la care George i-a răspuns educat, dar ferm: “Nu știu de ce voi jurnalistele vă limitați la întrebari din sfera privată, fără legătură cu performanțele sportive”. Nici vorba de misoginism, doar incompetență profesională demonstrata de majoritatea ziaristelor sportive din România. Nu doar Raducioiu, ci și dumneata, domnule Geambașu, ai fost și vei mai fi injurat, jignit de *** care mișună pe acest site. Urmărește comentariile provocate de articolele în care ai “indrăznit” să analizezi erorile comise de Dinamo, te vei lămuri că proverbialul și coloratul limbaj al surugiilor de odinioară, n-a fost vreodata atât de bogat. Păzea!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

reddogsv (17 comentarii)  •  7 august 2020, 20:49

Victor are dreptate 100%. Suntem în situația în care Băsescu își apara fata ajunsa europarlamentar și care spunea,, succesuri" ca e un doar un copil. Replica a fost,, Dar când mergea în Bamboo la fite nu era tot copil? " Dacă el nu a învățat pana la 50 de ani ce înseamnă scârbă mai bine nu vorbești. Una e sa spui ca ești indignat, supărat etc și alta ca îți e scârbă fata de clubul care te-a făcut om. Ca OM nu ai fost niciodată!

itu52 (288 comentarii)  •  7 august 2020, 20:54

De balade toxice nu am auzit, eventual o variantă pășunistă a lui „Toma Olimoș”, cel care stătea „de urât să-i trache” sub un „nuche oriaș” și era nevoit, pentru că nu avea ”mască” să inhaleze aerul viciat de calu-i despre care „nu știa bistoș ce fache, ... rumeghe au cache”. Poate era vorba de vreo „manea scăpată din penele GSP care dezgroapă morți și seamănă discordie în postambulul unei făcături fotbalistice de toată comedia. Slavă domnului că începem să avem alternative, timide ce-i drept, dar vizibile și mai ales credibile. Avem snooker de calitate la Campionatul Mondial de la teatrul Crucible din Sheffield și tenis mulțumitor la Palermo. Unde mai pui că începe UCL versiunea CoVid într-o formă în care pandemia nu s-a lăsat coruptă. Ce groaznic poate fi sportul contrafăcut și răstălmăcit, seamănă cu o g(l)umă de proastă calitate.

spartacus (4 comentarii)  •  7 august 2020, 20:58

Ràducioiu ca fotbalist a avut norocul unui magician ca nea Mircea Lucescu care fermecat de vaga asemànare cu Dumitrache a devenit un pygmalion pentru fostul vàrf al nationalei care a pornit ca o rachetà dar incet ,incet a pierdut din vitezà ametit de sirenele occidentului...Acum dupà ce a uzurpat postul lui Basarab Panduru dar nu face fatà avànd multe lacune in plus e mereu càrcotas cu tinerele talente autohtone gen Ianis,Man,Coman dar superincàntat de tineri gen Trincao ,Joao Felix ,Kai Lukas Havertz care mai ales in cazul primelor 2 nu justificà banii platiti mai ales cà tinerii fotbalisti romàni au eliminat Portugalia cu Joao Felix iar in meci direct cu Braga Trincao a fost depàsit net de Hagi jr.E lipsit de diplomatie ar trebuie sà ia pietre in gurà ca Demostene mai ales cà-i cere fisa postului iar sà intre in conflict cu Hagi senior si tifoseria dinamovistà pentru vorbe spuse fàrà sà gàndesti...

