Cristian Geambaşu

Jurnalist box-to-box, de 25 de ani mereu în echipa ideală a presei de sport. Respectat, temut și foarte apreciat. Întotdeauna la obiect, tăios, fără ocolișuri

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Cristian Geambaşu
România nu este o echipă!

Radicevici, Grbici, Mehmedovici. Pe bancă, Kim Rasmussen. Cunoștințe mai vechi, adversare mai noi. În zi bună, Muntenegru poate bate pe oricine. Dovadă victoria cu Norvegia la distanță de 5 goluri. România are nevoie tot de o victorie la măcar 5 […]

...

Taci!

Asistăm de niște ani la o degradare alarmantă a relației jucător-antrenor în tenis. Poate ar fi și mai potrivit să spunem jucătoare-antrenor, fiindcă majoritatea copleșitoare a situațiilor provin din tenisul feminin. Antologica secvență în care Sorana Cîrstea îi cere arbitrei […]

...

Cine este cel mai mare adversar al naționalei României?

Calculele hârtiei indicau naționala masculină de handbal a României favorită în dubla întâlnire cu omoloaga din Kosovo. Incredibil, mai există așa ceva! Naționala Kosovo este una dintre puținele reprezentative în fața căreia România mai poate fi considerată favorită. Ca să […]

...

Dinamo pe modelul Barcelona

Totuși, modelul propus de asociația DDB este inspirat din organizarea unor cluburi ca Barcelona.

Lucrul esențial în acest tip de conducere este absența unui patron, a unui privat care face doar ce îl taie capul. În cazul unor entități ca […]

...

Acești doctori care îl enervează pe Marica

Hai că nici LeBron James nu ar fi zis-o mai bine decât Ciprian Marica! „Ne-am săturat de ăștia scoși în față să bage groaza în populație” este o frază-manifest a zilelor pe care le trăim și numai un om cu […]

...

Viața după Dario

Dinamo intră în era Dorinel, care poate fi a altei glaciaţiuni. Fără dinozauri, fără sare, fără piper

Cîteva lucruri previzibile după întîlnirea de la Constanţa.

Dinamo continuă să joace modest, gîfîind ca o echipă de pluton.

Bonetti nu a […]

luni, 19 noiembrie 2012, 11:18

Dinamo intră în era Dorinel, care poate fi a altei glaciaţiuni. Fără dinozauri, fără sare, fără piper

Cîteva lucruri previzibile după întîlnirea de la Constanţa.

Dinamo continuă să joace modest, gîfîind ca o echipă de pluton.

Bonetti nu a fost uitat de suporterii alb-roşiilor. Fanii i-au scandat numele şi i-au dedicat un banner.

Viitorul Constanţa a arătat cu totul altfel decît în meciul contra Stelei. Mai bine. Este adevărat că şi Steaua arată un pic mai bine decît Dinamo, dar orişicît!

Dănciulescu şi-a recîştigat postul de titular. Fără urmări pe tabelă. Este de presupus însă că dacă ar fi marcat nu i-ar fi dedicat reuşita lui Dario.

Ionuţ Negoiţă a fost singurul oficial dinamovist care a vorbit. Evident, cu miez. „Dorinel are tot sprijinul nostru”. Interesant.

Totuşi, se putea gîndi cineva că după un singur meci conducerea clubului din Ştefan cel Mare se putea desolidariza de Dorinel Munteanu? Poţi pricepe că suporterii au o problemă cu trecutul stelist al lui Dorinel, de dată mai apropiată decît cel dinamovist, dar precizarea noului acţionar pune pe gînduri. În fotbalul nostru, cînd un conducător îşi afirmă neîntrebat sprijinul pentru un antrenor, respectivul trebuie să se aştepte la tot ce e mai rău. Să punem însă declaraţia domnului Negoiţă doar pe seama unei inabilităţi lingvistice. Problema la Dinamo este în primul rînd de inabilitate fotbalistică.

Plecarea lui Bonetti nu a luat cu mîna suferinţa celor din Groapă. În numele întineririi echipei, italianul i-a favorizat pe unii şi i-a trecut pe linie moartă pe alţii. Nucleul consacraţilor s-a văzut mutat pe banca de rezerve. Asta plăcea galeriei, care citea aici încă un semn al independenţei lui Dario în lupta (inexistentă de altfel) cu acţionarii şi impresarii. Promovarea tinerilor a fost o reuşită parţială a lui Bonetti. Nica, parţial Steliano Filip. resuscitarea lui Marius Alexe. În schimb, operaţiunea „Stop Dinozaurilor!” a divizat vestiarul, a cărui unitate se cîştigă mai greu chiar decît punctele. Fotbalişti ca Alvarez sau evaporatul Koulibaly vor rămîne nume de poveste în istoria dinamovistă. Poveşti vesele. Aşa cum au rămas Elton sau Habibou la Steaua.

