Cristian Geambaşu

Jurnalist box-to-box, de 25 de ani mereu în echipa ideală a presei de sport. Respectat, temut și foarte apreciat. Întotdeauna la obiect, tăios, fără ocolișuri

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Cristian Geambaşu
România nu este o echipă!

Radicevici, Grbici, Mehmedovici. Pe bancă, Kim Rasmussen. Cunoștințe mai vechi, adversare mai noi. În zi bună, Muntenegru poate bate pe oricine. Dovadă victoria cu Norvegia la distanță de 5 goluri. România are nevoie tot de o victorie la măcar 5 […]

...

Taci!

Asistăm de niște ani la o degradare alarmantă a relației jucător-antrenor în tenis. Poate ar fi și mai potrivit să spunem jucătoare-antrenor, fiindcă majoritatea copleșitoare a situațiilor provin din tenisul feminin. Antologica secvență în care Sorana Cîrstea îi cere arbitrei […]

...

Cine este cel mai mare adversar al naționalei României?

Calculele hârtiei indicau naționala masculină de handbal a României favorită în dubla întâlnire cu omoloaga din Kosovo. Incredibil, mai există așa ceva! Naționala Kosovo este una dintre puținele reprezentative în fața căreia România mai poate fi considerată favorită. Ca să […]

...

Dinamo pe modelul Barcelona

Totuși, modelul propus de asociația DDB este inspirat din organizarea unor cluburi ca Barcelona.

Lucrul esențial în acest tip de conducere este absența unui patron, a unui privat care face doar ce îl taie capul. În cazul unor entități ca […]

...

Acești doctori care îl enervează pe Marica

Hai că nici LeBron James nu ar fi zis-o mai bine decât Ciprian Marica! „Ne-am săturat de ăștia scoși în față să bage groaza în populație” este o frază-manifest a zilelor pe care le trăim și numai un om cu […]

...

Deocamdată magician, nu iluzionist 

3-0. O victorie solidă și cu stil pentru oamenii lui Rednic, posibilă și din cauza apatiei ieșenilor

Permalink to Deocamdată magician, nu iluzionist 
luni, 4 februarie 2019, 10:17

Curiozitate maximă. Microbiști, specialiști, ziariști. Cum va arăta acest Very Rednic Dinamo la reluarea campionatului? Sau Internaționale Dinamo, cum au glumit unii. Răspunsul vine neașteptat de repede, în minutul 7, când Montini înscrie cu capul dintre doi fundași ieșeni. Intervenție apreciată ca fault în atac de Ion Crăciunescu, contrazis finuț de Claudiu Niculescu în studioul DigiSport.

Este clar, Dinamo arată schimbată radical față de cum se prezenta înainte de întreruperea campionatului. O metamorfoză spectaculoasă și rapidă. Atât de rapidă că nu mai știi ce să crezi. Poate că Rednic chiar este un magician adevărat, nu un iluzionist de duzină căruia îi ies porumbeii din mânecă.

Nistor, Zenke și compania impun ritmul, fac presing, manifestă echilibru în defensivă (unde lituanianul Klimavicius este un câștig real), creează pericol la poarta lui Rusu.

Pare prea frumos să fie adevărat, la fel ca bannerul acela izolat ridicat clandestin de doi suporteri din Ștefan cel Mare. „Respect Mircea Rednic!” În fond, de ce nu? Până când ne vom lămuri cât de profundă este schimbarea la Dinamo și cât de vrăjitor veritabil în luptă cu clasamentul este Mircea Rednic, să admirăm fără reținere golul al doilea al lui Montini. Gol care a rezolvat partida cu o echipă a Iașiului neașteptat de apatică. Reușită posibilă pe traseul Daniel Popa – Dan Nistor, mostră de fotbal rapid și colectiv, adică exact ce a lipsit până acum roș-albilor.

Primul pas a fost făcut. La capătul celorlalte 4 întâlniri care au rămas de disputat din sezonul regulat vom ști dacă imaginea vândută astăzi de Dinamo nu a fost doar rodul unei pasagere infuzii de ambiție. Sau beneficiara lipsei de chef a băieților lui Stoican. Sigur, complicăm lucrurile. Deocamdată, aplauze sincere pentru acest Dinamo reinventat. Ce va fi la Sfântu Gheorghe cu Sepsi este altă poveste.

Comentarii (28)Adaugă comentariu

juliusmad (8 comentarii)  •  4 februarie 2019, 22:52

:)) si dupa meciul cu csu a fost magician. din fericire, astra le-a dat cu terenul in cap, 4-1 fara istoric.

