Cristian Geambaşu

Jurnalist box-to-box, de 25 de ani mereu în echipa ideală a presei de sport. Respectat, temut și foarte apreciat. Întotdeauna la obiect, tăios, fără ocolișuri

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Cristian Geambaşu
România nu este o echipă!

Radicevici, Grbici, Mehmedovici. Pe bancă, Kim Rasmussen. Cunoștințe mai vechi, adversare mai noi. În zi bună, Muntenegru poate bate pe oricine. Dovadă victoria cu Norvegia la distanță de 5 goluri. România are nevoie tot de o victorie la măcar 5 […]

...

Taci!

Asistăm de niște ani la o degradare alarmantă a relației jucător-antrenor în tenis. Poate ar fi și mai potrivit să spunem jucătoare-antrenor, fiindcă majoritatea copleșitoare a situațiilor provin din tenisul feminin. Antologica secvență în care Sorana Cîrstea îi cere arbitrei […]

...

Cine este cel mai mare adversar al naționalei României?

Calculele hârtiei indicau naționala masculină de handbal a României favorită în dubla întâlnire cu omoloaga din Kosovo. Incredibil, mai există așa ceva! Naționala Kosovo este una dintre puținele reprezentative în fața căreia România mai poate fi considerată favorită. Ca să […]

...

Dinamo pe modelul Barcelona

Totuși, modelul propus de asociația DDB este inspirat din organizarea unor cluburi ca Barcelona.

Lucrul esențial în acest tip de conducere este absența unui patron, a unui privat care face doar ce îl taie capul. În cazul unor entități ca […]

...

Acești doctori care îl enervează pe Marica

Hai că nici LeBron James nu ar fi zis-o mai bine decât Ciprian Marica! „Ne-am săturat de ăștia scoși în față să bage groaza în populație” este o frază-manifest a zilelor pe care le trăim și numai un om cu […]

...

Nicolae, destupă-ți urechile!

Stanciu se declară surd la critici. Un gest simbolic, care trebuie înțeles. De noi, dar și de autorul lui

Permalink to Nicolae, destupă-ți urechile!
marți, 11 septembrie 2018, 3:10

Să înceeeapă gălăgiiia, să înceeeapă nebunia! Auziți melodia? Simțiți cum vă poartă refrenul pe covorul fermecat al speranței? Ce înseamnă totuși când găina ouă și ea o mărgică după ce a cotcodăcit de-a surda atâta amar de vreme! Imnul șchiop al naționalei României parcă a început și el să zburde acum după acest 2-2 cu Serbia. Zici că am remizat cu campioana mondială. Sau cu vicecampioana. Croația, acea Serbie în oglindă. Inclusiv atunci când se închină.

Cine erau destinatarii
Important este cine îl aude. Pe el, pe imn. De exemplu, Nicolae Stanciu, fost Nicușor, s-ar putea să nu audă. Că tocmai și-a astupat urechile după ce a transformat, cu ceva emoții, un penalty acordat de Vladislav Bezborodov cu o foarte mare acoperire regulamentară. Si mai strigăm că au rușii ceva cu noi.

Stanciu și-a explicat gestul pentru cei care aveau dubii. Gestul este exact pentru ei, pentru cei care au dubii. Îndoieli, nemulțumiri față de felul în care a arătat de cele mai multe ori echipa națională a României. Bravo pentru dăruirea din meciul de acum, de la Belgrad! Bravo acum, rușine în alte dăți. Mult mai numeroase. Aritmetic vorbind, egalul de la Belgrad nu repară decât în parte prostia de la Ploiești. Două puncte pierdute la noi, unul câștigat cu sudoare și un pic de șansă în fața lui Mitrovici Greuceanu și compania. Tot suntem măcar la minus unu într-un clasament al punctelor pe care gândeam că le vom obține din primele două partide ale Ligii Națiunilor.

Voinicul Țucudean și ștrumfii
Luni seară, Cosmin Contra a schimbat echipa și probabil și mesajul transmis jucătorilor. Asta din urmă s-a simțit în special după pauza întâlnirii de la Belgrad. Contra a trimis pe terenul lui Partizan mai mult de jumătate de echipă nouă. Cel mai important este că și-a reparat greșeala de a-l fi titularizat pe Keșeru la Ploiești. Prezența lui Țucudean în primul 11 le-a arătat sârbilor că putem avea și noi un voinic în echipă, nu doar ștrumfi. Reconfortant, de admirat și mai ales surprinzător felul în care Țucudean a putut să devină la 27 de ani fotbalistul care putea fi de la 20. În măsura în care nu vom comite o dată în plus delictul de lesmajestate, poate că aici ar fi potrivite niște mulțumiri lui Hagi. Că el a crezut în relansarea carierei unui fotbalist crezut plafonat. Cu Țucudean chiar i-a ieșit. Bravo Gică, bravo George!