De la Dinamo a plecat un antrenor cu idei defensive şi aere ofensive şi a venit unul care a cîştigat titlul cu Oţelul apărîndu-se. Dorinel Munteanu este un om calculat, care şi-a însuşit lecţia organizării jocului. Deci, aceeaşi Mărie nici măcar cu altă pălărie. Asta înseamnă apărare sigură, dublată de zgrîcenie ofensivă. Randament maxim cu spectacol minim. Diferenţa fundamentală dintre Dorinel şi Dario este că primul nu o confundă pe Dinamo cu Pescara ori cu Siena. Dorinel ştie că nu vii la Dinamo să propui mediocritate. Ce nu ştie el este că acţionarii şi suporterii s-au împăcat cu băltirea asta. Acţionarii pentru că stau rău cu banii, suporterii pentru că au plonjat într-o lume imaginară din care lipsesc acţionarii şi impresarii, iar echipa se hrăneşte cu clorofilă, producînd numai flori de colţ.

Comentarii (46)Adaugă comentariu

Vali Teodor (20 comentarii)  •  19 noiembrie 2012, 11:58

ha, ha ….. temporizam…temporizam…egal…vom fi un fel de everton 11 egaluri din 34 de meciuri.

Bestyy (1 comentarii)  •  19 noiembrie 2012, 12:00

Foarte bun articolul mai rar asa ceva …

Gabriel Bratu (30 comentarii)  •  19 noiembrie 2012, 12:16

Acel „, dar orişicît!” ar fi trebuit sa-l explici, pentru ca altfel lasi sa se inteleaga ca Viitorul Constanta a facut blat cu Steaua. Nu este onorant pentru un editorialist sa lase astfel de chestii neexplicate. Daca ai un punct clar de vedere, spune-o verde, nu te da pe dupa cires.

reddog75 (5 comentarii)  •  19 noiembrie 2012, 12:21

Viitorul Constanţa a arătat cu totul altfel decît în meciul contra Stelei. Mai bine. Este adevărat că şi Steaua arată un pic mai bine decît Dinamo, dar orişicît!

reddog75 (5 comentarii)  •  19 noiembrie 2012, 12:22

Viitorul Constanţa a arătat cu totul altfel decît în meciul contra Stelei. Mai bine. Este adevărat că şi Steaua arată un pic mai bine decît Dinamo, dar orişicît!

interesant, oare stii ceva???

moromete (8 comentarii)  •  19 noiembrie 2012, 12:31

Este clar ca nu va place Dorinel.Nu cred ca Otelul a luat titlul aparandu-se.La ce lot aveau,au atacat mai mult decat puteau.Numai cine nu a vrut,nu a vazut o imbunatatire a jocului,venita,chiar dupa doua zile.Si asta in conditiile in care Dinamo a intalnit,o asa-zis „echipa mica”,echipe(exceptand Poli Iasi) cu care,alb-rosii au jucat infiorator.Adevarul, este ca sub Bonetti,nu se vedea nicio perspectiva in jocul lui Dinamo.Ceea ce se va vedea sub Dorinel,cu conditia sa scape de cativa jucatori fara valoare – Pulhac,D.Grigore,Scutaru,chiar Luchin, Rus, sau de cei care nu mai pot:Danciulescu,C.Munteanu.Din pacate nu sentimentalismele trebuie sa ne conduca,si nici statisticile,clasamentele,etc,(vezi cazul Danciulescu).Si o inrebare pe care va rog sa o puneti,actionarilor:unde sunt jucatorii cautati,gasiti,observati de cei sase scauteri,condusi de venerabilul „parinte”Sdrobis?

Vlad (1 comentarii)  •  19 noiembrie 2012, 12:31

„Steaua arată un pic mai bine decît Dinamo”?
„dar orişicît”?
A compara astfel 2 echipe aflate la 18 puncte distanta in campionat, lasand la o parte jocul lor, rezultatele in cupele europene, mi se pare putin deplasat.
Iar daca prin acel „dar orişicît” incercati sa gasiti si scuza pt care nu vi se pare asa mare diferenta intre ele: arbitraj favorabil Steaua, blat cu echipa lui Hagi. Inteleg ca pe Gig poti sa-l suspectezi de orice, dar sa crezi ca a inceput sa cumpere meciuri cu ultimele clasate cand echipa merge bine suna ilogic nu-i asa?Cum poti sa arunci cu gunoi intr-un om ca Hagi, banuindu-l ca a facut blat cu Steaua?
Sunteti jurnalist, dar orisicat…

dan (7 comentarii)  •  19 noiembrie 2012, 12:47

dle Geambasu…scrieti exact ce ati vazut,va rog! ca Danciu ar trebui bagat doar 10-15 min pe finaluri in care Dinamo are avantaj 2-3 goluri; ca Munteanu ar fi bine sa ne lase,nu e in stare de o centrare…intru pe teren acum si i-o pun pe frunte lui Tucudean sau Alexe,el nu e in stare! ca dinamo are cel putin 4-5 maini moarte in echipa; ca ar trebui jucati copii astia de care se tot scrie: Buia,Stanescu,Filip,etc…..si ca daca Dorinel va continua sa faca jocul altora,stim noi cine,va face kktul praf! si apropo de meciul Viitorul-Steaua: s-au pus capra cu steaua!clar!

orisicat (5 comentarii)  •  19 noiembrie 2012, 12:50

Chiajna, Astra, Cluj, Viitorul. Meciuri grele, dar orisicat!