Predys (3 comentarii)  •  7 august 2020, 21:42

Dl.Geambasu vad ca si dvs.continuati sa vorbiti de SALVARE. In situatia creata, cu Dinamo tratata diferit in ceea ce priveste conditiile de izolare si carantinare in raport cu toate celelalte combatante, cu teste facute la 7-10 zile, cand intr-o lume civilizata se fac cu 48-72 h inainte de meci, unele ,,neconcludente,, devenite rapid negative,iar dupa aparitia simptomelor pozitivate, altele facute in clinici de ,,casa,,, v-as ruga pe dvs . si pe dinamovistul Raducioiu sa ne oferiti criteriul SPORTIV prin care Dinamo merita RETROGRADATA. Daca o echipa trebuie retrogradata ca sa isi schimbe managementul sau jucatorii mercenari, in conditiile astea am avea un campinat cu 5-6 echipe. Ma scuzati, dar ca fan al lu Dinamo, chiar daca ii urasc pe actuali conducatori ptr nivelul total neprofesionist de administrare a clubului, iar pe jucatori ii blamez ca nu simt ,,,greutatea,, tricoului care l-au purtat Klein, Mateut, Sabau, Lupescu, Lupu sau Andone NU voi dori si nici afirma vreodata ca pe aceste criterii echipa Dinamo sa fie retrogradata.

a dica (129 comentarii)  •  7 august 2020, 22:09

Din pacate, cu asa atitudine din partea unor suporteri dinamovisti si a conducerii (se cred mai buni decat sunt) si in editia viitoare vor fi probleme. Cum sa crezi ca faceau 6 puncte cu echipa asta, jucand din 2 in 2 zile. N-ati vazut cum ii invita Viitorul la joc si nu erau in stare sa scoateti mingea din terenul propriu? Hai s-o lasam asa si sa speram ca anul viitor o sa fie mai bun (adica sa fie bani de jucatori noi).

TheRealRedDog (4 comentarii)  •  7 august 2020, 22:11

Sunt Dinamovist de la 4 ani, am văzut live cu tata pe stadion meciuri cu Hamburg, Liverpool... Mai târziu Anderlecht.. Radu e și va rămâne pt mine un simbol al lui Dinamo. Mare fotbalist. Și sincer? Are dreptate. Doare foarte tare, dar are dreptate. Când s-a terminat sezonul, Dinamo era pe loc retrograda îl. Da, cu meciuri mai puține, însă "dacă", "parca" etc nu sunt argumente fotbalistice. În 40 de ani de când susțin clubul, nu am avut echipa și management mai slab ca acum. Trebuie sa ne trezim... Apropo Hamburg, au fost 5-6 ani la retrogradare, acum de 3 ani în a 2 a liga... Poate învățăm ceva..

Nu mai e bun Raducioiu! (1 comentarii)  •  7 august 2020, 22:12

Raducioiu era considerat de *** cel mai mare atacant roman, la concurenta cu Dumitrache, dupa aceste declaratii nu mai valoreaza nici cat o ceapa degerata. Heee, heee, astia sunt fanii patrupezilor mirositori. Raducioiu a devenit Vladucioiu. Undem mai pui ca a retrogradat de trei ori consecutiv din Serie A, cu tot atatea echipe diferite. Turnatori agramati, hai cu injuraturile, aratati ce sunteti in stare!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Peteucj (14 comentarii)  •  7 august 2020, 22:38

Am avut placerea sa vad pe Dinamo cea care facea 1-1 cu Sampdoria. Si pe Dinamo care batea finalista cupei campionilor, Steaua, cu 3-0 tur retur. Si pe Dinamo care batea pe sporting cu 2-0 dupa ce vanduse o echipa întreaga. Eram un dinamovist total la vremea aceea. Intre timp au trecut prin groapa netoiu, badea, Borcea si negoita. Toti au sapat din greu la fundatia marii echipe pana au reusit sa *** tot ce echipa asta a costruit in anii aceia minunati. Din pacate asta nu mai e Dinamo e doar purtatoarea nelegitima a acestui nume. Dinamo s-a diluat si in teren si in tribune pana nu a mai ramas nimic . Poate o retrogradare ar fi fost momentul de renastere al echipei. Poveștile astea cu dspul si cu neprogramarea nu fac decat sa mai ascunda un an jocul dezastruos din ultimile sezoane si modul in care au fost aruncati de pe gard ultimii dinamovisti care au vrut sa ajute echipa. Respect Raducioiu!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

unu (15 comentarii)  •  7 august 2020, 22:57

nu am vazut comentariul lui Raducioiu si sunt curios in ce limba a dat interviul ???)))) PS- Raducioiu este primul roman care in 1990 dupa ce a plecat in Iltalia intr-o luna a uitat limba romana ))) Acum cu acest interviu dat este la fel de penibil ca si la primul interviu dupa revenirea in tara in 1990 )) Geambasu adora stfel de oameni ca Raduciou pentru ca se simte si el cineva cand sta de vorba cu un pacalici.

