Cristian Geambaşu

Jurnalist box-to-box, de 25 de ani mereu în echipa ideală a presei de sport. Respectat, temut și foarte apreciat. Întotdeauna la obiect, tăios, fără ocolișuri

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Cristian Geambaşu
România nu este o echipă!

Radicevici, Grbici, Mehmedovici. Pe bancă, Kim Rasmussen. Cunoștințe mai vechi, adversare mai noi. În zi bună, Muntenegru poate bate pe oricine. Dovadă victoria cu Norvegia la distanță de 5 goluri. România are nevoie tot de o victorie la măcar 5 […]

...

Taci!

Asistăm de niște ani la o degradare alarmantă a relației jucător-antrenor în tenis. Poate ar fi și mai potrivit să spunem jucătoare-antrenor, fiindcă majoritatea copleșitoare a situațiilor provin din tenisul feminin. Antologica secvență în care Sorana Cîrstea îi cere arbitrei […]

...

Cine este cel mai mare adversar al naționalei României?

Calculele hârtiei indicau naționala masculină de handbal a României favorită în dubla întâlnire cu omoloaga din Kosovo. Incredibil, mai există așa ceva! Naționala Kosovo este una dintre puținele reprezentative în fața căreia România mai poate fi considerată favorită. Ca să […]

...

Dinamo pe modelul Barcelona

Totuși, modelul propus de asociația DDB este inspirat din organizarea unor cluburi ca Barcelona.

Lucrul esențial în acest tip de conducere este absența unui patron, a unui privat care face doar ce îl taie capul. În cazul unor entități ca […]

...

Acești doctori care îl enervează pe Marica

Hai că nici LeBron James nu ar fi zis-o mai bine decât Ciprian Marica! „Ne-am săturat de ăștia scoși în față să bage groaza în populație” este o frază-manifest a zilelor pe care le trăim și numai un om cu […]

...

Năstase în genunchi

„Mişcîndu-se pe teren ca un fluid, nici un jucător nu a reuşit ca el să dea impresia că racheta e o prelungire a braţului – Albumul omagial „ATP Heritage”.

Federer nu înţelege ce se întîmplă. Mai mult, dă impresia că […]

luni, 26 august 2013, 9:08

„Mişcîndu-se pe teren ca un fluid, nici un jucător nu a reuşit ca el să dea impresia că racheta e o prelungire a braţului – Albumul omagial „ATP Heritage”.

Federer nu înţelege ce se întîmplă. Mai mult, dă impresia că nici nu ar şti de unde să-l ia pe domnul în vîrstă care s-a pus în genunchi înaintea sa. Vizibil jenat, Nadal îl salută pe cavalerul tomnatic care-l întîmpină ca pe Fecioara de la Lourdes. Rafa vrea să ajungă mai repede la locul destinat de organizatorii galei. Cascada de genuflexiuni se încheie în faţa lui Dojokovici. Românul la picioarele sîrbului. Nole, vecinul de peste Dunăre, zîmbeşte înţelegător, îi dă mîna şi îl trage în sus pe bătrînul care poartă relicvele pletelor din tinereţe.

Gata, Ilie Năstase şi-a terminat reprezentaţia. Este sîmbătă după-amiază, în redacţie toarce aerul condiţionat. Privim imaginile venite de la New York, de la festivitatea dedicată celor 40 de ani de clasament computerizat în tenisul mondial. Şi ni se face cald. Trăim senzaţia aceea explicită de inconfort fizic pe care o încerci cînd îţi dai seama că ai uitat să te dai cu deodorant. Iar în faţă ai o zi atît de lungă, printre oameni care n-au nici o vină că tu ai probleme cu igiena.

Evrika! Probabil că Ilie Năstase a îngenuncheat în faţa lui Borg, McEnore, Federer, Nadal şi Djokovici în ideea unui exerciţiu de igienă mentală. Sau morală. Omagiul unui fost mare campion faţă de urmaşii lui. Respectul dus pînă la forma lui ultimă, umilinţa consimţită.
Ce frumos! Şi cît de neadevărat!