Lecția lui Gabi Balint
Legat de surzenia asumată a lui Stanciu, i-aș recomanda totuși să citească reacția lui Gabi Balint. Asta în măsura în care nu își pune și o eșarfă pe ochi. Cuvintele lui Gabi sunt un exemplu de bun simț, echilibru și critică sinceră. Destupați-vă urechile, tu Nicule, și tu Alex, și ascultați-i pe marii noștri fotbaliști! Nu pe foștii mari fotbaliști, cum le zic unii. Nu există așa ceva. Ascultați-i că vă învață de bine! Și nu se laudă că ei au făcut într-un meci mai multe decât voi în toată cariera de până acum. Că au făcut. Bucurați-vă când dați goluri, și-așa le dați rar, și nu mai plătiți polițe unor dușmani imaginari. O să vedeți atunci că lumea va începe să vă iubească. Așa ca pe Gabi, ca pe Ilie, ca pe Radu. Ca pe Gică.

Comentarii (44)Adaugă comentariu

marius (2 comentarii)  •  11 septembrie 2018, 15:33

un parinte isi critica intotdeauna copilul cind acesta greseste...pentru fotbalistii cind acestia reprezinta tara: nu mai va comportati ca niste copii care stiti totul, rasfatati, si cu ifose. criticile sint un pas inainte. si o dovada ca tara va iubeste si va vrea acolo sus unde erati odata.

Xray (1 comentarii)  •  11 septembrie 2018, 15:40

Geambașule, ești pe pustiu. Nu mai bate câmpii intenționat. Ți-aș spus omul cu subiect și predicat la flash interviu. Gestul nu a fost pentru specialiști (gen Balint, Dumitrescu etc. ci pentru ageamii hateri care i-au inundat Facebook-ul cu dejecții literare despre mama, rude și morți. OK, și tu ești tot un hater, dar un "câine" dresat undercover, cu pretenții deontologice. Tu nu intri cu limbajul în suburban ca "prostimea postace", Tu doar bagi bățul prin gard, sa agiți postaci. :))))

ManX (83 comentarii)  •  11 septembrie 2018, 15:41

Pai ei cam asta nu inteleg. Adica poti sa joci zece meciuri de la mediocru la modest, iar la prima repriză buna (chiar daca a fost a doua) sa te ia in brate poporul ca si cum tu ai fi Alexandru Ioan Cuza.

st.il. (22 comentarii)  •  11 septembrie 2018, 15:46

După toate colecțiile de tatuaje pe mâini, pe gât, pe ceafă...urmează și- n urechi !...Cred că asta a vrut să ne transmită Nică făr' de frică !...

Andrei F (698 comentarii)  •  11 septembrie 2018, 15:49

Daca am avea cu totii o esarfa pe ochi ..si un program de distorsionare al vocilor atunci Becali George ar fi in mare pericol!Becali se confunda ca discurs de multe ori cu fosti mari fotbalisti sau jurnalisti care critica pe oricine cum spune si Stanciu-daca nici Halep nu scapa cand pierde un meci?...Sa fi spus Becali despre echipa Romaniei sau Steaua ca au un joc hepatic-apatic...ca antrenorul a facut o schimbare buna dupa ce in alt meci a lasat jucatori sa doarma pe teren...ca Tucudean este mare datorita lui X si Z dupa ce acelasi jucator a facut parte din echipa invinsa de doua ori de niste amatori... ca 3 jucatori din echipa Romaniei au facut un meci foarte slab ,cu unul dintre ei trecand tot prin mana marelui X care este vazut providential in cazul Tucudean(-:) )...Asta spune clar ca si unii jurnalisti cauta eroi...imaginari.

anonim (7 comentarii)  •  11 septembrie 2018, 15:49

Sincer mi-aș fi dorit să își păstreze gestul asta până marchează golul decisiv în finala campionatului european 2020... Una peste alta și Serbia si Romania au jucat slab. De fapt Serbia a jucat slab, Romania a jucat la ciupeala, cam ce joaca de 20 de ani. Ultimul meci mare făcut de Romania a fost Cel cu Anglia de la Euro 2000 sau poate cel cu Danemarca din 10 septembrie 2003 (Bratuleeeeeeee!.....) În rest ciupeli și bucurii că suntem egali cu Muntenegru etc. Niciunul din jucători nu a zis aseară: am jucat prost, am obținut un punct cu noroc, mai e cale lungă până la turneele finale. Toți s-au bucurat de parcă am ajuns in finala.

