Cristian Geambaşu

Jurnalist box-to-box, de 25 de ani mereu în echipa ideală a presei de sport. Respectat, temut și foarte apreciat. Întotdeauna la obiect, tăios, fără ocolișuri

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Cristian Geambaşu
România nu este o echipă!

Radicevici, Grbici, Mehmedovici. Pe bancă, Kim Rasmussen. Cunoștințe mai vechi, adversare mai noi. În zi bună, Muntenegru poate bate pe oricine. Dovadă victoria cu Norvegia la distanță de 5 goluri. România are nevoie tot de o victorie la măcar 5 […]

...

Taci!

Asistăm de niște ani la o degradare alarmantă a relației jucător-antrenor în tenis. Poate ar fi și mai potrivit să spunem jucătoare-antrenor, fiindcă majoritatea copleșitoare a situațiilor provin din tenisul feminin. Antologica secvență în care Sorana Cîrstea îi cere arbitrei […]

...

Cine este cel mai mare adversar al naționalei României?

Calculele hârtiei indicau naționala masculină de handbal a României favorită în dubla întâlnire cu omoloaga din Kosovo. Incredibil, mai există așa ceva! Naționala Kosovo este una dintre puținele reprezentative în fața căreia România mai poate fi considerată favorită. Ca să […]

...

Dinamo pe modelul Barcelona

Totuși, modelul propus de asociația DDB este inspirat din organizarea unor cluburi ca Barcelona.

Lucrul esențial în acest tip de conducere este absența unui patron, a unui privat care face doar ce îl taie capul. În cazul unor entități ca […]

...

Acești doctori care îl enervează pe Marica

Hai că nici LeBron James nu ar fi zis-o mai bine decât Ciprian Marica! „Ne-am săturat de ăștia scoși în față să bage groaza în populație” este o frază-manifest a zilelor pe care le trăim și numai un om cu […]

...

Dinamo, tocătorul de tineri

Ce fel de om sau de antrenor este acela care fără presiunea rezultatului își umilește doi jucători care reprezintă viitorul? Incompetent? Stupid? Pur și simplu, rău?

Permalink to Dinamo, tocătorul de tineri
joi, 9 iulie 2020, 3:07

Știți de ce a fost introdusă regula jucătorului/jucătorilor sub 21 de ani? Pentru personaje ca Mihalcea Adrian, accidental antrenor la clubul de fotbal Dinamo București. Pentru el și pentru alți tovarăși din fotbalul românesc, creditori, președinți, impresari și antrenori, care erau pe cale să facă din Liga 1 un sanatoriu destinat persoanelor de vârsta a doua spre a treia. Chiar și cu această regulă, sigur că imperfectă, dragi perfecționiști!, circul continuă. Câte filtre să inventezi pentru cei care vor să fenteze legea?

Democrația și anarhia

Să fie clar și să nu mai glosăm ipocrit despre drepturile omului și libertatea de a-ți exercita profesia oriunde și oricând. Restrictive prin însăși natura lor, regulile sunt menite să reglementeze o activitate. Să impună norme, să limiteze bunul plac și interesele personale ori de grup. Mai pe românește, binele comunitar se obține și cu forța. Iar aceia, destui, care confundă anarhia cu democrația să arunce o privire către societățile care au de secole practica democrației. Vor descoperi lucruri noi.

Ia minute de la mine!

Ca să ne arate că nu a fost o întâmplare nefericită aceea de la meciul contra Academicii Clinceni, când îl schimbase pe micul Borcea înainte să dea cu piciorul în minge, Mihalcea Adrian a recidivat la returul semifinalei de Cupa României cu FCSB. Doar că a schimbat momentul, a mutat acțiunea la sfârșitul meciului. Merită să-i explicăm lui Mihalcea Adrian că nu și-a bătut joc doar de un adolescent, ci chiar de propria meserie. Desigur. 76 de secunde contra Academicii, la debut de partidă, plus încă vreo două și jumătate cu FCSB (Valentin a fost introdus pe teren în minutul 90 plus 1), ce mărinimie! Îi și auzi pe marii pedagogi, pe profesorii lui Mihalcea Adrian, cum vor pune ei la bătaie sintagma aia idioată cu „i-a dat minute”. Că, de, domnii antrenori dau de la ei din buzunar minute. Ia, mă Valentine, un bacșiș, un mărunțiș de două minute și zi mersi!

