Cristian Geambaşu

Jurnalist box-to-box, de 25 de ani mereu în echipa ideală a presei de sport. Respectat, temut și foarte apreciat. Întotdeauna la obiect, tăios, fără ocolișuri

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Cristian Geambaşu
România nu este o echipă!

Radicevici, Grbici, Mehmedovici. Pe bancă, Kim Rasmussen. Cunoștințe mai vechi, adversare mai noi. În zi bună, Muntenegru poate bate pe oricine. Dovadă victoria cu Norvegia la distanță de 5 goluri. România are nevoie tot de o victorie la măcar 5 […]

...

Taci!

Asistăm de niște ani la o degradare alarmantă a relației jucător-antrenor în tenis. Poate ar fi și mai potrivit să spunem jucătoare-antrenor, fiindcă majoritatea copleșitoare a situațiilor provin din tenisul feminin. Antologica secvență în care Sorana Cîrstea îi cere arbitrei […]

...

Cine este cel mai mare adversar al naționalei României?

Calculele hârtiei indicau naționala masculină de handbal a României favorită în dubla întâlnire cu omoloaga din Kosovo. Incredibil, mai există așa ceva! Naționala Kosovo este una dintre puținele reprezentative în fața căreia România mai poate fi considerată favorită. Ca să […]

...

Dinamo pe modelul Barcelona

Totuși, modelul propus de asociația DDB este inspirat din organizarea unor cluburi ca Barcelona.

Lucrul esențial în acest tip de conducere este absența unui patron, a unui privat care face doar ce îl taie capul. În cazul unor entități ca […]

...

Acești doctori care îl enervează pe Marica

Hai că nici LeBron James nu ar fi zis-o mai bine decât Ciprian Marica! „Ne-am săturat de ăștia scoși în față să bage groaza în populație” este o frază-manifest a zilelor pe care le trăim și numai un om cu […]

...

Parcă nu vă interesa Cupa!?

Una dintre cele mai slabe finale de Cupa României din istorie a celebrat sezonul în care fotbalul românesc s-a îmbolnăvit la propriu. Iar FCSB își machează sezonul cu trofeul pe care l-a contestat de ani buni

Permalink to Parcă nu vă interesa Cupa!?
miercuri, 22 iulie 2020, 10:05

Finala Cupei României 2020. Douăzeci douăzeci. FCSB-Sepsi, un afiș subțire oricâtă bunăvoință ai avea. Unii dintre noi am apucat vremuri mai bune. Primul șut pe spațiul porții în minutul 54, autor Olimpiu Moruțan. Un meci fără șuturi pe poartă și fără ocazii pentru mai mult de o repriză nu este tocmai bun de povestit nepoților. Știți clișeul. Nu este un meci de povestit nici nevestelor, care se uită la televizorul din bucătărie la un serial de pe Netflix.

Repriza secundă este mai animată decât prima, dar datele fotbalistice esențiale nu se schimbă. FCSB este o echipă cu fotbaliști talentați și cu antrenor-marionetă, Sepsi este o echipă cu fotbaliști disciplinați și cu un antrenor care te altoiește dacă nu ești disciplinat. Schimbarea lui Vintilă cu Toni Petrea, aghiotantul lui Reghecampf, nu a adus și schimbarea jocului bazat pe strălucirile de moment ale lui Coman sau Dennis Man.

Așa s-a întâmplat și la faza golului înscris de Man. Acesta a fructificat o pasă a lui Coman care a tăiat nu doar întreaga apărare a lui Sepsi, ci și mintea lui Dimitrov. Bulgarul a luftat de două ori în tentativa de a respinge mingea și a completat astfel o prestație de ansamblu care în alte timpuri ne-ar fi pus întrebări. De ce? Pentru ce, pentru cine? Doar că acum suntem mai buni, ne spălăm des pe mâini și punem greșelile pe seama unor erori omenești.

