Cristian Geambaşu

Jurnalist box-to-box, de 25 de ani mereu în echipa ideală a presei de sport. Respectat, temut și foarte apreciat. Întotdeauna la obiect, tăios, fără ocolișuri

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Cristian Geambaşu
România nu este o echipă!

Radicevici, Grbici, Mehmedovici. Pe bancă, Kim Rasmussen. Cunoștințe mai vechi, adversare mai noi. În zi bună, Muntenegru poate bate pe oricine. Dovadă victoria cu Norvegia la distanță de 5 goluri. România are nevoie tot de o victorie la măcar 5 […]

...

Taci!

Asistăm de niște ani la o degradare alarmantă a relației jucător-antrenor în tenis. Poate ar fi și mai potrivit să spunem jucătoare-antrenor, fiindcă majoritatea copleșitoare a situațiilor provin din tenisul feminin. Antologica secvență în care Sorana Cîrstea îi cere arbitrei […]

...

Cine este cel mai mare adversar al naționalei României?

Calculele hârtiei indicau naționala masculină de handbal a României favorită în dubla întâlnire cu omoloaga din Kosovo. Incredibil, mai există așa ceva! Naționala Kosovo este una dintre puținele reprezentative în fața căreia România mai poate fi considerată favorită. Ca să […]

...

Dinamo pe modelul Barcelona

Totuși, modelul propus de asociația DDB este inspirat din organizarea unor cluburi ca Barcelona.

Lucrul esențial în acest tip de conducere este absența unui patron, a unui privat care face doar ce îl taie capul. În cazul unor entități ca […]

...

Acești doctori care îl enervează pe Marica

Hai că nici LeBron James nu ar fi zis-o mai bine decât Ciprian Marica! „Ne-am săturat de ăștia scoși în față să bage groaza în populație” este o frază-manifest a zilelor pe care le trăim și numai un om cu […]

...

Ignoranța se plătește! Acum, la spital

Situația infectărilor de la Dinamo nu este o întâmplare, ci corolarul haosului din club

Permalink to Ignoranța se plătește! Acum, la spital
joi, 16 iulie 2020, 5:05

Nu vi se pare că toate li se întâmplă celor de la Dinamo! De ce? I-a blestemat cineva? Sunt victimele unui lanț de ghinioane care se leagă de nu știu ce teorii ale numerelor? Sigur, dacă doriți putem transporta discuția într-o zonă mistică. Dar mai bine nu, altcineva are monopol pe chestia asta. Și hai să coborâm în iarbă!

Nu cumva toate li se întâmplă celor de la Dinamo din cauză că pe acolo e sat fără câini (!!??) și fiecare face ce vrea? Iese când vrea și cu cine vrea în oraș, în club și în alte locuri unde băieții își consumă neliniștea intelectuală și depresia cauzate de pandemie? Aș fi tare curios câți corona-sceptici sunt printre vitejii de la Dinamo. Pozitivi sau negativi la test, nu contează. Câți aparțin curentului deștepților care râd de noi, proștii? Pe pariu că deștepții sunt net majoritari?

Fiindcă, stimați jucători profesioniști, nu te infectezi în gașcă dacă respecți niște reguli minime de igienă, dacă urmezi la bun-simț normele alea sanitare de care râd cei care cred că virusul este o invenție menită să… Nu se știe ce, să ne țină în case, să ne persecute, să ne bage în spital. Ia să îl întrebe acum pe Răuță ăștia care nu se lasă manipulați. Cum te simți, Răuță? E o păcăleală? Să îi întrebe cineva și pe Ricci și pe Mrzljak dacă îi doare capul de la ultima carte citită sau de la o răceală de la ultima plimbare cu decapotabila. Sau o fi altceva?

Prostia și ignoranța fudulă se plătesc. Eventual cu retrogradarea. Altfel, pățania celor de la Dinamo ar trebui să fie un avertisment pentru toată suflarea fotbalistică de pe la noi. Nu cred că va fi. Mai cred că domnii care țipau că trebuie să se desfășoare și să se termine competiția, nu de dragul competiției, ci al banilor din drepturile TV, au greșit grav atunci când au militat pentru libertatea fotbalistului. Care fotbalist, vezi Doamne, nu ar fi suportat regimul concentraționar al cantonamentului permanent, până la final de campionat. Intrau în depresie micuții.

