Cristian Geambaşu

Jurnalist box-to-box, de 25 de ani mereu în echipa ideală a presei de sport. Respectat, temut și foarte apreciat. Întotdeauna la obiect, tăios, fără ocolișuri

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Cristian Geambaşu
România nu este o echipă!

Radicevici, Grbici, Mehmedovici. Pe bancă, Kim Rasmussen. Cunoștințe mai vechi, adversare mai noi. În zi bună, Muntenegru poate bate pe oricine. Dovadă victoria cu Norvegia la distanță de 5 goluri. România are nevoie tot de o victorie la măcar 5 […]

...

Taci!

Asistăm de niște ani la o degradare alarmantă a relației jucător-antrenor în tenis. Poate ar fi și mai potrivit să spunem jucătoare-antrenor, fiindcă majoritatea copleșitoare a situațiilor provin din tenisul feminin. Antologica secvență în care Sorana Cîrstea îi cere arbitrei […]

...

Cine este cel mai mare adversar al naționalei României?

Calculele hârtiei indicau naționala masculină de handbal a României favorită în dubla întâlnire cu omoloaga din Kosovo. Incredibil, mai există așa ceva! Naționala Kosovo este una dintre puținele reprezentative în fața căreia România mai poate fi considerată favorită. Ca să […]

...

Dinamo pe modelul Barcelona

Totuși, modelul propus de asociația DDB este inspirat din organizarea unor cluburi ca Barcelona.

Lucrul esențial în acest tip de conducere este absența unui patron, a unui privat care face doar ce îl taie capul. În cazul unor entități ca […]

...

Acești doctori care îl enervează pe Marica

Hai că nici LeBron James nu ar fi zis-o mai bine decât Ciprian Marica! „Ne-am săturat de ăștia scoși în față să bage groaza în populație” este o frază-manifest a zilelor pe care le trăim și numai un om cu […]

...

Provoacă-ne, Neagoe!

Antrenorul lui Sepsi este convins că penaltyul dictat de Colțescu este parte a unui complot. Nu, vorbim despre un obicei prost al arbitrilor români

Permalink to Provoacă-ne, Neagoe!
luni, 11 februarie 2019, 9:12

O călătorie în timp. Așa poate fi interpretată plimbarea dinamoviștilor cu trenul pentru partida de la Sfântu Gheorghe. Posibil o simbolică recuperare a trecutului prin revenirea la un mijloc de transport deja desuet la noi. Noi, cei care nici străzi ca lumea nu avem. Dar cum să recuperezi spiritul pierdut cu Zenke, Ait-Atmane sau Klimavicius? Mai degrabă lupți pentru recuperarea timpului irosit cu jucători blazați. Aici are dreptate Rednic. Mangiare și alte nevoi fiziologice la cei puși pe liber. Și cam atât.

Curiozități de microbist, bănuieli de antrenor

Lumea era curioasă să vadă dacă victoria confortabilă a dinamoviștilor în fața Iașiului a fost doar rodul unei conjuncturi favorabile. Ori rezultatul unei mobilizări de moment, stare greu de perpetuat. Vorbim despre lumea neafiliată și neimplicată în lupta pentru play-off. Logic, Eugen Neagoe nu aparține acestei categorii. Vizionar, el știa dinainte ce urmează. Era convins că forțe ascunse lucrează împotriva echipei sale. Iar penaltyul dictat de Colțescu împotriva lui Sepsi alimentează din plin teoria complotului pus la cale pentru a o transporta pe Dinamo în primele 6 echipe ale Ligii 1.

Ocazia ideală 

Unde greșește Neagoe? Nu atunci când observă că un duel gheată în gheată pentru minge dintre Zenke și Jovanovici a fost interpretat ca fault al ultimului. Conform standardului românesc de arbitraj, acesta este un penalty corect acordat. Sunt de acord aici specialiști și nespecialiști, iar dacă îți exprimi îndoiala te descalifici. Ești privit compătimitor. Dar dacă Sebastian Colțescu chiar a vrut să îi ajute pe dinamoviști, lucru anevoie de demonstrat, faza la care Simon Zenke a pătruns cu mingea în careului lui Sepsi i-a dat ocazia ideală.

