Cristian Geambaşu

Jurnalist box-to-box, de 25 de ani mereu în echipa ideală a presei de sport. Respectat, temut și foarte apreciat. Întotdeauna la obiect, tăios, fără ocolișuri

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Cristian Geambaşu
România nu este o echipă!

Radicevici, Grbici, Mehmedovici. Pe bancă, Kim Rasmussen. Cunoștințe mai vechi, adversare mai noi. În zi bună, Muntenegru poate bate pe oricine. Dovadă victoria cu Norvegia la distanță de 5 goluri. România are nevoie tot de o victorie la măcar 5 […]

...

Taci!

Asistăm de niște ani la o degradare alarmantă a relației jucător-antrenor în tenis. Poate ar fi și mai potrivit să spunem jucătoare-antrenor, fiindcă majoritatea copleșitoare a situațiilor provin din tenisul feminin. Antologica secvență în care Sorana Cîrstea îi cere arbitrei […]

...

Cine este cel mai mare adversar al naționalei României?

Calculele hârtiei indicau naționala masculină de handbal a României favorită în dubla întâlnire cu omoloaga din Kosovo. Incredibil, mai există așa ceva! Naționala Kosovo este una dintre puținele reprezentative în fața căreia România mai poate fi considerată favorită. Ca să […]

...

Dinamo pe modelul Barcelona

Totuși, modelul propus de asociația DDB este inspirat din organizarea unor cluburi ca Barcelona.

Lucrul esențial în acest tip de conducere este absența unui patron, a unui privat care face doar ce îl taie capul. În cazul unor entități ca […]

...

Acești doctori care îl enervează pe Marica

Hai că nici LeBron James nu ar fi zis-o mai bine decât Ciprian Marica! „Ne-am săturat de ăștia scoși în față să bage groaza în populație” este o frază-manifest a zilelor pe care le trăim și numai un om cu […]

...

De ce a murit Davide Astori?

Înţelepţii vor spune că nu a mai avut zile. Cei mai curioşi și mai puţin înţelepţi îşi pun din nou întrebări

Permalink to De ce a murit Davide Astori?
marți, 6 martie 2018, 11:26

A murit un om. Mor oameni în fiecare secundă pe planetă, dar pentru că Davide Astori era fotbalist şi era căpitanul Fiorentinei sfârşitul lui a provocat o emoţie specială. Au curs mesajele de condoleanţe din partea colegilor şi adversarilor deopotrivă.

Solidaritate, compasiune. Şi întrebări
La Genova suporterii şi jucătorii prezenţi pe stadion au izbucnit în lacrimi la aflarea veştii proiectate pe ecranul arenei. Etapa din Serie A a fost amânată, iar manifestările de solidaritate cu durerea familiei au continuat să curgă. Lumea fotbalului şi lumea în general au reacţionat cu compasiune. Dincolo de tragedie, rămân întrebările pe care ni le punem de fiecare dată. Şi care rămân fără răspuns tot de fiecare dată. Ce s-a întâmplat de fapt? Cum a fost posibil? Cum a fost posibil ca un om de 31 de ani, sportiv de înaltă performanţă, cu controalele medicale la zi, cu analizele perfecte, să moară în somn în urma unui stop cardio-respirator?

Îndemn la reţinere
Cu o ipocrizie ascunsă sub fardul durerii împărtăşite, comunicatul Fiorentinei îndeamnă opinia publică să respecte durerea familiei. De parcă era cineva întreg la cap care s-ar fi gândit să procedeze altfel. Mai ales presa este îndrumată să dea dovadă de reţinere. Să traducem! Reţinere înseamnă să înghiţi nemestecate comunicatele oficiale. Ca pe o pilulă pe care ţi-o dă medicul clubului. Un susţinător de efort. Ce mai înseamnă reţinere. Să nu intri cu bocancii în farmacia echipei şi să maculezi imaginea unui club, a unui fotbal întreg cu bănuieli despre doping instituţionalizat. Sistematic. Ştiinţific.