Jiri Praga (5 comentarii)  •  7 august 2020, 23:41

Da, într-adevăr aceștia sunt suporterii fanatici dinamoviști, dacă nu-și-l recunosc nici pe Răduciouiu, despre care ei spun că nu atins nici odată calitate de mare fotbalist, intenționat nu fac comparația între legendarul Dumitrache și între Răducioiu când fiecare a avut un cuvânt de spus prin talentul demonstrat în terenul de joc, pentru că nu sunt expert în fotbal, sunt doar un simplu suporter al fotbalului, și, atunci ce să ne mirăm, că nu recunoaște calitățile eterne ale lui Petchowsky (după care a fost denumit trofeul fair play pentru spectatori în anii 70/80, Dobrin și mulți alții din fotbalul românesc. Acuma ei vin cu presupusa motivație că, ni sau îmbolnăvit în prima fază 6 jucători de Covid 19, după care au urmat alți, nu știu câți, și alții, și alții, ca la urmă să nu aibă cine juca meciurile oficiale din campionat. Iresponsabilitatea protocolului stabilit de către instituțiile medicale, sanitare, igienă, FRF, Ligă, etc. a fost clare, la fel cum, pentru mine este clară și iresponsabilitatea echipei Dinamo, sau cel mai probabil, hai să inventăm o modalitate de scăpare și cum am putea trișa campionatul. Părerea mea este că, dacă în alte țări unde, după luna martie, s-a continuat campionatul în curs este de mult terminat și echipele din acele țări se află deja în cantonamente la ora actuală, prin Austria, Elveția ș.a.m.d. cu campioane, retrogradate și câștigătoare de cupă pe merit sportiv. Aceasta dacă nu exista viclenia dinamoviștilor din România putea fi la fel. Și în sfârșit ultima remarcă personală este că, în fotbalul din România, în locul efectuării testelor de Covid 19, ar trebui făcute teste de IQ, și aceasta de la ultimul magazioner de la Dinamo și până la președintele FRF.

Cristian B (41 comentarii)  •  7 august 2020, 23:47

Au învățat și ei de la gsp sa pună titluri spectaculoase articolelor. Cât despre Răducioiu, are dreptate într-un fel, dacă nu se începe un proiect serios și se vând iarăși jucătorii tineri, atunci cu siguranță nu numai ca o să retrogradăm, ci o să dispărem. Speranța lui Dinamo stă in aducerea tuturor jucătorilor care au însemnat ceva lângă echipă. Ei trebuie sa crească juniorii și copiii lui Dinamo care sunt foarte nepregătiți atunci când fac trecerea la seniori. M-am uitat la Neicutescu, Mihaiu, Moldoveanu, Bani și nu prea au fata sa joace la echipa mare. Talent au, dar nu au nici un fel de viața in ei. Poate va aduceți aminte ce a primit Raducioiu de la Lucescu in meciul cu Anderlecht de pe 23 August, atunci când a fost eliminat. Picioare in fund le trebuie și băiețașilor ăștia care sunt plini de tatuaje și freze șpanchii, dar nu pot sa alerge mai mult de 20 de minute pe teren.

anti Geambasu forever (15 comentarii)  •  8 august 2020, 0:16

"Un ziarist ,poate fi obiectiv"-titreaza Geambasu.Da,dar nu e cazul lui Geambasu.El nu poate fi numit ziarist.Obiectiv,cu atat mai putin. E totusi ft ciudat ca Geambasu sare acum la beregata lui Dinamo.El,un mare dinamovist ! Oare cine l-a suparat ? cu Becali,se stie conflictul: ***. Dar ce are cu Dinamo?! ***....?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Nică fără frică (138 comentarii)  •  8 august 2020, 0:37

Geambasule trăim într-o lume în care nu mai avem voie să spunem ce gândim și trebuie să spunem numai ceea ce vrea să audă lumea! Trist dar adevărat!

