Cristian Geambaşu

Jurnalist box-to-box, de 25 de ani mereu în echipa ideală a presei de sport. Respectat, temut și foarte apreciat. Întotdeauna la obiect, tăios, fără ocolișuri

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Cristian Geambaşu
România nu este o echipă!

Radicevici, Grbici, Mehmedovici. Pe bancă, Kim Rasmussen. Cunoștințe mai vechi, adversare mai noi. În zi bună, Muntenegru poate bate pe oricine. Dovadă victoria cu Norvegia la distanță de 5 goluri. România are nevoie tot de o victorie la măcar 5 […]

...

Taci!

Asistăm de niște ani la o degradare alarmantă a relației jucător-antrenor în tenis. Poate ar fi și mai potrivit să spunem jucătoare-antrenor, fiindcă majoritatea copleșitoare a situațiilor provin din tenisul feminin. Antologica secvență în care Sorana Cîrstea îi cere arbitrei […]

...

Cine este cel mai mare adversar al naționalei României?

Calculele hârtiei indicau naționala masculină de handbal a României favorită în dubla întâlnire cu omoloaga din Kosovo. Incredibil, mai există așa ceva! Naționala Kosovo este una dintre puținele reprezentative în fața căreia România mai poate fi considerată favorită. Ca să […]

...

Dinamo pe modelul Barcelona

Totuși, modelul propus de asociația DDB este inspirat din organizarea unor cluburi ca Barcelona.

Lucrul esențial în acest tip de conducere este absența unui patron, a unui privat care face doar ce îl taie capul. În cazul unor entități ca […]

...

Acești doctori care îl enervează pe Marica

Hai că nici LeBron James nu ar fi zis-o mai bine decât Ciprian Marica! „Ne-am săturat de ăștia scoși în față să bage groaza în populație” este o frază-manifest a zilelor pe care le trăim și numai un om cu […]

...

Lecuşanu, această Lupească a handbalului

Înainte de alegeri la fotbal, ne vom delecta cu alegeri la handbal. Un soi de avanpremieră a marelui show

Permalink to Lecuşanu, această Lupească a handbalului
joi, 1 februarie 2018, 9:18

Uite că federaţia cu 4 titluri mondiale în palmares asigură matineul unei federaţii al cărei unic merit istoric este că păstoreşte cel mai popular sport de pe planetă! 18 aprilie este data scrutinului electoral la FRF, 14 februarie, la Federaţia Română de Handbal.

Realitate şi hologramă
Spre deosebire de fotbal, lupta pentru şefia handbalului se anunţă mai încinsă pentru că propune un candidat redutabil împotriva preşedintelui în exerciţiu. Narcisa Lecuşanu este o realitate cât se poate de palpabilă şi de dornică să-l învingă pe Alexandru Dedu. Ionuţ Lupescu este mai degrabă o hologramă proiectată de mintea opoziţiei din fotbal, sperietoare menită să îi înspăimânte pe Burleanu şi pe adepţii lui. În rest, handbalul seamănă izbitor cu fotbalul. Promisiuni, manevre de culise, alianţe împotriva naturii, manipulare. Deosebirea? Fostă mare jucătoare în naţionala României şi la mai multe echipe de top din Europa, Narcisa Lecuşanu nu trebuie să explice alegătorilor cine este. Nici ce a făcut în ultimii 5 ani. Dar nici nu are timp să îşi construiască o campanie electorală. Domnul Dedu a avut grijă de asta.

