Cristian Geambaşu

Jurnalist box-to-box, de 25 de ani mereu în echipa ideală a presei de sport. Respectat, temut și foarte apreciat. Întotdeauna la obiect, tăios, fără ocolișuri

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Cristian Geambaşu
România nu este o echipă!

Radicevici, Grbici, Mehmedovici. Pe bancă, Kim Rasmussen. Cunoștințe mai vechi, adversare mai noi. În zi bună, Muntenegru poate bate pe oricine. Dovadă victoria cu Norvegia la distanță de 5 goluri. România are nevoie tot de o victorie la măcar 5 […]

...

Taci!

Asistăm de niște ani la o degradare alarmantă a relației jucător-antrenor în tenis. Poate ar fi și mai potrivit să spunem jucătoare-antrenor, fiindcă majoritatea copleșitoare a situațiilor provin din tenisul feminin. Antologica secvență în care Sorana Cîrstea îi cere arbitrei […]

...

Cine este cel mai mare adversar al naționalei României?

Calculele hârtiei indicau naționala masculină de handbal a României favorită în dubla întâlnire cu omoloaga din Kosovo. Incredibil, mai există așa ceva! Naționala Kosovo este una dintre puținele reprezentative în fața căreia România mai poate fi considerată favorită. Ca să […]

...

Dinamo pe modelul Barcelona

Totuși, modelul propus de asociația DDB este inspirat din organizarea unor cluburi ca Barcelona.

Lucrul esențial în acest tip de conducere este absența unui patron, a unui privat care face doar ce îl taie capul. În cazul unor entități ca […]

...

Acești doctori care îl enervează pe Marica

Hai că nici LeBron James nu ar fi zis-o mai bine decât Ciprian Marica! „Ne-am săturat de ăștia scoși în față să bage groaza în populație” este o frază-manifest a zilelor pe care le trăim și numai un om cu […]

...

Plimbaţii noştri

Aţi auzit vreodată un cuvânt prin care fotbaliştii plecaţi în străinătate să îşi asume vreo vină pentru că nu au reuşit acolo?

Permalink to Plimbaţii noştri
vineri, 2 februarie 2018, 10:29

Costel Pantilimon şi Adi Popa de-abia s-au despărţit de echipele lor. Şi tocmai s-au întâlnit cu noile lor echipe. Nici nu au avut oamenii când să suspine că a început sărbătoarea. Pantilimon a plecat de la Deportivo La Coruna, unde nu se mai ştie nici cum a ajuns, nici când şi de ce a ajuns, aterizând la Nottingham Forest. Locul 15 în liga a doua engleză. Dar unde a întâlnit istoria.

A întârziat aproape 40 de ani la întâlnirea cu Brian Clough. Rezerva lui Tătăruşanu de la naţionala României a fost cedat lui Forest cu titlu de împrumut de Watford, clubul în a cărui proprietate (sportivă) se află. Să fi înţeles toţi că menirea lui pe planeta Pământ este să fie rezervă?

La Adi Popa lucrurile sunt mai simple, în sensul că nu a schimbat 4 domicilii în Anglia, ca Panti: City- Sunderland-Watford-Nottingham, başca escala în Spania. Reading l-a împrumutat pe Adi Popa saudiţilor de la Al-Taawon, unde fostul stelist urmează să câştige, susţine agenta jucătorului, peste cei 800.000 de euro pe an cât avea la insulari. Muult peeste! Versiunea impresarului privind divorţul de Reading, totuna cu a jucătorului. „Băiatului nu i s-au dat şanse”.

De ce? Acesta este un mister. De ce un club care a plătit (totuşi) 600.000 de lire sterline pe un jucător important al FCSB-ului, om care a evoluat în multe partide din cupele europene şi câteva sub tricoul echipei naţionale, începe să fie carotat de propriul club? Ce perversiune mai este şi asta să lucrezi împotriva propriului interes? Cum se pare că ar fi acţionat Reading în cazul lui Popa ori City/Sunderland/Watford/La Coruna în cazul lui Pantilimon.

