Cristian Geambaşu

Jurnalist box-to-box, de 25 de ani mereu în echipa ideală a presei de sport. Respectat, temut și foarte apreciat. Întotdeauna la obiect, tăios, fără ocolișuri

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Cristian Geambaşu
România nu este o echipă!

Radicevici, Grbici, Mehmedovici. Pe bancă, Kim Rasmussen. Cunoștințe mai vechi, adversare mai noi. În zi bună, Muntenegru poate bate pe oricine. Dovadă victoria cu Norvegia la distanță de 5 goluri. România are nevoie tot de o victorie la măcar 5 […]

...

Taci!

Asistăm de niște ani la o degradare alarmantă a relației jucător-antrenor în tenis. Poate ar fi și mai potrivit să spunem jucătoare-antrenor, fiindcă majoritatea copleșitoare a situațiilor provin din tenisul feminin. Antologica secvență în care Sorana Cîrstea îi cere arbitrei […]

...

Cine este cel mai mare adversar al naționalei României?

Calculele hârtiei indicau naționala masculină de handbal a României favorită în dubla întâlnire cu omoloaga din Kosovo. Incredibil, mai există așa ceva! Naționala Kosovo este una dintre puținele reprezentative în fața căreia România mai poate fi considerată favorită. Ca să […]

...

Dinamo pe modelul Barcelona

Totuși, modelul propus de asociația DDB este inspirat din organizarea unor cluburi ca Barcelona.

Lucrul esențial în acest tip de conducere este absența unui patron, a unui privat care face doar ce îl taie capul. În cazul unor entități ca […]

...

Acești doctori care îl enervează pe Marica

Hai că nici LeBron James nu ar fi zis-o mai bine decât Ciprian Marica! „Ne-am săturat de ăștia scoși în față să bage groaza în populație” este o frază-manifest a zilelor pe care le trăim și numai un om cu […]

...

Hagi, mai știi ce spuneai?

Temă propusă de oamenii noștri de fotbal. Aplauze frenetice pentru transferul lui Tudor Băluță la Brighton&Hove Albion

Permalink to Hagi, mai știi ce spuneai?
vineri, 1 februarie 2019, 6:55

Posibila sau probabila noastră lipsă de reacție (feedback, cum se spune mai nou), eventualele îndoieli sau întrebări sunt interpretate de aceiași oameni de fotbal în registrul deficitului de patriotism și de omenie. Un amestec care te face neom de fotbal. Ne-om în general. Ideea este simplă. Suntem împachetați ca apatrizi, deconspirați ca indivizi fără suflet.

Entuziasm contra blazare
Înapoi la transferul lui Tudor Băluță după acest tratat empiric de psihanaliză a omului de fotbal. Format la școala lui Gică Popescu și șlefuit la academia cumnatului Gică Hagi, Băluță a mers un pas înainte în carieră atunci când a semnat cu o echipă din Anglia, formație (încă) din Premier League.

Dincolo de reticența noastră izvorâtă din experiențele eșuate ale lui Chiricheș sau Gardoș, Tudor Băluță se arată entuziasmat de viitoarea mutare, pentru că, mărturisește, a urmărit dintotdeauna admirativ fotbalul englez.

Foarte tânărul mijlocaș de închidere consideră că deține calitățile necesare unei integrări ușoare într-un campionat atât de pretențios cum este primul eșalon insular. Așa să fie, Doamne-ajută! Și da, este tonic faptul că mesajul lui Tudor nu conține elemente de blazare, atât de nocive unui fotbalist de 19 ani.

Mesajul lui Hughton
Tudor Băluță nu se va despărți de Viitorul până la vară, iar acest amănunt trebuie trecut tot la capitolul câștiguri palpabile. Naționala U21 și naționala mare, unde a debutat deja, au nevoie de un fotbalist activ, nu de unul care va trece prin filtrele normale de adaptare la noul club. Fiindcă Tudor nu merge la Brighton ca titular incontestabil.

Cel mai probabil el va petrece o perioadă de rodaj la echipa sub 23 de ani noului club, lucru firesc și deloc degradant cum li se pare dragilor noștri oameni de fotbal. De altfel, mesajul lui Chris Hughton, managerul lui Brighton, este clar și numai cine nu vrea nu îl înțelege.

Teze și antiteze la Ovidiu
Privit dinspre Viitorul, transferul lui Tudor Băluță la Brighton redeschide o discuție interesantă. Veche, dar interesantă. Permanenta antiteză dintre aspirația către performanță a unui club ca Viitorul și realitatea curentă, care presupune un bilanț contabil pozitiv.

Că dacă e negativ se numește faliment!

Din fericire, pentru că academia a tot produs, iar FCSB a tot cumpărat, Viitorul nu se mai află în situația de a trăi de azi pe mâine. Viitorul, creația absoluta a lui Hagi, este acum o grupare așezată, care urma să treacă la nivelul următor. Aceasta nu este nici o impresie, nici o dorință a noastră. Era mesajul din urmă cu nici două luni al lui Gică.

