Cristian Geambaşu

Jurnalist box-to-box, de 25 de ani mereu în echipa ideală a presei de sport. Respectat, temut și foarte apreciat. Întotdeauna la obiect, tăios, fără ocolișuri

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Cristian Geambaşu
România nu este o echipă!

Radicevici, Grbici, Mehmedovici. Pe bancă, Kim Rasmussen. Cunoștințe mai vechi, adversare mai noi. În zi bună, Muntenegru poate bate pe oricine. Dovadă victoria cu Norvegia la distanță de 5 goluri. România are nevoie tot de o victorie la măcar 5 […]

...

Taci!

Asistăm de niște ani la o degradare alarmantă a relației jucător-antrenor în tenis. Poate ar fi și mai potrivit să spunem jucătoare-antrenor, fiindcă majoritatea copleșitoare a situațiilor provin din tenisul feminin. Antologica secvență în care Sorana Cîrstea îi cere arbitrei […]

...

Cine este cel mai mare adversar al naționalei României?

Calculele hârtiei indicau naționala masculină de handbal a României favorită în dubla întâlnire cu omoloaga din Kosovo. Incredibil, mai există așa ceva! Naționala Kosovo este una dintre puținele reprezentative în fața căreia România mai poate fi considerată favorită. Ca să […]

...

Dinamo pe modelul Barcelona

Totuși, modelul propus de asociația DDB este inspirat din organizarea unor cluburi ca Barcelona.

Lucrul esențial în acest tip de conducere este absența unui patron, a unui privat care face doar ce îl taie capul. În cazul unor entități ca […]

...

Acești doctori care îl enervează pe Marica

Hai că nici LeBron James nu ar fi zis-o mai bine decât Ciprian Marica! „Ne-am săturat de ăștia scoși în față să bage groaza în populație” este o frază-manifest a zilelor pe care le trăim și numai un om cu […]

...

Contra Bruce Willis

Selecționerul cere critici constructive. Noi cerem joc frumos și rezultate. Ne înțelegem perfect

Permalink to Contra Bruce Willis
marți, 11 iunie 2019, 5:54

Vom uita din nou naționala. Repede. Dar momentul a fost trăit cum se cuvine, meciul Malta-România transmis de ProTV a fost campionul audiențelor la toate categoriile. Total telespectatori, public urban, public tânăr. Nu mai puțin de 2,2 milioane de compatrioți au urmărit partida de fotbal în care tricolorii s-au impus cu 4-0. Și au fost în fața fostelor mici ecrane cu doar 100.000 de oameni mai puțini acum față de cei care urmăriseră meciul cu Norvegia, de la Oslo.

Cosmine, nu uita, lumea e de partea ta!
Să ne înțelegem, locomotiva acestor audiențe excelente a fost încă o dată postul din Pache Protopopescu, nu jocul seducător al băieților selecționați de Cosmin Contra. A contribuit și victoria confortabilă din La Valletta în alegerea telespectatorilor, dar este clar că Pro-ul ar face audiențe-record și dacă s-ar gândi să transmită cotele apelor Dunării. Isaccea monte soixante centimetres, Zimnicea, stationnaire. Vă mai aduceți aminte?

Să revenim totuși la selecționați și la selecționerul care începe să guste din deliciile relației cu presa. Contra merge la sigur aici, publicul este de partea lui într-o proporție semnificativă. Semn că filmele americane, alea pe inima românului, și-au atins ținta. Acele filme, nu toate, în care ziaristul băgăreț primește la final un pumn decisiv de la eroul peliculei, de regulă Bruce Willis. Sunt convins că „Guriță” a văzut filmele cu pricina, dar, om inteligent, se va mărgini la acțiuni în limita legii și a bunei cuviințe.

Un „mix” de senzații proaste
Dincolo de cele 4 puncte zestre după dubla Norvegia-Malta, 4 care conform socotelii inițiale ar fi trebuit să fie 6, rămân câteva constatări. Galopul cu Malta nu poate ascunde prestația jenantă de la Oslo, acolo unde un „mix” (alt cuvânt folosit până la exasperare de pauperii limbii române) de improvizații bizare în primul 11 (având la temelie și o medie de vârstă de peste 29 de ani), de noroc ori de decizii prietenoase ale arbitrului rus Karasev a condus la un 2-2, rezultat care ne menține iluziile.

Mai băftos chiar decât Pițurcă, până acum exponentul norocului absolut, Cosmin Contra se preface că se autoflagelează în fața ziariștilor, cerând apoi critici constructive.

