Cristian Geambaşu

Jurnalist box-to-box, de 25 de ani mereu în echipa ideală a presei de sport. Respectat, temut și foarte apreciat. Întotdeauna la obiect, tăios, fără ocolișuri

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Cristian Geambaşu
România nu este o echipă!

Radicevici, Grbici, Mehmedovici. Pe bancă, Kim Rasmussen. Cunoștințe mai vechi, adversare mai noi. În zi bună, Muntenegru poate bate pe oricine. Dovadă victoria cu Norvegia la distanță de 5 goluri. România are nevoie tot de o victorie la măcar 5 […]

...

Taci!

Asistăm de niște ani la o degradare alarmantă a relației jucător-antrenor în tenis. Poate ar fi și mai potrivit să spunem jucătoare-antrenor, fiindcă majoritatea copleșitoare a situațiilor provin din tenisul feminin. Antologica secvență în care Sorana Cîrstea îi cere arbitrei […]

...

Cine este cel mai mare adversar al naționalei României?

Calculele hârtiei indicau naționala masculină de handbal a României favorită în dubla întâlnire cu omoloaga din Kosovo. Incredibil, mai există așa ceva! Naționala Kosovo este una dintre puținele reprezentative în fața căreia România mai poate fi considerată favorită. Ca să […]

...

Dinamo pe modelul Barcelona

Totuși, modelul propus de asociația DDB este inspirat din organizarea unor cluburi ca Barcelona.

Lucrul esențial în acest tip de conducere este absența unui patron, a unui privat care face doar ce îl taie capul. În cazul unor entități ca […]

...

Acești doctori care îl enervează pe Marica

Hai că nici LeBron James nu ar fi zis-o mai bine decât Ciprian Marica! „Ne-am săturat de ăștia scoși în față să bage groaza în populație” este o frază-manifest a zilelor pe care le trăim și numai un om cu […]

...

Naţionala lui Lupescu

Pentru cei nu foarte mulţi care încă mai citesc ziarul şi nu doar siteul gsp.ro, Gazeta Sporturilor a pregătit o echipă naţională virtuală

Permalink to Naţionala lui Lupescu
marți, 13 februarie 2018, 9:45

Este formaţia care va concura la alegerile pentru şefia FRF. Alături de Ionuţ Lupescu, în acest prim „11” se regăsesc nume de legendă ale fotbalului nostru. Din Generaţia de aur, dar nu numai. Există însă şi absenţe importante determinate nu neapărat de ochiul selectiv-subiectiv al selecţionerului. Dar cine este selecţionerul, ghiciţi?

Directorii tehnici
Colegii mei care au alcătuit dream team-ul menit a se lupta cu echipa lui Răzvan Burleanu i-au numit suporteri de lux pe Liviu Dragnea şi pe Călin Popescu Tăriceanu. Probabil că liderii coaliţiei de guvernământ meritau altceva. O titulatură mai aplicată. Ceva care să semnifice influenţa lor asupra miticului (puteţi pune accentul şi pe silaba a doua) spaţiu românesc. Râul, ramul, lanul, teldrumul. Mergea ceva gen „directori tehnici”. Sau „manageri de proiect”. „Selecţioneri” ar fi fost uşor exagerat, te uiţi la ei şi nu poţi să-i vezi pe Lars Lagerback şi Tommy Soderberg, oamenii care antrenau împreună naţionala Suediei. Şi asta nu pentru că suedezii sau norvegienii ne-ar fi superiori. Ori „mai superiori”, cum ar completa ministrul educaţiei şi învăţământului. Nici vorbă!

Dar discutând despre selecţioneri riscăm să nu mai vedem pădurea din cauza falnicilor copaci. Pădurea ca metaforă pentru echipă. Echipa din jurul lui Ionuţ Lupescu, distribuit clasic ca mijlocaş la închidere. Să vedem acest „11” ideal şi să analizăm pe posturi atuurile şi punctele mai slabe. Că nu există formulă perfectă.

Iată echipa: Prunea – Balaj, Gică Popescu, Dinu, Chivu – Panduru, Lupescu, Dorinel Munteanu – Marica, Piţurcă, Răducioiu.