„Trecem la un nou capitol. Cel de dezvoltare și de perfecționare a conceptului. Zece ani ne-am format antrenorii, directorii tehnici și directorii coordonatori. Au învățat conceptul, acum începe perfecționarea pentru că vreau să devenim europeni”

Furnizor. De jucători sau de performanță?
Se încadrează transferul lui Băluță în această nouă teorie? Nu, în pofida observației lui Hagi că i-am fi scos din contex afirmațiile. Cele 3 milioane obținute pe Băluță (apropo, un mizilic inclusiv pentru o formație modestă din Premier League, ca Brighton), posibil altele care vor veni din transferurile lui Ianis sau Drăguș, garnisesc vistieria, dar slăbesc echipa.

Atentează exact în esența noii filosofii enunțate de Hagi, aceea de necesară tranziție de la stadiul de producător-exportator de jucători la acela de furnizor de performanță. Lucru valabil nu doar în cazul Viitorului, ci al tuturor care au ceva de vânzare. Vezi graba cu care Craiova îl vinde pe Mitriță, deși Bănia așteaptă un titlu de aproape 30 de ani.

Judecăm oamenii pe banii lor? O fi și asta din partea unora ca noi care au doar grija să-și plătească întreținerea la bloc și impozitul pe locul de parcare. Exagerăm totuși dacă spunem că ne-am dori un pic mai multă sinceritate și mai puțină ipocrizie?

Comentarii (83)Adaugă comentariu

addy (6 comentarii)  •  1 februarie 2019, 19:09

nu mi e simpatic hagi, dar de data asta esti penibil. tu daca erai patron, director sportiv sau ce functie de conducere vrei, nu il vindeai pe baluta pe 3 milioane de euro? daca spui ca nu il vindeai, esti absolut jenant. sau pe mitrita pe 7 milioane? sumele sunt uriase pt nivelul fotbalistilor. daca vrei o discutie, problema e ce faci cu banii aia, daca iei jucatori, nu daca i ai vandut pe aia doi cu sume mult peste valoarea lor.

Ionescu (20 comentarii)  •  1 februarie 2019, 19:14

Dle Geambasu, e urat sa faci pe cineva ipocrit.... Mai ales ca redactia dvs.... ne ofera zilnic si se inchina la Dragomir Mitica, Gigi Becali, Aliuta Marian si alti hoti. Stati, o sa imi spuneti ca justitia din Romania....Da, iar aveti dreptate. Concluzia mea este urmatoarea: nu este mai ipocrit Hagi, ca dvs si colegii dvs... Cu tot respectul, ca sunteti un jurnalist de calitate...Dar...

Andrei (1 comentarii)  •  1 februarie 2019, 19:23

Pot sa respect o opinie marca Geambașu, dar am o problema când acuza de ipocrizie și atunci ma întreb cine e Geambașu și cine e Hagi, iar răspunsul poate fi dureros pentru autorul articolului. Decizia lui Hagi, buna din perspectiva contabila și rea din punct de vedere al echipei Viitorul pe termen lung , a fost luata după o analiza de risc. Hagi nu are încă capitalul care sa ii permită sa riște, căci sunt convins ca ar dori sa câștige Cupa Campionilor cu copiii crescuți de el. Poate ar trebui sa încerce sa vândă acțiuni la public și sa retina controlul, in loc de câțiva Investori . Mai e un comentator la ProTv care crede ca le știe pe toate și intra in controverse cu toată lumea. Domnule Geambașu nu călcați pe urmele lui.

octavian (109 comentarii)  •  1 februarie 2019, 19:35

Necazul consta din faptul. ca tot ce am plantat in ultimul timp in strainatate. nu a prins radacina si ni s-a returnat. Cit priveste performanta. sa intelegem ca este de a supravietui. D-le Cristian la noi primeaza nevoia de bani. Scopul scuza mijloacele.

Lup (19 comentarii)  •  1 februarie 2019, 19:36

Autorul nu cunoaște situația din teren si plecând de la premise false ajunge la concluzii false. In realitate pentru Hagi fiecare an de supraviețuire si functionare curentă presupune încasarea unei sume de minim 2 milioane euro din transferuri sau alte surse (care nu există), pe lângă banii din televiziuni. Iar pentru a se dezvolta îi trebuie mult mai mult. Deocamdată vinde pentru a supraviețui. Are in spatele stadionului un complex de cazare care e in fix acelaș stadiu de 5 ani, adica la caramida. O investiție fundamentală blocată. Ceea ce confirmă faptul că Hagi e obligat să vândă pentru a supraviețui.

ovidiu_3003 (644 comentarii)  •  1 februarie 2019, 19:43

...viitura daca l vinde pe Ianis se intareste considerabil ...noroc ...ca nu l vrea nimeni ...