gigelos (39 comentarii)  •  8 august 2020, 7:33

Poate ar fi fost mai bine ca Dinamo sa retrogradeze .Poate atunci nu va mai reprezenta intres si vor pleca toti *** aciuati acolo incantati de reflectoarele de prim plan . Sa ramana fata saraca si sa fie luata de cei ce o iubesc cu adevarat .Altfel o boala lunga .Raducioiu ? Un prost in pura definitie . O caterinca de om , o caterinca de cariera . A jucat doar cat a stat langa nea Mircea restul o gluma proasta . A FOST PRIMUL CARE L-A TRADAT LA TELESE TERME .Primul plecat ademenit de Dinu si Albanezu .Un prost tradator ce merge la Mall in timpul antrenamentului .Creier zero

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Hombre (23 comentarii)  •  8 august 2020, 9:45

Asa e pe la noi, cine spune adevarul e luat tare la suturi. Unii sustin ca Dinamo ar mai fi avut de jucat 7 meciuri si s-ar fi salvat. Eu nu cred asta. O echipa care pierdea toate meciurile, inclusiv cu Sepsi acasa, nu ar fi facut mare branza in 7 meciuri aglomerate, jucate si fara o pregatire fizica decenta. Dinamo e de multi ani in perfuzie, doar ca unii nu vor sa vada.

dan (67 comentarii)  •  8 august 2020, 9:54

@Victor : esti complet pe dinafara. "Copilul" lupta cu Dinamo pentru toate trofeele din Romania, nu exista campionat in care Dinamo sa nu fie cel putin pe podium, echipele adverse aveau un mare respect si teama de Dinamo. Tu, in schimb, lauzi performanta lui Dinamo care a cistigat playout-ul. Sesizezi diferenta sau iti desenez ?

gigelos (39 comentarii)  •  8 august 2020, 10:21

Eu nu pot intelege cum are tupeul Raducioiu sa vorbeasca despre Dinamo .Ce treaba are el cu Dinamo ? In 90 se ruga tas'u Lucescu de el sa nu plece si a fost primul care a tradat mergand pe mana ,,dusmanilor '' lui Nea Mircea . Un pusti de 20 de ani crescut , dadacit de la 14-15 ani la primul fosnet de dolari a tradat . Sau poate tas'u adevarat , aprozaristu , sa fi fost ce ce a hotarat . Acum vine si da lectii .A plecat primul apoi au plecat toti , apoi si Lucescu si asa s-a ales praful de Dinamo .Acum vine si da lectii .S-a vazut ca nu au ascultat , au plecat nepregatiti afara si au clacat toti . Sa zicem ca Nelutu si Lupescu .Sa zicem .Acum vine Florin Radu Raducioiu si vorbeste prostii . Vai de capul lui .

Urod (270 comentarii)  •  8 august 2020, 15:01

Unii îl vor intelege pe Raducioiu, alții in niciun caz....nascuti in fotbalul mediocru de azi cum ar putea sa-l înțeleagă...Dar și ziariștii au vina lor din felul cum dau titlurile , chiar dacă pe parcursul articolelor recunosc ca Dinamo mai avea de făcut 6 puncte din 5 meciuri, puncte perfect realizabile...Sa retrogradezi prin vot era ceva greu de închipuit, dar când vorbești de Romania te aștepți la orice...

