Cristian Geambaşu

Jurnalist box-to-box, de 25 de ani mereu în echipa ideală a presei de sport. Respectat, temut și foarte apreciat. Întotdeauna la obiect, tăios, fără ocolișuri

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Cristian Geambaşu
România nu este o echipă!

Radicevici, Grbici, Mehmedovici. Pe bancă, Kim Rasmussen. Cunoștințe mai vechi, adversare mai noi. În zi bună, Muntenegru poate bate pe oricine. Dovadă victoria cu Norvegia la distanță de 5 goluri. România are nevoie tot de o victorie la măcar 5 […]

...

Taci!

Asistăm de niște ani la o degradare alarmantă a relației jucător-antrenor în tenis. Poate ar fi și mai potrivit să spunem jucătoare-antrenor, fiindcă majoritatea copleșitoare a situațiilor provin din tenisul feminin. Antologica secvență în care Sorana Cîrstea îi cere arbitrei […]

...

Cine este cel mai mare adversar al naționalei României?

Calculele hârtiei indicau naționala masculină de handbal a României favorită în dubla întâlnire cu omoloaga din Kosovo. Incredibil, mai există așa ceva! Naționala Kosovo este una dintre puținele reprezentative în fața căreia România mai poate fi considerată favorită. Ca să […]

...

Dinamo pe modelul Barcelona

Totuși, modelul propus de asociația DDB este inspirat din organizarea unor cluburi ca Barcelona.

Lucrul esențial în acest tip de conducere este absența unui patron, a unui privat care face doar ce îl taie capul. În cazul unor entități ca […]

...

Acești doctori care îl enervează pe Marica

Hai că nici LeBron James nu ar fi zis-o mai bine decât Ciprian Marica! „Ne-am săturat de ăștia scoși în față să bage groaza în populație” este o frază-manifest a zilelor pe care le trăim și numai un om cu […]

...

50% FCSB. Urmează avalanșa!

Au început ajustările de salarii la clubul lui Becali. Are sau nu legea de partea lui, ne vom lămuri. Important este că va face prozeliți. Și alte cluburi vor adopta modelul patentat de milionarul din Pipera. Dacă nu chiar toate

Permalink to 50% FCSB. Urmează avalanșa!
joi, 26 martie 2020, 5:18

Gigi Becali minte cum respiră. Și respiră ușor, din fericire. Ideea este că nu toată suflarea fotbalistică fecesebistă a aplaudat micșorarea cu 50% a salariilor. Anunțată zgomos de patron, la fel ca atunci când donează un sul de hârtie igienică sau un flacon de gel antibacterian.

Ziarist vechi, dar cu instinctele intacte, colegul Marius Mărgărit s-a informat și din alte surse. A aflat astfel că lucrurile stau puțin altfel decât ne informaseră „sursele oficiale”. Asta apropo și de apelul obsesiv al autorităților să le ascultăm numai pe ele. Uite că e bine să fim și mai suspicioși și să încercăm să filtrăm absolut orice informație!

Viitoriștii au semnat din prima

E obligatoriu să procedăm așa chiar dacă mesajul poartă ștampila autorității supreme. Suspiciunea este un anticorp universal, ca să adoptăm limbajul zilelor noastre. Iar acest anticorp dezvoltat la unii dintre noi în ani și ani de practică arată că, la FCSB, sursa supremă a dezinformat.

Vestiarul a fost scindat și cei care nu agreează micșorarea la jumătate a salariilor îl acuză de trădare pe căpitanul Florin Tănase. Fiindcă el a mers la negocieri cu patronul și ar fi acceptat din prima propunerea acestuia. A semnat primul că este de acord cu „ajustarea”, îndemnându-și coechipierii să i se alăture.

Din informațiile colegului nostru, în primă instanță au făcut-o doar Coman, Nedelcu, Vână, Crețu și Ovidiu Popescu. Plus, evident, Tănase. De observat că dintre cei 7 care au semnat fără să crâcnească, 5 sunt proveniți de la Academia Hagi. Sunt viitoriștii mai obedienți? Sau mai cuminți?

Trădător sau curea de transmisie?

Întrebarea mai importantă este alta. Este trădător Tănase? Greu de spus și foarte riscant. Căpitan fiind, el nu are numai un soi de funcție sindicală în grup, este și portavocea patronatului în vestiar. Fără să fie ceea ce s-ar chema agent dublu, Tănase trebuie să împace și o tabără, și cealaltă. Inițial, Becali intenționa să micșoreze veniturile fotbaliștilor până în decembrie, apoi a decis că doar până în octombrie. Ultima versiune, septembrie.