Birlic (34 comentarii)  •  1 februarie 2019, 19:44

Geambașu și Hagi doi ipocriți.

alt Sorin (65 comentarii)  •  1 februarie 2019, 19:55

Imi pare rau ca nu sunt neaparat de acord cu dumneavoastra dle Geambasu. Atunci cand a detaliat cum vede acest "alt nivel" despre care vorbiti , Hagi a explicat ca a inceput demersurile pentru aducerea unor parteneri(investitori) care sa sustina necesitatile de capital ale clubului acest lucru permitandu-i sa nu mai vanda jucatori tineri pe banda rulanta. Daca nu cumva stiti (doar) dumneavostra despre crearea acestei premise va intreb care este ipocrizia? Ce face Hagi sau minciuna prin omisiune pe care o folositi dumneavoastra?

Troy (1 comentarii)  •  1 februarie 2019, 19:56

Pe Hagi il stiu de la Steaua, Barca, Real Madrid, nationala Romaniei, campion cu Viitorul etc. Geambasu cine e? E cumva ala care s-a dus pana la Viena sa-l intrebe pe Dica de ce FCSB nu e ofensiva, cand echipa avea medie de 2,43 goluri pe meci? Luminati-ma va rog

Ștefan F. (2 comentarii)  •  1 februarie 2019, 20:11

Dacă ați fi fost atent ati fi remarcat că domnul Hagi a declarat că jucătorul și’a dorit foarte mult să plece. Cum ar fi fost să spulbere visul unui copil de a juca în campionatul preferat? Nu ipocrit, ați spune...

polici stefan (1 comentarii)  •  1 februarie 2019, 20:15

Academia lui Hagi este un succes ptr. nivelul fotbalului nostru ( submediocru ). Niciun jucator lansat de Academie nu a reusit in fotbalul mare. Asta spune totul despre limitele academiei. Pentru a trece la un alt nivel nu banul face totul. Este nevoie de o abordare moderna a metodelor de pregatire ale copiilor si juniorilor.

JFM (151 comentarii)  •  1 februarie 2019, 20:48

Mereu s-a spus ca vanzand jucatori echipa va slabi. Uite ca n-a slabit, a mai luat si-un titlu, au aparut alti jucatori, vor mai aparea si in continuare. Ideea e ca Hagi nu doar ca-i face fotbalisti, acolo, la Ovidiu, le da si drumul din timp pentru a nu le bloca progresul, pentru a ajunge acolo unde-si doresc. Ceea ce Becali nu face, odata ajunsi la el devin prizonierii fanteziilor lui de bisnitar rigid in gandire care vrea sa mai dea niste tunuri la batranete. De asta e bun Hagi si e rau Becali, ma refer la cei tineri, unul le da avant in cariera celalalt ii blocheaza, mental dar si la propriu.

Radu_pn (14 comentarii)  •  1 februarie 2019, 20:56

Vrei mai multa sinceritate si mai putina ipocrizie? Ce-ar fi sa nu te mai uiti in oglinda asa mult? De unde stii tu neaparat ca nu trebuie sa mai faca transferuri? Stii tu pe cine se bazeaza din vara? Stii tu ca nu are solutii? Este neaparat necesar sa-ti faca tie pe plac si sa nu mai vanda jucatori? Hai ***!! Si daca Baluta... va fi un exponat al Academiei in Premier League..n-ar fi o veritabila investitie pe termen lung? Vezi ca esti mitic?! Nu mai fa tu strategia de management sportiv pentru ca tu esti de fapt un jurnalist deocamdata...n-ai experienta nici din interiorul unui club si nici din fotbal in general, ca sa-i dai sfaturi lui Hagi.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Mara (1 comentarii)  •  1 februarie 2019, 21:03

Domnul Geambasu si multi altii se uita, dar nu inteleg mai nimic. Hagi intr-adevar vorbea despre un alt nivel, dar acea declaratie se referea la academie si producerea de jucatori de nivel European. Cu o alta ocazie, a vorbit ca isi doreste ca si Viitorul sa poata urca la alt nivel, dar pentru asta are nevoie de prteneri cu capital. Deocamdata este inca nevoit sa vanda jucatorii prea repede, cum este si cazul lui Baluta. Avantajul este ca jucatorii au oportunitatea sa mearga la un alt nivel si in acelasi timp lasa loc altora din academie sa se poata afirma. Hagi stie ce face si cat ii permite bugetul.