ADEVARU GOLUT (8 comentarii)  •  8 august 2020, 15:11

cind cineva drag iti este bolnav fie ca nu a fost o fiinta umana perfecta cu greseli precum sintem 'osinditi" toti sa nu fi fericite ca si-a revenit? ca sansa i-a suris sa fie sanatos? categoric ca in lumea asta ai nevoie de multe sanse dar oricit de mult as fi eu dinamovist as gindi de bine si pentru steaua si alte echipa de ar fi fost in situatia lui dinamo. da dinamo are multe pacate inca din regimul trecut dar a si scos jucatori unul si unul care au adus un aport fotbalului romanesc. interesant este acest individ care si azi vrea sa vorbeasca cu accent italienesc pe cind mircea eliade vorbea perfect romaneste si o primea pe mama lui in opinci si costum popular. dar una-i una si alta-i alta. cred ca acest om ca si multi altii ce au *** la acest club au ceva impotriva firescului. jucatorii sint si ei oameni mai buni mai prosti mai rai mai cu suflet. nu sintem perfecti. dinamo este un "obiect" cu care s-a jucat barbut sau poker de smecherii din parinti tarani ajunsi peste noapte cu grade pe umar cu afaceri grele dupa ce l-au tradat pe Pingelica. si poate ca au ris in zi de Craciun cind era sa zicem executat cu toate ca eu si azi cred ca nu s-a intimplat asta iar aceata cacealma va iesi la iveala. ca motiv sta faptul ca nu s-a vazut executia iar tu cel care aveai de luat atit de multi bani din conturile lor nu puteai sa-l omori in 3 zile. era mort pentru poporul indobitocizat care pina la urma ii cinta lui brucan " ceausescu sa ne ierti ca pe 22 am fost beti." ma rog asta este alta istorie dar se leaga de popovicioiu de badea care au fost cumnati si tatuca ioan dinca teleaga era socrul lor. fatucile si ele ofiter de secu. cum se face ca acest badea a pus mina pe tot. dadea lovituri la greu cu mcdonald in romania si multe altele. popovicioiu cel mai tare in proprietati fuge in anglia si nu il cere nimeni de acolo sa vina sa isi ispaseasca niste pedepse. pe acest fond al acestor mari bogatasi dinamo se zbatea intre salariile neluate si cei cu bani multi carora nu le pasa. cum sa-i pese lui mitica dragomir si borcea care nu au fost salvati dupa ce au furat la greu unul barbugiu si militean altul fost buteliar si servantul lui dinu *** cu pedigree ajunsi pe picior mare. si daca ati avea suflet si v-ati iubi valorile adevarate cum se face ca un petrica tzutzea murea intr-o garsoniera si aia cu mucegai iar tiriac avea primit de la roman din fondul rapps o vila ce o are si acum pentru o chirie modica? domnilor? acest popor si-a omorit cei mai buni fii si asa au ramas. uitarea a facut sa ii omoare pentru a doua oara... si nimanui nu ii pasa. toti vorbesc de lipsa de caracter de moralitate si sint zurbagii in fata televizorului aratindu-si dezacordul cu to ce se intimpla in tara. nimic altceva. nimic. da lipsa de caracter al acestor securisti de la dinamo au aratat de ce sint in stare. si sint in stare de multe doar ca au o hiba. se maninca ca lupii intre ei la o adica pentru ca nu au nimic sfint. jucatorii lui dinamo erau ca in sintagma lui goethe, adica te iau afara te bat de te rup si apoi te arat lumii ce urit esti. cind ma uit la rautatea lui becali ala cu religia in cap dar nu si in suflet el dinamovist de fapt la cununat si pe borcea si dorea ca aceasta echipa sa retrogradeze. si alte cluburi care azi se vor tari avind bani. dar nu vor reusi pentru ca nu au singe in ei. ban vor de ban vor muri. asa ca acest raducioiu cu sanse mari de a fi fost fotbalist in romania si fara sansa de a fi un star in europa ar trebui sa isi vada gunoaiele din ochii lui si are destule pina sa critice un club care a reusit poate prin dorinta lui DUmenzeu sa se termine asa. ar fi fost mai fericit sa inceapa din liga doua sa renasca? si motivele sint puerile ceea ce arata cit il duce capul si cum stie el sa sustina o idee. prostia nu doare. este deja meteahna veche si meniul zilei in romanica. pina atunci dinamo a scapat de a fi unde nu merita. nu sint perfecti dar au si fost mincati de arbitri incredibil. acum federatiei i-a fost teama de fanii clubului care ar fi mers la tass unde aveau caz. si atunci sa te pui ce destituiri apareau in federatie. cit despre gino iorgulescu al carui fiu este ascuns prin europa refuzind sa fie prezent pentur a fi arestat ar fi putut sa tine in sah pe dinamo penru a obtine ceva in schimb. tot prostie se numeste. ideea este ca de la straini nu ma mira dar tu fost fotbalist sa doresti raul clubului tau? imi aduc aminte de unul dorel ce era pe la maruta un amarit care imita toate zgomotele din natura. muncea si ducea din putinul lui si la altii cu copii multi. insa cind a vorbit de mama lui care l-a abandonat a spus " cum sa-mi urasc pe cea care m-a facut? poate ca a gresit. paote ca a fost fortata sa ma dea la orfelinat. eu nu pot sa o urasc." asa ca domnule raducioiu la capitolul caracter esti nul. in rest nu prezinti niciun interes . capisi?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Ilie (150 comentarii)  •  8 august 2020, 16:28