Nebunia funcțională 

Urmăriți cu atenție cum se fluieră penalty-urile în campionatul nostru! 8 din 10 sunt dictate în urma unor faze similare. Și nu joacă Dinamo în toate. Asta este nebunia funcțională pe care noi am ridicat-o la rang de regulă. Orice atingere dintre atacant și fundaș, orice contact este asimilat a priori unei intervenții neregulamentare a celui care se apără. Chipurile, se apără fundamentalul spirit al jocului. Numai că fotbalul este și un sport de duel fizic. Din ce ne aducem aminte, pe adversari la fotbal nu îi desparte fileul, ci știința jocului și forța fizică.

Tactica sau mâncarea care-ți stă în gât

Fotbalistic nu s-au întâmplat evenimente tulburătoare în meciul dintre Sepsi și Dinamo. Șuturile expediate în bară și în transversală de Sato și de Tandia ar putea descrie un asediu la poarta lui McDermott. Nimic mai fals! De la reluarea întrecerii, Sepsi și-a pierdut farmecul acela de echipă harnică, inspirată și curajoasă. Iar sterilitatea aceasta este alimentată și de declarațiile lui Neagoe. Altfel, în absența realizărilor tehnice, a fazelor coerente lucrate cu migală, pe terenul cu iarbă galbenă de la Sfântu Gheorghe s-a alergat mult, s-a făcut marcaj aproape ca la carte.

Ziua în care Neagoe ne va provoca

În general, atât oamenii antrenați de Neagoe, cât și cei ai lui Rednic au pus disciplina tactică pe primul plan. Asta poate fi o satisfacție pentru antrenor, dar nu constituie o atracție pentru un microbist care din doar o tastare-două ajunge să vadă cum își dă peste picioare Borussia Dortmund, asta după ce același amator de fotbal asistase la lecția de eficacitate a Realului pe Wanda Metropolitano din Madrid.

Nerealist, aștept ziua în care un antrenor, să zicem Neagoe, va conduce complotul fotbalului-spectacol din campionatul României. Inițiativa venită de la o grupare finanțată de guvernul ungar ar fi cu atât mai frumoasă. Ar fi de-a dreptul o provocare.

Comentarii (28)Adaugă comentariu

Costin (17 comentarii)  •  11 februarie 2019, 9:54

Dl. Neagoe, sa spunem ca traind pe langa un cartofor cu portofoliu de nationala, a invatat foarte bine cum sa faca cacealmale, dar pentru meciul cu Voluntari a mers pe blat.

F31M (52 comentarii)  •  11 februarie 2019, 10:22

Acelasi repertoriu mioritic de zeci de ani si anume ne ascundem neputinta victimizandu-ne. Sa ni se planga de mila nu altceva, ca niste fortze malefice se aliniaza sa ne faca rau, sa ne fure ciorba din castron. Ciorba noastra pe care o meritam sa fie clar! Dinamo este de vina pentru ca domnul Neagoe a luat 4 de la Voluntari. Cam asta spune tot. Cum sa nu iubesti Romania..

adi (18 comentarii)  •  11 februarie 2019, 10:42

Neagoe dupa meci nici nu stia de ce anume sa se ia, a inceput sa zica "ca de la inceputul campionatului am fost ciupiti de arbitri". omule, ai jucat cu Dinamo, lasa prestatiile arbitrului de acum 10 etape. Spune ca Dinamo a fost mai buna si mergi mai departe, sau iti este frica ca iti pierzi postul si o dai pe arbitru doar doar mai speli ra...tul? Hai Dinamo, bravo Mircea!

Andrei F (698 comentarii)  •  11 februarie 2019, 10:46

Domnule jurnalist Geambasu,dumneavoastra si DIGI ,postul tv.unde va vad uneori...nu sunteti provocati de Neagoe ci de insusi comentatorul DIGI care a comentat meciul si prin el sunteti provocati de toti spectatorii ,telespectatorii si cititorii pe care nu- i respectati!!!!Daca domnul comentator DIGI la faza cu Stefan spune ca a fost penalty dumneata ca jurnalist,postul DIGI ca televiziune integra va simtiti obligati ca: d- ta sa vorbesti si de aceasta faza iar televiziunea sa ne arate macar o reluare????Cum vad ca nimeni nu este interesat si de acest aspect tind sa- i dau dreptate domnului din conducerea Sepsy care a spus ,,Caini mor dar lanturile raman,,...---- Ar mai fi o problema si pe partea GSP...Jurnalistii GSP au tinut sa demonstreze ca Steaua a jucat slab la Calarasi unde cica au avut doar doua suturi pe poarta dar,sa nu- ti vina sa crezi,GSP lauda Dinamo care a avut cate suturi credeti? Doua!!!! Si mai grav este ca GSP dezinformeaza cititorii !!! Man singurel a avut trei suturi pe poarta!!! Asta nu se poate interpreta ca penaltyul lui Dinamo,se poate verifica ,desigur ,revazand meciul sau utilizand o statistica neutra...Deci Neagoe sa fie problema...???

