Cristian Geambaşu

Jurnalist box-to-box, de 25 de ani mereu în echipa ideală a presei de sport. Respectat, temut și foarte apreciat. Întotdeauna la obiect, tăios, fără ocolișuri

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Cristian Geambaşu
România nu este o echipă!

Radicevici, Grbici, Mehmedovici. Pe bancă, Kim Rasmussen. Cunoștințe mai vechi, adversare mai noi. În zi bună, Muntenegru poate bate pe oricine. Dovadă victoria cu Norvegia la distanță de 5 goluri. România are nevoie tot de o victorie la măcar 5 […]

...

Taci!

Asistăm de niște ani la o degradare alarmantă a relației jucător-antrenor în tenis. Poate ar fi și mai potrivit să spunem jucătoare-antrenor, fiindcă majoritatea copleșitoare a situațiilor provin din tenisul feminin. Antologica secvență în care Sorana Cîrstea îi cere arbitrei […]

...

Cine este cel mai mare adversar al naționalei României?

Calculele hârtiei indicau naționala masculină de handbal a României favorită în dubla întâlnire cu omoloaga din Kosovo. Incredibil, mai există așa ceva! Naționala Kosovo este una dintre puținele reprezentative în fața căreia România mai poate fi considerată favorită. Ca să […]

...

Dinamo pe modelul Barcelona

Totuși, modelul propus de asociația DDB este inspirat din organizarea unor cluburi ca Barcelona.

Lucrul esențial în acest tip de conducere este absența unui patron, a unui privat care face doar ce îl taie capul. În cazul unor entități ca […]

...

Acești doctori care îl enervează pe Marica

Hai că nici LeBron James nu ar fi zis-o mai bine decât Ciprian Marica! „Ne-am săturat de ăștia scoși în față să bage groaza în populație” este o frază-manifest a zilelor pe care le trăim și numai un om cu […]

...

Liga fotbalului de altădată

Poate că lumea s-a săturat să fie supravegheată, îndrumată şi îndopată cu aşa-zise produse premium. Poate că un Steaua-Rapid de Liga a 4-a este mai curat decât un FCSB-CSU

Permalink to Liga fotbalului de altădată
miercuri, 11 aprilie 2018, 9:10

Mai mulţi oameni din fotbal cuvântează împotriva derbyului Ligii a 4-a dintre CSA Steaua şi Academia Rapid. Principalul cap de acuzare este lipsa de valoare a celor două echipe înfiinţate pe vestigiile unor nume celebre. Asta e bună! Spectacolul excepţional al Ligii 1 ar putea fi bruiat de un derby al nostalgicilor stelişti şi rapidişti!

Modelul Rangers, alegerea lui Goe

Se întâmpla la finalul sezonului 2011-2012. Atunci când Glasgow Rangers intra în faliment şi era retrogradată în Third Division (liga a 4-a scoţiană) din cauza imenselor datorii. Dacă vă mai amintiţi, la vremea aceea Dorin Goian se afla încă sub contract cu multipla campioană a Scoţiei şi i s-a propus să continue pe Ibrox. Ca dovadă a ataşamentului său faţă de un club care îl respecta şi ai cărui suporteri îl îndrăgiseră.

Desigur, lui Goe i se propunea un angajament în condiţii financiare mult inferioare. Bineînţeles, internaţionalul român a refuzat. Evident, el a invocat sfânta datorie faţă de viitorul familiei, aşa că s-a extras de urgenţă din peisaj. Mai întâi a obţinut un împrumut la Spezia, apoi a semnat cu Asteras din Grecia. Alţii, mai scoţieni la propriu şi mai puţin la figurat, au ales să rămână. 4 ani de exil în ligile inferioare. O luptă pentru învierea din morţii fotbalului.

