Cristian Geambaşu

Jurnalist box-to-box, de 25 de ani mereu în echipa ideală a presei de sport. Respectat, temut și foarte apreciat. Întotdeauna la obiect, tăios, fără ocolișuri

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Cristian Geambaşu
România nu este o echipă!

Radicevici, Grbici, Mehmedovici. Pe bancă, Kim Rasmussen. Cunoștințe mai vechi, adversare mai noi. În zi bună, Muntenegru poate bate pe oricine. Dovadă victoria cu Norvegia la distanță de 5 goluri. România are nevoie tot de o victorie la măcar 5 […]

...

Taci!

Asistăm de niște ani la o degradare alarmantă a relației jucător-antrenor în tenis. Poate ar fi și mai potrivit să spunem jucătoare-antrenor, fiindcă majoritatea copleșitoare a situațiilor provin din tenisul feminin. Antologica secvență în care Sorana Cîrstea îi cere arbitrei […]

...

Cine este cel mai mare adversar al naționalei României?

Calculele hârtiei indicau naționala masculină de handbal a României favorită în dubla întâlnire cu omoloaga din Kosovo. Incredibil, mai există așa ceva! Naționala Kosovo este una dintre puținele reprezentative în fața căreia România mai poate fi considerată favorită. Ca să […]

...

Dinamo pe modelul Barcelona

Totuși, modelul propus de asociația DDB este inspirat din organizarea unor cluburi ca Barcelona.

Lucrul esențial în acest tip de conducere este absența unui patron, a unui privat care face doar ce îl taie capul. În cazul unor entități ca […]

...

Acești doctori care îl enervează pe Marica

Hai că nici LeBron James nu ar fi zis-o mai bine decât Ciprian Marica! „Ne-am săturat de ăștia scoși în față să bage groaza în populație” este o frază-manifest a zilelor pe care le trăim și numai un om cu […]

...

Unealta lui Mircea Sandu

Să ne cunoaştem oamenii de fotbal! Astăzi, Viorel Leşeanu, preşedintele fotbalului giurgiuvean

Viorel Leşeanu este un om de fotbal din teritoriu. Dl. Leşeanu ocupă funcţia de preşedinte al AJF Giurgiu de 23 de ani, dar în februarie 2014 a mai […]

marți, 6 mai 2014, 10:07

Să ne cunoaştem oamenii de fotbal! Astăzi, Viorel Leşeanu, preşedintele fotbalului giurgiuvean

Viorel Leşeanu este un om de fotbal din teritoriu. Dl. Leşeanu ocupă funcţia de preşedinte al AJF Giurgiu de 23 de ani, dar în februarie 2014 a mai cîştigat un mandat de 4 ani. Ceea ce înseamnă că în materie de longevitate în funcţie îl va bate pe Mircea Sandu. Mircea Sandu, fost coechipier la Sportul, amic, dar mai ales tutore ierarhic/spiritual. Dar Leşeanu a devenit cunoscut maselor largi de microbişti nu datorită activităţii prodigioase în fruntea asociaţiei giurgiuvene, ci pentru că este autorul contestaţiei Alegerilor de la FRF înaintate la Judecătoria Sectorului 2. Pentru a înţelege însă mai bine de ce a procedat astfel şeful din Giurgiu, să dăm filmul înapoi. Nu pînă la Adam şi Eva şi mărul otrăvit, ci doar pînă în ziua scrutinului vizat de contestaţia AJF Giurgiu.

În după-amiaza zilei de 5 martie 2014, lui Viorel Leşeanu i-a apărut o problemă personală. Nimic nu anunţa totuşi apariţia problemei personale a domnului Leşeanu. Mai ales că ziua începuse promiţător. Mic dejun tihnit la Rin Hotel, acolo unde fuseseră cazaţi de cu seară delegaţii din teritoriu veniţi cu vlădică şi superopincă la marea Adunare. Federaţia se ocupase de tot. Masă, casă, transport. Full accomodation. Apoi, şedinţa conclavului fotbalului românesc. Prima parte.

Sîntem, aşadar, la orele dimineţii de 5 martie, cît încă nu se adunaseră nori ameninţători deasupra calendarului personal al lui Viorel Leşeanu. Adunarea Generală a FRF debutează cu un autolaudatio al lui Mircea Sandu, urmat de un aplaudatio furtunos al membrilor din teritoriu. Printre ei, dl. Leşeanu. În plină formă. Pentru întîia oară în ziua respectivă s-a trecut la vot. Obiectul acestuia? Drepturile postprezidenţiale ale lui Mircea Sandu. Pensie viageră de 5000 de euro, birou într-un sediu-pui al Casei Fotbalului, secretară, maşină de serviciu. Mă rog, tot ce-i trebuie pentru un trai modest preşedintelui executiv care anunţase că nu candidează pentru un nou mandat, dar fusese invitat să ocupe funcţia onorifică a forului pe care îl condusese 24 de ani. Majoritatea covîrşitoare a celor prezenţi a confirmat privilegiile Naşului. Votul a fost urmat de aplauze însufleţite. Sau furtunoase. Cum preferaţi.

