Cristian Geambaşu

Jurnalist box-to-box, de 25 de ani mereu în echipa ideală a presei de sport. Respectat, temut și foarte apreciat. Întotdeauna la obiect, tăios, fără ocolișuri

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Cristian Geambaşu
România nu este o echipă!

Radicevici, Grbici, Mehmedovici. Pe bancă, Kim Rasmussen. Cunoștințe mai vechi, adversare mai noi. În zi bună, Muntenegru poate bate pe oricine. Dovadă victoria cu Norvegia la distanță de 5 goluri. România are nevoie tot de o victorie la măcar 5 […]

...

Taci!

Asistăm de niște ani la o degradare alarmantă a relației jucător-antrenor în tenis. Poate ar fi și mai potrivit să spunem jucătoare-antrenor, fiindcă majoritatea copleșitoare a situațiilor provin din tenisul feminin. Antologica secvență în care Sorana Cîrstea îi cere arbitrei […]

...

Cine este cel mai mare adversar al naționalei României?

Calculele hârtiei indicau naționala masculină de handbal a României favorită în dubla întâlnire cu omoloaga din Kosovo. Incredibil, mai există așa ceva! Naționala Kosovo este una dintre puținele reprezentative în fața căreia România mai poate fi considerată favorită. Ca să […]

...

Dinamo pe modelul Barcelona

Totuși, modelul propus de asociația DDB este inspirat din organizarea unor cluburi ca Barcelona.

Lucrul esențial în acest tip de conducere este absența unui patron, a unui privat care face doar ce îl taie capul. În cazul unor entități ca […]

...

Acești doctori care îl enervează pe Marica

Hai că nici LeBron James nu ar fi zis-o mai bine decât Ciprian Marica! „Ne-am săturat de ăștia scoși în față să bage groaza în populație” este o frază-manifest a zilelor pe care le trăim și numai un om cu […]

...

Succes în carieră!

Ştiţi de ce Stoican a fost dat afară de la Dinamo? Fiindcă începuse să fie antrenor. Ce tupeu!

„Despărţirea pe cale amiabilă” este o superbă mostră de limbă de lemn fotbalistică prin care aflăm că un antrenor a fost […]

joi, 13 noiembrie 2014, 11:34

Ştiţi de ce Stoican a fost dat afară de la Dinamo? Fiindcă începuse să fie antrenor. Ce tupeu!

„Despărţirea pe cale amiabilă” este o superbă mostră de limbă de lemn fotbalistică prin care aflăm că un antrenor a fost dat afară, deşi, conform schemei clasice, cu doar cîteva zile mai devreme împricinatul primise asigurări că proiectul continuă, că nimic nu este mai durabil, nici piramida lui Keops, şi că, implicit, postul nu îi este în pericol. Iar dacă puterea în club este deţinută de nişte mari maeştri în provocarea insolvenţelor, celui demis i se mulţumeşte şi i se urează mult succes în carieră. Asta ca un corolar al ipocriziei.

Aşa s-a întîmplat şi cu Flavius Stoican la Dinamo. Ceva adevăr există totuşi în aceste comunicate oficiale. De regulă, prin fitile aprinse pe la spate – foste glorii scoase de la naftalină şi puse să se arate dezamăgite de jocul echipei, o parte a suporterilor îndoctrinaţi, de asemenea, că derbyul cu Steaua nu l-a pierdut sărăcia asumată, ci Flavius -, antrenorul este împins să îşi dorească el însuşi să plece. Astfel, dorinţa şefilor vine direct în întîmpinarea stării de anxietate a victimei.

Buun, acum după ce am explicat în cuvinte cît mai simple cum funcţionează treburile la un club de tradiţie din România, să vedem ce lasă în urmă Stoican. Flavius Stoican a fost timp de 14 luni omul potrivit la locul potrivit al proiectului New Dinamo. Ieftin, harnic, dedicat meseriei şi, pînă la un punct, obedient şefilor, Stoican părea înşurubat perfect în acest proiect care vorbea despre însănătoşire, dar care contracta toţi viruşii întîlniţi în cale. Insolvenţa a fost picătura care a umplut cupa cu licoare otrăvitoare. Adio cupe europene, adio campionat! Joacă tu, Matei, autodepăşeşte-te, Rotariule, ridică-te tu, Lazăre, dar puneţi-vă pofta-n cui! Insolvenţii nu au voie să treacă graniţa decît ca turişti, asta în cazul în care nenea Negoiţă şi nenea Costică plătesc salariile, mici după buget, la timp.

Din momentul în care Flavius a încetat să se mai comporte ca o cameră de rezonanţă a conducerii, arătînd că are nervi, idei, sentimente şi resentimente, că vrea să impună un stil ofensiv şi coerent echipei, a devenit vulnerabil. Exact atunci cînd personalitatea tînărului tehnician începea să se vadă, ochii şefilor au început să-l privească pieziş. Adică îşi permite ăsta să ne înfrunte pe noi, cei care îl plătim?! Dar cine se crede el, antrenorul echipei? Eiii!

Nu îi urez succes în carieră lui Flavius Stoican, îi ajung colindele conducerii dinamoviste. Dar mi-ar plăcea să cred că nu va renunţa la felul în care a lucrat în ultimele luni doar pentru a face pe plac viitorilor angajatori. Este singura tactică prin care poţi ajunge să îţi faci onest meseria. Altfel, l-aş mai îndemna pe Flavius să nu mai semneze pe orice petic de hîrtie pe care i-l întinde vreun bruneţel costumat în Lawrence al Arabiei.

