Cristian Geambaşu

Jurnalist box-to-box, de 25 de ani mereu în echipa ideală a presei de sport. Respectat, temut și foarte apreciat. Întotdeauna la obiect, tăios, fără ocolișuri

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Cristian Geambaşu
România nu este o echipă!

Radicevici, Grbici, Mehmedovici. Pe bancă, Kim Rasmussen. Cunoștințe mai vechi, adversare mai noi. În zi bună, Muntenegru poate bate pe oricine. Dovadă victoria cu Norvegia la distanță de 5 goluri. România are nevoie tot de o victorie la măcar 5 […]

...

Taci!

Asistăm de niște ani la o degradare alarmantă a relației jucător-antrenor în tenis. Poate ar fi și mai potrivit să spunem jucătoare-antrenor, fiindcă majoritatea copleșitoare a situațiilor provin din tenisul feminin. Antologica secvență în care Sorana Cîrstea îi cere arbitrei […]

...

Cine este cel mai mare adversar al naționalei României?

Calculele hârtiei indicau naționala masculină de handbal a României favorită în dubla întâlnire cu omoloaga din Kosovo. Incredibil, mai există așa ceva! Naționala Kosovo este una dintre puținele reprezentative în fața căreia România mai poate fi considerată favorită. Ca să […]

...

Dinamo pe modelul Barcelona

Totuși, modelul propus de asociația DDB este inspirat din organizarea unor cluburi ca Barcelona.

Lucrul esențial în acest tip de conducere este absența unui patron, a unui privat care face doar ce îl taie capul. În cazul unor entități ca […]

...

Acești doctori care îl enervează pe Marica

Hai că nici LeBron James nu ar fi zis-o mai bine decât Ciprian Marica! „Ne-am săturat de ăștia scoși în față să bage groaza în populație” este o frază-manifest a zilelor pe care le trăim și numai un om cu […]

...

Cum e să fii la 17 puncte de Steaua?

Radu Ştefan pune o întrebare la care ar trebui să răspundă cei care se bat cu pumnul în pieptul dinamovist

Am un prieten plecat în Irlanda de aproape an. Intenţionează să se întoarcă în România doar ca turist, deşi aici […]

luni, 28 ianuarie 2013, 7:28

Radu Ştefan pune o întrebare la care ar trebui să răspundă cei care se bat cu pumnul în pieptul dinamovist

Am un prieten plecat în Irlanda de aproape an. Intenţionează să se întoarcă în România doar ca turist, deşi aici avea „o situaţie”. Pînă aici, nimic nou. Mulţi români cu „situaţii” bune au ales să plece. Ce să mai zicem de cei fără viitor? Cînd era aici, amicul meu ţinea cu Dinamo. Iarăşi nimic nou. Ţinea e puţin spus. Suferea. Uneori, nu prea des, viaţa de suporter îi oferea şi motive de bucurie. Mergea pe stadion. Cu nişte ani în urmă, regulat, apoi tot mai rar. Vorbim periodic pe Skype, minunată invenţie!, eu şi prietenul meu. Ţine în continuare cu Dinamo, dar îl simt că nu mai suferă. Ştie tot ce se întîmplă în ţară, deci şi în fotbal. Dar mă întreabă de fiecare dată: „Ai mei ce mai fac?”. „Ai lui” sînt cei de la Dinamo. Mă întreabă cu aerul că eu aş putea să-i livrez alte ştiri decît cele pe care le-a aflat deja. Cu speranţa că depărtarea geografică i-ar putea ascunde lucruri bune.

Îmi dezamăgesc de fiecare dată prietenul. Aseară i-am spus: „Ştii că l-aţi transferat pe Dandea?” „Cine e Dandea?”, a venit răspunsul de undeva de la jumătatea distanţei dintre Dublin şi Belfast? A simţit că sînt ironic. Adevărul este că nu ştiu ce să-i răspund. De aceea, îl sfătuiesc să citească interviul realizat de colegul Justin Gafiuc cu Radu Ştefan. Mai ales partea care ţine de Dinamo. Ar trebui să aibă încredere în recomandarea mea, fiindcă şi pe Radu Ştefan tot eu i l-am semnalat atunci cînd fundaşul de astăzi al lui Lazio era doar o speranţă a lui Dinamo. Iar apărarea lui Dinamo trecea de la stadiul de glumă la acela de instituţie respectabilă. Astăzi, toată echipa a ajuns o glumă. Una de care nu mai rîd nici duşmanii.