Cu palmele încă roşii de la aplaudat, participanţii au luat o pauză înaintea celuilalt vot. Destui dintre ei au plecat. Printre aceştia, Viorel Leşeanu, căruia îi apăruse blestemata aia de problemă personală. Faptul este că problema personală a fugarilor din AG a FRF era întemniţarea candidatului agreat de Mircea Sandu. Iar prin absenţa lor, fugarii sperau să provoace neîndeplinirea cvorumului la vot. Pentru a da timp de repliere (încă) preşedintelui în exerciţiu. Eventual, identificarea unui alt candidat de încredere.  Ceva însă – poate neaşteptata dorinţă de schimbare? – le-a năruit planurile. Nu au plecat atît de mulţi. Nu au plecat suficienţi.

E ceva care nu se leagă în povestea contestaţiei. Firul logic se rupe. Viorel Leşeanu contestă alegerea lui Răzvan Burleanu pe motiv că au participat la vot, în mod nestatutar, şi cluburile şcolare. Structuri neagreate, pretind reclamanţii, de către UEFA. Se poate, e treaba justiţiei să se pronunţe. Numai că structurile astea neagreate au votat şi drepturile lui Mircea Sandu. Împreună cu alde Viorel Leşeanu şi cei care au boicotat apoi alegerea noului preşedinte. Nu ar trebui revizuite şi aceste privilegii printr-o contestaţie similară? De ce nu, poate chiar a lui Viorel Leşeanu într-un superb exerciţiu de libertate personală?

Zîmbiţi? Zîmbiţi, dar nu prea mult. Vechea gardă promite să-şi ia revanşa. Şi funcţiile înapoi, după ce preţ de cîteva zile a mimat că respectă democraţia. Adică rezultatul alegerilor. Fiindcă, ne place ori ba, la numărătoarea voturilor a cîştigat clar Răzvan Burleanu. Nu despre greşelile lui Burleanu şi ale echipei sale e vorba aici, nici despre cît de antipatici sau de simpatici sînt actualii prin comparaţie cu foştii. Vorbim despre ceva mult mai simplu. Despre respectarea rezultatului alegerilor. Este exerciţiul la care au picat şi cei din Generaţia de Aur.

Comentarii (33)Adaugă comentariu

vendetta (15 comentarii)  •  6 mai 2014, 10:18

AUDITUL la frf promis de Burleanu nu mai are loc? am scapa de gasca penala in frunte cu Sandu!

valah (2 comentarii)  •  6 mai 2014, 10:32

In mod normal trebuia sa dezbateți juridic, sa analizați cu documentele pe masa, dacă au existat probleme de ordin juridic.
Si slava domnului au fost nenumărate ilegalități în acea ședință.
Plecând de la faptul ca Sandu a ieșit din sala și ședință a fost condusa de Gino Iorgulescu care nu era confirmat de justiție ca presedinte LPF deci nu era nici vicepresedinte FRF.
Cert este ca contestația este întemeiata si are argumente juridice imbatabile, au votat reprezentanții unor cluburi care nu aveau dreptul.
Daca justiția va anula alegerile, fostul consilier al lui Băsescu nu are nicio șansă împotriva unui candidat din generația de aur SUA 1994.

dimi (6 comentarii)  •  6 mai 2014, 10:42

iubitorilor de fotbal din Romania,chiar nu vreti sa scapati de acest cancer generat de Sandu et Co ?Va place cum a ajuns fotbalul nostru ? Atunci votati-i si sustuneti-i in continuare ! Doar am ajuns un popor de „cretini”care nu mai avem discernamant !

M. Rădulescu (9 comentarii)  •  6 mai 2014, 10:50

D-le Geambaşu, sunt perfect de acord că un vot nestatutar la un punct de pe ordinea de zi este tot nestatutar şi pentru celelalte puncte votate de aceeași oameni. Problema este alta: ce legitimitate are dl. Burleanu, ales de o adunare nestatutară? Soluția ar fi repetarea alegerilor şi poate se va găsi un om demn de respectul tuturor pentru a conduce federația fără derapaje!

Alex One (122 comentarii)  •  6 mai 2014, 11:07

Esenta articolului pare a fi, ai grija Leseanu, pica Burleanu pica si indemnizatia acordata lui Sandu inclusiv celelalte privilegii. Iar la o noua AG nu se stie cum se va vota. Asa ca, in spiritul jurnalismului romanesc, n-ar fi mai sanatos sa jucam „la pace” si sa-ti retragi contestatia ?

