Cristian Geambaşu

Jurnalist box-to-box, de 25 de ani mereu în echipa ideală a presei de sport. Respectat, temut și foarte apreciat. Întotdeauna la obiect, tăios, fără ocolișuri

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Cristian Geambaşu
România nu este o echipă!

Radicevici, Grbici, Mehmedovici. Pe bancă, Kim Rasmussen. Cunoștințe mai vechi, adversare mai noi. În zi bună, Muntenegru poate bate pe oricine. Dovadă victoria cu Norvegia la distanță de 5 goluri. România are nevoie tot de o victorie la măcar 5 […]

...

Taci!

Asistăm de niște ani la o degradare alarmantă a relației jucător-antrenor în tenis. Poate ar fi și mai potrivit să spunem jucătoare-antrenor, fiindcă majoritatea copleșitoare a situațiilor provin din tenisul feminin. Antologica secvență în care Sorana Cîrstea îi cere arbitrei […]

...

Cine este cel mai mare adversar al naționalei României?

Calculele hârtiei indicau naționala masculină de handbal a României favorită în dubla întâlnire cu omoloaga din Kosovo. Incredibil, mai există așa ceva! Naționala Kosovo este una dintre puținele reprezentative în fața căreia România mai poate fi considerată favorită. Ca să […]

...

Dinamo pe modelul Barcelona

Totuși, modelul propus de asociația DDB este inspirat din organizarea unor cluburi ca Barcelona.

Lucrul esențial în acest tip de conducere este absența unui patron, a unui privat care face doar ce îl taie capul. În cazul unor entități ca […]

...

Acești doctori care îl enervează pe Marica

Hai că nici LeBron James nu ar fi zis-o mai bine decât Ciprian Marica! „Ne-am săturat de ăștia scoși în față să bage groaza în populație” este o frază-manifest a zilelor pe care le trăim și numai un om cu […]

...

Frânarii 

Asta scria pe tricourile unora dintre suporterii CFR-ului, trimitere la o meserie emblematică a celor care lucrează la căile ferate. Din păcate, așa au și jucat fotbaliștii pregătiți de Dan Petrescu. Cu frâna trasă, stilul impus de antrenor

Permalink to Frânarii 
joi, 29 august 2019, 12:03

Ați observat ce bine seamănă astăzi Slavia Praga cu CFR Cluj? Pare copia fidelă a rivalei din Gruia sau așa a fost (re)construită și regîndită de Jindrich Tripsovsky. Fiindcă anul trecut nu arăta așa, acea Slavie care se lupta parte-n parte cu Chelsea era o formație ofensivă, plăcută ochiului. Aproape exuberantă. Acum în schimb zici că antrenorul ceh a furat notițele Bursucului. Și le-a perfecționat.

Acesta este unul dintre motivele pentru care CFR nu a mai reușit o prestație asemănătoare cu cea de la Glasgow. Când joci împotriva imaginii tale reflectate în oglindă este complicat. În afară de asta, echipa lui Dan Petrescu și-a arătat din nou limitele. În special la construcție. Cu mijlocași ca Bordeianu, Luis Aurelio sau Damian Djokovici nu ajungi departe. Iar Rondon, Omrani sau Deac au doar șansa să mai ciupească nu se știe cum vreo minge. Așa a fost posibilă faza din minutul 17, când Rondon a intrat pe sub balon la centrarea pe jos a lui Omrani. Ocazie imensă! Unica din păcate.

Schimbările efectuate de Dan Petrescu au fost încă o dovadă de mentalitate de sărăcan plin de bani. Da, știm ca aveți bani, domnu’ Dan, ne-ați informat! Curaj, mai puțin, atitudine ofensivă, și mai puțin. Păun și Țucudean trimiși târziu pe teren, dar mai ales defensivul Hoban în locul lui Deac (din nou șters, la fel ca la Cluj) nu au mai putut schimba acel 1-0 de pe tabelă pentru Slavia Praga. Echipa mai puternică, totuși, merge în grupele Champions League. Și din nou senzația că se putea mai mult. Asta în situația că nu îți inventezi adversari galactici și că ai încredere în fotbalul pe care îl joci. Îl joci, domnu’ Dan! 