Pe atac, formidabil!
Fotbalistic vorbind, reprezentativa lui Ionuţ nu sună rău deloc. Experienţă şi tinereţe la un loc. Valoare plus entuziasm. Puneţi-vă la lucru imaginaţia şi gândiţi-vă ce ar fi însemnat un cuplu de fundaşi centrali Dinu-Gică Popescu sprijiniţi din stânga de Cristi Chivu! Oricând convertibil şi el în stoper sau libero. Şi cum sună un trident ofensiv format din Răducioiu (exuberanţa copilăriei), Piţurcă (viclenia bestiei) şi Marica (sângele proaspăt). Otravă pentru apărările adverse.

Să remarcăm, de asemenea, forţa liniei mediane cu Lupescu în centru, factor de echilibru, flancat de laboriosul Dorinel pe stânga şi de inventivul Basarab Panduru pe dreapta. Sigur, analiştii lucizi vor observa şi improvizaţia numită Cristi Balaj pe postul de fundaş dreapta. Dar Cristi este om de echipă şi aduce voturile Maramureşului. Voturile, nu porţile maramureşene! Ei, da, am lăsat portarul la sfârşit, deşi orice echipă începe cu el. Florin Prunea. Amintiri. Hai să n-o luăm de la capăt cu sfertul de finală cu Suedia! Nici cu poveşti despre arbitri. S-au prescris. Dar va fi Florin în echipa lui Ionuţ? Cunoscătorii susţin că nu neapărat.

Cei care se ţin deoparte
Nume sonore rămase în afara echipei şi chiar a lotului. Belo şi Jean Vlădoiu joacă de o bucată de timp la ceilalţi, deci pierduţi definitiv. Apoi, Dan Petrescu, titularul de drept al postului de fundaş dreapta. Component autentic al Generaţiei de aur, ca şi Ilie Dumitrescu. Ilie, alt absent de marcă. Dan şi Ilie, personaje esenţiale la Mondialul american, membri de vază ai Generaţiei de aur. Doi oameni care au ales să nu se implice, chiar dacă sunt simpatizanţi declaraţi ai grupului coagulat în jurul lui Lupescu. Despre lipsa lui Hagi, care are de purtat un război cu Fiorentina, ce să mai spunem? Este peste toate.

Dar să nu ne îngrijorăm, este o absenţă temporară. Când va termina răfuiala cu Pantaleo Corvino, iar Lupescu va fi câştigat alegerile, pe Gică îl aşteaptă funcţia de selecţioner. Iar pe Ianis banderola de căpitan al naţionalei. Urmarea? România în primele 10 naţionale ale lumii.

Sau poate că nu. Poate că Lupescu îi va surprinde şi pe cei mai aprigi simpatizanţi ai lui. Am devenit bănuitori, iar bruma de inocenţă ni s-a evaporat. Nu mai credem în cauze nobile. În timp ce opoziţia este compusă numai din idealişti, care nu doresc nimic pentru ei şi vor tot binele din lume pentru fotbalul românesc. Vedeţi peisajul cu ochii minţii?

Construcţie, reconstrucţie, setare, resetare, muncă susţinută, mâneci suflecate, asanarea smârcurilor lăsate în urmă de turmele lui Burleanu. Nu vi s-au umezit ochii? Nu? Îl vedeţi doar pe domnu’ Liviu cum îi râde mustaţa?

Comentarii (41)Adaugă comentariu

vasco (267 comentarii)  •  13 februarie 2018, 10:41

Exceptional!

Carol K (146 comentarii)  •  13 februarie 2018, 10:52

Eu nu cred ca Lupescu se va imbraca in haina activistului umil de partid.Are deja o imagine in Europa,e cunoscut si respectat acolo de catre mai marii fotbalului. Dragnea sau Tariceanu azi sunt,maine au cazut si dupa aia nimeni nu-i mai scoate din ghearele justitiei. Ce faci Lupescu in cazul asta ? Iti alaturi numele unor condamnati penal? Pana la urma el va castiga si va avea sustinere exact pentru ca vine cu acel aer european,modern,desprins de circoteca asta penalo-securistica de aici.Acolo ai comis-o,te-au schimbat imediat,indiferent cum te cheama.De asta are vnevoie tara asta ca sa se faca bine.