De la ajefişti la ajehaşişti
Când ai evoluat la Kometal Skopje, Borussia Dortmund, Lutzelinden, Aalborg sau Oltchim, „acel” Oltchim, nu ai nevoie de legitimaţie printre oamenii de handbal. Problema Narcisei, vorbitoare de 4 limbi străine, printre care sârba şi daneza, este alta. Oamenii de handbal nu se omoară să vorbească nici măcar limba română corect şi nu sunt o specie foarte diferită de oamenii de fotbal. Fiindcă ei votează, nu lumea care se uită la handbal şi suspină pentru Cristina Neagu. Ei, adică preşedinţii asociaţiilor judeţene (AJH), acum observatori ai FRH, preşedinţii asociaţiilor de arbitri, conducătorii cluburilor. Domnii şi doamnele aparţinând sistemului. Cu toţii, parte dependentă a unui sistem. Aceşti oameni sunt guvernaţi de aceleaşi interese ca şi semenii de la fotbal. La ce rezonează ei? La cine dă mai mult. Bani sau facilităţi pentru ei şi pentru organismele pe care le conduc. Bani şi facilităţi prin care îşi securizează domnia în feuda proprie.

Unde seamănă Dedu cu Burleanu
Ghicitoare pentru copiii de la grădiniţa cu program prelungit. Cine dă mai mult? Narcisa Lecuşanu, care promite primenire şi modernizarea stilului de lucru în federaţie? Sau Alexandru Dedu, care are în mâinile sale mari de fost mare hadbalist şi pâinea, şi cuţitul, şi mingile mici ale handbalului? Narcisa Lecuşanu, membră în Comitetul Executiv al Federaţiei Internaţionale, persoană care militează pentru transparenţă şi pentru licenţe Master Coach destinate antrenorilor sau Dedu, care pretinde că deschiderea şi emanciparea s-au produs deja prin angajarea lui Martin Ambros şi a lui Xavi Pascual la echipele naţionale? Spre deosebire de Burleanu, contestat vehement de talibanii fotbalului din cauză că vine din sinteticul minifotbalului, Dedu are în spate o carieră la Barcelona şi la Wuppertal, la naţionala României. Unde seamănă Dedu cu Burleanu? La capitolul „oculte”. La bănuiala că, aidoma lui Burleanu la FRF sau, odinioară, Alin Petrache la COSR a fost ajutat/împins/susţinut de o entitate misterioasă să răstoarne vechea gardă. Motivul subînţeles? Pentru a asigura schimbarea cadrelor şi instaurarea domniei lupilor tineri cu ochi mai mult sau mai puţin albaştri.

Mingea mică te ridică
De ce este o miză handbalul? Pentru că vorbim despre sportul de echipă la care România mai contează pe plan internaţional. Handbalul încă respiră, ce-i drept doar prin performanţele fetelor. Aş vedea-o preşedintă pe Narcisa Lecuşanu, şi nu datorită ochilor ei albaştri. Este o femeie inteligentă, directă şi onestă, care a avut succes în carieră fără să păcălească pe nimeni. Cred că are şi alt orizont cultural faţă de dl. Dedu. Asta contează însă prea puţin, fiindcă votează bravii conducători ai AJH-urilor, fraţi de cruce cu ajefiştii. Dar mai ştii cum se învârte şi mingea asta mică?

Comentarii (39)Adaugă comentariu

sandu (1 comentarii)  •  1 februarie 2018, 10:27

Imi pare rau pentru domnul Dedu, pe care l-am respectat din totdeauna, dar dupa prostia de a-l angaja pe un antrenor oricat de bun, care se ocupa in principal de o alta echipa, de club, care are meciuri aproape saptamanal intr-un alt campionat decat al Romaniei, cred ca ar trebui sa se duca si sa ne lase. Cand are timp Ambrus Martin sa vada echipele romanesti la lucru, etapa de etapa, pentru a cunoaste si evalua jucatoarele romance ? Ma intreb daca este vorba numai despre prostie sau nu este si niscaiva coruptie ?