BB (9 comentarii)  •  6 mai 2014, 11:35

Repetarea alegerilor, ar insemna o lupta nouă pe cine poate mai mult la aranjamente. Nimeni din nicio generatie, fie ea si cea de AUR, nu va avea vreo seansa daca nu-si aranjază voturile. Cwa din 5 Martie a fost singura corecta la vot și daca se anuleaza nu cred ca vom mai avea ceva corect in urmatorii 30 ani. Dar cum in aceasta tara totul este facut mafiotic, nu stiu cum vor rezista aceste alegeri din 5 martie, care le-a scăpat mafiei de sub control.

BB (9 comentarii)  •  6 mai 2014, 11:40

dar probabil ca neregulile au fost acceptate numai pentru a avea Mafia o solutie la nevoie. Si asa cred deoarece Sandu, ordinarul, tot spunea ca in sase luni vom avea alegeri din nou. Deci a facut doar un exercitiu cu public. Nu cred ca se mai poate face ceva decât de unul cu forta politică in tara asta. Dar politicienii sunt si ei tot Mafioti. Deci nicio sansa pentru ca ceva BUN sa se intample.

Gambeta (8 comentarii)  •  6 mai 2014, 11:41

Autorul articolului nu se poate uita in regulamentul pe marginea caruia scrie articole, ca sa vada daca este, sau nu este, cum zice acel Leseanu? NUMAI justitia are voie sa se uite?! Desigur, nu i se cere autorului sa emita decizie judecatoreasca, dar nu mi se pare cinstit sa faca pe niznaiul. Or stie despre ce scrie, or se ocupa de altceva!

Johnny (12 comentarii)  •  6 mai 2014, 12:06

Asa-i la romani… Care Revolutie? Care democratie? Care justitie? Ar trebui ca toti microbistii din Romania, care au dorit schimbarea la FRF sa mearga la Giurgiu si sa arunce cu bolovani in Leseanu asta. Sa-l astepte si pe Sandu la cotitura si sa-l serveasca si pe el! Vedeti o alta solutie viabila??

caplimpede (15 comentarii)  •  6 mai 2014, 12:52

indiferent de faptul ca Leseanu ar fi actionat in interes personal sau pentru ca este „unealta” cuiva, important este daca alegerile au fost sau nu corecte. Legale. pentru ca si despre mircea sandu s-a tot spus de 24 de ani ca a fost ales nelegal. cred ca ati publicat si voi parerile lui Mircea Pascu si amicul sau, marcel puscas. are sau nu are legitimitate burleanu? Aceasta este intrebarea care conteaza. in rest, daca vreti sa ramanem balcanici, pastram situatia care ne convine…

dorelus (1 comentarii)  •  6 mai 2014, 12:56

Eu zic ca ar fi bine sa se refaca alegeri si Sandu sa fie ales pina la sfirsitul vieti plus 5 ani ,timp in care vor gasi in toti balcani un competent precum MARIA SA.Nu le este rusine lui si brutarului Mitica sa mai apara pe la televiziuni,in fata justitiei ,eu cred ca daca Ponta sau Basescu vor sa-si faca campanie electorala,inchiderea celor doi este cu adevarat o publicitate in fata romanilor.

Bubucul (52 comentarii)  •  6 mai 2014, 13:36

Superb articolul! Multumim domnule Geambasu!

gilos (147 comentarii)  •  6 mai 2014, 14:19

Este clar ca se intampla scenariul gandit la ceas de taina de Mircea Sandu si acolitii lui.
Intrucat omul lor, Gica Popescu, a iesit din cursa pt presedentia FRF pe motive de justitie, acestia au pus la cale varianta de rezerva.
Cu buna stiinta au introdus in procesul-verbal al Adunarii Generale puncte care sa poata fi contestate in instanta si care sa duca la invalidarea alegerilor.
Aceste alegeri, bune sau rele, au fost organizate de catre fosta conducere a FRF. Nu Burleanu le-a organizat, nu Burleanu a stabilit ordinea de zi, nu Burleanu a hotarat cine are drept de vot si cine nu. Tot acest scenariu a fost regizat de catre Mircea Sandu si oamenii sai !
Tot fosta conducere a pus umarul, alaturi de catre presa corupta care i-a ramas fidela, la discreditarea prin orice mijloace a noii echipe de la conducerea FRR, a lui Razvan Burleanu in mod special.
Dupa cum se vede, sistemul conceput de catre Mircea Sandu este unul cu radacini si tentacule, foarte greu de invins si eradicat.
Intrebarea este cat timp va mai rezista ? Fara o vointa puternica de schimbare, orice tentativa de innoire si insanatosire a fotbalului romanesc este sortita esecului…

Sa auzim de bine !