Alex (107 comentarii)  •  11 septembrie 2018, 16:07

Buna ziua! Fotbalul romanesc este macinat, la propriu, de orgolii! Multi dintre fotbalistii romani s-au ratat sau se rateaza din cauza faptului ca educatia a lipsit sau lipseste, iar aici ma refer strict la acea educatie din mediul sportiv. Uitati-va, si nu aveti cum sa nu observati de catre cine sunt inconjurati, si vom intelege de ce s-a ajuns aici! Cand generatii intregi singura forma de pedagogie a fost bataia sau umilirea in public, poate vom accepta ca aceasta este consecinta educatiei unor spectatori, antrenori sau chiar ziaristi. Fostul jucator Dinu, de exemplu, este detinatorul adevarului universal. El este genul de personaj care a facut rau fotbalului romanesc. Un gen. Aroganta si ranchiuna sa, afisate, au exemplificat mereu sintagma: Pentru cine? …Tu sti cine sunt eu?….sau ….Eu te-am facut, eu te omor! …..
….sportul si educatia sunt reflexia societatii romanesti, o societate lipsita de repere si motivatie….. O zi faina sa avem!

Jean-Paul (174 comentarii)  •  11 septembrie 2018, 16:10

Pe mine, cel mai mult m-a amuzat comentatorul tv al meciului: pana la primul gol al lui Mitrovic, tot din 2 in 2 minute repeta minutul in care ne aflam si, mai ales, faptul ca scorul era egal, de parca asta era o realizare nemaipomenita. La fel a procedat si dupa ce scorul a ajuns 1-1 sau 2-2. Desi se incuraja singur, parca tot nu-i venea sa creada ca scorul e egal. Apoi, cu un gest involuntar a rasturnat shistarul cu lapte, de parca l-ar fi muscat musca tztetze: Ocazia lui Mitrita la care portarul sarb a respins norocos cu piciorul nu i-a mai iesit din minte, uitand subit toate ocaziile avute de sarbi care nu s-au transformat in gol. Daca vor sti sa managerieze corect acest rezultat, staff-ul si jucatorii, e posibil sa insemne un nou inceput. Mie, chiar mi-a placut pushtiul Dragus, chit ca a fost lasat sa se descurce singur in multe faze, nevenindu-i nimeni sa-l ajute, adica sa intre in combinatii de joc. P.S. D-le Geambasu, clou-ul presei sportive de azi il consider interviul "procurorului" dat la Telekom. Cica, majestatea sa Cornel Dinu chiar s-a bucurat nespus ca marele sau rival, "rr... Lucescu", cu toate epitetele cu care l-a gratulat de-a lungul vremii, a obtinut o victorie spectaculosa in Suedia. Eu, care il cunosc destul de bine pe herr cornelus, sunt convins ca l-a durut enorm sa spuna acele vorbe si acum. Peste ani , Dinu va considera ca el l-a sfatuit pe Mircea Lucescu sa aleaga formula de joc si strategia, nicidecum ca Lucescu a gasit singur cheia de a iesi cu bine dintr-o situatie foarte grea..... Iar toate spusele lui de acum nu-l absolva de mizeriile cu care l-a tratat din invidie si orgoliu nemasurat, pe fostul sau coleg de echipa....

adi_stelistul (454 comentarii)  •  11 septembrie 2018, 16:22

Era un baiat destul de timid Stanciu cand a plecat de la Vaslui. Acum e vedeta, asta e. Il supara criticile, ne anunta ca oricum nu le aude (stim asta, se vede din cat de egali cu ei insisi sunt baietii astia). Sa-i fie de bine.

vio (42 comentarii)  •  11 septembrie 2018, 16:27

Va mai amintiti ce a facut Maxim, rezerva de la Stuttgart pe când aceasta ea în 2.Liga, atunci când, dupa 90 de minute de nota zero contra Armeniei, a înscris un gol chinuit si norocos(de fapt s-a lovit mingea în el si a intrat în poarta)?? S-a dus spre tribuna si a înjurat de "***" un spectator!! De ce oare am senzatia de "deja-vu" vazându-l pe Stanciu cu degetele în urechi??

