Cristian Geambaşu

Jurnalist box-to-box, de 25 de ani mereu în echipa ideală a presei de sport. Respectat, temut și foarte apreciat. Întotdeauna la obiect, tăios, fără ocolișuri

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Cristian Geambaşu
România nu este o echipă!

Radicevici, Grbici, Mehmedovici. Pe bancă, Kim Rasmussen. Cunoștințe mai vechi, adversare mai noi. În zi bună, Muntenegru poate bate pe oricine. Dovadă victoria cu Norvegia la distanță de 5 goluri. România are nevoie tot de o victorie la măcar 5 […]

...

Taci!

Asistăm de niște ani la o degradare alarmantă a relației jucător-antrenor în tenis. Poate ar fi și mai potrivit să spunem jucătoare-antrenor, fiindcă majoritatea copleșitoare a situațiilor provin din tenisul feminin. Antologica secvență în care Sorana Cîrstea îi cere arbitrei […]

...

Cine este cel mai mare adversar al naționalei României?

Calculele hârtiei indicau naționala masculină de handbal a României favorită în dubla întâlnire cu omoloaga din Kosovo. Incredibil, mai există așa ceva! Naționala Kosovo este una dintre puținele reprezentative în fața căreia România mai poate fi considerată favorită. Ca să […]

...

Dinamo pe modelul Barcelona

Totuși, modelul propus de asociația DDB este inspirat din organizarea unor cluburi ca Barcelona.

Lucrul esențial în acest tip de conducere este absența unui patron, a unui privat care face doar ce îl taie capul. În cazul unor entități ca […]

...

Acești doctori care îl enervează pe Marica

Hai că nici LeBron James nu ar fi zis-o mai bine decât Ciprian Marica! „Ne-am săturat de ăștia scoși în față să bage groaza în populație” este o frază-manifest a zilelor pe care le trăim și numai un om cu […]

...

Păi… despre ce vorbim noi aici, domnule?

Puţină lume ştie că Moromete şi Cocoşilă au fost la meci aseară, pe arena Naţională. Bine, bine, nu chiar Moromete şi Cocoşilă, ci interpreţii lor, Marcel Iureş şi George Mihăiţă, protagoniştii spectacolului „Păi… despre ce vorbim noi aici, domnule?”, de […]

joi, 17 aprilie 2014, 9:35

Puţină lume ştie că Moromete şi Cocoşilă au fost la meci aseară, pe arena Naţională. Bine, bine, nu chiar Moromete şi Cocoşilă, ci interpreţii lor, Marcel Iureş şi George Mihăiţă, protagoniştii spectacolului „Păi… despre ce vorbim noi aici, domnule?”, de la Teatrul Act. Şi staţi cît se poate de liniştiţi, nu urmează o cronică a piesei regizate de Alexandru Dabija. Nici măcar o cronică a returului semifinalei Dinamo-Steaua. Observam doar că o întîlnire între cele mai importante echipe ale fotbalului nostru atrage lume din cele mai neaşteptate zone ale societăţii. Inclusiv doi mari actori.

Pentru ca asta să se întîmple şi pe mai departe este nevoie de doi protagonişti. Iar această nouă întîlnire dintre Steaua şi Dinamo a fost una dintre un campion dominator şi un inimos partener de antrenament, pe care primul se fereşte să-l lovească prea tare, fiindcă mai are nevoie de el. Nu e nevoie să explic cine e campionul şi cine sparring-partner-ul. Steaua a făcut o demonstraţie de forţă controlată. A pasat în viteză, şi-a exersat învăluirile. A arătat ca un organism robust, cu muşchii bine antrenaţi, cu lecţiile tehnico-tactice la zi. Diferenţa dintre calitatea colectivă şi individuală este atît de mare încît paralele de genul Gardoş-Grigore, Szukala-Durimel, Sînmărtean-Matei, Pintilii-Bărboianu ori Chipciu-Rotariu pot stîrni zîmbete largi, ca să nu zic hohote. Nu-i de mirare atunci că Reghecampf şi-a permis, de exemplu, să-l folosească titular pe Pîrvulescu şi să-l ţină pe bancă pe Stanciu. Ori să nu se enerveze deloc la cascada de ratări.

