Cristian Geambaşu

Jurnalist box-to-box, de 25 de ani mereu în echipa ideală a presei de sport. Respectat, temut și foarte apreciat. Întotdeauna la obiect, tăios, fără ocolișuri

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Cristian Geambaşu
România nu este o echipă!

Radicevici, Grbici, Mehmedovici. Pe bancă, Kim Rasmussen. Cunoștințe mai vechi, adversare mai noi. În zi bună, Muntenegru poate bate pe oricine. Dovadă victoria cu Norvegia la distanță de 5 goluri. România are nevoie tot de o victorie la măcar 5 […]

...

Taci!

Asistăm de niște ani la o degradare alarmantă a relației jucător-antrenor în tenis. Poate ar fi și mai potrivit să spunem jucătoare-antrenor, fiindcă majoritatea copleșitoare a situațiilor provin din tenisul feminin. Antologica secvență în care Sorana Cîrstea îi cere arbitrei […]

...

Cine este cel mai mare adversar al naționalei României?

Calculele hârtiei indicau naționala masculină de handbal a României favorită în dubla întâlnire cu omoloaga din Kosovo. Incredibil, mai există așa ceva! Naționala Kosovo este una dintre puținele reprezentative în fața căreia România mai poate fi considerată favorită. Ca să […]

...

Dinamo pe modelul Barcelona

Totuși, modelul propus de asociația DDB este inspirat din organizarea unor cluburi ca Barcelona.

Lucrul esențial în acest tip de conducere este absența unui patron, a unui privat care face doar ce îl taie capul. În cazul unor entități ca […]

...

Acești doctori care îl enervează pe Marica

Hai că nici LeBron James nu ar fi zis-o mai bine decât Ciprian Marica! „Ne-am săturat de ăștia scoși în față să bage groaza în populație” este o frază-manifest a zilelor pe care le trăim și numai un om cu […]

...

Întrebări după meciul România-Rusia 2-3

Este nepopular să ai nelămuriri după o înfrângere tratată ca o victorie de moral. Iar adevărul este o marfă ascunsă sub tejghea

Permalink to Întrebări după meciul România-Rusia 2-3
miercuri, 12 februarie 2020, 10:38

Meciul s-a încheiat, comentariile continuă. În aceeași notă pacifistă. Înfrângerea României cu Rusia, întâlnire contând pentru accederea la Turneul Final al FED Cup, este împachetată cu tone de emoții și picături bine dozate de recunoștință. Fetele au luptat, s-au dăruit, au trăit la intensitate maximă momentul, dar soarta le-a fost cumva potrivnică. Doar asta înțelegi dacă urmărești comentariile specialiștilor, la care publicul dornic de povești cu zâne bune, frumoase și talentate aderă necondiționat.

Hocus-pocus, preparatus!

La asta chiar ne pricepem. Hocus-pocus, un eșec este transformat într-un soi de victorie. Dacă nu pe tabela care, prozaică, arată și acum România-Rusia 2-3, atunci măcar morală. Mesajul e simplu. O promisiune pentru viitor făcută de o echipă tânără, succesoare forțată și, ei da!, fortuită a celei care sub scutul impenetrabil al Simonei ajungea până în semifinalele competiției. La Rouen, unde am pierdut dramatic, dar am pierdut, în fața Franței.

Omisiunea, minciuna

Este greu și mai ales nepopular să combați acest curent încărcat cu electroni pozitivi. Mai ales că adevărurile se amestecă printre omisiuni. Frecventată asiduu, omisiunea devine rudă de sânge cu minciuna. Adevărul este că ne așteptam la o înfrângere severă cu Rusia și a fost una dramatică. Adevărul este că Ana Bogdan și-a asumat rolul de lider al echipei, luptând cu o dăruire vecină cu sacrificiul. După victoria contra Veronikăi Kudermetova, a câștigat mai multe puncte și în fața Ekaterinei Alexandrova. Deși a pierdut meciul. Este un paradox al tenisului. Nu singurul.

Terapie cu întrebări

Alt adevăr este că Jacqueline Cristian a surprins pe toată lumea, reușind să o învingă (și ea) pe Kudermetova, mai bine clasată cu 130 de locuri în ierarhia WTA. Jacqueline a evoluat sigur, dezinvolt și cu un echilibru mental pe care nu l-am sesizat la Gabriela Ruse în prima zi a partidei cu Rusia. În acest punct încep întrebările. Nelămuririle. Să le enumerăm, măcar ca formă de terapie morală.

