Cristian Geambaşu

Jurnalist box-to-box, de 25 de ani mereu în echipa ideală a presei de sport. Respectat, temut și foarte apreciat. Întotdeauna la obiect, tăios, fără ocolișuri

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Cristian Geambaşu
România nu este o echipă!

Radicevici, Grbici, Mehmedovici. Pe bancă, Kim Rasmussen. Cunoștințe mai vechi, adversare mai noi. În zi bună, Muntenegru poate bate pe oricine. Dovadă victoria cu Norvegia la distanță de 5 goluri. România are nevoie tot de o victorie la măcar 5 […]

...

Taci!

Asistăm de niște ani la o degradare alarmantă a relației jucător-antrenor în tenis. Poate ar fi și mai potrivit să spunem jucătoare-antrenor, fiindcă majoritatea copleșitoare a situațiilor provin din tenisul feminin. Antologica secvență în care Sorana Cîrstea îi cere arbitrei […]

...

Cine este cel mai mare adversar al naționalei României?

Calculele hârtiei indicau naționala masculină de handbal a României favorită în dubla întâlnire cu omoloaga din Kosovo. Incredibil, mai există așa ceva! Naționala Kosovo este una dintre puținele reprezentative în fața căreia România mai poate fi considerată favorită. Ca să […]

...

Dinamo pe modelul Barcelona

Totuși, modelul propus de asociația DDB este inspirat din organizarea unor cluburi ca Barcelona.

Lucrul esențial în acest tip de conducere este absența unui patron, a unui privat care face doar ce îl taie capul. În cazul unor entități ca […]

...

Acești doctori care îl enervează pe Marica

Hai că nici LeBron James nu ar fi zis-o mai bine decât Ciprian Marica! „Ne-am săturat de ăștia scoși în față să bage groaza în populație” este o frază-manifest a zilelor pe care le trăim și numai un om cu […]

...

„Ca şi candidaţi”, ei se vor lupta

Interesant este ce alegem noi să facem. Noi, adică presa. Sau ce a mai rămas din ea

Permalink to „Ca şi candidaţi”, ei se vor lupta
sâmbătă, 3 martie 2018, 8:22

Lumea fotbalului are umor. Cu cât se apropie data alegerilor de la FRF, cantitatea de glume pe metrul pătrat de bătălie electorală creşte precum laptele care fierbe. Ultimul intrat în această baie de spiritualitate veselă, Cristi Balaj. Ceea ce este foarte bine. Efectul terapeutic al umorului poate valora mai mult decât mii de declaraţii de bune intenţii.

Declaraţie plastică
Până de curând unul dintre cei mai buni arbitri din Liga 1, actual expert TV la Telekom, evident pe probleme de arbitraj, preşedinte în exerciţiu al AJF Maramureş, fost consilier guvernamental PSD-ist pe probleme de sport şi susţinător declarat al lui Ionuţ Lupescu, Cristi Balaj nu este doar un colecţionar de funcţii. El însuşi membru marcant al Opoziţiei, unul dintre potenţialii candidaţi la postul lui Răzvan Burleanu până la apariţia lui Lupescu, Balaj a oferit zilele din urmă o declaraţie plastică despre cum vede el lupta şi şansele celor doi principali oponenţi la şefia FRF.

„Am dat cea mai bună pasă. I-am pasat mingea lui Ionuţ Lupescu. I-am pasat responsabilitatea, l-am lăsat singur cu portarul. N-are cum să nu înscrie în faţa unui portar care mai şi simulează”

Pase decisive şi simulări
Simpatică şi cu mesaj care merge mai departe de ironie declaraţia lui Cristi Balaj. Precizarea referitoare la pasarea responsabilităţii pare o scăpare. Cred că altceva a vrut să spună el, că i-a delegat încrederea şi aşteptările lui Ionuţ. Limba română este însă un teritoriu plin de capcane, pe care toţi, fără excepţie, riscăm accidentări. Cât despre simulări, un arbitru de elită ştie mai bine decât noi cum te poţi păcăli dacă dai peste un atacant parşiv care ştie să-şi pună piedică singur. Iar Ionuţ Lupescu n-a fost atacant, ci un mijlocaş defensiv foarte bun. Acest „n-are cum să nu înscrie singur cu portarul” pare mai degrabă o condiţionare, nu o încurajare. Plus că ratează şi Messi singur cu portarul. Hai că suntem cârcotaşi!