Mirosind, probabil, iminența unei revolte, jucătorii prevalându-se de valabilitatea contractelor, patronul a îndulcit cumva hapul, promițându-le semnatarilor salariul integral pe februarie și încasarea imediată a celui din martie, diminuat cu 50%. Posibil ca aici să fi intervenit și rolul de negociator al lui Tănase.

Agenta, dolarii și Codul Civil

Lucrurile sunt departe de a se fi liniștit deși în cele din urmă toată lumea a semnat (consimțit?) reducerea salariilor. La ProX, postul unde se confesează la greu și la bucurie, Becali îi amenințase pe rebeli cu măsuri și mai dure. Ei au intrat în regim de urgență în categoria celor „lipsiți de caracter”. Asta echivala cu micșorarea salariilor cu 60% și/sau exodul la echipa a doua.

Printre cei care nu se grăbiseră să semneze, Olaru și Man. Adică exact doi dintre favoriții milionarului, pentru că vede în ei viitoare surse de bani dintr-un transfer afară. Impresariați de Anamaria Prodan, aflată până mai ieri într-o relație amicală cu patronul, cei doi au fost pe punctul să devină în timp-record renegați fruntași.

Agenta își sfătuise jucătorii să nu accepte micșorarea, Becali se laudă că are de partea lui Codul Civil, care i-ar permite să o facă unilateral. Întrebare de gâgă. Dacă e așa, de ce s-a mai chinuit nea Gigi să îi determine să semneze? Altfel, anticipez că războiul dintre patronat și vestiar de la FCSB va fi modelul-pilot pentru ce urmează la celelalte cluburi. Se anunță turbulențe mari și căderi în gol, puneți-vă centurile de siguranță!

P.S. Florin Tănase ne ceartă că am fi mințit, deși patronul a confirmat integral versiunea Gazetei. Chiar îl îndemn pe Tănase să identifice persoanele care ne manipulează și îi creează lui imaginea de sifon al patronului. Carevasăzică, între domnul fotbalist cu banderolă și coechipieri domnește o atmosferă de frățietate nemaiîntâlnită în alte locuri pe planeta asta bolnavă. Problema este că Tănase s-a obișnuit să simuleze. În careu, în fața colegilor. Culmea este că unii îl mai și cred. Tot mai puțini.

Comentarii (19)Adaugă comentariu

adi_stelistul (454 comentarii)  •  26 martie 2020, 17:49

Art. 1351 NCC spune intr-adevar ca forta majora inlatura raspunderea partilor DACA legea nu prevede altfel sau partile nu au convenit contrariul.

Marco (1 comentarii)  •  26 martie 2020, 17:52

Gsp un ziar de cancanuri

cristian (7 comentarii)  •  26 martie 2020, 18:05

Rautatea domnului geambasu iese din nou la iveala.Cand a donat Becali doar un sul de hartie igienica? In privinta puslamalelor pline tatuaje,carora le luati apararea, credeti ca evolutia lor de pana acum justifica macar 1/10 din salariile lor?

Andrei F (698 comentarii)  •  26 martie 2020, 18:28

Să râzi să te prăpădești nu alta!!! Gesepeii ii poartă de grijă doar lui Becali deși de diminuări contractuale s- a vorbit și la clubul Minamo, Viitorul,Poli Iași sau Chindia- bine,dacă citești alte pagini de sport!!!Sa ne amintim cum acest jurnalist plângea de milă Telekom care cică pleca din țărișoara și au uitat aia sa plece până acum!!! Cu ce or fi banutii televiziunilor mai de plans decât ai celor care baga bani in fotbal??? Dar vai ce se tânguia Geamby de milă televiziunilor de sport?!?! Geamby draga ,vezi că trebuie să plângi și de milă jucătorilor lui Bayern sau Barcelona că și la ăștia se practica tăierile salariale!!!Și auzi la el... nu se pot modifica contractele asta in tara in care sute de mii de oameni au rămas fără loc de munca fix din aceași cauza,coronavirus....!!!În contractele fotbaliștilor o fi trecut cum ne lasă să înțelegem ziaristul numai suma de bani care o câștigă sau și motivul pentru care sunt plătiți fotbaliștii??? Sau o fi Becali vinovat și pentru că s- a oprit fotbalul românesc pe motiv de molima????Eu in locul lui Becali intram în insolventa...Aș fi vrut sa vad cum cel care se ocupa de insolventa ar fi plătit jucătorii să stea acasă....