Sau Anderlecht cu Stanciu. Şi aşa mai departe. Dar să admitem că integrarea acolo nu este uşoară, că viaţa din România nu te pregăteşte pentru încercările şi traiul mai dur din Spania, Anglia sau Franţa, Belgia şi mai ştiu eu ce ţară mai puţin sensibilă decât patria noastră dulce. Putem presupune chiar că unii mai ghinionişti au dat la un moment dat peste nişte antrenori cu idei fixe şi puţine.

Dar nu toţi şi nu peste tot, fiindcă am conchide că oriunde în Europa Occidentală (departe şi ea de imaginea idilică pe care ne-o construiserăm mai an) domneşte absurdul, mai puţin la noi, unde poliţiştii sunt proxeneţi de minore, iar ministrul Educaţiei din 2018 vorbeşte mai prost româneşte decât Tudor Postelnicu, şeful Securităţii în ultimii ani ai lui Ceauşescu. Lipseşte ceva din toată povestea.

Niciodată, dar niciodată, nu l-am auzit pe vreunul dintre fotbaliştii noştri plimbaţi de colo-colo şi «persecutaţi» ba de antrenor, ba de preşedinte, ba de suporteri, să vină şi să spună ceva de genul „S-ar putea să am şi eu o vină. E posibil să nu fi tras suficient de mine ori să nu fi înţeles ce mi se cere pentru simplu fapt că eu nu ştiu nicio limbă străină.”. Ceva, acolo, o autocritică. Nu comunistoidă. O părere sinceră, umană, de om matur care câştigă cât alţi oameni maturi şi cu studii în 3 vieţi, dacă ar trăi atât. Atât.

Comentarii (30)Adaugă comentariu

Petro Burgener (65 comentarii)  •  2 februarie 2018, 11:11

Probabil ca vina apartine asa zisilor impresari care in complicitate cu asa zisii finantatori ai echipelor, vand (ce urat suna, parca e vorba de sclavi) jucatorii fara sa conteze valoarea sau echipa de destinatie, conteaza banii obtinuti, comisionul. Ce urmeaza se vede din articolul dvs. Nu era mai bine daca ramaneau in tara?

Andrei F (698 comentarii)  •  2 februarie 2018, 11:13

Se poate pune problema si ca dumneavoastra dar si ca ei…Pentru ei pledeaza si alti sportivi…Hanescu,Halep…De exemplu lor ce li se imputa?De exemplu-si nu este al meu-ca sunt romani?Strict pe fotbal…Daca vedem cum antrenori romani iau dupa ei si fotbalisti romani-sunt exemple cred ca in cazul majoritatii,de la Lucescu la Sumudica-cei straini de ce nu ar face si ei la fel?Cum fotbalul se joaca tot in 11 e clar ca cineva trebuie sa plece…Daca aveam si acolo un Becali guraliv- Gnohere in spatele lui Alibec-ne spuneau verde in fata cum este si cu patriotismul local…Ca exemplu …Demonstrati ca Tatarusanu pe valoare a fost alungat de la Fiorentina…

Mihai (16 comentarii)  •  2 februarie 2018, 11:20

Este absolut fascinant cum, de exemplu, islandezii au jucatori mai multi in campionatele importante decat noi. Iar ei, islandezii, nici macar nu au un campionat intern profesionist si, ca sa joace intr-un astfel de campionat, trebuie sa treaca un ocean pentru ca ei locuiesc pe o insula vulcanica cu o iarna care dureaza jumatate de an. Cu toate acestea(+ faptul ca sunt doar vreo 333.000), au jucatori care sunt titulari in Premier League: Siggurdsson la Everton si Gudmundsson la Burnley+ jucatori importanti in Championship: Bodvardsson la Reading, Gunnarson la Cardiff, Bjarnasson la Villa si Magnusson la Bristol City.