Umor, nu băşcălie
Să nu ridicăm însă la rang de manifest electoral o glumă a lui Cristi Balaj. Este preferabil aşa decât să vedem şi să auzim feţe încruntate şi voci grave, stil adoptat mai nou (şi cu efecte caraghioase) de dl R. Burleanu. Cu condiţia ca umorului sprinţar să nu-i ia locul băşcălia greţoasă. Aici mi se pare că ar bine să intervină în joc şi presa. Dar nu ca jucător. Nu de partea unuia dintre combatanţi, nu ca agent electoral sau ca instituţie de PR, ci în rol de arbitru. Unul imparţial cum visează să fie orice arbitru la început de carieră. Nu, Cristi?

Nu eşti cu noi, eşti împotriva noastră!
Ştiu, exprim un punct de vedere nepopular. Pentru că nu mai este la modă să fii obiectiv. Dacă nu te înscrii necondiţionat în partidul celor care vor „să ia fotbalul înapoi”, dacă ai îndoieli, dacă observi ce personaje roiesc şi în jurul lui Lupescu, nu doar al lui Burleanu, eşti privit chiorâş. Eşti suspectat că „te-ai dat cu ăia”. Că te-ai vândut. Totuşi, dacă vrem ca lumea să ne creadă, lumea aceea care, ca şi noi, nu votează preşedintele FRF, dar care este implicată emoţional în mersul fotbalului, atunci poate că ar fi potrivit să luptăm a ne păstra valorile de bază ale meseriei noastre. Meseria de ziarist. Imparţialitate, spirit critic, curiozitate exercitată dincolo de bârfa măruntă, vedere de ansamblu, documentare solidă, surse credibile, curaj, poate şi o brumă de talent, eventual şi niţel umor, din acela pomenit mai devreme.

„Ca şi film” e de văzut
Se anunţă o complicată lună electorală şi pentru presă. Va fi un test inclusiv pentru noi reflectarea acestei bătălii. Un posibil model profesional. Sau un contramodel, cum s-a dovedit, de exemplu, felul în care a ales să procedeze CNN la alegerile prezidențiale din America. Atunci când făcându-i campanie agresivă lui Hillary Clinton l-a ajutat pe Donald Trump să câștige. Sigur că noi nu suntem CNN, dar nici Burleanu, nici Lupescu nu se bat pentru postul de președinte al SUA. Antipatic ca întotdeauna, eu zic să îi lăsăm pe Ionuţ Lupescu şi pe Răzvan Burleanu să se lupte, fără să ne amestecăm în ciorba asta! „Ca şi candidaţi” cum scrie stufosul birou de presă al FRF în comunicatele oficiale. Halal limbă română, stimați foşti colegi! Între timp, pentru a ne aduce aminte împreună ce valori ar trebui să apere şi cum ar trebui să fie un ziarist, vă recomand să vedeţi „The Post”. „Ca şi film” este foarte interesant. Este ca şi cum vorbeşte despre noi.

Comentarii (51)Adaugă comentariu

Andy_Murray (10 comentarii)  •  3 martie 2018, 20:31

"Ca si Vochin" n-o sa fie incantat de articolul tau :))

Costy (26 comentarii)  •  3 martie 2018, 21:24

Sa-i lasam pe cei doi sa se lupte pentru simpatia lui ala cu mustata. Chiar aveti vreun dubiu ca altcineva va conduce si FRF? Ca si ziaristi, ar trebui sa va intereseze c

Costy (26 comentarii)  •  3 martie 2018, 21:26

Ca si ziaristi, ar trebui sa va intereseze ce viseaza el noaptea, caci ne afecteaza pe toti. In rest, da....foarte bun filmul.

Lari (287 comentarii)  •  3 martie 2018, 21:37

Aici pe site, bășcălia fină se face ca și-n filme . Am scris doar așa, ca și exemplu, poate nu vă mai dați, ca și pamfletistul, cu părerea. ))

Stefan Andrei (4 comentarii)  •  3 martie 2018, 21:38

Multumesc! Sper ca articolul tau sa fie citit si de colegii tai de ziar si de breasla.

Costin (17 comentarii)  •  3 martie 2018, 21:39

Este de admirat cum fostul arbitru a reusit sa nu-si imbogateasca vocabularul cu eternele si fascinantele expresii venite din partea tribunei in fata carora multi patroni au devenit celebri.