Comentarii (44)Adaugă comentariu

Cosmin (14 comentarii)  •  13 noiembrie 2014, 12:41

Încă un semn că lumea a uitat ce înseamnă Dinamo. În vremurile bune, nici Dumnezeu nu rămânea pe bancă după 2-5 şi 0-3 cu marele rival, în doar câteva luni. N-are lot, da, dar sunt echipe în Liga 1 care au loturi mai slabe, dar arată mai bine. Dinamo nu a avut nici măcar o idee de joc timp de un an şi jumătate, cât a stat Stoican pe bancă. Stoican s-a declarat mulţumit de lot, ori de câte ori a avut ocazia. Aşa că haideţi să nu-i mai plângem de milă. Este un antrenor cel mult mediocru.

Steaua-1986-forever (4 comentarii)  •  13 noiembrie 2014, 12:44

Incheierea „face toti banii”.

17 Nentori Tirana (677 comentarii)  •  13 noiembrie 2014, 13:06

L-au dat afara caci astia gandesc cu subconstientul chielii … unde l-au confundat cu Iohannis.
Seamana, dar ei nu si-au dat seama, caci capul … lor urmareste mereu gura mare a scandalagiilor.

Cred ca pot fi obiectiv. Dinamo a aratat in sfirsit bine, are in sfirsit suporteri frumosi, cred ca a cistigat suporteri si in tara. Toate astea se datoreaza curajului de a promova tineri, de a juca ofensiv. La urma urmei conta doar ca Dinamo sa nu retrogradeze. Cred ca Stoican chiar a luat in serios povestea cu reconstructia, cu noul Dinamo. Saracul. Obiectiv, daca pleaca suporterii adevarati, Dinamo piere. E in mare pericol.

De 17 ori, Succes Omule !

Bogdan (8 comentarii)  •  13 noiembrie 2014, 13:18

Indoctrinarea suporterilor? De catre cine ? Nu toti suporterii sunt ca cei ai stelei, aia multi si spalati pe creier fara pic de obiectivitate (sunt si din aceia, dar minoritari) in gandirea lor.
Dar sa revenim la subiect. ……de unde le tot inflorim ca meciul pierdut cu steaua (eterna rivala) are legatura cu demiterea lui Stoican? Care pana la urma este o DEMISIE si nu o DEMITERE.!!!
NU Geambasule, este vorba de jocul echipei INEXISTENT. In afara de primele trei meciuri (doua in liga 1 si unul cu Chiajna in Cupa Ligii), restul meciurilor au fost rodul HAZARDULUI. Inclusiv meciul cu Rapid, unde am batut cu 0-3, desi in primele 15 min putea sa fie 2-0 pentru Rapid. Toate meciurile sunt castigate chinuit, in toate meciurile insista cu Matei care nu este in stare (din pacate pentru el si noi) sa realizeze un dribling, sa aiba realizari la poarta. Ce sa mai vorbim de Grecu, un gradinar (jucator de fotbal nu este, din pacate pentru el si pentru noi).
Vorbim de salarii, vorbim de valoarea jucatorilor….dar de jocul prestat de DINAMO cu Stoican nu se vorbeste.
Mioveniul are jucatori mai buni si mai bine platiti ca la DINAMO? Dar Iasiul, dar Botosaniul, sau Chiajna,sau Viitorul, sau, sau….
Evident ca nu imi convine sa ma bata Steaua, dar doar acolo pot sa inteleg daca valoarea lotului nu este pe masura. in rest………

Hater for Cormis (3 comentarii)  •  13 noiembrie 2014, 13:18

@Cosmin… esti un Dobitoc… si tine cont ca am inceput cuvantul cu litera mare. Nu stiu daca esti angajat sau nu.. dar sa presupunem ca esti (cu toate ca e greu de crezut la cat de Dobitoc esti). Cum ar fi ca la compania la care lucrez sa angajeze cate un om la fiecare 3 luni pe postul tau. Deci sa dea afara la fiecare 3 luni un om si sa aduca altul pe acelasi post. Ti se pare ca munca ar avea acelasi progres ? Ti se pare ca, acea companie ar ajunge departe daca la fiecare 3 luni trebuie sa vina altul care sa se acomodeze mai intai cu jobul si apoi sa incerce sa il faca cat mai bine ? Cam asa merg lucrurile in fotbalul romanesc, iar Stoican a aratat ca e un antrenor bun care a promovat tinerii (nu ca ar fi avut alta alternativa) si care i-a adus pe locul 4 anul trecut. Uite-te ce loturi au echipele de pe locurile 1-3. Nu cred ca se compara. Deci nu mai vb prostii („sunt echipe în Liga 1 care au loturi mai slabe”) pentru ca echipele de care zici tu, in nicun caz nu au fost mai sus ca Dinamo anul tercut.

Kazar (1 comentarii)  •  13 noiembrie 2014, 13:20

Subscriu total, Cosmin!

amadeo40 (1 comentarii)  •  13 noiembrie 2014, 13:55

Cosmin are perfecta dreptate…

Coman Andrei (1 comentarii)  •  13 noiembrie 2014, 14:03

Eu n-am vazut ca Stoican „vrea să impună un stil ofensiv şi coerent echipei”..in ultimele 3 meciuri(soc-in care a marcat 2 goluri dintre care unul un cocktail din dorinta,talent si noroc al lui Patrick) Dinamo nu mi s-a parut deloc ofensiva..poate doar pe hartie..Alexe juca mijlocas..Matei la inchidere..benzile le ametea de le luau dracii..la un moment dat cu Viitorul..dupa ce l-a scos pe golgheter(chiar daca nu juca bine..tot golgheterul echipei era), pe Bilinki..te-ai fi asteptat din moment ce Alexe era pe teren..sa joace el atacant..daaar..soc si groaza..in repriza a 2-a aceasta ametire a benzilor, a atacantului, a mateiului de la inchidere si-a atins apogeul..Alexe centreaza pt Rotariu..un fel de Dzeko centreaza pt Silva..cu Navas inchizator..nu se poate asa ceva..singurul atacant sa joace la mijloc..si este genul de atacant de careu..din ce inteleg eu fotbal..poate putin poate nu..asta nu are voie sa faca un antrenor ofensiv..