In alta ordine de idei, tu crezi ca la Dinamo, ca antrenor, nu ai de dus o lupta impotriva fratilor Becali si a intereselor financiare. Atunci? Esti de partea lor in ceea ce fac pentru ca ei de partea lui Dinamo si interesul comun, al lui DINAMO, primeaza? Hilar.
Cu actionarii lupta este intr-adevar inexistenta. Asta pentru ca nu exista actionari

dan (7 comentarii)  •  19 noiembrie 2012, 12:50

si mai ceva:raspundeti-ne celor care am comentat..! altfel urlam la luna! sau macar cand apareti la TV,spuneti ce au mai scris unii „idioti” pe blog! macar asa stim ca opiniile noastre sunt CITITE macar…! va multumim anticipat…! :-))

dan (7 comentarii)  •  19 noiembrie 2012, 12:55

si inca ceva: se tot vorbeste ca steaua si-ar dopa jucatorii…! azi sunt si niste poze cu ei in timp ce beau nu-s ce lichid galben(o fi urina…??? )….pai si de ce NIMENI nu se sesizeaza sa faca un control ? sa fie clar dupa : e alba sau neagra…? ca n-ar fi la prima abatere steaua(amintiti-va de Neaga,etc)

timy (2 comentarii)  •  19 noiembrie 2012, 13:05

„Sunteti jurnalist, dar orisicat…”
Bravo Vlad !

alex (2 comentarii)  •  19 noiembrie 2012, 13:42

dinamo este DEZAVANTAJATA CLAR de arbitrii (steaua,bistrita,vaslui,iar acum viitorul) si nimeni din presa NU OBSERVA.Ma intreb ce se intampla daca steaua era furata in meciul cu dinamo(la fel cum a fost dinamo in meciul cu steaua),daca steaua NU PRIMEA 2 LOVITURI de la 11M intr-un meci(bistrita),daca steaua juca in 10 oameni in meciul cu vaslui,daca steaua marca un gol valabil si era anulat,iar apoi se dadea un 11m echipei adverse cu 2 mingi in teren??? Daca sunteti asa obiectivi si critici NU UITATI sa spuneti ca la REZULTATELE SLABE ALE LUI DINAMO au contribuit si ARBITRII in mare masura.

Nick (2 comentarii)  •  19 noiembrie 2012, 13:45

Stimati Domni. Degeaba urlam noi, dinamovisti, daca nu exista niste oameni in club care sa faca pe durii. Numai asa avem sanse. Sa ne uitam la Becali si MM, nu au nici macar bunul simt sa respecte pe cei mai slabi sau mai prosti, chiar daca dumnealor au mari carente din toate punctele de vedere. Se observa clar cum totul dar absolul totul din fotbat graviteaza in jurul Stelei. Sa ne uitam cat de liberi sunt lasati si de adversari, dar mai ales de arbitri. Ei au voie sa fauteze sa tipe sa..sa.. La Dinamo orice atingere, faul si cartonas, nu la steua…se tine de tricou, faul de la spate, obsaid..nu se vede. Mai urmaresc si pe dragii nostrii comentatori…cand marcheaza steaua…ce frumos..fabulos… cad o face Dinamo! sau Severin..stati ca sarea mingia….arbitrul trebuia sa opreasca jocul .. bla, bla bla. La emisiunile sportive .. numai steua exista nimeni nu a spus clar cate greseli de arbitraj au fost proSteaua si contra celorlalte echipe, chiar si acum cu Viitorul sau cu cei din Severin. De ce nu spuneti adevarul Domnilor ziaristi..a stiu va este teama de tot ce inseamna Becali.
Multumesc si Staua nu ajunge in primavara europeana. Nu are stil de joc..ce a jucat aseare … nimic.. noroc cu arbitrul. Si in legatura cu bautura aceea…au distras atentia de la arbitraj…e o strategie grosolana.