Critica e de un singur fel
Nu există așa ceva. Critica sancționează o stare de fapt, nu o coafează. Ori e critică, ori e odă. Scrisul și comentariul la două capete nu ajută pe nimeni. Plus că, dragă Cosmin, vocile contestatare au venit în special din rândul oamenilor de fotbal, ale așa-numiților specialiști. Inclusiv rumorile privind posibilele relații toxice cu anumiți impresari și cu jucători reprezentați de aceștia au fost propagate de personaje din fotbal. În rest, merită reținut gestul de a titulariza și de a folosi tinerii. Ori de la început, cazul lui Ianis Hagi, Tudor Băluță, Pușcaș, ori pe parcurs, cazul lui Dennis Man, spectatorul din tribună la Oslo.

Tineret, mândria țării
Cred că s-a lămurit și selecționerul, care spre lauda lui a încetat să se mai joace de-a Cholo Simeone, că schimbul de generații poate fi făcut din mers, beneficiind de o generație U21 mai mult decât promițătoare. A cărei valoare va fi testată cu adevărat la competiția care stă să înceapă în Italia și San Marino. Totuși, lacrimile lui Nedelcearu, nu de durere, ci de ciudă, par să spună ceva încurajator.

Comentarii (31)Adaugă comentariu

Ghita Pristanda (1 comentarii)  •  11 iunie 2019, 18:33

Iarna nu-i ca vara si critica nu-i ca oda. Nici Basescu nu-i geambas. Nu e totuna sa critici *** sau sa spui ce ai de spus civilizat, fara maro si venin. Asta una la mana. Doi, acest comentariu va disparea, asa cum a disparut si geambi de la conferinta de presa, cand l-a facut praf "Nic". Si ultimo, de ce trebuiau sa fie 6 puncte din dubla asta? Ce te face sa spui asta? O fi si Norvegia vreo Malta sau San Marino? Ca de Luxemburg nu zic, ca nu stiu daca i-am bate. Hai, usurel, cu argumente, asa ca la impachetat pestii, in ziare vechi, din podul casei, ca nu se ia asa tare cerneala :)))

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Marius Ciobanu (4 comentarii)  •  11 iunie 2019, 19:15

@Geambasu, adevarul e undeva la mijloc, tata. Si Contra e sensibil, dar si voi ati facut mare investigatie, cu legaturi si increngaturi, cu poze de pe vremuri cu Contra si niscaiva impresari, si parerile subiective ale unor oameni de fotbal si a iesit ca Contra promoveaza jucatori pe bani. Asta spune articolul GSp. Se poate asta dovedi, sau e doar o gogomanie care da bine pe prima pagina?

vio (1 comentarii)  •  11 iunie 2019, 19:26

Nu stiu daca în afara de audienta, mai poate fi laudata transmisia ProTV cu ceva. Calitativ a fost foarte slaba, pentru ca ambientul(asa se numeste?) a fost lasat atât de sus încât abia se auzeau comentatorii. Pai ce, urletele alora din tribune erau pentru noi, telespectatorii, sau pentru jucatori?

Frenemy (71 comentarii)  •  11 iunie 2019, 19:48

Eu imi aduc aminte de Isaccea "monte" ...

Cristian Geambaşu (913 comentarii)  •  12 iunie 2019, 10:23

Evident, am mai raspuns cuiva. E o greseala jenanta

Lestie (48 comentarii)  •  11 iunie 2019, 22:42

Nu stiu de ce va tot luati de Contra, pentru n-are nici o vina. Vina e a celor care l-au uns antrenor, in conditiile in care nu are treaba cu meseria asta. Si lasati-o mai moale cu U21, pentru ca trupa lui Radoi nu e cu nimic mai breaza decat nationala mare. A fost mai norocoasa.

Gigi de la gaze (1 comentarii)  •  11 iunie 2019, 23:09

La cum va intelegeti cu selectionerul cred ca ar trebui sa va casatoriti pentru ca ati fi cuplul perfect! Presa e femeia pentru ca ea are tot timpul ceva de comentat cand vine barbatul beat acasa!