catalin t (4 comentarii)  •  13 noiembrie 2014, 14:04

poate asta a fost motivul pentru care a plecat. dar eu ca dinamovist, care nu-i sufera pe anghelache si negoita, l-as fi dat afara pe stoican cel tarziu la pauza meciului cu viitorul, cum sa-l scoti pe bilinski singurul varf in minutul 30 cand te conduce viitorul si sa insisti cu barboianu mijlocas, cu alexe care e total iesit din forma cu matei si lazar care in ultimele meciuri au pierdut aproape toate mingiile jucate si mereu sa-l scoti pe bilinski tap ispasitor desi e singurul care incearca ceva. a demostrat-o in repetate randuri ca este un antrenor slab, zero din pct de vedere tehnico-tactic, care nu-si asuma niciodata vina la infrangeri, tactica si schimbarile dezastruose de cele mai multe ori. ca n-a a avut la dispozitie lot la nivelul stelei, petrolului, astrei, cfr-ului si asa-ului e adevarat, dar Dinamo are clar lot peste viitorul sau mioveni. ca puncte adunate stoican si-a facut treaba bine, dar jocul echipei e de nivelul ligii a 3a, iar asezarea jucatorilor in teren si schimbarile facut de stoican au fost la nivel de judet cel mult. cred cu tarie ca stoican e cel mai slab antrenor din istoria lui Dinamo.

asada (4 comentarii)  •  13 noiembrie 2014, 14:04

ziaristi stelisti, nu mai plangeti dupa stoican si lasati.ne pe noi in insolventa noastra si vorbiti despre campionii galaxiei

radu (73 comentarii)  •  13 noiembrie 2014, 14:07

Stoican s-a vaitat de lot dupa meciul cu Steaua, a promis „cu siguranta” ca lotul va fi intarit. Normal, in sens negativ desigur, ca marele Anghelache, obisnuit ca pe vremea securitatii sa minta fara jena, ca a fost deranjat. El cu siguranta nu va aduce nici un jucator pe bani, are nevoie de un tap ispasitor. Ma apuca rasul plansul cand lanseaza petarde cu „incercarile” de a-l aduce pe Rednic.. din iarna. Sau din vara? Basme, Rednic nu va veni niciodata fara un buget serios si un salariu decent. Asa ca ne va povesti securistul comunist cum a nenorocit echipa Stoican, etc etc. Apropo, ce vindem si noi, ca vine iarna si nu poate trece fara o vanzare macar! Ca doar n-o sa ajunga, Fereasca Domnul, sa puna Negoita bani la club!

Cosmin (14 comentarii)  •  13 noiembrie 2014, 14:22

Hater for Cormis – cred că, pe lângă logica ta absolut accidentată, diferenţa între mine şi tine o face şi maniera de exprimare. Eu nu am jignit pe nimeni, nici măcar pe Stoican, care este, repet, un antrenor cel mult mediocru. Spre deosebire de majoritatea tehnicienilor din Liga 1, el a avut suficient timp să creeze progres. A avut suficient timp să ajute nişte jucători să evolueze şi să îşi dezvolte calităţile. Haide să le luăm pe rând.

Jocul echipei Dinamo este absolut lamentabil, de când a venit Stoican şi până în prezent. Dinamo nu are o idee, o tactică clară de joc. Dinamo este haotică în atac şi dezastruoasă în apărare. Dinamo nu s-a dovedit superioară împotriva niciunei echipe din primele 5 ale ligii întâi, în meciurile directe. Nu şi-a depăşit niciodată condiţia, cu Stoican pe bancă. Cosmin Matei este de o indolenţă monumentală, iar în acest sezon a avut o evoluţie abjectă. Cu toate acestea, el continuă să fie folosit ca titular de către Stoican. Despre Dorin Rotariu, jucător care a început bine cu Mulţescu, nu cu Stoican, se spunea că va ajunge mare. A realizat vreun progres cu Stoican antrenor? Zero. Se spune că Stoican a promovat tinerii. La Dinamo, Ionuţ Şerban este ţinut pe banca de rezerve, ca să aibă loc Wanderson Miranda sau Elton, jucători care n-au oferit nimic. Nedelcearu a avut noroc cu accidentarea lui Durimel, că altfel n-ar fi prins niciodată echipa. Avem loturi de juniori fantastice, avem un Dinamo 2 plin de tineri români, dar fundaş stânga este Grecu, un jucător lamentabil.

Dinamo nu are obiectiv, Dinamo nu are nici circumstanţe organizatorice şi nici lot care să-i permită obiectiv. Tocmai de aceea, Dinamo ar fi trebuit să-şi dezvolte nişte perspective. O tactică de joc, un lot bazat pe jucători tineri, motivaţi, proaspeţi, promiţători. Dar Dinamo a lui Stoican se bazează pe haos, Durimel, Grecu, Elton şi teamă cât cuprinde.

Dinamovistul (1 comentarii)  •  13 noiembrie 2014, 14:26

Bravo, Cosmin !