Alin Vacean (1 comentarii)  •  13 februarie 2018, 11:02

*** *** ca vine Lupescu si vei fi out de la federatie din postul ala fantoma creat sa-l urci in slavi pe Burlanu. asata e esenta articolului ;)

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Dr. Dan Patru Tudosie (56 comentarii)  •  13 februarie 2018, 11:03

Sa te bucuri pentru Lupescu, care n-a marait absolut nimic o gramada de ani sub Sandu Mircea, mi se pare ingrozitor. Ma refer la oricine bucurii de genul asta. Si sa nu fim naivi: Oricine va castiga e aprobat si pus politic. Daca Dragnea & Co decid sa-l schimbe pe Burleanu nu inseamna ca s-au certat, ci ca au nevoie de altceva acolo. Si pentru imaginea lor ar da mai bine generatia de aur la frf.

Mihai (2 comentarii)  •  13 februarie 2018, 11:19

Bravo domn Geambasu. Chiar mi-a placut. De la o vreme ti-ai pierdut rautatea si esti doar de o aciditate benefica :) Felicitari.

Sasa (51 comentarii)  •  13 februarie 2018, 11:26

CTP baga pe vremuri "parabola" carasului romanesc. Care ramane pe mal, la uscat, si are doua variante: (1) sa ramana pe mal si sa moara intr-un final (moarte sigura) (2) sa se zbata, caz in care poate sa ajunga in apa (sau, bineinteles ca poate sa nu ajunga in apa). La cum arata fotbalul romanesc acuma, varianta Lupescu este varianta 2. Nu e perfecta, poate sa dea rateuri (si inca mari), dar este altceva fata de moartea sigura reprezentata de varianta Burleanu.

bili (6 comentarii)  •  13 februarie 2018, 11:37

"Nea Mircea" (Lucescu).....nu e pe nicaieri in schema asta? Ca la otomani ...nu mai sta mult.....la cum merge treaba

Andrei F (698 comentarii)  •  13 februarie 2018, 11:48

Si totusi nimeni nu- si aminteste de Radoi? Episodul Radoi sau razboiul ...???

Gambeta (8 comentarii)  •  13 februarie 2018, 12:10

Cat ti-a Johannis dat sa te iei de Dragnea si Triceanu?

emilou (13 comentarii)  •  13 februarie 2018, 12:35

Cristi, pana la urma de fapt, ce vrei? Sa ramana in continuare Burleanu? E mai bine asa cum e acum?!

aciduzzo (130 comentarii)  •  13 februarie 2018, 12:44

Nu intelegi nici tu maestre Geambasu ca individul asta, kaizer, salam sau costita cum i-o spune.....nu are ce cauta le FRF??? Nu intelegi ca nu e credibil sub nicio forma?? Ok...daca ramanea consecvent intr-o directie sau alta era de luat in seama! De luat in seama.....si nimic mai mult!! Dar cand incepi cu Mincinasu si apoi te dai in barci cu el......sau in trasuri.....ce sa cred eu in tine kaizere, salam sau toba cum ti-o spune?!! De unde atata bucurie ca sa nu zic isterie ca candideaza(!!!) Lupescu?? Aveti impresia ca gata...se salveaza fotbalul romanesc si ajungem in primele 10 selectionate ale lumii! Never.... nu zic...nici Burleanu nu are ce cauta acolo sub nicio forma...asta nici nu stie ce-i cu sportul asta numit fotbal!! Dar....asa se intampla cand in Romanica noastra scumpa der 29 de ani incoace functioneaza strasnic principiul .....,, NU CONTEAZA DOMLE CE PREGATIRE ARE, CE STIE SA FACA, CE EXPERIENTA ARE IN DOMENIUL RESPECTIV, NICI MACAR DACA ARE PREGATIREA PROFESIONALA IN DOMENIUL RESPECTIV....CONTEAZA SA FIE UN BUN MANAGER!!!".......ei bine principiul asta a functionat teribil acolo unde era mult...........muuuult de furat!! La FRF....nu stiu ce ar fi de furat...si apoi kaizerul vine de acolo...din iarba cum ar zice procurorul...care a dat una mai de curand de-a cazut ISPE-ul de langa ei....,, Domle....la Dinamo situatia e tragica si datorita pozitiei geografice a clubului.....care este situat intre spitalul de urgenta si circ!!!"..........ma intreb intre ce-o fi situata cladirea FRF?? Culmea e ca nu avem niciun candidat credibil sa preia FRF!! Iar bagaciunea asta a politicului este infecta, cancerigena si mortala! Am mai scris eu despre trocul FRF-LPF.....il maturati pe Nasu.....il maturam si noi pe Corleone....acuma se impaca si capra si varza.....cu Ginuto si Ionut.....in frunte....vom avea victorii multe!!!Era sa scriu mute!!!