cronicasportiva.com (7 comentarii)  •  19 noiembrie 2012, 13:50

alvarez daca se pune pe picioare fizic rupe norii in liga 1

radu (73 comentarii)  •  19 noiembrie 2012, 14:17

Dorinel trebuie lasat in pace. Pe mine personal ma intereseaza foart putin spre deloc pe unde a antrenat, mai important e ce rezultate a avut. Acum sigur ca Otelul a fost contestat cand a luat campionatul, orice campionat care nu e castigat de steaua e blat. Cand steaua castiga, chiar daca arbitrul da 5 oameni afara de la contracandidata in ultimul meci, chiar daca steaua e aplaudata de adversar care sta evident capra, chiar daca patronul spune ca el, nu echipa a castigat, avem un campionat curat. Cu mentiunea, trista, ca Vasluiul era antrenata in acel an de Dorinel. Iar ultimul meci, cel decisiv, l-au jucat la Vaslui… Unde doar Porumboiu tinea cu Vasluiul……Dorinel cu cine tinea? Ma cam intristez….

vlad (96 comentarii)  •  19 noiembrie 2012, 14:22

Mda, nu-l mai subestimati pe Dorinel. A facut din rahat bici la Galati… a jucat defensiv? sigur, dar putea face altceva?? Avea cred doar vreo 2 atacanti in lot 🙂 si aia vai de capul lor, ca ajunsese sa joace cu Gabi Paraschiv varf impins (nu din cauza ca era el super defensiv). Iar ce se lauda acum la Steaua, pregatirea fizica, pressingul foarte sus, asta avea si Otelul, o echipa care totusi dadea destul de multe goluri.

Oricum, nu trebuie uitate mandatele lui Dorinel de la CFR Cluj si de la Steaua, cand juca foarte deschis… avea alt lot la indemana. Daca are oamenii eu cred ca poate juca si ofensiv… intrebarea este, are el la Dinamo oamenii astia??? Eu nu cred, dar vom vedea.

SmileBam (30 comentarii)  •  19 noiembrie 2012, 14:25

Steaua joaca un pic mai bine decatDinamu?Muhaha,esti penibil Geambasule.Esti mai rau decat cei 300 de spartani din galeria lui Dinamo.;)
P.S.18 puncte nu inseamna ”orisicat”.Inseamna ENORM.

d3xt3r25 (1 comentarii)  •  19 noiembrie 2012, 14:33

Draga Nick, mare dinamovist ce esti invata sa scrii gramatical corect dupa accea hai si posteaza mesajele tale penibile :)) apropo forta Dinamo speram sa ajungi in B!!!

Christian G. (1 comentarii)  •  19 noiembrie 2012, 14:40

Adevarul este ca atat timp cat echipa va fi aproape de faliment si condusa de acesti „imprumutatori-actionari” Dinamo nu va reusi sa se ridice.Consider ca Dorinel este omul potrivit pt momentul actual deoarece exceleaza la capitolul organizare.Este evident ca atunci cand n-ai jucatori de valoare incerci sa compensezi prin efort si organizare.Oricum,echipa mi s-a parut mult mai „vie” decat sub Bonetti.Nu cred ca e cazul sa plecam cu prejudecati in ceea ce il privete pe Dorinel pt ca omul e serios,ambitios,muncitor si trebuie respectat din punctul asta de vedere!

IoanNiculae (4 comentarii)  •  19 noiembrie 2012, 15:00

Felicitări pentru nuanțele cuprinse în cadrul articolului!

Cristian Geambaşu (301 comentarii)  •  19 noiembrie 2012, 15:21

dan, reddog 75

Nu am nici un fel de dovezi, nu lucrez nici la politie, nici la procuratura-parchet. Vad meciurile si incerc sa inteleg. De exemplu, de ce unele echipe opun o rezistenta mai mica atunci cind joaca impotriva invincibilei armade steliste. Cum se intimpla mai an si cind jucau impotriva lui Dinamo. De ce aceeasi Steaua alearga de doua-trei ori mai mult decit orice adversar. De ce Dinamo isi asuma mediocritatea. De ce unii suporteri au ajuns sa doreasca raul echipei la care tin, doar din cauza unor actionari vremelnici. Sau cum au ajuns aceiasi suporteri sa-l aclame pe Bonetti si sa-l declaseze pe Dinu. Articolul meu nu era unul care dadea raspunsuri, ci mai degraba unul care punea niste intrebari.

dan (7 comentarii)  •  19 noiembrie 2012, 15:31

daca dvs nu stiti,nu vedeti,nu auziti…..lasa ca o sa vada ,POATE ,cei de la DNA…..si POATE ca totusi o sa ajunga unii la racoare,ca altfel nu se mai poate….! uitati-va la BOUrceanu cum sare peste minge la golul Severinului..! motivul? cota foarte mare la pariuri ca Severinul sa conduca in Ghencea! eu am spus prietenilor mei asta cu o zi inainte! dar nu vede NIMENI…! alooo………DNA-ul……….?