CB0306 (2 comentarii)  •  3 martie 2018, 21:47

Nu stiu ce sa zic si despre lupescu..eu cred ca e un om slab si f manipulabil. Pana la urma a fost complice cu mircea sandu si la UEFA a ajuns din partea frf,nu pt vreun merit de al lui. Mi e teama ca nu e o varianta mai buna decat burleanu.In plus are si dificultati de exprimare,adica mai bine isi incepea campania cu un logoped bun,nu cu o lansare gretoasa . Cred ca e prada usoara pt burleanu

Frenemy (71 comentarii)  •  3 martie 2018, 21:49

Vochin l-a demolat pe Popescu la TVR cu argumente statistice, un fel de Codruta-Tudorel, mi-a placut.

itu52 (288 comentarii)  •  3 martie 2018, 22:18

Alegerile la atelierele de reșapat, FRF, mult zgomot pentru nimic. Puteți băga în ea toată generația de aur a României și pe cea de argint a Braziliei, că tot nu urniți căruța. A fost cam lungă și păguboasă perioada transformărilor revoluționare din fotbal. S-au inventat conflicte peste conflicte aproape în toate zonele țării și la toate cluburile mari. S-a vizat toată suflarea, de la copii până la seniori, de la spectatori până la super talente. Duhoarea politică a viciat puritatea competiției, jocurile de culise cu iz actoricesc, venite din laboratoarele fabricanților de evenimente sportive și mai ales extrasportive au otrăvit evoluția naturală a amărâtului de fotbal. Climatul în care se desfășoară activitatea sportivă, este punctul de plecare în căutarea performanței, cum poți pretinde acest lucru când suntem cu zeci, poate sute de decizii în coadă de pește pe niște procese pornite din nimic. În ani buni, din grăunciore banale de situații în lumea sportivă s-au creat ”bulgăroi de zăpadă” care zdrobesc orice tentativă de însănătoșire. La alegerile actuale ca în toate celelalte ”bombe sportive” sunt create tabere de dispută în zona media, pentru menținerea climatului de păruială socială. Multe avem de văzut și auzit până la împlinirea sorocului. Trăiască victoria în alegeri !

Frenemy (71 comentarii)  •  3 martie 2018, 22:40

Nu cred ca i se poate pune in carca lui Vochin evitarea nefericita a cacofoniei, au aia alte *** educate cu program Bologna, cred ca insusi Burleanu, in narcisismul lui nemasurat, face postarile astea epocale.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Cristian Geambaşu (913 comentarii)  •  4 martie 2018, 0:38

Nu despre Andrei Vochin era vorba cand am exemplificat cu folosirea gresita si abuziva a constructiei propozitionale „ca si…”

Frenemy (71 comentarii)  •  3 martie 2018, 22:49

Cuvantul "***" intra la moderare ? Rau ati ajuns, stimabililor !

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Che Guevara (113 comentarii)  •  3 martie 2018, 23:44

Lupescu merge in alegeri ca sa fie acolo. Sper ca si-a luat concediu de la UEFA ca sa se poata intoarce dupa ce va castiga maxim 6 voturi - 2 de la Gigi, 2 de la Hagi si 2 de la Dinamo.

dan (16 comentarii)  •  3 martie 2018, 23:56

Ce este suprinzator ca in Romania se asteapta inca(in toate domeniile )candidatul providential ca sa rezolve totul...

Unu oarecare (43 comentarii)  •  4 martie 2018, 0:03

Bravo pt articol. Dar macar de ar gandi si colegii asa... ca de facut... dar nu ti se pare ca exact asta se intampla si la comentarii? Nici nu e nevoie sa aibe cineva alta parere decat ioanitoaia, doar sa ii ceara impartialitate, ca si sar deja doi destepti ca e omul lui Burleanu. Asta m-a deranjeaza. Voi puteti scrie ce vreti, dar acceptati si alte pareri. Tu esti cel mai corect in privinta asta. Nu te bagi in oala lui ioanitoaia, si este deja al doilea articol in care critici atitudinea unor colegi. Ai grija sa nu te bage adeptii lui ioanitoaia in tabara lui "Ciurli-Burli". Total neinspirata si stupida aceasta formulare...