Fabius (6 comentarii)  •  1 februarie 2019, 21:19

Hagi a facut investitii foarte mari in Academie si cu toate astea , daca nu ar fi fost ajutat de Gigi Becali, presa, FRF si alte cluburi de fotbal, in momentul de fata era in faliment. Meciurile facute cadou in liga a 2 a pentru a-l ajuta sa promoveze( ex. meciul cu Mangalia) , meciurile facute cadou pentru a nu retrograda din liga 1 ( ex. meciul cu FCSB), meciurile facute cadou pentru a lua campionatul ( ex. meciul cu Craiova), publicitatea facuta de presa jucatorilor vanduti de Academia Hagi, toate astea l-au ajutat pe Hagi sa se mentina pe linia de plutire din punct de vedere financiar. Hagi nu ia juniori de 7-8 ani sa ii formeze si apoi sa-i vanda la 18-19 ani, ci ia cei mai buni juniori din tara de 14-16 ani, care au confirmat la varsta lor si ii vinde apoi, cand acestia implinesc 18-19 ani . Nu stiu cat progreseaza si daca progreseaza tinerii fotbalisti de la Academie dar, uitandu-ma la cum juca fotbal Ianis cand a plecat in Italia si cum juca atunci cand s-a intors din Italia, imi pun mari semne de intrebare despre calitatea muncii antrenorilor si preparatorilor din Academie. In conditiile astea, cea mai mare lovitura pentru Academia Hagi ar fi ca in tara sa se formeze cat mai multe scoli de fotbal si in felul acesta materia prima, adica juniorii de 14-16 ani sa prefere sa ramana sa se formeze langa casa, la cluburile din orasele lor si sa nu mai mearga la Constanta. In ultima perioada cluburile de fotbal din Craiova, Oradea, Bucuresti, Arad au inceput sa formeze jucatori facand o cocurenta din ce in ce mai serioasa Academiei Hagi. In viitor, foarte probabil, aria de selectie a Academiei va fi in scadere continua si daca Hagi nu va atrage investitori va fi in pericol de faliment. Hagi incearca sa atraga finantare spunand ca doreste sa ajunga la un nivel superior dar, adevarul este ca daca nu se vor gasi investitori il paste falimentul. Asa se explica si de ce Hagi vinde imediat jucatorii care au oferte bune acoperind astfel gaurile. Cu privire la Craiova, trebuie remarcat ca desi a vandut jucatori, in fiecare an echipa este intr-un progres continuu si jucatorii noi sositi au fost intotdeauna mai buni decat cei vanduti. Oferta de 8 milioane pe Mitrita este de nerefuzat.

Roman (1 comentarii)  •  1 februarie 2019, 21:24

Hagi a facut performanta in fotbal si implicit cariera . A facut o investitie in fotbal si pentru fotbalul romanesc , a muncit ca fotbalist , antrenor , investitor si consider ca merita tot respectul celor care iubesc fotbalul . Mereu apar nulitati ca acest Geambasu , care nu au alta solutie sa paraseasca anonimatul decat lovind in oameni de valoare . Hagi nu este dator nimanui , a daruit enorm fotbalului si merita doar respect . Iti multumim Gica Hagi !

George (3 comentarii)  •  1 februarie 2019, 22:04

Nici un fotbalist roman nu merita 1 milion de euro .Singurul care a confirmat e Tatarusanu !

Catalin (1 comentarii)  •  1 februarie 2019, 22:24

Încerc sa fiu cât mai corect în exprimare și sa nu fiu patetic în ceea ce voi spune: Înțeleg ca atât Hagi, cât și CS Craiova ar fi acuzați de ipocrizie, deoarece la nivel declarativ afirma obiective “mărețe”, însă își vând jucătorii pe banda rulantă (desigur, cei mai buni jucatori!). D-le Geambașu, va reamintesc ca fotbalul, in ziua de astăzi, pe lângă pasiune, este “ghidat” de bani, fiind o afacere. Pentru a ajunge sa faci performanță, este nevoie să susții financiar echipa, să investești in transferuri sau intr-o Academie, care, pana sa ajungă sa producă, cheltuie! Hagi este, din păcate pentru fotbalul românesc, singurul care a pus bazele unei Academii in adevăratul sens al cuvântului, punându-și la bătaie economiile sale din perioada in care a activat ca fotbalist. CS Craiova este un exemplu de club care a mizat pe transferuri de jucatori, in speranța construirii unei echipe capabile sa ia titlul. Nici intr-un caz și nici in celălalt, nu exista garanții ca rezultatele vor fi pe măsura investițiilor, iar pentru a continua sa “crești”, ai nevoie sa și vinzi. Dacă nu cumva esti PSG, Barcelona, Real Madrid, Manchester City sau alți coloși care dispun de rezerve financiare “inepuizabile”. Așadar, nu cred ca suntem nici eu, și nici Dvs., îndreptățiți sa judecam situațiile prezentate in modul acesta. Cred, cu tărie, ca in aceasta perioada in care oamenii potenți financiar nu se înghesuie sa investească in fotbalul românesc, in perioada in care echipe de tradiție ca Poli Timisoara, FC Brașov, Farul Constanța, Rapid, au dispărut de pe prima scena, iar echipe ca Sportul Studențesc sau FC Național au dispărut complet, oameni precum Hagi sau Rotaru merita mai multă considerație și respect. Măcar pentru acest lucru, dacă alte motive, evidente pentru orice profan, ar trebui sa avem cu toți mai multă grija ce acuzații aducem, mai mult sau mai puțin gratuit! Toate cele bune!