Ce îşi doreşte publicul? Eroi!
Ştiinţific doar până la accidente fatale pentru sănătatea sportivilor. RAI Sport, parte a postului public peninsular, deci nu o instituţie media de scandal, vine cu o nouă ipoteză pentru moartea lui Astori. „După poziţia în care a fost găsit corpul fără viaţă, moartea ar fi putut fi cauzată de o problemă la creier”. Posibil, nu ştim. Şi este puţin probabil că vom afla ceva dacă ne vom mulţumi să admirăm efortul supraomenesc al acestor sportivi profesionişti, convinşi că totul vine din muncă asiduă, alimentaţie raţională, bogată în vitamine şi viaţă cumpătată în sânul familiei. Aşa cum avea căpitanul Fiorentinei. Dar îşi doreşte publicul să afle adevărul sau vrea eroi care aleargă mai repede decât gândul? Ştiţi răspunsul. Nevoia de idoli surclasează dorinţa de adevăr. Las’ că şi adevărul ăsta este o noţiune supralicitată în vremurile noastre.

CONI sugerează ceva
Poate că Davide Astori a fost unul dintre cazurile acelea tragice, unul dintre cei 100.000 de sportivi care ar putea sucomba în somn potrivit specialiştilor în medicină. El, asemenea lui Puerta, Miklos Feher, Ekeng. Şi alţii. Poate ar trebui să citim atent şi declaraţia lui Giovanni Malago, preşedintele CONI (Comitetul Olimpic Italian), care cere controale medicale şi fizice „mai minuţioase”. Există publicaţii şi site-uri specializate pe problematica dopingului, dar cine să le citească? Cei puţini care totuşi ar apela la acest exerciţiu ar afla de exemplu că Eritropoetina (EPO) creşte nu doar performanţele, ci şi viteza de coagulare a sângelui sportivilor aflaţi în stare de repaus. Ceea ce duce la posibile accidente cerebrale sau stopuri cardio-respiratorii. Există mărturii în acest sens, bunăoară cele ale lui Michael Rasmussen, fostul ciclist danez dovedit dopat în Turul Franţei.

Poate că Davide Astori a fost un caz nefericit şi poate că unii dintre noi văd doping şi într-o pastilă de antinevralgic. Vă provoc totuşi să ascultaţi prima declaraţie a celebrei handbaliste Andrea Lekici, noua achiziţie a CSM-ului. Să o ascultaţi, nu să o citiţi, este disponibilă după o căutare simplă pe net (AICI). Eu zic că Lekici ar putea face carieră la Opera Română, dar nu ca soprană, ci ca bariton. Dacă vi se pare că exagerez, îmi cer scuze anticipat. Dar cu un glas mai subţire.

Comentarii (47)Adaugă comentariu

Gary (18 comentarii)  •  6 martie 2018, 12:03

Am asccultat-o! Leit Carmen Bunaciu. De acord?

Freddy RE (11 comentarii)  •  6 martie 2018, 12:04

Wow… videoul… șocant… no comments. „Just trophies”…

aciduzzo (130 comentarii)  •  6 martie 2018, 12:25

Pana una alta hai sa asteptam declaratiile oficiale cu privire la cauza mortii jucatorului. E bine sa nu speculam, pana la urma a murit un om si cu asa ceva nu te joci! Apoi…ma gandesc ca probabil exista jucatori, sportivi care nu pot disipa ani de zile la rand aceste substante care in mod cert se consuma la acest nivel! Si la un moment dat, dupa unele acumulari majore in organism, evident neeliminate si scapate de sub control….unii cedeaza! Alta explicatie nu exista….suntem ametiti de 25 de ani incoace de la Misa Dumnezeu sa-l ierte numai cu cauza mortii…si aia oficiala si mai mult sau mai putin credibila…..stop cardio respirator…AVC…etc….dar nici pana in ziua de azi nu stim exact exact si adevarat de fapt de ce au murit si Misa si Haldan si Ekeng si cati si cati!! Cred ca e si o chestie de fibra pana la urma urmei…..vorba procurorului….ma intreb CRAIOVA MAXIMA cum o fi alergat fratilor atatia ani la nivelul ala……si mai apoi Dinamo….ca sa nu mai zic Steaua….?? Aia ce prafuri luau fratilor acum 30-35 de ani?? Va zic eu ca nu luau nimic…..erau barbati adevarati, iubeau fotbalul si disputa, competitia si apoi nici nu erau atatia bani in joc cum sunt azi! Cat despre fata asta de la CSM….pai daca n-as vedea imaginile as zice ca e barbat suta la suta!!…Eu si pe Camelia Potec cand o ascult am aceeasi senzatie! Si exemple mai sunt!