cata (5 comentarii)  •  13 februarie 2018, 13:42

dar dc il ridicam in slavi pe Lupescu? ca nu ii stim proiectul. doar pentru ca a jucat fotbal int generatia de aur merita sa ii fie oferit totul pe tava?

Cristian Geambaşu (913 comentarii)  •  13 februarie 2018, 15:29

Asta ma intreb si eu. Dar multi nu mai vor sa ne punem intrebari, ci sa avem doar certitudini

Urod (270 comentarii)  •  13 februarie 2018, 14:31

@Cristian Geambasu.... Știi ca am scris ca Lupescu nu vine la FRF....M-a surprins rău de tot gestul lui, dar ma bucur ca a ales drumul asta... Dar totuși, sunt trei probleme.... 1...se poate compromite pt ca sunt așteptări mari de parca el ar avea,, baghetă magica "... 2...ca sa poată face ceva, trebuie sa aibă susținere politica necondiționată care sa dea legi favorabile sportului.... 3....sa vedem, dacă nu va fi respins de mentalitatea românească și sa piardă alegerile... Eu n-aș fi părăsit niciodată locul civilizat de acolo ca să ma bag în mocirla de aici. El spune ca a ales cu inima, îl înțeleg dar s-ar putea să-i fie fatal acest gest... Eu sunt sigur ca era mai bine să fi rămas în structurile UEFA și sa fi colaborat cu cel care ar fi fost ales, bineînțeles cu unul care sa fie mai bun decât Burleanu (dacă exista..!!!)... Generatia de Aur a produs prea puțin oameni dacă s-a ajuns ca doar Lupescu sa aibă șanse în fata lui Burleanu... Dar și voi ziariștii trebuie să-l susțineți necondiționat, ca nu aveți nici un motiv sa fiți împotriva lui Lupescu... Oricum, a facut un gest extraordinar prin candidatura lui...

Observator (211 comentarii)  •  13 februarie 2018, 15:53

Venirea lui Lupescu ar fi in mai mare masura benefica fotbalului romanesc decat ramanerea la "carma" a arivistului pe filiera politica burleanu! Daca in cazul actualului (nu pentru mult timp, sper) presedinte sprijinul primit din partea politicului si a justitiei a fost indubitabil, ma cam deranjeaza grabnica aluzie la sustinerea politica a fostului oficial UEFA! Chiar asa este? Pe de alta parte, sunteti atat de preocupat de factorul cantitativ, incat lasati pe plan secund aspectul canlitativ; de asemenea, nu va mai ... coborati pana la a da raspunsuri unor postari ale cititorilor! Apropo de cititori: daca niciun candidat nu-i destul de bun in viziunea unora dintre ei, nu-i firesc sa-l accepte pe cel mai putin ... prost? Ma deranjeaza epitetele folosite de catre unii cititori (de buna credinta?) la adresa lui Lupescu, mai ales cele precum "taran" si "salam". In fine, i se contesta pana si calitatile de fost fotbalist, invocandu-se la nesfarsit lungimea paselor (3-5 m); pai, @ aciduzzo, cum ajunge Barcelona la un numar atat de mare de pase reusite daca nu sunt incluse si cele scurte sau foarte scurte? Cu toate acestea, Messi, Iniesta, Suarez si Dembele (cel mai prost transfer scump din istorie) n-au reusit sa ... sparga "reduta" numita Getafe! O.

Ion Gheorghe (21 comentarii)  •  13 februarie 2018, 16:25

NU INTELEG CUM A FOST POSIBIL CA BURLEANU SA AJUNGA SEFUL FRF ! UN "NIMIC" CARE A IMPINS TOT MAI JOS FOTBALUL ROMANESC ! DIFERENTA INTRE LUPESCU SI BURLEANU ESTE CA DE LA *** !