a dica (129 comentarii)  •  1 februarie 2019, 22:42

Cautand cu orice pret latura criticabila, facand din orice o stire negativa nu ajutati fotbalul pentru ca indepartati publicul, sponsorii si investitorii. Ca si niste colegi de televiziune, va faceti ca nu pricepeti si sariti, absolut nejustificat, la beregata oamenilor care investesc intr-un domeniu din care va castigati si voi existenta. Nu, nu aveti dreptate, Hagi a declarat ca trece la un alt nivel cand va avea langa el parteneri potenti financiar si cand isi va permite sa plateasca salarii mari jucatorilor, antrenorilor etc.. Pana atunci, trebuie sa vanda pentru a-si asigura bugetul de functionare. Credeti ca un jucator, chiar tanar si de perspectiva, poate sa stea si sa puna si osul la treaba pe un salariu de 5000 cand vine cineva si-i propune 45000? Nu-i de criticat nici jucatorul si nici clubul care-l vinde. Asta-i situatia! Insa in loc sa cautam solutii sa vedem cum putea ajuta cu totii (jurnalisti, spectatori, sponsori) noi ne punem pe criticat si uneori de aruncat cu noroi. Pai cum sa vina bani mai multi in fenomen daca noi scriem numai de blaturi, afaceri oneroase, pariuri...

Stefan (1 comentarii)  •  1 februarie 2019, 23:19

Corect, domnule Geambașu.

Bodrin (2 comentarii)  •  1 februarie 2019, 23:45

Viitorul este o întreprindere privată care, ca să existe, trebuie să facă profit, altfel patronul își pierde agoniseala. E logic ca Hagi să vândă ceva, dacă apar cumpărători. In ceea ce privește zicerile lui Hagi, s-avem pardon, ele n-au avut niciodată logică, cap și coadă, așa că nu pot fi un subiect de discuție. Hagi spune ce-i trece prin cap. Iar capul lui nu dă pe dinafară mare lucru...Dar la capitolul afacere e OK. Evident că, dacă vinde jucători, n-o să facă mare brânză în campionat, iar în cupele europene, dacă ajunge, n-o să facă chiar nicio brânză.

Vlad (26 comentarii)  •  1 februarie 2019, 23:54

Hagi a jucat la Barcelona și Real Madrid. Geambașu ce a făcut de a ajuns să îl provoace? Nimic. Sunteți niște ziariști care îi permiteți lui Dinu să delireze cu privire la securiștii de bine. Dinamo este urmașa Ciocanului București. Nu are legătură cu UnireaTricolor a lui Vică Negulescu. Așa că moderați această postare.

Marius (42 comentarii)  •  2 februarie 2019, 0:40

Cred ca sunteti prea dur. E suficient sa ne uitam cu vreo 4-5 ani in urma. Viitorul vindea jucatori cu cateva sute de mii de euro in Romania sau in tari vecine (deci fara nu stiu ce bani ori vizibilitate). Hagi a participat in acesti 10 ani cu echipele de juniori la multe turnee (amicale cert) internationale unde se batea cu grupe de juniori de la cluburi europene mari. A avut rezultate si asta in timp a inceput sa ii faca un renume, un loc pe piata. Apoi a inceput sa cumpere Steaua (care inca are un nume in Europa) si asta a contribuit la reputatie. Apoi nationala U17 cu Ianis si multi de la Academie a atras atentia, intre timp devenita nationala U21 cu rezultate si mai interesante. Toate astea au facut ca acum sa poata vinde un tanar de 19 ani cu 3 milioane de euro direct in vest, de data asta fara intermediari. Toate astea trebuie puse in balanta. Este o realizare enorma acest transfer si deschida usa mai multora din Academi cu Ianis si Dragus in frunte. Daca o sa cautati, o sa gasiti ca tot Hagi a declarat ca pentru performanta trebuie sa poate tine jucatorii pana la 22-24 de ani si doar apoi sa ii vanda. Ori pentru asta trebuie buget de contracte. Pentru ca la 5000 € pe luna plafon nu ai cuma sa tii tineri de calitate mai departe de maxim 20 de ani. Eu cred cu tarie ca generatia asta a lui Baluta, Cicaldau, Ianis, Dragus etc va fi "de sacrificiu", adica vanduta repede dar pe bani buni. Si daca pleaca 10 jucatori cu 3 mil € sau +, atunci se va face bugetul ca sa fie tinuta generatia urmatoare (care azi are 15-16 ani) pe care inca nu o cunoastem, pana la 22-24 de ani. Si abia atunci, daca va fi performanta, daca mai are Hagi rabdare sa astepte inca aproape 10 ani, probabil castigul va fi de 10-15 mil € pe jucator. Vorbim de strategii pe 20 de ani in tara in care Dinamo schimba antrenori si idolii fanilor ca pe carpe murdare. Timpul va spune daca am sau nu dreptate cu pseudo-analiza mea, dar la pasiunea lui Hagi, eu cred ca o sa reuseasca. In orice caz eu ii tin pumnii, poate asa apuc si eu sa re-vad o generatie de jucatori cu suflet la nationala.