Rachid Bouhenna, căpitanul lui Sepsi, a fost al doilea care s-a înscris la cuvânt în această comedie a evoluțiilor care altădată ne-ar fi dus cu gândul la blaturi și alte prăjituri. Al doilea cartonaș galben colectat de Bouhenna a lămurit lucrurile. Chiar și cu antrenori pe care îi cheamă Vergil Andrunache sau Toni Petrea, chiar jucând după cum îi cântă patronul la ureche lui Florinel sau lui Dennisel, FCSB este o echipă mai bună decât Sepsi. Ceea ce nu este deloc o veste bună pentru sănătatea fotbalului în general.

Comentarii (32)Adaugă comentariu

Pavel (8 comentarii)  •  22 iulie 2020, 22:14

Aplauze la scene deschise echipei invingatoare in aceasta finala, victorie pe deplin meritata. FCSB a luat acidul Pepsi-ului cu aroma mongola. Unii merg in cupele europene, altii se pregatesc de ingropaciune. C-asa-i in fotbal!

Andrei F (698 comentarii)  •  22 iulie 2020, 22:15

Lasă domnule nu plânge că oricum cupa o câștigă Dinamo...

Capsa12 (1 comentarii)  •  22 iulie 2020, 22:37

Încă o strâmbă de la Geambașu. Noi steliștii,îți dedicăm cupa,ție și tuturor dinam0viștilor. În articolele tale se vede nivelul de gândire a unui dinam0vist frustrat.Asta înseamnă fan dinam0,frustrare și invidie de om mărunt.Mediocrilor! Chiar mă bucur că steaua îți provoacă astfel de stări,ție și tuturor frustraților. Poartă mască și mai scrie. Forza STEAUA! ❤💙

Pompiliu Bota (93 comentarii)  •  22 iulie 2020, 22:40

Geambasule - ,,jurnalist,, box-to-box, adica jurnalist fara studii si fara licenta - de ce nu porți un tricou pe care sa scrii anti-Steaua ?

Nu trollezi, da’ trollezi (9 comentarii)  •  22 iulie 2020, 23:32

“FCSB este o echipă mai bună decât Sepsi. Ceea ce nu este deloc o veste bună pentru sănătatea fotbalului în general”- bravo dom’le, matale preferi o echipa finantata de guvernul de la Budapesta? Te rog sa nu-mi dai exemplul Premier League, comparatia ar fi lipsita de logica. Felicitari FCSB, a fost mai buna!

Umilă părere (67 comentarii)  •  22 iulie 2020, 23:48

Domnule Geambașu, te apreciez pentru articolele obiective, dureros de adevărate, chiar și atunci când scrii împotriva echipei de suflet, de aceasta dată observ frustrarea provenită din rivalitatea care te macină. Acesta este riscul ziaristului care scrie editorialul “la cald”, ba chiar “la fierbinte”. Ingrată postură, nu-i așa? FCSB a câștigat cupa României, va juca în Europa, echipa dumitale luptă cu umbrele amenințătoare ale meciurilor la matineu. Nea Mircea nationalu’ spune că nu-i rușine să retrogradezi, ci să te desființezi, parcă l-ar parafraza pe excepționalul Dinică din “Filantropica”: “Nu-i rușine sa cerșesti, rușine e să nu primești de pomană”. Poți să-l contrazici pe omul care a sfidat regula unui tramvai, numit dorință?

Nică fără frică (138 comentarii)  •  23 iulie 2020, 1:53

Un articol jalnic de prost!!! Mult mai prost decât meciul din finala cupei!