Nick (2 comentarii)  •  19 noiembrie 2012, 15:41

Stimate d3xt3r25, daca urmarim din punct de vedere gramatical anumite subiecte si comentarii este grav. Va rog sa/mi descrieti sau sa/mi prezentati discursurile marilor oemeni ce conduc tara. Apoi sunt de acord sa discut cu o persoana care nu are nici macar respectul fata de ceilalti sa/si aleaga un nume sau porecla, nu un cond care indica o frustare extrem de mare. Aceea de a cauta sa corecteze pe altii fara a avea o idee, un proiect sau macar o personalitate curata, nu mai vorbesc de o gandire profunda. Il mai rog pe acest d3xt3r25 sa/l citeasca pe Iorga N., sper ca a auzit de el, macar 50% din articole si apoi sa discute. Il mai rog pe acest d3xt3r25 sa/mi comunice cate ceva din articolele respective. Uneori acesta spunea ca SUNT SUCCESE CATE TE INJOSESC SI INFRANGERI CARE TE INALTA.
II urez lectura placuta.

speedy (50 comentarii)  •  19 noiembrie 2012, 16:07

dan> nu poti sa faci nimic pe baza de presupuneri, oricat ar fi ele de „bazate”. raman presupuneri si e nevoie de dovezi. De asta isi si permit astia atatea…toti mafiotii din fotbal si din jurul lui.

manu. (7 comentarii)  •  19 noiembrie 2012, 16:27

un aricol scris si cu inima si cu suflet; multumim domnule Cristian Geambasu

c (6 comentarii)  •  19 noiembrie 2012, 16:29

Dinamo nu stie sa moara

Scrie Cristi , natia romaneasca slaba care niciodata nu a suportat oamenii ambitiosi , a incercat sa ii compromita , pt ca le aratau cine sunt cu adevarat mare majoritate a natiei : niste hiene slabe

Va mangaie Gigi cu blaturile si voi ii dati bani pt ele pe bilete , sunteti majoritari ai acestui popor voi oilor .. de aia am ajuns ultimii in europa ca nivel de trai si saracie

A ajuns Gigi sa va minta cu realizari mincinoase mai ceva ca Ceausescu .. pe Ceausescu macar in injura natia , voi argumentati cu ce zice Gigi , un analfabet cu 4 clase ..

Cumpara Gigi arbitrii , Reghe si Ana Maria Prodan jucatorii adversi tot .. ca sa va bucure pe voi cei ce nu suportati adevarul , ca sa traiti tot in mizerie si minciuna

Sa fiti tristi de fiecare data cand pierde Dinamo , caci majoritatea oamenilor ambitiosi tin cu Dinamo , iar majoritatea analfabeta tine ca o cireada proasta cu stiaua manelssta si analfabeta .. voi trageti neamul asta in jos

Succes Cristi !! sa nu lasi oamenii ambitiosi singuri , ca ne sufoca bucuria celor ce trag natia in jos

marian (5 comentarii)  •  19 noiembrie 2012, 16:36

DOMNULE GEAMBASU CE MECI AI VAZUT TU?
DANCIULESCU A RATAT DE 3 ORI CU POARTA GOALA, ALEXE DE VREO 2 ORI MATEI TOT DE VREO 2 ORI SI INCA ALTE OCAZII PE CARE LE-A AVUT DINAMO. PAI DINAMO NU A AVUT IN TOT CAMPIONATUL ATATEA OCAZII CA IN ACEST MECI. TOT II DATI ZOR CU BENZAR ASTA! PAI DACA ERA UN METRU MAI INAPOI BALGRADEAN, MAI EXISTA BENZAR ACUM?, DACA INSCRIA DANCIU MACAR UNA DIN OCAZII II DESCALTA PE CEI DE LA VIITORUL CHIAR NU PRICEPETI FENOMENUL ASTA.

lucian (1 comentarii)  •  19 noiembrie 2012, 16:42

Au fost mai multe momente ciudate in mandatul Bonetti – La un moment dat cand scorul era egal, Munteanu ii striga lui Bonetii”Mister, safe ?” si raspunsul este incredibil pentru un dinamovist : „SAFE”
Ne trebuie la dinamo (ca joaca sau nu sau ca o antreneaza) oameni care stiu ce reprezinta Dinamo, atmosfera, tupeul, traditia si toate celelalte lucruri ce tin de o echipa mare. Numai acestia pot transmite mai departe spiritul Dinamo

Nu am sa fiu ipocrit sa spun ca Danciulescu mai este la fel de „viu” ca acum cativa ani, dar in acelasi timp mi-ar place sa ii invete pe cei tineri spiritul si daruirea din meciul pe care l-am castigat cu steaua cand a fost de neoprit si pe care stelistii nu stiau ce sa faca sa il rupa.