custov (17 comentarii)  •  11 februarie 2019, 11:18

neaGOE ,copia lui cartu trebuie sa-si pregateasca locul de dat cu capul ,vezi cartu la meciul dacia mioveni -DINAMO 0-2 ,numai sa nu o rupa !!!!!!!!!!!!!!!

Andrei F (698 comentarii)  •  11 februarie 2019, 11:33

Nu s- a sculat comentatorul DIGI sau v- ati inaintat demisia?

NeeKo (4 comentarii)  •  11 februarie 2019, 11:36

Nu cred ca Neagoe se referea la penalty-ul dictat in potriva sa, ci mai degraba la cel din careul dinamovist, cand a pomenit de arbitraj. Da, e meteahna veche fofilarea neputintei tale pe seama unei greseli de arbitraj, si din pacate o vedem cam la toti antrenorii romani. Ne miram de nivelul slab, per total, al ligii 1 ?! Iata o cauza. Tu ca antrenor trebuie sa iei in calcul toate scenariile posibile. Asa cum ai in vedere un plan b in cazul in care un jucator iti este accidentat/eliminat, tot asa trebuie sa-ti pregatesti mental jucatorii sa faca abstractie de prestatia arbitrului( se fac greseli ca oameni suntem) si sa-si urmeze planul de joc- care plan de joc?! Lunga si la ce-o fi! Una peste alta pana acum Dinamo a adunat, cel putin 2 penalty-uri neacordate impotriva sa, in 2 etape. Cu siguranta nu sunt ajutati de arbitrii, mass-media nu-si doreste o calificare a echipei pe locul 6, ce suntem nebuni cu totii?!

victor L (285 comentarii)  •  11 februarie 2019, 11:46

Totul pentru fotbal, totul pentru Dinamuuu...Si pentru FCSB

Adrian (1 comentarii)  •  11 februarie 2019, 12:00

Mi se pare ireal ca articolul nici macar nu pomeneste declaratia (data imediat dupa meci) in care Neagoe sustinea ca faultul ar fi fost in afara careului. Asta il descalifica imediat dpdv moral pe Neagoe, pentru ca una era sa sustina ca n-a fost fault, ca s-a dat prea usor etc si CU TOTUL ALTA e faptul ca a sustinut (aberant, jenant pentru un fost fotbalist si actual antrenor) ca faultul ar fi fost in afara careului. Omul mintea rusinos, la alibi. Asta-i tot.

Liviu Lupu (1 comentarii)  •  11 februarie 2019, 13:00

Ungurii astia de la Sf. Gheorghe sa fie multumiti ca nu -i intreaba nimeni de ce sunt finantati de guvernul maghiar . Daca nu le convine in Romania , sa plece odata in Ungaria lor si sa ne lase in pace . Nu avem nici un beneficiu de pe urma lor . Cat despre fotbal , sa joace si sa castige daca sunt capabili . Imi pare rau de Neagoe ca sa incurcat cu *** .Poate era mai bine sa antreneze alta echipa , dar nu pe astia .

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

gabriel (6 comentarii)  •  11 februarie 2019, 14:20

Inca nu am vazut nici un arbitru care sa comenteze deciziile antrenorilor ,in schimb se perpetueaza aceasta practica a antrenorilor de a-si explica infrangerile cu ajutorul teoriei complotului ... Sunt departe de forma sportiva din primul mitan al campionatului iar despre aceasta vinovat este Neagoe, nu arbitrii si alte coalitii monstruoase. Pacat ca are sansa unei analize realiste al stadiului de pregatire al echipei si ii da cu piciorul pentru a o inlocui cu "lumea o vrea pe Dinamo in play-off" . De ce nu intervine FRF pentru a se crea un climat de respect intre actorii acestui sport iubit...