Ilie (150 comentarii)  •  23 iulie 2020, 6:44

Nu înțeleg comentariile. Geambașu nu a zis că trebuia să câștige Sepsi, a cărei denumire este o jignire adusă României. Cu un astfel de meci, ce să scrii? Cum să faci bani? Aici e problema lui nea Ovidiu, necomunistul, și a elevilor lui. Fără fotbal bun, nu mai au cititori.

adi_stelistul (454 comentarii)  •  23 iulie 2020, 8:28

Nu fiti rautacios. Asta cu "nu ne intereseaza Cupa" e foarte veche. De atunci au castigat doua Cupe si au jucat o finala, deci cred ca e clara schimbarea de atitudine de mult. Si nu e interzis sa-ti schimbi parerile - romanii au si o vorba nu prea magulitoare despre consecventa dusa dincolo de logica. As fi observat in locul dumneavoastra cat de putini au fost interesati de Cupa echipe evident mai bune decat finalistele, dar care au parasit competitia demult. Adica ce e mai de blamat - sa spui ca nu te intereseaza Cupa dar s-o castigi ori sa nu spui nimic dar prin atitudine sa arati ca n-o respecti. Ca asa e, aveti dreptate, meciul a fost slab, cu doua suturi pe spatiul portii si da, aveti dreptate si cu echipele, dar asa cum sunt ele au ajuns in finala in dauna Craiovei, Clujului sau Astrei, echipele mai bune din Liga noastra amarata. Si au ajuns in finala pentru ca echipele care puteau reclama cu mai multa indreptatire trofeul au capotat pe parcurs. Mai degraba pentru ca ... ei, da... nu prea le-a interesat.

Plange Geambasu (4 comentarii)  •  23 iulie 2020, 8:41

Parca spuneai ca nu plangi. Parca plangi si imi pare bine, sportiv, vorbind! Te pup!

Anti Covid (3 comentarii)  •  23 iulie 2020, 8:44

Numai comentarii de fcsb-isti adica meeediocre si neinteligibile, nu au reusit sa inteleaga comentariul respectiv, care se referea la faptul ca echipa ca FCSB cu antrenor-patron, a reusit sa invinga o echipa organizata si pregatita de un antrenor in sensul real. Cat despre Sepsi nu cred ca a dat dispozitie Victor Orban, ce schimbari sa faca Grozavu, ca cine stie poate castigau cupa.!!!

mal. (24 comentarii)  •  23 iulie 2020, 8:47

Comentariile ne arată câtă dreptate are dl. Geambașu. Atât!

gheorghe (147 comentarii)  •  23 iulie 2020, 10:26

Scandarile obscene si xenofobe de dupa meci sunt o rusine, o pata pe obrazul fotbalului romanesc. Citind comentariile la acest articol ne dam seama cat de mult a decazut aceasta echipa si ce gen de suporteri are.

Pup obsedatii (2 comentarii)  •  23 iulie 2020, 12:00

Ne-a ajutat portul, cu siguranta, dar suntem si am fost cei mai jmecheri din Romania. Singurul stadion din tara cu nocturna, cu exceptia lui “23”, cand se aprindeau doua turnuri de lumina la Farul, era nunta, cu patru coseai iarba, efectiv. Suntem jmecheri rau, dar rau de tot.

Hai Faru! (9 comentarii)  •  23 iulie 2020, 13:40

Nea Mircica a pregatit meciul cu Turcia la Constanta, pentru ca era SINGURUL stadion din tara, cu exceptia lui 23 cu nocturna. A venit cenaclul la Constanta, au aprins doua, numai doua turnuri de nocturna, jumatate de Constanta era luminata. Toata nocturna aprinsa, adica patru turnuri era ceva foarte special, ca sa parafrazez *** de la gsp. Provoca insomnia in jumatate de oras, atat era de puternica nocturna de la Farul, singurul stadion din Romania construit in piatra. Hai Faru’! Nu Farul, nici macar Constanta, Hai Faru’! Prima intrebare, dupa relatii intime este: ce-a facut Faru?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