haideusicfr (141 comentarii)  •  11 septembrie 2018, 16:41

Contra a insistat ca Tucudean sa vina la CFR.Si-a dat seama ca nu are nici o sansa sa ajunga la Nationala ramanand la Viitorul sau plecand la "distrugatorul" FCSB. In ce priveste esecurile CFR-ului cu Tucudean in echipa ,tot mijlocul echipei (unde se castiga sau pierde un meci era in tribuna.Culio,Deac ,Hoban Djokovici erau pe tusa. Au jucat tinerii ce s-au facut de mandra minune. Cine sa-i fi pasat lui Tucudean ? Ionita ?

nica fără frica (138 comentarii)  •  11 septembrie 2018, 16:42

"și nu mai plătiți polițe"??? Păi tu în fiecare articol plătești numai polițe geambasule!!!! La tine totul e numai negativism și venin!

Marius (42 comentarii)  •  11 septembrie 2018, 17:00

Nu inteleg tot tam tamul asta, suntem slabi acuma e o certitudine, nu suntem penibili, nici super slabi ci doar slabi pur si simplu. Si nu suntem slabi tehnic: alaturi de Serbia echipa Romaniei mi se pare clar peste celelalte tari din divizia C din punct de vedere tehnic. Suntem slab tactic si ca grup, ceea ce refuzam sa intelegem, dintr-un motiv sau altul. Jucatorii nostri nu cunosc automatisme simple care sa se preteze la tacticile care sunt folosite. Si in consecinta nu reusesc niciodata sa accelereze jocul, sau sa il duca intr-o alta directie. Sunt previzibili si lenti pt ca nu stapanesc nimic tactic si, neavand deprinderi formate, plimba mingea un pic fara sa stie ce vor sa faca. Suntem slabi ca grup pt ca suporterii sunt prea exigenti si pt ca fotbalistii sunt convinsi dinainte ca orice ar face nu o sa fie suficient. Creeaza o stare de letargie impotriva careia iti trebuie un mental foarte bun ca sa lupti. Uite ca suntem in stare sa gasim hibe si intr-un egal cu o echipa net superioara. Da, in prima repriza am aratat impotriva Serbiei cam cum arata Luxemburgul in fata noastra acum vreo 10 ani. Mare branza! Au reusit sa stranga liniile si sa-si revina bravo lor! Suntem mai slabi decat Serbia, este un adevar. Asa ca sa nu ne mai ascundem dupa deget si sa ne bucuram pt un joc mare (la nivelul asta). Eu sunt bucuros, sper sa fie cat mai multa lume, si sa o luam pas cu pas sa incercam sa ajungem mai departe.

joviall (4 comentarii)  •  11 septembrie 2018, 17:13

V-ati revenit, domnule Geambasu. Sunt convins ca articolul dumneavostra va aduce doar lucruri bune. P.S. Varsta mi-a permis sa citesc si articolele despre Hagi, Balint, Popescu... Cand jucau fotbal! Aveti dreptate, fotbalisti sunt si acum. Nu pot spune ca au fost preponderent articole care-i descriau ca mari fotbalisti. Cred ca le-au scris cei de la care ati invatat meserie.

Urod (270 comentarii)  •  11 septembrie 2018, 17:19

Daca gedtul lui Stanciu se referă la cei ce stau prin televiziuni si doar critică in neștire, pe Halep, Neagu... Etc... Atunci are perfecta dreptate... De exemplu, Panduru a fost critic cu un debutant de 19 ani, Drăguș... De ce..?... Ii dam la cap de la prima apariție?!!!... Tinerii nu au nevoie de laude exagerate cum nu au nevoie nici de critici la debut... Trebuie un pic de echilibru din partea celor care stau prin studiouri si nu fac nimic... La varsta lui Panduru ar putea face ceva mai productiv...

Leopardu (43 comentarii)  •  11 septembrie 2018, 17:53

geambasule, nu te-ai saturat sa tot stergi comentarii in care nu esti jignit decat in fantezia ta de martir si victima. Mai degraba esti demascat... asa cum a facut si @Xray mai sus. Poarta-ti umilinta barbateste, mai... ce nayba... :)