Unu’ (71 comentarii)  •  12 iunie 2019, 0:12

Sa ne amintim cum a tratat presa ultimii selectioneri: Razvan Lucescu - primit cu bucurie, era deschis, a facut poftele tuturor, dupa o campanie de calificare ratata omul a fost crucificat. Mi-a fost mila de el in ce hal a putut sa paraseasca echipa nationala. Piturca - nu a fost de departe favoritul presei, le-a dat peste nas oricand a avut ocazia si nici presa nu a avut mila. A ajuns la baraj cu Grecia pentru mondiale, a inceput bine campania urmatoare, toata lumea s-a bucurat cand a plecat. Iordanescu - ultima parte a mandatului desi eram acolo , ne-am si calificat, a fost tumultoasa, dupa Euro a fost pus la zid. Se cam stia ca se retrage, d-aia nici nu s-a insistat mult pe nea Puiu. Daum - presa l-a tot asteptat de cum a venit, incepand cu prima infrangere a fost pus la zid si s-a mers in ritmul ala pana la final. Nici macar nu a terminat campania de calificare, se duceau lupte grele impotriva lui. Contra - pare ca are soarta lui Razvan Lucescu. Laudat si incurajat la primele meciuri, dar incepand cu Liga natiunilor omul a fost luat la ochi, acum deja e prea tarziu. Stau si ma intreb, oare toti au fost incompetenti? Ca nu erau niste neica-nimeni cand au venit la nationala, aveau ceva experienta ca antrenori. Poate nu problema e la jucatori, intreb si eu? Avem jucatori in liga 1 a carei campioana a fost eliminata de campioana Luxemburgului, nu prea mai vedem grupe de cupe europene , totul se opreste in august (pentru echipele care performeaza), stranierii fac tusa, aia care mai erau in Europa se duc la bulgari sau la arabi. Deci de ce e mereu antrenorul de vina?

motanul incaltat (455 comentarii)  •  12 iunie 2019, 3:16

Daca ai incerca sa fii cit de cit realist nu ai mai aduce atitea laude generatiei U 21. O sa termine in cel mai fericit caz pe locul 7 din 8 echipe....Vorbim de o trotineta electrica ---natioanla U21- pe linga un carucior de butelii-nationala mare intr-o viitoare confruntare cu masini Tesla care prind suta in 3 secunde.....Asta ca sa fim ecologici....Cit despre antrenor, se fac statistici care sunt cei mai buni-Klopp, Guardiola.... de ce nu se fac statistici cu cei mai slabi cotati. Contra ar conduce detasat. L-ar urma doar Papura....dar asta e la alt nivel de incompetenta crasa.

Craiova007 (1 comentarii)  •  12 iunie 2019, 4:51

@Marius Ciobanu : da-mi te rog un motiv macar vag rezonabil pentru care merita Grozav sa fie titular. Repet, TITUALR! Sau Tosca ... sau Anton ... Nu are nici macar scuza ca astia ar fi fost super buni in trecut si doar se afla intr-o pasa mai proasta. II putem adauga pe lista si pe Grigore si Sapunaru care sunt uzati si depasiti de nivelul evenimentului + Stanciu si Maxim care nu mai joaca la echipele de club. Pt mine ca suporter al echipei nationale Cosmin Contra a selectionat si titularizat strict pe criterii si interese personale. Nici macar nu a avut bunul simt sa isi justifice alegerile.

catarad (6 comentarii)  •  12 iunie 2019, 9:21

saptamana trecuta, toti ati fi fost fericiti cu 4 puncte, acu' v-ati sucit... in franceza se spune monte( urca ), montre inseamna ceas de mana... ...asta asa ca o critica constructiva...

Cristian Geambaşu (913 comentarii)  •  12 iunie 2019, 10:22

Aveti dreptate, doar ca nu este gresela mea. Cineva de la corectura, care s-a crezut francofon, a schimbat monte in montre. Cum ar zice unii, "ghinion de nesansa"

GeoOp (28 comentarii)  •  12 iunie 2019, 9:38

Sper din toata inima sa va dea in judecata si sa va vad la stiri cum intrati la tribunal. Sa-l vad pe Dinu cum incearca sa o dea intoarsa ca nu a vrut sa spuna asa..ca nu era de fapt cum a sunat. Sa-i vedem mutra la *** care a scris articolul cu pricina. De ce nu scrii Geabasule ca a gresit ala de a scris articolul? De ce nu ai sters articolul si sa-l pui pe Grigoras asta de a scris sa-si ceara scuze? V-a invatat mosu Ioanitoaia sa aveti parul infipt bine in *** si sa stati neclintiti ah? Aveti si voi mandria voastra de romani needucati si nesimtiti. Stiti voi ...aia *** care chiar daca i-i prinzi in fapt nu-s in stare sa ceara scuze pt ca nu stiu cum. Critica stii si tu Geabasule ce e, nu o sa in fasole cu aberatii cu ode si alte prostii. Critica e ca toata lumea va cheama ziarul "invelitoare de peste" si ca scrieti numai porcarii. Dar daca spun ca *** sa scrieti anumite chestii e tot critica??? Mie i-mi suna a acuza. Erati odata ziar sportiv respectat. Acum sunteti o fituica can-can de citit cand te duci la frizer si astepti sa-ti vina randul... Cu respect, GeorgeO