MZM (198 comentarii)  •  11 februarie 2019, 14:32

Aveti dreptate, domnule Geambasu! Cum indrazneste acest Neagoe să arunce anatema asupra unei echipe, Dinamo, care este deasupra oricaror suspiciuni? Despre care dv, ziaristii, nu ati spus niciodata ca ar fi facut vreun blat!? Si, probabil ca asa si este! Echipa care merge triumfal din victorie in victorie, care a... surclasat Craiova (3-0), a spulberat Iasul (3-0), chiar dacă carcotasii au vorbit de blaturi. Minciuni! Asa cum minciuna este faptul ca Dinamo are traditie in blaturi, ca a condus „Cooperativa” ani de zile. Minciuni, ca si treaba cu ghetele europene! Sau prostia sustinuta de Borcea: „I-am cumparat lui Andone si iarba, si aerul ca sa castige campionatul!”. Minciuni sfruntate! Ca dovada ca acum toata lumea, toata presa, tot ce misca-n tara asta, raul, ramul doreste salvarea (cu orice pret si cu orice risc!) a... celui mai iubit team dintre pamanteni! Doar nu o sa ne impiedecam noi, de alde Sepsi! Ce, ei sunt urmasii Romei??!!

Basilio (4 comentarii)  •  11 februarie 2019, 14:36

Draga Geambasu, ma bucur ca ti--ai revenit ! Citindu--te azi, imi dau seama ca editorialul de ieri a fost doar o ratacire... Comentariul lui andrei f. face cit un maldar de editoriale gsp. , incluzindu--l si pe asta. Povestea are doua paliere distincte :: 1. atitudinea suporterilor -- cei locali mereu provocatori si sfidatori, dar nu fata de dinamo, fata de tot ce e romanesc, iar voi( VOI , GSP ) nu ati spus NICIODATA NIMIC !!! S--a sculat patriotismul in voi ACUM --si doar acum -- numai pentru ca e vorba de dinamo !!! Galeria lui dinamo , de admirat pentru bannere, afise -- din nou taxata drept xenofoba ?!? , poate pentru scandari, dar eu nu le-am auzit si nu pot comenta. Dar...dar, atitudinea jucatorilor si a staff-ului dinamovist --in asemenea conditii-- poate trece drept provocatoare, mai ales daca ne amintim de cum l-ati acuzat chiar voi pe MM in trecut. Si atunci era vorba de o singura persoana, nu de un intreg grup !!! 2. Cu totul separat este aspectul fotbalistic al povestii. Spun poveste, deoarece nu e vorba doar de meciul cu sepsi... Conspiratia e la fel de evidenta ca si faultul la Zenke, duhneste a facatura de la o posta -- ceea ce ne duce repede cu gindul la scaparea ta de ieri, stii, aia cu zidarii vremurilor de azi !!! De la delegarea lui Sebi COLTescu , un tip mai dinamovist decit Negoitza, tii minte e tot acelasi Sebi care a arbitrat " cum o cer vremurile " , Astra-steaua 2-0, cel mai fals meci din istoria fotbalului !!! teleportind titlul la Giurgiu.... Sigur e doar o intimplare ca Sebi a fost trimis sa " zideasca " un micutz play-off in alb si rosu !!! Penalty-urile sunt toate fff corecte, cu o mica precizare :: doar ( pentru ) dinamo bucuresti !!! Dar , meciul cu Iasiul, acolo unde , sigur-sigur Stoican s-a luptat corect, la fel cum a facut-o si contra stelei, in primavara, teleportind titlul la Cluj , conform poruncilor de la "zidarie". Ca premiu pentru ascultare a si fost cadorisit cu un gol complet trucat impotriva Mediasului.... Acelasi Stoican nici macar nu s-a revoltat ca un jucator al sau a fost terminat -- desi , in trecutul apropiat, un alt jucator al sau a fost suspendat 9( noua ) etape si amendat cu mii de euro pentru un fault similar cu cel suferit de Gardos... In privinta " orbirii" la ceea ce face Dinamo, acelasi Sebi Colt, la un meci cu steaua, a orbit atunci cind lui Chipciu i s-a pulverizat piciorul si tot in acelasi meci s-a incercat terminarea lui Chiriches.... Desi, aparent Chiriches si-a revenit, din acel moment a devenit mult mai fragil, recidivind. Neagoe si Bokor spun ceea ce simte si intuieste orice om normal la cap. Greseala lui Bokor e ca a amestecat lucrurile, trebuia sa vorbeasca numai de fotbal -- oricum celelalte il depasesc total. In final , daca adunam cite puncte a contabilizat dinamo pe astfel de "scapari" la ordine "zidaresti", dar punind si ce nu s-a acordat adversarilor, se ajunge la 11 puncte. Ia scadeti--le din 28 si vedeti cam cit va da !!! Concluzia e simpla :: de-atita glet si mortar asta numai campionat nu e !!! Nu inteleg cum de se gasesc *** sa mai dea atitia bani pe drepturi TV ...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