Geo (28 comentarii)  •  11 septembrie 2018, 18:02

Ma da ce v-ati intepat! Ca niste domnite ce se dau virgine. Bine a facut. Sper sa nu isi ceara scuze si daca o sa fie intrebat sa nu o dea la intors si sa Va reaminteasca cine sunteti “FISH COVER ENTERPRISE ILFOV SRL”. Dupa ce i-ati facut in tot felul, i-ati criticat in lung si-n lat pe toti, nu ati aratat pic de incredere ca sa nu mai zic de incurajare) pt meciul cu Serbia va mirati de ce a facut asa?? Pai eu ma mir cum de mai vin la nationala baietii. Eu in locul lor stateam la club bine mersi si ma uitam la tv cum joaca romania cu jucatori din liga mamaliga de pe la Sepsi sf gheorghe si voluntari. Spuneti altul mai bun ca el. Fara sa aud de jucatori din liga 1 ca una e sa treci de Patache de la Botosani si una e sa-l faci pe Kolarov de la Roma. Cat despre meci…prea multa vorba. De fapt astea sunt niste amicale cu un mic strop de miza, tratate ca atare de Sarbi si mai putin de noi. Daca ambalau motoarele sarbii ne asfaltau. Ne faceau sa jucam sarba cu un 4-0. Ei nu au nevoie de publicitate sa fie vazuti poate poate prind un transfer mai bunicel. Eu au echipa. Au fotbalisti care in 5 zile au meciuri in campionat (Serie A, Premier L. etc) si nu-si rupeau ei picioarele sa ne bata si sa riste forma la club. In schimb ai nostrii saracii ( ca nu e vina lor) au tras ca nebunii, mai ales din cauza presiunii facute de presa si asa zisii "suporteri". Asa ca incetati cu mediatizarea si mai degraba faceti articole constructive care sa aduca tinerii si copii mai aproape de fenomen. Presa va numiti voi?? Faceti de ras istoria ziarului. Vai de voi. Can can de doi lei

vio (42 comentarii)  •  11 septembrie 2018, 18:13

Revin cu mesajul pe care vad ca l-ati ignorat: va mai amintiti cum a reactionat "marele" Maxim atunci când - dupa un meci de "zero" cu Armenia - a înscris în ultimul minut un gol chinuit si norocos ? S-a dus "atza" spre tribuna si a înjurat de "m..tii m...-sii" un spectator!! Deja vu, D-le Geambasu??

mg (232 comentarii)  •  11 septembrie 2018, 18:39

..pe vremea când era Nicuşor şi juca (netatuat) la Vaslui, părea o speranţă pentru fotbalul românesc şi un băiat cuminte. A-nceput să fie lăudat deşi mai degrabă încurca combinaţiile unor Wesley, Adailton şi Sânmărtean. N-a durat mult şi a fost proclamat "noul Hagi", decarul mult aşteptat. N-a fost aşa. Primii şi-au dat seama cei de la Anderlecht. Dar au plătit pentru asta, ca la poker. Dai cu sec dacă vrei să vezi cărţile. Apoi s-a fript Daum, căruia i-a fost aruncat în braţe încă de la aeroport, ca un măr otrăvit. Şi a plătit şi el. Nicuşor a devenit un Nicolae care mai degrabă a dezamăgit. Penalty-ul transformat la Belgrad n-a fost chiar atât de convingător şi poate-ar fi bine, pentru el şi pentru echipă, ca pe viitor să-i lase pe alţii mai talentaţi. Iar noi îl aşteptăm în continuare pe Mesia. Nicolae, ne auzi ?

17 Nentori Tirana (677 comentarii)  •  11 septembrie 2018, 18:50

Foarte, foarte bine intentionat. Dar daca Stanciu e multumit cu evolutia lui si a Nationalei noastre – care ar trebui sa-i mai spuna cineva ca nu este a lui ! - atunci stim de ce-a ajuns un „rebut“- a spus altul nu eu - in Belgia: se multumeste cu prea putin ! Tata, de serviciile tale n-a mai fost nevoie intr-un campionat de doi lei ! Continua asa si la Praga si o sa ajungi la camile ! Eu v-am laudat pina in pinzele albe desi recunosc ca am momente in care nu pot fi patriot, a se intelege ca nu pot fi de acord cu toti banditii si cazutii in cap care sint la inaintare in tara mea, mie mi-e egal daca ati ramas copii de tita, dar daca ii acuzi de lipsa de patriotism pe Mister Dinu, Ilie Dumitrescu si chiar Gabi Balint care au criticat evolutia modesta de la Ploiesti inseamna ca esti dus cu pluta !!! -------------------- Inca odata, tu ai miscat, ai si fost laudat, dar altii … Tata, nici tu n-ai rupt gura tirgului. Ai fost bunicel dar modest, la evolutia prestata sint alte camile cu al caror nume macar poti spala bani ! Te iertam, poti fi linistit, noi stim ca nu poate avea nimeni totul. Pai Mister Dinu, trebe sa-l iertam pa baiat, ca daca avea bostanu ca glezna ajungea profesor-doctor, ce procuror tata Mister ! Omul poate mai mult, trebe sa-l ajuam sa priceapa ! -------------------- A fost si emotia la Stanciu, la fel cum ai acuzat tu americanii desi stiai ca cei din Arena americana nu sint reprezentativi. La fel cum Hagi a vorbit despre cum a crescut el bine in comunism, doar enervat caci unul dintre voi l-a acuzat ca ar avea comunisti si psd-isti in conducere, la fel ca Becali care din mar-inimie o apara pe Firea - care e saraca cam comunista dar poetele mele au voie. Pai daca Becali ar fi comunist s-ar rasuci ai lui in mormint. Iar daca Geambasu si Hagi ar fi comunisti am putea sa ne spunzuram cu totii. Eu sper ca si gestul lui Stanciu a fost emotional si nu trebuie luat in serios, sper ca el intelege ca poate da mai mult, caci altfel nu si-ar mai pierde nimeni vremea cu el.