Comentarii (89)Adaugă comentariu

Marian (34 comentarii)  •  29 august 2019, 9:39

BOBO,salariile nu dau valoarea intotdeuna.Celtic are salarii cat Slavia si CFR la un loc si asta nu a impiedicat o pe CFR s o elimine.Unii dintre voi vorbiti de dragul vorbei,dar realitatea va contrazice.CFR nu a jucat nimic aseara.Nu am vazut pase,combnatii,mingi in adancime,presing ,pase pe culoar..nimic,nimic.O echipa stoarsa de vlaga care inota pe teren.Nici Slavia nu a jucat mai nimic.Un meci slab in care CFR si au bagat mingea in poarta.Deci lasati ma ca slariile,sau cum spunea sus un ante postac,ca merita laudati pentru performanta ca au ajuns aici.Pai unde au ajuns NicolaeStanciu?La usa UCL?Performanta e sa intri pe usa aia,nu sa ajungi la usa aia !CFR nu avea voie sa rateze dubla cu Slavia.Sunt doua echipe sensibil egale.La dubla asta CFR a fost mediocra ,iar Slavia daca era echipa aia sperietoare de care vorbea marele antrenor autobaza Petrescu ii batea la scor.ceea ce nu s a intamplat,pentru ca nu e.Joaca acelasi fotbal mediocru ca CFR.

Durden (270 comentarii)  •  29 august 2019, 10:02

Carcoteala inutila. Numai romanul poate sa arunce cu noroi in propria echipa cand e totusi clar a a fost batut de o echipa mai buna..

Scorilo (34 comentarii)  •  29 august 2019, 10:22

Mi se pare un comentariu pertinent. CFR-ul era capabil de mai mult, dar vechea predilecție a lui D. Petrescu pentru jocul "la ciupeală" a dus la acest deznodământ. Echipa lui e una de angajament, cu prea puțini jucători inventivi. Nu are niciun mijlocaș apt să destabilizeze frontul printr-un dribling. Or, degeaba ai vârfuri speculative dacă nu au ce specula. Finalmente, ăsta e Bursucu', până la un anumit nivel e foarte bun, dar nu mai departe.

gilos (147 comentarii)  •  29 august 2019, 10:25

Articol carcotas si rautacios. CFR s-a prezentat mai mult decat onorabil in aceste preliminarii, la un nivel mult superior Ligii I. Calificarea in Europa League nu e de colo. D-le Geambasu, cum ar fi sa ne concentram pe lucrurile pozitive ?

Dorian (23 comentarii)  •  29 august 2019, 10:32

Inutil de taios articolul !!! Este vorba de valoare SI ATAT !!! Slavia a fost mai buna per total . Atat s-a putut , nu mentalitati , salarii si alte fasoane !! . Articol impartial , dar nu suntem perfecti niciunii !!! .

Aron (1 comentarii)  •  29 august 2019, 11:00

Omul acesta a retrogradat echipe si voi il considerati o "valoare"???Un ipocrit bun la ce....????

cmarin (1 comentarii)  •  29 august 2019, 11:01

Dl. Geambasu! Nu cereti unei echipe sa joace altceva decat ceea ce stie! Sigur va juca mai prost ceea ce nu stie (adica fotbal ofensiv , elaborat).Dan Petrescu este un antrenor bun care a un stil de joc bun; haideti sa respectam munca. Un antrenor sarb de la o echipa de baschet (Partizan parca) spunea asa : "daca jucatorii mei joaca ceea ce fac ei la antrenament si sunt concentrati pe meci atunci eu sunt multumit". Poate asa invatati ca minunile sunt singulare de aia sunt minuni. Vom avea echipe mai bune cand vom avea spectatori , management mai bun la echipa si antrenori, fotbalisti mai buni.