I-ar fi bântuit tot felul de gânduri ciudate. De exemplu, să economisească. Să își întemeieze o familie. Să urmeze un curs, o calificare, ceva. De specialist în domeniul IT, de tehnician dentar, de agricultor bio. O meserie pentru viața de dincolo de fotbal. Care începe repede, asta dacă te vindeci de coronavirus. Dar cine să le spună fotbaliștilor lucrurile astea? Bălănescu? Negoiță? Poate nea Gigi Mulțescu, acum, cât stau la izolare. Ce ironie și asta, a venit „SMURD”-ul la echipă exact când băieții s-au îmbolnăvit de COVID!

Comentarii (23)Adaugă comentariu

ion (15 comentarii)  •  16 iulie 2020, 18:08

Asta nu mai este campionat! E bataie de joc la adresa echipelor implicate! De ce sa sacrifici campionatul asta si urmatorul cand poti foarte bine sa opresti totul aici. Nu retrogradeaza nimeni si aduci si 6 echipe din Liga2 facand cam[pionatul urmator mult mai puternic. In felul asta vor avea si echipele timp sa revina la normal si sa poata pregati in liniste campionatul urmator!

Umilă părere (67 comentarii)  •  16 iulie 2020, 18:26

Domnule Geambașu, dumneata ești o persoană intransigentă, care scrie ce gandește, chiar și atunci când afirmațiile sunt incomode. Nu ești convins că totul se desfășoară după un proiect bine executat de slujbașul de la Rin și de anturajul său, aruncați în lumina reflectoarelor pentru a ne ascunde adevăratul regizor? Crezi că declarațiile lui Lupu, potrivit cărora Dinamo nu mai are ce vinde, au fost întâmplătoare? Au fost confirmate de pușcăriașul cu 10 copii, unul care cunoaște situația exactă. Dinamo, sat fără câini, ori Smurdul sosit la echipă tocmai când elevii săi au contactat virusul, sunt reușite figuri de stil, dovadă că românul știe să facă haz de necaz. Sper să auzim de bine!

adi_stelistul (454 comentarii)  •  16 iulie 2020, 18:36

La Dinamo nu mai e niciun cap limpede parca. Aud ca si Multescu, abia venit, ar pleca. E de necrezut. Fara suporteri echipa asta nici nu se mai reunea pentru play-out, cred. Dar unele lucruri suporterii nu pot sa le faca singuri.

flash (3 comentarii)  •  16 iulie 2020, 18:38

nea geambasu,nu te-ai prins ca totul este o mascarada pentru a juca cu chindia cand chindia o sa fie matematic retrogradata? 6 puncte inseamna salvarea acestei echipe despre care tu spui ca este blestemata. este blestemata sa se salveze si acum de la retrogradare. efectiv oricum am luao echipa asta blestemata nu are cum sa retrogradeze sezonul asta. locul 12 clar se salveaza de la retrogradare,nu are cum sa piarda un baraj cu o echipa de liga a 2-a. iasi are doar un punct peste echipa respectiva si 2 meciuri mai mult. practic imposibil sa retrogradeze echipa blestemata. logica elementara.

dan man (13 comentarii)  •  16 iulie 2020, 18:50

*** *** geamba

Ilie (150 comentarii)  •  16 iulie 2020, 19:26

De unde decapotabile la Dinamo?

itu52 (288 comentarii)  •  16 iulie 2020, 20:31

Ciudatul Dinamo joacă tare în finalul de campionat, este lider detașat în clasamentul neoficial al glumei noastre fotbalistice. Nu-și mai cunoaște prioritățile: faliment, stadion, retrogradare, vânzare, dezafiliere. Unde mai pui că a schimbat Dinamoviada cu Coviada. Aici are toate șansele, numai acum, să câștige. Ce ne-am face fără comedie, e bine, ne-au cam dispărut comicii adevărați, dar cu ajutorul media fotbaliștii fac toți banii. Până la urmă avem divertismentul asigurat.

JFM (151 comentarii)  •  16 iulie 2020, 20:56

Valentin Lazar: " M-au testat, sunt pozitiv dar nu simt nimic, e OK, plec acasa , care-i problema?" Atat au inteles creierasele lor. Ca daca nu simt nimic e OK, pot face ce doresc, pozitiv fiind. Li s-a spus ca in cazul in care azi nu simti nimic si pleci acasa peste 2 zile te pot aduna mort de acolo? Pentru ca n-a fost nimeni sa te salveze la timp. Nu mai spun ca poti sa fii transmitator de virus catre alti apropiati, indiferent ca ai sau nu simptome! Chiar daca le-ai spune-o, n-ar intelege, capul ii ajuta doar cat sa loveasca mingea spre poarta adversa, la altele ...mai greu. Aici e si vina clubului, prea se intample multe la Dinamo ca nimeni sa nu aiba nici o raspundere. Ce usor e sa spui ca virusul nu exista si sa infectezi zeci de oameni, iar aceia alte sute. Fara ca tu sa afli asta. Dupa care sa cheltuiasca Statul enorm ca sa le salveze vietile. Iar tu sa fii ca o floricica, sa spui "ok, care-i problema?", eu nu simt nimic, plec acasa... Prostii au mintea foarte odihnita, nimic nu-i perturba, cu atat mai mult bunul simt.