scorilo (34 comentarii)  •  11 februarie 2019, 14:42

Obiceiuri proaste, balcanice, găsim la toți cei angrenați în fenomen. Arbitri, antrenori, jucători, comentatori TV( și online, ca noi) sau gazetari. O lume plină de meschinării nu poate produce lucruri mărețe.

rammstein (42 comentarii)  •  11 februarie 2019, 14:54

ramaneti voi cu republica teleorman!!!..poate peste vreo cativa ani veniti cu viza in ardeal....va faceti o liga a ciobanilor din pipera si una a satelor din teleorman....

gogu (13 comentarii)  •  11 februarie 2019, 15:07

in campionatul nostru se prctica presiunea inventata de mm stoica inainte de meci cu cateva zile respectivul spune o sa castigam daca ne lasa arbitru sau daca nu ne pune piedici arbitrul .mai e o varianta pe care o folosea CFR liniste si arbitrul stia ca trebuie sa dea 11m vre o 5 sau 6 etape la rand cfr primea 11m pana a inceput gigi sa urle la tv ca sant avantajati.echipele mari cu nume si bani mai prmesc cate un cadou un 11m dar sa nu generalizam .neagoe trebuia sa se planga ca n au marit portile daca intrau barele aveau 2-1 si ce ar mai fi spus olteanul frustrat

Daminuta (18 comentarii)  •  11 februarie 2019, 16:19

Un articol decent. Mi se pare forțată, chiar dusă către penibil victimizarea ''marelui'' Neagoe. Cu toate că nu suport Dinamo cred că președintele clubului a dat o declarație de zile mari.

17 Nentori Tirana (677 comentarii)  •  11 februarie 2019, 17:10

Nu cred ca Neagoe a gresit tactica. In mod normal trebuia sa-i iasa. N-as vorbi de penalti – desi n-a fost acolo altceva decit o simulare. Din pacate arbitrul n-a avut nici o faza in care sa greseasca in favoarea lui Pepsi Gheorghe. ----------------- Pepsi ar putea sa ne provoace in play-off !!! Eu chiar cred. Dar n-ar fi insasi posibilitatea o performanta ?

Liviu (27 comentarii)  •  11 februarie 2019, 17:26

Aud tot timpul dupa un meci cu "cantec" secuiesc (sic), acelasi "refren"... daca nu le place sa plece ... etc si etc. De ce sa plece ?? Au fost aici de atata vreme, sant aici, am trait impreuna mai bine sau mai rau cum au fost vremurile, de ce dintr-odata gata trebuie sa plece. Nu mai putem trai impreuna. Eu cred ca cei care spun aceste cuvinte gandesc simplu ca sa nu spun primitiv. Eu nu spun as spuna asa, i-as intreba " bine oameni buni aveti un tinut, aveti un steag pe care-l iubiti, foarte bine aveti un imn pe care-l intonati , OK, dar , traind intr-o tara din care spuneti ca nu doriti sa plecati, ca locul vostru este aici si asa este atunci de ce nu aveti in mana si un steag al tarii pe care nu va pretinde nimeni sa o iubiti...doar sa o respectati. Cantati imnul dar inainte intonati si imnul tarii din care faceti parte. Voi nu si nu oriunde mergeti arborati doar steagul tinutului si al (maghiarilor de pretutindeni ) ziceti (sic) dar, orice copil de gradinita mai istet stie a cui este steagul respectiv. Nu are nicio relevanta faptul ca echipa e finantata stiti de unde, ca doar echipe gigant sant proprietatea unor rusi, seici etc. dar la meciurile echipelor respective nu arboreaza nimeni steagul Rusiei sau mai stiu eu a cui. Repet nu ma deranjaza multe lucruri, va respect sensibilitatile dar oare doar eu, NOI trebuie sa le respectam pe ale voastre ?? Va vorbesc limba ca doar sant din Ardeal, am fost in tinut si anul trecut si anul acesta (cam pe traseul pe care l-a prezentat telev. romana mai zilele trecute), am vorbit numai romaneste , cine a stiut mi-a raspuns cine nu s-a scuzat ca nu vorbeste ROMANESTE dar n-am avut nicio problema ca atat ar fi trebuit ca aveam vorbele la mine si in limba locala. O discutie intre societatea civila a celor doua etnii , poate fi chiar intr-un studio de sport intre galerii, fara politicieni si cu persoane avizate ar face cred minuni. S-ar tremina odata cu circul acesta care nu are niciun rost, nu ajuta nimanui decat unora cu ***. Apropo, am venit zilele trecute prin Budapesta si soferul de taxi m-a intrebat de unde stiu limba maghiara ? I-am spus ca de la jocurile din fata blocului, din curtea scolii, ca acolo cand esti mic fiecare cu ale lui. Omul m-a privit ca pe un extraterestru. El credea ca noi traim aici inchisi in doua lagare si cand ne intalnim ne injuram, facem toate cele. Oare cum si-a facut omul respectiv asemenea parere DE LA CINE ??? Si situatii de genul v-as putea relata mai muuuulte. Viszont...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Zonal magheru (6 comentarii)  •  11 februarie 2019, 17:43