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

aciduzzo (130 comentarii)  •  13 februarie 2018, 16:49

Pentru Observator......sau Obositor.....vorba alora de pe la Prima...chiar, mai au emisiunea aia copiata 99% de la italieni??.....pai asta e problema??......cum ajunge Barcelona la un numar atat de mare de pase reusite??......asta isi propune Barca?...un numar record de pase reusite??.....pai tu nu intelegi care este diferenta intre Lupescu asta care o dadea sa scape de ea, ca nu stia cu ea si nu stia nici fara ea.......spre deosebire de jucatorii Barcelonei, care abia asteapta sa puna piciorul pe ea?!! Poate ai citit si tu interviul acela exceptional al lui Xavi Hernandez.....si poate ai inteles si tu ceva din filozofia de joc a Barcelonei....pai tu compari pasa scurta a lui Lupescu, una data de frica si spaima, cu sirul interminabil cateodata de pase scurte al Barcei (mai ales pe vremea lui Pep), care aduceau finalizarea mai ceva ca in curtea scolii, adica din 3 metri cu latu?? Dembele cel mai prost transfer scump din istorie???.......s-ar putea sa gresesti flagrant cu aceasta afirmatie.....peste vreo 6-7 luni de zile impresiile despre Dembele s-ar putea sa-ti fie cu totul altele....dar stii ceva??...uite.....cred ca si eu fac aceeasi greseala cu Lupescu la FRF cum faci tu cu Dembele ....hai sa-i lasam sa mai treaca ceva timp....si la anul pe vremea asta vom vedea daca si unul si altul isi merita acele locuri......Dembele tricoul Barcelonei si Lupescu scaunul FRF!!!

Observator (211 comentarii)  •  13 februarie 2018, 17:22

@ aciduzzo 1. Parca v-am spus ca nu accept sa mi se adreseze cineva care nu ma cunoaste la singular! 2. Aluziile gastronomice peiorative la adresa lui Lupescu sunt de un extrem prost gust. 3. Dembele este asa cum am spus, se va vedea asta foarte clar! Dar nu trebuie sa ne miram, pentru ca toate transferurile facute de Barca din 2015 incoace au fost proaste, poate cu exceptia lui Coutinho! O.

17 Nentori Tirana (677 comentarii)  •  13 februarie 2018, 17:35

Nu mai stim sa vorbim vorbe clare ? Probleme ? Imi fac griji. Vezi 17 Nentori Tirana (730 comentarii) •13 februarie 2018, 12:26 Comentariul tău așteaptă moderare. Nea Ovi, permite te rog fara cenzura un „interviu I L upe“ - Preluare din “UEFA Direct” – mai, 2013 ...urmeza cam mult dar tu macar poti citi. De ce aiureala si lalaiala cind ai documente din istoria UEFA ? In plus fata de interviu: doar portarul e din echipa ideala, dar iata cum argumenta IL: „Eu doar in ti... am incredere.“ Prietenul din copilarie Raducioiu l-a numit pe IL direct, in toata media, drept ji... La ultimele alegeri IL a facut un joc politic la UEFA, amenintind cu dezafilierea, sustinind ca GP umbla prin tara cu Niciolae Balacioiu. Pe Hagi, dupa cum poti citi in document, l-a dat „exemplu“ la UEFA, ca si toata Federatia Spaniola care ar fi ramas in 1914 ! - deci are nevoie ca de aer de specialistii PRO de la drumuri si poduri.

Poli 21 (26 comentarii)  •  13 februarie 2018, 17:35

Cind am citit articolul si am gasit metafore ca "generatie de aur", "nume de legenda", "dream -team" si inca multe altele, am crezut ca este vorba de echipele Braziliei, Germaniei, Italiei, Spaniei, s.a.m.d. luate la un loc, dar am avut o crunta dezamagire cind am vazut ca este vorba de acest impiedicati cu pretentii de fotbalisti.

