Cristian Geambaşu

Jurnalist box-to-box, de 25 de ani mereu în echipa ideală a presei de sport. Respectat, temut și foarte apreciat. Întotdeauna la obiect, tăios, fără ocolișuri

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Cristian Geambaşu
România nu este o echipă!

Radicevici, Grbici, Mehmedovici. Pe bancă, Kim Rasmussen. Cunoștințe mai vechi, adversare mai noi. În zi bună, Muntenegru poate bate pe oricine. Dovadă victoria cu Norvegia la distanță de 5 goluri. România are nevoie tot de o victorie la măcar 5 […]

...

Taci!

Asistăm de niște ani la o degradare alarmantă a relației jucător-antrenor în tenis. Poate ar fi și mai potrivit să spunem jucătoare-antrenor, fiindcă majoritatea copleșitoare a situațiilor provin din tenisul feminin. Antologica secvență în care Sorana Cîrstea îi cere arbitrei […]

...

Cine este cel mai mare adversar al naționalei României?

Calculele hârtiei indicau naționala masculină de handbal a României favorită în dubla întâlnire cu omoloaga din Kosovo. Incredibil, mai există așa ceva! Naționala Kosovo este una dintre puținele reprezentative în fața căreia România mai poate fi considerată favorită. Ca să […]

...

Dinamo pe modelul Barcelona

Totuși, modelul propus de asociația DDB este inspirat din organizarea unor cluburi ca Barcelona.

Lucrul esențial în acest tip de conducere este absența unui patron, a unui privat care face doar ce îl taie capul. În cazul unor entități ca […]

...

Acești doctori care îl enervează pe Marica

Hai că nici LeBron James nu ar fi zis-o mai bine decât Ciprian Marica! „Ne-am săturat de ăștia scoși în față să bage groaza în populație” este o frază-manifest a zilelor pe care le trăim și numai un om cu […]

...

Frumos, ca de obicei

Încă o victorie a roș-albaștrilor împotriva Botoșaniului. De data asta cu 3-1. Curat complex de inferioritate pentru echipa lui Valeriu Iftime!

Permalink to Frumos, ca de obicei
duminică, 16 decembrie 2018, 9:58

Ce îți poți dori mai mult de la un meci? Ritm alert, poftă de joc, faze de poartă din belșug, risipă de efort, realizări tehnice, dar și greșeli care condimentează partida. Așa a arătat în cele mai multe momente întâlnirea dintre Botoșani și FCSB, iar microbistul răsfățat cu fotbal de calitate gustă deliciile conștient că 22 de oameni lucrează pentru el. Ce frumoasă este viața!

Și cum să nu fie, dacă până și harnicul Filip se înscrie pe lista marcatorilor? O, dar ce mesaj puternic transmite renegatul Golofca! Și el cu gol după o acțiune personală rapidă, presărată cu un dribling care a arătat limitele lui Alexandru Stan. Minunat! Spectacol, fair-play, ce să mai vrei?

Poate mai multă concentrare din partea fundașilor centrali botoșăneni, Miron și Burcă. Că nu e deloc simpatic să îi marchezi pe Man și pe Florinel Coman și pe Gnohere de parcă ai fi un polițist care filează un spion.

La fel, ar fi de dorit mai multă atenție și la Karaboue, din greșeala căruia a ieșit al doilea gol al formației lui Dică. E absurd să îți dorești ca Fraisl să nu mai alunece exact în clipa în care Benzar vine spre el în dribling? Și dacă vi se pare că sugerăm ceva, vă înșelați. Că doar n-o să-i spună domnul inginer Iftime portarului austriac „Nicht fusball mit Steaua, freundschaft!”. Suntem oameni serioși, mein herr!

Ciudat totuși acest complex de inferioritate în formă continuată al moldovenilor. Imensa ocazie a lui Jonathan Rodriguez (șut în transversală) contrazice posibila teorie a capului plecat. În lipsa oricărei urme de dovadă, cel mai cuminte este să bagi capul în zăpadă și să analizezi partida din punct de vedere tehnico-tactic, să remarci tranziția pozitivă a băieților lui Dică, disciplina, dorința de autodepășire. Așa intri cu drepturi depline în rândul oamenilor de fotbal. Și nu îți faci dușmani.