Carol K (146 comentarii)  •  1 februarie 2018, 11:05

Citind titlul m-am gandit imediat la Elena Lupescu si Carol II – lea care n-aveau nici o legatura cu handbalul…Ea este tratata cu apelativul „Lupeasca” …adica „aia care i-a sucit mintile lui Carol II”,tatal Regelui Mihai.In fine,ne-am lamurit ! Ideea este ca handbalul feminin ne-a deceptionat crunt.CSM-ul nu reprezinta handbalul de la noi din moment ce are mai multe vedete din alte tari decat de la noi.Practic noi le platim,din bani publici, sa fie in forma, sa ne bata la prima competitie majora a nationalelor…Idee magistrala a celor care conduc acel club.Daca te elimina Cehia e ca si cum te-ar elimina Bulgaria la fotbal.Pleci acasa,nu mai conteaza ca e Lecusanu inteligenta si frumoasa,noi ca natie ne furam singuri caciula.

Cristian Geambaşu (913 comentarii)  •  1 februarie 2018, 11:16

M-am gandit ca titlul ar putea crea confuzie, dar am zis sa fac acordul cu genul personajului. Feminin adica. Nu am intentionat sa induc cititorii in eroare

iONUT (5 comentarii)  •  1 februarie 2018, 11:07

Ai mare dreptate. La alegerile de acum 4 ani ,au votat oameni care nu au avut nimic comun cu handbalul politic. Au votat ruigbisti, prof de metematica,fizica de la oina, muncitori de la carefour Bucuresti, etc ^0% nu lucrau in handbal dar au fost trimisi sa …voteze DEDU. Asa se va intampla si acum ..

iONUT (5 comentarii)  •  1 februarie 2018, 11:13

Scuze}………60% nu lucrau in handbal,au venit cu vot politic, dirijat, precum in cazul Burleanu si ceilalti, dupa o sedinta fulger la MEC cu inspetori generali din judete, trimisi acasa sa dea ordin directorilor de la CSSuri si LPS uri cu cine trebuie votat..

Titel (9 comentarii)  •  1 februarie 2018, 11:14

Citind titlul, am crezut ca articolul se refera la o alta Lupeasca, Elena..Hadbalul romanesc si in special cel feminin nu duce lipsa de valori, menegementul acestuia mi se pare gresit, bazat pe metode de acum 20 de ani. Indiferent cine va veni la conducerea handbalului romanesc, cu exceptia actualei conduceri, cred ca va fi nevoit sa schimbe tot staful de la federatie.

Cristian Geambaşu (913 comentarii)  •  1 februarie 2018, 11:20

Idem raspunsul pentru carol k. Lecusanu, acest Lupescu….cred ca suna si mai ciudat

gheorghe (20 comentarii)  •  1 februarie 2018, 11:16

articolul e bunicel, dar titlul: wtf?

birlic (46 comentarii)  •  1 februarie 2018, 11:25

o vad pe Narcisa castigatoare ,daca dracu nu-si baga coada : e mai pregatita ,a vazut mai multe in handbal, e mai aproape de jucatori nu numai de jucatoare si de ce sa nu spunem ,nu merge pe doua roti si caracteru difera dintre cei doi . Succes Narcisa ,votantii sa voteze cu mintea si cu inima .

Daniel Lixandru (3 comentarii)  •  1 februarie 2018, 11:46

Narcisa Lecușanu merită să fie Președintele Federație de Handbal. Este o persoană care chiar vrea să schimbe ceva în acest sport, care poate fi sport național. Vă invit să vedeți un proiect de promovarea handbalului la care a participat și Narscisa: ZIUA HANBALULUI http://www.corporeanima.ro/ziua-handbalului/ .

Un spectator (45 comentarii)  •  1 februarie 2018, 12:22

Titlu cu subinteles. In sport nu exista rabat. Ori ori. Sportul romanesc este in declin tot mai accentuat. Profesorii de educatie fizica si sport din scoli nu isi indeplinesc misiunea pentru care sunt platiti. Probabil nici nu stiu pentru ce sunt acolo. Federatiile ,(multe, )functioneaza dupa principii care nu prea au tinte de performanta. La fotbal s-a dovedit ca un antrenor strain nu a avut nici un fel de rezultate. Ba mai rau, a adus numai pagube. Handbalul este un sport in care romanii nu sunt novici. Bun, sunt adusi antrenori straini cu rezultate notabile in pamares, dar sa stea aici pe perioada contractului, nu sa activeze la cluburi din alte tari si sa aterizeze la Bucuresti cand sunt meciuri inter-tari. Cum urmaresc ei jucatorii si jucatoarele ? Cum hotarasc ei selectia ? Oare se doreste cu adevarat performanta ?