Costy (26 comentarii)  •  2 februarie 2019, 0:49

Brighton, nu va retrograda cu Chris. Deocamdată e susținut, cum nu a fost la Newcastle. Baluță va avea șanse, sper sa le fructifice. Hagi urmează modelul Ajax... ăla nou. Nu-i nici o rușine, să crești jucători și apoi să-l vinzi, ca să ai bani să îi crești pe următorii. Până la urmă sunt jucători profesioni. Hagi a făcut cum a făcut, și a demonstrat că se poate face profit și cu investiție pe termen lung, nu numai dat la prima strigare, sau mai rau în tarile calde. Baluță și Andone, or să joace. Houghton și-a asumat transferurile.

anti (32 comentarii)  •  2 februarie 2019, 1:25

Are dreptate dl Geambasu,chiar asa a zis Hagi.Dar a zis "regele" vreodata ceva serios?! acest ciobanas are exemplul ciobanului mai mare din Pipera,azi spune una,maine alta.Hagi,acest rege de carton,spune intr o conferinta de 45 minute(in care vorbeste doar el)ce ar putea zice in 2 fraze.Doar e "rege".Va amintiti cind in meciul decisiv cu danezii isi lasa echipa in 10 oameni?!dar in 2000 la ultimul lui meci la nationala cind era eliminat?! asa da,rege...

Marius (1 comentarii)  •  2 februarie 2019, 2:13

Spui "Hagi" si lumea se inclina in fata ta. Spui "Geambasu" si ***. Hagi a spus ca isi pastreaza jucatorii ca sa se bata cu cele mai bune echipe, dar asta nu inseamna ca nu mai vinde absolut nimic, insramna ca vinde mai putin. Spre deosebire de alte "ferestre de transferuri", Hagi nu a vandut tot si nu incepe cu o echipa 90% noua, ci invers - 90% din echipa e aceeasi

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

motanul incaltat (455 comentarii)  •  2 februarie 2019, 2:20

Fii realist----nu putem vinde peste 3-4 hai maxim 5 milioane euro..Restul e abureala pt fraieri. Hagi a devenit european :in loc sa vinda la FCSB cu 1,5 poate 2 maxim vinde in Europa pt 3 .

duck_ati (4 comentarii)  •  2 februarie 2019, 8:28

D-le Geambasu, sunteti un hater. Sigur, nu o sa fiti de acord cu asta, pentru ca nu va dati seama ca sunteti... Un transfer se realizeaza si in functie de ce vrea jucatorul. Daca acesta vrea sa plece, ce rost are sa-l mai tii? Daca nu-l lasi, riscul sa nu mai dea radamente e mare. Asa ca , pe langa banii necesari clubului ( caci e usor sa ai pretentii daca nu te implici, nu-i asa? ) , cred ca a contat si dorinta jucatorului. Una peste alta, si daca va juca in a doua liga din Anglia, tot va fi mai bine decat in liga plictiselii din Romania!

Valerian (20 comentarii)  •  2 februarie 2019, 9:18

Destept este, nene, Geambasu asta, juri ca vorbste Becali cand il auzi.

ioan (1 comentarii)  •  2 februarie 2019, 9:41

Geambasu, la plimbare !

Laurentiu (32 comentarii)  •  2 februarie 2019, 9:52

Vad multe comentarii cum ca echipa nu slabeste, din contra, in fiecare an se bate la titlu, joaca in Europa... Bun. Dar in Europa ce facem???? Ne facem de ras. Aici, la noi, mi-e indiferent ce face o echipa sau alta. Eu in Europa vreau sa facem ceva performanta.

Birlic (34 comentarii)  •  2 februarie 2019, 11:50

Atât Hagi cât și Geambașu sunt doi ipocriți.

mg (232 comentarii)  •  2 februarie 2019, 11:53

..câteodată Gică visează cu ochii deschişi.. Asta l-a făcut probabil să construiască Academia Hagi. Din acelaşi motiv, îl mai ia gura pe dinainte.. Mai e şi orgoliul.. Proiectul ăla cu investitorii minoritari nu mi se pare fezabil, pentru că toţi cei care se bagă într-o afacere de genul ăsta, au şi ei orgoliul lor.. Aşa că Academia va vinde în continuare. Cu toate astea, Viitorul va prinde iar play-off-ul, dată fiind (non)valoarea ligii întâi.. Suspinele vor apărea în cupele europene.. În rest, oamenii de fotbal (ca şi politicienii) sunt ca nişte monede în mâna unui prestidigitator. Cad mereu pe faţa convenabilă..