Laolaltă cu ţăranii din Highlands

Aşadar, vă veţi întreba nedumeriţi. Ce a pierdut Goe? Nişte meciuri câmpeneşti cu ţăranii din Highlands? Oase trosnite şi capete sparte? Poate şi asta. Dar a mai pierdut şi o poveste frumoasă, cu 40.000-50.000 de suporteri în tribunele lui Ibrox Stadium la fiecare meci. O istorie de iubire pe care fotbalul o oferă atunci când, eliberat măcar temporar de tirania banului, îşi regăseşte o parte din inocenţa originară.

Asta ar trebui să înţeleagă domnul Dragomir, fost preşedinte al LPF. El şi cei asemenea lui care se întreabă ce i-ar putea împinge pe nişte oameni întregi la cap să dea năvală la un meci CSA Steaua-Academia Rapid.

„Ce să vezi la Liga a 4-a? E doar un foc de paie acest meci. Lumea vine ca să vadă valori fotbalistice, nu fosile. Dumnezeule, ce să vezi la Liga a 4-a? Fotbalişti care aleargă cu încetinitorul?”

Pentru esteţi

Dacă nu am fi văzut meciul FCSB-CSU Craiova 2-0, luni seară, pe Stadionul Naţional, la fel ca şi celelalte derbyuri nesărate ale play-off-ului Ligii 1, poate am rezona cu întrebările domnului Mitică Dragomir şi ale altor esteţi locali. Un gol înscris ca prelungire a unei lovituri libere şi un altul din penalty, de partea roş-albaştrilor, contra două jumătăţi de ocazie în contul oltenilor. Disciplină tactică, marcaj necruţător şi pressing sufocant ale fecesebiştilor, plus ceva încercări de posesie prelungită finalizate invariabil cu pase greşite ale oltenilor. Aşa arată spectacolul stelar al primei scene? Nu, mulţumim!

Dor de lucrurile simple

Nu despre istoric, mărci, blazon şi titulaturi este vorba în viitorul meci CSA Steaua-Academia Rapid. Este vorba despre dorinţa unei anumite categorii a publicului de a mai scăpa de Becali, de Niculae, de Rotaru, de Negoiţă, Iftime. Este dorul după fotbalul simplu, este sentimentul identificării cu echipa favorită. Nu ritmul drăcesc al profesioniştilor caută oamenii aceia atunci când se duc la partide de fotbal din Liga a 4-a, ci ataşamentul necondiţionat al unor veterani („fosilele” lui nea Mitică) precum Daniel Pancu ori Daniel Niculae. Ori visul lui Răzvan Prodan de a călca pe urmele tatălui.

Există viaţă şi dincolo de Messi sau de Ronaldo

Utopie? Foarte posibil. Nostalgie? Desigur. Prea tare zeificat şi prea intens mediatizat, fotbalul de peste tot s-a umflat şi s-a umflat până când a ajuns un organism obez. Unul a cărui inimă s-a năclăit în grăsimea sumelor exorbitante. Dar lumea s-a săturat de fotbal fast-food. Lumea vrea aer curat, nu aer condiţionat. V-aţi gândit vreodată că frumuseţea fotbalui nu este doar aceea pe care ne-o propun extratereştrii ca Messi sau ca Ronaldo? Şi că la un moment dat oamenii sătui de perfecţiune doresc să vadă şi să susţină nişte semeni de-ai lor imperfecţi, mai lenţi, supuşi greşelii? Ce este atât de greu de înţeles?