Atentatul la Marco Ehmann

În ce notă să comentezi grotescul situației cu Marco Ehmann? Nu doar grotesc. Ridicol, rușinos și descalificant. Nu pentru Marco, pentru Mihalcea Adrian. După ce s-a încălzit de a dat în fiert, Ehmann a fost chemat la schimbare atunci când Horațiu Feșnic fluiera finalul meciului. Ce mod mai direct de a-ți umili un jucător? Și știți care-i partea absolut caraghioasă a poveștii cu Ehmann și cu Borcea? Că pseudo-antrenorul nu avea nimic de apărat.

Nu trebuia să tragă de timp. După acel 0-3 din Ștefan cel Mare, FCSB era calificată dinainte de a intra pe teren. Iar non-prestația lui Dinamo de pe Arena Națională eliminase orice brumă de suspans. O întrebare provocatoare. Ce ați fi făcut în locul lui Ehmann? Vă las imaginația să zburde. El, săracul, a dat un șpiț în aer și probabil că a zis ceva de dulce în gând.

Încă o problemă pentru Dinamo

Finuți, comentatorii meciului FCSB-Dinamo 1-0, au spus că Mihalcea Adrian nu stăpânește foarte bine momentul schimbărilor. Apoi au avut o observație interesantă. Tinerii și juniorii FCSB-ului sunt peste tinerii și juniorii lui Dinamo. Asta chiar este o știre. Una adevărată și foarte tristă pentru Dinamo. Dacă un club care n-a pus preț pe creșterea jucătorilor îi propune pe Dumitru, Perianu și Pantea, iar aceștia se dovedesc în bloc peste Neicuțescu, Grigore sau Mihaiu, atunci Dinamo, cu marea pepinieră din Groapă, are o problemă. Încă una.

Retrogradați în Evul Mediu

E posibil ca nu știu cum Dinamo să se salveze de la retrogradare cu Mihalcea Adrian antrenor. Dar faptul că inclusiv un rival de talia lui Ilie Dumitrescu își dorește asta spune enorm despre decăderea clubului. Altfel, într-un clasament al gesturilor morale, Dinamo este retrogradată demult în liga cartierelor rău famate. Îi vor trebui ani să revină acolo unde o știa Ilie. Sau poate secole. Au avut grijă Mihalcea Adrian și personaje ca el să arunce Dinamo în Evul Mediu timpuriu. Apropo, și acolo vrăjitoarelor li se dădeau minute înainte să fie arse pe rug. Să fie scuipate de nobila asistență.

Comentarii (27)Adaugă comentariu

acciduzzu (15 comentarii)  •  9 iulie 2020, 16:07

Ești prea blând, Cristi.

anti (13 comentarii)  •  9 iulie 2020, 16:10

Geambasu scrie la norma? ne a intoxicat cu aberatiile lui. Un articol in nota obisnuita,adica penibil.Mi-e dor de Maria Andries !

Flavius (1 comentarii)  •  9 iulie 2020, 16:12

Ferm si la obiect. Bravo.

Emil (1 comentarii)  •  9 iulie 2020, 16:36

stim cu totii ca domnul Geambasu este dinamovist..de aceea il inteleg si sincer ii dau dreptate.Desi sunt rapidist sincer imi doresc ca Dinamo sa se salveze.Ce naiba inseamna derbyurile astea Clinceni-Voluntari sau Sepsi-Hermanstadt...sa fim seriosi? Oricand un Rapid-Dinamo este altceva....chiar si cu echipele astea de schiopi!

Gojgaru (6 comentarii)  •  9 iulie 2020, 16:36

Nota 10 din partea unui caine batran !