adi_stelistul (454 comentarii)  •  2 februarie 2018, 11:37

Cred ca tine si de filozofia atitudinii pozitive, de exacerbarea self-esteem-ului pana acolo unde orice autocritica e indeziderabila pentru ca, nu-i asa?, cauzeaza. Nu stiu exact de ce o privire cat mai obiectiva asupra propriilor abilitati si rezultate nu e mai potrivita pentru o dezvoltare personala corecta decat o ascundere sub pres a minusurilor personale dar mai nou asta e teoria. Trebuie sa ii spui copilului tau ca e minunat chiar daca e o loaza si sa-l incurajezi sa se priveasca si el astfel. In niciun caz sa nu-l faci loaza, nici macar sa nu i se para ca ai sugera asa ceva. Nu stiu, habar n-am, desigur, dar nu doar in fotbal e astfel. Uitati-va si in politica si nu doar. Oriunde daca veti intalni un om dat afara de la un loc de munca o sa va spuna despre acel loc de munca, sefii de acolo, colegii de acolo, tot ce vreti, cat de mult l-au tras inapoi de la ceea ce ar trebuit sa fie ditamai cariera. Parca mai demult nu exista obsesia asta de a te vedea magnific in tot ce faci.

haideusicfr (141 comentarii)  •  2 februarie 2018, 12:32

Aveti dreptate domnule Geambasu ,modestia nu-i caracterizeaza pe romanii nostri jucatori.
Nu mai stiu cre dintre ei zicea ar veni sa joace in Romania ,dar salariile sunt prea mici!!?? Dodel cred. L-a luat Steaua dupa ce turcii aia i-au dat papucii si nu-i convin 20 de mii de euro lunar ca rezerva.
Faca ce fac se muta de colo colo ,performantele lasa de dorit ,ei n-au nici o vina.
Nu stiu ce salar are un chirurg in Romania ,dar nu cred sa aiba 1000 de euro. Fara garzi samd.
E penibila situatia asta .majoritatea dintre ei s-au transformat in niste trantori care cred ca li se permite orice .Iar Contra nu renunta la ei da de ,da de.

itu52 (5 comentarii)  •  2 februarie 2018, 12:53

Pe aici este și Chiricheș, care nu strălucește la Napoli iar în Anglia a cam făcut-o pe turistul. De vină cred că este educația sportivă, ne bazăm prea mult pe talent și uităm să formăm oameni dispuși la efort, disciplină, lucrului în echipă. Puțini sunt cei care au reușit, majoritatea se repatriază tânjind după avantajele raiului autohton. Problema adaptării nu este nouă, pe vremuri oameni școliți, bine educați erau puși de vestici la o perioadă destul de lungă de reeducare în lagăre speciale. Se pare că transformarea în cazul nostru (nu croații, sârbii, etc.), e o treabă care nu ține de regimul politic cât mai de grabă de codul genetic.