daniel (1 comentarii)  •  26 martie 2020, 18:33

Oricum au niste salarii uriase pe care nu le merita...asa ii aduce mai aproape de valoarea lor

Simeone (56 comentarii)  •  26 martie 2020, 18:37

Probabil coechipierii au dreptate. Probabil Tanase e cel care incurajandu-i pe ceilalti sa semneze o noua varianta a contractului, a ramas cu salariul intact. Nu va stii decat el si Gigi, pe acesta din urma il banuiesc de orice manevra legala sau mai putin ortodoxa. Cum se spune prost e nu cel care cere, doar cel care da. Becali a inceput micul santaj cu reduceri salariale semnificative, echipa a doua poate cine stie se balacarea in public cu fotbalistii, vezi doamne sa-i faca de rusine. E o situatie urata pentru cei nou veniti care nu au o situatie

Andrei F (698 comentarii)  •  26 martie 2020, 18:41

Și încă un amănunt important...Gesepeii fac statuie acum in ziar la CFR!!! Este ceva mai fabulos??? După ăștia lumina in fotbalul romanesc o da clubul care a fost somat de UEFA că nu a plătit un jucător de mai bine de cinci ani!!!Cică bun este clubul care pe timp de pace nu a vrut să plătească lui Maftei și Liviu Ganea 10% din contracte!!!Acum desigur în alt ziar...AFAN a dat un comunicat că patronatul prebuie sa negocieze contractele cu fotbaliștii și că nu este corectă că fatbalistii sa fie plătiți doar cu renumeratia promisă de guvern!!! Nu m- as miră că și astea sa fie socotite de jurnalist fente a la Tănase!!!

octavian (109 comentarii)  •  26 martie 2020, 18:54

E greu de spus cum trebuie rezolvata situatia.Cred ca lucrurile sunt grabite. Nu stim inca mai nimic.Ar trebui sa intervina liga.

Marius Dinu (2 comentarii)  •  26 martie 2020, 19:03

Domnule Cristian, Tu spui bine ce spui, si el (Tanase) spune bine. Dealtfel, fiecare are opinia lui. Ce vroia defapt Tanase sa spuna, cred eu, este ca felul in care voi raspanditi o informatie nu face decat sa instige nervi unora-altora. E foarte usor de facut chestia asta, totodata inteleg puterea ziarului si idea. Respect toate partile dar si partile ar trebuie sa imparta respectul inapoi. In opinia mea, ce a facut Becali este satisfaccator. E foarte bine ca totusi ei isi primesc jumatate din salariu dar toata lumea ar trebui sa isi recupereze banii de undeva-cumva, asa ca ar trebui promise niste bonusuri responsabile, in urma unor anumite performante.

danut ognean prostul saitului (1 comentarii)  •  26 martie 2020, 19:43

Nicio mentiune despre faptul ca la viitorul s-a luat aceeasi masura ba mai mult fotbalistii au fost fortati sa dea declaratie ca nu se imbolnavesc de covid, iar daca se infecteaza regele le poate desface contractele de munca unilateral (vezi si declaratia lui Gica Popescu)? Evident, doar ciobanul e un nenoroci! La rinam0 nu se pot injumatati salariile, nu pot primi doar jumatate de covrig :-).

Andrei F (698 comentarii)  •  26 martie 2020, 20:19

Ziaristul rostogolește in articol minciunica din GSP !!! Cică Becali a recunoscut ce reproșează Tănase GSP!!! Unde spune Becali că Tănase a fost făcut de colegi trădător...???Ba ce va credeți voi ,,fentosi,,!!! Nimeni nu va poate spune vouă nimic!!!

Simeone (56 comentarii)  •  26 martie 2020, 22:48

@andrei F Furi curent draga? Ce se intampla? Ai aceeasi placa ca o moara stricata? De ceva vreme doar de Maftei ,de cat de hot e CFR-ul, dar tu nu vezi? Balacareala asta din presa o face Becali iar jucatorii pun botul, ziaristii sunt intersati de show ca doar e pauza si trebuie sa mentina interesul, stii si tu cum se pune problema. Ai avut cateva comentarii bune, dar in ultima vreme ai cam luat-o pe ulei. CFR sta cuminte, ea nu spune ca nu isi plateste jucatorii, nu-i ameninta, nu-i santajeaza, uita-te la articole, la interviuri, totul e curat.

motanul incaltat (455 comentarii)  •  26 martie 2020, 23:20

Cum adica daca n-accepta ii trimite la echipa a 2-a... Sa-i lase la prima ca oricum nu joaca nimeni...Multa lume sta acasa dar face teletravaille.... Adica muncesc de acasa.... Personajele de fata fac si ele aceelasi lucru??? Jongleaza cu mingea in salon??? Fac sprinturi in bucatarie si deposedari in baie???? Ca daca joci fotbal pe play station nu cred ca se pune.....