Năstase nu a gîndit niciodată atît de departe, dar mă străduiesc să găsesc o explicaţie. Ca să nu îmi mai fie ruşine. Caut un motiv serios care să justifice umilinţa la care s-a supus fostul cîştigător de la Roland Garros. Caut şi nu-l găsesc. Deşi memoria funcţionează. Exact cu 40 de ani în urmă, pe cînd posterele erau foarte rare şi se numeau afişe, am pus mîna pe unul cu el, apărut în revista Sport.  El, Năstase, unicul. Năstase ediţie 1973. Color, pe hîrtie cerată, cu celebra rachetă Dunlop în mînă. Dunlop cu ramă de lemn. Năstase pregătit să lovească, îmbrăcat în echipamentul acela Adidas foarte la modă pe atunci. Năstase cu părul lung şi negru, ca o căpetenie apaşă în luptă cu toate feţele palide ale circuitului profesionist. Rod Laver, Ken Rosewall, John Newcombe, Stan Smith, Tom Okker, Jan Kodes. Pe urmă, Connors şi Borg. Năstase, imaginea tenisului pur, eliberat de clişee elitiste. Înainte să mă culc seara, priveam afişul. Adormeam şi visam la gloria lui care era şi a mea.

Şi Năstase în genunchi. El, primul dintre campioni. Şi nu doar în ordine cronologică. Năstase, jucătorul care a pulverizat tipare şi a scos tenisul din matricea conservatoare. Pentru a-l face un sport popular, democratic în sensul cel mai curat. Năstase, omul care a consacrat un stil inimitabil, dar prea puţin conştient de ceea ce a însemnat el în istoria sportului. De aceea este posibil acest Năstase umil şi servil. În căutare disperată de gesturi şocante. Bufonul sarcastic care îşi bătea joc de snobismul britanic s-a transformat în clovn la giumbuşlucurile căruia nu mai rîde nimeni. Năstase pe culmile patetismului. Patetic în sensul pe care îl dau englezii termenului. Jalnic, adică. Năstase – vehicul consacrat şi plătit de Stat pentru promovarea imaginii României în lume – simbol al asumării spiritului subaltern. Din rebelul Nasty a rămas doar personajul care face glume groteşti cu copii de mingi, cărora le dă şpagă la meciuri demonstrative. Ori glume scabroase, cu tentă sexuală, la conferinţele de presă.

Nu mai am afişul acela. Mai întîi s-au estompat culorile, apoi s-a îngălbenit hîrtia. Visez mai rău, iar cînd mă trezesc văd cohorte de compatrioţi concentraţi pe înmormîntarea unei bulibaşe căreia i se spune rege. Sper din suflet că Lucian Boia se va gîndi şi la o urmare pentru „De ce România altfel?”. „România în genunchi”

Comentarii (91)Adaugă comentariu

Eugen DELCEA (16 comentarii)  •  26 august 2013, 14:03

Dacă o făcea doar în faţa unui vechi jucător şi prieten, gestul ar fi fost considerat o glumă reuşită. A făcut-o însă de prea multe ori…M-am apucat de tenis datorită lui, a fost idolul meu (alături de Dumitru de la Rapid şi Alvin Lee, chitaristul de le TYA – atât, 3 toată viaţa !) şi am rămas blocat când l-am văzut ! Reţineţi : toţi de acolo ar fi trebuit să stea în genunchi în faţa lui, pur şi simplu a schimbat tenisul !!! Australienii jucau mecanic, francezii visau la vremuri trecute, Stan Smith ş.a. americani bubuiau, Borg, Lendl ş.a. erau roboţi. Meciurile lui erau mereu cu tribune pline. Practic, a salvat tenisul ! Iar niciodată nu a fost umil, dimpotrivă…Să mă scuze, l-am scos din inimă, ca şi pe Nadia, după reclama stupidă la margarină !