A fost răcită Gabriela Ruse, așa după cum ea însăși ne anunțase cu lacrimi în ochi cu puțin timp înainte de meciul Cristian-Kudermetova?

Și dacă da, cum a fost posibil ca ea să fie titularizată la dublu, alături de Jacqueline? Pentru că subit a dispărut din peisaj Raluca Olaru, care l-a informat pe căpitanul nejucător Florin Segărceanu că se confruntă cu dureri la spate.

Olaru, ce dezamăgire!

Aceasta este explicația oficială. Dar dacă în spatele acestei misterioase accidentări, confirmată ulterior chiar de protagonistă, stă și altceva? S-a șoptit dinspre Cluj că la mijloc era teama că o eventuală înfrângere îi va fi pusă ei în cârcă. Așa cum se zice că s-ar fi întâmplat și în alte situații. Frică, spirit de conservare, numiți-l cum doriți, faptul este că Olaru, specialista noastră numărul 1 la dublu, s-a extras din peisaj și l-a obligat pe Segărceanu să schimbe în criză de timp.

Alegerile discutabile ale lui Segărceanu

A schimbat bine? Teoretic, da, pentru că Jacqueline și Gabi formau un tandem consacrat și călit încă din anii junioratului. Practic, nu, căci erau călite în concursuri minore, iar Ruse și-a continuat recitalul emoțional și în meciul contra Blinkovei și Kalinskăi. Nedozată corespunzător adrenalina omoară luciditatea. Problema este că după un început promițător de meci agitația Gabrielei Ruse a tras-o în turbion și pe partenera sa din meci. Ciudat, starea ei tonică succesivă victoriei contra Kudermetovei s-a topit în dezordinea entuziastă a lui Ruse. Alt paradox.

Nu răceala, zăpăceala!

Poate că asta trebuie să intuiască Segărceanu. Boala cu adevărat periculoasă a lui Ruse nu era răceala, inventată diplomatic, ci incapacitatea de a se cupla mental unei partide de asemenea importanță. La fel s-a întâmplat la Rouen, când s-a judecat doar cu clasamentul în mână și a fost titularizată Buzărnescu împotriva Carolinei Garcia. Atunci ca și acum, alegerea lui Segărceanu a fost la îndemână și la alibi, nu și adaptată conjuncturii create de o combinație toxică de emoții. Ce putea totuși să facă? este întrebarea firească.

Era Ana Bogdan o soluție la dublu?

Greu de spus, dar noi nu suntem căpitani nejucători ai echipei de Fed Cup a României. Poate că Segărceanu trebuia să insiste pe lângă Raluca Olaru, să îi explice că o suferință lombară intempestivă poate fi depășită cu un antiimflamator de ultimă generație și cu puțin curaj împrumutat de la generațiile mai vechi ale sportului nostru. Simultan, poate că nu ar fi fost o nebunie să o capaciteze pe Ana Bogdan și pentru meciul de dublu.

Ana era singura jucătoare rodată în circuitul WTA și experiența ei tradusă în echilibru psihic ne-ar fi ajutat. Dacă refuza Ana, exista varianta Irina Bara. Dar nu Gabi Ruse. Cu toată simpatia pentru entuziasmul ei. Neproductiv de altfel.

La baraj ca la baraj

Urmează barajul pentru menținerea în eșalonul de elită al Fed Cup. Ne așteaptă acolo Letonia, Olanda, Brazilia, Japonia, Canada, Kazahstan, Marea Britanie, Ucraina și Italia, Serbia, Polonia, Mexic și Argentina. Bate la ușă un meci dificil cu una dintre aceste națiuni și vom vedea atunci când și dacă la Cluj s-a născut o echipă. Cel mai probabil, vom vedea din nou că absența Simonei Halep nu poate fi surmontată.

Apropo de lipsa numărului 2 WTA, este păcat că ea și-a scos din program prezența la meciurile de Fed Cup, în condițiile în care calendarul competiției fusese astfel alcătuit încât să nu se încalece cu turneele importante și să permită prezența jucătoarelor de top. Păcat, păcat, de tenisul nejucat!

Comentarii (37)Adaugă comentariu

santa vasile (2 comentarii)  •  12 februarie 2020, 10:58

Analiza CORECTA pe care Segarceanu trebuie sa o memoreze....