Boeangiu Marian (65 comentarii)  •  4 martie 2018, 1:03

Argumentele sustinute de statistica ,asa cum le-a prezentat Vochin , sunt greu de demontat. Presedintele FRF este al tuturor felurilor de fotbal ,adica si al celui feminin si de sala si de minifotbal. Dispretul explicit manifestat de pro-Lupesti acestor activitati care au mers cu aberatia pana a le contesta dreptul de implicare prin vot, ma ingretosaza profund. Sunt un partizan al sportului de masa practicat de cat mai multi oameni pe cat mai multe mini sau maxi terenuri. De fapt aceasta activitate ,minim dar corect organizata, produce valorile profesioniste autentice de mai tarziu. Cultura sportiva a unei natiuni, cum este in Serbia, Muntenegru, Croatia, Germania, SUA, tarile nordice, Franta ,etc. produce si sportivi si oameni de calitate . Este adevarat ca fotbalul profesionist este activitatea premium, de maxima vizibilitate si cu adevarat principala a FRF dar nu singura. Iar abilitatile sportive personale dovedite "in iarba" te pot ajuta dar extrem de putin in tipul de activitate ce presupune profesionalism organizatoric . Cred ca exista multi oameni cel putin la fel de pregatiti ca Burleanu sa conduca fotbalul romanesc dar din pacate nu-i identific intre opozanti. Pentru mine , au niste tare morale peste care nu pot trece. Dintre cei ce activeaza in prezent in fotbalul romanesc ,increderea mea ar merge spre Iftime de la Botosani, Pustai, Multescu ,Enache, Edi Iordanescu, Camataru, Vochin, s.a. Interesant ,nu? Astept argumente si contraargumente. Mi-ar face placere!

MOSHU (5 comentarii)  •  4 martie 2018, 7:47

Corect ! Dar in ce campanie electorala si CARE PRESA a fost neutra ? Este regretabil ca, dupa aproape trei decenii, campania electorala a domnului Burleanu apeleaza la EXACT ACELEASI METODE ca in campania prezidentiala din mai 1990. Adica domnul Lupescu venind de la UEFA "NU A MANCAT SALAM CU SOIA" ca noi, nu are ce cauta aici ! Si mai TRIST este ca unii dintre electori chiar cred asta !! Cu respect, MOSHU.

Vict (6 comentarii)  •  4 martie 2018, 8:04

Domnule Geambasu, ca roman care locuieste de multi ani peste ocean, imi permit sa va corectez afirmatia ca CNN a sprijnit-o pe Hillary si asta l-a impins pe Trump catre victorie. Fals. De fapt CNN a dat mult prea mult timp de antena nebuniilor lui Trump, in loc sa sanctioneze cu duritate un candidat cu deficiente enorme pe toate planurile. In cautarea ratingurilor, CNN l-a adus pe Trump tot timpul in prim plan, in loc sa demaste impostura, minciuna si nebunia acestui Gigi Becali de peste ocean, asa cum presa sobra de investigatie proceda acum zeci de ani. Despre CNN si Trump cititi un articol interesant : "CNN treats politics like a sport — that’s bad for all of us. When politics is a game, truth telling takes a back seat to controversy."

Observator (211 comentarii)  •  4 martie 2018, 8:10

Corect, ziaristii trebuie sa fie neutri, dar si sa ilustreze si sa cuantifice cu precizie meritele celor 2 principali candidati. Fiindca veni vorba, unul dintre ei n-are vreo calitate, in afara faptului ca este tanar; in legatura cu aceasta etapa a vietii, cred ca exista niste limite clare in privinta seriozitatii si, mai ales, a competentei. In afara unor eventuale jocuri (murdare, desigur) politice, actualul presedinte si-a dovedit din plin ignoranta; cand aceasta este asociata si cu o aroganta specifica varstei dusa la extrem, omul nu poate fi cu adevarat respectat! Imi voi face timp sa-l ascult pe SW si va voi comunica o parere! O.

Valentin (33 comentarii)  •  4 martie 2018, 8:41

Sunați-l pa Narcis Răducan. Că el știe cu combinațiile. Văd că l-a băgat și pe Marius Stan la TV. Managerul managerilor. Narcis la FRF!!!

ovidiu_3003 (644 comentarii)  •  4 martie 2018, 9:00

Pentru mine nu prea conteaza cine vine presedinte la FRF...o sa se risipeasca incontinuare banii fotbalului romanesc ...nimeni nu vrea salariu mediu pe economie si bonusuri de performanta ...toti vor salarii duble fata de a l presedinteleui tarii ...