Mozzie (22 comentarii)  •  27 martie 2020, 4:46

Poate pricep si ei in acest moment ce tzeapa si-au luat cu "Steaua". Daca mai ramaneau 1 an la echipele lor sigur prindeau oferte de afara si erau plecati, nimeni n-ar fi refuzat niste sume modice pentru ei, daca se ivea ocazia, iar ei ar fi fost undeva la niste salarii de 3-4 ori pe cat acum si vizibilitate mult mai mare pentru echipele mai importante din Europa. Cu alte cuvinte FCSB e cea mai mare pacaleala pe care si-o poate lua un jucator tanar.

mihaita (3 comentarii)  •  27 martie 2020, 9:49

Mi se pare ca, din nou, subiectul este neinspirat! Sunt sute de mii de romani care stau acasa, ca si fotbalistii Stelei, pentru ca firmele la care lucreaza nu desfasoara activitati, din cauza situatiei in care ne aflam cu totii, iar acestia, din pacate, nu incaseaza nimic sau cel mult 75% din salariul mediu brut (sume infime in comparatie cu miile de euro pe care le incaseaza fotbalistii chiar si cu aceasta reducere de 50%). Mie unuia mi se pare absolut fireasca reducerea, si cred ca ar fi trebuit sa fie facuta la initiativa jucatorilor!

andrei (4 comentarii)  •  27 martie 2020, 19:58

dumneata scrii astfel de lucruri pe bani,sau pentru ca te plictisesti si nu ai ce face?

Pompiliu Bota (3 comentarii)  •  27 martie 2020, 20:00

Geambasule, daca jurnalist nu esti (nici box), de ce te bagi la fotbal ? Toata lumea stie ca esti cu Dinamo si urasti Steaua !

unu (32 comentarii)  •  27 martie 2020, 21:31

"culmea este ca unii il mai si cred.Tot mai putini".Dar pe Geambasu il mai crede cineva?!,cel mai dusmanos si ranchiunos "ziarist" al rubricilor sportive.Auziti la el:Becali doneaza un sul de hirtie igienica sau un gel antibacterian".Asta spune el despre un om care a construit spitale sau sate intregi,a ajutat mii de oameni si doneaza acum echipamente de sute de mii de euro spitalelor.A ajutat fotbalisti care nici macar nu erau stelisti(Florentin Petre) sau artisti(cornel Constantiniu,Cotabita) sau alte mii de simpli cetateni romani.In aceste momente grele,este intr o cursa contra cronometru in a ajuta spitale din toate colturile tarii,fie ca vorbim de Bucuresti,Suceava sauZalau.Ce s-a gandit insa acest vierme inutil,Geambasu?! sa arunce si el o caldare de laturi peste Becali.Poate asa iese si el cu ceva in evidenta.Ura lui viscerala pt tot ce misca e tot ce i-a mai ramas.De departe,cel mai mediocru slujbas (ca ziarist e greu sa poata fi numit)Geambasu se crede "respectat,temut si ft apreciat "! de cine ma Geambasule ?! cine poate respecta pe cineva ca tine.Tu il judeci pe Becali?! ce ai facut ma tu in viata ta,in afara ca ai mizgalit niste hirtii,fara sa spui nimic ?!lasa bai gargara,in aceste momente cruciale.Dute si doneaza si tu ceva pt cei suferinzi.Desi mi-e greu sa cred ca unu ca tine ar fi dat vreodata vreun covrig cuiva de pomana .Bine face Becali ca nici macar nu te ia in seama.Pt el esti ceea esti pt toti ceilalti:zero ca om,zero ca ziarist.

florin (24 comentarii)  •  27 martie 2020, 22:00

Credeam ca mintea dlui Cristian Geambasu poate mai mult! Dar modul in care bagatelizeaza ceea ce face Gigi Becali in domeniul social mi se pare de-a dreptul penibil! Daca autorul a ajuns la concluzia ca Gigi Becali trebuie ironizat ca a donat unul, doua suluri de hirtie igienica si un gel, ma intreb daca onorabilul "slujbas al condeiului" a donat macar un pachetel de servetele nazale?

Comentează