aciduzzo (130 comentarii)  •  1 februarie 2018, 12:47

Desi am inteles aluzia din titlu eu zic ca una-i una, alta-i alta si dovleacu-i dovleac! Varianta feminina a lui Lupescu kaizerul ( de la mezelarie) nu tine…..ca kaizerul cica tine suflarea federalistica in sah cu uite fustita nu e bikini, uite bikini nu e port-jartierul, uite port-jartierul nu e chilotii!! Inca nu m-am hotarat….nu stiu….vom vedea……ma mai gandesc……stai acolo kaizere……ca n-ai nicio treaba cu FRF. In schimb……Narcisa a spus clar, scurt si fara alte pudibonderii false….CANDIZEZ!!! …..Sper sa si castige…..dar asta-i alta poveste….vorba lui nea Vanea…..ca lui la CM din Franta 98 ii placuse la CONSIERGERIE….. nu golul lui Adrian Ilie in meciul cu Columbia! Narcisico……daca vei castiga alegerile stiu unde te intalnesc si dai o bere! Iti spun eu sigur!!

Carol K (146 comentarii)  •  1 februarie 2018, 13:00

@ Cristian Geambasu … Mergea f.bine si Aceasta „Lupescu” ganditi-va ca avem la fiecare disciplina cate o Messi sau o Ronaldo … Bine ca nu se prefigureaza si ceva de genul „aceasta Dodel” a handbalului… Nu e bai,produce un pic de confuzie si atat,problema handbalului nu se va rezolva indiferent cine va veni.Ori iese o lege a sponsorizarii care sa permita unor entitati private sa preia echipele de club sa avem mai multe orase cu sanse la titlu deci si o arie de selectie marita ori o sa ne luam adio de la rezultatele nationalei.

dan (37 comentarii)  •  1 februarie 2018, 13:53

shimba, domnule, titlul. se intelege cu totul si cu totul altceva.

gin (30 comentarii)  •  1 februarie 2018, 14:03

Cred ca e ceva in neregula cu primul alineat: datele alegerilor. 18 aprilie / 14 februarie…. Verificati.

Cristian Geambaşu (913 comentarii)  •  1 februarie 2018, 15:00

Eu stiu ca e corect, 18 aprilie la FRF, 14 februarie la FRH. Am verificat

Observator (211 comentarii)  •  1 februarie 2018, 14:30

Daca Lupescu ar fi o reala amenintare pentru burleanu, nu stiu daca ar fi acelasi lucru in cazul Narcisei, intrucat Dedu a fost un nume important in handbal, la fel ca Lecusanu! Pe burleanu l-ar bate la capitolul sport (practicat) aproape toti chibitii de pana la 50 ani, iar la seriozitate si competente, aproape orice fost component al echipei nationale (si altii), cu cateva exceptii! O.
Nu stiu daca diferenta ar face-o antrenorul echipei nationale

Gary (51 comentarii)  •  1 februarie 2018, 14:47

Hai Narcisa/jos impostura,opulenta,bizantinismul,nepotismul!
Al cui?
Cum al cui?Dedu&comp.
Bravo Cristi Geambasu ca indraznesti sa votezi PE FATA,spre deosebire de campania „sforarului Dedu”.
Sa ne dea Domnul Narcise,chiar daca e doar februarie!
PS. O nedumerire:nu am inteles eu,sau fosta mare prietena de camera (si succese),Steluta Luca e in tabara adversa??!!