Lari (287 comentarii)  •  4 februarie 2019, 22:59

În două fraze ați aruncat sămânța neîncrederii: „o echipă a Iașiului neașteptat de apatică.” și „beneficiara lipsei de chef a băieților lui Stoican. ” De ce au fost apatici și fără chef? Erau la 4 puncte de play-off, obiectiv declarat. De ce vă aruncați sămânța neîncrederii- șopârlița de serviciu- pe acel teren pe care a curs sângele lui Gardoș, eu cred că Dinamo a făcut un meci foarte bun, și-a dominat adversarul, a avut suflu, și-a surclasat adversarul din orice punct de vedere.

bogdan a (17 comentarii)  •  5 februarie 2019, 0:26

Sa nu ne grabim cu afirmatii de genul "castig real" dupa doar un meci. Lasa-l pe Klimavicius cateva meciuri inainte de a trage concluzii.

Birlic (34 comentarii)  •  5 februarie 2019, 0:31

Geambasule esti un ipocrit.

Andrei F (698 comentarii)  •  5 februarie 2019, 0:51

Trebuie sa fie o cauza pentru care daca tot ai amintit de Craciunescu sa nu amintesti si despre nasul spart al lui Gardos. Desigur,Gardos ca fost stelist merita sa aiba nasul spart mai ales intr- um meci in Stefan cel Mare..Hai Dinamo!!! ( Uite si cauza!)

Durden (270 comentarii)  •  5 februarie 2019, 1:21

Golul 2 pe traeul nistor -montini vrei sa spui?

NeeKo (4 comentarii)  •  5 februarie 2019, 9:49

As dori sa puneti mai mult accent pe jocul dur al dinamovistilor( sigur, nuantat si de apatia si frica iasului). Poate daca arbitrul ar fi sanctionat intrarile dure ale cainilor, cel putin ale fundasului dinamovist- fan mircea badea, am fi avut alt deznodamant. Trebuie spus, Dinamo a jucat impotriva unor fricosi pe care i.au dat la o parte fizic, lucru greu de realizat in meciul urmator. Desi, cu fluierasii nu se stie niciodata.

F31M (52 comentarii)  •  5 februarie 2019, 10:26

Pai ce se intampla dom'le, cumva confirma iar niste rataciti din astia refuzati liber de contract adusi de pe la te miri unde? Pare-se ca exista posibilitatea inchegarii unei echipe cu salarii de 4,000 euro ..huaa Negoitza ca nu cumpara de milioane ca ciobanul. Hua ca l-a dat pe Steliano Filip pe bani putin ..ati vazut cum a rupt gura targului in Croatia marele fotbalist. Du-te dom'le de aici ca nu se poate asa ceva!! Cum sa faca strambul echipa? Iar mah? Cine se crede asta? Nerusinatul, sa vezi ca iar ne da peste nas la toti.. mama ma-sii de treaba. Imi pare bine ca sunt toti haterii cu antenele ciulite. Inca e devreme, dar sunt semne foarte bune. Nu conteaza sezonul asta, dar dupa ce se incheaga relatiile de joc si daca din toti acesti refuzati, vor confirma vreo 4-5, poate vine si Puljc si la vara mai aduce nea Mircica inca vreo 2-3 buni, sa vezi belea fratika sezonul viitor. Daca va pune-ti o maslina intre fese o sa produceti ulei de masline cat pentru o salata. Impreuna cu ciobanul iar plangeti si la anul, ca anul asta se stie deja. Sa crapati de oftica, Dinamo nu moare niciodata. Nu cat timp avem printre noi adevarati dinamovisti. Nu Lucescu, nu Marica, nu mercenari. Multumesc Mircea Rednic pt tot ceea ce faci, pt ca ai venit sa ajuti clubul cand avem cea mai mare nevoie.

Șerban (66 comentarii)  •  5 februarie 2019, 10:29

Ne-am întors la vremurile „bune”?! Înțeleg că un comentator celebru, posesor și al unui premiu Ioan Chirilă, nu-i obligat să țină seama de comentariu unui fost arbitru, dar nici chiar așa! La mine la televizor s-a văzut eliminare la cotul în nas aplicat lui Gardoș! Sigur, există o mai veche antipatie, consemnată în articole tari, față de Gardoș, dar nici chiar așa! Pe de altă parte, dacă dinamoviștii au simțit că „le suflă vântul în pânze”, au căpătat tonusul necesar și au zburdat pe teren, dar nici chiar așa nu se justifică fraza: „Poate că Rednic chiar este un magician adevărat, nu un iluzionist de duzină căruia îi ies porumbeii din mânecă.”