1oarecare (20 comentarii)  •  2 februarie 2019, 12:00

Ipocrit esti tu nea Geambasu. Ai reusit sa-l faci ipocrit pe Hagi cu alte cuvinte. Bravo, esti mare jurnalist. Nu neaparat ca Hagi ar fi ipocrit cateodata, ca orice om. Dar cum poti veni cu astfel de idei sau argumente cand un jucator ajunge in PL. Premier League este apogeul fotbalului, cultura fotbalului si a presei sportive se afla in regat, nu printre Carpati. Cum poti fi atat de nociv cu un jucator tanar, care dpmdv inca nu a confirmat nicaieri, nici macar la nationala, au fost atatia jucatori tineri care dupa un meci sau doua au ramas tinere sperante. Dar de ce sa nu vedem partea plina a paharului? Doar pentru ca prinde la public sa venim cu fel si fel de argumente nocive ce destrama fotbalul? Pentru ce? Pentru 300 de de clickuri? Rusine sa va fie, doar prostii nu vad ca fotbalul românesc sa distrus si datorita presei, ati elogiat numai condamnatii penali din fotbal, ii *** in *** pe unde ii prindeti. Radu Banciu, desi este un taran notoriu, macar omul spune cateodata lucrurilor pe nume, iar unde este cazul ii improsca cu noroi pe toti ageamii, este adevarat ca exagereaza cu marii sportivi ai tarii de multe ori. Dar macar are curaj. Tolontan, omu asta a anchetat cazuri si cazuri si lea dezvaluit in presa, unele ne salveaza sanatatea altele ne deschid ochii sa nu ne mai incredem in oamenii speranta ai tarii. Dumneata domnule Geambasu ce anchete ati facut? In urma descoperirilor dvs ce masuri sau luat? Ati tras cu dintii de cauza dvs? Poate ati facut si nam fost o faza. Nu mai injositi fotbalul romanesc dacă nu aveti un aport la el, sunteti fix ca mine, un comentator care nu face nimic pentru presa dar o critica, la fel l si dvs cu fotbalul. Cea mai mincinoasa meserie aveti pentru cititorii care nau mai mult de doi neuroni... Numai bine. Iubiti fotbalul, nu-l mai urâți.Din cauza asta nu sunt spectatori pe stadioane...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Andrei F (698 comentarii)  •  2 februarie 2019, 12:27

Teze si antiteze,va propun si eu cateva...Cine lauda Regula jucatorului sub 21 de ani? Cum sa spui ca Baluta in Anglia o sa joace la o alta echipa din cadrul clubului...? Pai sa insemne ca Regula este facuta pentru astfel de ,,exporturi,, si ca aceasta Regula pe corect in alta tara nu face cat o ceapa degerata?Sa impui in Romania tineri jucatori pe care stii ca in alta parte nu fac fata? Pai nici in Romania multi nu ar face fata daca nu ar fi Regula...De asta echipele romanesti in Europa se fac din ce in ce mai rau de ras...2 Hagi a spus ca s- a saturat sa fie batut cu jucatorii formati de el...Dar a mai spus ca pentru a oprii vanzarile jucatorilor - astfel ar face o echipa mult mai tare -daca i se alatura mai multi investitori...Eu inca nu am auzit de niciunul...Deci ce mai stati,sunteti invitat...!!!!3 Ca unul care va miroase tare pesedistii pareti in ofsaid cand tot va pute cand un patron sau jucator alege sa faca bani si sa obtina stabilitate financiara piezand ca imagine pe partea sportiva...Hagi cand a vandut Stelei jucatorii- nu numai ei dar trebuia sa va legati de Steaua...-presa sportiva ne spunea ca Hagi avea in vedere vanzarea unui hotel...Apoi exista ,,succesul,,sportiv la multe echipe care au falimentat sau erau pe aproape...Otelul,Unirea Urziceni,CFR,ASA ,Tg- Mures...

der_groose (50 comentarii)  •  2 februarie 2019, 12:36

Who cares!!???¿?!¿¡¡

Birlic (6 comentarii)  •  2 februarie 2019, 12:46

Domnule Geambașu dumneavoastră sunteți mai fățarnic decât Gheorghe Hagi regele, care este, de asemenea, un maestru al ipocriziei.

Bârgaoanu Dragoş (48 comentarii)  •  2 februarie 2019, 13:34

Hagi este disperat să găsească asociați pr afacerea de la Viitorul. El nu are forţa finaniciară pt a susține acest proiect! Aşa că...vinde! Problema va deveni gravă, atunci când nu va mai avea ce vinde! Câți dintre fotbaliştii produşi de Academia Hagi sunt titulari de bază la formațiile la care au fost vânduți??? De ce Ianis Hagi a prins doar 15 minute la Fiorentina? Şi alea fiind cadou de ziua lui de naştere! E chestie de timp până când se vor lămuri cumpărătorii care e schema Academiei lui Hagi! Ianis, din păcate, este umflat artificial... Cum cineva îl critică...cum îl apucă pe rege isteria şi pleacă din țară! Nu-mi aduc aminte să-l fi apucat damblaua pe Hagi senior când lustruia Ianis nu pridea echipa la Fiorentina nici măcar ca rezervă! Gică Hagi foloseşte arma cu plecatul din țară, doar aici! Dacă tot s-a hotărât să facă bani, de ce nu l-a dat la americani??? E vorba despre "şi cu dânsa-ntr-nsa, şi cu sufletu-n rai"? Şi vândut pe bani mulți şi jupân la națională! Amintiți-vă cum se rățoia regele când ăla micu nu era convocat! Că n-or fi ăia de la Fiorentina nişte tâmpiți...Timpul ne va da, sau nu...dreptate! Singura şansă a lui Ianis este ca naționala mică să facă o figură frumoasă! Jordi Cruyff a fost o poveste asemănătoare. Tatăl lui a fost un jucător şi un antrenor mult mai bun decât Gică Hagi, dar dacă fiul lui nu a reuşit să fie la fel, nu a fost mare dramă! La fel şi cazul Rivaldo şi al fiului său!