Urod (270 comentarii)  •  2 februarie 2018, 14:19

Când o societate se degradează continuu timp de 27 de ani, cu ce poate ea să-și pregătească tinerii sa facă față la concurenta de afară ?!!!! … Aici domnește șmecheria și infracționalitate de cel mai înalt nivel… Când polițiștii ajung proxeneți de minore și li se da NUP..!!!… . tu mai speri la ceva bun sa se întâmple în țară asta ?!!!!!… Nu mai faceți comparații sa aluzii cu comunismul, cu ce se întâmplă acum, ca transmiteți un mare neadevăr… Niciodată în vremurile de atunci nu existau proxeneți pedofili și pe deasupra sa fie și polițiști… Niciodată atunci nu era promovata corupția de nici un fel iar voi aruncați tot felul de aprecieri eronate despre ce-a însemnat comunismul… Nici nu contează dacă ți-a plăcut sau nu cum a fost înainte de ’89, trebuie sa spui adevărul dacă vrei sa fii ziarist adevărat iar despre vremurile de atunci poți sa spui multe dar niciodată ca erau vremuri dominate de corupție…. Niciodată nu a fost promovata prostituția și infracționalitatea… Tocmai ca sistemul de atunci le incrimina și le și pedepsea fără mila iar voi (ca nu ești singurul) lăsați sa se înțeleagă ca infracționalitate și corupția din politica și politie de acum, are legătură cu comunismul de atunci..!!!!… Dar știi ce este curios, ca dacă te duci în tot blocul comunist de atunci, oamenii îți vor spune exact ce spun asa zișii nostalgici ai comunismului de la noi… Ce spui de asta?!!! …. Și aia sunt prosti și nostalgici ?!!!…. Ca asta-i imaginea care va străduiți din răsputeri sa o faceți celor care regreta vremurile de acum și care lauda lucrurile bune de atunci… Ca sunt niște nostalgici = proști… Va plângeți ca nu mai avem sport, ca nu mai avem sportivi și în loc sa facem ceva concret fata de vinovati, ne apucam sa vorbim de comunistoizi… Gata, hai sa ne apucam și de treaba concreta, ca dacă doar vorbim de cum a fost atunci, nu se întâmplă nimic acum… Forțați pe cei care pot decide sa facă ceva… Adică sa muncească pentru ce sunt puși în funcții…. Dacă 27 de ani ați promovat pe televiziuni Drăgușanu, Crudu, Botezatu…. Etc… Mircea Badea, Roșca Stănescu, Gândea în presa, adică personaje care spala creierul la oameni cu ceva distructiv, în ce tara crezi ca vei trăi?!!… Cum speri tu ca ceva se va schimba în bine, într-un asemenea mediu?!!!!…. Îți sun eu… Cu părere de rău, dar bine nu va fi decât dacă se întâmplă o minune….!!!!…

Observator (211 comentarii)  •  2 februarie 2018, 14:38

Avem minusuri pe planul mentalitatii, dar nu toti cei pe care care i-ati citat nu au confirmat pe la cluburile lor; am rezerve ca Panti nu merita sa ramana la Sunderland (ma rog, acum joaca in Championship) sau Watford, dupa cum nici in cazul lui Tatarusanu lucrurile nu au fost pe deplin clare sau obiective!
In fine, pe la Anderlecht nu erau prea multi jucatori mai buni decat Stanciu; acum, poate doar plavanul polonez ar fi cat de cat bun, dupa ce a fost vandut si Hanni! Si da, sunt multi antrenori cu idei fixe (nu stiu daca si putine) in fotbalul mondial; i-as aminti doar pe Emeri (titlul pierdut in defavoarea monegascilor si infrangere rusinoasa la Barcelona), pe actualul antrenor al bruxelezilor, pe Bielsa si chiar pe Guardiola (cu portarul care trebuie sa joace balonul foarte bine cu piciorul si cu golurile marcate doar din combinatii, ultima idee fiind mai mult valabila la Barcelona si la Bayern, mai ales in primul an)! O.

mordved (9 comentarii)  •  2 februarie 2018, 14:50

Cat de prost poti fi ca sa crezi ca un antrenor, oricat de sovin, il trece cu vederea pe romanul exceptional ca sa-si promoveze conationalul mediocru? Cu atat mai mult cu cat a) rezultatul primeaza si b) mai toate echipele din campionatele puternice sunt un mozaic etnic in care elementul autohton este minoritar, ba chiar absent uneori. Ca sa nu mai spun ca orice om care stie ceva fotbal nu avea nici o indoiala ca Popa, Chiriches, Nicolita, Alexe, Ivan, si multi altii erau jucatori de duzina, buni doar pentru uz intern. Tare ne place sa ne victimizam, cat de persecutati suntem noi romanii si prea usor uitam ca Gica Popescu, Chivu, Dan Petrescu si alti cativa au facut cariere mari la cluburi importante. Mutu, cu toate bubele lui in cap, a fost jucat si rasjucat in Italia – Italia! – unde a dat peste 100 de goluri (poate ca si pentru asta dl Tolo a facut lobby ca jalnicul Dica sa fie premiantul anului in defavoarea Briliantului). Singurul adevar este ca cine nu joaca e necorespunzator si basta. Chiar, se mira cineva cu sinceritate de esecul lui Ianis Hagi?