Alexandru (11 comentarii)  •  6 mai 2014, 14:24

Domnule, hiena cu varicela (sandu) trebuie anchetat de DNA si virit in puscarie. Omul este de o lacomie infioratoare. Vorba e ca trebuie sa o sustina pe pitipoanca de fiisa si progeniturile ei. Adica jagardeaua asta si psihopatul dragomir au privatizat fotbalul romanesc ? Ca si cind ei, cu banii lor au construit stadioanele. Auzi. cica-s privati. Si prin urmare liberi sa-si fixeze salarii, prime si rente viagere. Ce rusine.

victor L (285 comentarii)  •  6 mai 2014, 14:30

To(n)tusi, are temei juridic contestatia lui Viorel Leseanu? caci asta-i problema.
Pentru ca o avea si el pacate, nu trebuie iertate ale altora.
„Structuri neagreate, pretind reclamanţii, de către UEFA. Se poate, e treaba justiţiei să se pronunţe”
Ce usor eludati problema principala trecind la gioale, ma scuzati.
Asta e problema: au fost au ba corecte alegerile?
Si pentru asta, de acord, nu trebuie mers pina la Adam si Eva.

MARGELATU (32 comentarii)  •  6 mai 2014, 15:02

CORECT!

DESTEAPTA-TE romane si DNA!

SANDU & MITICA dupa fileu!
E de mult, de f de mult timpul!!!

fanU CR&POLI T. (8 comentarii)  •  6 mai 2014, 15:09

asta-i Romania si de aceea santemunde santem. SA VINA PUTIN.

qpax (25 comentarii)  •  6 mai 2014, 15:20

D-le Geambasu … spre deosebire de presedinti de club, care sunt direct implicati si afectati … ziaristii nu au dreptul sa fie unelte!

Daca au fost nereguli la alegeri … si votul a fost fraudat, au votat niste entitati care nu aveau acest drept … exista o contestatie, mai multe in acest sens … trebuie ca un organism jurisdictional sa se pronunte asupra acestui aspect … indiferent care este parea dumneavoastra personala despre contestatar. Nu sunt relevante motivele pentru care se face contestatia, ci contestatia in sine, ce contesta!

Vorbind de viitorul fotbalului romanesc, nu este foarte bine, ca pe langa un presedinte, recunoscut deja, ca politruc, incompetent, neexperimentat, in fond fara nici cea mai mica tangenta cu acest fenomen … sa fie si rezultatul unor alegeri viciate … care au fost … indiferent de aceasta contestatie …. conndamnarea lui Gica Popescu la o pedeapsa cu executarae, fara a avea nici un fundamnet legal si precedent juridic … a inclinat decisiv balanta alegerilor cate fostul consilier, si a scos din joc toata Generatia de Aur, in momentul ei castigat deja in fenomen, de ca conduce fotbalul Romanesc, cu o noua mentalitate, o noua competenta, si dincolo de jocurile politico-mediatice absurde facute de diverse unelte ale spectului decenrar basist!

Cred ca exista cicumstante serioase prin care alegerile precedente pot fi anulate, si organizate noi alegeri … chiar si fara Gica Popoescu ca si obiect central al campaniei voastre de partizanat pro-Burleanu … din care au lipist cu desavarsire atat aspecte despre afacerile lui Burleanu, cat si aspecte ale ‘programului sau de guvernare’ … inapt din toate punctele de vedere!

Si acum mesaj pentru basisti cu blog …. Alegerile trebuie respectate … si refendumurile, ca fac parte din aceeasi categorie! Dar numai daca sunt organizate pe principii corecte, si fara elemente de frauda evidenta! Daca se constata astfel de elemente si se decid noi alegeri … asta este cu atat mai bine … nu este asa cum credeti voi ‘lovitura de stat’ … pentru ca lovitura de stat nu se face prin vot … contrar a ce va spune voua liderul vostru ideatic. Concluzia este : cu cat mai multe alegeri cu atat mai bine … elementele de fraudare sunt cu atat mai putine, si legitimitataea cu atat mai mare.

Deci lasati cliseele astea … stiu ca aveti alergie la intreg conceptul de alegeri … la fel cum au unii la apa si sapun. Credeti ca furati o data bine, si dupa aia stati linistiti 4-5 ani nu va mai deranjeaza nimeni, din parazitare, la FRF la Presedentia Romaniei, etc. Nici macar legea sau Constitutia … care in loc sa o serviti … faceti de asa maniera incat sa va serveasca ea pe voi!

Concluzie finala: basistul este cea mai periculoasa rasa pentru democratie!