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

17 Nentori Tirana (677 comentarii)  •  12 iunie 2019, 9:52

Craiova 007, cumva ne intilnim in miezul problemei, caci ai sintetizat exact ce-i scriam eu ieri seara lui nea Ovi. Inca n-a aprut, cred ca nici n-o sa apara caci e foarte dur iar Contra tocmai l-a amenintat cu avocatii: ca orice paysan care odata cocotat pe un scaun, o functie, caruia i s-a dat de fapt o responsabilitate, crede ca i s-a dat lui toata tara si are dreptul sa faca ce vrea muschii lui. Hai sa le zicem „criterii personale“ dar trebuie mentionat ca n-au logica, sint in afara practicii iar ca atare nu le-a inteles absolut nici un antrenor. A tituralizat in 20 19 o echipa care nu poate evolua in 20 20, a pierdut doar – la Oslo putea fi si 10:0 - 5 puncte cu schiori care ne-au depasit total caci jucau cu o viteza in plus, a neglijat 8 dintre cei mai titrati jucatori, a neglijat jucatori in ascensiune, a neglijat tineri iar asta nu-i viziune. Si tot EL se supara. Ameninta cu avocatii, nici nu-si da seama ca astfel isi aroga dreptul de a face ce vrea el. Nu-si da seama nici asta ca nu este nationala lui, nu sint nici jucatorii lui ci ai cluburilor, nu-i antrenaza EL ci antrenorii lor, obligatia lui fiind sa urmareasca jucatorii, sa vorbeasca cu ei si antrenorii lor si apoi sa selectioneze si sa titularizeze pe criterii clare, la vedere, bine definite, nu pe criterii personale. Apoi trebuie sa joace ce stiu jucatorii, in sistemul pe care il joaca la cluburi, sa aleaga si tactica pe calitatile jucatorilor. Ori Contra n-a facut nimic din toate astea, n-a urmarit jucatorii, n-a vorbit cu antrenorii lor, n-a titularizat pe criterii clare, a folosit jucatorii aiurea si a gresit si tactica. Ori daca n-a tinut cont de antrenori mie imi pare normala intrebarea daca nu cumva a tinut cont de impresari ! ----------------------- A gresit si cu Malta, i-a facut praf jocul lui Ianis care avea pe benzi doi jucatori care n-au jucat nici 5 minute pe banda tot sezonul – Maxim si Keserü – unul care topaie in loc sa alege si unul care nu poate alerga doi m fara sa cada, apoi un Marin care nu stie nici el ce-a jucat. La Hagi este ordine, Viitorul joaca mereu acelasi fotbal, frumos si modern – ati vazut asa ceva la Contra ? Noroc cu Bancu si Puscas, nici Malta nu-i Brazilia. Cum a intrat Man, a crescut viteza de joc, au aparut combinatii si pase filtrante, s-a putut cit de cit juca. Chipciu a fost cel mai bun in Norvegia, nu trebuia sa joace in Malta, nici nu-i postul sau. Iar Keserü, daca asta e viziunea lui Contra despre fotbal si fotbalisti, cred ca nici nu mai trebuie sa ne explice ceva ! --------------------- PS tot „bulanul“ - cum ar spune Mitica Corleone - care l-a scapat de una manita in Norvegia l-a facut sa aleaga altceva in Malta si sa mai aiba sanse sa intre in istorie. Opinia mea este ca daca ar fi jucat pe benzi cu Tanase si Man atunci asta ar fi o echipa inchegata de titulari, una cu care poti privi spre viitor. Si mai vin din urma, Coman, Dragus … mai toti cei trecuti prin mina lui Hagi. Opinia mea este ca in Norvegia au jucat rezervele, unii carara le-a expirat acolo abonamentul la nationala. Ce "critica constructiva" mai vrea ?

GeoOp (28 comentarii)  •  12 iunie 2019, 10:28

"...i ca scrieti numai porcarii. Dar daca spun ca "X" va plateste sa scrieti anumite chestii e tot critica??? " :))))) Asta-i buna ;) Pe langa faptul ca era doar un exemplu, ati cenzurat exact fraza care arata la fel cu ce ati scris voi despre Contra. Interesanta treaba. Oameni seriosi sunteti.