pawn (106 comentarii)  •  2 februarie 2018, 15:35

da…am ajuns si la „genetica” (citesc mai sus). pai daca e genetic, nu mai e nimic de facut decat sa ne tragem un cui in cap. cu pistolul de santier. problemele adevarate (in umila mea parere) sunt insa 2: diferenta de pregatire fizica si mai ales de angajament, de agresivitate, de „grinta”, spuneti-i cum vreti. la primele meciuri ale lui chipciu & stanciu in campionatul belgiei (desi vad fotbal de-o viata) eram uimit-amuzat de primitivismul tehnic al meciurilor si de haosul din jocul echipelor de acolo. pana cand a inceput sa se vada, ca dincolo de executiile statice (e adevarat, minunate) ale romanilor nostri, ei ajungeau cam intotdeauna in urma belgienilor (sau croatilor, gabonezilor, islandezilor, francezilor etc) la minge.

Unu oarecare (5 comentarii)  •  2 februarie 2018, 15:48

Mai dar fatarnici sunteti voi „ziaristii”… geambasule, parca ai scris „articolul” inspirandu-te de la zecile de comentarii postate la „articole” anti Daum, in care bravii nostri jucatori erau proslaviti, buzarin si Directorul-Colaborator cantand adevarate ode, cerand lui Daum sa-i convoace. Vatajelu, care jucase 29 de minute in Cehia intr-o jumatate de an. Totul culminand cu afirmatia ca Daum e de vina pt forma slaba a unor jucatori. Acum o dati la intors. Cand Burleanu a spus ca jucatorii nu au valoare i-ati sarit in cap. Acum spuneti si voi la fel. Asa ceva se cheama bigoterie.

Andrei (1 comentarii)  •  2 februarie 2018, 16:08

Eu as zice ca inca nu avem jucatori care sa se ridice la valoarea celor din afara si de asta marea lor majoritate nu reusesc. O fi de vina mentalitatea jucatorului roman care este umflat de presa, de patron si ajunge sa se creada prea bun ?

Apoi cand ajunge afara si da de un fotbal adevarat sa realizeze ca nu e pentru el ? Ca acolo nu merge cu femei, bautura si pile ? Ca generatia de acum la 18 ani se gandeste cum sa faca bani sa isi cumpere ultimul tip de masina sa rupa cluburile in doua si mai stiu eu ce fac … in loc sa joace fotbal si sa se ocupe de cariera ?

Mircea (120 comentarii)  •  2 februarie 2018, 16:11

@Urond: „Când o societate se degradează continuu timp de 27 de ani,….”. Degradarea societatii a inceput exact dupa WW II cand comunistii au preluat puterea. Cei 27 de ani reprezinta consecinta comunismului. Politisti proxeneti au existat intotdeauna dar nu au fost expusi

MZM (198 comentarii)  •  2 februarie 2018, 16:24

Domnule Geambasu, mi se pare cam exagerat sa pretindem unor fotbalisti sa declare public ca ei sunt de vina ca nu s-au integrat cum trebuie la echipele straine la care s-au transferat. Aceasta sinceritate autocritica nu o gasim (de cele mai multe ori) nici in alte domenii, la persoane cu adevarat educate si scolite, care vorbesc limbi straine etc. Si, atunci, de ce sa-i cerem asa ceva fotbalistului? De ce sa-l facem pe el raspunzator de neadaptare, de esec? Din punctul lui de vedere, al fotbalistului deci, nici nu este vorba de esec, ci dimpotriva! El a facut saltul de la fotbalul modest practicat in Romania, la fotbalul mare din campionatele importante ale Europei (Italia, Spania, Anglia, Belgia…), castigand pe sezon incomparabil mai mult decat in Liga 1, chiar daca acolo unde s-a dus „toceste” banca de rezerve. Vinovati de esec pot fi considerati impresarii straini care s-au pacalit cu ei, nu-i asa? Si, pe cale de consecinta, deducem ca impresarii romani sunt extrem de valorosi daca pot vinde „ciurucuri” omologilor lor straini, se presupune, mult mai priceputi in ale fotbalului de performanta!! Eu as zice chiar ca, tinand cont de nivelul scazut al fotbalului nostru, orice jucator dorit si transferat in strainatate este … o bila alba pentru competitia noastra interna si pentru oamenii (staff, impresari, finantatori), angrenati in ea.