DDB este în slujba lui Elias, cel care vinde galeria cui dă mai mult. A susținut PSD, de 8 martie anul curent era costumat în penelist alături de Dan Cristian Popescu. În conducere este un politician controversat, Andrei Gerea, mâna dreaptă a lui Tăriceanu. Deci, ce suporteri susțin Dinamo? Niște ciudați, la fel ca Negoiță.

Pavel (2 comentarii)  •  8 august 2020, 17:15

Domnule Geambasu, nu mai vorbiti de salvarea mortului, deja ingropat. Burlanul si trupetii sai neo-comunisti au apelat la michiduta pentru invierea cadavrului defunctului dinamou. Necromantia este delict penal.

Urod (270 comentarii)  •  8 august 2020, 19:59

@Ilie....oamenii politici sunt niște drame. Păcat ca galeria lui Dinamo este amestecată politic...in felul asta pierde o gramada de cotizanți care nu-si doresc amestecul politic. Ar trebui sa fie preocupați de sezonul următor , cum sa facă bugetul din bani autentici de la cât mai mulți cotizanți și sa lase golaniile politice. Asta bineînțeles dacă poate pricepe ca se poate face și ceva cinstit in Romania, fără golănii....

spartacus (4 comentarii)  •  8 august 2020, 20:03

am citit ce a scris ,,ADEVÀRUL GOLUT''si e este mult adevàr Ràducioiu la fel ca si Marcel Ràducanu care a recunoscut cà vindea meciuri si Dorinel Munteanu salvat de alcoolism sint cei inversunati dusmani ai tinerilor fotbalisti romàni si nu inteleg de ce pentru cà totusi la campionatul european de tineret incepànd din preliminarii am fost totusi superior mai multor natiuni dar rasfoind transfermarkt vedem cà Foden valoreazà 40 de milioane iar in meciul direct cu noi la europene a fost rezervà si totusi eu cred cà nu este superior lui Ianis,Man,Coman,Puscas ,Cicàldàu s-a vàzut pe teren unde anii de muncà a lui Gicà Hagi si ambitia lui Ràdoi care totusi construiesc ceva si vàzind lipsa de diplomatie a lui Ràducioiu plusatà cu o incàpàtinare de catàr tin sà-i amintesc cà a fost un fotbalist extraordinar doar cu Lucescu antrenorsi nea Puiu in rest???ca expert tv nu este calificat ,documentat si are o dictie excrecabilà in confront cu Basarab Panduru si Ilie Dumitrescu sànt ani luminà...stàrneste antipatie.

Viorel (33 comentarii)  •  8 august 2020, 21:47

De la dl Geambașu, care se pretinde a fi un spirit liber, un profesionist intr-o presa liberă a unei tari democratice, așteptăm poziții principiale ferme compatibile cu un stat UE. Este incredibil cum presa romană sportiva se comporta las și complice și nu semnalizează anomalia gravă din spirtul românesc! România este unica țara europeană care a păstrat unitățile militare sportive inventate de sovietici, CSA și Dinamo. Aceste aberații nu mai exista nici măcar in Rusia, dar sunt menținute cu sfințenie doar de România! Anual irosesc un buget de 50 mil euro și din 1990 au tocat 1,55 mld euro, bani care puteau fi utili sportului românesc! Cu toate astea presa sportiva accepta, tolerează și încurajează existenta acestor structuri militarizate perimate, inutile și poluante in sportul nostru! Ce sa mai caute cazărmile sportive ale armatei și poliției in sportul profesionist al României! Poate ne spune principialul domn Geambașu de ce doar in România mai exista unitățile militare sportive sovietice CSA și Dinamo!!!