zorrozabal (151 comentarii)  •  11 septembrie 2018, 19:01

Trebuie sa recunosc ca sunt "greu de cap"!Nu intelegeam de ce pana si Contra joaca tot cu fcsb-isti-sau "fosti"!Si d-abia aseara mi-a picat fisa cand am vazut "frumusete"de penalty,cum numai fcsb primeste in fiecare meci!Ca sa cazi atat de "artistic" si sa scoti penalty din asa ceva asta presupune o practica indelungata!Ca Stanciu se manifesta-dupa transformarea unui penalty-mai ceva ca Cristiano dupa supergolul din poarta lui Juventus,mai treaca mearga,dar comentatorii de la PRO TV,pana la urma m-au facut sa inchid sonorul!De cate ori ajungea mingea la Stanciu-sau numai in apropierea lui Stanciu- repetau ca in transa"Stanciu,gol si pasa de gol"!Adica batuse un penalty si...un corner!

zorrozabal (151 comentarii)  •  11 septembrie 2018, 19:05

Si inca ceva!Cum sa joace Tucudean la nationala la 20 de ani?Domnu Geambasu ,de unde veniti?Pai nu stii cine au fost selectionerii?Si cine este jupanul?

jos_cenzura (96 comentarii)  •  11 septembrie 2018, 19:58

Marius, nu sunt de acord cu tine. Mie mi se par foarte slab din punct de vedere tehnic, nu tactic. Cred ca stiu foarte multe despre diversele sisteme (4-2-3-1, 4-3-3, etc) si despre marcaj (om la om, zona, etc), se si vede cat de concentrati si incruntati sunt cand joaca, ca la examen. Insa sunt foarte slabi tehnic, sare mingea din ei, nu pot cadra un sut, nu pot da o pasa precisa, nu mai vorbesc de dribbling sau preluari. Toata tactica din lume, si toate orele petrecute la sala de forta nu pot imbunatati jocul cand nu se prea pricep cu mingea. Si nu e vina lor, saracii de ei chiar incearca - vedeti cati km alearga pe meci!

constantin (241 comentarii)  •  11 septembrie 2018, 20:24

Inexplicabil gestul lui Stanciu. Pentru ce? Are impresia că meciul ăsta a adus primăvara în fotbalul românesc? Are impresia că generaţia lui a demonstrat ceva până acum? Un egal cu o Serbie prea puţin interesată de această competiţie, aşa a părut, trebuie să impună respect? Cui? Celor care au descoperit frumuseţea acestui sport, privindu-i pe Ilie, Radu, Gabi sau Gică? În palmaresul generaţiei voastre, acest rezultat este doar o virgulă. O virgulă după care este greu să intuim ce urmează. Renaşterea sau dezastrul? Asta-i întrebarea! Vom vedea... Despre echipă, ce să spun? Apărarea este praf! Mai mult încurcă... Trebuie schimbat aproape tot. Ce soluţii are Contra? Mijlocul şi atacul sunt promiţătoare, dar fără Maxim şi Keşeru. Scuzaţi-mă, sunt două petarde. Cu Drăguş nu m-am lămurit, mai vedem. Mitriţă, Stanciu şi Cheşeru da... Ţugudean poate fi noul Balint, mai la bătrâneţe... Iar Rotariu ar putea fi un al doilea vârf letal. Nu că m-aş pricepe eu prea mult la fotbal, în sensul că nu este profesia mea, dar Rotariu nu a fost o extremă veritabilă nici la Dinamo. El este un mijlocaş în minus şi un atacant în plus... Cu un Ţucudean înfipt în careul advers şi cu un dribler ca Rotariu, am face ravagii în apărarea adversă. Părerea mea. Răzvan Marin a cam dezamăgit la Belgrad, dar rămâne un tricolor indispensabil echipei. Am mare încredere şi admiraţie pentru acest jucător. Dar cum spuneam, acest meci este doar o virgulă în cariera voastră. Sunt sigur că aţi înţeles, ce naiba?, doar sunteţi băieţi mari, cu bac-ul luat şi Mercedes la scară... A scris unul cu licenţă şi Skoda Fabia de 12 ani...A, să nu uit...Jos labele de pe urechi şi nu vă mai plângeţi, râd gagigile de voi. Iar dacă tot sunteţi plătiţi regeşte, ar fi păcat să ajungeţi bufoni. Viaţa în lume este grea şi nu-mi pare rău că nu simţiţi asta, dar sunt mâhnit că nu apreciaţi. Un cercetător de la Măgurele este mai prost plătit decât voi şi nici imul nu il cântă cineva.