Andrei (222 comentarii)  •  13 februarie 2018, 19:04

@Geambasu, in anul de gratie 2000 incepeam un nou mileniu cu alegerile prezidentiale la care ai avut "privilegiul" de a alege intre Vadim si Iliescu. Ala nu era un moment bun sa ii ceri CV-ul lui Iliescu, asa cum nici asta nu e un moment bun sa ii ceri proiectul lui Lupescu. Nu e vorba de a aveau sa nu certitudini. Ideea e sa scapi de Burleanu. Intelegi? Ah, daca tu consideri ca Burleanu e un presedinte FRF meritoriu, fa-i pleadoaria si sunt dispus sa te ascult. Mai mult nu promit.

Cristian Geambaşu (913 comentarii)  •  14 februarie 2018, 1:02

Andrei, eu am avut atunci privilegiul de a-mi exercita dreptul de a nu vota. Cu orice risc nu votam cu Iliescu. Si nu am votat cu niciunul. Intelegi? Sigur ca intelegi din moment ce ne dai lectii din strainatate. Iar acum, tocmai pentru ca nu stapanesti bine situatia find destul de departe de evenimente incearca sa nu mai gasesti similitudini cu situatia de atunci. Plus ca Burleanu, asa maimutzarit de toti, asa contzopist cum arata nu este Vadim.

Stefan Andrei (4 comentarii)  •  13 februarie 2018, 19:25

Mi-a placut articolul, in general imi plac articolele dvs. Acum cateva luni bune imi raspundeati la intrebarea legata de preferinta dvs pt presedentie cu numele Ionut Lupescu. Atunci numele lui nu era inca vehiculat in presa pentru a candida, deci ai intuit f bine :). Desi este favoritul tau, tot ai o analiza critica asupra candidaturii si mai ales a persoanelor din echipa lui, ceea ce ma bucura. Cateva nume de acolo nu imi plac ( Prunea si persoanele politice), desi il agreez pe Lupescu. De asta sper ca analizele tale de acum incolo sa fie concentrate pe calitatea programelor candidatilor si a meritelor persoanelor ce vor sa fie in echipa viitorul presedinte. Din Danemarca, numai bine!

ovidiu_3003 (644 comentarii)  •  13 februarie 2018, 20:05

...da ...asa este ...nu mai credem in cauze nobile ...

aciduzzo (130 comentarii)  •  14 februarie 2018, 9:28

99% dintre suporterii nationalei, cati or fi , multi, putini....l-au injurat la propriu ani in sir pe Mircea Sandu....NASULE VORBIM SERIOS, DE LA FEDERATIE JOS.....8 PUSCARIASI ASTEAPTA UN NAS!!!.....si lista poate continua......o gasiti pe niste garduri unde intoarce troleul 86 la ARENA NATIONALA!!...Ce ma tot aburiti cu salam asta si costita afumata??.....cand il faceai MINCINASU si il luai in baza pe Mircea Sandu toata lumea zicea .....gata domle, ii cade scaunul lui Sandu.....aiurea.....l-a luat nasul prin invaluire si gata...s-a fasait kiazerul domle.......s-a alterat.....miroase a ranced......zic unii ca Sandu avea oarece influenta pe la UEFA.....ca de.....bogat la bogat si paduche la paduche trage.....Platini s-a dovedit ca nici el nu era fata mare.....dupa cum nu era nici Blatter.....si putea fi Mircea Sandu???....repet...zic unii........Kaizere....vino tata incoace....nu te mai umfla ca pocnesti...ia d-aici un post la UEFA...hai lasa ca-l aranjez eu...ca vorba aia...cate n-am aranjat eu pe lumea asta??...incepand de la meciuri pana la posturi si organigrame ( a se vedea Bebita, Cristi..... Meche........aoleu.....mi-am adus aminte si de Bebita....ce l-a mai busculat si Bebita pe ultima suta de mandat a Nasului!!!!)....si acum ne-am gasit salvatorul....Lupescu.....mai o da-n garduri si nea Ovi ca sanchi Lupescu are ceva de dat inapoi!!....ba ma lasi??? 300.000 de euro anual si vila pe nu stiu ce lac!! Si vii la noroi sa salvezi tu fotbalul romanesc! Fac pariu pe ce vreti ca nici nu trec 6 luni de la preluarea mandatului asta in cazul in care va castiga alegerile si toti care-i cantati osanalelel p-aici il veti injura de mama focului! Stati sa dea o stramba cosmincontrasamoaramamadacaiamfacutceva cu nationala lui de hobani, grozavi si nicusori si sa te tii injuraturi!! Hai devin OBOSITOR!!