Frenemy (71 comentarii)  •  6 martie 2018, 12:45

@Gary: O Carmen Bunaciu ***

Dan (113 comentarii)  •  6 martie 2018, 12:51

Hai sa nu le mai spunem sportivi ci gladiatori moderni . Si-atunci ... se explica totul . De vina e intreaga societate ." Citius , altius , fortius " s-a transformat intr-un simplu " cat mai multi bani " . Federatii , cluburi , televiziuni , sportivi , spectatori si telespectatori . Toti au partea lor de responsabilitate .Ultimele doua categorii pentru ca accepta si rasplatesc cu rating . De-aici pleaca totul de fapt .

Andrei G (3 comentarii)  •  6 martie 2018, 13:04

Imi pare rău pentru Davide, e trist când sunt tragedii. In schimb am avut un șoc când am vazut înregistrarea cu Lekici. Am ascultat de doua ori ca nu imi venea sa cred. La si cum arată imi amintește de alergaroarea de Seni fond sud africana. Cam aceeași poveste.

Cobrabibi (1 comentarii)  •  6 martie 2018, 13:23

Bomboanele magice "izbește" din nou.

Adi (5 comentarii)  •  6 martie 2018, 13:41

:))))))))))))))))))))))))))))))) Prea putini prind aluzia :))))))))))

Gary (18 comentarii)  •  6 martie 2018, 13:44

Off&Dan. Armstrong a fost "promovat"sa castige 7 Tururi. Se stia ce face,dar pe cine ar fi interesat in anii lui de glorie,un tur,fara Lance. Apoi,cand la pus necuratul sa revina "clean"i s-au rasfoit toate dosarele,declaratiile coechipierilor,medicilor...in fine toata masinaria U.S.Postal. Cand a fost Lance vinovat? Atunci cand a acceptat dealul,facand jocul "marilor interse",sau cand s-a intors "umil si de buna credinta",fara a realiza ca i s-a intins o cursa pentru ca cei ce au investit in el sa mai si recupereze? Azi e randul lui Wiggins si Sky,maine posibil Bolt,poimaine...cine stie al cui? IMPORTANT: "the show must go on".

17 Nentori Tirana (677 comentarii)  •  6 martie 2018, 13:58

De ce-a murit ? Nu stim. Punct. Lalala, opera si opereata – cunoastem. Vedem insa ca cum a aparut „intrebarea“ fara raspuns a disparut un articol al unei minti ca o suveica, in care unu ca colonel manxpn e clar moral aratat ca decebalus-traianus al fotbalului bucutestean. Ca vorbeste unii despre noua capodopera a filmului holidimbo-vitean turnat la Cons-tanta anume „Oastea femeilor tatucului“ intre care s-a putut ascunde bine si una care nu poate trece neobservata la Berlin, desigur ca conteaza la fel ca atunci cind n-am inteles de ce tontolanii au inteles de este anchetata fica patronului.

Un oltean (130 comentarii)  •  6 martie 2018, 14:20

Lol..ce voce..:))...deja ma gandesc la Serena Williams, ar merita o voce ca asta..:))

Addy (6 comentarii)  •  6 martie 2018, 14:39

E foarte greu ca un sportiv sa poata fi constientizat sa nu se dopeze. In primul rand e vorba de f multi bani. Spuneti ca EPO creste riscul. Si mezelurile cu E-uri cresc riscul. Si tigarile. Si alcoolul. Si totusi toti, sau marea majoritate, ne expunem la ele. Fara sa fim platiti cu zeci sau sute de mii de euro. Sau chiar mai mult. Mult mai mult ...