Tara Hategului (5 comentarii)  •  6 mai 2014, 15:20

Geambasule,poate fii omul oricui,daca o avea dreptate si instanta se pronunta in asemene mod,atunci ce conteaza?!

sorinescU (7 comentarii)  •  6 mai 2014, 15:33

inteleg ca, practic, F. ROMANA de F. nu are conducere legala. am subliniat ROMANA fiindca nu vorbim de asociatia apicultorilor din Giurgiu ci, de ceva al Romaniei. iar daca contestatiile nu erau depuse, devenea legala??? hmmm…

Emilian (91 comentarii)  •  6 mai 2014, 15:38

Argumentele juridice nu trebuie ignorate, dar nici supralicitate. In general, la noi se despica firul in 4 pe chestiuni de forma si se discuta foarte putin sau deloc chestiunile de fond. Un exemplu la-ndemana: o instanta l-a scos basma curata pe Ponta in chestiunea plagiatului, desi comisia Universitatii spusese altceva. Legal, prim-ministrul e „curat”, dar in fond cu totii stim ca exista zeci de pagini copiate cu tot cu virgula. Asa ca asa-numita „legitimitate” ceruta de unii in chestiunea alegerilor de la FRF nu e decat o forma de lupta a unei gasti care se foloseste de toate mijloacele, pentru a-si conserva niste interese. Singura intrebare pe care trebuie sa ne-o punem este: noi cu care gasca votam?

leahu (1 comentarii)  •  6 mai 2014, 15:55

O singura problema. Leseanu nu a fost la alegeri, nu a votat.

IO (144 comentarii)  •  6 mai 2014, 15:56

Ce trebuie sa luam in consideratie este faptul ca noua conducere FRF a pornit la drum prin nerespectarea statutului si ca a continuat sa comita nereguli, o groaza, in foarte scurta perioada de activitate.

Florin (55 comentarii)  •  6 mai 2014, 16:49

Foarte interesant!

Imi plac si comentariile, DAR

BAI OAMENI BUNI, BAI NENE, SUNTEM TOTI TAMPITI?

Nu e clar cine i-a invitat pe aia sa voteze (cluburile scolare nerecunoscute)?

Vechea gasca!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Si atunci de ce sa profite tot ei de pe urma propriei manarii?

VA PLACE SA FITI PAPUSI?

Adica face focul in parc, violeaza trei babe si pe urma face contestatie martorilor pe motiv ca era fum.

Nae Ionescu vorbea de dreptate vs. justitie. OK, dar ce avem noi nu e justitie…

17 Nentori Tirana (677 comentarii)  •  6 mai 2014, 20:58

Culmea culmilor ! Cei care au organizat alegerile, tocmai ei le contesta !

Multi oameni din fotbal, dar si jurnalisti, atrageau din timp atentia ca se apropie alegerile si inca nu se stie cine are drept de vot. Spre exemplu, unii ar fi trebuit dezafiliati, altii afiliati. „Povesti“ de mai bine de 2 ani. Ii durea in palarie. Se considerau pe mosia lor. Tot ce voiau era sa-si consolideze pozitiile.

Gino a cerut mai intii adunarii sa voteze hotaririle Alesilor Alesilor. Fara sa mai piarda vremea. Nici macar o enumerare a ce trebuia votat. 90% nici n-au stiut ce-au votat. De fapt, in afara unei cutii postale, au votat ca primarii, pentru un Nas pe viata. 5000 e fals. Au votat mai mult. Apoi, Nasu a avut treaba. S-a evaporat. Mese, vin, protocol. Ar-gen-tina !, ce aia a calului. „Gino“, el e de vina ca numara voturili „ca cartofii“ la aprozar ! Ai sesizat bine, ca un geambas. As vrea si eu sa se repete alegerili !

Alegerile, asa cum au fost, au fost organizate de Sandu & cooperativa, Iorgulescu & casuta postala de undeva din Cipru, pentru agramatul Avram. Fosti colegi la comert exterior. Seral, fara frecventa, pe linie de Partid Comunist, membrii marcanti ai cooperativei primeau diplome. Nu mai era chiar perioada de glorie a lui Radu Cosasu, cind cei cu doua clase terminau si 3 facultati in 2 ani, apoi eventual liceul. Dar pe un Avram, cu scoala unui controlor de bilete pe tren, eventual mecanic, care stia cu cine sa bea, arbitra bine, il prindea „revolutia“ in conducerea comertului tarii. El nu e in stare sa lege cuvintele in limba lui materna, dar ar fi luat sute de examene. Trebuiau tovarasi care sa nu inteleaga nimic.