IOAN din Cluj (4 comentarii)  •  12 februarie 2020, 11:01

HALEP trebuia sa joace. Calendarul competițional permitea. Pentru mine a fost o dezamagire. Cu toate acestea rămân un mare admirator al Simonei. 😀

IOAN din Cluj (4 comentarii)  •  12 februarie 2020, 11:07

PentrU SIMONA HALEP meciul acesta era un antrenament bun. Văd ca nu are nimenea curajul sa spună acest lucru. Nici chiar Geambașu care nu duce lipsa de curaj. Poate greșesc. Cer scuze Simonei.

Tenis (11 comentarii)  •  12 februarie 2020, 11:11

Segarceanu a gresit cu Gabriela Ruse in ambele meciuri.

gilos (147 comentarii)  •  12 februarie 2020, 11:29

Halep a avut un turneu greu la AO, recuperarea este obligatorie, plus ca ea a anuntat din capul locului ca se concentreaza pe Olimpiada, in dauna FED Cup. Nu avem ce comenta. Respect, este alegerea ei. Dar zanele Begu si Niculescu de ce s-au dat lovite ? Pe munca Simonei s-au impaunat ca semifinaliste de Fed Cup, nu mai aveai loc de aerele lor... Apropo, Simona a fost singura care a jucat Fed Cup fara sa ridice niciun ban de la casieria FRT. celelate, in frunte cu Segarceanu, s-au imbulzit la prime. Or fi lipsit anul acesta pentru ca Tiriac a conditionat eventualele prime obtinerea de rezultate ? Rusinos PS Segarceanu este o figura trista si neinspirata, un mediocru. Are atitudine de perdant,chiar nu stiu ce-l recomanda pentru acest post.

mg (232 comentarii)  •  12 februarie 2020, 11:32

..lipsa de inspirație și de curaj a lui Segărceanu au lovit din nou echipa noastră de Fed cup. Lipsa de inspirație s-a văzut în alegerea echipei, la simplu și (mai ales) la dublu. Biata Jaqueline tremura toată, după cum mărturisea la interviu, imediat după splendida victorie contra Kudermetovei. Era normal să apară relaxarea misiunii îndeplinite, iar Segărceanu n-a reușit decât să-i răpească astfel o bucurie pe deplin meritată. Cum să se monteze, la vârsta ei, în câteva ore pentru meciul de dublu ? E o chestie involuntară. Nu ține de voință sau patriotism. Nu ține nici chiar de valoare sau formă sportivă. I s-a întâmplat asta și Simonei, atunci la Paris. Acolo s-a văzut lipsa de curaj a lui Segărceanu, care n-a-ndrăznit să-i spună Simonei că nu e cazul să se bage la dublu, după încărcătura și oboseala psihică a victoriei de la simplu. Fetele astea nu sunt niște iepurași cu baterii Duracell.. Calitatea de bază a lui Segărceanu e obediența față de greii tenisului nostru. Cam puțin, după părerea mea. Mă tem că-n formula asta, vom mai avea performanțe-n tenis când vor deveni electronii pozitivi..

bettina46 (18 comentarii)  •  12 februarie 2020, 11:35

Halep este sustinuta oriunde ar juca de toti romanii !Cred ca putea sa joace, orise program ar fi avutSunt dezamagit de ea.

Andrei F (698 comentarii)  •  12 februarie 2020, 12:02

Domnule ....aveti mult de recuperat pe partea cu tenisul si e vai de GSP ca nu are un jurnalist care sa ia in serios acest sport...Olaru nu a fost si nu este numarul unu la dublu pentru Romania chiar daca clasamentul pentru neavizati asta spune...Monica Niculescu este peste Olaru la orice si incep cu ce este esential....Monica are performante la dublu imense fata de Olaru si se vede clar in trofeele castigate...Raluca Olaru a ajuns acum o jucatoare de dublu datorita unor conjucturi-lipsa financiara,accidentari...Daca Halep,Niculescu,Begu,Bogdan,Tig...ar fi nevoite sa joace numai dublu acum nici nu am fi vorbit de Raluca Olaru -componenta a echipei Romaniei....Ea a declarat candva ca se axeaza pe dublu pentru a rezista financiar si cerea sprijin pentru a juca la simplu...Ma intreb si eu cum intrebati si voi presari cum de va erijati in antrenori daca nu ati stat cu fetele sa le cunoasteti problemele?Parelela-presa il critica pe Becali ca se baga peste antrenor argumentand ca antrenorul este cel care sta cu jucatorii si cunoaste mai bine problemele din sanul echipei ...

octavian (109 comentarii)  •  12 februarie 2020, 12:08

Analiza buna. Pacat de tot ce s-a intimplat. Pacat de emotii, de eschivari de greseli de selectii.Dar cel mai mare pacat este ca Nastase si Tiriac nu au creat o Academie de tenis in Romania in 30 de ani. Inadmisibil. Ar mai fi aparut 2-3 Simone.Dar mai sunt si alte pacate....Ar fi crescut si gloria meritata a celor doi.