Radu Ştefan pune o întrebare logică în Gazetă. Cum să fii la 17 puncte de Steaua cu Alexe, Ţucudean şi Danciu în lot? Îi adaugă apoi pe Cosmin Matei şi pe Cătălin Munteanu. Nu îl ştie pe Nica, aşa că îmi permit eu să completez lista. Ar mai fi Curtean, Boubacar. Întrebarea lazialului este corectă. Abandonul sentimental şi instituţional poate fi un răspuns. Lupta pentru putere într-un loc în care nu mai există putere. Lehamitea suporterilor. Sărăcia care bate la uşă. După plecarea lui Pulhac, Muşat şi Crăciun rămîn variante pentru postul de fundaş stînga. Prin urmare, conducerea lui Dinamo a decis să le mai taie din salarii! Crăciun şi Muşat cîştigau pînă acum 5.000, respectiv 4.000 de euro lunar. Fiindcă este nevoie de ei cu adevărat, vor lua de acum înainte 3.500 şi 3.000 de euro. Cînd îi vor lua.

Aşa încurajează performanţa conducătorii lui Dinamo, dragă prietene! Te-aş mai putea îmbărbăta adăugînd că alături de Ţălnar, pentru care nu cazi totuşi pe spate, au mai venit Cornel Dinu, Florentin Petre, Florin Tene. Numai şi numai dinamovişti. Sărăcia este numită austeritate, iar în lipsa unui proiect serios se merge pe voluntariat. Peste Parcul Dinamo se aşterne paragina zi după zi. Totuşi, întrebarea lui Radu Ştefan rămîne. Cum să fii la 17 puncte de Steaua cu Alexe, Nica, Ţucudean, Danciu şi Cătălin Munteanu în echipă? Ar mai fi încă o întrebare, dragă prietene, o pun eu în locul tău. Cum să fii la 17 puncte de Steaua şi să nu îţi fie ruşine?

Comentarii (59)Adaugă comentariu

CLA (43 comentarii)  •  29 ianuarie 2013, 13:38

Dle. Geambasu,nu-mi va fi rusine niciodata de Dinamo,am sa iubesc echipa asta neconditionat.Iar suporterii ar face bine sa vina langa echipa,chiar daca lucrurile nu se fac asa cum trebuie la nivel administrativ. Insa Dinamo si alte cluburi in situatia asta este rezultatul a tot ce se intampla in tara asta,din pacate nimic bun.

Tehnicu… (5 comentarii)  •  30 ianuarie 2013, 9:54

…cum e sa fi la 15 puncte de Barca ? Aceasta-i intrebarea…Geambasule, acolo sunt fotbalistii adevarati nu la noi. Real Madrid clubul care d.p.d.v. financiar este peste Barcelona are mai putin cu 15 puncte. In Romania in aceasta mocirla numita campionat, unde chipurile cica se joaca fotbal,se pun intrebari de genul… ???)))

MRR (13 comentarii)  •  30 ianuarie 2013, 11:34

Sa le fie rusine lor celor la 17 puncte furate in fata…nu noua, e ca si cum tu furi si ti-ai luat mertzan, dar e posibilitatea ca sa iti fie confiscata cand vor aparea probe, iar eu care am Logan pe munca cinstita sa imi fie rusine…ha ha ha ,mai vorbim pe viitor…

alex (1 comentarii)  •  30 ianuarie 2013, 11:41

domnule GEAMBASU: Cum este sa fii la 17 puncte in fata unei echipe si sa apelezi la arbitrii din Belgia ca sa castigi meciul direct???))) RUSINE!

starter (1 comentarii)  •  30 ianuarie 2013, 14:49

Badea are cheltuieli mari , ca si-a luat nevasta de 25 de ani , normal ca altele sunt prioritatile si conturile au alte destinatie. femeie tanara =cheltuieli mari. Cine credea ca pielea intinsa e ieftina se inseala. Bosorogii cu bani o platesc scump, ca doar nu or fi proaste si astea sa isi vanda tineretea pe 2 bluze de la Zara.

iustin (35 comentarii)  •  30 ianuarie 2013, 16:15

cum sa gandesti si sa spui ca steaua a furat si de-aia e pe primul loc? cat de mult sa ai nevoie de indepartarea de realitate doar pentru ca tu sa fi confortabil cu lumea ta?
las-o jos! steaua a maturat cu aproape toate echipele din romania si cu unele din afara.dinamo a iesit de 2 ori din terenul ei ,tot meciul, la fel ca rapid, cfr, astra…ce e asa greu sa recunosti ca echipa pe care o iubesti tu este mai slaba decat alta?in cazul de fata Mult mai slaba.

vasco (267 comentarii)  •  31 ianuarie 2013, 13:11

Intotdeauna m-am intrebat cum de e posibil ca tu,cetatean simplu,intr-un stat politienesc sa tii cu echipa politiei?Cum sa fii dinamovist?

cipdogus (1 comentarii)  •  1 februarie 2013, 9:35

vasco, esti pr0st, stai jos, dar jos de tot!
In rest, frumos articol, fraza de final e geniala!
Badea, trezeste-te!

vasco (267 comentarii)  •  1 februarie 2013, 17:48

@cipdogus,
Merci,de la dealde tine e un compliment!Tocmai mi-ai raspuns cum si de ce poate fi cineva dinamovist.

Comentează