Marco (2 comentarii)  •  16 iulie 2020, 21:16

Dle Geambasu, de unde vine graba asta de a da cu paru intr-o echipa pur si simplu urmarita de ghinion? De cind e de vina bolnavul in aceste situatii? De unde stiti ca Rauta si restul nu au respectat regulile, ca "noi prostii"? Fotbalistii sint sportivi de performanta care fac sacrificii uriase si au stat carantinati mult mai mult decit "noi prostii"...Ca sa nu mai zicem cite teste au facut saracii si cite antrenamente grele, cind "noi prostii' stateam dupa usa, la Netflix si cu pop-cornul in fata...Majoritatea celor care critica nu-s in stare sa faca 10 flotari si singurul sport pe care l-au practicat a fost mersul pe jos...E usor sa sarim la gitul unor baieti mai mult sau mai putin talentati care incearca sa-si faca un trai in sportul profesionist...V-am apreciat articolele curajoase din trecut, dar acum nu pt fi de acord cu dvs...Toata lumea informata stie ce "precizie" au aceste teste PCR (nume predestinat) si cit de usor se poate crea isterie intr-o societate dominata de superficialitate, paranoia si minciuna...Daca maine testele ies negative, la repetare? Cine raspunde? Daca sint corecte rezultatele, de unde stiti ca dinamovistii nu s-au imbolnavit de la ieseni sau fscb-isti sau de la mincarea gatita la Saftica si provenita de la supermaket? Sau poate de la neveste si copii care au iesit afara? Unde ne oprim cu nebunia? Ce facem, oprim toata viata si ne ascundem dupa usa? Pina cind? Ce asteptam? Vaccinul "salvator" pt un virus cu o rata de mortalitate extrem de scazuta si oricum umflata in toate statisticile oficiale? Stim ce eficacitate au vaccinurile anti-gripale...zero...Credeti ca vaccinul asta va fi fi diferit? Poate ar trebui sa fiti la fel de dur si cu sceleratii care ne conduc si fac experimente medicale si sociale pe acest popor...Nici chiar asa sa inghitim orice aberatie propagata de anumite interese...Asta asa daca mai vrem sa exista ca oameni liberi...Daca nu, ne meritam soarta...

17 Nentori Tirana (677 comentarii)  •  16 iulie 2020, 21:43

A reclamat cineva in toata tara asta vre-o infractiune legata de teste si testari ? Nu la fotbal, ca de la Academia Clinceni, Dan Penalti, Focsani pardon Botosani … --- Fotbalistii in general nu sint sfinti, ai nostri nu duc nici o viata ordonata de sportiv iar la voi … ca la militie, credeti ca voi puteti face orice. Asa si la Craiolga, prazarii au sarbatorit cu fanii, cu pupaturi, racnete si topaieli greselile de arbitraj. Dar se pare ca pa prazari ii ocoleste pina si virusul ! Apoi cine-i mai respecta in Las Fierbinti pe lipitii Arafat si Valea dupa ce-au imbolnavit o tara intreaga prin masurile aberante luate. Aproape toti s-au infectat in spitale, magazine, piata, la vama si in carantina, iata ca populatia a facut degeaba mari sacrificii stind acasa fara activitate si bani ! Indisciplina romanilor este de data asta si un semn de revolta la adresa proastei gestionari a situatiei, o populatie cu nervii la pamint pe care fratii astia vor s-o mai bage odata in starea de mai ceva ca de razboi. --- Testele nu sint concludente, cele mai multe nici n-au fost omologate, doar putine dar tot in regim de urgenta. N-ati trecut voi de la vinzarea de butelii la vinzarea de teste si masti de carnaval ? Mai apoi a fost vorba doar de bani, faceti teste ca prostii, la gramada chiar si unde nu trebuie, caci testele costa iar cineva cistiga in timp ce intretinerea batrinilor creste lunar cu 10% ! Domnule Geambasu, fotbalul se joaca pe milioane asa ca nu-i exclus ca miticii sa se foloseasca de aceasta testare. Romanul isi poate imagina o gramada de infractiuni grave, de la teste false pina la infectari intentionate, dar investigatorii par unguri, ei nu-si pot imagina nicio potlogarie legata de teste. Intreb din Ierevan: nu-i asa ca sint multi care cred ca Dinamo doreste vinzarea si retrogradarea ? Ca magazionerul Dinamo a iesit negativ la urmatoarele teste si a fost trimis acasa ! Mie mi se pare clar ca Dinamo n-a vrut sa joace, caci era in vinzare si complet nepregatita. Daca jucatorii au mirosit strategia e normal sa nu mai creada nimeni nimic, deci sint altii care poarta o vina mai mare decit jucatorii. Nepregatita a fost si clona craiolgutana – n-a luat 5 de la Hagi, n-a avut accidentati, chiar Mihaila ? - asa ca pare foarte suspect ca cineva l-a testat pozitiv chiar pe medicul echipei Botosani, echipa care a fost scoasa din Craiolga in noaptea de dinaintea jocului ca apoi Botosani, cea mai bine pregatita echipa, sa fie trimisa in carantina in Moldova pina s-au putut antrena si prazarii.