Neagoe e un demagog frustrat . In primul rind ca dinamo nu va intrat in play off dar se pare ca rednic nu numai ca e un antrenor cu staif dar si scouter si un manager profesionist care face vorba romaneasca din *** bici ! Stie si el ca nu va intra in play off dar intretine atmosfera ca sa isi mobolizeze jucatorii sa nu se culce pe o ureche. CIT despre neagoe el este o copie mentorului Piturca . La meciul cu noi a tras mai degraba l a un egal decit la Victorie ! Nici macar in ultimele 15 min nu si-a trimis fundasii in atac ! In plus a mai si provocati cpnducerea clubului impotriva lui dinamo !

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Șerban (66 comentarii)  •  11 februarie 2019, 18:06

Sunt cei din secuime vinovați de multe, chiar vinovați de sfidarea românilor, dar ieri colțescu, om de casă, i-a împins pe dinamoviști spre victorie, fără nici o jenă! Au dreptate covăsnenii, lanțul de legătură cu procuratura, securitatea (SRI) și miliția este încă puternic. Simnt că este cazul să reamintesc că pașapoartele, inclusuv pentru ziariști, nu mai pot fi anulate de SRi, așa că vor mușchii lor!

Tik (3 comentarii)  •  11 februarie 2019, 18:45

D-le Geambasu, n-ati fost pe stadion dar va dati cu parerea. Eram in primul rand chiar langa faza de 11. Mi-au trebuit secunde bune pana sa inteleg ce s-a fluierat. Daca dati cu incetinitorul o sa vedeti ca cel de la Sepsi se uita si vrea sa dea cu piciorul in minge, cel negru se inmoaie inca dinainte de a ajunge la contact si isi baga piciorul sub cel al adversarului, dupa care se tavaleste de durere in careu. Plus doua galbene la care cu greu era fault in primele 15 minute, asa, ca sa bage spaima in gazde, plus un offside cand cel rosu era cu un metru mai in spate (eram aliniat perfect la faza cu arbitrul de linie) plus un hent in careu in care jucatorul apropie mana de corp dupa contactul cu mingea, plus faulturi fluierate intr-un fel pentru negri si in altfel pentru rosii. Asta pana dupa gol, cand s-a mai inmuiat arbitrajul. Nu era Sepsi de victorie dar nici arbitrajul n-a fost cum ar fi fost corect sa fie.