viorel (33 comentarii)  •  23 iulie 2020, 13:59

Din nou moralistul, detinatorul adevarului, incearca sa scrie ceva de interes dar nu reuseste. Ne-am obisnuit cu privirea pierduta a autorului (de regula spre tavan), cu pretentiile sale nejustificate de autoritate morala, care se naruie la primul test. El principialul, se refera la Steaua, respectand cu o imensa placere cenzura absurda impusa de CNA. Nicio decizie a justitiei romane nu poate fi invocata ca justificare pentru a nu pronunta in presa numele echipei sustinute de 52% dintre suporterii de fotbal, deci cititorii presei de sport. In Romania mai sunt o sumedenie de ehipe care au in denumire substantivul comun Steaua, de ce interdictia aberanta, respectata cu sfintenie de moralistul si principialul Geambasu, sa fie directionata numai catre adevarata echipa Steaua. In alta ordine de idei cum un om (nu zic ziarist!) care se vrea modern, debarasat total de mentalitatile trecutului autoritar, poate sa accepte ca Romania este singura tara UE care mai pastreaza amestecul abuziv al armatei si politiei in sportul profesionis si mai mentine cazarmile sportive CSA si Dinamo care toaca apropae 50 milioane de euro anual, deci din 1990 pana acum 1,55 miliarde euro. Dar cu siguranta nu poti avea asteptari ca Geambasu sa fie obiectiv si principial!

Fane meserie (8 comentarii)  •  23 iulie 2020, 14:21

Pe vremea cand mergeam sa vad Farul, *** astia nici nu existau. Il aplaudam pe Fane Meserie, cel mai iubit jucator din istoria Farului. L-am cunoscut pe Iosif Bukossy, o persoana de o rara eleganta rara, mi se adresa cu dumneavostra, desi era eram un puber nebarbierit. Farul a fost o enorma pepiniera, producea talente pe banda rulanda.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

parinte Necula (9 comentarii)  •  23 iulie 2020, 14:39

Exista un beton de beton, pe care nu-l vrei prinde vreodata cu ocauua mica in ortodoxia romana, nunmele sau este parintele Necula. Este un COLOS, toba de carte, toba de entuziasm. Caut sa-l prind cu ocaua mica de 5 ani, nu reusesc, este COLOSAL. Il consider FABULOS, niciodata n-am intalnit asemenea persoana.

Joe (11 comentarii)  •  23 iulie 2020, 15:15

Fotbal mediocru, fotbalisti mediocri, fani ne-purtatori de masca sub-mediocri... Fenomenul e pe catafalc.

Joo (2 comentarii)  •  23 iulie 2020, 15:19

Un articol crud, cinic insa cat adevar contine! Mai ales partea finala! Comentariile insa, ca de obicei, denota inalta educatie a cititorilor precum si maniera intelectuala de a accepta o alta opinie! 😆

dan (1 comentarii)  •  23 iulie 2020, 15:22

Mortal denisel, se bucura la gol mai dihai decat daca ar fi dat o bolta a la Hagi cu Columbia: deh, asta ii e nivelul. Oricum, mai departe de Bosfor nu are cum sa plece, ca sa aiba de un'sa se intoarca peste doi ani :)))))

Hai Farul! (4 comentarii)  •  23 iulie 2020, 17:08

Fane Meserie juca la Farul cu 5, un jucator absolut colosal. A luat “optul” la Steaua, Stoica avea tricoul cu numarul cinci, statea in camera cu Lacatus, ii spunea:”Ba, Laca, iti trimit mingea unde nu ajunge musca”, asa era. L- a prins Halagian in bar, i-a dat cu scrumuiera in cap. Daca se tinea de traba, Majearau sarea din schema. Era delir cand intra pe teren, de departe cel mai iubit jucator al Farului, ceilalti erau Pavel Peniu si Petrica Buduru. Ce ironie, fratele meu locuieste la 50 m de stadion, nici impuscat nu mai merg sa vad Farul.

Umilă părere (67 comentarii)  •  23 iulie 2020, 17:24

Cand intra Fane pe teren se darama stadionul: lenes, cu jambierele gen Dobrin, saluta nebarbierit multimea. Imi este ciuda pe indolenta lui, putea fi enorm, niciodata n-am vazut asemenea precizie la pase, nici macar la mult laudatul Balaci. Toata lumea stie, Fane-i Meserie.