Benedekpista (7 comentarii)  •  4 martie 2018, 10:01

Da. Nici cu Trump si Hillary dar nici cu The Post nu poti face comparatie.... Cand o sa aveti spritul de ziarist pe care ati descris-o mai sus, atunci poate veti recastiga increderea cititorilor.... Pana atunci va vonsider un ziar de cancan... Cu parere de rau...

florin (10 comentarii)  •  4 martie 2018, 10:18

Pentru mine Balaj reprezinta mai mult decat cel mai bun arbitru al ultimilor ani, un om echilibrat, cu idei si pareri argumentate, imi place impartialitatea si dorinta lui de a spune adevarul, se vede ca a mai si deschis o carte.

mary (2 comentarii)  •  4 martie 2018, 10:20

@Che Guevara. Imi e teama ca o sa ai o foarte mare surpriza. Numai cei bolnavi mintal ii vor mai da inca un vot narcisistului de Burleanu. Iar Vochin a mintit pentru ca intr-o comparatie R Lucescu cu Daum R Lucescu sta totusi mai bine. Nu cu mult dar sta. Unde e statistica nu ar trebui sa fie pareri divergente numai ca Vochin e mult mai smeker decit crezi tu. El minte pentru ca esecul lui Burleanu l-ar lasa fara multe privilegii grase. Salariu mare, prime, diurne si alte avantaje.

17 Nentori Tirana (677 comentarii)  •  4 martie 2018, 11:27

Geambi, la Fotbal Club: „Trebuie sa fie presedintele FRF un fost mare fotbalist ?“ Lupescu: „nu dar trebuie ai competenta si sa fi facut performanta acolo unde esti, trebuie sa ai obiective, nu se poate sa ajungi pe locul 40 in lume …“ Dar apoi, cu tot ajutorul lui Duckadam si Naum, NIMIC ! Asta desi raspunsul era CLAR, caci ideiile lu IL upe le poti numara pe degete, are aceeasi limba si logica de lemn cu care „a activat“ pe un scaun UEFA. ---------------------- Ce film, artist ori melodie mai trebuie sa stim ca sa ajungem la finete si cunoastere ? The Pope ? Da. Din cele trei acorduri repetate la infinit „Cunoscătorii ştiu de ce mai ales în anul în care şi-a confirmat prezenţa la eveniment Steven“ ... pardon Kaiseru: "There must be some way out of here" "There's too much confusion "No reason to get excited" All along the watchtower Burleanu kept the view Outside in the distance A wildgeambi did growl Two riders and Kaiseru were approaching Pruneea began to howl - da, da, da, cunoscatorii – extrem de putini - dar si necunoscatorii stiu de ce e atita neintelegere de ambele parti, caci nu are cine sa puna printilor doua trei intrebari, nu are cine sa le contrazica cu fapte eventualele raspunsuri. De ce este oare cetatea plina de prosti, kasiseri si impostori ... „care imi beau vinul meu“ ? - cum zice poetul.

Observator (211 comentarii)  •  4 martie 2018, 12:44

Sunt pe aceste bloguri 2 persoane identificabile prin fobiile pe care le au: - unul este anti-toti, mai putin un club din Oltenia; - al doilea este un anti-dinamovist convins. Doar atat, insa cred ca personele respective (intre care exista insa diferente clare de potential) se pot recunoaste cu usurinta! O.

Ion Viorel (1 comentarii)  •  4 martie 2018, 13:20

Bengos de tot Krenek ! :))))

Dragos (27 comentarii)  •  4 martie 2018, 13:31

@Observator: de curiozitate, de ce simti nevoia sa te semnezi atat la inceputul postarii, cat si la finalul ei? Care crezi tu ca e utilitatea acestei duble semnaturi?

Observator (211 comentarii)  •  4 martie 2018, 14:44

@ Dragos Asa-i normal, sa te semnezi dupa ce postezi ceva! Ca iti apare numele/pseudonimul si inainte, asta-i alta poveste, care tine de normele/regulile unui blog! O.

filip (1 comentarii)  •  4 martie 2018, 15:29

Burleanu cu obraznicia lui, a primit o palma de la Balaj. Acesta trebuie sa fie modul de exprimare in aceasta batalie. Trebuie sa te si duca mintea.

ovidiu_3003 (644 comentarii)  •  4 martie 2018, 15:37

Observator ...dar tu ce fobii ai ?...si ce te mana pe tine in lupta ?...cine te crezi ?...guru ?...tu esti infailibil ?...vezi ti de obsesiile tale si lasa i pe altii ca nu i nimic de capul tau ...