Urod (270 comentarii)  •  14 februarie 2018, 10:01

@aciduzzo...Lupescu a fost mare jucător...!!!!... Nici Tony Kros nu se vede asa de mult în fata lui Ronaldo... Lupescu a jucat vreo șapte ani în Bundesliga...!!!!.... Acolo nu te tine nimeni dacă ție frica de minge... Asta-i caracterizarea pe care i-a făcut-o Dănuț Lupu iar tu chiar ai crezut... Ar fi trebuit sa te bazezi pe ce ai vazut tu iar dacă cumva ești prea tânăr să-l fi vazut jucând, atunci trebuia să-ți pui o întrebare... Unde a jucat Lupescu și unde a jucat Lupu...?!!!... Lupu a fost într-adevăr talentat dar neserios și n-a făcut mai nimic.... Iar la FRF avem nevoie în primul rand nevoie de oameni serioși, pricepuți și mai puțin de foști mari fotbaliști dar care nu știu administrație...

aciduzzo (130 comentarii)  •  14 februarie 2018, 11:39

Lupescu .......mare jucator.......mi se pare c-avea 1,80 ...sau pe aproape!! Un limitat, rudimentar, lent, previzibil, fara ruperi de ritm...duzinar.....care avea acelasi tip de prestatie fie ca-l vedeai in linia de mijloc a lui Leverkusen fie ca-l vedeai la Prefabricate Modelu sau I.C.S.I.M.!!! Iar primul meci in care l-am vazut jucand pe viu pe Lupescu a fost o semifinala de cupa Romaniei in 88 cu Victoria, pe fostul 23 August...o mascarada de meci din motive lesne de inteles.....si in perioada aia ......eu terminasem de multicel armata!!Asta asa....pentru varsta!! Si lista cu duzinari poate continua......Dinamo acelor ani avea cativa fuori classe.....Raducioiu, Sabau (mare fotbalist, urias), Lupu, Camataru.......si carcasi....duzinari...si ei p-acolo.....Mateo, Lupescu, Rednic, Ando, Timofte..... pana si Vaiscovici si Mihaescu erau fotbalisti mai buni, cu personalitate, cu tupeu!

Igah (12 comentarii)  •  14 februarie 2018, 12:26

Felicitari. Alt articolde nota 10.

Coco (4 comentarii)  •  14 februarie 2018, 16:45

@aciduzzo Totusi, jucatorul "duzinar" Lupescu, cum l ai numit tu, este cel care face marcaj perfect la Valderama in 1994 la cupa mondiala din Statele Unite. Acelasi Lupescu joaca aproape fara greseala in intreaga competitie din State (spun "aproape" fiindca exista totusi o pasa hilara in meciul cu Argentina, insa...asta i se intampla oricarui fotbalist). Asa ca...e urat sa criticam un fotbalist care chiar si-a facut treaba la echipa nationala si nu numai. Si daca tin eu bine minte, i s-a simtit lipsa destul de mult atunci cand peste cativa ani a fost mai des folosit Galca... Referitor la articol, ca intotdeauna domnul Geambasu este un profesionist. Cu toate astea, directia acestui articol este putin ambigua. Probabil exista vreo forma de mila pentru Andrei Vochin. Altfel nu imi explic ce este greu de inteles in faptul evident ca Lupescu este mult mai priceput decat actualul presedinte. Aaa, ca poate ar fi existat si solutii mai bune, asta nu contest, si intotdeauna e posibil, dar intre cei doi chiar mi se pare ca nu incape comparatie. Lupescu nu a aparut de ieri de azi in fotbal. Are o intreaga istorie si cred ca merita, mai mult decat toti ceilalti candidati la un loc, o sansa. Toate cele bune !

Stra Luce Nthori de Nord (93 comentarii)  •  14 februarie 2018, 18:35

Lupescu merita sefia FRF, dar ca jucator a fost anti fotbalistul Generatiei de Aur. Vorba lui C. Dinu: ,,nu a driblat pe nimeni niciodata,, , de goluri ce sa mai vorbim.

mordved (9 comentarii)  •  14 februarie 2018, 19:54

Lupescu e un tip dubios si tranzactionist. Nu ma bucur catusi de putin ca un fost dinamovist incearca, cu sanse bune, sa devina pres. FRF. Da, Burleanu e un produs de eprubeta, dar Lupescu nu va fi decat un Mircea Sandu II. Ceea ce nu suna bine. Inca o darta avem de ales intre raul cel mare si raul cel mic. Tot un drac.