Mihai (1 comentarii)  •  9 iulie 2020, 16:39

Nu imi place ce scrie CGeambasu, de obicei, dar aici a zis corect. Atata umilinta pentru niste copii cu suflet alb-rosu nici nu am vazut. Orice antrenor de bun-simt ar fi bagat instant juniorii, ca exemplu pentru seniorii impotenti si ca incurajare pentru ce vine din urma. Nu Rici Grigore (nul), nu Mihai Popescu... Poate Ahmed Bani (destul de viu in meci) si restul de Borcea, Ehmann, etc.

Ilie (150 comentarii)  •  9 iulie 2020, 16:44

Stimate Domn Cristian Geambașu, îmi permit să sesizeze câteva mici erori ale articolului Dvs.: 1. Adrian Mihalcea nu e antrenor; 2. Ieri pe Național Arena nu s-a jucat fotbal; 3. Cei pe care îi ironizați că au folosit expresia " i-a dat minute " sunt jurnaliști, că și Domnia voastră. Dacă ar comenta toate greșelile și prostiile scrise pe gsp.ro, ar rămâne fără timpul în care să folosească expresia " i-a dat minute". Observ că se scrie despre Dinamo și alte lucruri care, chiar dacă sfidează logica și bun-simțul, sunt legale și nu se scrie despre modul ciudat în care este ajutată Hermannstadt de către arbitri după ce a fost preluată de clanul Prodan. Dar cum să o superi pe prietena lui Ovidiu? Dacă te bate, ca pe Alexa, cel care a întors jocul Rapidului la nivel de liga municipală? Sau cum a fost bătut Manele Terzian ( da, Manele, știe el de ce) de către Ioan Becali? Sau cum a fost umilit Ștucan de către preacucernicul Gigi? Mai bine scriu de Dinamo, că n-are ce să mi se întâmple! Mare om, mare caracter! P.S. Cum se împacă rockul psihidelic, despre care scriai în izolare, cu manelismul de pe gsp.ro?

Florin (55 comentarii)  •  9 iulie 2020, 16:46

Sa fim seriosi, la Dinamo a fost dintotdeauna acceasi lipsa de respect fata de jucatorii tineri (cu exceptia Lucescu), de-asta nu ajunge Ionut Chirila la prima echipa si Bratu a fost aruncat fiindca adusese 9 jucatori de la juniori...Comisioanele vorbeste!!! Luam pe gratis si vindem ieftin, *** ca ne grabim!!!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Mihalcea a ajuns sa umileasca tinerii dinamovisti?? (43 comentarii)  •  9 iulie 2020, 16:50

Domnule Geambasu ati tras semnalul de alarma pentru tinerii jucatori ai lui Dinamo. A ajuns si Mihalcea sa le decida cum isi incep cariera. Ehmann si Borcea nu vor vrea sa uite aceasta statistica despre ei. Nu peste mult timp se va afla si cine e propteaua care il tine pe Mihalcea in postura de antrenor la Dinamo. Doar ca o sa fie prea tarziu pentru Dinamo si poate retrograda prosteste. Mihalcea trebuia schimbat imediat dupa 0-3 cu FcSB. ,,Abureala,, ca echipa arata bine dupa fiecare infrangere e tipica pt suporterii aia prostavani care isi dau banii pt dulciurile copiiilor ca sa cotizeze la salariul lui Mihalcea prin DDB. Chiar nimeni nu a vazut cum echipa lui Hagi a mimat fotbalul incat a ajuns Mihalcea sa-si laude jocul in partida de la Viitorul? Dinamo retrogradeaza din cauza lui Mihalcea. Dupa ce a facut cu Ehmann si Borcea mai mult ca sigur ca unitatea de grup si asa fragila se spulbera. Dinamo sa-l schimbe pe Mihalcea si azi, si oricand pana la ora jocului cu Iasi altfel o sa fie echipa care retrogradeaza cu cele mai mari sanse avute ca sa se salveze. O sa vedeti cate puncte pierde Mihalcea!