17 Nentori Tirana (677 comentarii)  •  4 martie 2018, 15:59

Stimate anonim si totodata @ obervator, eu sint unul care e pe nedrept perceput ca antidinamovist. Va rog ! ----------------------- Cei „anti“ nu au argumente. Mai „aiurez“ eu pe linga subiect, dar azi am dat destule indicii, am si citat, ca azi doar plagiez un cunoscut juranalist, muzician si inginer. Idea e ca exista destule date care arata ca Lupescu e academicean, administrator, antrenor – ce vrei tu –, are experienta in administratie si performanta, la fel cum e Balint aviator si are performanta in rock, iar pentru asta nu mai trebuie sa vedem filme, sa citim laureati Nobel, ori sa ascultam concerte. Zic Balint caci a comentat si el rusinea de la Sibiu, foarte bine, poate sint inca milioane care nu stiu de capitala europeana, de teatru, festivaluri rock, ori cum e finantata echipa – ce legatura au toate astea cu rusinea Stelei ? - uite ca „habarnistul“ Balint a vazut in sibieni o echipa, o tactica, o organizare, o dorinta, o mobilizare, un antrenor si un staf bun, jucatori aproape anonimi care au progresat si au batut pe bune vedetele Stelei. Cine a progresat la Steaua ? - intrebare nepusa. Caci Nic, colegul de platou, baiatul bun, fotbalist mai mare decit "Messi al paselor laterale de doi metri", incepatorul care-si toceste de 5 ani coatele ca sa-si ia licenta pro, caci n-are timp sa faca trei ani naveta la Chis-in-neu ori bani sa faca doua saptamini concediu in Italia si sa-si plateasca „licenta pro“, in clar text Dica, Radoi, Lupescu … trebuie protejati, ca or atirna ca ouale de pixul jurnalistilor. Nu merge ! Ori vorbim, ori tacem ! ----------------------- Performantele lui Lupescu ? Datorii ! Toate „personalitatile“ vazute la lansarea candidaturii sale – am ratat daca a patinat pe scena in fata cumparatorilor – dupa modelul vinzatorului de aspiratoare pe logica piramidala, dar toate, stiu CEVA ori l-au AJUTAT cu CEVA atunci cind in epoca lui au disparut toate echipele fanion, toti fotbalistii, toata pepiniera caci numarul de elevi legitimati in fotbal ajunsese la sub o mie … Are datorii grele atirnate desi s-a certat cu toti si i-a tradat pe toti atunci cind a intrat doar din interese personale in barca celui pe care il numea „cancerul fotbalului“. Trecutul ATIRNA greu, va trebui sa AJUTE ! Asa cum i-a ajutat pe PiTurca dar mai ales pe Razvan Lucescu sa ajunga selectioner. O fi acum Romania pe 40 in lume, dar „performanta“ lui Lupescu si Lucescu - locul 150 in lume ! - nu poate fi egalata nici daca la FRF ajunge bunica lui Ovidiu_3003 ! Hai Craiova ! Cu respect. 17

Observator (211 comentarii)  •  4 martie 2018, 17:55

@ 17 Nentori Tirana Pe dvs. nu ma pot supara; in schimb, pe celalalt domn o sa-l ignor complet! O.

Petro Burgener (65 comentarii)  •  4 martie 2018, 18:04

@17 Nentori Tirana, de ce acest pseudonim daca spuneti ca nu sunteti anti Dinamo?

motanul incaltat (455 comentarii)  •  4 martie 2018, 18:22

Ai schimba locul cu Vochin daca ar cistiga Lupescu????? Ca si ziarist.