Astfel de lucruri le inveti doar transmise de cineva iar ca destenatari ai mesajului trebuie sa fie si jucatorii si spectatorii mai tineri

Si in acest context se poate apela pe teren si la cineva ca Danciulescu, care a trait si momente de glorie in tricoul lui Dinamo

mihai (1 comentarii)  •  19 noiembrie 2012, 17:30

Nu stiu cum vedeti voi lucrurile, dar de cand sa oficializat relatia ”nasu si finu” toate merg in defavoarea rosalbilor

nimann (5 comentarii)  •  19 noiembrie 2012, 17:40

nu cred ca dorinel o sa faca multi pureci la dinamo-faptul ca a luat compionatul cu galati nu m-a convins ca este un antrenor performant(sa ne gandim cate meciuri trantite de arbitri a avut),cine l-a pus antrenor a dat dovada de amatorism in conditiile in care suporterii il sustineau pe boneti sa aduci un antrenor care este vazut ca stelist,trebuia un antrenor care sa aiba trecere si la suporteri.foarte greu sa razbeasca dorinel.parerea mea este ca la dinamo in ultimii trei ani antrenorii au fost numiti dupa ureche.fara o idee si fara un plan sau un program de construit o echipa.clubul ar trebui restructurat incepind de la actionari si pina la ultimul angajat insa cine sa o faca?dinamo este ca o ciorba de potroace gatita de bucatari care nu se pricep,fiecare pune cat si ceea ce crede el in acesta iar rezultatul este ceea ce vedem.suporterii sunt amagiti cu acesta latura prezentata ca fiind meniu de restaurant de lux.asta este dinamo din pacate in acest moment si din nefericire nu se intrevad solutii benefice in viitor.

Stan Papusa (5 comentarii)  •  19 noiembrie 2012, 17:59

Parcursul „glorios” de acum al stelistilor seamana suparator de mult cu cel din editia trecuta al ceferistilor. Atunci, oierul-sef stelist racnea de mama focului ca-si scoate echipa din campionat, pentru ca CFR e favorizata de arbitri si adversari. Acum i se pare ca totul e OK si racneste iar, dar de bucurie. Si se urca iar pe masina, in uralele adulatorilor care, pana mai ieri, il injurau la toate meciurile si ii cereau sa plece de la club.

groparu (13 comentarii)  •  19 noiembrie 2012, 18:12

As fi vrut sa se inteleaga ca in fotbalul de azi ar trebui uitata notiunea de fost dinamovist sau stelist. Valabil si pentru antrenori si pentru jucatori. Azi esti profesionist si nu mai conteaza trecutul. Ca suporterii gindesc cum gindesc e altceva. Ai dreptate cind spui ca la Dinamo principala problema e inabilitatea. E vorba atit de cea tehnica cit si de cea fizica. Astazi Dinamo are foarte multi jucatori rudimentari in lovirea balonului (ambii fundasi centrali si ambii fundasi de margine cu un mare minus pentru Pulhac {ce luft de imbecil cu Viitorul} care nu stie sa dea cu dreptul in minge si e obligat sa se intoarca de la centrul terenului si sa joace cu portarul punind presiune pe acesta care degajeaza unde o fi). Si din Rus si Tucudean(acesta e prea lent sau supraponderal) sare mingea ca din gard. Alexe ar fi singurul jucator prieten cu balonul dar de multe ori si el se impiedica in minge. In plus nu-i sint folosite calitatile deoarece nimeni de la Dinamo nu este in stare sa dea o pasa pe culoar printre fundasii adversi. I-am lasat la urma pe Danciulescu si Munteanu deoarece cu ei in echipa se joaca 8 contra 10 jucatori de cimp adversi. Nu mai au forta de patrundere, viteza de executie, conditie fizica. Par ca dorm pe teren. Ar trebui sa inteleaga ca a sosit momentul sa puna ghetele in cui, au facut treaba buna pentru fotbalul romanesc , dar acum au terminat benzina si oricit s-ar stradui nu au cum sa readuca timpurile de alta data. Dorinel Munteanu a facut traba buna la Galati doar ca acolo mai erau si jucatori care stiau cu basica. Conducerea lui Dinamo a renuntat la doi fotbalisti cu foarte buna tehnica in controlul balonului, Georgian Paun si Bakay vinduti sau cedati pe sume derizorii. Acum sa bage mina adinc in buzunar ca sa aduca un conducator de joc si alti 2-3 jucatori care stiu sa imblinzeasca balonul. Iar daca Dorinel tina sa joace dupa sistemul practicat la Galati trebuie si jucatori de viteza (Otelul era letala pe contraatac) deoarece Matei dezvolta viteza doar pe distante scurte si apoi se sufoca iar baiatul ala venit de la Astra nu a fost prea mult folosit desi are putiinta de a deranja prin viteza si crea superioritate in flancul pe care joaca. Atentie si la Boubacar caruia nu i-a spus nimeni pina acum sa dea mai repede drumul la minege. Daca o va face va putea ramine la Dinamo deoarece e peste multi din titularii de drept. Daca conducerea facea ce trebuia cu proiectul new Dinamo azi echipa nu mai era ciuca batailor. Sper ca Dorinel sa-i duca in iarna la Piatra Arsa ( acolo exista stratul de ozon si nu la Poiana Brasov) unde nu mai au cum sa faca fiite. Pregatire pe brinci si apoi cind vor cobori in iarba vor fi ca niste gazele. Cu conditia sa nu mai joace 8 contar 10. Deh , se mai si pensioneaza lumea. Cit despre Bonetti, bine ca s-a dus. Nu imi amintesc niciodata decind e Dinamo ca echipa sa joace atit de prost cum afacut-o sub conducerea acestui pseudo-antrenor. Ca a avut”curajul” sa se ia de ai de Becali a fost pentru ca e tare in gura. La urma urmei machedonii au adus bani grei in visteria clubului. Ca i-a papat conducerea si nu i-a investit (jucatori, stadion) e altceva. Borcea are dreptate cind spune ca toti din conducere au fost implicati in spalarea de bani. Buboiul mare la Dinamo e Badea. Pe asta as vrea sa-l vad la puscarie deoaerce de la el au plecat toate smecheriile. La prima vedere pare un om integru dar in realitate nu este decit o lichea de fost sekurist care a pus mina pe echipa de fotbal in conditii inca necunoscute. Cind s-o sparge buboiul asta va fi liniste la Dinamo. Pina atunci Dorinel sa fie lasat sa-si faca meseria. A reusit cu Otelul , de ce nu ar reusi si cu Dinamo. O seara buna la toata lumea.