constantin (241 comentarii)  •  11 septembrie 2018, 20:44

erată. nu mai văd textul, dar cred am făcut o greşelă: i-l cântă, nu il cântă.

Andrei F (698 comentarii)  •  11 septembrie 2018, 21:26

@ zorozabal Gresesc eu sau nu cand iti amintesc ...Tucudean a jucat la Steaua! Atunci ti se pare ca esti logic??

Gheorghe Serban (3 comentarii)  •  11 septembrie 2018, 21:40

Eu am inteles ca Nicolae Stanciu nu a atacat pe nimeni pentru critici. Mesajul sau era ctre cei care varsa tone de dejectii pe Net la adresa oricui, mai ales unora care primesc ceva atentie din partea marelui public. In acest sens a se vedea cazul Simonei Halep. Cum mai stiu ca Cristian Geambasu abia asteapta sa-i "frece ridichea" Simonei (si cand nu este cazul), inteleg de ce a scris acest articol!

IMGB (22 comentarii)  •  12 septembrie 2018, 2:07

Era un cintaret pe vremuri ...Petre (cred) Geambasu, la fel de netalentat ca si Cristian al nostru.... pardon, al vostru .....

motanul incaltat (455 comentarii)  •  12 septembrie 2018, 2:32

Macar ai observat ca suntem iar in Cartile de....Colorat. Locul 3 si eu cred ca acolo vom ramine.... Daca s-ar face presa sportiva adevarata la interviurile dupa meci le trebuia aratat clasamentul. Suntem pe locul 3 intr-o grupa slaba.Ma gindesc uneori de ce nu se copiaza Franta ca tot a iesit---fara ca eu sa vreau-campioana mondiala. Pina in faza iesirii din grupe...jucatorii nu primeau absolut nimic ,urmand ca progresiv, odata cu ridicarea cupei mondiale sa ajunga la 500.000 de euro de fiecare. Daca s-ar proceda asa si la FRF ar mai veni cineva la lot???? This is the questions....

zorrozabal (151 comentarii)  •  12 septembrie 2018, 8:32

@constantin Pana la urma cum e? Mai intai "fara Maxim si Keseru"iar o fraza mai jos "Mitrita,Stanciu si Keseru,da"!Iar la Razvan Marin:"A cam dezamagit la Belgrad",dar "am mare incredere si admiratie in acest jucator"!Bine,bine,dar ce ne facem cu jucatori din astia care pe teren...cam dezamagesc?Exact unde e nevoie de ei!Daca vreti sa auziti si parerea altora,Stanciu a fost luat de "tata Puiu" la nationala-direct la europene- asurzit de galagia orchestrata de de presa lui Becali-care tocmai se pregatea sa-l vanda-impreuna cu Chipciu-rezerva la fcsb-din acelasi motiv!Bine,bine si-au realizat scopurilr-mercantile-dar noi ce vina avem sa-i suportam in continuare?Cat despre Keseru...si un orb ar vedea ca el e din alt film!

tindalescu (151 comentarii)  •  12 septembrie 2018, 8:34

@Andrei f. Cand si mai ales,cat a jucat la "Steaua"lui Becali?