Vladthe_Impaler (9 comentarii)  •  4 martie 2018, 18:23

Va faceti de ras cu articole de genul acesta domnilor de la gsp....http://www.gsp.ro/fotbal/liga-1/fcsb-arena-gigi-becali-a-platit-2-3-milioane-de-euro-catre-primaria-bucuresti-534223.html......ati omis sa ne spuneti si cat au platit cei 4,1 milioane de spectatori pe bilete.....altfel e propaganda.

ovidiu_3003 (644 comentarii)  •  4 martie 2018, 18:29

Chiar asta si vreau ...nu numai de la tine ...de la toti care comenteaza ...comentati continutul articolului nu ce scriu eu ...niciodata eu nu ma iau primul de alt comentator ...e normal sa existe mai multe pareri ...

stelu blues an (63 comentarii)  •  4 martie 2018, 19:27

ma 17 nentori..tie,clar iti place ***.dar sa stii,asta nu te face nici mai inalt nici mai destept.sar in apararea lui geambasu din doua motive.e buzoian si rocker.ceea ce sunt si eu.ca are geambasu ciuda ca n a terminat eminescu ,ci hasdeul?nu conteaza.astea is rivalitatile trecutului.insa matale draga domnule17 nu ai proprietatea termenilor.vrei sa folosesti vartos metafora in schimb cuvantul paleste cand sarmanul e schimonosit ,folosit abuziv,golit de sensuri si de continutasadar renunta,gaseste ti o profesiune ce se leaga strict de puterea ta de intelegere.si da,hai stiinta ,hai rapiduletul.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Che Guevara (113 comentarii)  •  4 martie 2018, 21:37

@mary ramane sa vedem. Eu cred ca Burleanu nu are nici un stress la viitoarele alegeri. Poate tu esti mai informat. Nu te contrazic, dar daca e sa pariem, eu pariez pe Burleanu in alegerile de la FRF. Lumea s-a saturat de PSD si de cooperativa. Cand a fost dat Sandu jos pentru asta a fost demis: ca sa scapam de mentalitatile comuniste. Sa scapam de cooperativa, de pile, de interese si de dubla masura: cand era furata Craiova de arbitri nu se intampla nimic, cand arbitrii greseau in defavoarea Stelei erau trasi pe roata. Cand aprindeau suporterii olteni o torta primeam 3 etape de suspendare, cand dinamovistii intrau pe teren sau aruncau petarde si alte bazaconii in teren venea imediat Dragomir sa ii scuze ca sunt si ei copii de judecatori si ca trebuie iertati. De cand e Burleanu cel putin avem o masura echitabila intre toate cluburile indiferent de nume. Si cu asta va castiga alegerile. Daca vine Lupescu or sa inceapa iar favoritismele si nu se va mai intampla ca FCSB sa fie eliminata din Cupa Romaniei de Sibiu din liga a II-a.

aciduzzo (130 comentarii)  •  5 martie 2018, 9:32

Uite…..d-aia mi-e mie sila ……..cateodata…..draga Guevara….sau Castro….sau Pol Poth……sau cum te-oi numi…….dupa ce ca nu stii fotbal ….nu stii nici istorie……Kuusysi si Anderlecht erau vajnice echipe reprezentante ale muncitorimi comuniste din aceleasi tari comuniste Finlanda si Belgia! Habar n-ai de fotbal, iar aia cu procentajul de 33% m-a dat pe spate! Praf m-ai facut ….nu alta!! Iti recomand ceva……fuguta in Giulesti……si stai acolo inca vreo 20 de ani…….in liga 4….ca acolo iti e locu…si stii dupa ce mi-am dat seama?? Dupa prima propozitie – echipe comuniste…..asta este formulare tipic de sub Grant!!! Stati acolo unde sunteti acum….ca stati bine!! Si poti sa-mi raspunzi ce vrei…….nu-ti voi da nicio replica!Si nu sunt antirapidist.....sunt prieten la toarta cu unul dintre cei mai buni jucatori pe care i-a avut rapidul dupa 90!

gigelos (96 comentarii)  •  5 martie 2018, 12:28

Cristian , cum ar spune Thin Lizzy , The boys are back in town . Asta-i tot . N-ai ce sa faci . Astia sunt baietii nostri , cu cei de azi am incercat , n-au precupetit nici un efort , le multumim , sa mearga la vulcanizarile lor , la Partid inapoi , la mini fotbal .. asta e , ce sa faci , au trait bine , bani frumosi , gagici , ok , dar nu e fenomenul lor . Someri , auzi ! Atunci Garrincha ce era ? Gascoine ? Dobrin ? Dumitrache ? Unde se incadreaza in clasificarea lor ? Nu merita nici un scuipat . Ba da , merita

daniels (17 comentarii)  •  5 martie 2018, 17:13

în afara de Burleanu si Lupescu mai candidează cineva ...ca ăștia doi is aceasi apa chioara!! așteptăm un Popescu un Chivu un "altul" cu ceva nume în fotbal care sa știe cum e fotbalul în adevăratul sens ...nu ciurli-burli și costume de UEFA ...ca nu prea avem ce face cu ăștia doi...păcat ca Balas s-a dat la pase cu expresii mai putin exacte...poate el era mai corect decât Lupescu ....Burleanu a fost doar un papitoi care și-a luat banu greu pe promisiuni deșarte ....asa ca ....alții mai candidează????