nicu (1 comentarii)  •  13 noiembrie 2014, 14:34

Stoican nu are ce cauta la Dinamo.Nu are stofa de antrenor pentru Dinamo.Clar.Dinamo pe linga faptul ca nu are jucatori de valoare nu are nici stil de joc.Sa stii ca pentru a face un joc agresiv nu iti trebuie Mesi iti trebuie doar jucatori muncitori carora SA LE IMPUII asta.Dinamo joca fara nerv, fara determinare , fara stil de joc.totul este la ce o iesi si de sclipirea sau greseala de moment a adversarului.Toate aceste tare sint ale antrenorului.Adevarat si valoarea lotului este extrem de scazuta ca acum ultimii ani nu am vazut dinamo niciodata si eu stiu dinamo de pe tipul lui datcu,petru emil,ticovnicu, haidu fratila fratii nunweiler etc etc dar asta nu explica lipsa orcarei fel de personalitate in joc ca esti dinamo nu chiajna.
Lui dinamo ii trebuie conducere si antrenor la valoarea brendului si cu jucatori tineri pot face performanta.Acum ca antrenor, jucatori,joc, arata ca o echipa mica in nici-un caz cu dinamo.Trebuia neaparat schimbat ceva.
Cit despre insolventa eu cred ca negoita a procedat foarte bine.Nu avea solutie decit falimentul.Sa nu credeti ca pentru el este usor pentru simplu fapt ca si el pierde bani si inca cei mai multi dar daca se vrea ca dinamo sa existe alta solutie nu era.In insolventa pe dinamo nu a bagat-o negoita au bagat-o becali borcea badea turcu si restul hotilor care au furat de au rupt.Asta-i adevarul cheltuieli aiuritoare , meciuri aranjate, salarii foarte mari pentru jucatori tepuitori ca a.crestea sau zicu care au facut orice ca sa ia bani nemunciti si nemeritati.Acum se vede clar ce hal de oameni au fost ca au incercat sa pacaleasca si pe altii.
Asa ca lui negoita trebuie sa-i multumeasca lumea nu sa-l injure sa curete dinamo de toate jegurile trecutului si pe urma sa vedem si sa cerem perfomanta.

dinamovist (1 comentarii)  •  13 noiembrie 2014, 14:37

@Cosmin
Perfect adevarat.
@Hater for Cormis
N-ai nicio treaba.

Chianti (4 comentarii)  •  13 noiembrie 2014, 14:40

Marc
Fai-Durimel (Popa) – Cordos – Grecu

Matei – Boubakar – Barboianu – Lazar

Alexe – Bilinski (Rotariu)

Am o intrebare: citi si care sunt tinerii aia promovati de Stoican dupa un an de zile? Chiar asta este unul din reprosurile care i se fac de suporteri: NU a promovat tineri.
Rotariu si Matei au fost promovati de Talnar, Fai de Multescu, restul sunt toti jucatori de 24+. Care tineri?

Singurul la care are un merit e Nedelcearu, dar dupa 2 meciuri e cam greu de sustinut sus si tare ca „promoveaza” tinerii.

Alta exagerare nesubstantiata a presei.

toni (16 comentarii)  •  13 noiembrie 2014, 14:50

As avea si eu o opinie referitor la plecarea lui Stoican. Omul trebuia sa plece pentru ca rezultatele sunt din ce in ce mai proaste. Sa ajungi sa te bata Viitorul lui Hagi si Mioveniul lui Niculescu este de poveste. Sa iesi din Cupa cand acesta este obiectivul tau pe usa din dos. Sa joci cu Barboianu fundas central,sa ignori jucatori ca Elton, Durimel, Bilinski etc pe care sa-i tii pe banca este o greseala. Rezultatele lui Dinamo au fost bune cu ei in teren. Sa persisti cu lesinatul de Rotariu,cu suparaciosul de Alexe,cu Lazar care joaca un meci are o reusita si pe urma doarme 5 meciuri mi se par mari grseli. Despre tactica si strategii de joc nu poate fi vorba. Se vorbeste de unitatea grupului, care grup ca fiecare joaca ce vrea,reusitele sunt intamplatoare. Se vorbeste de transferuri pe banii putini cand Steaua transfera pe milioane. Dl Geambasu parca ar fi vorba de Chiriches a caruia singura calitate descoperita de toti comentatori
este ca iese elegant din aparare cu mingea la picior cand el nu stie sa loveasca mingea cu capul. Asa si cu Stoican si calitatile sale de antrenor.

george (20 comentarii)  •  13 noiembrie 2014, 14:53

fosta „glorie de rahat” a lui dinamo (dinu cornel, sa ne…)
si securistul anghelutza …vs. … ( da” ce cauta olteanu”n
„groapa”???…)

Andy56 (1 comentarii)  •  13 noiembrie 2014, 14:58

stoican este un antrenor de DUZINA care-a confundat o echipa de fotbal cu o antrepriza de constructii! NU ESTE POSIBIL SA FII IN CONTINUARE NEPREGATIT FIZIC (uitativa la toate meciurile lui Dinamo si-o sa remarcati faptul ca, dupa min 70 sunt RUPTI – a nu se intelege ca metodele EPOcale folosite de stelemea sunt de acceptat) si SA NU AI NICI O IDEE TACTICA! Adaugati la asta folosirea unora total iesiti din forma in paralel cu tinerea pe banda a altora! Iar bomboana pe coliva, la ultimul meci de campionat, iti scoti golgeterul (care culmea avusese 2 faze periculoase de a marca, inclusiv o bara) inca din minutul 33…… ASTA E AMATORISM!
In concluzie, cu tot lotul numit de unii slab (desi nici o echipa din campionatul Romanesc n-are jucatori precum Lazar, Serban, Rotariu, Filip, Patrick Petre ori Bilinski) tu nu esti in stare intr-un an jumatate sa dai o PERSONALITATE echipei! Asta inseamna MEDIOCRITATE si AUTOMULTUMIRE CU PUTIN!
Asadar, haideti sa EVOLUAM PUTIN, avem nevoie de un antrenor macar de verticalitatea lui Bonetti!

re (4 comentarii)  •  13 noiembrie 2014, 15:01

Ieftin, harnic, dedicat meseriei şi, pînă la un punct, obedient şefilor, acestea nu sunt calitati…

artmir (2 comentarii)  •  13 noiembrie 2014, 15:04

Nu inteleg de ce il critica lumea pe Stoican!!! Au uitat ca a dominat steaua? Au uitat ce lot are? Au uitat ce fond de salarii au la Dinamo? Au uitat ce conducere „profesionista” a avut? In aceste conditii cine poate sa faca mai mult???