„Date fiind împrejurările”, vorba lui Cocoşilă, laitmotiv în piesa de la „Act”, Stelei îi rămîne să se lupte cu sine pentru o carieră în Europa, iar lui Dinamo îi revine trînta cu sărăcia, denumită acum austeritate. Era acolo, pe scena unde jucau Iureş şi Mihăiţă, un gard simbolic dincolo de care protagoniştilor le era frică să treacă. Mă rog, chestii complicate, filosofice. La fotbal, e mai simplu. Steaua e leopardul, iar Dinamo gardul vopsit.

Comentarii (61)Adaugă comentariu

maximuspqr (58 comentarii)  •  18 aprilie 2014, 11:12

@Acciduzzu-ai dreptate amice, toti suporterii vrem mai mult si credem ca se poate mai mult. Eu am vazut majoritatea meciurilor jucate de Steaua dupa90 si cu unele mici exceptii, asta de acum a fost stilul, meciuri memorabile urmate de dezamagiri. O fi fost mentalitatea motivul, ghinionul, poate unele jocuri murdare…nu stiu. Probabil acesta este farmecul acestei unice, magice si fantastice echipe Steaua.”Asteptam sa vedem si confirmarea intr o noua editie CL” aici avem o problema prietene, cind ai adversari de genul Chiajna, Sageata, Viitorul, Recas si lupti cu Astra pentru a cistiga campionatul este cam greu. Indiferent cit de subiectiv sint eu ,cred totusi ca in conditiile date , Steaua si a depasit de multe ori conditia. Sa nu uitam ca Jijiniho cu toate lucrurile bune facute pentru Steaua, nu este un om care sa inspire si sa induca un stil super profesionist. Eu personal traiesc momentul, respect trecutul si sper pentru viitor.
Cu stima.

kELOO (29 comentarii)  •  18 aprilie 2014, 12:26

Minunat, domnule Geambasu, la final am ras in hohote! Excelenta parabola! Felicitari pentru articol si un Paste Fericit!

IO (144 comentarii)  •  18 aprilie 2014, 13:04

@maximus romanus,
„masmedia” se scrie maximedia si se citeste minimedia.

calinescu_ (15 comentarii)  •  18 aprilie 2014, 13:17

CAND A JUCAT IN MECIUL DIN CAMPIONAT CU TREI MIJLOCASI CENTRALI SI DOUA VARFURI , CREDEAM CA STOICAN A JUDECAT INTELIGENT …!!!
DUPA CE A PREZENTAT PRIMUL 11 IN ACEST RETUR AM CREZUT CA CINEVA FACE O GLUMA PROASTA ….!!!
DAR DIN PACATE PERSONAJUL ASTA NU ARE NICI JUDECATA SI NICI INTELIGENTA …….!!!
CRED CA FOST UN ARANJAMENT INTRE REGHEBLAT SI NULITATEA NOASTRA ABSOLUTA …!!!
CUM SA INDEMNI SPECTATORII SA VINA LA STADION SI TU FACI NON COMBANT…!!!
ASTA E DE NEIERTAT ….!!!!

aham (62 comentarii)  •  18 aprilie 2014, 14:08

a fost .. mila crestina..sau asa ceva. dinamo jalnica, steaua neserioasa, nu poti sa-ti bati joc de un stadion plin jucand in halul asta. puteau sa dea lejer 5-6, nu cred ca merita laude ci cateva palme dupa ceafa