Che Guevara (113 comentarii)  •  5 martie 2018, 21:57

@aciduzzo Am avut si vom avea mereu / Boala pe Rapid / Si pe steagul alb cu visiniu ... Ca sa rezolvam treaba asta cu cloaca din Giulesti. Daca tu crezi ca finlandezii sau belgienii sunt niste forte in fotbalul european inseamna ca discutam degeaba. Nu uita ca in perioada aia echipele engleze aveau interdictie in cupele europene. Ca altfel v-ar fi scos Steaua de pe traseu. Si da, Postelnicu conducea Dinamo iar familia Ceausescu pe Steaua. De asemenea Nicu Ceausescu era implicat si la Sportul Studentesc si la FC Inter Sibiu. Iar la Victoria era distrugatorul fotbalului romanesc - Dumitru Dragomir. Rapid era un fel de ABBA si nu conta in divizia A. Cand promovau cadeau inapoi in B. Prin numirea lui Sandu la FRF s-a continuat politica de partid, si chiar s-a imbunatatit sistemul de promovare si de favorizare a echipelor foste (si ramase) comuniste. Dragomir si Sandu au fost Elena si Nicolae Ceausescu pentru fotbalul de dupa 1990. Lupescu vine acum sa reia acest stil de a conduce "pentru binele fotbalului romanesc". Sa il lasam pe Burleanu in pace, zic, fiindca asa nepriceput cum e, cel putin e impartial.

aciduzzo (130 comentarii)  •  6 martie 2018, 9:08

Eu ca stelist.......am mai spus lucrul asta.....AM CEA MAI MARE SATISFACTIE CAND DINAMO BATE CRAIOVA PE ORIUNDE!!!...Si iar nu stii fotbal.....deloc.....Belgia pe scheletul lui Anderlecht juca semifinala la mondialul Mexican in 86 si numai geniul lui Diego a facut diferenta in favoarea Argentinei!!...Cat despre Barca in finala.....eu zic ca oriunde si oricand Barcelona ramane Barcelona!!

aciduzzo (130 comentarii)  •  6 martie 2018, 10:25

Restu.....E FRUSTRARI .....din giulesti.....din banie.....(mai ales dupa 90....ca Zoli si Costica s-ar rasuci in groapa).....era sa zic si din groapa.......da astia au mai dat si ei cu nasul de inaltimile europene.....

Daniel (1 comentarii)  •  6 martie 2018, 10:35

Oricum nu iese Burleanu, degeaba se strofoaca ''astia''.

Che Guevara (113 comentarii)  •  6 martie 2018, 11:23

Din ce imi amintesc belgienii nu au fost lasat sa doarma la hotelul unde au fost cazati. Au avut grija oamenii dela partid sa fie o nunta organizata in restaurantul hotelului care a durat pana dimineata. E logic ca a doua zi nici nu au stat in ghete belgienii. Dupa "marea victorie" din CCE Steaua si-a luat un 5-3 pe Central ca sa nu uite cine a inventat fotbalul modern in Romania. Iar anul viitor au iesit din turul 2 pentru ca nu au jucat in primul tur fiind si campioni si castigatori ai CCE. Ma gandesc ca nu era mare diferenta intre Belgia si Olanda, fiind doua tari vecine cam de aceeasi dimensiune si cu istorie comuna. Asa ca PSV v-a aratat valoarea exact cum a facut-o Lazio acum cateva saptamani.

Observator (211 comentarii)  •  6 martie 2018, 13:40

@ Che Guevara Belgia nu este egala Olandei in fotbal; nicio echipa belgiana nu a castigat Liga Campionilor, in timp ce "nationala" lor n-a jucat finale de Cupa Mondiala si nici n-a castigat vreun Campionat European. In plus, PSV din finalul anilor '80 a castigat CCE!

Comentează