xstelu (63 comentarii)  •  16 iulie 2020, 23:26

Marco, patetic neicusorule! Ți-au dat lacrimile când ai scris din si cu inima atunci când i-ai cainat pe bieții micuți care 'și sacrifica tinerețea ptr a vedea bizonul fotbalul high class prestat de fotbaliatorul roman, în speta cel dinamovist? 🤔 Uf, badie cu suflet mare...

Victor (36 comentarii)  •  16 iulie 2020, 23:50

Sunteti la indigo cu toti astia prosti ( dumneata ai zis, eu citez), aveti asa o bucurie feroce cand auziti ca s-a mai imbolnavit unu'.Nici nu mai verificati daca era prost sau destept ( conform judecatii dumitale), gata, poc, s-a mai inbolnavit un destept.Ura!V-am zis noi!Sefu' vostru spiritual ne comunica ca ne asteapta la spital ( nici nu cred c-a mai vazut vreun spital pe dinauntru de cand era la Tg.Mures) dar nu ne explica de ce majoritatea cadrelor medicale infectate nici nu vor sa auda de internare...Uite vezi, modul in care s-a comportat presa romaneasca in vremea guvidului este definitoriu pentru caracterul si pregatirea majoritatii celor care o compun.Inca mai sper ca unii scrieti la comanda pentru ca daca voi chiar credeti ce puneti pe hartie, e jale mare.Bafta!

Mihalcea stia drumul spre ,,B,, (43 comentarii)  •  16 iulie 2020, 23:54

Cat dura aceste meciuri de play-off si play-out trebuia sa se tina toti jucatorii in cantonament. Liga profesionista nu e profesionista. Trebuia sa-si urmareasca scopul acela de a incheia campionatul cu meciuri jucate pe teren. Dar romanasii vor relaxare, au drepturi, vor drepturi... Vrea Rici iesire in club, se duce Rici. Pai daca se duce Rici nu merge si Rauta? Da chiar,Rauta parea suspect in meciul cu Iasi. L-a vazut ,,bramburit,, si Mihalcea bineinteles tarziu ca asa simte Mihalcea! Asta e! Daca tot intra romanasii in tara cu covid de import si nu stau in carantina pai si fotbalistii sa umble dupa meci prin oras. Covidu' greseala asteapta! Si tot covidu' aduce si retrogaradarea lui Dinamo cu tot programul socios-belicos!

?????? (278 comentarii)  •  17 iulie 2020, 0:06

@Ar putea să spună careva că Ianis Hagi nu înscrie goluri și nu face gesturi de satisfacție, după ce marchează, ca Alibec, ?

motanul incaltat (455 comentarii)  •  17 iulie 2020, 5:52

Asa te pazesti de Covid???? Respecti regulile alea simple.... Care ??? Alea pe care le-a transmis OMS si pe care care Arafat si Vela si toti pacalici le repeta ca pe Tatal Nostru???? Pai SUA tocmai s-a retras din OMS.... Sunt prostii planetei sau stiu si altceva???? In cine ai tu incredere???? In doctorii astia penibili care invita oamenii care nu cred la terapie intensiva fara masca???? Daca cumva ajungi la terapie intensiva si nu datorita Covid ci datorita unui accident de orice fel ---acolo nu este ca la Gara de Nord----acolo este o anticamera a mortii de unde poti sa iesi sau poti sa nu. Acolo si o musca daca exista are manusi si echipament aferent. Astia or ne cred prosti pe toti or demonstreaza ca sunt medici de 2 bani ,ceea ce de fapt si sunt.Majoritatea....