MZM (198 comentarii)  •  1 februarie 2018, 15:07

Titlul trebuia ales mai cu grija, pentru a nu crea confuzii si discutii inutile. Mai ales ca si fosta mare sportiva s-ar putea simti jignita de sugestia (involuntara, desigur!) din titlu, ca ar fi amanta si protejata cuiva, cum a fost Elena Lupescu (Lupeasca) amanta si protejata regelui Carol al 2-lea. Desigur, continutul articolului elimina ambiguitatea, dar sa nu uitam ca multi nu citesc (din diverse motive) decat titlul!

serban (13 comentarii)  •  1 februarie 2018, 15:28

Atentie la comparatie!! Nu e cea mai reusita( chiar daca nu sunteti convins)
A existat o Lupeasca de trista amintire!
O comparatie nereusita cu fotbalistul, care chiar nu e un reper!!
Aveam alte asteptari!!Se zice, ca e bine sa nu ai asteptari , pentru a nu avea deziluzii!!

marco polo (6 comentarii)  •  1 februarie 2018, 18:34

S-a instalat matriarhatul in Romanica…

ovidiu_3003 (644 comentarii)  •  1 februarie 2018, 18:39

…foarte frumos articol mi a placut mult …daca dv credeti ca doamna Lecusanu este mai nimerita decat domnul Dedu sa conduca FRH …atunci am incredere deplina in judecata dvs …

ADRIAN (11 comentarii)  •  1 februarie 2018, 18:39

Comparatia intre Burleanu si Dedu nu sta in picioare; Dedu a fost un mare campion in handbal, mult mai mare chiar si decat Lecusanu. Apoi, daca handabulul romanesc a ajuns unde a ajuns, pai asta e din cauza unui cancer care s-a numit Gatu- si el un mare jucator, dar un administrator execrabil. Mai avem nevoie de sute de ani sa iesim de sub influenta lui alde’ Tadici. Sa revenim la ce eram in handbalul masculin prin anii 90 macar (o, da, pe vremea lui Dedu)- uite un munte de urcat; eu zic ca am facut ceva pasi; personal, ca pasionat de handbal si atent spectator la evolutia acestui sport, consider ca nu exista diferente uriase intre Dedu si Lecusanu, chiar cred ca ar trebui sa lucreze impreuna. Ideea ca Dedu ar fi blamabil pentru ca se foloseste de pozitia sa pentru a ramane acolo mi se pare cumva naiva. Cine n-ar face-o?

Marcu Anton (3 comentarii)  •  1 februarie 2018, 19:08

Bai Geambasu, ce ipocrit esti!! Adica ,,Burleanu e contestat de talibanii fotbalului”!.Acesti ,,talibani” fiind (fosti)jucatori celebri de fotbal ai Romaniei si nu niste neica nimeni gen Ciuri Burli.Ce lipsa de respect fata de unii ca Gica Popescu,Gica Hagi,Prunea,Raducioiu,Mircea Sandu, etc.! Si cit pupincurism gretzos fata de Burleanu..! Aferim bah Geambasule !! Asa sa-ti ajute Dumnezeu !

alex (21 comentarii)  •  1 februarie 2018, 19:50

UN ARTICOL BUN, PACAT CA TITLUL E NEINSPIRAT, DUCANDU-NE CU GANDUL LA „DUDUIA”!

Vergil Bogdan (1 comentarii)  •  1 februarie 2018, 19:55

De fapt 4 (titluri baieti) + 1(titlu fete – 1962) cam fac 5 titluri mondiale…

valentin (1 comentarii)  •  1 februarie 2018, 19:59

buna seara! un articol in care nu am vazut un argument ci doar o parere; imi place sa cred ca oamenii aleg pe baza de argumente, pe baza unor ralizari ca manager nu prin prisma unor vorbe si atat; nu stiu daca dl Dedu este perfect dar stiu ca un om care aterminat cu handbalul de curand si a fost doar consilier in cateva probleme intr-o organizatie internationala nu este direct calificat sa conduca un for. Cu totii ne dorim oameni care sa vina cu viziune si idei noi dar oare cati sunt capabili sa implementeze coerent asa ceva? Va spun ca in multinationale sunt mult mai apreciati cei care implementeaza versus cei care spun cum este bine sa faci; so, ce o recomanda pe doamna Lecuseanu in functia de manager?
pe domnul candidat 3 nu-l cunosc. ma intreb insa cand sau daca o sa fie candva acceptat ca managerul nu este musai sa fie fost mare sportiv; eu il consider un contraargument – pt ca sportivii mari su stat cu capul la sport, la munca de acolo si au capacitati …limitate la nivel de management;