Umilă părere (67 comentarii)  •  9 iulie 2020, 17:35

Formidabilă ironie, subliniată de repetiția numelui antrenorului dinamovist, scris cu nume și prenume, nu viceversa. Sunt fanul Stelei de câțiva anișori, dar în fața unei asemenea demonstrații de sportivitate, nu pot decât să sper că Dinamo va rămane în Liga1. Ipocrita idee că un ziarist nu poate fi partizanul unei echipe este infirmată de exemplul dumneavoastră, imparțial până la capât. Pe 22 decembrie 1973, Cruyff marca un asemenea gol contra lui Atletico Madrid, încât antrenorul madrilen declara după meci: „Acesta este un gol care nu se contestă, pur și simplu se aplaudă”, aceeași senzație imi conferă ultimile dumneavoastră articole. Jos pălăria, domnule Geambasu!

andipanda (28 comentarii)  •  9 iulie 2020, 17:53

Super, multumim Cristian Geambasu.

Urod (270 comentarii)  •  9 iulie 2020, 18:20

Mi-am spus părerea despre Mihalcea și nu mai are rost sa o mai spun...oricum a devenit și mai ridicol. Referitor la juniorii lui FCSB, nu toți copiii sunt produșii 100% ai academiei... FCSB cumpăra jucători și echipe întregi de la vârste de 11-12 ani, deci este normal sa fie deasupra celor de la Dinamo... ceea ce nu înseamnă că cei de la Dinamo nu ar fi putut sa facă o treaba mai buna... Eu i-aș întreba ce-au văzut la Ricardo Grigore...!!!!!... Sau cum l-au antrenat, ca la ce lacune are în joc nu este vinovat numai el...

xstelu (63 comentarii)  •  9 iulie 2020, 18:37

"Ilie" mah "hatere" mâh, iar ai dat cu bățul în balta... Maaaahhh, cu capul gândești cu mana scrii, și iară nu altminteri... Cristi a susținut ca Mihalcea nu e antrenor. Tu, unde, cum ai vazut contrariul afirmației maaaah pisicherule... Și se zice mumos Rock "psihedelic" bree. Auzi badie? Sa'ti fie învățătura de minte! Rock on, Cristi!

nebulaEXE (40 comentarii)  •  9 iulie 2020, 18:48

Intrasem sa-l fac din nou praf pe geambas, dar mi-am dat seama, dupa ce am iesit in curte sa iau o gura de aer, ca e absolut inutil. Oamenii ca el au pacalit viata frumos si-s super impacati cu asta. Oameni care trebuiau sa munceasca la kilogram intr-un abator din Germania, precum geambasul nostru, au ajuns sa fie influenceri online si pe sticla. E absolut inutil sa-l intrebi cand a fost el ultima data la un meci de juniori A, sau sa-l intrebi de ce el si colegii sai au fost pe post de breloc si inca sunt pentru personaje precum Voiculescu, Dragomir Mitica, Ivanovici etc. Referitor la schimbarile de genul, ba domnule geambas, se fac de prin anii 1996-2000, cand o regula similara a fost introdusa la diviziile Elita si D. Apoi au bagat la Divizia C. 9/10 meciuri incepeau cu schimbari in primul minut. Dar e greu sa stii d-astea, d-acolo, din carciuma de la Obor.

Victor (36 comentarii)  •  9 iulie 2020, 19:32

Iar bagi strambe...Sigur, ce face nenea antrenoru' e naspa, da' bagi strambe...Mai tii minte cand il plangeai pe fotbaliatorul Corbu cum ca era sa isi dea viata pentru Dinamo?Atunci m-am abtinut, dar sa stii ca asa ne suceam noi gatu' cand eram copii si jucam forbal in curtea scolii.De, prea inflacarati cand saream "la cap", miscari bruste si aiurea, chestii trestii.Da' un fotbalist nu pateste asa ca el stie fotbal.Acum, daca bagam strambe trebuie sa fim totusi bazati.Cand dezminti si ceri scuze pentru articolu' ala in care ti-ai batut joc de sarbi in general si de Nole in particular ( l-ai facut guvid, mai stii?).Uite ca nu e...