Comentarii (95)Adaugă comentariu

Mihail Negulescu (8 comentarii)  •  11 aprilie 2018, 12:59

Domnule Cristian Geambașu vă rog să nu vă supărați, pentru faptul că vă rog să intermediați comunicarea între mine și GSP.RO (cu care am divergențe de opinii mai vechi). Pe mine ca și pe alți steliști ruginiți de vremuri, mă nemulțumește în principal politica siteului GSP.RO de boicotare evidentă a echipei continuatoare a Stelei ADEVĂRATE. Acest site abundă în tot felul de făcături denigratoare la adresa FCSB, știri abundente despre o făcătură de echipă (CSA Steaua Buc.), iar ieri, după o victorie importantă în economia campionatului, nici măcar o cronică rezonabilă (cu calificative și aprecieri). După ultimul sondaj de opinie realizat în ac. pagini, cam 75% dintre respondenți cred că FCSB este adevărata continuatoare a Stelei. Atunci de ce atâta circ cu supraexpunerea noii echipe a MApN? Considerați corectă această atitudine de umilire a celor mai mulți suporteri ai unei echipe de fotbal. Noi cu ce suntem vinovați pentru perioada proastă prin care trec alte cluburi de tradiție (ca de ex. Rapid, U Craiova sau echipele din Giurgiu). Vă urez toate cele bune!

Robert (2 comentarii)  •  11 aprilie 2018, 13:00

Ca suporter stelist, eu m-am săturat de scandalurile din Liga 1 provocate de Becali și de restul patronilor. Eu vreau doar să mă uit la fotbal. Oare cer așa de mult? Nu, nu sunt nostalgic comunist (sunt prea tânăr oricum), eu cred cu tărie în puterea pieței private, dar ce se întâmplă la FCSB nu e capitalism, ci bișniță. În loc să facă bani din vânzări de bilete, sponzorizări, și vânzări de produse , el ca un bișnițar își produce toți banii din vânzări de jucători. Iar când noi, suporterii steliști, criticam politica clubului, el ne spunea că Steaua (FCSB acum) e jucăria lui și face ce vrea cu ea, și dacă nu ne convine să ne ducem la altă echipă. Uite că ne-am dus la altă echipă :) . La Steaua, suporterii sunt implicați (prin AS47 și Peluza Sud) și sunt respectați (exemplu: Steaua-Rapid se joacă pe Național Arena). Dacă vom avea în doi ani și un investitor implicat (un businessman, nu un bișnițman) ar fi perfect.

Vioteatza (19 comentarii)  •  11 aprilie 2018, 13:02

Steaua-Rapid ,va ramane intotdeauna Steaua-Rapid!!! Doua echipe foarte iubite, echipe de legenda, echipe aflate in sufletul a milioane de suporteri romani, echipe care au scris istorie, echipele noastre. FBSC , CSU, FC KKX..., sunt echipele unor samsari, care nu reprezinta decat interesele particulare unor pesoane sau familii... Este o diferenta enorma, ca intre a face dragoste cu iubita ta sau cu o papusa gonflabila.

Alex kez (1 comentarii)  •  11 aprilie 2018, 13:02

Cred ca este ce-l m-ai extraordinar si pur articol care cineva l-a putut scrie din ultimii 20 de ani , cu suflet , onestitate si adevăr al fotbalului si sportului de chibrituri al României mincinoase fără identitate si nimeni nu comentează acest articol nici un "suporter " . Cum de fel nimeni nu vorbește despre oameni de la FC România din liga 7- a din Anglia ce pot face oamenii aceia din nimic. Cu stimă si respect vă mulțumesc si nu , nu sunt bătrân am doar 31 de ani :-)

nae zaharescu (5 comentarii)  •  11 aprilie 2018, 13:03

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Pavel (1 comentarii)  •  11 aprilie 2018, 13:09

Cum sa inteleaga cu mintea lui de militian?