Romania, ultima tara care a trecut la capitalism, a avut reteta. Reteta de cum se fura. De la alte tari. Ilici avea nevoie de un Avram ca sef al bancilor. Isarescu, de sute de ani somitatea bancilor, prim si eventual iarasi viitor primministru, sub toate Guvernele. Isarescu e cea mai buna dovada, „ca comunistii“ care au urmat, de fapt simplii banditi, unii chiar criminali, au vrut doar sa fure. La un Avram s-au reorientat si Nasii. La cine altul. Noroc „ca Corleone“ n-avea nevoie de diplome, ca azi cautau titi fier vechi, chiar si motanul Anghelache. Mitica stia sa aduca blugi si sa „sara la cap“, fara facultate. Domnia lu Nasu si Liga lu Corleone, tot de un sfert de secol, ca a lui Isarescu, Ilici, Base, e cea mai buna dovada ca in fotbal si sport in general, toti au vrut doar sa fure. Lu Ilici, Base si cum ii mai cheama pe toti blatistii astia, le si convenea ca lumea sa discute de fotbal, pentru ca ei si ai lor sa fure in LINISTE ! Sandu trebuie totusi admirat. Nu a recurs la aducerea minerilor, ca Base si Ilici, nu a dat cu ranga in cap profesorilor. Nu a spus ca Petre Roman: „s-au demascat“, a fost gasita tiparnita de dolari falsi, etc. El, cu asta, ?, ciumpalacu ala al lui, e mai subtil. Mai intra in lupta si balonul greu Iancu, ca Fulgeru Bragadiru, alt doctor pus sa scoata castane negre de foc, dar care e de fapt scos din fotbal. „Cu contributia“ masiva a lu Nasu Sandu: „i-a tras-o !“

Comedie demna de Caragiale ori azi mai subtilul Camilleri:
Mafie, prostie si circ sustinut politic, la care participa toti. Daca avocatii sint peste tot ultimii oameni, uite si judecatori melci. Poate n-au avut posibilitatea sa traga repede apa. Uite Probleme la care nu exista solutii decit in afara legii. Macar, spre lauda lor, mafiotii italieni n-au distrus industria, agricultura, turismul, sportul, locurile de munca. Au si pentru daci, era sa zic romani, locuri de munca. Mafiotii nostrii au eliberat, in favoarea celor italieni, 3 milioane, dar se mai straduiesc.
Am citit cu stupoare, nici nu stiu daca e adevarat, ca ditamai Isarescu, a „accesat“ la fonduri europene pentru a-si construi o pensiune cu sase apartamente selecte, totul doar pentru a dezvolta turismul, intr-un judet oricum suspect de saracit. Probabil asa a pus laba, a „accesat“, scuze, cu piciorusele lui sprintene, pe cei mai buni stuguri de vin, cei din Dragasani. A vrut doar sa ajute. La fel Olguta, minca-le-ar stiti voi ce la toti socialistii, tot ajuta bunaciunea asta, cu antecedente serios nationaliste. Tot ajuta. O injura pe Merkel, dar vrea sa-i faca stadion. Asta dupa ce blatistii Base-Pota si Sandu i-au dat echipa. Mititelu, ma mir ca nu s-a aliat acum cu Sandu, n-a putut sa-si traga din fonduri europene nici macar teren de antrenament. Prea prost. Ori nu-i senil destul, ca sefii bancilor lui Ilici si a rusilor lui. Saracu Mititelu nu putea alerga nici in parc. Calca iarba primariei !
Altii, mai inventivi, importa jucatori, le fac contracte grase, ca sa apuce potul de 20 de milioane din CL, sa domine apoi Liga lu Mitica, sa ia iar Potul de 20 de milioane, …, iar daca se vede clar ca nu reusesc, dau faliment in buzunarul sting, nu mai platesc nimic. Culmea democratiei: ramin in Ligile lu Mitica. Pierd, devin martiri. Scad apoi astfel si cistigul din buzunarul drept, nu platesc ani in sir nici un impozit. De. Martiri.
Ca si primarii, de fapt agramati pe picioruse sprintene, cu burti mari, aduc fotbalisti de pe peste tot. Astfel, la ultimul Petrolul – Astra au evoluat 26 de straini, daca adunam si antrenorii !!! In Vest, in lumea civilizata, ciumpalaci din astia isi trag doi ciini mari, negrii, singerosi. Cu ciinii se arata ! La ai nostrii, cultii, potaile nu ca ca iarba primariei, ca nu da bine, ei nu-si trag potai, isi trag echipe.
Unde ai mai vazut PRIMAR executat silit, terenurile lui !!!, vindute, pentru ca STATUL sa-si mai recupereze din bani. Unde ai mai vazut Datornicul Anului, declarat de doua ori la rind, in hotelul luat spaga de Mitica Corleone, drept Finantator al Anului ? Ca tot zici, al cui e Rin ? Unde ai mai vazut azi un sef de club a carui sarcina era, in epoca de aur, cumpararea arbitrilor, falsificarea conturilor statului, dezinformarea si deturnarea fugarilor din tara ?