Comentarii (101)Adaugă comentariu

Mircea Hortensiu Tomuș (6 comentarii)  •  17 decembrie 2018, 4:00

Felicitări din îndepărtata America(Denver-Colorado). Cu această ocazie vor lua act cum se face CENZURA în România, chiar și la o părere despre fotbalul nostru de Liga 1-a. Stând de vorbă pe această temă, concluziile s-ar putea să vă dezamăgească profund. S-ar putea să apară într-un articol mai amplu.

Mircea Hortensiu Tomuș (6 comentarii)  •  17 decembrie 2018, 4:01

Thank you! Mulțumesc!

Mircea Hortensiu Tomuș (6 comentarii)  •  17 decembrie 2018, 4:02

Thank you! Mulțumesc! Nu, am spus altceva.

Calin (1 comentarii)  •  17 decembrie 2018, 5:02

Bun ....ziarist sunteți dl Geambașu ......bun,bun,.....de Dinamo-Craiova nimic suspect?????pacat ....vom vedea azi după Viiitorul -cfr...,,,

SoooS1ck (2 comentarii)  •  17 decembrie 2018, 6:38

Botosaniul a pierdut acasa cu CFR cu 1-5, cu Viitorul cu 1-2, etapa trecuta a luat-o si de la Iasi cu 1-2, toate au fost asa cum se presupune?! Fotbal de 2 lei, jurnalism de 2 lei!

sava (1 comentarii)  •  17 decembrie 2018, 6:48

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Liviu (9 comentarii)  •  17 decembrie 2018, 7:59

Mai jurnalist de ***,da ce nu ai scris nimic la meciul cu CFR? Cum nu va baga Gigi in seama,cum dam cu blaturile! Cât de prost poți să fi sa scrii așa ceva? Rușine,***!

a dica (129 comentarii)  •  17 decembrie 2018, 8:07

Daca in loc de Botosani - FCSB scria altceva, doua echipe din Spania spre exemplu, cu aceleasi faze, doar vedem la televizor si din astea, numaram reusitele, greselile, adunam si scadeam si asta e, a fost un meci asa si pe dincolo. Fiind un meci din Romania (in care nu joaca numai jucatori romani, totusi) domn'le e ceva... Pai nu spunem ca suntem noi romanii cu coruptia in ADN? Ce ne mai place sa ne dam singuri suturi in cur...Asteptam cu interes ceva dezvaluiri si pe filiera Stucan.

Io (1 comentarii)  •  17 decembrie 2018, 8:11

Asta e Geambasu, pseudo jurnalistul ala care scria ca ne-a fost suspendat terenul degeaba dupa meciul cu Serbia?! Ha ha Cine le da salariu astora, mai frate?!?!

aciduzzo (130 comentarii)  •  17 decembrie 2018, 8:24

A fost asta blat fix cat a fost Dinamo - Craiova. Dacă Dinamo - Craiova a fost blat....atunci si Botoșani-FCSB a fost.

Catalin_cj (14 comentarii)  •  17 decembrie 2018, 8:25

Sechelariu, Ștefan, iftimie... Legenda continua

tindala (151 comentarii)  •  17 decembrie 2018, 9:00

"Poate niste fundasi centrali la Botosani"!Nuu!Preacuviosul pungas a zis chiar el ceva de un fundas central...de la Botosani!A pronuntat si un nume!L-a "apreciat"!Cum se traduce asta?Iar la Botosani "salvatorul fotbalului romanesc"-cum l-a lingusit chiar Iftime-se simte ca pe terenul de antrenament de la Mogosoaia!Si toata lumea e multumit!Si asa si trebuie sa fie!Acum de sarbatori si intotdeauna-"Steaua este numai una"!

Bârgaoanu Dragoş (48 comentarii)  •  17 decembrie 2018, 9:19

Tata Jean e sus/jos şi vede!

Fane (133 comentarii)  •  17 decembrie 2018, 9:33

Important ca s-a "daruit" Craiova pe teren cu schelau-schelau, din toate frunzele prazului. Nu e de mirare doar e stiut nivelul telectual al celor "implicati"in jurul jocului cu basica.