Junior (1 comentarii)  •  12 februarie 2020, 12:11

Nu e prima data cand Halep intparce spatele nationalei pentru interese personale. Ce sa caute la Olimpiada? E o rusine!

Andrei F (698 comentarii)  •  12 februarie 2020, 12:24

@IOAN din Cluj (4 comentarii) • 12 februarie 2020, 11:01 Domnule,daca este pe dorinte...Eu cred ca era mai amuzant daca va vedeam pe dumneavoastra jucand....!!!

Simeone (6 comentarii)  •  12 februarie 2020, 12:43

Mda... Greșeală de tactica sa alegi la dublu doua jucătoare obosite una fizic, iar cealaltă psihic. Trebuia sa le pună pe cele doua stabilite inițial. Segarceanu e limitat, atât poate maxim. Dacă vrem mai mult trebuie om cu experienta în etapele superioare ale unei competiții pe echipe.

Dan (2 comentarii)  •  12 februarie 2020, 12:59

Respect rezultatele Simonei, dar de aici pana a critica celelalte jucatoare care au declinat participarea, e o cale lunga. De ce Simona are voie sa refuze, dar Monica si Irina nu au voie? A anuntat astazi ca nici la meciul de baraj nu se prezinta. Pai normal, calificarea la Olimpiada este conditionata de in numar de prezente in FED Cup, iar cum a atins acea borna, intoarce spatele tarii. Sunt convins ca daca avea nevoie de inca in singur meci de FED Cup, venea alergand, nu mai era obosita. Chiar asa mult o oboseau doua meciuri la natioanala, cand Olimpiada e in vara? Sa fim seriosi, antrenamente oricum face zilnic, nu doarme si se relaxeaza. Si in plus iasa in conferinta de presa astazi la Senatul Romaniei si urla ca statul nu baga banii in federatia de tenis. Normal, e pe val si a devenit portavocea mosului Tiriac. Ce iti trebuie tie bani de la statul roman daca tu intorci spatele nationalei atunci cand are nevoie? Pe final mentionez ca fetele merita toate felicitarile pentru modul in care au luptat impotriva Rusiei. Ana si Jacqueline au luptat admirabil, iar Gabriela poate a fost depasita de miza intalnirii. Vina apartine in totalitate lui Segarceanu, el a mizat pe Ruse si la dublu cand avea si alte optiuni, a mizat pe turneul castigat de fete inainte de FED Cup. Raluca cred ca e prinsa la mijloc in aceasta poveste, de bun simt au cazut de acord sa zica ca a avut dureri, ca sa cada in picioare marele antrenor.

Ilie (150 comentarii)  •  12 februarie 2020, 13:19

Simona spune că se concentrează pe Olimpiadă. Dacă ia medalie acolo trebuie să i se ierte neparticiparea în FedCup, o competiție minoră, de altfel.

Andrei F (698 comentarii)  •  12 februarie 2020, 13:22

@Dan (1 comentarii) • 12 februarie 2020, 12:59 Iti raspund eu tie dar vad ca sunt multi ca tine pe aici...Deci Simona Halep a spus ca nu o sa mai participe in FED Cup ca protest pentru schimbarea sistemului competitional!!!Ati aflat despre asta,stiti in ce consta?Stiti care a fost argumentul ei principal -cel putin declarativ?Halep a spus ca este impotriva schimbari sistemului in FED Cup pentru ca tocmai spectatorii sunt cei care pierd !!!!Simona vroia sa participe in FED Cup in primul rand pentru ca juca in Romania in fata suporterilor iubitori de tenis!!!!Vechiul sistem permitea ca echipa sa aiba sansa sa joace mai multe jocuri in fata propriilor spectatori.Simona pina acum la participarile in FED Cup a tinut ca banii cuveniti sportivelor sa fie impartiti egal...Si voi dati cu piatra....?!