alex (107 comentarii)  •  6 martie 2018, 14:54

Buna ziua! Este o logică evidentă! .... mai adaugăm si transportul cu avionul ,destul de des, schimbarile de clima, fusul orar .....Pentru amatorii ideii de performanta cu orice pret. Echipele din est nu fac performanta si pentru ca sunt rudimentari la acest capitol .....pe un canal de filme este difuzat un film cu un personaj interesant:Ekpre-Oloumu. Actiunea sa medicala (stiti juramantul lui Hipocrate), priveste doar efectul unor lovituri la cap. Nimic ilegal si totusi ....cat de greu si-a auzit vocea si ce presiuni s-au facut asupra lui....,,sa faci actiunile in cunostinta de cauza privind efectele pe termen mediu si lung a loviturilor la cap,, ....Eu ma uit la fotbal, vreau sa vad spectacol, sa castige o echipa sau alta....emotii....dar incerc sa raman lucid si sa analizez tot intregul....din ce este alcatuit fenomenul si cine il intretine, apoi imi temperez emotiile negative in caz de nereusita.... pentru ca sunt om si ma gandesc la sportivi ca la niste oameni! PS. Acum, Gheorghe Hagi poate ar trebui sa-si cerceteze baiatul medical....pentru ca pana la urma i s-a intamplat un bine ....ce conteaza mai mult decat sanatatea copilului iubit??? zi faina sa avem si sanatoasa!

Observator (211 comentarii)  •  6 martie 2018, 15:04

Ati intrat pe un "teren minat", greu de dat un verdict care sa fie apropiat de realitate! In orice caz, in fotbal, handbal si baschet eventualele substante interzise sporesc doar capacitatea de efort, in niciun caz nu amelioreza tehnica sau interpretarea "partitutii" tactice! In ciclism, atletism, natatie, box , lupte sau haltere lucrurile stau cu totul altfel. M-a frapat peste masura vocea handbalistei Lekic; prin comparatie, cantaretele cu voce ragusita sunt adevarate... soprane! Am ascultat tot albumul "To the bone" si pot spune ca se resimt mai mult decat in trecut (pe vremea Porcupine Tree) influentele muzicii electronice si ale jazz-ului, ca sa ma refer doar la acestea doua! In afara de piesa care da titlul albumului, mi-au mai placut "Nowhere Now", "The Same Asylum as Before", "People Who Eat Darkness" si "Song of Unborn"; evident, celelalte piese nu mi-au displacut! In concluzie, SW este un artist complet si creativ (cu sclipiri de geniu, as zice) si pare a nu avea viciile (stiu ca este vegetarian) altor staruri rock; nu stiu in ce masura ar face fata concurentei pentru fiecare categorie in parte (chitara, bass, voce etc.) dar ansamblul este extraordinar! Este atat de implicat in ceea ce face, incat a lasat pentru mai tarziuintemeierea unei familii si conceperea unui urmas care sa-i mosteneasca exceptionalele calitati! O.

Cristian Geambaşu (913 comentarii)  •  6 martie 2018, 15:39

Apropo de dopaj, asa credeam si eu pana nu demult, ca in sporturile in care primeaza tehnica dopajul nu are un rol determinant. Gresit! Dopajul cu substante psihotrope contribuie decisiv la cresterea starii de bine, a atentiei, a luciditatii si a curajului sportivului. „Mana” este mai sigura, ca sa va dau exemplul tenisului sau al baschetului, piciorul de asemenea. Discutia este mai larga, dar pe scurt cam asa stau lucrurile.

Ma bucur ca ati ascultat To The Bone si ca v-a si placut. Piesa mea favorita de pe album este „Refuge”, in general un album care propune altceva. Niciun album din perioada post Porcupine Tree nu seamana unul cu celalalt. Schimbarea, iesirea din tipar, asta incearca el de fiecare data. Si da, cunosc bine munca pe care o depune si sacrificiile pe care si le-a asumat in viata personala. Mai putina lume stie ca face si munca patriotica, remixand si remasterand discuri ale unor trupe celebre, cum ar fi Yes sau Jethro Tull.
Revenind la To The Bone, nu mi se pare totusi cea mai buna lucrare a lui, desi o prestigioasa revista rock, imi scapa numele acum, i-a acordat titlul de cel mai bun album al anului.
Hand Cannot Erase mi se pare deocamdata opera lui cea mai reusita. Placandu-mi toate celelalte.