Vlad (3 comentarii)  •  17 decembrie 2018, 9:37

Dupa ce a stat prin puscarii, Becali a invatat sa fie mai subtil !! A gasit in "alunecosul"Iftime un partener de nadejde, iar blaturile se fac acum prin garantarea vanzarii unor jucatori !! Cu alte cuvinte.....imi dai cele 3 puncte, fara mari eforturi, iar eu iti platesc, atat cat imi ceri, pe fundasul Burca si pe italianul Fabbrini. Imediat dupa meci, ciobanul national a si anuntat ca intentioneaza sa-i transfere pe cei doi jucatori !! Golanii pe fata !!

constantin (241 comentarii)  •  17 decembrie 2018, 9:51

@Birlic La început s-a făcut vorbire despre bucovineni, dar textul a fost corectat. O simplă eroare care a dat naştere discuţiilor. Desigur, cei care am comentat părem nişte ***...Asta e! Mai ales eu care găsisem şi nişte sensuri... Încep să-i dau dreptate unui fost coleg de şcoală care, după ora de Limba română, avea întrebări de genul: De unde ştie profesoara ce a vrut să spună poetul? A fost ea acolo? A vorbit cu el? Poate era beat şi scria versuri fără sens, că şi tata când se îmbată vorbeşte aiurea, face pe filosoful. Într-o emisiune tv, Mircea Dinescu a vorbit despre poezia Pe lângă plopii fără soţ, cam aşa: Asta-i poezie? Un fătălău plânge după una care nu-l bagă în seamă. Ce figuri de stil căutam noi?... Aşa şi cu Bucovina, o simplă eroare căreia noi i-am căutat semnificaţii. Uneori viaţa-i mai simplă decât pare.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

anghelescu ionel adrian (14 comentarii)  •  17 decembrie 2018, 9:53

Cristi ti s-a urat cu binele pune mana de scrie un articol de preamarire a stanei si a ciobanului ca altfel te zboara seful *** ionitoaia pentru ca ai suparat ciobanul suprem

Popa Mihai (1 comentarii)  •  17 decembrie 2018, 10:07

Articol de tot râsul. Geambașu de tot plânsul.

mickey13 (6 comentarii)  •  17 decembrie 2018, 10:25

@Mircea Hortensiu Tomuș, Pe langa faptul ca esti partinitor, mai esti si un comentator prost... Primul gol, cred ca esti singurul care a vazut off-side! Al doilea gol, asemenea, esti singurul comentator care a vazut fault in atac... La al treile, ce sa mai vorbesc?! Golul anulat Botosaniului??? Aici fie esti orb, fie esti, cel putin, hater! A fost offside de un metru! De penalty-ul neacordat, nu zici nimic? Greu e sa fii hater, dar mai greu e sa comentezi fara nicio noima, acuzand doar sa te faci "auzit"!

dan b (129 comentarii)  •  17 decembrie 2018, 10:27

Cand echipa de pe locul 10 bate echipa de pe locul 2 e surpriza. Cand echipa de pe locul 2 bate echipa de pe locul 10 e blat. Cine, ce sa mai inteleaga? Ce sa-i mai chinuim pe jucatori sa alerge prin ploaie, zapada si noroaie dupa basica? Facem o comisie de "specialisti", fac ei socotelile, stabilesc scorul "corect" si vin la televizor si ni-l "argumenteaza" faza cu faza. Ce sa mai mergem la stadion sa tremuram la fiecare contra-atac, sa ne ridicam in picioare la fiecare sut periculos sau sa dam cu caciula de pamant cand unul greseste. Si dupa toate astea sa aflam ca reusitele n-au fost din talent, greselile n-au venit din cauza starii terenului, limitele sportivului sau ale arbitrului, ca de fapt a fost BLAT.