Dragos (1 comentarii)  •  12 februarie 2020, 13:23

Inaintea meciului Romania avea 0 (zero) sanse. Daca era 5-0 pentru Rusia nu zicea nimeni nimic. Asa, pentru ca am indraznit sa luam 2 puncte la simplu, s-a trezit haterul Geambi sa ne explice el cum e cu tenisul, cu Segarceanu, cu minciunile, cu raceala etc. Cine esti tu, Geambi draga, sa ti se dea explicatii? De ce trebuie sa primesti tocmai tu raspunsuri din bucataria echipei? Doar pentru ca lucrezi la unicul tabloid de sport din Romania? Noroc ca am facut 2 puncte la simplu ca asa ti-ai facut si tu norma de articole pe februarie

Vasile Maftei (1 comentarii)  •  12 februarie 2020, 13:48

Segarceanu nu e o solutie ptr echipa .Nu are capacitate de mobilizare, de motivare (uitati-va doar la mimica lui care induce neincredere,lehamite,etc ).Ca sa nu mai vorbim de modul de alcatuire a formulei de dublu.In tenis , ca si in politica, exista doua tabere rivale.Una e tabara lui Tiriac care vineaza banii de la FRT si se lupta,inclusiv juridic,ptr conducerea FRT.Acesteia i s-au raliat Halep,Begu,Cirstea,Niculescu.Cealalta e gruparea Cosac, momentan la cirma FRT.Rivalitatea aceasta prost inteleasa aduce deservicii tarii.De aceea apelurile lui Tiriac si ale lui Halep la sprijinirea sportului din partea bugetului suna fals si ipocrit.

itu52 (288 comentarii)  •  12 februarie 2020, 14:22

Păcat, păcat că tenisul este devansat de surogatul fotbalistic. Comentariul dumitale zace de vreo două zile în sertar, a făcut loc interminabilelor povești cu și despre fotbaliști în devenire(abuziv spus, ratați). Așa se explică faptul că ați repus Italia, partenera din baraj, în urna de extragere. Ar fi fost bine, poate scăpam de Giorgi, pentru că patriotismul italian, ca și cel francez, are alte nuanțe. Să nu uităm, bâzul Garcia-Mladenovic(franțuzoaice de viță veche), s-a ascuns sub drapel, s-a volatilizat la primele acorduri ale imnului și cu încă două tamponări la Miki, le-a trecut semifinala. Țâfna noastră cea fudulă, nici cel puțin amintită, îmbrăcată în haina bănuitului, ne-a lăsat fără aer și mai ales fără racheta #3(acum 2). Avea ceva de spus atunci, dar mai ales în meciul cu Rusia. Da, Sorana! Sorana cea neiertătoare când prinde o zi bună, capabilă să lovească fără milă jucătoare de top, dacă nu i se rupe încrederea(mentalul). Ușor, ușor, ca și la fotbal încep să se contureze explicațiile acestor răzvrătiri ale componenților naționali cu potențial. Selecționabili, responsabili din talpa pregătirii, chiar și ”agheasma federală”, când întrunesc condițiile unei șleahte necioplite principial și pedagogic, în dorința de a-și salva pielea, împart instinctual discordie. Se reped invectiv asupra amărâtului perdant creând, chiar născocind, țapi ispășitori. În fotbal, ne-a bântuit câteva mandate pedagogia înaltă a lui Pițurcă și Contra, adepții orgoliului înăscut, lipsit de acoperire intelectuală. Pe câteva generații s-a extis climatul neîncrederii, blamarea oarbă, protecționismul și „talismanele” izbăvirii. În tenisul feminin ambiguitatea decizională bazată pe concluzia preaînaltului, că Sahara și-a arătat dunele în peisajul românesc, seamănă neîncredere, rupe din fașă orice tendință de afirmare. Preaslăvirea unidirecțională, meritată dar exagerată, conjugată cu tare personale, au stimulat, dar au și deranjat persoane din imaculatul sport. E clar, succesul național este întâlnirea fericită dintre talent și complexul sportiv propice performanței. Cel din urmă include oameni de calitate, bază materială și fonduri acoperitoare. Nu le ai, te mocirlești în minciună, diversiune, matrapazlâcuri financiare. Dacă dinspre talent mugurii ne mai zâmbesc, codoșii diriguitori ne retează orice speranță la revenirea vremurilor bune. Vremuri care i-au creat, vremuri dure , vremuri care ar fi trebuit să le insufle grija față de talente, comportamentul decent și mai ales pedagogia grupului, vedeta ce face minuni atunci când nu ai vedete. Să salută evoluția fetelor, dăruirea lor, micile lor pinochisme(impuse!?). Au avut în față un colos ce putea oferi cel puțin 7-8 echipe de talia componentelor noastre. La dublu nu aveam șanse, regretul se cheamă teama de ”sublim” a Anei, înmuieria mâinii la gîndul unei mari performanțe. Sahara noastră sufletească a primit o briză de mândrie națională. Bravo fetelor! Fruntea sus Gabriela, lasă-i pe cei pricepuți să ne mintă, o fac de atâta timp ...