George (1 comentarii)  •  26 august 2013, 14:12

Cand a dat TVR un pic reportaj despre eveniment scriau in burtiera ca Sampras, Agassi si Rafter au boicotat reuniunea. Daca e asa, stie cineva de ce au facut-o? Aveau informatii ca Nastase o sa ingenuncheze si in fata lor si s-au rusinat? 😀 (Prima intrebare e chiar serioasa)

seba (157 comentarii)  •  26 august 2013, 14:22

nu l-am vazut pe nastase jucand, totusi imi dau seama cat de tare e.
dar omul are o nebunie la cap. cateodata ii ies poantele si e haios, cateodata nu prea ii ies deloc si e cam ridicol. gestul asta nu stiu unde sa-l incadrez, desi mi se pare cam aiurea.
ceva asemanator l-am vazut facand pe maradona, sarutandu-i mana lui ronaldinho. dar a fost un pic altfel, cei doi sunt prieteni, glumesc cand se intalnesc iar pentru ronaldinho, maradona a fost unul dintre modelele din fotbal.

Big Khali (1 comentarii)  •  26 august 2013, 14:37

Deci cum se uitau Federer si Nadal la el,umilitor,nici n au asteptat sa se ridice.Au dat mana cu el de jos,l au tratat ca pe un cersetor.Vai de mama ta de prost ce esti,ne ai facut de ras si la New York…m am simtit rusinos ca imi este connational.Cred ca de la Briggite o stie pe asta cu statul in genunchi,ca numai asa sta in fata ei.Rusine…

Johnny (12 comentarii)  •  26 august 2013, 14:38

Nastase a ingenunchiat in fata unor tenismeni. Asa a vrut el sa faca, care-i problema? Sa scrii un articol despre nimic, din care se poate scoate doar rautate si demagogie, nu e nici asta o problema. E trist ca strainii il cunosc si inteleg mai bine pe Nastase, iar multi romani traiesc in „umbra marelui URSS”!

i_grec (1 comentarii)  •  26 august 2013, 14:41

doar asa s-au mai intrebat cite unii cine este batrinelul pletos. altfel nu era recunoscut de nimeni. daca statea drept si mindru, cum ar fi trebuit, nu se mai vorbea de el la acel eveniment.

gestul lui a fost iresponsabil, insa constient.

si da, am ramas uluit, putin scirbit. iar gestul lui federer a spus totul.

CARCOTASA (8 comentarii)  •  26 august 2013, 15:38

deci, nu ai inteles gestul lui nastase! mai bine…

IO (144 comentarii)  •  26 august 2013, 15:41

Nastase putea sa ingenunghieze in fatza cui vrea el, dar nu cand, alaturi de Nadia Comaneci si Gica Hagi este imaginea Romaniei. Cred ca rebelul Nastase a fost anihilat de nevasta-sa aia cu buze de colac de salvare, care-l injura in toate felurile, si-am ramas cu un Nastase umil in sensul grav al cuvantului.

el fugitivo (12 comentarii)  •  26 august 2013, 15:44

Nastase al nostru, e deja de multa vreme penibil, acum doar si-a dat public si iremediabil cu firma de pamant. Pacat, a fost un nume mare in tenis, dar unde nu-i minte…
Ovidiu oo33, oare nu poti sa faci ceva util in viata ca ai niste postari absolut jenante? Esti penibil fara margini, asta plecind numai de la faptul ca ai poza masinii la ID si terminind cu mizerabilele plecaciuni si limbi in c… date stapinului tau Muu special 0. Te rugam du-te…si lasa-ne!

NU UITATI (1 comentarii)  •  26 august 2013, 15:55

Andree Agassi a scris in cartea autobiografica citez: Ilie Nastase un roman mare si prost” Iar Boloni a zis : Nu pretindeti de la Ilie Nastase inteligenta

cynic (37 comentarii)  •  26 august 2013, 15:57

costa, Roddick a glumit mai in serios asa… omul chiar isi cunoaste lungul nasului, desi nu ai zice asta vazandu-l jucand. Roddick nu este nici pe departe la prima declaratie de acest fel, a fost la fel de umil si cand a vorbit despre dominatia lui Federer acum cativa ani si cand l-a batut Pavel in Cupa Davis, de exmplu.