constantinc (241 comentarii)  •  11 februarie 2019, 20:55

Probabil că o să scriu mai mult, îmi cer scuze dacă deranjez. Nu asta este intenţia. Provocarea pe care autorul articolului i-o aruncă lui Neagoe este corectă. Hai, juvete, promovează un fotbal spectacol! Fă-o în amintirea lui Balaci şi spre mulţumirea lui Cîrţu! Fă în secuime, pe banii lui Orban, un fotbal la care să vibreze toţi regăţeanii! Că de temporizare (marca Angelo) şi posesie (marca Lucescu) ne-am săturat, mai ales că nu mai înregistrăm rezultatele celor doi. Puţin spectacol pentru cei care vă asigură supravieţuirea prin drepturile de televizare. Că dacă noi nu ne uităm la tv, nici voi nu mai primiţi bani.... Iar dacă acest campionat s-ar desfăşura primăvară-toamnă, aţi afla ce-i sărăcia, pentru că opţiunea noastră ar fi asta: mă duc la stadion sau plec la plimbare. Aşa...din noiembrie până în mai nu prea este vreme de plimbare şi ne uităm la televizor. Aşa vă asigură televeziunile bani de maşini, gagici şi alte mofturi...Că pe munca voastră, rapotată la spectacolul creat, aţi fi muritori de foame. Dacă se schimbă calendarul competiţional, ajungeţi nişte anonimi şi n-am fi departe de adevăr. Citesc nişte comentarii şi mă întristez. Unii vor să plece ungurii din ţară, alţii nu mai pot de Republica Teleorman. Stimabilior, ungurii nu vor pleca din România, dar să ne ferească Dumnezeu de timpul în care românii din Transilvania vor dori să plece din România. Nu ungurii sunt problema. Ungurii din Ungaria nu vor Transilvania toată, nici dacă le-o dăm noi. Cum ar arăta Ungaria cu 5,3 milioane de români? V-aţi gândit? 30% dintre cetăţeni... Ăsta ar fi sfârşitul Ungariei. Dacă ungurii sunt în toate guvernele României cu 5% , cu 30%...românii ar da premierul sau preşedintele Ungariei. Un dezastru pentru Ungaria. Dar o Transilvanie autonomă sau independentă nu trebuie să excludem. Haideţi să nu ne jucăm cu datul afară din ţară, pentru că nu ştim cine va pleca. Vă povestesc o întânplare din 1983, actuală şi astăzi, sunt sigur. Am mers la Cluj să dau examen la Facultatea de Medicină Veterinară, doar pentru a-i convinge pe părinţii mei că nu este de mine...acceptând că urmează să fac armata un an şi patru luni. Aveam alt drum în viaţă şi mi-am asumat ocolul. M-am cazat la căminul facultăţii în timpul susţenirii examenului de admitre, cum făceau toţi candidaţii. Îmi aranjam lucrurile în dulap şi am auzit cum cineva încearcă să descuie uşa. Erau doi şi vorbeau în maghiară. Unguri, zic eu, în gînd. La naiba! Se decuie uşa şi intră cei doi viitori colegi de cameră... Servus! Marian, Satu Mare, zice unul, spre surprinderea mea. Richard, Oradea, spunea celălat. Constantin, Buzău, spun eu. MOLDOVEAN! zic amândoi. Le-am explicat cum este cu Milcovul şi Hora Unirii, apoi s-au calmat, ajungând la concluzia că suntem fraţi...ei transilvăneni, eu regăţean. Aveau ce aveau cu moldovenii. Amândoi. Ne-am împăcat excelent, am deschis pachetele de acasă şi am mâncat împreună. Ei vorbeau în română şi magheară, dar când intram eu în cameră se vorbea doar în română, fără să stabilim reguli de comunicare. Richard avea reviste maghiare şi citea, cu voce tare, în limba română ca să înţeleg şi eu. Era un tip extraordinar de deştept şi provenea dintr-o familie de intelectuali maghiari. După examene am mers la restaurant în oraş, am povestit, am glumit, am râs, parcă ne cunoşteam de o viaţă. Dar impresia mea a fost, tot timpul, că suntem un regăţean şi doi transilvăneni, nu doi români şi un ungur. Reţineţi aspectul ăsta! Aşa că, dragilor, aveţi grijă ce vorbiţi. S-ar putea ca povestea să nu fie despre români şi unguri, ci despre transilvăneni şi regăţeni.

constantin (241 comentarii)  •  11 februarie 2019, 21:05

Anul despre care am povestit era 1987.

Andrei F (698 comentarii)  •  11 februarie 2019, 21:14

DIGI se fac de ras in continuare...Comentatorii meciului- sunt doi!!!- spun ca arbitrul in prima repriza a arbitrat fara probleme dar Craciunescu a decretat ca trebuia penalty la cotul primit de Moraes...Bine ,era vorba doar de rosu si lovitura libera dar...Profesionalism ce mai...!!!

MZM (198 comentarii)  •  12 februarie 2019, 9:25

Acceptati doar comentariile care va convin? De ce nu a aparut comentariul meu de ieri?

Comentează