itu52 (288 comentarii)  •  11 aprilie 2018, 13:12

Oferta primăverii la fotbal eclipsează campionatul mondial din Rusia. Cu reclamă pe toate canalele românesti de televiziune, marele derby ține morțiș să ajungă în Cartea Recordurilor. Vom demonstra Europei că avem fotbal, dacă în liga a_IV _a dispunem de așa forțe, vă puteți închipui ce e în liga I_ea! Spectacol frumos, dar nu fotbal de calitate, poate ieși și pe maidan, dacă echipele angajate sunt de forțe egale. Unde mai pui că aici se asigură și combinația cu regby, că și în acest domeniu ducem lipsă de talente. Nostalgia fotbalului primar, bazat pe principiul ”toți după beșică, beșica-n poartă” sper să rivalizeze cu producția ”Românii au talent” . Cum e normal, galeriile vor fi la locul lor, cu mic și mare, chiar dacă în viața lor nu au văzut jucând celebritățile celor două cluburi. Li s-a insuflat ideea moștenirii genetice, au servit pe pâine, de la ”babacu” frumusețea fotbalului neprivit, în poziția ghemuit, atent la dușmanul din galeria vecină. Ce spectacole erau pe vremuri, se-ncăierau doi, tot la 10 minute, din te miri ce motiv și sectoarele colaterale uitau de joc, se ridicau în picioare și-o treceau pe urlat, fluierat și alte frumuseți. Valurile circulare de acum sunt mizilic, pălesc în fața unor astfel de frumuseți. Jocul ”privit”, era de fapt preambulul, adevăratul spectacol urma după, când taberele răcorite cu bere, dotate cu stindarde ancorate în gioage, se hotărau și treceau la treabă. Spontaneitate d_le! Izvorâtă din străfundurile cenzurii, nu gratuități revoluționare. Povești! Acum vom avea un joc adevărat, aplauzele și cântecele vor acompania droaia de reușite. Galeriile vor face schimb de lalele. Berea va semăna pacea și respectul față de adversar. Iată de ce a trebuit un nou început. Sper ca la ora meciului să joace Ana Bogdan, semifinala sau finala WTA-Bogota.

a dica (129 comentarii)  •  11 aprilie 2018, 13:20

Pai daca dl Geambasu insinueaza ca FCSB - CSU a fost aranjament, hai sa va dau eu una si mai tare: aseara, Messi, Iniesta si Suarez au fost blat. Le-au dat romanii din aurul pe care l-au furat de la Decebal. Se poate face un articol... La treaba, domnilor jurnalisti!

Marius (2 comentarii)  •  11 aprilie 2018, 13:21

Sunt foarte multe lucruri pe care nu le inteleg, domnule Geambasu. De unde razvratirea asta impotriva Ligii 1? Si ce vreti sa spuneti prin "Aşa arată spectacolul stelar al primei scene? Nu, mulţumim!" - "Nu, multumim!" - Daca nu va place ceea ce vedeti in liga 1, atunci de ce nu va "mutati sediul in a patra"? "Există viaţă şi dincolo de Messi sau de Ronaldo" - In continutul acestui argument ati amplificat discutia jucatorilor lenti, de care mai sus ati mentionat cum nu sunteti de acord cu domnul Dragomir, ca la urma sa mentionati faptul cum ca oamenii vor sa vada fotbalisti mai lenti, supusi greselilor. Chiar vreau sa inteleg, oare ce avem impotriva patronului FCSB-ului? Ce a facut omul asta gresit ca sa merite " dorinţa unei anumite categorii a publicului de a mai scăpa de Becali..." Ce categorie, ce public, si din nou... de ce? Nu ar trebui sa fim mandrii cu echipe ca FCSB (reprezentandu-ne an de an la nivel european)?, echipe ca Viitorul, CFR si Craiova? Daca nu suntem multumiti cu echipele astea, atunci cu cine? CSA-AFC/Steaua-Rapid? Poate ca aceste echipe ne vor aduce multumirea pe care dvs. a asteptati atat de mult. Din pacate pentru aceasta natiune de ziaristi (nu includ pe toti), v-a trebui sa mai astepte cativa ani. Imi pare rau ca exista articole ca acestea. Imi pare rau ca nu pot citi despre frumusetea din fotbal care ne este adusa de catre echipele mai sus mentionate. Echipele astea, sunt ce avem acum. Sunt jucatorii care ne reprezinta la nivel national. Daca au un moment sau momente mai putin bune astea sunt doar parti din viata. Daca vreti mai mult fotbal decat ceea ce ofera Liga 1 in acest moment, va rog nu cautati in a patra, cautati in viitor.