Birlic (34 comentarii)  •  2 februarie 2019, 20:02

Geambasu esti un ipocrit.

Mircica (15 comentarii)  •  2 februarie 2019, 20:30

Articol scris in totala antiteza cu cel de acum citeva zile, despre CSM. Ne hotarim odata? Vrem performanta si atunci finantam sau ne multumim cu firimituri dar sintem fericiti ca nu cheltuim nimic? Ca performanta fara bani, in ziua de azi, nu se poate.

Birlic (34 comentarii)  •  2 februarie 2019, 22:01

Geambasule esti un ipocrit.

mg (232 comentarii)  •  2 februarie 2019, 22:09

..uneori Gică visează cu ochii deschişi.. Asta l-a făcut probabil să construiască Academia Hagi. Din acelaşi motiv, îl mai ia gura pe dinainte.. Mai e şi orgoliul.. Proiectul ăla cu investitorii minoritari nu mi se pare fezabil, pentru că toţi cei care se bagă într-o afacere de genul ăsta, au şi ei orgoliul lor.. Aşa că Academia va vinde în continuare. Cu toate astea, Viitorul va prinde iar play-off-ul, dată fiind (non)valoarea ligii întâi.. Suspinele vor apărea în cupele europene.. În rest, oamenii de fotbal (ca şi politicienii) sunt ca nişte monede în mâna unui prestidigitator. Cad mereu pe faţa convenabilă..

vasco (8 comentarii)  •  3 februarie 2019, 9:42

Articol corect.Se vede ca autorului ii pasa de soarta fotbalului românesc și ar dori altceva din parte marilor cluburi și a marilor jucatori,dar uita un lucru esențial:e foame mare de bani și lăcomia e la fel de mare.

Cosmin (5 comentarii)  •  3 februarie 2019, 16:26

Mai dle Geambasu,...esti un "ruman" adevarat. dar uin magarul care trafe caruta,...nu in cel putustos. Ai o opinie "geniala" !

Cristi (15 comentarii)  •  3 februarie 2019, 16:42

Proiectul lui Hagi este bine intentionat, are insa doua limite majore pentru orice investitor extern - este in Pampa, la Ovidiu si nu capitalizeaza potentialul unei metropole sau al unui oras cu afinitat mare pentru fotbal (nu, Ovidiu nu este i Constanta tot asa cum Chiajna nu e Bucuresti) si are ca "virf" tehnic un antrenor-patron modest tehnico-tactic. Hagi doar ca investitor este un somer ca antrenor, ca antrenor-patron-investitior un risc pentru orice investitor extern. Deocamdata Viitorul este ok si reuseste din "productie" sa isi acopere cheltuielile. Insa clubul nu a dovedit pina acum ca poate produce jucatori cu valoare mai mare si asigura si niste dividende nor investitori externi. Pentru Hagi, problema este mai dramatica - si-a bagat o parte consistenta din avere, venituri ulterioare din contracte de la sponsori plus diverse sume ajunse destul de dubios de la Federatie pentru i-a vopsi o cariera de mare viitor fiului sau. Investitia devinedin ce in ce mai vizibil una nerentabiladin perspectiva de Familie.

Tavi (4 comentarii)  •  3 februarie 2019, 18:48

Gresit, ca multe din articolele tale! Hagi nu a spus niciodata ca va inceta sa vanda jucatori, dimpotriva. Daca vrei ipocrizie, uita-te in oglinda. Hagi a creat un sistem in care nimeni nu este de neinlocuit. Viitorul creste, incet dar creste. Vanzarea lui Baluta e o miscare buna. Hagi creeaza fotbalisti pe care la un moment dat trebuie sa ii vanda pentru ca Romania, nu Hagi sau Viitorul, nu isi permite sa ii tina. Intr-o tara in care media de prezenta pe stadion este undeva in jurul la 2000 de oameni pe meci, pe etapa, la in pret modic pe bilet, pastrarea de jucatori care pot fi vanduti pe milioane este nesustenabila. Hagi functioneaza in limitele realitatilor Romaniei, iar aceste realitati impun vanzarea de fotbalisti ca singura sursa de venit substantial. El, spre deosebire de ceilalti, formeaza ceea ce vinde, lucru de admirat. Dar, pentru a pastra are nevoie de investitori. Investitorii sunt greu de gasit intr-un fotbal fara viziune sau strategie viabila la nivel de management al competitiei. In concluzie, ca de obicei, ai scris mult si fara substanta. Ti-ai mai tras cateva mii de click-uri pe munca unui om care chiar a realizat ceva prin forte proprii. Felicitari!

Mario (3 comentarii)  •  4 februarie 2019, 3:53

S a găsi misterul Geambașu să scrie de ipocrizie când pentru el asta i o meserie.

Comentează