Cosmo (70 comentarii)  •  6 martie 2018, 15:05

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Man Ager (3 comentarii)  •  6 martie 2018, 15:08

În siajul aceleiași logici, sportivul care ia pastila de la doctorul pervertit de club, cum se numește? Aștept un articol la fel de interesant și despre acest punct de vedere.

un roman (1 comentarii)  •  6 martie 2018, 15:10

Se mai indoia cineva ca doar asa se poate face mare performanta ????? Sportul de placere a disparut demult , acum este doar AFACERE !!!!! Realitatea ca "fata"are o voce , mama-tata , si atunci intreb , nu mai bine acei bani cu care sunt platite aceste "superjucatoare"adunate din intreaga lume erau folositi pt copii si juniori romani si nu pentru imaginea primaresei ??????

Dan (4 comentarii)  •  6 martie 2018, 15:13

Asta nu mai voce de femeie nu are.***.Dar la cate cunosc dacă vrei să arăți ca o femeie în nici un caz nu ai o asemenea voce.Ce o fi luat asta frate testosteron?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

căpcă1 (13 comentarii)  •  6 martie 2018, 15:17

Deci, e clar, s-a modificat regulamentul, în fiecare echipă de handbal feminin este obligatoriu să ai un bărbat ???!!! Parcă e comedia aia, cu baschetbalistul băgat într-o echipă de fete !

pawn (106 comentarii)  •  6 martie 2018, 15:20

@Addy ar trebui sa mergi pana la ultima concluzie logica, si anume ca viata dauneaza grav sanatatii. dar hai sa-l lasam pe heraclit cu trecerea lui si sa mergem la cealalta scoala de gandire, care ne invata ca sunt lucruri neschimbate. atletii de pe vremea lor, a inteleptilor, nu se dopau cu hidromel, sau cu ce dracu' a bagat in el alexandru pana a murit? kornelia ender, kratochvilova (mai rezista recordul ei la 800 m?), marita koch (si asta are inca recordul la 400 m), florence griffith–joyner, nu descoperisera toate, alaturi de anisoara cusmir, miedul dacilor? din care florence a baut atata de-i ajunsese barbia la brau cand a murit. nu toate au avut puterea amazoanei noastre din constanta, care pentru a castiga o linie mai aerodinamica si-a taiat nu unul ci 2 sani!! nu, din pacate, aceste fete care au intrat in istoria gladiatoarelor au consumat cafeluta pana le-a crescut si-al treilea san.

dinamo_fan (48 comentarii)  •  6 martie 2018, 15:21

Pana la proba contrarie, ideea ca Astori ar fi fost dopat e doar speculatie ieftina. Banuiesc ca daca se confirma ca nu avea substante periculoase in sange nu o sa iesiti public sa va cereti scuze.

aciduzzo (130 comentarii)  •  6 martie 2018, 15:32

Si eu am ascultat albumul lu Romica Puceanu cu celebra melodie FRUNZULITA FOAIE VERDE.......CU CREANGA CU TOT....tare nene....tare de tot......pe melodia asta CSM -ul ar invinge si Real Madrid la fotbal!!!! In back stage i-as pune pe Sumudica, Bucurica Elias, Corsicanu si Jean Pavel!!!!

Hotel Webdesign (1 comentarii)  •  6 martie 2018, 15:44

„Bărbați adevărați” - expresia unei gândiri Talibane, retrograde și înapoiate. Ce înseamnă a fi “bărbat adevărat”? Un ‘bărbat adevărat’ nu s-e teme de nimic, decât ... de a nu fi un “bărbat adevărat”. Adică un urs, un *** in trup și suflet, un animal ce nu gândește și a cărui viața e oricum lipsită de valoare așa încât e dispus sa și-o distrugă. Oricum n-are nimic de pierdut, de el e... urs, scuze vroiam s-ă spun “bărbat”. Așa ca lasă-mă cu bărbați adevărați.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Cristian G. (4 comentarii)  •  6 martie 2018, 15:49

Off...ce barbat frumos e fata asta de la Csm.Imi cer scuze..cum am citit de moartea lui Astori la asta m-am gandit.Nene se moare destul de greu,mai ales ca tipul era sportiv,supravegheat,cautat,alintat...restul intelegeti ce vreti voi..