marius (1 comentarii)  •  11 aprilie 2018, 13:22

Lasati..sa vedem cine pune banu pe masa..e plin lumea de foame-n gat...asa cum sunt ei..becali, negoita etc ..ei au pus bani pe masa ...au urmarit profit ca orice afacerist dar AU PUS BANU PE MASA...asta conteaza...pai ce credeti voi? ca stia de liga 44 nu vor si ei profit?... terminati cu prostiile mai baieti...

adrian lengyel (25 comentarii)  •  11 aprilie 2018, 13:54

Bine domnule Geambasu scapi de ei ,dar dai peste Primaria care o sustine pe Rapid si mai rau , peste supraponderalii din MAI carora le arde de fobal cand noi avem cea mai slab dotata armata din NATO dar ce-i drept cu cei mai grasi generali(la propriu)...

nueasa (1 comentarii)  •  11 aprilie 2018, 13:56

Nea Geambasule, o fi bucuria de a sustine echipa armatei romane si a Primariei sectorului sau a Partidului! Sau poate bucuria de a sustine doua echipe ilegal bagate in Liga a 4-a, ele trebuind sa inceapa de mai jos! Dar ce mai conteaza niste ilegalitati si abuzuri cand cele doua echipe vor promova direct in Liga a 2-a la anul, daca nu chiar in Liga 1!

eueueu (4 comentarii)  •  11 aprilie 2018, 14:05

Da, de ce sa nu astupam gropile din oras sau sa dotam armata, cand putem delapida fonduri catre cu totul altceva!

eueueu (4 comentarii)  •  11 aprilie 2018, 14:09

Si apropo, asta venind din partea unui dinamovist: Continuatorea Stelei este FCSB. Mai lasati-ne cu cu puii securistilor din Liga a IV-a. Boroi si Firea, pe astia ii reprezinta "echipele de traditie" din liga a IV-a.

Bogdan (8 comentarii)  •  11 aprilie 2018, 14:10

Dorul după fotbalul simplu, de stat, dorul după meciuri cu uniforme în tribune, dorul după aplauzele oamenilor de la partid.

Fane (133 comentarii)  •  11 aprilie 2018, 14:17

Acum 50-55 de ani ma duceam cu placere duminica la matineu sa vad meciuri din campionatul orasenesc (Liga 4 de acum). Erau echipe precum Timpuri noi, Flacara rosie,Abatorul,T.M.B.(apoi T.U.G),Electromagnetica,Metalul si altele.Se juca un fotbal cu o mare daruire,incrancenat (se mai dadea si la gioale),dar rar plecai nemultumit alaturi de cei macar 1500-2000 de spectatori patimasi. La Flacara rosie a jucat o vreme "marele" Rica Raducanu,iar la T.U.G,"Mopsul" Florea Dumitrache,care au ajuns doua dintre marile valori la noi.Rica avea 18 ani,Iar Mopsul 16 ani. In zilele noastre am fost la cateva meciuri de Liga 4,unde joaca expirati sau doar de placere ,cu spectatori cu care poate ai umple un birt. Nu exista nici cea mai mica comparatie.

Andrei (2 comentarii)  •  11 aprilie 2018, 14:31

Partial sustin ce spui, si anume ca lumea e satula de echipe sustitute de politica prin membri de partid, prin primarii/consilii locale, de oameni parveniti si impostori. Dar nu pot sa nu remarc in acelasi timp ca de cand Dinamo in play-out, play-off-ul nu mai este asa atractiv pentru unii. Sa nu ne lasam pacaliti de iuresul din liga a 4-a, e o chestie de moment, e cool momentan sa mergi la un meci de liga a 4-a pe Arena Nationala, dar nu va mai fi placut dupa ce echipa ta favorita ia bataie (fie era Steaua Armatei sau Rapid). Ne convingem in 2-3 saptamani, daca gresesc sau nu.