Andrei (222 comentarii)  •  12 iunie 2019, 10:46

@ Geambasu. Normal as zice ca ai si aveti dreptate. Un antrenor care amenința cu tribunalul fiindca nu ii place critica. Insa Contra nu acționează doar de la adăpostul popularității pe care o invoci. El mai stie ceva, nu un secret, ca asta o stie toata lumea: gsp nu e un ziar serios si nu trebuie tratat ca atare. E un tabloid online unde tronează Kinsey Wolanski, nu știrile sportive, unde se promovează cancanul, marlania, vulgaritatea si in general orice mai puțin valorile care au consacrat ziarul acum vreo doua decenii, ca sa ne referim doar la istoria recenta. Contra stie ca daca va acuza ca sunteți ahtiati dupa scandal, calomnie și click-bait merge la sigur. Nu puteți sa îl luati la rost pe Contra de la înălțimea reputației voastre, fiindcă aia cam tinde spre zero. Stationnaire.

constantin (241 comentarii)  •  12 iunie 2019, 11:21

Cu selecționeri/antrenori precum Contra nu ar trebui să mai auzim de legături sulfuroase între ei și impresari, conducători de cluburi și alți interesați. Dacă voi, cei care ați câștigat bani adevărați din fotbal, nu puteți sta departe de tentația de a ceda în fața unor interese care păgubesc fotbalul, atunci ce pretenții să mai avem de la antrenorul de la copii și juniori, plătit cu salariul minim pe economie? Uneori am impresia că-i respectați pe impresarii voștri mai mult decât vă respectă ei. Cine pe cine a făcut mare? Începe să-mi fie neclar.... Cum de îndrăznesc să vă mai ceară ceva, deși voi le-ați dat tot ceea ce au? Fără voi ar fi rămas niște bișnițari sau, după caz, simple neveste. De unde au ei atâta putere? Ce vă leagă, domnule Contra? Într-o lume așezată pe baze corecte, acești nimeni pe care i-ați făcut domni și doamne ar trebui să fie mulțumiți dacă le amintiți numele, din când în când. Mulți dintre voi ați jucat în fotbalul mare și ați câștigat munți de bani, fără să cunoașteți gloria, campioni mondiali, europeni, CL sau top 10 Balonul de aur, iar acum ați mai primit o șansă, ca antrenori sau selecționeri, nu vă bateți joc! Bani ați câștigat cât pentru două vieți, gloria vă lipsește. În tinerețe ați făcut o mare greșeală: i-ați dat un pumn lui Davids și ați ieșit din fotbalul mare. Credeți că a venit timpul să repetați eroarea? Suspiciunile Gazetei au fost ale tuturor, nu vă faceți că nu pricepeți! Guardiola, de exemplu, este mare pentru că știe meserie și are principii. Nu se poate una fără alta. Am fost mâhnit atunci când unul dintre frații Becali a spus despre Gică Popescu ceva de genul: Asta e.... Dar când a luat banii a fost bine? N-ați învățat nimic din pățania lui Gică Popescu? Gică a învățat, dar cam târziu și cu multă suferință. Zile astea, tot cu mâhnire o spun, Neagoe s-a dus la Rin cu o mașină a Fraților, pentru a prelua Dinamo.... Cum a fost posibil să se lase compromis în halul ăsta? Nu avea mașină personală? Nu avea bani de taxi? Eu nu pot pricepe.... Astea sunt practici interlope: marcarea teritoriului. Nu pricepeți, nu vă ajută intelectul, nu vă lasă interesul? Cum este posibil să vă lăsați purtați ca niște brelocuri la cheile unor nimeni în drum? Dacă voi, cei care nu duceți grija zilei de mîine , nu ridicați ștacheta în fotbalul românesc, atunci nu mai avem nicio șansă. Fără interlopi în fotbalul românesc! Primul pas... Sunteți în stare? Și mai este ceva: națiunea asta nu vă datorează ceva, nu ne priviți de sus și nu ne vorbiți ca unor argați.

Andrei F (698 comentarii)  •  12 iunie 2019, 12:36

Deci...Halep trebuie sa accepte criticile,Contra trebuie sa accepte criticile si gogosile ...dar nu care cumva sa fie criticati GSP sau un jurnalist de aici...Apropo...raspunde cineva ca stirile cu Telekom care pleaca din Romania au fost ,,gogosele,,?Si pentru ,,gogosele,,nu este clar ca cineva a castigat ***?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

vasco (267 comentarii)  •  12 iunie 2019, 13:07

Cosmine da-i in judecata!!!Merita!!!Faptul ca-i deranjeaza arata ca se simt cu musca pe caciula!Cosmine,da-i in judecata!!!

Andrei F (698 comentarii)  •  12 iunie 2019, 13:09

Bibe ma!!!!Deci cine scrie in GSP minciunele o face gratis....