aciduzzo (130 comentarii)  •  6 martie 2018, 16:16

Talibane.....retrograde......inapoiate......pai uita-te nene la lesinaturile noastre ! Intr-un meci de 90 de minute nu vad un sprint al lui Florinel Coman cat a facut Balint dupa ce a inscris golul doi in poarta Anderlechtului in aprilie 86!! Adica din careul portii de la tabela de marcaj pana in dreptul bancii de rezerva sa-l pupe pe nea Imi!! Pai acum daca Florinel Coman reuseste un asemena sprint ( desi nu cred) se opreste direct la Urgenta la perfuzii!! ....Bumbescu....Iovan.....Boloni.....Stoica.....astia fotbalisti......barbati adevarati....nu lesinaturile astea...au...m-a lovit...au...am facut intindere...au ...am carcel....au..... schimbare.......au.......m-am sufocat..... au...diseara sunt la manele.....papitoi cu P mare!!!

Observator (211 comentarii)  •  6 martie 2018, 16:23

@ C.G. Multumesc pentru raspuns. Pentru prima parte a comentariului, n-ar fi prea multe de adaugat; asa o fi (cu starea de bine, cu luciditatea si cu "mana mai sigura"), nu sunt specialist. In legatura cu SW, merita toata atentia si ma bucur ca am ascultat unele din creatiile sale; voi continua sa o fac, cu timpul... O.

aciduzzo (130 comentarii)  •  6 martie 2018, 16:48

Hopaaaaaa ......draga Observator.......pai mai acum vreo doua trei luni ziceai ca prafurile sunt bune doar la fizic....ca celelalte n-ai cum sa le imbunatatesti! Hopaaaa.....vezi??? .....Inca o data......pana la proba contrara......care am ferma convingere ca nu va veni in veci....Messi este cel mai mare ......peste toti in frunte cu Maradona!!! Pe care l-am vazut in multe, multe foarte multe meciuri!! Si pentru alte linistiri...in caz de dubii si caterinci...pentru mine cel mai maxim in materie de live a fost concertul AC/DC din piata in mai 2010! Asta nu inseamna ca nu-l ascult cu mare placere pe nea Nelu Ploiesteanu la un sprit cu taxiuri si florarese!!!

George (1 comentarii)  •  6 martie 2018, 18:45

https://www.youtube.com/watch?v=z5f0NsEZvGg inurma cu 6 ani era mai feminina

ovidiu_3003 (644 comentarii)  •  6 martie 2018, 19:43

Astori si a dat viata pentru fotbal ...

Max (24 comentarii)  •  6 martie 2018, 19:47

Vai de capul meu, domnule Geambasu, ati dat-o in bara rau de tot! Domnule Geambasu, aveti cunostinte medicale serioase ca sa vorbiti despre asa ceva? Domnule Geambasu, posibilitatea dopingului exista in orice caz de... orice. Mai ales la cei de inalta performanta, e suspect oricine. Si totusi, daca ne punem problema ca in acest caz sa fie vorba de doping, atunci de ce nu vedem mai des astfel de cazuri, ca totusi este un caz mai mult decat exceptional (si total diferit fata de cazurile Feher, Foe, Puerta, Ekeng, ei au murit in timpul efortului fizic). Asta daca mergem la supozitia ca intr-adevar dopingul e in floare in sportul profesionist. Domnule Geambasu, EXISTA MORTI SUBITE, se intampla la persoane de orice profesie, aparent sanatoase. Sunt foarte rare, intr-adevar, asa cum sunt foarte rare si in randul sportivilor. Dar de ce as inainta supozitia de doping, atata timp cat astfel de cazuri nu sunt mai dese la cei suspecti de doping decat in cazul celor la care nici nu se pune problema de asa ceva. Eritropoietina consuma o groaza de sportivi domnule Geambasu, nu prea vedem pe niciunul sa moara subit. Deci da, e nevoie de retinere, pur si simplu pt ca e posibil orice. E posibil sa fi fost dopat, e posibil sa fi fost drogat, la fel de bine cum e posibil sa nu fi avut niciun fel de astfel de problema, sa fi avut o conditie cardiaca (sau nu neaparat) deosebita nedescoperita, sau orice altceva. Sa vorbim despre doping doar ca sa ne aflam in seama... Din punctul meu de vedere dopingul ucide in timp, mai rar subit. Moartea lui Astori este o raritate, ca era sau nu dopat. Asa ca articolul dvs mi se pare o mizerie, imi cer scuze dar ma vad nevoit sa o spun.

de pe ‘ici ‘sa (10 comentarii)  •  6 martie 2018, 20:12

un public educat nu-si doreste eroi, cum poate fi erou in sport !? ca doar n-a jucat fotbal la cotul Donului ?