Noi stelistii, i-am laudat, i-am ajutat, ca sa avem cu cine juca. Te-am criticat Geambasule cind ii criticai pe ai tai. Am gresit. Este foarte laudabil ce incerci cu acest articol. Dar nu suficient. Este buna si mila crestina, chiar si stricta aplicare a legilor. Pare Uman chiar Motanul, ca comunistul, cind spune bancuri cu americanii care au asuprit colorati, bronzati. Drogatul sef de galerie, profesorul de istorie daco-romana, tinerii care nu au altceva mai bun de facut decit coreografii ale potailor, sint in extaz. Ce cultura, ce lejeritate in exprimare, un tata. A fost atit de marinimos. Si-a retras si plingerea. El comunist ?. Se simtise jignit, dar i-a trecut. A iertat. Dar, „ca comunistii“, le intinzi un deget si apoi iti sar la git. Fac apel la toti jurnalistii, la toti suporterii: cu cei „ca comunistii“ trebuie facut un proces scurt. Bravo geambasi ! Pe ei !

pilex (1 comentarii)  •  6 mai 2014, 21:33

da,este vorba de nea viorel cel care atunci cand era antrenor la juniori avea o conditie daca vroiai sa joci,trebuia sa vii cu curcanul. probabil ca asa a ramas pana in ziua de azi,se manjeste cu….pt un pui de curcan. vechea garda cu vechile obiceiuri nu se schimba.

Robert (5 comentarii)  •  7 mai 2014, 1:18

Cum e tara asa e si fotbalul! Mai ieri un coleg malaesian imi spunea despre fiul sau care studiaza prin Franta ca ar vrea sa viziteze Romania. In prima faza l-am incurajat povestindu-i despre cat de frumoasa e tara noastra.Mai apoi am inceput sa-l pun in tema despre cum sa se comporte pt.a evita neplacerile cauzate de unii dintre compatriotii nostri. Am inceput de la a avea grija unde tine portofelul,apoi la aeroport sa vada in ce taxi se suie sa nu fie jegmanit,apoi daca merge cu autobuzul din nou sa fie atent la mecanicii de buzunare,a urmat sfatul sa nu dea bani la cersetori ca nu-i ajuta pe acestia ci banii ajung la altii aflati in spatele lor,veni vorba ca aceste persoane aflate in spatele cersetorilor au obiceiul de a rapi sau pacali fete pt.a le trimite la produs prin vestul Europei…Aici m-am oprit nevrind sa spun mai multe. Oare ce ar fi crezut daca ii mai spuneam ca la piata daca te duci vei fi inselat,ca in momentul in care ai accident cu masina si nu esti vinovat firma de asigurari va face tot posibilul sa nu te despagubeasca,ca la spital doctorii asteapta spaga altfel nu esti tratat cum trebuie,ca profesorii nu mai predau la scoala pt.a lua banii la pregatiri,ca multi isi vand votul pe o punga de malai,etc…ca m-a luat durerea de cap!!!
Ce sa mai vorbim de fotbal cand majoritatea se comporta asa cum se comporta!
Stau si ma gandesc chiar intr-atata ne-a indobitocit comunismul ala de ne folosim inteligenta nativa doar distructiv sau acest comportament e in gena noastra?

ricco (52 comentarii)  •  7 mai 2014, 3:55

Sa fie clar. Razvan Burleanu, care e un baiat DESTEP SI COMPETENT, a preluat o FRF IN-FEC-TA-TA PINA LA SEP-TI-CE-MIE de MIZERIILE COMISE DE ACEST DEMON numit Mircea Sandu !!!…
Ca urmare, INDIFERENT cine ar fi venit dupa M S, ar fi avut o sarcina INFERNALA pentru simplul motiv ca incercind sa solutionezi o MIZERIE, in acelasi timp ramin nesolutionate INCA O MIE DE MIZERII, iar DETRACTORII si BANDITII gasesc motive SA URLE.
Cred in Razvan Burleanu, dar preluind FRF, si-a asumat O MUNCA DE SISIF in conditiile in care SINT DESTUI BAGATORI DE BETE-N ROATE.