Hater for Cormis (3 comentarii)  •  13 noiembrie 2014, 15:08

@Cosmin

Sa fiu clar, imi cer scuze pentru jignirea pe care ti-am adus-o. Ceea ce am vrut eu sa zic e ca Stoican, care in momentul in care a ajuns la Dinamo a fost un antrenor tanar (inca este) si fara experienta in Liga I. A fost adus doar pentru ca sefii clubului nu aveau bani de un antrenor mai experimentat ca el. Evident ca Dinamo, fiind antrenata de el, nu a avut cel mai spectaculos fotbal si nici o tactica incredibila, dar la conditia in care e Dinamo acum si in care era si atunci cand a fost Stoican instalat ca antrenor nici nu cred ca poti avea mai multe pretentii asa ca si asteptarile pentru un antrenor ca Stoican ar fi trebuit sa fie putin mai mici din partea suporterilor. Sincer sa fiu, nu inteleg de ce toata lumea insista cu acest Multescu. Nu mi s-a parut si nici acum nu mi se pare un antrenor prea bun. Daca cineva zice ca Multescu e un antrenor mediocru, antrenorul ar trebui sa ia asta ca pe un compliment. Se mai zice ca e posibil sa vina Ionut Chirila in locul lui Stoican. Chirila are respectul meu doar pentru ca este dinamovist, dar nu are ce cauta la Dinamo. Deja Dinamo este penibila de fiecare data cand vorbeste Anghelache la TV, eu personal nu mi-as dori si un antrenor care sa umple de penibil steama clubului cand vorbeste si el. Sa ne amintim cat de penibil era el la Chiajna cand vorbea de Wenger si cat de penibil a fost si la CSMS Iasi sezonul asta.

Ma rog, sa nu deviem de la subiect totusi. Cu Multescu pe banca sezonul tecut (antrenorul care l-a facut pe Rotariu o mare speranta) in primele meciuri niciun atacant nu a dat ver-un gol. Tin minte ca era etapa a 8a si niciun atacant al lui Dinamo nu inscrisese pana atunci. Ce pretentii poti sa ai de la Stoican cand Anghelache aduce jucatori ca Joel Thomas. Cu cine sa faca Stoican echipa ? Nu poti face o echipa numai din pustii de la Dinamo 2. Poate or fi ei buni, asa de buni ca au ajuns din Liga 2 in Liga 3. Ar trebui sa ai si niste jucatori cu experienta printre ei pe care Dinamo nu ii are. Care sa fie jucatorii cu experienta de anul trecut ? Balgradean ? Grigore ? Care ? Mi-a placut Tucudean anul trecut, dar din pacate nu mai e jucatorul lui Dinamo. Tucudean anul trecut a ajutat foarte mult Dinamo, anul asta pe cine a adus Dinamo in locul lui care sa tinda macar sa ajunga la o valoare asemanatoare ? Pe nimeni. Deci de ce sa ii sarim in cap lui Stoican. Eu zic ca el a facut tot ce a putut, iar tot ce a putut, chiar daca nu e maximul din ce putea sa scoata dintr-o asemenea echipa, a facut bine. Dinamo nu mai e echipa de acum 10 ani care oferea salarii de 400 de mii de euro unor jucatori ca Marius Niculae, e echipa aia care ofera salarii de 1500 de euro pe luna asa ca si pretentiile noastre consider ar trebui sa mai scada.

Si Cosmin, nu zic ca nu ai dreptate legat de jocul lui Dinamo, zic doar ca nu ar trebui sa avem pretentii mai mari. Si cred ca Stoican era cel mai potrivit antrenor dintre cei ce pot veni la Dinamo in momentul de fata. Dintre Claudiu Niculescu, Chirila si Stoican eu il consideram cel mai potrivit pe Stoican.

Hater for Cormis (3 comentarii)  •  13 noiembrie 2014, 15:12

vreun*

panda (50 comentarii)  •  13 noiembrie 2014, 15:12

Sunt stelist de cand in Ghencea jucau Sames si Lita Dumitru.
Asta nu m-a impiedicat niciodata sa-l consider pe Lucescu cel mai mare antrenor roman din toate timpurile. Peste Covacs, Jenei sau Iordanescu.
Nici macar nu iau in calcul perioda in care a antrenat in strainatate.
Jucatori precum Klein, Andone, Sabau, Lupu sau Raducioiu mi-au placut la fel de mult ca D. Petrescu, Belodedici, Hagi, I. Dumitrescu sau Lacatus.
Daca l-am adauga si pe Stelea, care si-a inceput cariera la Dinamo dar ulterior a jucat si la Steaua am avea, probabil, unul din cel mai bun „11” al Romaniei all-time.
Sigur ca pentru a fi chiar cel mai bun n-ar putea lipsi Gh. Popescu.
Ca rezerve – Lung, Iovan, Selymes, Lupescu, Balint.
Ideea era sa scot in evidenta contributia lui Lucescu la formarea „Generatiei de Aur” a fotbalului romanesc, una cel putin egala cu a lui Jenei sau Iordanescu.
Nu mai iau in discutie rolul avut de Lucescu in cariera lui Hagi atat in perioda „81-„85, la nationala, cat si in „92-94”, la Brescia.
Sunt stelist pana-n maduva oaselor dar asta nu ma impiedica sa fiu obiectiv si sa-mi respect intotdeauba adversarul.
Cred ca majoritatea care comenteaza pe aici n-au facut sport sau au facut degeaba fiindca n-au niciun fel de respect, nici macar pentru ei insisi.
Referitor la Stoican lucrurile sunt foarte clare.
E un antrenor bun si a facut o treaba excelenta cu lotul avut la dispozitie dar ultimele rezultate au creat neliniste printre fani.
Prin aducerea unui antrenor iubit de suporteri, Niculescu sau Petre, conducerea va putea sa-si vada linistita de treburile ei cel putin pana la vara fiindca oricum nu se doreste performanta la momentul acesta.