Zinco (1 comentarii)  •  29 august 2019, 11:06

Ce onoare pentru CFR! Trei articole in GSP, fix a doua zi dimineata dupa eliminarea ei. Atunci cand insa a trecut de Celtic a durat 2 zile pana la primul articol. Cat despre consideratiile tactice, cred ca ne puteti scuti. Pana una-alta CFR-ul, cea mai buna echipa din Romania, are buget de 4 ori mai mic decat Slavia Praga. Aia transfera fotbalisti de 4-5 milioane de euro, CFR-ul abia isi permite transferuri de 600.000. Asa ca daca fotbalistii aceia sunt bine pusi in teren, daca sunt motivati (de a doua prezenta in grupele UCL din istoria clubului) si daca nu te trateaza de sus, atunci e normal sa te invinga clar. Meritul CFR-ului este ca nu s-a facut de ras, ca a fost pe anumite perioade ale meciului egala cu adversara ei. Bun, acum imaginati-va orice alta echipa din Romania jucand contra Slaviei actuale.

sammy (4 comentarii)  •  29 august 2019, 11:07

Romanul este priceput la toate si la fotbal in special! Imi plac la nebunie chibitii de Cismigiu care cred ca noi suntem cei mai cei. Baieti, CFR a ajucat ceea ce a permis adversarul! Un adversar organizat iti lasa putine spatii si tot atat de putine posibilitati de manevra. Nu comparati cu Celtic care avea 2 meciuri, adica baietii se credeau inca in vacanta, de aici si greselile de curtea scolii care au permis "marea victorie", acum daca ar rejuca meciul ar face instructie cu ai nostrii... Ceva asemanator cu victoria CFR-ului la Roma in primul meci din grupe ca in al doilea au batut italienii... CFR a jucat bine, atat a putut la ora actuala, cu ceva "plombe" o sa reuseasca mai multe la anul... Dan Petrescu nu exceleaza la stilul ofensiv si daca incerca sa atace si sa se deschida in aparare avea sansa sa incaseze goluri multe si repede, Slavia a dovedit ca este o echipa reactiva cu scheme de contre rapide si periculoase!

sport (1 comentarii)  •  29 august 2019, 11:13

uracios comentariul, si urat gest a lui Geambasu . Rusine!

zona magheru (11 comentarii)  •  29 august 2019, 11:14

Articol. Bataie de joc

Wiena (1 comentarii)  •  29 august 2019, 11:20

Campionatul se arestează de CFR dacă Dan nu pleacă aşa ca Juve.Adio campionat pentru restu echipelor.Puteți voi tot critica pe Dan.

Radu (6 comentarii)  •  29 august 2019, 11:23

Slab om :) slab caracter !

?????? (278 comentarii)  •  29 august 2019, 11:32

Remarcați faptul că la transferul la CFR Cluj , Dan Petrescu îi zicea lui Butean că o să îl pregătească să devină un fundaș cel puțin la fel de bun ca Dan Petrescu, unii observând că s-a înscris de pe partea pe care juca Dan Petrescu, Remarcați și faptul că selecționerul Contra a afirmat că din actualii jucători selecționabil îl reprezintă Chipciu, pe care nu a ezitat să îl convoace pentru partida cu Malta, deși nu a jucat la clubul unde este legitimat, pentru partida cu Spania fiind suspendat, ?

?????? (278 comentarii)  •  29 august 2019, 11:37

Ați zice despre Dan Petrescu că este oarecum "autocritic", în vreme ce selecționerul Contra ar putea fi considerat ,,băgăcios" chiar și , sau îndeosebi, când se pot obține ,,remarci pozitive", ?

Poli 21 (26 comentarii)  •  29 august 2019, 12:15

Daca pe suporterii cfr-isti ii numesti frinari, ar trebui sa nu uiti ca un geambas nu este decit un ***.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Vasile (1 comentarii)  •  29 august 2019, 12:21