mario (1 comentarii)  •  11 aprilie 2018, 14:35

Da bun articolul , intradevar e timpul si pt. spectacol in tribune . Fara suporteri fotbalul este sarac chiar daca unul ca Becali se lauda cu cea mai buna echipa . Cu siguranta dorinta noastra este ,, de a mai scăpa de Becali, de Niculae, de Rotaru, de Negoiţă, Iftime" , personaje care si au insusit cluburile in nume propiu si au impresia ca sunt stapani peste liga 1. Pt. cei care nu stiu decat sa jigneasca CSA STEAUA le dau un sfat ,, respecta ti hotararea data de catre instanta " sau continua ti in derizoriu alaturi de idolul vostru mai sus citat.

David (1 comentarii)  •  11 aprilie 2018, 14:41

Oamenii trebuie sa inteleaga ca dincolo de ''performante" aici ma refer la Liga 1 in special, exista si oameni care tin cu o echipa precum Rapid din generatie in generatie, nu pentru ca sunt masochisti sau au impresii elitiste ci pentru momentul acela cand intri pe stadion si te regasesti cu oamenii pe care i-ai vazut ani de zile, oameni care la randul lor isi aduc copiii la stadion din care apare urmatoarea generatie de rapidisti. Momentele de maxima performanta (atunci cand stateam cate 3 pe un scaun cu Hertha sau Hamburng) ori saptamana cand tabela a ramas pornita o saptamana afisand acel 5-1 de poveste din Giulesti nu fac decat sa contribuie la legenda Rapid .

Bun articol! (1 comentarii)  •  11 aprilie 2018, 14:43

Intre Liga 1 a lui Burlica si Liga a 4-a o prefer pe cea libera de clanul Becali, interese de partid si toti dubiosii din marele fotbal asa zis profesionist, dar cu 0 rezultate in competitiile care chiar conteaza. Echipele mari ale fotbalului romanesc, fie ele Steaua sau Rapid, Craiova sau Poli Timisoara vor umple stadioane indiferent de liga. Echipele mari raman mari indiferent ce. Forzza Dinamo!

Cosu (42 comentarii)  •  11 aprilie 2018, 15:10

De CS Dinamo ce ne puteti spune ?

dan (67 comentarii)  •  11 aprilie 2018, 15:12

"De unde interesul urias pentru meciul de..." - abia astept sa vad citi spectatori vor fi ! Incercati voi "presa" sa creati emulatie in jurul acestei partide dar nu cred ca oamenii sint chiar atit de naivi ! @Marius: ai dreptate !!!

David Stefan (1 comentarii)  •  11 aprilie 2018, 15:17

Nostalgii dupa vremuri trecute. Cifrele sunt umflate ca pe vremea comunismului. Pun pariu ca foarte multi au bilete gratuite sau adusi cu autobuzele gratis, poate vedem si armata in tribune ca pe vremuri. Treziti-va ! Adevarata Steaua joaca in Liga I. Pe cei de la Rapid ii inteleg, dar cei de la CSA???? Trebuie sa justifice numele si logo-ul, nu va e clar???

Florin (1 comentarii)  •  11 aprilie 2018, 15:19

Felicitări pentru articol si perfect adevarat comentariul. Nea Mitică nu trebuie sa se uite la acest meci, nu are ce vedea. Oricum, el era dusmanul nr. 1 al Rapidului. Lumea mai vrea sa vadă si spectacol si atmosfera, si chiar fosile. Pai, Nico, Maftei, Voicu, etc joacă lejer în liga 1 la ce fotbal avem. Ca să nu mai zic de spectatori prezenți, unde la marea majoritate a jocurilor îi numeri pe degete. Deci, nea mitică nu te uita la un meci de L 4. O sa mergem, unii pe stadion, altii la TV, sa vezi mare audiență. Bate recorduri pe care dumneata nici nu le banuiesti. Televiziunea care a pus mana pe acest meci a facut o super afacere. Audiența va fi impresionanta in comparatie cu multe jocuri din L 1.