Silviu (39 comentarii)  •  5 februarie 2019, 13:33

Cred ca ai vazut alt meci ! Se pare ca Rednic "sponsorizeaza" nu numai jucatorii lui ! Iasul , desi a jucat slab , trebuia sa primeasca DOUA penaltiuri cu jucatori de la Dinamo eliminati !

ionut (2 comentarii)  •  5 februarie 2019, 14:35

Bun artico de data asta ,desi de cate ori m-am uitat la emisiuni la digi vorbeati numai in razand de dinamo uni chiar ii dadeau in B. Toata presa ia dinamo in ras si nu e corect ...asteptati sa vedeti cum se prezinta si apoi puteti vb.

MZM (198 comentarii)  •  5 februarie 2019, 14:43

Ati suspendat toate comentariile?! Din ce motiv?

MZM (198 comentarii)  •  5 februarie 2019, 15:28

Dinamo a revenit la blaturi! Era si timpul, pentru ca se vedea deja fundul prapastiei! Dupa ce i-a demolat (cu vechiul lot!) pe Craiova la scor de neprezentare, a venit randul celor de la Iasi sa... nu miste in front! Arbitrul s-a facut de ras cu cele 2 penaltiuri refuzate iesenilor. Putea sa le acorde pentru ca acestia ratau sigur (au prins o zi proasta, nu-i asa?) si tot Dinamo castiga. Arbitrul nu a inteles ca ambele echipe aveau un singur scop: victoria echipei Dinamo.

F31M (52 comentarii)  •  5 februarie 2019, 16:21

Tara de pafaristi. Auzi la ei blat, pai asa e, de ce sa isi doreasca Iasi-ul sa castige sa se apropie de play off, cand era mai convenabil sa piarda si sa renunte la play off? LOL Fecesebistii astia odihniti la tertecutza peste firea omeneasca, ar considera si finala CL blat numai ca sa nu castige FC5B. Mi-a placut de manelistul ala de Stoican cum isi manca unghiile la final de ciuda. Craciunescu nu poate fi luat in seama cand e vorba de Dinamo. E anti-dinamovist convins din nastere. Orice decizie analizeaza, adversarii lui Dinamo meritau cate 2-3 penalty-uri. Cand e invers, decizie corecta. Ruman tipic, cinstea nu stie ce este.

kross (89 comentarii)  •  5 februarie 2019, 16:23

Vreau sa il intreb pe Craciunescu daca a vazut faultul in atac inainte de lovitura lui Grigore ca reactive fireasca de aparare? Daca cineva te trage de tricou ,este fault sau nu? Deci este fault in atac nu penalty.Celalalt presupus penalty unde la-ti vazut?Ipocritilor,iar incepeti cu tavalugul dezinformarii inceput de Vadim la ordinal lui Valentin,in anii 80?

Mintiti, mintiti, mintiti! (64 comentarii)  •  5 februarie 2019, 16:59

Oare cine a spus asta din titlu? Aaaa, Lenin! ...sau era "Invatati, invatati, invatati!"? M-am uitat doar la prima repriza, dupa minutul 12. Din minutul 17 catelusii de import N-AU MAI EXISTAT PE TEREN pana dupa minutul 45+, iesenii zburdau de parca jucau in *** (cu exceptia secerarilor cainesti, la fiecare minut, ce NU se vedeau pe ecranul papagalului TV). Faza cu cotul aplicat INTENTIONAT in nasul lui Gardos, chiar IN FATA *** Fesnic, a fost doar incununarea unui lung sir de astfel de atacuri, TOATE NESANCTIONATE de magarul ala care trebuie EXCLUS DIN ARBITRAJ! Nu ca nu mi-as aminti de tibia lui Bacila rupta in doua de Gardos sub privirea mioritica a lui Istvan Kovacs... In schimb, asa-zisul comentator TV ne spunea prin minutul 38 ca "posesia mingii" e 55% catelusi, 45% ieseni. Pana si la statistici s-a ajuns la minciuna! Asta da., tara membra a UE... Da' parca are acum si presedintia prin rotatie a UE...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

itu52 (288 comentarii)  •  5 februarie 2019, 18:18

Câinele tot câine, iaba vrei să-l piu la masă, nu se lasă, el se trage ... tot sub masă. Acolo e locul unde-i tihnește. Mai pică câte un os și poate mârâi sub acoperire. Ca să nu-și uite năravul au început să-și arate colții. Nu cred că este indicat să pui un câine să-ți lingă picioarele, pe acolo e locul lui preferat de a aplica alte tratamente . Toată lumea știe că un câine bine altoit se gudură și linge mâna stăpânului. Ei, de erau la stână, vedeau ei cine-i șeful, câte nu poate face o botă noduroasă. În schimb cățelușii au început să se miște frumușel în teren, dau semne de trezire.