reddogsv (17 comentarii)  •  17 decembrie 2018, 11:05

Ce va mai mirati asa? Aceasta practica e bine cunoscuta de mai multi ani si cu cei de la malul Dunarii.....Observati cu ce rautate joaca BT cu celelalte echipe in antiteza cu cele cu Fcsb. Covorul rosu mai lipsea si in rest.....Ospitalitate romaneasca pura de la nea Iftime.....fcsb-ist declarat. Dar lasa ca D-zeu nu doarme si il pedepseste din nou pe ciobanul fariseu....Inca 1 an pe locul 2 cu cele mai scumpe achizitii. Important e ca atentia este distrasa spre alte meciuri.....Noi sa fim sanatosi....

reddogsv (17 comentarii)  •  17 decembrie 2018, 11:07

Iar asta cu Bt in Bucovina e mai credibila decat faptul ca Fcsb e Steaua! Cred ca de fapt a fost o ironie de geambas....

explorer21 (1 comentarii)  •  17 decembrie 2018, 11:11

Dinamo-Craiova blat? Trebuie sa fi nebun.....Astia ne urasc mai mult si decat fcsb....

Bogdan (2 comentarii)  •  17 decembrie 2018, 11:12

unde este comentariul la meciul CFR -MEDIAS ?????

17 Nentori Tirana (677 comentarii)  •  17 decembrie 2018, 11:57

A parut blat caci bucovinenii nu s-au mobilizat asa cum ar vrea altii, cum ar face-o Dinamo, nici taietori de lemne rapidisti n-au avut adversari, ba au mai si gresit prietenii de v-o zece ori grav si inexplicabil. In plus, care Golofca, care atacanti ? - au dat astia niste chifle cum nu vezi nici in liga a treia. Pepsi ne dadea iar trei caci doar Tanase parea sa stie mereu ce sa faca si unde sa stea. Oricum meciul a fost frumos caci multe domnisoare pe frig si ogor, unele doar de vreme frumoasa obisnuite sa joace doar pe persan, cu bucovineni di pin Mozambic. Scuze Barbate dar inaintasii jucau la fel de bine si pe zapada si pe gheata. Cu cit ploua mai tare, cu cit erau mai murdari in mocirla, cu atit mai mult se credeau fotbalisti. Fara suparare, Man si CoMan, doua caprioare, Filip, Stan si Bran pardon RoMan pot juca la fel si in cizme de cauciuc si cu o lopata in mina. Daca ar sta pi patine ar putea juca si hochei cu Dica antrenor. Iar Bizonul, bizon vrei Joiana cu clopotei esti. Nu inteleg, Becali are clopotei pe ochi si vede pentru prima oara fotbal ? Dupa ce l-a batut Do-ri-nel abia venit dupa doi ani de ratacire spirituala, apoi Pepsi si Voluntari, asteapta sa ne bata Dinamo de doua ori si in primavara ?

Tehnicu… (1 comentarii)  •  17 decembrie 2018, 12:04

Respect maxim Cristi...iar pt postacii SC ficisibi-isti SRL-isti din comuna Berceni ooooooooooooooo...si degajeaza balgradean!

Tehnicu… (5 comentarii)  •  17 decembrie 2018, 12:19

Respect maxim Cristi...iar pt postacii SC ficisibi-isti SRL-isti din comuna Berceni ooooooooooooooo...si multa sanatate !

Dan (2 comentarii)  •  17 decembrie 2018, 12:22

Si uite asa clona fc fcsb popesti leordeni a mai bifat inca un meci amical si a luat inca 3 puncte, dupa omenia de etapa trecuta cu viitura. Asa sa tot joci amicale intr-un campionat oricum de 2 bani

lucian m (3 comentarii)  •  17 decembrie 2018, 14:40

in tur a fost 2-2, ala n-a fost blat, bucurati-va in continoare de cfr dudelange cluj