17 Nentori Tirana (677 comentarii)  •  8 august 2020, 22:38

E adevarat, o fi invidios pe potai, frustrat ca nu-l baga nimeni in seama – e ca majoritatea la dinamu, ie ceva normal la haita, dar inca odata Radu-cioiu ar avea dreptate si daca ar cere liga a cincea. Eu as fi scris de Je Moi care bolborosea nervos de la rusnaci ca pentru salvarea potailor trebuie sa intervina politicul ! Nu stiu daca sint 100 de ani de cind unul ca asta era tinut in lanturi si cu calmante, nu-i dadeau voie tata sa iasa pa starda si sa debiteze aiureli. --- Eu as vrea sa retrogradeze Dinamo, dar pe teren, ca Dinamu ie echipa cu traditie si suporteri care deja au incasat riuri si ramuri. Imi pare rau dar nu poti s-o trimiti in B si automat s-o desfiintezi practic cind Lazar & Coop au fost in imposibilitatea de a juca 4-5 partide ! Felicitari Burleanu si J Stefan ! - cred ca era singura solutie dreapta. Ramine ca Dinamo sa demonstreze ca n-a fost salvata degeaba. Potential exista, chiar si … politic ! --- PS Ramine de discutat daca Cioiu asta merita un articol.

gicapuia (32 comentarii)  •  8 august 2020, 22:58

Daca Dinamo era lasata in B, asa cum e gestionat clubul avea sanse 99 % acolo sa ramina! Alaturi de Rapiduletul meu . Auzi 2.5 mil de eur buget si nu promovezi !!!! Salarii de 7000 eur in B/ Si pe urma daca ne gindim la porcarii ne catalogati ca paranoici. Tot noi!!!!!!!!!!!!!!!!?????????????????

Sasa (51 comentarii)  •  9 august 2020, 6:16

Cel mai fericit din aceasta salvare e Negoita. O sa plateasca cu banii din drepturile tv o parte din datoriile catre firmele sale.

Urod (270 comentarii)  •  9 august 2020, 17:37

@sasa...foarte corect.

eric (2 comentarii)  •  10 august 2020, 10:23

maine , poimaine o sa fac 50 de ani. sunt dinamovist de mic copil. tot arborele genealogic e dinamovist. respect pentru FOTBALISTUL Raducioiu, insa... ca sa fac o gluma - eu nu ma mir ca dupa o luna "uitase" limba romana ci ma mir ca intr-o luna a invatat cateva cuvinte italienesti :)

Helioglobalus (21 comentarii)  •  10 august 2020, 12:56

Excelent articol, respect! Tot apare mitul că Dinamo s-ar fi salvat pe teren. Cu Mulțescu împotriva unor echipe fără obiectiv sau generoase până la autosacrificiu în genul Voluntariului, e foarte probabil că ar fi făcut-o. Dar cu Mihalcea, în niște meciuri care pe care ,sunt extrem de sceptic...

Mircea (16 comentarii)  •  10 august 2020, 13:55

@Victor: incetati voi, dinamovistii, sa plangeti dupa faptul ca nu ati jucat meciurile. Este doar vina voastra ca nu s-au jucat. jucatorii trebuiau sa se protejeze iar clubul sa ii protejeze. Uita-te la UCL unde acum Atletico risca sa piarda meciul cu 3-0 pentru ca are infectati. Aveti jucatori infectati in ziua meciului? Atunci este simplu, toata echipa in izolare sa nu imbolnaviti si pe alti jucatori de la alte echipe si pierdeti meciul cu 3-0. Se infecteaza in jur de 1000-1200 de oameni in TOATA ROMANIA zilnic. Cum ati reusit voi sa va infectati cateva zeci atat de repede? este clar neglijenta iar daca am fi in alta situatie in care din neglijenta omori pe cineva ai fi pasibil de inchisoare asa ca neglijenta de care dinamo a dat dovada trebuia pedepsita cu pierderea meciului cu 3-0. astfel nu mai aveati atatea meciuri restante.

Comentează