Andrei (222 comentarii)  •  14 februarie 2018, 19:58

@Geambasu, Pericle a spus la un moment dat ca cei care nu isi exercita drepturile civice (vot) sunt membri inutili ai societatii. Cam asa ai fost tu in anul 2000. Trecand peste paranteza asta, faptul ca sunt departe nu inseamna ca nu sunt la curent sau nu inteleg ce se intampla in Romania. Dimpotriva, am o perspectiva mult mai lucida. Scriai impotriva celor care au doar certitudini, insa risti sa pici tu insuti in capcana ai. Ai grija, te rog. Burleanu e un politruc si un impostor. Ai dreptate, nu e ca Vadim; e mult mai periculos, fiindca Vadim se compromitea singur prin discurs; Burleanu e mult mai versat. Din pragmatism, i-as da un cec in alb lui Lupescu in conditiile de fata. Daca era o competitie de proiecte, m-ar fi interesat sa citesc in detaliu ce propune Lupescu; in cazul de fata, insa, suntem obligati sa il inlocuim pe Burleanu. Sa nu iti imaginezi ca as trai vreun moment cu senzatia ca problemele fotbalui romanesc se vor rezolva, sau ca brusc Romania ar putea bate Polonia la scor de maidan.

Cristian Geambaşu (913 comentarii)  •  15 februarie 2018, 0:54

Pericle nu traia in Romania. Dar oricum am da-o tu ai intotdeauna dreptate, esti erudit, esti informat, deci nu stiu de ce iti pierzi vremea cu mine.

itu52 (288 comentarii)  •  14 februarie 2018, 22:55

Oferta componenței FRF ce se întrevede, este zdrobitoare față de spoiala actuală. Exprimarea internațională, statutul dobândit cât au fost activi, relațiile lor internaționale ar trebui să-i determine pe actualii, să se ascundă un pic și să uite adresa FRF. E prea mult pentru ei și prea frumos pentru noi, ca să fie adevărat. Nu stă în firea românului să facă lucruri așezate, preferăm poșirca, lucrul de mântuială și speranța succeselor întâmplătoare.

alex (21 comentarii)  •  14 februarie 2018, 23:24

Domnule Geambasu, de ce l-ati omis pe marele hagi, chiar daca e preocupat de "razboiul" cu "macaronarii" din orasul lui Dante, Michelangelo, Machiavelli si Puccini, tot ar face fata in aceasta nationala de vis?! Este o impietate. Veti suporta represarii, mai ales peste vreo 3-4 ani, cand Hagi cel Mic (Messi carpatin, sau pontic, ramane la alegerea dv, cum sa il numiti) va castiga "Balonul de Aur"(era sa scriu "Balonul de Aer") la mare lupta cu Neymar, Coutinho, Mbappe, Dembele, Sterling, Draxler, Kane si Dybala! Va fi o nebunie! O feerie! O poezie! Vom fi 1 milion de oameni in Piata Universitatii, fericiti, uniti in cuget si-n simtiri! Si abia atunci ne vom da seama cat de obtuzi, cat de ignoranti, cat de plebei am fost atunci, cand am ras de cuvintele magicului, incomensurabilului, incomparabilului "Maradona din Carpati"...care, profetic, isi vede progenitura peste cativa ani, in varful piramidei fotbalului mondial...(a zis-o zilele trecute si noi nu l-am crezut)...vae victis!

Andrei (222 comentarii)  •  15 februarie 2018, 3:27

@Geambasu, pai nu-mi pierd vremea, purtam doar o conversatie, chiar daca aparent in contradictoriu. Multumesc de raspunsuri, in orice caz.

Bo (2 comentarii)  •  15 februarie 2018, 9:31

Din pacate nu votam noi, suporterii de rand, ci voteaza niste oameni care au doar interese si sar cu gura la salamul lui Burleanu, gen pesedistii la salamul lui Dragnea.. e acelasi tip de conducere, acelasi tip de campanie...

Comentează