Dumitru T. (2 comentarii)  •  2 februarie 2018, 18:46

Din pacate domnule ziarist nimeni nu discuta sau scrie despre adevaratele probleme din fotbalul romanesc.Si Dv va feriti.Despre Ianis si atotudinea deloc pedagogica a tatalui nici un cuvant.

snm (2 comentarii)  •  2 februarie 2018, 19:01

Este vorba de IQ (< 1)

MZM (198 comentarii)  •  2 februarie 2018, 21:09

Domnilor ziaristi, de ce nu respectati regulile propriului dv. site? De ce imi tineti comentariul la moderare de aproape 5 ore? E vorba de o noua forma de cenzura?

vasco (267 comentarii)  •  2 februarie 2018, 21:41

Dupa parerea mea e vorba,in principal si in general de mari carente de educatie si de pregatire fotbalistica.vezi foarte rar tineri (si nu numai fotbalisti)educati pentru munca corecta si continua,cu tenacitate.Foarte multe talente reale se risipesc,se pierd pe parcurs pentru ca li se suie la cap,cum se spune.Apoi este pregatirea de la copii si juniori mici,prea superficiala,vezi rar de tot jucatori care ajunsi la seniori stiu sa paseze sau sa preia corect,in regim de viteza,cu adversar la marcaj.Toti sunt atrasi(fires,omeneste)de castigurile mari din tarile cu fotbal dezvoltat dar foarte rar ajung acolo,din motivele de mai sus,iar aceia care ajung clacheaza pentru ca li se pare greu,fizic si mental,sa se integreze.Sa joci la smecherie nu tine decat in tari ca Turcia,Ucraina si doar o vreme si acolo..Sunt curios daca cehii de la Sparta ii vor acorda acelasi credit lui stancirinu si ceva mai tarziu..Asa zisii impresari de la noi pacalesc din ce in ce mai putin prin campionate serioase ,apoi cad la pace cu „marii patroni si investitori „de la noi pentru „reveniri spectaculoase” si intariri miraculoase pentru playoff al candidatelor la banii europeni din primul sau maximum al doilea tur al cupelor europene.Cam la atata se rezuma marea valoare a fotbalului romanesc actual.Bineinteles ca de vina este Burleanu…

vasco (267 comentarii)  •  2 februarie 2018, 21:45

Si tot bineinteles,daca va reveni generatia de aur la butoane,prin Prunea sau nedrept inlaturatul(politic bineinteles)candidat integru,Gica Popescu,lucrurile s-ar schimba…PFFF!!!

california (172 comentarii)  •  2 februarie 2018, 22:24

nu este doar lipsa unei valori deosebite a actualei generatii, mai sunt si alti factori, prezenti nu numai in fotbal si poate chiar mai importanti; dovada ca nici hagi nu s-a simtit extrem de confortabil la madrid sau barcelona; sau stefan radu care se bucura de cinste la lazio, nu cred ca a fost sau este mai valoros decat chiriches, care e pasat de la un club la altul;
in ciuda festivismului de la prezentarea jucatorului, nimeni nu-l primeste cu bratele deschise; apoi daca nu vorbesti bine limba, nimeni nu-si pierde vremea cu tine; multe transferuri sunt afaceri peste capul antrenorului, de care depinde soarta jucatorului; apoi la fiecare echipa sunt formate grupuri, care nu doresc fete noi; jucatorul trebuie sa fie mult mai bun decat altii pt. a prinde loc in echipa; in final depinde de fiecare in parte cum reuseste sa rezolve integrala factorilor mentionati mai sus.