Dan (2 comentarii)  •  12 februarie 2020, 14:29

@AndreiF Nu trebuie sa imi raspunzi tu, pentru ca nu esti nici Zeus, nici detinatorul adevarului absolut? Faptul ca sunt mai multi ca mine, cu aceste pareri, nu inseamna ca noi suntem inapoiati mintal si doar tu esti destept. Am intrebat de ce ea are voie sa refuze si restul nu? Tu esti judecatorul lor? Si marii jucatori la masculin, au contestat schimbarea formatului Cupei Davis, dar au jucat. Si te asigur ca vor juca si la Olimpiada. Acum nationala feminina are nevoie de victorie, pentru mentinerea in prima liga la tenis. Putea sa joace si ea doua meciuri, daca ne ducem in liga secunda nu mai vine deloc. Asa a facut si la barajul castigat contra Canadei la revenirea in prima liga, a refuzat sa vina, dar apoi repede s-a prezentat ca sa stranga meciuri pentru Olimpiada. II doresc success pe plan personal, dar sa ma lase cu aerele astea. Joaca dupa cum ii canta Tiriac. Si sa iti mai spun cum la o activitate organizata la Cluj in toamna, pentru indrumarea copiilor catre tenis, a refuzat sa ofere autografe copiilor, desi Nastase, Tiriac, Cosac, Ticsor au dat tot timpul autografe. Simona niciunul. Sa nu mint, veneau antrenori de tenis din Cluj si ii duceau mingi in vestiar sa le semneze. Se dadeau doar la cativa copii, pe pile, restul erau dezamagiti, unii chiar plangeau? Nu ma plang, pentru ca copilul meu e la club de tenis in Cluj si a obtinut pe pile un autograf, dar restul? La ce folos sa incurajezi copiii sa mearga la tenis, daca tu ca idol a lor, organizezi o astfel de actiune dar refuzi sa le dai un autograf pe o minge, sa lasi copiii cu ochii in lacrimi. Aaa stiu, te-a obligat Tiriac sa participi. Nici la meciurile de FED Cup de la Cluj nu a dat autografe copiilor. Marea campioana, tenismena de top, dar character zero!

Clujcampion (5 comentarii)  •  12 februarie 2020, 14:42

Am si eu o intrebare suplimentara.... Ce fel de capitan nejucator e acela care nu-si cunoaste echipa si baga fetele in meci dupa clasamentul WTA si nu dupa starea de moment si compatibilitatea cu adversara?

Andrei F (698 comentarii)  •  12 februarie 2020, 15:30

@Dan (2 comentarii) • 12 februarie 2020, 14:29 Vai domnule!!!!Au ramas copilasii fara pile fara autografe?Si plange asta cineva cu pile care a obtinut !!!!!!Epic-numai in Romania se poate intampla!!!Si nu sesizati care a fost deosebirea dintre Simona si Tiriac,Nastase,Tecsor,Cosac-cei care au dat autografe....?Eu consider ca Simona a dat autograf prin ce a aratat in teren tuturor spectatorilor!!!!Ceilalti care au dat autografe eu cred ca de asta au fost adusi,sa se semneze pe mingii ,sa fie vizibili in sala....!!!!Si nu sunt Zeus dar nu este asa ca daca odrasla era mai mare ati fi vrut ea sa fie in teren la meciul cu Rusia?...... Sunteti intr-o eroare si mai mare cand afirmati ca actiunea de la Cluj din toamna a fost organizata de Simona...cand trebuia sa apreciati ca Simona a venit la o actiune de promovare a tenisului desi atunci putea sa joace intr-un turneu WTA......Desigur cei cu pile au dreptate in toate!!!!Despre Simona la Olimpiada?Pai a mai fost si acum 4 ani si a fost criticata pentru ca nu a participat!Ca sunt si ca dv. care critica pentru ca ar putea participa nu ma mira...Olimpiada din Japonia la ce se intampla acum in lume este si ramane o probabilitate....,,Evenimentul va fi organizat de Federatia Romana de Tenis, in colaborare cu clubul Winners Sports, condus de un fost tenismen roman, Patrick Ciorcila. Numele evenimentului este „Intalneste-ti campionii!” si tinteste copiii clujeni cu varste intre 3 si 7 ani-,,Cluj Capitala-Sport.ro