adrian_hora (22 comentarii)  •  13 noiembrie 2014, 16:08

si uite cum din nou securistul anghelache a distras atentia suporterilor lui dinamo si a iubitorilor fotbalului in general de la situatia financiara dezastruoasa a clubului. Oameni buni clubul este in insolventa, aduceti-va aminte cu ce promisiuni a venit nepotul lui anghelache cand a preluat clubul. Priviti faptele, judecati faptele nu vorbele.

gigi_netzoiu (14 comentarii)  •  13 noiembrie 2014, 16:16

Si iar scrie Geambasu cu picioarele ..devine obisnuinta.
Stoican este un antrenor mediocru, cine il plange inseamna ca vrea raul lui Dinamo nu binele.
Cum e posibil sa fii zero la fazele fixe si in atac si in aparare? Ce lucrezi la antrenamente? Cu Steloaia din 15 cornere nu a iesit absolut nimic. In schimb la prima lovitura libera centrata de Steloaia luam ..el se intoarce cu spatele. Si echipa primeste gol. Nu te intoarce ba cu spatele, da indicatii ce trebuie facut!

calinescu_ (33 comentarii)  •  13 noiembrie 2014, 17:07

RESPECT IDEILE TALE PENTRU CA STIU CA VIN DIN SUFLET ….!!!!
DAR …..!!!!
DACA TU ERAI PATRON SI ANTRENORUL TI-L ADUCEA PE PATRU ANI PE FIRTULESCU , CE ZICEAI ?????
DACA ACEST ANTRENOR SE DESPARTE DE LAURENTIU RUS CA DE O MASEA STRICATA ( DUPA PLECAREA LUI A INCEPUT DEGRINGOLADA) PENTRU AL FACE PE ACEST NEFERICIT DE BARBOIANU LIDERUL ECHIPEI , CE ZICEAI???
DACA O SERIE DE JUCATORI AU FOST TRIMISI LA DINAMO II(MIRANDA, POPA II) TOT PENTRU LINISTEA LUI BARBOIANU , ATUNCI CE ZICEAI ????
DACA IONUT SERBAN NU MAI JOACA DELOC PENTRU CA NU ARE LOC DE BARBOIANU , DESPRE ASTA CE ZICI ??????
DACA UNUL DINTRE CEI MAI VALOROSI ATACANTI DIN LIGA I(BILINSKI) ESTE UMILIT PENTRU AL JUCA PE COSMIN MATEI (LOSERUL ABSOLUT) PE TOATE POSTURILE , INCLUSIV VARF , ATUNCI CE ZICI ????
DACA IN IARNA CAND TREBUIAU ADUSI DOI FUNDASI SI UN INCHIZATOR CU EXPERIENTA S-AU ADUS TREI ATACANTI , (IOAN FILIP DE LA GALATI ERA LIBER DE CONTRACT ) ,MAI E CEVA DE SPUS …..?????

dino (1 comentarii)  •  13 noiembrie 2014, 17:44

Sper sa castig la loto ca sa iau echipa de la Negoitza. Cu management bun si cu suflet, Dinamo poate redeveni acolo unde era in anii 80-90.

adi_stelistul (454 comentarii)  •  13 noiembrie 2014, 17:50

Un aspect important relevat in articol si la care nu m-am gandit este legat de problema motivarii jucatorilor in conditiile in care performanta europeana le este interzisa din oficiu dinamovistilor. Cu atat mai greu pentru antrenor. Si parerea mea este ca lui Stoican i s-a facut o nedreptate, da’ asta e.
Locul 4 obtinut sezonul trecut, imediat dupa Steaua, Astra si Petrolul e chiar o reusita pentru lotul avut la dispozitie. In cei 4 ani anteriori mandatului lui Stoican, cu jucatori mai buni, s-au obtinut doar locurile 5 si 6. Trebuie sa mergem pana in 2009 ca sa gasim o performanta mai buna.
Sigur ca e frustrant pentru dinamovisti (si inteleg sincer aceasta frustrare) sa lancezesti pe locurile 4-6 la istoria pe care o ai, dar nici bugetul pe care il asigura actionariatul nu e pe masura istoriei clubului. De ce sa-i pretinzi lui Stoican sa mearga la lupta cu armele uzate si sa mai si castige?
In sfarsit, e problema dinamovistilor, dar eu zic ca Stoican a facut cam ce s-a putut face in conditiile date.

adi (15 comentarii)  •  13 noiembrie 2014, 18:11

Nici o problema .Va iesi Ponta la alegeri si va numi el un antrenor si la Dinamo,ca doar mai are destui prieteni care se „pricep ” la toate.Sau de ce nu ,intre aparitii in direct la Tv ,in pauza treburilor de presedinte va antrena dansul ,ca e un roman ortodox adevarat priceput la toate si va pune umarul sa fie bine.Poate va face si un campionat doar cu Steaua Pipera ,Dinamo Insolventa ,Fc Omenia Voluntari si Larguta Craiova.