GeoOp (28 comentarii)  •  12 iunie 2019, 13:38

@17 Nentori Tirana Nu cred ca ai citit articolul si nici nu ai fost atent la ce a zis Contra. Era vorba de niste acuze grave nu un simplu "de ce l-ai adus pe Grozav?". E ridicol ce zici. Ca face ce vrea muschii lui. Face ce crede ca e mai bine. Si chestia cu datul in judecata e cat se poate de ok. Prea multe aberatii in ziar venite de la pustani care nu au terminat nici liceul si nu au incaltat niciodata o pereche de ghete de fotbal. Aduci in vorba o multime de chestii care, da, au o logica dar pararea mea personala e ca nu e chiar asa cum crezi tu. Pui in teren in primul rand ce crezi TU (selectioner) cu ajutorul a catorva persoane din staff, cei mai in forma + cei mai potriviti pentru a infrunta un anumit tip de adversar + cei mai potriviti pentru o anumita tactica. Ca a gresit cu Norvegia a recunoscut si el. A spus ca am avut noroc. Sunt cateva chestii pe care le omiteti. 1.Nu exista o diferenta asa mare intre jucatorii de duzina care erau in teren si jucatorii de duzina care-i vad insirati in anumite comentarii. Adica nu-mi veni sa-mi spui ca, ce stiu...Tiru de la Viitorul sau Cristea de la FSCB sunt asa mult peste Grigore. Sunt toti cam la acelasi nivel. Nu exceleaza nici unul. De aceea si asa multi selectioneri FIFA manager. 2. Avem jucatori batrani…Grigore e intradevar batran dar cu Norvegia a facut un meci bun. Ieri Italia a jucat cu Chiellini care are 34 de ani. Si asta nu e o comparatie . E un simplu exemplu. Si Italia are inlocuitori tineri de valoare dar e aceeasi poveste. Sunt undeva la acelasi nivel. Agilitatea unui tanar e contrastata de experienta unui “batran”. Nu facem amicale sa incercam jucatori. Ne jucam calificarea. 3. Nu poti face o comparatie intre tineri si vetarani luand in calcul ultimile doua meciuri. Veteranii au jucat cu Norvegia. Echipa decenta cu jucatori de fotbal. Tineri au jucat cu Malta. O echipa de nivelul Farului Constanta din liga a 2-a. 4. Tinerii de care vorbesc toti si vor neaparat sa jucam cu ei s-au calificat la European U21. Au de facut acolo treaba si pasul urmator evident este nationala mare. Au nevoie de suport din partea SUPORTERILOR si nu de critici marca ***, de timp , de rabdare si de INCREDERE. Nu dat in cap dupa primul meci mai prost.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

17 Nentori Tirana (677 comentarii)  •  12 iunie 2019, 15:38

GeoOp, citesc si comentariile. In mare, cam 80% citesc ca imi dai dreptate, spunem acelasi lucru, asa ca nu prea inteleg de ce ma retrogradezi la nivelul de elev de liceu. O fi actionat Contra din convingere, a lui, dar tocmai asta e, caci actionind dupa cit si cum il duce capul a neglijat principii obiective, general acceptate si folosite in practica de mai toti antrenorii. ---------- GeoOp, ai dreptate cind spui ca tinerii inca nu pot compensa experienta veteranilor. Poate am fi pierdut cu tinerii in Norvegia, poate am fi cistigat, e ca in daca sicu parca se plimbau in barca. Ai dreptate, Grigore chiar a jucat mai bine decit altadata, a avut o contributie si la un gol, nici Sapun nu si-a dat autogol, nici n-a secerat pe nimeni, asta caci totul a decurs prea repede pentru apararea noastra. Nici tu nu poti garanta ca Nedelcearu, Cristea, Tiru, Balasa, Baluta, Nedelcu … ar fi jucat mai rau. Adevarul, realitatea ce trebuie odata acceptata desi stiu ca e greu, este ca tinerii sint in venire iar veteranilor li se expira pe rind abonamentul la nationala. Trist. Apoi mai sint vesnilele talente, cei care beau, fumeaza ori sint prosti ca sa-si bata joc de propria cariera, care daca mai sint si impertinenti te rog sa-mi spui tu pe ce alt motiv decit al impresarilor le mai da Contra o sansa. Sa nu-mi spui mie ca Hagi i-ar fi sugerat lui Contra sa-i dea 10 lui Grozav - care ajunsese sa cresca gaini, care dupa un episod de impertinenta, lipsa de respect si nesimtire chiar fusese dat afara de la Dinamo - ori ca DanPetrescu ar fi fost prost sa joace cu Deac cind Man e cu 15 ani mai tinar, evoluat la 5 milioane si cu doua viteze in plus ! Uita rezultatul de 2:2, e doar „bulanul“, pe drept noi am laut una maniata in Norvegia, n-am jucat nimic in prima repriza, iar asa zisa tactica s-a reglat singura la 2:0, cind jucatorii s-au eliberat de timpenii si au jucat ce stiu ei, Contra nu are nici un merit. ---------------- Trebuia sa joace Chipciu in Malta ? E postul lui, nu trebuie oricum gasite alte solutii, incercata macar o rezerva ? Lasind la oparte calitati, te mai intreb, a jucat Contra un sistem in care Maxim si Keserü au evoluat pe banda, desi acestia nu au facut banda nici 5 minute un sezon intreg ? A mers ? S-a vazut o viteza in plus odata cu intrarea lui Man ? Daca tot l-a terminat pe Chipciu, cel mai bun cu Norvegia, putea macar sa-l joace in locul lui Keserü, asa as mai fi inteles de ce n-a inceput cu Man. Ce post a jucat Marin ? Au jucat rau Cristea si Baluta ? ------------------- Contra are o responsabilitate, dar nu-i nationala lui ci a noastra, trebuie sa respecte niste principii obiective. Nu cred ca in fisa postului scrie ce-a facut EL. Eu nu-l contest, am spus mereu ca are ceva in plus – forta ! - fata de cei care au mai fost. „El insusi“ trebuie sa stie ca mai sint pe putin 20 de romani, unii legende adevarate ori antrenori cu meciuri la activ, care ar fi meritat mai mult acest post. Sa nu creda el ca-i mai destept ca Laca, asta macar e om, astuia nici prin cap nu i-ar fi trecut sa-si ameninte criticii cu avocatii.