Ishmael Hands (5 comentarii)  •  1 februarie 2018, 20:22

@Gary: da, Steluta e in tabara lui Dedu.
Eu nu cred in nici unul dintre cei trei.
Dedu are avantaj mare si va castiga lejer. Narcisa o fi bine intentionata, dar ar fi mai mult pe drumuri, pt ca nu va renunta la functia de la IHF. De Licu nu stiu ce sa spun, dar el s-a hotarat abia acum vreo saptamana sa candideze. Deci nema program, nema strategie de viitor, nema proiecte, nema staff, nema nista, cum spun vecinii sarbi. Ma tot rugam lui Dumnezeu sa introduca Dedu regula U21 , asa cum a facut Burleanu la fotbal. Dar nici prin gand nu-i trece. Nimic concret. Credeti-ma: niciunul nu va schimba nimic din temelii. Ca aia trebuie… geambasu bate apa in piua in stilu-i caracteristic, fara sa ne transmita ceva ce nu stim inca… noroc cu comentariile…

octvian (109 comentarii)  •  1 februarie 2018, 21:34

Dupa performantele fetelor in handbalul actual, merita Lecusanu, dar dupa ex. de la fotbal dl. Dedu e greu de-DUS,

Boeangiu Marian (65 comentarii)  •  1 februarie 2018, 23:25

Neinspirat titlu si neadecvat pentru ca Narcisa are un caracter frumos si educatie. Lupescu, un jucator mediocru intr-o perioada fasta a fotbalului romanesc ,a jucat si a ramas cu sufletul alaturi de Dinamo (o bila neagra), a intrat intr-o echipa UEFA unde nu primeaza caracterul si calitatea(alta bila neagra). Cand a avut loc tragerea la sorti a grupelor Ligii Natiunilor a-ti mentionat, chiar subliniat faptul ca Lupescu ,in calitatea de oficial UEFA ,a ignorat delegatia Romaniei pentru ca era cu Burleanu in componenta. Gretos. De neinteles . Era o situatie OFICIALA care nu dadea nimanui dreptul sa-i deturneze sensul. Comportament inacceptabil pentru Lupescu si mai mult decat inacceptabil pentru „jurnalistii” care au cautionat gestul mitocanesc.

Abel (6 comentarii)  •  1 februarie 2018, 23:34

Titlul este clickbait! Sa-ti fie rusine!!! Daca as fi in locul fostei handbaliste, te-as da in judecata! Eu sunt un fidel cititor al articolelor tale, cele mai multe sunt corecte. Eu am aproximativ de aceeasi varsta cu tine, dar mai mult de 10 ani in plus de libertate. Am avut sansa sa o cunosc pe Monique Urdareanu. La Estoril. Fa-ti temele! Am prins deplasarile in Europa ale marilor echipe ale anilor ’80 Stiinta Bacau si Rulmentul Brasov. Deci, sunt om care a schimbat o vorba cu Laura (Laurica) Lunca, Mariana Oaca (ulterior Tarca), cu surorile Török, cu Rodica Marian, cu Irene Oancea, lista e, fireste, mult mai lunga. Ai gresit grav cu titlul, Lecusana nu e o rapandula!!! Ai gresit si cu Oltchim Rm. Valcea, un club fals, un fel de Steaua sau Dinamo al handbalului feminin din anii ’80! Cum e azi CSM-ul…

Abel (6 comentarii)  •  1 februarie 2018, 23:37

Erata

Am aproximativ aceeasi varsta (fara „de”).

Sunt UN om care a prins…

Narcisa Lecusanu, nu Lecusana, fireste.