Mihnea (198 comentarii)  •  18 aprilie 2014, 14:10

Domnule Geambașu, poate că era bine să spui câteva cuvinte și în legătură cu arbitrajul, despre care colegul dumitale de breaslă – Mironică – susține că a fost impecabil. După părerea mea Istvan Kovacs a arbitrat bine în general, dar a luat câteva decizii care au dezavantajat-o evident pe Steaua și au dus la vicierea rezultatului acestui meci, pentru că:
1. Nu a penalizat cu cartonașe galbene jocul dur (la intimidare) practicat de dinamoviști mai ales în prima repriză;
2. Nu a acordat penalty la faultul (evident) în careu asupra lui Adi Popa și nu l-a eliminat pe fundașul dinamovist (fault în poziție de ultim apărător, în fază de gol);
3. Nu l-a eliminat (cartonaș roșu direct!) pe Bălgrădean care l-a accidentat intenționat pe Gardoș, cu crampoanele pe șold.
Faptul că Steaua avea un avantaj consistent, de 3 goluri, din tur și a reușit să se califice în finală nu scuză greșelile (intenționate?) ale arbitrului. Dacă în primul joc ar fi fost, să zicem, 1-1, acum ar fi avut loc prelungiri și nu se știe ce se mai putea întâmpla. Deci, Kovaci a influențat rezultatul jocului, prin deciziile sale numai în dauna Stelei!

maximuspqr (58 comentarii)  •  18 aprilie 2014, 17:30

@IO- Un maxim multumesc, identic cu „cum se pronunta corect, Irak sau iran?”:))

Sorin (19 comentarii)  •  19 aprilie 2014, 17:51

ce este cu mizeriile alea de la dreapta paginii – reclame de la articole ale site-urilor prietene ? niste mizerii „jurnalistice” care nu au ce cauta pe o pagina de stiri normala, d’apoi pe o pagina de sport? – nu aveti nevoie de ele, va trag in mocirla

Tavi (44 comentarii)  •  20 aprilie 2014, 0:11

“staţi cît se poate de liniştiţi, nu urmează o cronică a piesei regizate de Alexandru Dabija” si “Mă rog, chestii complicate, filosofice.”
Ambele fraze iti demonstreaza atitudinea de ziarist elevat care considera ca se adreseaza unei mase de idioti, atitudine care, sincer, imi provoaca greata.
In rest, inca un articol mediocru, in nota celor cu care ne-ai obisnuit.
Poti sa iti atarni “premiile Ioan Chirila 2007” de gat, imfatuarea, marele tau inamic, nu-ti va permite vreodata sa ajungi la 1% din valoarea celui care da numele premiului cu care te mandresti atat de mult.
E dureros faptul ca, in anul 2007, presa romaneasca a ales sa-I ofere “premiul Ioan Chirila” unui journalist a carui subiectivism si nonvaloare, nu i-ar fi permis sa scrie nici macar pentru “faptul divers”, in epoca marelui ziarist sportiv.
In final, nu ai decat sa-mi bannezi comentariul, asa cum ai facut-o de multe ori in trecut. Destinatarul comentariului meu, nu poate scapa de mesajul transmis, iar acest lucru e sufficient pentru mine.

ANDREI (1 comentarii)  •  20 aprilie 2014, 7:53

Foarte obiectiv si realist comentariul vis-a-vis de marele derby, desi nu prea mai este in ultimul timp. Dinamo este la pamant din toate punctele de vedere, incepand cu marele antrenor Stoican. Cred ca nu stie ce echipa antreneaza in urma spuselor sale „egali, mai putin in cele 7 minute”. Steaua a dominat din toate punctele de vedere. (tehnic, tactic, forta, precizie a paselor, posesie s.a.m.d.).
Cea mai buna analiza a meciului este cea facuta de Basarab Panduru.:)

17 Nentori Tirana (677 comentarii)  •  20 aprilie 2014, 16:32

Eu n-am vazut dar am stiut. 2:0, ce mai zici maestre. Reghe, Chirila si Stoican sint totusi antrenori. Iar pisicutii tai nu sint chiar asa de rai. Mare noroc aveti, ca doar noi va laudam !

PS bravo Simona, bravo Sorana ! O fi si Sorana stelista ?

Comentează