GOLOMBIOSCHI ILIE (26 comentarii)  •  26 august 2013, 16:04

Nu sunt specialist in religie dar gestul lui ILIE NASTASE poate ar putea fi interpretat intr-o paralela cu ISUS si apostolii sai.

Meka (34 comentarii)  •  26 august 2013, 16:24

Este un gest umilitor pentru noi romanii.. mai ales cand Nastase reprezinta imaginea romaniei. Putem sa-l cocolosim cat vrem dar aici este vorba despre imaginea creata de romanii celebri in fata celorlalte nationalitati… celorlalte nationalitati care sunt reprezentate fara plecaciuni in fata altora.

Liviu (2 comentarii)  •  26 august 2013, 16:27

Nastase a prezentat perfect portretul romanului adevarat. In genunchi, cersind.
Nici un cuvant despre FURTUL Stelei EPO Bucuresti la Medias?

dan (1 comentarii)  •  26 august 2013, 17:06

Nu se poate ca un om ce a avut atat talent sa-si bata joc de cetatenia lui. A jucat tenis pentru el si a castigat bani. Asa cum cere recunostinta din partea romanilor tot asa trebuie sa prmoveze imaginea romanului. Imaginea cu el pe jos este rupta dintr-un film prost si ieftin. Rusine Ilie Nastase. Dar ce pretentii sa ai de la un obsedat batran ce saliveaza la toate parasutele. Ca om Ilie Nastase e 0 iar statul roman l-a recompensat destul dupa revolutie cu diferite avantaje ce s-au transformate in milioane de euro si dolar (exemplu baze sportive date gratis si transformate in cluburi, etc) , o sa ajunga sa dea cineva cu oua in el . RUSINE ILIE NASTASE. A jucat pentru el tenis , Romania si guvernele i-au triplat averea dupa revolutie iar maimutoiul face neamul romanesc de ras dupa ce fara sa realizeze l-a facut sa fie un neam mandru. Asa se pune problema.

ginel din obor (11 comentarii)  •  26 august 2013, 17:15

am vazut ca, unii contributori p’acilea, il banuie da prostie, pe marele ilie.
un om care gandeste asa repede, cat cere tenisul, care este in stare de lovituri si contralovituri surprinzatoare, cu multa imaginatie, nu poate fi banuit c’ar fi prost.
un pic mai needucat, la nivelul reprezentarii.
el a fost totdeauna un extravagant, un excentric, surprinzand pe cei din jur.
daca a mai zis sau facut lucruri nepotrivite, le’a zis/facut intentionat.
e posibil sa l’o fi lovit sentimentalismul, mai ales in fatza bunului sau prieten si fost partener, Connors.
poate amintirile vremurilor cand era ovationat, laudat si i se acceptau gesturile excentrice.
oricum, nasty nu e un suflet simplu, cum cred unii.
poate si un pic de alcool amestecat cu amintiri…

un proverb romanesc spune ca, domnul e domn si in shantz.

cert este ca, dupa el, tenisul s’a schimbat.
tehnicitatea, abilitatea si imaginatia au fost inlocuite de forta loviturii, viteza imprimata.
cu borg a inceput schimbarea.

raman o frumoasa amintire finalele sale, la roland garos, cu jan kodes.
sau meciurile cu sergentul smith in finalele davis…

cum a facut si generatia sa, la gesturile sale excentrice, sa zambim intelegator si sa nu facem mare caz, ca nu e cazul.

Alan Dala (6 comentarii)  •  26 august 2013, 17:53

Si ne mai miram de ce ne iau toti in balon. Francezii or sa spuna ca Nastase cand ingenunchea spunea si „s’il vous plaît monseur.”

bazileon (82 comentarii)  •  26 august 2013, 18:00

Daca romania ar fi o natiune puternica si trufasa, la picioarele careia se ploconesc celelalte neamuri, gestul lui Nastase ar putea sa ne vexeze. Dar cum noi suntem cam de la infiintare (vorbesc de cateva secole) mai mereu ingenuncheati, nu pricep ultrajul majoritatii.
Pe de alta parte, daca n-as crede ca stiu cat de gaunos este Nastase, as afla cu usurinta ceva sublim in submisiunea sa, de natura traditionala. Deja stim ca bufonul este depozitarul intelepciunii.
Si, ca doar ziarism se numeste, nu era mai simplu sa fie intrebat Ilie „ce a vrut sa ne spuna”?