Sably (21 comentarii)  •  12 iunie 2019, 16:07

N-am nici cea mai firavă speranță că marele "deontolog" în ale presei sportive, Cristi cel Geambaș, nu va tăia și această listare, că și pe ultima, unde, nici vorbă de injurii, jigniți, etc, nu, nu-mi e felul, stilul, dragă Cristi!... Zic totuși: Da, este bine să critici, să nu fii indiferent, pasiv, mai ales dacă tot ți-ai ales meseria asta, dar...să o faci cu stil și cu eleganță, NU fiindcă tu ești "chematul", marele dator să spui orice, oricum, nu! Cu ceva timp în urmă, îți recomandam recitirea unor articole, cărți ale maestrului pe veci în ale gazetăriei sportive, scrise de Ioan Chirilă, reiterez!..

MaZ (1 comentarii)  •  12 iunie 2019, 16:16

Din pacate, Gazeta Sporturilor nu mai exista. A devenit un fel de Bild, CanCan sau alte publicații mizere. Calitatea articolelor a scazut dramatic, titlurile urmaresc click-uri si nu realitatea informatiei, iar asa numitii jurnalisti și editorialisti GSP sunt pierduti intr-o mare de derizoriu. Despre limba franceza nu are sens sa comentez... sunt convins ca greseala nu a fost doar la corectura. Pacat ca v-ati obisnuit sa va tarati prin mizeria pe care o promovati si sa duceti un trai de azi pe maine, crezand ca ajutati societatea si sportul. Gresit! Voi sunteti primii care traiti si actionati ca in trecut. Nu acuzati pe altii ca practica vechile obiceiuri inainte de a va uita voi insiva in oglinda. Cu oameni ca voi (autorul articolului, Craitoiu, incultul de Sabau de la Dolce si multi, multi altii) regresul presei sportive este unul constant si sigur. Domnule, aminteste-ti de ce te-ai apucat sa faci presa. Poate aveai ceva idealuri, poate voiai sa schimbi ceva... inca nu este tarziu. Cu fiecare rand scris bine iti poti recapata umanitatea. Cu stima!