sundance kid (150 comentarii)  •  3 februarie 2018, 2:00

Jucatorii cei mai de valoare si cei mai multi are au jucat cu succes la cluburile occidentale au fost cei descoperiti , promovati si antrenati de nationalisti inainte de 90 ‘!! In plus aveau si un moral beton : raducioiu, popescu, hagi, dorinel munteanu, lupescu, vladoiu etc , etc . Asa zisa economie de piata a vindut in vest jucatori modesti . Restul e DEMAGOGIE gen istoricul antinationalist Boia .

motanul incaltat (455 comentarii)  •  3 februarie 2018, 2:10

O sa-ti dau un exemplu ca sa intelegi extrem de bine mentalitatea romaneasca—- cu toate ca snt sigur ca o stii…. Sunt o gramada de asistati sociali in Romania -votanti ai PSD…. De ce????? Granitele sunt deschise -ar putea munci in Vest. Dar nu-prefera sa stea in Romania pe ajutor social. De ce ???? Patriotism????? E ultimul lucru care ii preocupa. Pai ca sa mergi in Vest trebuie sa rupi o limba -nu literara ci de balta—-dar crede-ma e fff greu si cu asta. Apoi trebuie sa muncesti sa te duci la serviciu in fiecare zi. Este extrem de greu—-asa ca da-i dracu de asupritori occidentali. Mai bine stam in Romanica pe ajutor social si pe alcool din cel mai prost. Asa se intimpla si cu fotbalistii…… E greu sa te antrenezi sa alergi , sa faci presing. Daca faci toate astea adio shopping adio fetite, adio petreceri. Mai bine la Romanica unde poti fi sefu la bani si la fetite de centura…..Un ex; fotbalisti din Germania–sau de oriunde altundeva cotati la multe sute de milioane de euro. Au relatii cu fotomodele de lux. Fotbalistii romanii cu ce fotomodele umbla?????? Fotomodele de Chanel sau de Pantelimon?????

Costel (4 comentarii)  •  3 februarie 2018, 2:57

Mai e ceva: niciodata nu vor declara in fata presei ca din vina lor nu joaca. Nu ii lasa impresarii si nici nu cred ca ar fi o miscare buna din partea lor. Nu uitati ca jucatorii asteapta transferurile viitoare. Cum o sa il vrea cineva pe Popa sau care o mai fi daca aia declara peste tot ca sunt slabi, ca nu pun osul la munca, ca nu stiu limbi straine sau ca nu ii duce capul? Nimeni n-ar declara asa ceva presei, sa fim seriosi.

IO (65 comentarii)  •  3 februarie 2018, 4:06

Am zis-o si am s-o repet cat inca este valabila. Jucatorii romani nu stiu sa alerge. Pur si simplu nu stiu. Adi Popa, vitezist a fost depasit in mod constant de aparatorul anonim al Legiei Varsovia la Bucuresti. daca nu gresesc AP nu a castigat nici macar o cursa impotriva oponentului.
Imediat dupa este inteligenta. Hagi dandu-le teste IQ celor pe care ii are in vizor face cea mai desteapta treba din fotbalul romanesc. Fara intentia de a jigni, dar uitati-va la Chipciu, iar ca el sunt multi. Luati-l pe Andone, crescut in fotbalul spaniol si comparati-i viteza si felul de a alerga cu oricare alt fotbalist roman… Va asigur ca nu puteti face o comparatie daca va aflati in posesia unui dram de bun simt.
Se tot bate moneda pe tehnicitatea „proverbiala” (intre ghilimele ca altfel nu pot), va asigur ca ea nu exista. In meciul de azi dintre Viitorul si Astra, doua echipe bune, nu am vazut o centrare reusita. Tehnnica nu este sa i-o dai adversarului printre lalele dupa care te uti in tribune sa vezi cum te aplauda suporterii. (budescu) Romania este singura tara din estul europei care nu a ajuns in vreo semifinala sau finala de turneu european sau mondial.