Resiteanu’ Exilat (54 comentarii)  •  26 august 2013, 20:05

Da, acest Nastase e un fost mare jucator (dar nu complet , fara nici un titlu la Wimbledon). Ca om, a avut (si a ramas cu) un caracter dubios, un badaran ignorant, vulgar, arogant, incult si uneori umil.
Si inca ceva: Nastase e cu MULT MAI PUTIN CUNOSCUT in lume decat NADIA. De fapt, doar cei care l’au vazut jucand isi mai aduc aminte de el. Noile generatii din strainatate habar n’au de Ilie Nastase (si e mult mai bine asa). Nu ne onoreaza.

petrestelistu (1 comentarii)  •  26 august 2013, 21:18

Nu mai fiti rai cu el, ca habar nu aveti ce vorbiti. Imparatii cu personalitate si respect inghenuncheau in fata unor mari viteji sau a urmasilor lor. Defapt, slabiciunea la romani, e ca nu stim sa respectam . De aceea, niciodata cei ce au functii, in Romania, nu stiu sa vorbeasca cu oamenii de rand. Un exemplu sunt televiziunile din Romania. Rar vezi un om cu adevarat destept pe la televizor. Eu unul nu ma simt deloc mai prejos de nimeni. Ba din contra, Nastase a aratat intregii lumi ca el, „regele” tenisului, nu a ajuns din greseala primul Nr. 1 mondia. Cu astfel de gest a aratat lumii intregi ca noi, romanii, stim sa respectam valorile. Mai ramane sa demonstreze acest lucru cei din politica, din mass media si din justitie.

arh. Gheorghe Petrescu (214 comentarii)  •  26 august 2013, 22:49

NASTASE, a fost o figura in tenisul mondial. El prin asta a fost mai bun ca altii, din perioada lui. Eu nu-l condamn, e alegerea lui, caci asa a fost toata viata. Nu a avut note mari la scoala, dar, a avut note mari la tenis. 1-0 pentru marele ILIE NASTASE. HAI ROMANIA!