Marius (1 comentarii)  •  11 aprilie 2018, 15:32

Bravo maiestre, ciudat ca inca se mai poate face presa in gsp, dar pacat ca aveti rare ocazii in care puteti arata asta, desi de maine ai sa reintrii in circuitul mioritic gigist, astazi trebuie sa exclam Magnific. Mare atentie, din pricina publicului tinta adunat in ultimii ani (fefesebisti, cocalari manelari, taranusi suficienti, batrani de tastatura si copii crescuti in stilul gigi si hraniti cu articole de slavire ciobanului, cu fete goale, cu scandaluri inventate, minciuni si atacuri la adresa Stelei. Adevarate) ai sa fii injurat de toti mortii si vii, mare atentie ce si cum scrii in viitor, cand mai ai chef de corectitudine si lirism, ai sa te gandesti mai bine data viitoare, pana si sefii si colegii te vor palmui vizual in zilele urmatoare. Numai bine!

mamaika (9 comentarii)  •  11 aprilie 2018, 16:15

Daca Steaua si Craiova ar fi fost retrogradate in liga 4, argumentul tau ar fi valid. Doar ca cele doua echipe care vor juca in fata a 50.000 de spectatori sunt doar niste epigoni, niste facaturi politice...

maximuspqr (58 comentarii)  •  11 aprilie 2018, 16:23

rangers a retrogradat,nu a infiintat armata o echipă toti ne am saturat de becali si nicolae dar nu pentru ei ma uit la fotbal si iubesc o echipa alege tu intre Metallica si marinica namol preferi pe fuego il locul Concertului de Craciun...? iti inteleg frustrarea cind vorbesti despre cistigurile fotbalistilor fata de cistigurile absolventilor de Politehnica,acum....gresesti sau ai intrat si tu in rindul celor care scriu doar pentru vizualizari. cu stima...

Liviu (1 comentarii)  •  11 aprilie 2018, 16:40

Excelent punctat, multumim!

aham (62 comentarii)  •  11 aprilie 2018, 16:48

este vorba despre confuzia cu privire la care e adevarata steaua sau adevaratul rapid. atat. unii zic hais, ceilalti cea..pana nu se pronunta instantele nimic nu e sigur, sunt doar fabulatii subiective. palmaresul e momentan la becali da nu si numele, la rapid e si mai complicata treaba.. iar legendele cluburilor accentueaza confuzia declarandu-se de-o parte sau de alta in functie de interese sau pareri, nu in functie de certitudini. meciul asta e semnalul ca oamenilor nu le pasa de interesele unor generali obscuri, latifundiari dubiosi sau investitori cu valente politice mai mult decat dubiosi, le pasa doar de fotbal asa cum ar trebui sa fie el

Criselly (4 comentarii)  •  11 aprilie 2018, 17:06

Foarte frumos si explicit spus

gogu sclipici (1 comentarii)  •  11 aprilie 2018, 17:58

comparatia intre cele doua situatii mi se pare cel putin exagerata. vorbim de rangers care a retrogradat pe motive financiare, dar a ramas, totusi, aceeasi echipa, si doua echipe struto-camile: una scoasa din sac de armata, iar cealalta... cealalta nici nu stiu daca e cea adevarata. aici nu e vorba de placerea de a te uita la un meci de dragul de a sustine o echipa, sa fim seriosi! e pur si simplu stupida rivalitate dusa la extrem intre orice se cheama steaua si orice se cheama rapid. e un meci fara valoare fotbalistica, intre doua echipa fara prea mari pretentii, dar exacerbat doar de numele echipelor care il joaca. s-a facut atata tam-tam pe acest meci pentru ca rapidistii au o ura salbatica fata de tot ce e stelist (comparabila cu dinamovistii) si vor sa castige un meci de palmares. daca am ajuns sa comentam meciuri de liga a patra, suntem cam zero ca fotbal. si da, ce pot sa spun? toata lumea ar fi schimbat de la un as roma - barcelona la un vointa crevedia - avantul produlesti, ca deh! suntem nostalgici sa mai vedem o vaca care intra pe teren sau un arbitru care e fugarit cu coasa de suporterii nemultumiti. asa ne place noua sa ne distram... balcanic