Domnule Geambașu. Cu tot respectul care îl am pentru dumneavoastră, va spun ca ironiile pe care i le aduceți lui Dan Petrescu sunt cel puțin deplasate și total ne fondate. Ca antrenor, Dan Petrescu a dovedit încă o data PROFESIONALISM. Cu o echipa "înaintată în vârstă", cu problemele de la club, cu toate astea Dan Petrescu a dus echipa în grupele unei competiții europene și nu știu câți antrenori din România ar fi ajuns la performanta asta, ținând cont de traseul avut. Poate ar fi timpul sa veniți și cu aprecieri, normale de altfel, nu doar cu critici, ca la critici ne pricepem toți. De asta România a ajuns în halul în care este, toată lumea critica dar nimeni nu face nimic. CFR a avut ghinion, la Cluj, apoi la Praga cativa jucători au prins o zi proasta. Suntem oameni toți greșim. Cu toate astea, deși nu sunt fan CFR, nu pot sa spun altceva de cat: Bravo CFR, Felicitări Dan Petrescu și mai așteptăm și alte echipe sa ne facă cinste, nu rușine, în competiții internaționale...

pierre tzutzea (11 comentarii)  •  29 august 2019, 13:15

foarte corect in principiu dar aud de nu stiu cum pina mai ieri ca cfr cu o clasa peste celtic ca a adus din nou fotbalul in prim plan acest antrenor care merge pe ghicite si pe faimosul 1-o. toate bune si la locul lor dar nu s-a tinut cont ca o echipa ca celtic ne-a subapreciat de la inceput. erau convinsi ca vor cistiga detajat la glasgow. si nu era asa dupa ce au deschis scorul lejer fiind calare pe noi? ba da. au urmat snase si abitia celor de la glasgow in a-si dovedi ca ne sint superiori si asta i-a facut sa nu mai respecte cele ce li s-au spus de antrenor indreptindu-i spre sinucidere. in fond a fost un scor mincinos si abia acum se observa asta. daca miine mai joci o data cu celtic te vor rupe. asa ca antrenorul ceh care este unul bun cu o echipa echilibrata si bine pusa la punct si-a luat notite constiincios de la cele doua partide cu glasgow si a reusit sa gaseasa solutia de a invinge echipa cfr. da limite au fost tot timpul la cfr pentru ca acest petrescu nu a avut succese ca antrenor decit prin romanica unde era cu unirea. mai mult de atit pe unde a fost a adus probleme. un antrenor respectat ajunge si antreneaza in europa nu la rusi la turci in arabia. vezi cazul boloni care este unul de exceptie. asa ca cfr a jucat ce stie si asta nu i-a avantajat aratind clar limietele lor. o sa vedeti ca la prima intilnire din ce va urma cu o echipa tare ca vor fi multe care nu s-au calificat dar avind fotbal bun vor claca. da trebuie sa fim drepti si sa nu mai laudam aiurea. asa se face si cu jucatori. da un gol sau doua trebuie pus in rama si trimis la nationala. nu vedeti ca atit iannis hagi cit si marin nu fac nimic la echipe tari? stanciu se misca cel putin. ivan a ratat tot si se intoarce in banie. cel putin i-a dat Dumnezeu minte sa accepta si sa se relanseze intr-un fel. pentru azi atit.

florinnnnnn (1 comentarii)  •  29 august 2019, 15:12

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

?????? (278 comentarii)  •  29 august 2019, 15:27

@Avându-se în vdere că la partida cu Spania, "Chipciu-Cosmin Contra" va lipsi de pe teren, după un cartonaș galben primit în condiții "discutabile", apreciați că echipa și pregătirea jocului cu Spania ar trebui făcute de Rădoi, ? Ați zice și că , jucătorul Chipciu nu a fost convocat pentru partida cu Malta pentru forma arătată, ci datorită aprecierii și afinităților anunțate anterior de selecționer referitoare la jocul lui Chipciu, selecționarul Contra nanunțând niciun înlocuitor al lui Chipciu pentru partida cu Spania, ?