Cam atat. Repet, in locul Narcisei te-as da in judecata!

Vali (49 comentarii)  •  2 februarie 2018, 7:12

Atâta polemica ptr.un titlu….

Gary (51 comentarii)  •  2 februarie 2018, 8:18

@Ishmael Hands.
Daca Narcisa i-a convins pe cei de la IHF,cred ca e potrivita si la FRH.
Din 1990,nu facem altceva decat sa votam „impotriva”.
In politica,sport,oriunde ni se cere parerea.
Nu votam programe;votam impotriva celui de la putere.
De ce?
Pentru ca lucrurile merg prost si schimband,speram sa se indrepte.
Nu il vreau pe Dedu.deoarece ,cu el la timona handbalul e in cadere libera;doar Martin si Pasqual isi mai rotunjesc bugetul.
Chiar nu vezi nici o anomalie in faptul ca doi antrenori cu CV excelent,dar ancorati 99% din timp la Gyor si Barca,continua seria rezultatelor funeste?
A mai facut si altceva Dedu in actualul mandat?
Ah,da…regula cu talia,intr-un moment in care tendinta in handbal e viteza(de executie si gandire).
Un nou mandat Dedu inseamna „viza de 4 ani spre fundul prapastiei”.
Numai de bine.

Mihai (3 comentarii)  •  2 februarie 2018, 8:51

Nu va mai agitați, alegerile sunt aranjate in mai toate federațiile, fie pe cale ierarhica, fie pe cea politica, iar prezentarea proiectelor candidaților este doar de fațada. Competenta, ca principiu in desemnarea câștigătorului alegerilor, nu face diferența intre candidati, mai degrabă „sforariile” de culise decid rezultatul votului. „Cumpărarea” votanților este calea cea mai practicata.

Emilian (91 comentarii)  •  2 februarie 2018, 9:03

Probabil e adevarat ca atat Dedu cat si Burleanu se pricep la manipularea „ajh” -istilor, insa pana la urma si ei fac parte din fenomen. Cine ar trebui sa faca alegerile, o elita selectionata din fosti mari jucatori sau antrenori? Asta e democratia, asa se joaca ea si nu aduce mereu la putere pe cei merituosi. Exact acelasi lucru se petrece si in politica: voteaza multi in functie de cat li se ofera. Alternativa este dictatura, inclusiv in sport. Sefii federatiilor sa fie numiti de ministrul sportului, si atunci ne linistim cu totii. Pe de alta parte, prea mult se pune accentul pe functia de presedinte al federatiei. Ba mai mult, rezultatele lui sunt masurate apropae exclusiv prin prisma rezultatelor echipei nationale. Problemele sportului sunt mult mai profunde, ca de altfel probleme societatii noastre in ansamblu.

Costi (1 comentarii)  •  2 februarie 2018, 9:52

credeam ca va referiti la Elena Lupescu…citind m-am linistit 😀

Gary (51 comentarii)  •  2 februarie 2018, 10:06

Citesc interviul lui Marian Ursescu cu dedu si ma minunez.
Infatuare de „miliardar de carton”,limbaj de lemn(raport stahanovist despre succese tovarasi;multe succese in ciuda lipsurilor),discreditarea predecesorului(Gatu,sic)si desigur,certitudinea ca va invinge(o fi pregatit el ceva).
Oare nu e mai onest sa-i lasi pe altii sa spuna daca”esti(ori ba),cel mai potrivit”?
Pana la acest interviu aveam doar eventuale reprosuri la adresa „umflatului”;acum s-a adaugat greata,scarba!
Chiar de nu se va alege „omul potrivit”,delimitati-va de cel mai nepotrivit. dedu il cheama!(cu cel mai mic „d” posibil).

Alex One (122 comentarii)  •  4 februarie 2018, 8:49

Chiar daca mi-ai anulat postarea titlul articolului tot mizerabil ramane,au remarcat destui, iar explicatiile puerile. Cenzureaza-l si pe asta !

Comentează