BOGDAN DRAGHICI (1 comentarii)  •  26 august 2013, 23:09

http://www.t-a-t-a.ro/2013/08/26/copiii-din-romania-au-nevoie-de-modele-exceptionale-in-sport-si-nu-de-bufoneriile-penibile-ale-unui-fost-campion/
Alianta T.A.T.A. il roaga pe fostul campion Ilie Nastase sa nu-i mai demotiveze pe jucatorii de tenis din Romania, care se remarca in circuitul profesionist si sa faca efortul de a ramane un model pentru copiii care invata tenis acum si care vor escalada topurile WTA si ATP in viitor.
Cu toate ca a promis mereu in ultimii 20 de ani ca va crea o puternica academie de tenis, pentru a sustine acest sport in Romania, fostul lider ATP nu a reusit mai nimic, fiind depasit categoric la acest capitol de Andrei Pavel, de Gabriel Trifu si de alti fosti jucatori care nu s-au laudat, care nu au avut faima si influenta marelui Nasty, dar care au creat scoli de tenis bine cotate pe plan international.
Domnul Nastase se remarca din pacate prin tenacitatea cu care minimalizeaza importanta succeselor din prezent ale tenisului romanesc, desi ascensiunea jucatorilor romani in topurile profesioniste actuale este exceptionala, in conditiile in care sustinerea statului roman si a fostilor campioni cu dare de mana si stiinta de tenis este cvasi-nula.
Dupa ce l-a executat pe Horia Tecau, castigator de Grand Slam la dublu, Ilie Nastase, cel mai bun jucator de tenis al Romaniei, nu este impresionat nici de performantele Simonei Halep. Romanca noastra a ajuns la patru turnee WTA castigate in acest an, dupa cele de la Nurnberg, s’Hertogenbosch si Budapesta, invingand in weekend si la New Haven intr-o maniera senzationala, dupa ce a insirat victorii de rasunet in fata unor castigoare de Grand Slam. Printre victimele ei de prestigiu din 2013 se afla Radwanska, Stosur, Kuznetsova, Jankovic, Vinci, Wozniacki, Kvitova, fiind singura jucătoare din lume care a câștigat titluri pe toate suprafețele de joc în 2013.
„Vorbim de niste turnee care nu sunt importante, din pacate. Sper ca intr-o zi, rezultatele pe care fetele le au la turneele astea neimportante sa le aiba si in turneele mari. Daca nu ai performante in turneele de Grand Slam, turneele mici nu prea conteaza. Nu vreau sa le iau din valoare, dar daca nu joci bine in turneele astea, nu mai conteaza”, a spus Ilie Nastase pentru Dolce Sport.
Probabil ca marele Ilie Nastase a fost deranjat de faptul ca uriasul succes al Simonei Halep a umbrit participarea acestuia la Gala onorifica americana dedicata liderilor ATP din ultimii 40 de ani. Jocul aproape perfect al Simonei la New Haven a luat prim-planul expunerii mediatice de care ar fi beneficiat bufoneria penibila a domnului Ilie Nastase, cel care a decis sa stea in genunchi la propriu DOAR in fata urmatorilor fosti si actuali campioni ai tenisului mondial: Roger Federer, Rafael Nadal, Bjorn Borg, John McEnroe si Novak Djokovici.
Cei “onorati” astfel de romanul Nasty au fost stanjeniti evident de gestul straniu si nepotrivit al acestuia, nestiind cum sa reactioneze si neintelegandu-i mesajul, in conditiile in care pe scena se aflau si alti colosi ai tenisului, in frunte cu Jimmy Connors, Ivan Lendl si Stefan Edberg, care aveau la activ mai multe victorii in turnee de Grand Slam si fusesera mai longevivi la varful ATP decat Ilie Nastase. http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_ATP_number_1_ranked_singles_players
La evenimentul numit “No. 1 Celebration” au fost prezenti, alaturi de Ilie Nastase, John Newcombe, Jimmy Connors, Bjorn Borg, John McEnroe, Ivan Lendl, Mats Wilander, Stefan Edberg, Jim Courier, Marcelo Rios, Carlos Moya, Yevgeny Kafelnikov, Gustavo Kuerten, Lleyton Hewitt, Juan Carlos Ferrero, Andy Roddick, Roger Federer, Rafael Nadal si Novak Djokovici. http://www.youtube.com/watch?v=HvcNgWl6Uvk#t=32
Iata cateva date statistice care-l contrazic pe domnul Ilie Nastase, demonstrand cat de tare greseste fata de performera Halep:
• Pe lista invingatoarelor anterioare de la s’Hertogenbosch se afla Justine Henin, Martina Hingis si Mary Pierce, adica multiple castigatoare de turnee de Grand Slam si/sau foste lidere mondiale in clasamentul WTA. Merita amintit si ca fosta lidera mondiala WTA Kim Clijsters nu a reusit sa castige acest turneu, pierzand o finala.
• Turneul de la New Haven a avut in cei 15 ani de istorie castigatoare de exceptie din categoria fostelor lidere mondiale WTA, unele reusind chiar victorii consecutive: Venus Williams (4), Caroline Wozniacki (4), Justine Henin, Lindsay Davenport, Steffi Graf. Merita subliniat ca Simona Halep a reusit anul acesta sa le invinga in semifinala si in finala chiar pe castigatoarele ultimelor 5 editii ale turneului.
• Marcelo Rios, fostul lider mondial ATP si vecinul de scena al fostului campion Ilie Nastase la sindrofia de la New York la care acesta a fost bufonul de serviciu, NU A CASTIGAT NICIUN TURNEU DE GRAND SLAM IN CARIERA, ceea ce nu l-a impiedicat sa ajunga NR. 1 ATP.