Flory (5 comentarii)  •  29 august 2019, 16:13

Atenție comentăm prestația echipei CFR, nu echipa lui Becalii.

eso (2 comentarii)  •  29 august 2019, 16:43

Felicitări CFR Cluj! Sunteți /suntem în Europa League. Slavia a fost mai bună fiindcă a avut antrenor. Hai! o analogie chiar și deplasată: '94 - sferturi de finală. Avem 2-1 și superioritate numerică. Se scoate atacant și se introduce... fundaș!! Câțiva ani mai târziu - în Giulești! 2-1 pentru oaspeți, oaspeții scot un fundaș și introduc un atacant. Final; 4-1! pentru oaspeți.. Dan Petrescu e antrenor bun dar îi lipsește 'nebunia' Credeți că era criticat, sau mai rău, demis! dacă juca ofensiv cel puțin în repriza a doua și lua 3-4 goluri? Cel puțin în ochii mei creștea. Într-un meci decisiv să mergi la ciupeală, cu ciupeala rămâi.

daniaania (6 comentarii)  •  29 august 2019, 16:43

Nici nu ma asteptam la altceva decat critica din partea voastra. Slavia este peste CFR anul asta.Nicio echipa nu a reusit ce a facut CFR de ani de zile.Despre asta sa scrieti nu critici si alte sabii si cutite.

eso (2 comentarii)  •  29 august 2019, 16:52

Petrescu era ocupat să laude echipele în loc să joace ofensiv. Luai patru încercând?! Așa, și? Au luat alții mai mari patru-cinci și n-au murit. Calificarea a pierdut-o antrenorul, nu jucătorii.

?????? (278 comentarii)  •  29 august 2019, 17:05

CFR Cluj totuși joacă în Europa League, ? Ați perceput totuși la selecționerul Contra vreo "aptitudine" cu care l-ar putea concura pe selecționerul Rădoi,

?????? (278 comentarii)  •  29 august 2019, 17:29

Opinați că CFR Cluj l-ar putea utiliza chiar și pe fundașul Andrei Radu, anunțat ca fiind "împrumutat" la Iași, selecționat anterior de Isăiă și Rădoi, așa cum și Dinamo a procedat cu Neicuțescu, ?

Varujean (2 comentarii)  •  29 august 2019, 21:01

Pentru "analistu" care deplange faptu ca gsp nu apreciaza extraordinarele meciuri ale lu cfr... nu mai bine te limitezi tu la monitoru' de cluj atunci?! ca acolo o sa-ti placa ce citesti si nu mai ai de ce sa te plangi. Zic.

Roman (3 comentarii)  •  30 august 2019, 0:43

Frănarule, nu citesc nimic despre FCSB, dupa pierderea meciului. Halal ziarist!

saracan cu bani (1 comentarii)  •  30 august 2019, 1:12

'' saracan cu bani '' ! ce jignire la adresa lui Dan Petrescu ! ziaristi calificati la locul de munca !

cornel (2 comentarii)  •  30 august 2019, 10:13

Asta cu salariile de o scrieți pe aici este puțin falsă pentru următoarele considerente: vecinul meu câștiga în România 2500 lei/lună. A plecat în Anglia unde prestează aceeași activitate - muncitor în construcții și câștigă în jur de 1800 de lire. deși face aceeași muncă, nivelul țării își spune cuvântul. Chiria scumpă, viața mult mai scumpă în Anglia. Faptul că în Anglia câștigă mai mult ca în România nu il face un muncitor mai bun. Ne-am împrietenit anul acesta în concediul din Turcia cu niște nemți care erau cu noi în hotel și, de curiozitate, i-am intrebat cât au plătit pe sejur, având în vedere că am luat prin aceeași agentie de turism - ei din Germania si noi de la puiuțul nemților din România. Dăduseră aproape dublu, deși eram cazați în camere identice și beneficiam de aceleași facilități în hotel. La fel și la jucători....salariul este raportat la nivelul țării.

Vladimir Martinus (1 comentarii)  •  30 august 2019, 10:47

pai ce facem, 'nea Cristi? Criticam pe CFR ca trage frana, dar cand echipa noastra de suflet (fcsb) joaca de nivelul ligii a doua, nu mai scriem editorial?? Pai e frumos asa?

victor L (285 comentarii)  •  30 august 2019, 13:45

Cu frina trasa au ba, "Frânarii" sint in Liga Europa. Dar nemica-nemicuta despre FCSB ori despre Halep? Peste poate :D Aaa, am inteles, tocmai sinteti in concediu :P

Comentează