GeoOp (28 comentarii)  •  12 iunie 2019, 18:28

@17 Nentori Tirana Eu inteleg punctul tau de vedere. Cred ca nu m-am explicat bine..Mai pe scurt. Nu vad ce e atata scandal si atata ura si atatea "demisia" cand daca faci doua calcule - avand in vedere fotbalistii romani atat in lotul nationalei cat si in afara lui, a iesit chiar foarte bine. Egal cu Norvegia si 4-0 cu pescarii. Problema unde e? Ca a jucat Grozav? Inlocuitorii sunt niste copii firavi din liga 1...care e doar cu putin peste, sau poate chiar la acelasi nivel cu prima liga din Ungaria. Tine cont ca am jucat cu nordicii (cel mai scund are 1.80m) dar lasand si asta , tu chiar vezi asa mare diferenta intre ce stiu...un Stanciu si un Man? Lasa cotele. Asa la ochi...Ca eu nu vad. Daca o sa ajunga prin serie A sau..macar prin Belgia, prin Olanda si sa joace sa arate ca poate..atunci sunt de acord. Acum sa compari un jucator trecut din greseala pe la Anderlecht si ajuns in Arabia cu un uscat din liga 1 - (unul din cele mai slabe campionate din est) nu reusesc sa vad prea multe diferente..doar ca unul are mai multa experienta si celalalt e mai agil. Grozav a avut o zi mai proasta dar daca prinde o zi normala sau buna e in linie cu restul jucatorilor romani : anonimi, mediocrii, de duzina. Si in al doilea rand Contra e selectioner si el alege echipa si trebuie, ca vreti sau nu, pt moment sa ne incredem in alegerile lui. Pana la urma, inca suntem in cursa pt calificare. Cand o sa luam bataie de la Norvegieni cu 7-0 sau vreun egal cu Malta atunci sunt de acord si eu. Dar pana atunci nu vad ce atat scandal si de ce mizeria asta cu impresari. Parca a lasat acasa vreun C. Ronaldo is l-a luat pe ...Stanciu nah. Linia se trage la sfarsit nu dupa un meci mai slab (chiar daca am facut un egal bun si ne tine in calcule). Deci toate aberatiile astea cu ala e mai bun, celalalt e impins de impresar, trebuia ala sau celalalt tineti-le pt sfarsitul campaniei nu cand suntem pe locul 2 dupa cateva meciuri. N-are nici o logica.

Șerban (66 comentarii)  •  12 iunie 2019, 20:59

Doresc să dispară de pe piață GSP, așa să vă ajute Dumnezeu! Pot înțelege că aveți nevoie să vă câștigați pâinea, dar nu pot fi de acord ca, de dragul lipsei de idei a unor inși ce se cred mari ziariști în slujba sportului, să accept linșaje și manipulări mediatice cu final STRICT NEGATIV pentru fotbal și toți oamenii săi. Voi l-ați acceptat și susținut pe Giovanni, mai mult de 2 ani cât solicitase, aproape plângând, după „disputa” cu Mitică Dragomir, de acum vreo 20 de ani.

Aurel (75 comentarii)  •  12 iunie 2019, 22:38

Cristian, nu mă leg de articol, dar un comentariu de-al tău mă pune pe gânduri. Cum adica "cineva de la corectură"? Dacă era articol tipărit era ok, dar la articol postat duce spre cenzură.

Pentru domnul editorialist (19 comentarii)  •  12 iunie 2019, 23:14

Mai bine va asumati 'gresela', ca si in comentariu ati scris gresit. Nu va cade rangul daca recunoasteti, sa stiti. Se intampla.

loro (11 comentarii)  •  13 iunie 2019, 8:10

De mult timp astept sa vad o nationala intinerita si credeam ca o voi vedea in Liga natiunilor.Nu s-a intamplat,.In consecinta nu am nici o asteptare de la Contra si de la actuala nationala in ceea ce priveste calificarea la euro 20-20. Astept o schimbare la nationla, sa riscam cu jucatori tineri ,doar asa vom avea rezultate la urmatoarele preliminarii. Vreau sa vad jucatori care sa ''moara'' pe teren , sa joace meciurile de la nationala ca o finala Champions League, atunci vor fi si spectatorii si echipa nationla a Romaniei va fi din nou ce a fost in urma cu decenii. Pana una alta , sa ne uitam peste gard la vecini unguri, care incep sa aiba rezulate la fotbal dupa o lunga perioada de seceta. Spun aceasta ,pentru a exemplifica ca se poate.

VasileP (1 comentarii)  •  13 iunie 2019, 9:07

Pristanda, în urmă nu cu mult timp Norvegia nici nu exista pe harta fotbalului, iar acum ne bucurăm că am smuls un punct norocos. Păi nu 6 pct. trebuia să luăm acum ci 6 pct. cu un golaveraj de 10-12 la 0. Geambașu știe el ce știe când spune așa. Iar tu la vârsta ta, că se vede că nu ai vechime, mai ascultă la cunoscători și nu-ți mai oferi tu așa părerile tale de "expert"

Valentin (33 comentarii)  •  13 iunie 2019, 11:24

Este interesant cum credeți că vă puteți compara cu Gazzetta, aşa cum credeți că fotbalul nostru se poate compara cu cel italian, unde şi acolo există interese ale impresarilor, este clar. Cred că, totuși, articolul cu impresarii a fost clar, tendențios, pus doar pe seama unor declarații. Selecția a fost făcută şi în funcție de Euro U21 şi au şi jucat în funcție de turneul acela. În plus, un jucător care trage tare într-un meci, nu poate face același lucru poate trei zile, până şi Henderson se mai odihnește pe teren...

Comentează