Claudiu (56 comentarii)  •  12 februarie 2020, 15:53

Te miri ce apare în calea Simonei pana la Olimpiada, poate face guturai sau enterocolita, poate vs avea nevoie de repaus, cine știe.... Mai nou sportivii nu vor sa facă sacrificii pentru țară

Poli 21 (26 comentarii)  •  12 februarie 2020, 16:17

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Poli 21 (26 comentarii)  •  12 februarie 2020, 16:40

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Nica fără frica (138 comentarii)  •  12 februarie 2020, 19:15

Geambasule înainte de a te apuca să scrii un articol ar trebui să te documentezi înainte! Kudermetova e pe 38 iar Jacqueline Cristian pe 199 deci diferența e de 161 de locuri nu de 130!!! Amatorism marca gsp!!!!

NIULESCU ADRIAN (1 comentarii)  •  12 februarie 2020, 20:05

Ne ascundem dupa deget si omitem adevaratele motive pentru care Simona Halep nu vrea sa mai joace in Fed Cup:nu mai avem un nr.2 viabil,iar dublul este incert intotdeauna,bataia de joc la care e supusa ea si Ion Tiriac din partea statului roman si a BNR si atitudinea non-valorii Marius Vecerdea de a contesta la nesfarsit conducerea FRT,in frunte cu Ion Tiriac.Revoltatoar e non-combatul locatarului de la Cotroceni,vis-a-vis de "antrenorul sau personal",care isi permite sa ridice pretentii in fata d-lui Tiriac.Asta e scopul:dictatura non-valorilor in fata profesionistilor,valabil nu numai in sport.Puteti extinde argumentele si la celelalte fete,ce invoca si ele diferite motive.In concluzie,am ajuns varza si la tenis feminin,desi se incearca tragerea "mortului" pe Regala.

Sorin (1 comentarii)  •  12 februarie 2020, 21:54

Andrei F (593 comentarii) • 12 februarie 2020, 15:30 Omule, esti prea orb si *** ca sa intelegi ce iti explica Dan. Jenant ca in Romania si autografele se dau cu pile. Si nu te mai lega de copiii oamenilor, sa ii faci odrasle si alte chestii. La o actiune de promovare a unui lucru, trebuie sa iti iei rolul de invitat in serios si sa iti incerci sa duci la indeplinire actiunea. Refuzul de a da autografe copiilor este mizerabil. Chiar regret situatia in care a ajuns Simona. Da, are dreptate Dan, copiii aia intre 3-7 ani probabil chiar sufera ca au fost refuzati de Simona. Esti prea ingust la vedere domnule Andrei, imi pare rau sa ti-o spun.

Poli 21 (26 comentarii)  •  12 februarie 2020, 21:55

Faptul ca geambasu ( si voi ceilalti din redactie) este *** ( confundind fortat cu fortuit) este o realitate si nu o acuzatie nefondata.

Andrei (222 comentarii)  •  12 februarie 2020, 22:08

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Te (11 comentarii)  •  12 februarie 2020, 22:38

Nu sunt multe de spus ci doar: Rusine pt neparticipare pt. Simona Halep, Irina Begu , Monica Niculescu, si celelalte 2. Rusine Antrenorului Segarceanu pt echipa si combinația aleasă la dublu dar si la simplu prin Gabriela Rus, dar si pt ca a declarat că de mai multe ori înaintea meciului ca Romania pornește cu șansa a doua in meci,.neavând voie să suna asa ceva intr.un meci cand Romania juca acasa!Fetele au intrat timorate, s-a văzut în ambele meciuri ale lui Gabriela Rusu. Echipa Rusiei era de bătut! Greseli peste greseli si uite ca noi am pierdut.pacat!

pitone (1 comentarii)  •  13 februarie 2020, 0:21

*** aia numai dupa bani umbla. la olimpiada de la RIO ne-a reprezentat? nu, desi urma sa duca drapelul ROMANIEI. Acuma la Tokio vrea iar sa duca drapelul. sunt curios pt.care tara ***, Grecia sau mai stiu eu de unde i se trag neamurile. La CLUJ nu a vrut sa vina, desi *** a facut-o cetatean de onoare a urbei ca sa mai fie scutita avara de taxe in caz ca-si va deschide vreo afacere prin zona. Este un fariseu la fel ca alalalt machedon stiti voi care. HALEP nu meriti sa fii ROMAN ,meriti doar o ***. Esti ***. Apropo pt. romani ai facut donatii, sau numai pt. australianul tau?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Vio (42 comentarii)  •  13 februarie 2020, 9:35

Cu Halep pe teren le mâncam coapte pe rusoaice. O alta sansa istorica (ratata) de a-i privi putin de sus pe rusi!