Nicse (2 comentarii)  •  13 noiembrie 2014, 18:30

Am citit comentariile, mi se par mai pertinente decat chiar articolul… Se simte naduful si dezamagirea celor care sufera etapa de etapa alaturi de o echipa care a trait vremuri mai bune… Toti spun adevarul, Stoican este mult sub pretentiile lui Dinamo, un antrenor fricos cu singura calitate de a tine unit vestiarul, dar nu in sensul bun ci scaldat intr-o linistitoare mediocritate. Sa tii in teren jucatori iesiti din forma, dar mai mult, sa nu-i asezi pe locuri unde dau un maxim randament, este o crima. Alexe, de exemplu… niciodata nu a dat randament maxim ca varf inpins, ci atunci când a avut spatiu in fata si si-a pus in valoare viteza. Cosmin n-a facut doua centrari bune in tot acest tur…a jucat penibil de fiecare dat dar a fost titular. Lazar in scadere de forma mai ales de când se calca pe picioare cu Alexe, impartind aceeasi zona de teren…. Colins, sufletist dar gafeur, (stau si ma intreb daca n-a fost impins spre asta, ca in cazul cartonasului galben)…Nu avem un mijlocas ofensiv care sa limpezeasca jocul…dar când n-ai o idee de joc, ce sa faci cu un asemenea mijlocas ? Singura schema de joc repetata cu perseverenta a constat intr-o degajare lunga a lui Marc la bataie, la fie ce-o fi… Barboianu ? a alternat momente bune cu momente de cascadorii rasului….tot repectul vizavi de suferinta lui in familie, dar nu cauta o scuza in asta când jocul este mediocru…Erau jucatori in lot in deplinatatea potentei fizice si psihice…
Sper sa ne revenim cumva, dar cu toata aprecierea fata de Danciulescu, nu vad posibil acest lucru in actualele conditii…

Nicse (2 comentarii)  •  13 noiembrie 2014, 18:31

scuze, impins…

ionel (54 comentarii)  •  13 noiembrie 2014, 19:16

salut Cristi,cand nu ai bani trebuie sa te organizezi cat mai bine,Negoita daca vrea sa construiasca ceva trebuie sa puna bazele unui clyb profesionist;Cum?Numind un director sportiv capabil(Lupescu),,care va numi antrenorul si in functie de buget se va asuma obiectivul de performanta…restul e praf in ochi.Stoican Nu are stiinta de a conduce un lot slab,adica jucatorii sa-si depaseasca conditia print-o motivare si organizare a jocului care sa anuleze pe cat posibil diferenta de valoare ale adversarilor!

ionel (54 comentarii)  •  13 noiembrie 2014, 19:52

„500 de milioane de oameni au vazut ultimul meci Real-Barcelona.
Dintre toți oamenii ăștia numai Danciu a văzut că Barcelona a controlat prima repriză.
Când în pauză la Digi, Dănciulescu bâguia prostiile cu Barcelona, Mara, Ilie Dumitrescu și realizatorul tușeau stânjeniți și nu mai știau ce sa zică să acopere ”analiza specialistului”.
În prima repriza a fost 1-1, dar jocul a fost controlat de Real așa cum arăta clar statistica jocului.
În a doua repriză Real a defilat cu Barcelona și nu invers cum își imaginea Danciu.
Dănciulescu nici nu este capabil să înțeleagă un meci, nici cât un copil de 10 ani.
Cum să fie ăsta antrenor la Dinamo??!!!
Niciodată nu a spus ceva de luat în seamă. E șters și insipid.
Categoric Dănciulescu e sub Stoican.
Nego și moș Lache fac niște experimente nepermise la Dinamo.
Mai bine îl lăsau pe Mateuț.
Până și Bratu era mai de dorit.
Dănciulescu are un discurs de debil mintal.”-comentariu clod

marcher (2 comentarii)  •  13 noiembrie 2014, 21:47

Nu bati steaua…n-ai ce cauta la DINAMO.

Andrei33 (5 comentarii)  •  13 noiembrie 2014, 22:30

D-l Geambasu isi arata limitele in ale fotbalului asa cum si Stoican si-a aratat prea des mediocritatea la Dinamo. La o echipa mediocra iti trebuie un antrenor bun ca sa ridice lucrurile, nu unul care sa se complaca, un yes-man care vede mereu partea buna a lucrurilor in vreme ce Dinamo, obisnuita sa tinteasca doar locul 1, ajunge sa se multumeasca cu locul 5-6. Singura calitate a lui Stoican este ca nu este un individ conflictual si ca a fost liniste la club; insa daca bagam gunoiul sub pres nu inseamna ca nu exista. Dinamo are nevoie de un antrenor cu calitati reale care sa il puna in dificultate pe Negoita si care sa redea jucatorilor mandria ca sunt la Dinamo. Geambasu il poate plange in continuare pe Stoican daca doreste. Nu ne impresioneaza cu nimic.

me (1 comentarii)  •  13 noiembrie 2014, 22:38

Voi chiar nu pricepeti sau doar va prefaceti?? Stoican a plecat pentru ca sefii i-au trantit meciul cu Viitorul lui Hagi, din nou, din pacate … asta e toata explicatia, nimic greu de-nteles

aldo_m (55 comentarii)  •  13 noiembrie 2014, 23:40

la inceput am avut incredere in stoican m-am gandit ca e un tip inteligent care poate aseza in teren niste tineri mai greu de cap mai prostuti asa se zice depre fotbalisti ca nu prea au carte dar NU CUNOASTE LUCRURI ELEMENTARE cand fundasul advers urca in atac varful nostru vine cu el si ai face marcaj fundasului stelist BANALITATI ELEMENTARE de ce nu-l mai suportam pai pt ca am pierdut la steluta 2 si ca tanar viitor BLATIST STOICAN AL SCOATE PE SINGURUL VARF PERICULOS BILINSKI SA NU-I INCURCE SOCOTELILE nu ma deranja sa pierdem cu otelul dar sa-i dai mereu puncte unuia care tine echipa numai cu balturi ASTA A PUS CAPAC UNEI SIMPATII SA FIE SANATOS si sa-i mai dea puncte regelui

danny (71 comentarii)  •  14 noiembrie 2014, 5:33

1. Stoican nu e antrenor de Dinamo. De FC Dinamo 1948 SA de azi, este.
2. Lotul este slab, nici Mourinho nu ar face fotbalisti din Fai, Durimelm Crisan, Popa 2, Elton, Miranda, Matei, etc. Ma gandesc insa ca dupa 14 luni ar trebui sa vedem macar o schema, o tactica ceva.
3. Cu toate ca e un antrenor slab, nu lui Stoican i se datoreaza situatia de azi de la Dinamo. Pentru harababura de la FC Dinamo 1948 SA nu exista decat un singur vinovat: „aventurierul” Ionut Negoita.