Valentin (1 comentarii)  •  9 iulie 2020, 19:38

Felicitari dl Geambasu ! Acest pseudo-antrenor, (taranul), tocmai a umilit un junior al echipei mele de suflet! Ma intreb ce o fi in sufletul fotbalistului,care, este la inceput de drum in fotbalul profesionist!? Acest copil trebuia sa joace de la inceput, sa i se dea incredere si sprijin, dar de , nu sunt toti Mircea Lucescu!! Numai bine!

mihaic3001 (31 comentarii)  •  9 iulie 2020, 20:45

Corectă analiza dvs.

Catalin (1 comentarii)  •  9 iulie 2020, 21:05

F bun articolul,Mihalcea e un submediocru atat ca anttenor dar mai ales ca om! E o rusine ptr fotbalul romanesc!

?????? (278 comentarii)  •  9 iulie 2020, 22:48

@ Opinați că un antrenor cu CV pentru FCSB ar putea fi Mircea Rădulescu, un antrenor din vechea generație de antrenori căruia Gheorghe Becali i-ar putea spune și schimbările și cum să antreneze, ?

Cristian B (41 comentarii)  •  10 iulie 2020, 2:02

Corect articol! Mi-ar plăcea sa citesc și varianta necenzurată. Aceiași bătaie de joc a fost și la demiterea lui Niculescu. Sunt cotizant la Programul DDB și vreau sa cred ca din ea se plătește salariul lui Borcea sau Ehrman sau oricare alt copil care a sperat sa joace la echipa a cărui suporter era. Din păcate, tot ce era frumos in România a fost distrus de “investitori” gen Copos, Becali, Borcea( care culmea se plânge ca fotbalul l-a distrus!), Iancu, Sechelariu și Pinalti...... cu acordul tacit a celor care sunt aleși sa ne ferească de rele! Învățământ, sănătate și sport aveam pe timpul comuniștilor, acum avem capitalism! Când vorbim de astea 3 subiecte, orice comentariu negativ la adresa comuniștilor se transforma in lauda. Poate a venit momentul sa ne deșteptăm (așa cum spune imnul) și sa facem curățenie, pentru ca România e o țara bogata, care ar putea avea un viitor foarte bun.

17 Nentori Tirana (677 comentarii)  •  10 iulie 2020, 10:07

Gigi e prietenul meu, il tutuiesc, pe un prieten nu-l fac „Breloc“ fara acordul lui. E drept ca Pandi a avut doar de cistigat, a mai aflat lumea de el, au aflat si camilele ca nu-i breloc ci un mare antrenor, un om cult cu necesitati urgente, spre exemplu sa circule cu Ferrari prin Las Ferbinti. --- O intrebare ar fi de ce voi dinamovistii nu aveti prieteni, ca doar voi vreti doar ... sa fiti respectati. De fapt respect cereti, credeti ca aveti un drept sa-l primiti. Pina si Guvernul va invita sa nu mai cereti: „terminati cu da si mie, invatati si voi o meserie“. Nu vreau sa fiu ipocrit, eu v-as pica cu mina mea. Sa va dea bani si sa va salveze Luceafarul, Mitica, … toti Lorzii de Bloc, eu din contra sper ca Hagi sa va dea lovitura de gratie. Ca asa-i in fotbal, avem „amici“ si polite de platit. Mai sper ca Gigi sa se tina de cuvint caci daca ia o clona neocomunista titlul din cauza lui atunci se vor „talpaniza“ multi. Asta chiar ca n-o sa i-o ierte nimeni.

florin (24 comentarii)  •  10 iulie 2020, 23:57

Mister Cristian, nu credeti ca i se da cam multa atentie acestui mascarici ajuns conjunctural pe banca la Dinamo??? Chiar crede cineva ca Mihalcea are macar fata de antrenor in L1???

H. (4 comentarii)  •  11 iulie 2020, 23:10

Aspru... da’ sever!

Comentează