groparu (13 comentarii)  •  19 noiembrie 2012, 18:30

@#29. Lucian, crede-ma Danciulescu eterminat pentru fotbalul de perforamnta. NU MAI POATE. A facut multe pentru Dinamo dar sa il tii in teren doar ca sa atinga niste cote e absurd. Un joc nu se cistiga doar prin hei-rup. Trebuie sa ai viteza de executie si de deplasare, forta, abilitatea cu mingea la picior. Danciulescu incet incet le-a pierdut pe toate. De-a lungul timpului Dinamo a avut nume mari in centrul liniei de atac. Iti reamintesc de Dumitrache si Dudu Georgescu doi superfotbalisti care in momentul in care nu au mai corespuns au terbuit sa plece de la Dinamo. Asta e soarta fotbalistului. Odata si odata tot trebuie sa pui ghetele in cui. Acum i-a venit vremea lui Danciulescu.

sam (3 comentarii)  •  19 noiembrie 2012, 18:54

D-le Geambasu ce meci ai vazut dumneata?!?Intre ce a jucat Dinamo cu Vs si ce a jucat sambata e o diferenta uriasa.Am vazut un Dinamo care a controlat meciul de la un capat la altul, a ratat multe ocazii si doar ghinionul a facut ca sa nu ia cele 3 p…E incredibil cum nimeni,dar nimeni dintre marii”jurnalisti”nu a sesizat schimbarea de atitudine in joc,plusul de forta,etc..Voi va asteptati ca Dinamo sa joace ca Steaua din primul meci al lui Dorinel…Macar fiti mai obiectivi…

Cam asa ceva… (9 comentarii)  •  19 noiembrie 2012, 19:19

Dorinel are mentalitate nemteasca. A reusit lucruri bune si la CFR, si la Otelul, daca e lasat, o sa reuseasca. Aici e chestiunea. Daca aduci un antrenor, adu-l si lasa-l. Dinamo nu prea are echipa, in fotbalul de azi nu e de ajuns sa ai doar numele. Schimbam antrenorii ca pe hartia igienica, desi, orice cunoscator al fotbalului ti-ar spune ca schimbarea antrenorului de mai multe ori in timpul unui sezon, e sinonim cu dezastrul. Dar sa nu zabovim prea mult. Bubele sunt altundeva! Patroni care spala bani(de asta si „investesc” in fotbal), jucatori care nu joaca pe teren, ci la pariuri, antrenori care nu au aflat ca fotbalul s-a schimbat intre timp, si mai nou, alearga mingea, si nu jucatorul cu mingea, despre asta trebuie sa vorbim. Fotbalul este o afacere, dar la noi, afacerea asta este pe „stilul romanesc”. Adica, vand un jucator, declar 10% din cat am luat, sunt linistit. „Afara”, produc 3 jucatori, ii vand pe sume mari, inca vreo 3 pe sume mici, si sa vezi ce linistit sunt! Asta e un fotbal scarbos. Te duci pe stadion, ai niste „destepti” langa tine, alti „destepti” pe teren, care joaca, nu joaca, tot iau mai mult pe meci, decat iau eu pe an, alti destepti(fara ironie) la loja patronilor, si ce faci?! Te enervezi! Nici macar nu vezi un spectacol. „Am luat bataie cu 3-2, dar am vazut 5 goluri, am vazut ca echipa mea a incercat, da, imi place, vin si data viitoare.” Dar la noi nu e asa. Asadar prefer fotoliul confortabil de acasa, cu o bericica, la un meci din Anglia, linistit.
In rest, va urez o seara placuta si alegeri minunate, ca de, cand e fotbal, cand sunt alegeri, sa fim si noi ocupati…

sososteaua (1 comentarii)  •  19 noiembrie 2012, 19:29

liniste !!! anul asta castiga steaua si formula 1 si NBA si nascar si tot, tot , tot …liniste pisicutelor …

