Cristian Geambaşu

Jurnalist box-to-box, de 25 de ani mereu în echipa ideală a presei de sport. Respectat, temut și foarte apreciat. Întotdeauna la obiect, tăios, fără ocolișuri

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Cristian Geambaşu
România nu este o echipă!

Radicevici, Grbici, Mehmedovici. Pe bancă, Kim Rasmussen. Cunoștințe mai vechi, adversare mai noi. În zi bună, Muntenegru poate bate pe oricine. Dovadă victoria cu Norvegia la distanță de 5 goluri. România are nevoie tot de o victorie la măcar 5 […]

...

Taci!

Asistăm de niște ani la o degradare alarmantă a relației jucător-antrenor în tenis. Poate ar fi și mai potrivit să spunem jucătoare-antrenor, fiindcă majoritatea copleșitoare a situațiilor provin din tenisul feminin. Antologica secvență în care Sorana Cîrstea îi cere arbitrei […]

...

Cine este cel mai mare adversar al naționalei României?

Calculele hârtiei indicau naționala masculină de handbal a României favorită în dubla întâlnire cu omoloaga din Kosovo. Incredibil, mai există așa ceva! Naționala Kosovo este una dintre puținele reprezentative în fața căreia România mai poate fi considerată favorită. Ca să […]

...

Dinamo pe modelul Barcelona

Totuși, modelul propus de asociația DDB este inspirat din organizarea unor cluburi ca Barcelona.

Lucrul esențial în acest tip de conducere este absența unui patron, a unui privat care face doar ce îl taie capul. În cazul unor entități ca […]

...

Acești doctori care îl enervează pe Marica

Hai că nici LeBron James nu ar fi zis-o mai bine decât Ciprian Marica! „Ne-am săturat de ăștia scoși în față să bage groaza în populație” este o frază-manifest a zilelor pe care le trăim și numai un om cu […]

...

Nu violenţei, nu automatelor de cafea!

Aproape 3 milioane şi jumătate de români au urmărit meciul de fotbal România -Ungaria transmis de TVR. Aşa stînd lucrurile, postul naţional de televiziune a reuşit cote de audienţă ameţitoare.

Lumea s-a uitat pe TVR nu neapărat pentru că […]

luni, 13 octombrie 2014, 9:05

Aproape 3 milioane şi jumătate de români au urmărit meciul de fotbal România -Ungaria transmis de TVR. Aşa stînd lucrurile, postul naţional de televiziune a reuşit cote de audienţă ameţitoare.

Lumea s-a uitat pe TVR nu neapărat pentru că TVR a venit cu o ofertă de transmisie superioară altora, ci pentru că a deţinut exclusivitatea. Aceeaşi lume a preferat meciul românilor cu ungurii nu datorită manageriatului fabulos al lui Stelian Tănase – care a reuşit dintr-o lovitură să desfiinţeze cantina restaurant şi toate automatele de cafea din instituţie (ce atîta mîncare?, ce atîta cafea?) -, ci din cauză că prin fotbal ne luăm revanşe imaginare faţă de naţiuni rivale cît se poate de reale şi eventual mai civilizate.

3 milioane şi jumătate de români au văzut imagini superbe în transmisiunea TVR. Fete frumoase, bărbaţi cu lacrimi în ochi la intonarea imnului, copii angelici. Ce nu au văzut milioanele astea de români la televizor au fost bătăile, sîngele, exploziile petardelor. Violenţa, adică. Am revenit la stilul de transmisie de pe vremea lui Ceauşescu, atunci cînd nu vedeai decît ce era acceptabil din punctul de vedere al Partidului?

Nu, am intrat în rîndul lumii. Sub pretextul nepromovării violenţei, organismele tutelare ale fotbalului ne servesc doar o imagine surogat a realităţii. Este o metodă de spălare a creierelor la fel de perversă ca a comuniştilor. Iar în postul public se ştie mai bine decît în oricare alt loc ce înseamnă să ieşi în întîmpinarea dorinţelor şefilor, indiferent de unde vin şi cine sînt ei.

Apropo de şefi. Cantina restaurant şi automatele de cafea au fost considerate instrumente sindicaliste de preşedintele director general. Există semne că lucrurile se vor îndrepta şi se va trece la capitalism. Cică un poet cu moşie va veni să le dea să bea şi să mănînce sănătos angajaţilor TVR. Un poet prieten cu conu’ Tănase.

Comentarii (102)Adaugă comentariu

bazileon (8 comentarii)  •  14 octombrie 2014, 19:45

Mie mi-a placut; poate nu trebuie sa arati batai & sange, dar sa comentezi / informezi corect, nu e interzis. Tanase ub balos nesimtit si lacom, ca si mocofanul parvenit pe care-l promoveaza, poetele-gurmete.

Elem (1 comentarii)  •  14 octombrie 2014, 20:37

Draga Geambasule

cred ca esti cam dezinformat sau joci pe suprafata mica. Peste tot in „lumea buna” a fotbalului exista cenzura. Mai ales din motive economice, dar si politice sau… ca in cazul din Bucuresti, etice. In tari „civilizate” ca Olanda suporterii sunt din pacate foarte violentii, sunt cunoscute bataile de strada dintre suporteri lui Ajax cu cei ai lui Rotterdam.
Gasesc ca este bine si corect sa nu-i arate pe acei oligofreni ce nu au nimic in cap, care vin la stadion sa-si descarce frustrarile lor.
Mult succes in continuare ca jurnalist sportiv.
Salutari Adrian.

Comentează