Umilă părere (67 comentarii)  •  23 iulie 2020, 17:51

A fost odata Fane meserie, sapte clase avea, lacatus mecanic de profesie. L-au facut locotenent la Steaua, pretindea onorul de la santinela cand mergea la Alexandrescu. Fane meserie, cel mai mare pasator din istoria fotbalului, pasele lui erau teleghidate. Sa traiesti, Fane!

Umilă părere (67 comentarii)  •  23 iulie 2020, 18:20

Marica l-a vazut pe Hagi ca produce bani din fotbal, hop si el. Un agramat care merge cu caciula la primar, nu-mi ajunge treaba mare sa-l multumesc pe Marica.

motanul incaltat (455 comentarii)  •  23 iulie 2020, 19:39

Asta a fost un comentariu depasit.... Sunt seriale pe Netflix de o mie de ori mai bune ca Sepsi-Fcsb: Casa de Papel, Westworld, Vikings, Narcos, Sons of Anarchy si ma oresc aici ca sa nu scriu inca vreo 10.

Razvan (7 comentarii)  •  23 iulie 2020, 21:17

Geambasu : " Parca nu va interesa Cupa" Nici pe Geambasu nu l interesa Liga 2 dar iata ca Dimanu e gata s o infulece...! moare Geambasu,oameni buni,ura lui nu mai poate fi stapinita ! ce om de doi lei !

Urod (270 comentarii)  •  23 iulie 2020, 21:20

Un simulacru de meci , un simulacru de cupa...dar după fetele transpuse de bucurie ale lui MM et comp , ai fi crezut ca au câștigat Champions League...ipocrizie , ăsta-i cuvântul potrivit....nu-i interesează, dar le place tare Cupa României când o câștigă. Decența este un lucru greu și sper sa fie pedepsiți pentru scandările de la final.

duca (1 comentarii)  •  23 iulie 2020, 21:49

un singur lucru conteaza acum,mimamo isi da palme la p....,astept meciurile pe care le mai au de disputat cateii,le astept cu nerabdare,nu mai au cum sa o coteasca,pe teren e salvarea nu la pomana.

Marius Oltean (11 comentarii)  •  23 iulie 2020, 22:49

"Bulgarul a luftat de două ori în tentativa de a respinge mingea și a completat astfel o prestație de ansamblu care în alte timpuri ne-ar fi pus întrebări. De ce? Pentru ce, pentru cine? Doar că acum suntem mai buni, ne spălăm des pe mâini și punem greșelile pe seama unor erori omenești." Normal, trebuie sa punem victoriile FCSB sub semnul intrebarii. Am rata eu oare articolulk in care se discuta de penaltyul (sau penaltiurile) refuzate FCSB in meciul cu Craiova? Ah, Domnul Geambasu se spala mai des pe maini.

17 Nentori Tirana (677 comentarii)  •  24 iulie 2020, 7:37

Hai Faru. E mai bine ? Care e ba ala cu pixu rosu care vrea ca Geambi sa ramina cu faru ? Sper ca e dinamovist. --- PS Totusi. Noi putem intra in vacanta, ne pregatim de Europa. Hagi mai are UN meci ! - stiti voi care, ala care va stinge faru.

Cristian B (41 comentarii)  •  24 iulie 2020, 14:53

Sepși finanțată sau nefinanțată de guvernul maghiar trebuie sa servească drept model de profesionalism in fotbalul nostru. Eu nu am auzit declarații idioate din gura oamenilor de acolo. Poate ca e timpul sa îi facem sa se simtă acasă și sa îi tratam ca pe conationalii noștri și in loc să-i dam afara din țara sa încercam sa luam ce e bun de la ei și sa unim România cu adevărat. Scandările împotriva ungurilor nu vor aduce nimic bun și nu îi vor face sa simtă nimic pentru România și români.

Comentează