Sably (21 comentarii)  •  13 februarie 2020, 14:30

Mă uit, citesc (pe sărite, e' prea mult pentru mine, predispus la indigestie cronică la textele cocalarilor) și mă crucea a mia oară în ce hal de nesimțire a ajuns atât presa, cât și/mai ales, așaziși comentatori din public... Geambașu, scrie și se leagă și el de ce poate (și poate atât de puțin, față de ce-și închipuie că poate), iar comentatorii săi...vai de capul lor vidat, toți știu tot, tot ce le poate permite zecimea de neuron, urma din pustiul vidului rămasă în capetele lor... Vai și-amar!

Dinca Vasile (10 comentarii)  •  13 februarie 2020, 16:51

FEDERATIA DE TENIS nu este finantata dupa cate am inteles! Daca atatea jucatoare s au retras de la nationala, inseamna ca este ceva la mijloc! Cum sa atragi jucatoarele? Nu stim prea multe si nu trebuie sa ne hazardam in dicutii Sa auzim de bine!

vasco (267 comentarii)  •  13 februarie 2020, 19:12

@vio,noi nu mai privim pe nimeni de sus cam de mult timp,tocmai pe rusi ti-ai gasit? Articol bun,ar fi fost mai complet daca punea intrebarea : cum de (mai) e Segarceanu capitan nejucator?Cum de mai e in tenis Segarceanu,o ilustra nulitate (in tenis) de peste patruzeci de ani.

17 Nentori Tirana (677 comentarii)  •  14 februarie 2020, 2:01

dupa rezultate, realitati, am intrebari la care poate nu va asteptati, asa cum nici prin cap nu va trece de ce sinteti unde sinteti: --- 1.- Unde este domnul Radu Paraschivescu ? A disparut subit de mai bine de 48 ore. Ce-a deranjat si pe cine ? --- 2.- Pe cine plingeti voi ? Pe tvarsu comisar sef plus alti militieni care o duc oricum bine pe banii nostri si munca Simonei ? Absolventi de liceu industrial, la seral, sefu si-a tras si doctorat dar ciolanu Dinanu tot nu vrea sa-l lase din gura. Astia declara ca intra in fiecare minister ca la mama acasa si apoi se pling de papica ? --- 3.- Pe fetele astea care au semnat toate, de foame, cu clonele neocomuniste ? Voi credeti ca le ajunge Sagarceanu cu prajina la nas ? --- 4.- Ce vina are Segarceanu ? --- PS Una, fugiti de realitate. Doua, vai de capul vostru. Trei, Solutia nu e sa le dai mai multi bani ci din contra, sa le dai peste cap. Alte doamne cu copii acasa dau meditatii la mate, ore de pian, vioara, ca sa traiasca de pe-o luna pe alta. Nimic nu le-as da fandositelor din tenis. Sa-si ia si ele cite 10 – 12 fete si sa le dea ore de tenis ! Dovada de prostie: s-au unit chiar acum cu ultimii psd-isti si spun ca fara malai moare tenisu. Pai a murit de mult caci altfel toti astia erau azi la prasit. Pai daca-si pun mintea vietnamezele de prin Africa le bat si alea. Patru, Segarceanu arata el ca de capatat dar e singurul care are ceva in cap, are munca lui, singurul care poate trai fara functii si tenis. L-as intoli, l-as rade si gata. Cite o scatoalca ca sa ramina treaz si una peste spate ca sa stea drept. Atit. L-as pastra. Ce vina are el ca joaca si cum joaca fata lu tata ? Toate taplaniste. Bine ca lipsit stelista Doctor Buzarnenu. Stelistele Ara Bogdan, Irina Bama, Gabi Rusescaia, dupa umila mea opinie, trebuiau sa joace pacanele. Atit pot face neocomunistele. Deci tu semnezi cu o clona neocomunista si crezi ca nu te vede nimeni ? Pai la cit au astea in bostan ne batea si Vietnam. E firesc ca Simoana a spus pina la urma pas. La ea nu-i vorba de bani. Eu i-as da tricoloru dottorei Buzarnesco, sa mearga ea in Japonia, daca o primesc aia acolo.

Pop ioan (1 comentarii)  •  14 februarie 2020, 10:35

Este vorba doar de bani si de putere

Comentează