Din fericire presa romaneasca a ales sa nu mediatizeze declaratiile invidioase ale fostului campion la adresa campioanei Halep, accentuand importanta pe care o au succesele Simonei si ale colegelor sale de generatie pentru copiii care se apuca de tenis in Romania.
“Toate aceste rezultate și forfota creată în jurul lor o să aibă aproape sigur un efect undeva unde se uită prea puțini: la școlile de tenis. Mai mulți copii își vor dori să se apuce de acest sport, mai mulți părinți vor dori să-și vadă odraslele la tenis. Cei mai mulți vor fi, însă, descurajați chiar de sistem. Vor descoperi cu stupoare că nu sunt sprijiniți, că trebuie să plătească ei totul, că unele centre de copii n-au nici măcar mingi suficiente, că există influențe de tot felul, interese și tot soiul de alte obstacole nefirești. E un drum lung, greu și costisitor; e un sport care nu-i pentru oricine, iar noi, pe Treizecizero.ro, am mai tot scris despre diversele aspecte care nu se văd la televizor. Dar pentru cine are suficientă răbdare și putere și-și asumă riscul să-l parcurgă până la capăt, părinte și copil, deopotrivă, satisfacțiile vor fi imense.” http://www.treizecizero.ro/news/simona-halep-castiga-si-la-new-haven-al-patrulea-titlu-al-anului
T.A.T.A. ii recomanda marelui Nasty sa ramana la US OPEN, pentru a-i incuraja pe conationalii sai si pentru a-i motiva sa se autodepaseasca si sa doboare recordurile fostilor campioni ai tenisului romanesc, pe ale caror succese s-a asezat din pacate colbul zecilor de ani trecuti de atunci. Poate va gasi puterea sa le dea sfaturi pertinente si altruiste, pentru ca tinerii performeri Halep, Carstea sau Tecau sa se instaleze in fruntea ierarhiilor profesioniste mondiale, stiind ca au beneficiat si de suportul marelui Nasty.

black_sea_wolf (3 comentarii)  •  26 august 2013, 23:12

pe mine unul mai mult m-a deranjat camasa lui scoasa din pantaloni… NU STIU CUM NU ATI SCRIS DESPRE ASEMENEA GROSOLANIE?!?! de ce sa nu-l intelegem si sa-l respectam, ca pe un batranel a carui minte e obosita de vreme, si care ne povesteste despre un razboi demult apus, dar al carui erou a fost…

DAN (12 comentarii)  •  26 august 2013, 23:39

PENIBIl-penibil-penibil-penibil-penibil

Resiteanu’ Exilat (54 comentarii)  •  27 august 2013, 1:51

Pentru : Bazeleon, Petrestelistu, Gheorghe Petrescu si alti suporteri ai badaranului :

Nu e nevoie sa te nasti intr’o tara puternica si trufasa ca sa ai DEMNITATE. Si asta imi aduce in minte aforismul lui Emiliano Zapata : „mai bine sa mori in picioare decat sa traiesti in genunchi”.

Alex One (122 comentarii)  •  27 august 2013, 7:54

Nastase n-ar tebui sa ingenuncheze decat in biserica. Poate era cu mintea plecata si s-o fi crezut in vreo catedrala. Posibil.

MRR (13 comentarii)  •  27 august 2013, 7:58

A dorit sa se remarce si din pacate s-a remarcat negativ…la fel ca toate televiziunile care , din dorinta de a plusa audienta dau cele mai scabroase evenimente la jurnalele de stiri…traim o lume in care „scopul scuza mijloacele”…pacat

eugeniu (6 comentarii)  •  27 august 2013, 9:11

Respect total pentru marele jucator de atunci care acum a ajuns o mare deziluzie din punct de vedere moral . Pacat , mare pacat ; copii din Romania ar fi avut mare nevoie de un model Ilie Nastase CA ATUNCI .