Alex One (122 comentarii)  •  3 februarie 2018, 9:06

Acum cateva luni Mircea Lucescu declara ca Anderlecht nu are in lot jucatori mai buni ca Stanciu si Chipciu. De ce nu au fost folositi la valoarea lor ? Sigur e greu de inteles ca dai 10 mil. euro si il lasi pe banca dar oare Lucescu nu se pricepe la fotbal ? Si Stanciu si Cipciu si-au arata valoare de nenumarate ori si in campionat, cupe europene sau nationala nu au fost transferati dupa doua-trei jocuri reusite plus ca sigur au fost urmariti perioade bune de timp . Si atunci ? Hai sa privim in trecut sa vedem inadaptabilitatea lui Hagi, Raducioiu, Lacatus, chiar si Ilie Dumitrescu, s.a,, oare n-aveau valoare ? In afara de Popescu,Lupescu,Petrescu si D.Munteanu mai nimeni nu s-a adaptat . Sigur se poate discuta formula de joc,cum erau folositi in tara si ce se li se cere la noile echipe E o tema de dezbatut.

ovidiu_3003 (644 comentarii)  •  3 februarie 2018, 9:43

Ivan nu joaca din cu totul alte motive decat lipsa de valoare …daca o sa reusasca sa devina titular la rusi o sa fie cel mai bun fotbalist roman al tuturor timpurilor …e tanar si in Rusia te formezi ca jucator …apoi o sa joace fara probleme in cele mai tari campionate din Vest …

Andrei F (698 comentarii)  •  3 februarie 2018, 10:19

@Urod (22 comentarii) • 2 februarie 2018, 14:19 Domnule am inteles pe cine urasti din politica sau din presa…Pentru ca tot vrei schimbare ,care sunt ,,farurile,,alea de urmat acum in Romania?Ca uite daca fac o cautare cu,,Urod,,acum tot nimic nu iese…Lumineaza-ne!

Observator (211 comentarii)  •  3 februarie 2018, 12:08

@ Alex One
Inadaptabilitatea lui Hagi?! La Real era extraordinar, dar gasca lui Butragueno nu-l accepta (pentru ca ii eclipasa); desi l-a vrut, Cruyff l-a folosit destul de putin, chiar si dupa meciuri in care marca si juca bine! O.

Alex One (122 comentarii)  •  4 februarie 2018, 9:22

@Observator, deci se poate ca un club sa dea multi bani dar sa tina jucatorul pe banca din ratiuni de „eclipsat” alte vedete ! De acord ,deci pot exista si asfel de situatii precum si altele,de ex. de orgoliu, nu folosesc jucatorul ca l-a adus cel dinaintea mea cu care am avut niste conflicte si nu-l inghit, sau am un favorit care la un eventual transfer imi poate aduce un procent, ori imi este impus altul de conducere,ca doar nu o fi Becali unic. Sigur inadaptabilitate poate sa insemne si faptul ca Hagi,neexperimentat in aranjamente, n-a stiut cu cine „sa se puna bine” adica cu liderul incontestabil al echipei cum povestea si Lacatus de Dunga la Fiorentina. Am vrut sa subliniez ca formula, hai domne, ca daca era bun juca titular ca doar ce antrenor si-ar submina propriul interes, nu-i intotdeauna valabila asa cum vrea sa sugereze autorul articolului. Sunt multe alte socoteli nestiute de publicul de fotbal care sunt de neinteles.

Man on the Silver Mountain (15 comentarii)  •  5 februarie 2018, 15:21

Peste interese financiare ramane o problema de mentalitate. Gandirea pozitiva nu se invata absolut deloc in scoala romaneasca. Daca profesorul e cel care se vaita primul, ce credeti ca invata elevul? Psihoza asta care vine din mania persecutiei, ca toti au ceva cu tine, a cuprins cam toata societatea romaneasca. Nu mai cautati vinovati la propriile esecuri ca prima reactie. Daca dati intr-o groapa nu mai acuzatiPrimarie ca nu face nimic de 25 de ani. Data viitoare ridicati privirea din telefon in timp ce umblati pe strada. Chit ca primaria are si ea o vina evident. Dar nu din cauza ei ti-ai luxat tu glenza in groapa aia. gandes-te te ca si primarul s-a ales pana la urma tot din vina ta, ca nu s-a votat singur! Despre asta e vorba si la fotbalisti.

Comentează