pana_la_moarte (8 comentarii)  •  14 noiembrie 2014, 10:32

Eu sunt de acord cu cele scrise in articol. Ma mir ca aproape toate comentariile il scot oaia neagra pe Stoican dar, asta e, tre sa te supui majoritatii (macar sa fi fost numai la asta). Dupa mine, situatia se poate sintetiza asa:
Fata de lotul pus la dispozitie de Nea Goita (nu, sunt sigur ca nu Stoican a cerut jucatori dati afara de la retrogradate, si nici sa scape de cei cu salarii decente), nici Mourinho nu ar face mare lucru. Mai concret, nu cred ca un antrenor cu pregatire tehnica mai buna ar scoate mai mult. Din contra, eu zic ca amaratii aia au dat mult peste ce puteau, iar impulsul a venit de la calitatea principala a lui Stoican, ca a fost inimos, punea suflet si mereu le lua apararea si ii lauda, uneori chiar peste suportabilitatea fanilor. Dar asta era adevarul: daca o echipa cu alde Grecu poate sa joace cu stiaua la 1X2, nu ai ce sa le reprosezi

Cosmin (14 comentarii)  •  14 noiembrie 2014, 12:07

@Hater for Cormis – Apreciez că ai schimbat tonul discursului. Este mult mai ok să discutăm civilizat şi fără jigniri.

Îţi înţeleg punctul de vedere, dar nu pot fi de acord cu el. În opinia mea, Bilinski este mai bun decât Ţucudean, dar nu îi sunt fructificate calităţile. Asta pentru că Dinamo nu are un joc de construcţie care să facă uşoară munca unui atacant. Deşi, atenţie, posibilităţi la construcţie are! Nu-mi spune că nu poţi să construieşti cu oameni precum Matei, Gavrilă, Lazăr, Alexe sau chiar Rotariu. Cred că Lazăr şi Alexe ar avea loc la orice echipă din campionatul românesc, inclusiv la Steaua. Dinamo nu face nimic cu ei! Bilinski a dat câteva goluri foarte frumoase şi a demonstrat că are şi şut şi joc de cap. La viteză nu stă rău, aşa că te întrebi „de ce nu merge, din moment ce are calitate?”. Simplu, pentru că jocul echipei nu-l avantajează. Asta pentru că jocul echipei e făcut să nu avantajeze pe nimeni. Matei nu ştie să tragă, dar trage mai des decât atacantul, oricare ar fi acela.

Referitor la Ionuţ Chirilă, e clar ca el nu e o soluţie. Trecutul stă măturie pentru calităţile sale. N-a făcut nimic la nicio echipă din Liga 1, la care a fost.

@adi_stelistul – suporterul dinamovist nu e nemulţumit de rezultate. Ţin să subliniez, clar, că aş fi dispus să sacrific o clasare chiar în primele 7, dacă aş vedea că se încearcă ceva sănătos pentru viitor. Lui Stoican îi e frică de rezultate, el încearcă să ciupească măcar egaluri cu diverşi adversari, ca să poată să spună „vedeţi ce-am făcut, cu lotul ăsta?”. Cu ce mă încălzeşte locul 4, luat într-un campionat de mediocri, dacă echipa arată jalnic? Eu sper să ies din insolvenţă, când s-o putea, şi să mă lupt, atunci, pentru locurile 1-2. Nu să mă păcălesc acum cu un loc 4 care nu mă ajută la absolut nimic.

Cosmin (14 comentarii)  •  14 noiembrie 2014, 12:15

Aş vrea să atrag atenţia şi asupra unui aspect punctat de @Andy56: pregătirea fizică. Stoican este de 14 luni la echipă. Aţi văzut cum arată Dorin Rotariu? Ăla este fizic de fotbalist?

laurentiu (32 comentarii)  •  14 noiembrie 2014, 15:53

D-le Geambasu,sa fim seriosi. Stoican o fi antrenor bun,de perspectiva,dar a dovedit in 14 luni ca este,totusi,un antrenor plafonat.Dinamo nu aratase niciun progres,fizic echipa e jos de tot,nu vezi nicio idee de joc. Trebuie sa mai acumuleze,sa progreseze. Eu ii multumesc pt ce a facut la Dinamo si ii urez multa bafta!!!

canadezu (42 comentarii)  •  14 noiembrie 2014, 19:04

@Panda
Toata stima domnule, banuiesc ca suntem de aceeasi virsta daca ne uitam la Sames amindoi cind eram mai mititei. Eu sint dinamovist pina in maduva oaselor dar nu mi-e frica sa spun ca am asteptat Steaua la aeroport in 1986, chiar de 2 ori, si am cintat si m-am bucurat atunci. Ma bucur sa vad ca mai sint si oameni normali care stiu sa apreceze obiectiv o stare de fapt.
Referitor la Stoican, era omul potrivit la locul potrivit. Mai mult nu cred ca putea face in insolventa si salarii de rahat. Ce-i drept actualii jucatori ai lui dinamo nu sint de calitate si 3000 /luna cam mult pt unii dintre ei.
Tinar, ieftin si bunicel si caracter cam asa il vad eu pe Stoican si ii urez succes in cariera.
Ceea ce ma deranjeaza sa fiu sincer este ipocrizia, daca vrei sa faci un proiect pe termen lung acesta trebuie sa fie format din pasi mici si perseverenta. Dupa 3 jocuri proaste,cel putin alea cu Chiajna si Viitorul au fost penibile, nu vii sa schimbi antrenorul. asa cred eu. Ce credea conducerea lui Dinamo oare, nu realizeaza situatia in care e Dinamo? Cind esti mic si fara bani si joci cu Steaua cum ai jucat doar pt ambitie si orgoliu de dinamovist asta nu e putin si i-se datoreaza si lui Stoican .

Comentează