Costy (1 comentarii)  •  27 august 2013, 12:29

Aceat Ilie Nastase a devenit un milog jegos ce ne-a fscut tara de ras ingenunchind ca uh cersetor !!

bussy (1 comentarii)  •  27 august 2013, 12:51

Suna bine drept scuza” Ilie se afla in catedrala tenisului”….in rest: un mos libidinos si penibil!….in cautare de atentie!

demeter (2 comentarii)  •  27 august 2013, 13:23

Cred ca noi toti trebuie sa-i trimitem aceste mesaje direct domnului Ilie Nastase pe pagina dumnealui de facebook sau a sotiei. Poate asa va reusi sa inteleaga ca ce face este penibil si trebuie sa se opreasca sa mai fie bufon.

Anda – cititi asta (2 comentarii)  •  27 august 2013, 14:08

Cititi acest aricol despre ilie nastase http://bogdantrofin.wordpress.com/2012/02/10/top-3-batrani-libidinosi/

Mihaela (3 comentarii)  •  27 august 2013, 14:54

Felicitari .Sunteti printre putinii ziaristi ce au curaj sa vorbeasca despre Ilie Nastase. Asteptam o ancheta referitoare la cele doua baze sportive ce au intrat in posesia acestui om lipsit de discernamant. Ilie Nastase este o rusine

stefan (1 comentarii)  •  27 august 2013, 16:39

Se vede ca sunteti niste frustrati toti care vorbiti urat de el.. Ilie a fost este si va fi unul dintre cei mai cunoscuti Romani din toate timpurile! A facut destule pt tara asta dar ea nu a facut nimic pt el daca era in Franta nu cred ca-l judecau cum il judecati voi se vede invidia din cuvintele voastre pacat!!! Nu uitati a fost primul numaru 1 mondial! Majoritatea vorbiti fara sa stiti urat.

un oltean (130 comentarii)  •  27 august 2013, 16:57

Habar n-aveam de gestul lui Nastase daca nu citeam aici…am cautat pe google si sincer sa fiu, m-am oprit la faza cu Federer…mai departe nu am putut sa vad de rusine…

pawn (22 comentarii)  •  27 august 2013, 20:09

aa, bine, finalul articolului se incheie in splendoare (nu in iarba), cu o pomenire a unui descreierat libidinos (intrebati studentele de la istorie) de-al lui bashescu, pe numele lui oficial lucian boia.
daca boia are vreun cuvant de spus in fata lui ilie nastase….

pentru Stefan (3 comentarii)  •  27 august 2013, 20:37

Draga Stefane esti la fel de redus ca Ilie. Nimeni de aici nu a contestat capacitatea lui de sportiv ci doar caracterul si comportamentul lui mizerabil. Nu ai cum sa intelegi oricum

tot pentru Stefan (3 comentarii)  •  27 august 2013, 20:40

Pai daca tot a fost primul nr 1 mondial sa fi fericit cand o sa-ti dea un scuipat pe strada in vreun conflict rutier. Sa deschizi gura cand te scuipa ca a fost numarul 1 mindial. Esti un dobitoc Stefane

maistor kokir (76 comentarii)  •  28 august 2013, 7:22

nimic bree despre steaua,nici matale ,nici tolontan … a picat rau calificarea stelei ?? sapt trecuta erati mult mai activi …

Adi (56 comentarii)  •  28 august 2013, 15:54

Ilie Nastase a facut mereu spectacol, chiar circ pe teren cu unele iesiri. Asta l-a si facut simpatic multora, pe langa faptul ca era un campion. Probabil si acum a vrut sa faca un pic de spectacol, dar nu cu injuraturi, ci cu un gest de respect… Bravo lui!

UN MOS (1 comentarii)  •  8 septembrie 2013, 12:00

D/le Geambasu, dumneata nu ai jucat niciodata tenis din pasiune si cu marea bucurie a descoperitorului minunilor lumii, mata ai ramas un mic ziarist de sport nici macar dintre cei mai buni……Nastase s-a inchinat TENISULUI ACELA ADEVARAT FACUT CU PASIUNE SI UITARE DE SINE! Dar ce sa scrie niste ziaristi, de regula platiti de samsari, care n-au facut o zi macar, sport de PERFORMANTA?

UN MOS

Comentează