de acord cu florin (1 comentarii)  •  7 mai 2014, 5:01

de acord cu florin

Bogdan B. (22 comentarii)  •  7 mai 2014, 9:37

Bineînţeles, era absolut inevitabil să apară şi idiotul analfabet de qpax cu comentariile lui absolut infecte, admiratorul şi apărătorul tuturor tâlharilor, hoţilor, corupţilor, trişorilor, blatiştilor din sport şi din politică totodată, fan Steaua, Becali, Reghecampf, Sandu, Gică Popescu, Ponta, USL, într-un cuvânt a întregii găşti infecte care paraziteză societatea românească, implicit fotbalul, fără nici o ruşine. Exact din cauza unora ca el a ajuns România unde a ajuns, tocmai din cauză că nişte imbecili fără creier ca acest individ sunt manipulaţi de ajung să creadă că părerea lor conţine fie şi un dram de inteligenţă şi de discernământ nu mă mai duc la vot încă dinainte de 2000, iar la fel ca mine procedează şi alţii care au conştientizat un lucru extrem de nociv pentru ţară: CĂ VOTUL UNUI CRETIN IRESPONSABIL CA QPAX ARE EXACT ACEIAŞI PUTERE DE DECIZIE CA ŞI AL UNUL OM INTELIGENT ŞI INFORMAT. Până când asemenea specimene subumane nu sunt puse la locul lor, readuse la statutul lor firesc de pitecantropus erectus şi decăzute din orice drepturi şi privilegii cuvenite numai omului, până atunci România va avea numai de suferit. Să nu mai spun că în plus trebuie să suportăm şi aici comentariile poluante intelectual ale macacului care are, din păcate, acces la o tastatură şi la net…

andreicagogu (17 comentarii)  •  7 mai 2014, 15:10

intru in discutii pe o tema pe care o agreez si despre care m-am mai exprimat: cine a facut echipa steaua ’86; marsati pe ideea ca armeanul; acum ca si ain alte dati va spun ca de exemplu sfinxul l-a vrut pe bumbi, care cand a auzit ca antrenor este hala a refuzat pentru moment, neaIon trebuind sa duca multa munca de lamurire; hala a plecat in urma unui meci in care l-a schimbat pe lacatus cu tataran, stadionul fiind asediat efectiv de peste o mie de suporteri, pret de ore bune ceea ce l-a determinat pe ministru olteanu sa-l aduca pe lordul jenei de la CMJ bihor, pe care impreuna cu iordanescu i-a inscaunat la carma echipei; pot sa va dau nenumarate exemple din fotbalul mondial cand unui antrenor i s-a pus la dispozitie echipa si jucatorii doriti si n-a avut rezultatele scontate; de acord ca l-a lamurit pe loti sa vina la steaua si ce-i cu asta; poate ca armeanul a lamurit si alti jucatori sa vina la steaua si inca odata ce-i cu asta; practic armeanul nu are nicio performanta cu steaua, cu STEAUA ROMANIEI, CU STEAUA EUROPEI, CU STEAUA DIN GUINESS BOOK. DIXIT. VOI CONTESTARII LUI NEA IMI NU VA JENATI CONTINUATI

CHALEX (11 comentarii)  •  7 mai 2014, 16:12

Ce sport frumos snookerul asta! Ochesti o bila bine „ascunsa” in pachet si nevazuta de adversar, pregatesti o lovitura cu manga(chiar cu doua, pentru derutarea spectatorilor), ii dai directia dorita, imprimind efectul de retur si… ti-ai rezolvat „jocul”. C-asa-i in sport, fiecare isi are… Nasul sau!

vasco (267 comentarii)  •  7 mai 2014, 18:51

@Bogdan.B,
esti la fel ca si „qpax”de prost,poate te exprimi mai binisor si din cauza asta ai impresia ca ai dreptul sa jignesti,dar esti cel putin la fel de nociv,pentru ca esti basist,ultima treapta a gindirii,sau prima daca vrei…
Basist fiind nu ai nici un drept sa judeci votul nimanui,nu ai dreptul sa spui nimanui „macac”;in schimb iti recunosc dreptul de interzice cuiva dreptul la opinie,la tastatura,e in conformitate cu” spiritul democratic „al mentorului tau,nenorocirea numita basescu.Tot ce ai scris impotriva altora e perfect adevarat,dar de fapt se refera la tine si la cei ca tine.Si totusi eu nu ti-as interzice dreptul la vot si nici la tastatura.Pentru ca eu nu sunt nici psd-ist,nici pnl-ist,nicidecum udmr-ist dar nicicum si niciodata basist.Sunt un om liber.
D-le Geambasu,un articol foarte pertinent,m-ati introdus foarte bine in atmosfera zilelor alegerilor de la FRF,parca as fi fost acolo,cunosc destule amanunte despre fotbalul romanesc,am avut tangenta cu el si va marturisesc ca nu mai am nici o nadejde ca se mai poate face bine.Prea e putred totul in societatea noastra,Burleanu va fi lovit continuu,va trebui sa faca unele concesii,chiar compromisuri,dar cealalta parte,cei din famiglia naului nu se vor lasa pina nu-l vor indeparta.Se pare ca si justitia a acceptat contestatia lui Leseanu si s-ar putea ca alegerile sa se repete,deci lucrurile vor intra in „normal”.In „normalul”societatii romanesti.Demersurile jurnalistilor ca dvs. par sa semene cu lupta lui Don Quijote cu morile de vint,dar continuati,macar sa vada ca nu suntem prosti.Succes!

Comentează