P.M. (3 comentarii)  •  12 septembrie 2018, 10:29

Au scăzut șansele pentru locul 3

constantin (241 comentarii)  •  12 septembrie 2018, 10:31

@zorrozabal Ai dreptate, am scris de doua ori Keseru. Cel remarcat era Chipciu. Razvan Marin poate avea si el zile mai proaste, dar este un jucator bun, zic eu. Cand dezamageste , parerea mea este ca ar trebui certat. Asa este, si un orb ar vedea ca este din alt film Keseru, dar nu vede cine trebuie.

Guru (4 comentarii)  •  12 septembrie 2018, 10:56

Nu ai dreptate. Nici Gabi Balint nu are dreptate aici. Nici nu am citit tot, doar printre linii. Pe scurt, Stanciu are mare dreptate si denota curaj si coloana vertebrala pentru ce a facut. + O doza mult prea mare de bun simt, spun prea mare pentru ca a sters postarea lui de pe facebook. Trebuia sa o lase. Un articol mai pertinent aici: https://www.gsp.ro/fotbal/nationala/opinie-gsp-stanciu-are-dreptate-ce-trebuie-sa-inteleaga-haterii-din-gesturile-fotbalistului-548013.html

victor L (285 comentarii)  •  12 septembrie 2018, 13:14

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Andrei F (698 comentarii)  •  12 septembrie 2018, 13:57

@tindalescu (66 comentarii) • 12 septembrie 2018, 8:34 Sigur s-a intamplat in Era noastra...

alt sorin (65 comentarii)  •  12 septembrie 2018, 14:10

Intr-o societate divizata de ce fotbalul(sportul in general ) s-ar inscrie pe alta orbita ? Drept urmare spectatorii (de toate categoriile - comentatori tv , fosti fotbalisti, platitori de bilete pe stadion ,telespectatori) nu sunt dispusi sa iubesca neconditionat echipa nationala (asa cum fac alte natii mai civilizate putin) . Ba mai mult isi fac singuri rau raportand la prestatiile generatiei de aur prestatiile tuturor generatiilor urmatoare si la acest mod isi alimenteaza frustrarile . Pe de alta parte sportivii isi seteaza niste asteptari mai degraba pecuniare de la carierele lor in schimb au asteptari inalte in privinta modului in care sunt perceputi de spectatori. Pornind de la aceste pozitii antagonice sportivii isi cautioneaza nerealizarile folosind tot felul de stereotipuri de genul: am dat totul , nu a fost ziua noastra , trebuie sa privim inainte , etc iar spectatorii ii taxeaza abrupt pentru orice ii nemultumeste. Fara o generatie exceptionala care sa stearga , prin joc si realizari , distanta dintre cele doua parti acestea se vor afla in continuare pe niste pozitii ireconciliabile.@Andrei F (418 comentarii) • 11 septembrie 2018, 15:49 - Asa ca de la alaudac la admrator sincer al ciobanului - Tucudean a avut nevoie de magia marelui X dupa ce a trecut prin curtea ciobanului iar jucatorii veniti de la acelasi mare X in curtea ciobanului par sa fi uitat fotbalul intre timp. Chiar nu este vizibil?

victor L (285 comentarii)  •  12 septembrie 2018, 16:02

In comentariul cenzurat nu era deloc un " limbaj vulgar sau jignitor ", ci o opinie depre rautatea ziaristului. Eu, cititorul, chiar ma simt jignit de scrisul jurnalistului. El, care crede ca poate jigni orice sportiv :P

Andrei F (698 comentarii)  •  12 septembrie 2018, 17:36

@alt sorin (39 comentarii) • 12 septembrie 2018, 14:10Nu ai prins logica mea...Daca Tucudean a fost facut mare de Hagi atunci de ce cam aceasi jurnalisti il critica pe Manea care si el a trecut tot prin mainile lui Hagi?Hagi este acelasi om care era criticat cand paria pe Hagi Jr. si majoritatea presei radea de el...Astazi cam aceasi jurnalisti il fac mare si pe Hagi Jr. ... Pana sa ma critici pe mine ce ar fi sa privesti lucrurile mai in asamblu?------Aia cu admirator sincer al ciobanului va descalifica...Becali era cioban si cand reusea victorii importante...

acciduzzu (15 comentarii)  •  12 septembrie 2018, 23:08

Ba foarte bine bine a facut, slap la hateri! De cate ori are ocazia. Inclusiv la lupu moralist Balint. Slap!

Jan (2 comentarii)  •  13 septembrie 2018, 16:03

Jos palaria pentru acest articol!

di livio (158 comentarii)  •  13 septembrie 2018, 21:44

pina la urma ti-a spus mami unde-i nen-tu Patrick?

Comentează