Sibelius (23 comentarii)  •  17 iulie 2020, 10:09

@ion: sigur ca da...daca imparti banii pe care-i iau acum 14 echipe(din care jumatate mor de foame) la 20 faci campionatul mai puternic.

Mircea (16 comentarii)  •  17 iulie 2020, 12:32

Dinamovistii nu au prea multa gandire nici macar acum cand s-a intamplat ce s-a intamplat. Pai Lazar vrea sa plece acasa, sa infecteze si pe mebrii familiei, pentru ca nu simte nimic. Serios? Pai asa s-au imbolanvit jucatorii dinamovisti. Cum? Pai unul dintre ei a mers cine stie pe unde si vazand ca nimeni nu se simte rau a spus ca nu are nevoie de masca. S-a imbolnavit si i-a linistit si pe restul. Acum dinamo sa o traga pentru ca jucatorii au refuzat cantonamentul inchis pe perioada acestui final de sezon. Deci vina este a lor si acum sa o rezolve barbateste. Sa isi asume consecintele faptelor lor.

Mircea (16 comentarii)  •  17 iulie 2020, 12:36

@motanul incaltat: ai dreptate. esti prost! ceea ce au spus acei medici suna cam asa: nu crezi ca exista virusul asta sau ca nu este mortal? atunci simplu: mergi te rog sa iei virusul si sa vedem daca este in regula. cine este acum prost aici? tu sau medici? daca tot spui de SUA atunci afla ca a fost facut un studiu pe doua cosmeticiene care au fost infectate si cat timp asteptau rezultatul au lucrat cu client care au fost putin peste 100. ele purtau masca. ghici ce? nici macar un client nu s-a infectat. de ce? pentru ca purtau masca cele doua. cele doua erau simptomatice dar masca a impiedicat raspandirea viruslui asa ca poarta masca in public daca ai bun simt. daca nu inseamna ca esti doar un alt nesimtit pe langa faptul ca esti prost asa cum am spus mai sus.

Mircea (16 comentarii)  •  17 iulie 2020, 12:41

@Ion: ai luat-o pe aratura. deci romania are maxim 50 de jucatori care sunt cat de cat de liga 1. nu apar alti jucatori buni pana anul viitor iti garantez eu sau daca apar o a fie 1-2. tu vrei sa creasca numarul echipelor cu 6? cum devine mai puternic campionatul romanesc? explica-ne tu geniule. fiecare echipa o sa aiba ma putini bani pentru ca drepturile TV sunt aceleasi. contractul este in desfasurare. jucatorii buni se vor dispersa la mai multe echipe deci fiecare echipa o sa devina mai slaba. actualele cluburi din liga 1 o sa restituie o parte din banii din drepturile TV pentru ca refuza sa joace pe teren. astfel echipele o sa fie si mai slabite financiar. anul viitor cei de la drepturile tv o sa furnizeze bani catre echipe doar dupa ce acestea o sa joace pentru ca nu o sa isi mai ia teapa inca o data ca se opresc ele din fotbal ca asa li se scoala lor. nu mai bine ar fi ca dinamo sa puna mana sa aduca juniorii sa joace? si orice alta echipa care pateste asa ceva? uite asa dam sansa sa se afirme si tineri si poate apar acei cativa jucatori mai buni. campionatul merge la final, toti sunt fericiti iar cei care din neglijenta s-au imbolnavit sa isi rezolve problemele cu clubul.

adi_stelistul (454 comentarii)  •  17 iulie 2020, 13:03

@ ion: vezi ca ai zis ca daca mai pui peste astea 14, vai de capul lor, inca 6, chiar mai amarate, faci campionatul mai puternic. Era o greseala, nu? Ai vrut sa zici "aglomerat"?

Fane (133 comentarii)  •  17 iulie 2020, 16:00

Infectarile in mare proportie=nivelul de educatie. Se demonstreaza fara tagada cu ce se intampla in tarile care au fost la un moment dat devastate dupa care oamenii au inteles si se comporta responsabil.

motanul incaltat (455 comentarii)  •  18 iulie 2020, 6:56

Pt Mircea----jiignesti lumea dar pe tine atit te duce capul ---doar sa asculti ce spune New York Times sau Washinghton Post.... Atita poti---unde nu e nici Dumnezeu nu cere....

Comentează