Adi C (4 comentarii)  •  6 martie 2018, 20:17

De unde pana unde legatura cu handbalista? Si voi jigniti gratuit de nu se mai poate.....

Che Guevara (113 comentarii)  •  6 martie 2018, 20:48

La modul in care presa din Italia tot incearca sa puna batista pe tamabal si toti italienii indeamna sa credem fara sa cercetam pare ceva necurat acolo. Noi, fiind romani, gasim conspiratii in orice. Dar tot la romani este o vorba: "hotul neprins, negustor cinstit". Cine e in masura sa investigheze ce s-a intamplat cu acest fotbalist? Daca suntem asa mari investigatori cu italienii ce am facut cu romanii nostri? Avem un medic - Batineanu - care a omorat din culpa 2 (doi) fotbalisti. Pe asta l-a anchetat cineva vreodata? Fiorentina e apa de ploaie fata de puterea pe care o are in presa, politie, servicii secrete, justitie sau politica Dinamo Bucuresti.

FYRY (51 comentarii)  •  6 martie 2018, 21:17

E PE HORMONI...CLAR,WOW !

FYRY (51 comentarii)  •  6 martie 2018, 21:18

ADIC...ESTI PREA mic

Liviu (48 comentarii)  •  7 martie 2018, 0:25

Ca sa va completez domnule Geambasu, atunci cand cazi fizic intr-un meci ca sportiv de performanta, cazi si tehnic.... asta o cunosc bine specialistii... deci, atata vreme cat dopajul te ajuta fizic, te ajuta automat si tehnic. Corecta observatie!

Andrei (222 comentarii)  •  7 martie 2018, 1:17

@Geambasu: au aparut si in Italia articole ca al tau, care acuza mai mult sau mai putin direct si pun pe seama dopajului aceste tragedii?

motanul incaltat (455 comentarii)  •  7 martie 2018, 1:37

Ascultati interviurile fotbalistilor. Trebuie sa ne vitaminizam. Adica sa ne drogam. Tot ce gasiti de ex in magazine oficiale-vitamine , suplimente si alte chestii sunt toate DROGURI. Poate usoare. Unii rezista si n-au nimic altii fac parte din aia 1-100.000. Ce e clar e ca suntem diferiti. Davide Astori a fost mai sensibil. A murit la 31. Majoritatea au sanse si prind 60 maxim 70. Prea multe vitamine strica. Si daca bei multa apa -se zice c-ai sanse sa te ineci. Balanta----dar cine stie limita maxima a balantei pt fiecare. Nimeni. Intr-o zi ea se inclina. Si e prea tirziu. Daca murea pe teren -murea ca un GLADIATOR. Oricum a trait ca un gladiator.

Alex One (122 comentarii)  •  7 martie 2018, 8:50

Vom afla OFICIAL intr-o zi de ce fotbalistii nostri au vizibil mai putina agresivitate, forta,rezistenta si o viteza in minus comparativ cu echipele din vest si luam batai severe ? Desi toata lumea stie despre cam ce este vorba. Poate cei din marile campionate au certificate medicale care le permite sa foloseasca anumite substante precum tenismenii si sportivii la JO.

adu (1 comentarii)  •  7 martie 2018, 8:56

si totusi are sani

sundance kid (150 comentarii)  •  7 martie 2018, 8:59

Eu nu imi aduc aminte sa fi murit vreunu in divizia A !

haudinamo (34 comentarii)  •  7 martie 2018, 10:25

Lu Micrea Badea chiar i-ar folosi o voce din asta mai de barbat.

Bogdi (1 comentarii)  •  9 martie 2018, 18:22

de pe bbc.co.uk despre EPO "Is taking the drug dangerous? Injecting the drug will thicken the blood. If it is over-used the blood will become so thick, there is a real danger of the heart stopping when the body slows down, for example, when falling asleep."

Comentează