Costică (5 comentarii)  •  11 aprilie 2018, 18:56

Ziarist? Poate "ziarist"!CSA Steaua va deveni,sigur,campioană a NATO!

alta (1 comentarii)  •  11 aprilie 2018, 19:30

MApN vs. Primaria Sectorului 1

Tudor (5 comentarii)  •  11 aprilie 2018, 20:08

Buna seara, As fi de acord cu parerea dlui Dragomir daca in Liga 1 am avea meciuri frumoase, de calitate, cu jucatori tehnici, spectaculosi, cu antrenori care imprima o tactica inteligenta, cu rezultate. Dar de multi ani de zile asa ceva nu se mai vede in fotbalul nostru, in ciuda unor promovari TV la limita ridicolului (vezi prepozitia inadecvata plasata intre un cuvant de origine britanica si numele tarii, da ma refer la "derby de Romania"). Cand vrem sa urmarim fotbal de calitate, ne uitam la campionatul Angliei, Spaniei, la Champions League, etc. Acolo, trebuie sa recunoastem este fotbalul, aici nu! De cand ma stiu, legat de fotbal am intalnit doua tipuri de pozitii de suporter: 1. tin cu cine e mai bun, 2. tin cu echipa mea la bine si la rau, in liga1 sau in liga a 5-a Care vi se pare mai onorabila?

Constantin (1 comentarii)  •  11 aprilie 2018, 20:34

meciurile astea din liga întâi, sunt exceptionale domne...l-am vazut pe Alibec, in meciul cu oltenii... din 8 metri a luftat mai ceva ca un jucator de liga a patra...cat despre meciul de sâmbătă, multi nu o sa gaseasca bilete din pacate...cunosc si eu vreo cinci rapidisti ce nu pot sa fie la stadion din diferite motive (plecati la munca afara, sau nu-s din capitala)...daca toti cei care vin la meci, cunosc minim un rapidist (nu mai multi) ce nu poate sa ajunga la derby, eu propun ca urmatorul meci intre cele doua echipe, sa se joace pe Maracana...sa vezi atunci nervi la Mitica Dragomir....

Nica fără frică (138 comentarii)  •  11 aprilie 2018, 23:07

Geambașule ai luat-o razna rău de tot cu articolul ăsta!! Păi exemplul cu Rangers și trimiterea la clonele Rapidului și Stelei n_au nicio logică!!! Academia și csa sunt 2 echipe nou înființate fără nicio istorie pe când Rangers are în spate 146 de ani de istorie!!!! CSA e o echipă care n-ar trebui să existe!!! Aș vrea să fiu și eu patron de echipă de fotbal și să nu dau 1 leu iar finanțarea să vină de la...... fraierii care plătesc taxe!!! Toți șomerii și muritorii de foame care au jucat la Steaua s-au dus ca milogii să mănânce și ei o pâine.

Ciprian (1 comentarii)  •  12 aprilie 2018, 23:16

Dnl Geambasu.. tot respectul... frumos mi a placut sincer...

nae zaharescu (5 comentarii)  •  13 aprilie 2018, 8:58

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

SIMON GREAVU (2 comentarii)  •  13 aprilie 2018, 13:42

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

SIMON GREAVU (2 comentarii)  •  13 aprilie 2018, 19:19

geambasu e 8-ar...

Comentează