Andrei F (698 comentarii)  •  5 februarie 2019, 18:52

@F31M (32 comentarii) • 5 februarie 2019, 16:21 Te faci de ras...Atat timp cat Stoican si Prunea suntin conducerea unei echipe si mai ales cand inaintea meciului si dupa tot dau ,,calde,,lui Rednic ...inseamna ceva....Daca vrei cauta ce spuneau domnii mai inainte mentionati cand aveau meci cu Steaua...Sau fa o retrospectiva la scandalurile cu arbitrii de la meciurile cu CFR ....Uite ca ieri tot parfum a fost desi Craciunescu a zis una-alta despre arbitru...

constantin (241 comentarii)  •  5 februarie 2019, 19:51

Meciul cu SEPSI este crucial. Dacă DINAMO bate pe SEPSI, cîinii pot visa la play-off, iar dacă ei ajung acolo...fotbalul românesc are o mare problemă... Să ajungi în play-off de pe locul 11, datorită unor transferuri norocoase în pauza de iarnă, deşi alţii au jucători adevăraţi încă din vară (FCSB).... scuzaţi-mă, ăsta pare un campionat haotic. Şi o ţin înainte cu dacă... Dacă DINAMO ajunge în play-off, Rednic va vrea campionatul. Şi DACĂ îl va câştiga...Rednic va fi deveni Mircea cel Mare, iar Becali, principalul finanţator al fotbalului românesc. Să cumperi tot ce are mai bun campionatul şi să ieşi pe locul 2 sau3, finanţator al campionatului scrie pe fruntea ta. Petru că, să fim corecţi, banii din drepturile de televizare şi shopping-ul făcut de Becali ţin campionatul României în picioare. Hai, DINAMO! Trăiască, Becali! Mai este mult până departe, adevărat, dar totul este posibil.

F31M (52 comentarii)  •  6 februarie 2019, 0:12

Constantin, ce jucatori "adevarati" are FC5B? Alde *** laudati ca Flocirel Coman? Nici poveste suflete. Traiti intr-o ceata totala. Vine un Montini si ia titlul de golgheter jucand 1/3 din campionat.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

doilaunu (71 comentarii)  •  6 februarie 2019, 8:20

magician, iluzionist - sunt sinonime.

IO (7 comentarii)  •  6 februarie 2019, 8:50

Un joc foarte urat!.. De ce asa mare bucurie!? Este echipa nationala sau a voastra a mafiotilor militiei!?

dani (7 comentarii)  •  6 februarie 2019, 11:21

*** Feshnic arbitra acum citiva ani, un meci din divizia secunda, Caransebes-Poli Timisoara. Poparadu-Poli Timisoara-cu mingea la picior, in careul gazdelor, este lovit violent de un fundas al gazdelor. Acesta in loc sa degajeze mingea, il loveste cu toata fortza in picior pe Poparadu! Jucatorul de la Poli Timisoara, cade, urla de durere, se zvircoleste pe gazon. Decizia suflatorului borfash, care se afla la 7-8 m de cei doi fotbalisti:cartonash galben pt simulare, acordat lui Poparadu! Bine ca nu i-a acordat cartonas galben lui Gardos pt simulare! Sanatate si virtute!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

tindala (151 comentarii)  •  6 februarie 2019, 13:53

Sa asteptam pana dupa meciul cu Sepsi!Chiar Rednic a zis asta,aducandu-le tuturor aminte de acel 3-o cu Craiova si ce s-a intamplat in meciul urmator,cel cu Astra!

reddogsv (17 comentarii)  •  6 februarie 2019, 15:07

Ironia cu ,,Apatia'' ca si dupa meciul cu Craiova nu isi are rostul Dinamo nu are voie sa bata pe nimeni, nu are voie sa mai aiba si meciuri reusite......De parca oltenii ne-ar fi niste prieteni, iesenii care ne-au furat locul anul trecut .....la fel....Apatia cea mai mare a fost lipsa lui A.Cristea....

dan (67 comentarii)  •  6 februarie 2019, 16:51

Lacunele echipei ar trebui sa apara la meciurile din deplasare unde este presiune mai mare decit la cele de acasa. Oricit de bun e Rednic echipa asta nu are formate relatiile de joc si, in mod normal, ar trebui sa piarda (la scor) cind joaca afara. Ce-i drept, contracandidatele au meciuri grele dar nu-i vad pe Dinamo sa cistige tot (daca nu se dau unii la o parte)...

Comentează