MZM (198 comentarii)  •  17 decembrie 2018, 15:50

Domnule ziarist, te inteleg, sunteti obligati toti cei de la GSP, ca, din cand in cand, si cat mai des, sa-i acuzati pe cei de la Steaua de incorectitudine, de necinste, de blat carevasazica. In acelasi timp aveti, de asemenea, obligatia, sa nu suflati o vorba despre blaturile (adevarate) ale lui Dinamo. Gurile rele spun ca acest comportament este conditia mentinerii dv. pe post, asa este? Orice s-ar spune, la GSP se petrec lucruri ciudate. Iata, in aceasta etapa, doua echipe care se bat la titlu, Steaua si Craiova au intalnit in deplasare pe Botosani, respectiv Dinamo. Si ce sa vezi? Steaua castiga la Botosani cu 3-1 si dumneata sustii ca a fost joc trucat (aduci si argumente, nu-i asa?), iar Craiova pierde lamentabil cu 0-3 (toti jucatorii ei "prinzand" o zi de nota 2!) in fata unei echipe care nu mai invinsese pe nimeni de multisor, si ti se pare normal, nu ridici nici macar dintr-o sprinceana!!?? La fel se comporta si colegii dumitale, in frunte cu nea Ovi! Deci, dupa dumneata, e normal ca la Botosani sa castige CFR cu 5-1, Viitorul cu 2-1, Iasul cu 2-1, dar e imosibi sa acceptam ca Steaua poate scapa de infrangere! E vorba, oare, de ridicol, de naivitate sau de rea credinta?

Observator (211 comentarii)  •  17 decembrie 2018, 15:50

In limba germana, substantivele comune se scriu cu majuscule! Prin urmare, corect ar fi fost "Freundschaft" si "Herr"! O.

Birlic (6 comentarii)  •  17 decembrie 2018, 15:56

@Constantin am înțeles perfect ce se petrece, a fost doar un comentariul aluziv și s-a vrut ironic, tocmai că-i cunosc bine obiceiurile domnului Geambașu. Scuze, nu am vrut să te tulbur :). O zi bună.

tindala (151 comentarii)  •  17 decembrie 2018, 16:00

@dan b Intr-adeva Becali cumpara cinstit niste meciuri!Prea multe meciuri!De la Botosani il cumpara-de fapt il imprumuta pe Golofca-pentru preliminariile cu Sporting,apoi cica nu-i mai place de el si i-l da inapoi lui Iftime!De la Iasi,il ia pe Qaka ,il tine doua saptamani apoi il da inapoi!Pretul de transfer este exact pretul pentru blat!Metoda infailibila!Prima data a facut-o cu Netoiu, care era patron la International Curtea de Arges!A dat o suta de mii de dolari pe unul Mugeanu-sau cam asa ceva-si nu l-a bagat nici macar pe banca de rezerve!Dupa cateva luni i-a dat drumul sa se duca!Suta aia de mii,a fost pretul blatului!Apoi metoda -de a "umbla" la fundasii adversi!Ba cu ofertarea inainte de meci, ba cu "dolaari"-asa cum zicea Ioan Niculae- patronul de la Astra-ca insusi GG i l-a parat pe un fundas al Astrei, ca a trantit meciul pentru zece mii de dolari!Cumparator cinstit,pentru ca comisia de disciplina a frf este infestata cu "oamenii"lui!Sa ne traiasca!

?????? (278 comentarii)  •  17 decembrie 2018, 16:02

Dacă ar fi jucat FCSB cu Dudelange ? (...) ?

theo (6 comentarii)  •  17 decembrie 2018, 17:51

Acest mizerabil de presedinte de club, nu a casticat niciodata cu fcsb. Sunt asa de natangi, cum le ia Becali fotbalistii promitatori si ii distruge. Praf si pulbere s a alaes de Golvka, pras si pulbere de Morutan, Niste ***.. Fotbalul a fost distrus de rachieri si penali... Cred ca 80% dintre presedinti sunt penali cu acte in regula... De ce naiba nu gasim penali care sa se bata sa faca irigatii, agricultura?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

vio (42 comentarii)  •  17 decembrie 2018, 18:40

Domnule Geambasu, scrie, d-le, în limbile pe care le cunosti, ca germana e un pic mai grea...

?????? (278 comentarii)  •  17 decembrie 2018, 22:46

https://www.gsp.ro/fotbal/liga-1/viitorul-cfr-cluj-0-1-conceicao-cere-jucatori-noi-dupa-victoria-cu-cfr-cluj-acolo-avem-probleme-555634.html Ce opinie aveți despre titlul unui astfel de articol , la GSP , ,,contrapus" la ''zicerile" lui antrenorului echipei CFR Cluj?

Comentează