Laur (40 comentarii)  •  19 noiembrie 2012, 19:37

Frumoasă postare , Domnule C, îți mulțumesc în numele celor ce, încă, se simt dinamoviști, sau măcar în numele meu

delano (48 comentarii)  •  19 noiembrie 2012, 19:57

dorinel a luat un tilu dupa ce a terminat primul an pe locul 10 la galati. sa nu credeti ca va face minui, mai ales ca lotul este unul destul de eterogen si modest la dinamo. Acolo trebuie 6-7 fotbalisti pentru a face ceva cat de cat. Cei 10 ani de Bundesliga se vad, dar sa nu uitam ca dorinel a mai fost pe la niste echipe pe unde nu a reusit mare lucru, pana a ajuns la galati, si prea a reusit nimic, dorinel e un antrenor bun, dar nu vreun garant al succesului

red doggy dog (96 comentarii)  •  19 noiembrie 2012, 19:58

@Radu: Nu te intrista. La meciul de care faci vorbire antrenor era un dinamovist si mai mare: Rednic! Dar acolo a fost blatul unor jucatori si al stelistului Porumboiu.
@Smile Bam: Da, Steaua joaca un pic mai bine. A aratat asta si in derby, unde a fost nevoie de arbitrii belgieni adusi de „Bricheta” pentru ca Steaua sa egaleze o echipa a lui Bonetti mai impotenta ca oricand.

2 oi (76 comentarii)  •  19 noiembrie 2012, 20:48

@vlad

Iti postez comentariul lui alex, poate realizezi cat de penibili sunteti voi, stelistii:

„…dinamo este DEZAVANTAJATA CLAR de arbitrii (steaua,bistrita,vaslui,iar acum viitorul) si nimeni din presa NU OBSERVA.Ma intreb ce se intampla daca steaua era furata in meciul cu dinamo(la fel cum a fost dinamo in meciul cu steaua),daca steaua NU PRIMEA 2 LOVITURI de la 11M intr-un meci(bistrita),daca steaua juca in 10 oameni in meciul cu vaslui,daca steaua marca un gol valabil si era anulat,iar apoi se dadea un 11m echipei adverse cu 2 mingi in teren??? Daca sunteti asa obiectivi si critici NU UITATI sa spuneti ca la REZULTATELE SLABE ALE LUI DINAMO au contribuit si ARBITRII in mare masura.”

Stelisti vad ca sunteti tentati sa fiti cacareze, dar orisicat!! :mrgreen:

Cristi, viata dupa Dario poate fi o glaciatiune!
Dar fara dinozauri ca Argaseala, Gigi Belciug, Me mee Stoica, Mitica sau Sandu, sare si piper!

CLA (43 comentarii)  •  20 noiembrie 2012, 7:49

DL. Cristi, echipa asta mi-a mancat ani din viata, insa am s-o sustin neconditionat, chiar daca nu-mi convine ce se intampla acolo.Daca am un Mercedes pe care nu-l pot intretine , il vand.

duck_ati (4 comentarii)  •  20 noiembrie 2012, 13:20

„Steaua arată un pic mai bine decît Dinamo”. Doar un pic?? Hahaha!

motanul incaltat (455 comentarii)  •  21 noiembrie 2012, 4:29

Spun de la inceput ca sunt suporter U Craiova deci anti,anti Dinamo.Dar,Dinamo a facut o mare prostie ca l-a adus pe Dorinel.Nu are nici o treaba cu antrenoratul.OK,a cistigat campionatul cu Otelul ,numai ca meritul l-au avut Marius Stan,Mircea Sandu si Mitica Dragomir….In CL-zero puncte —si un copil de 5 ani daca era antrenor,nu facea mai putin…Iar cind declara ca va depasi Unirea Urziceni si apoi totalizase 0 puncte a declarat „Pai ce a-ti fi vrut sa spun” .Caracter ce spune totul.In prezent are meritul de a fi adus Otelul pe loc retrogradabil. Pai cred ca merita sa antreneze Dinamo…Un antrenor mai incapabil cu greu poti gasi….Si are pretentia sa se declare „NEAMT” dar il tradeaza fata :doar un taran…

reddogsv (17 comentarii)  •  21 noiembrie 2012, 13:07

Hai sa fim seriosi! Desi e prematur sa ne pronuntam asupra jocului, deoarece Dorinel a venit cu 1 zi jumatate inante de meci, nu poti sa nu constati faptul ca echipa a avut alta exprimare in teren fata de italian! S-a jucat cu mai multa rautate, ofensiv, cu pressing, cu pase din prima! E cam devreme insa sa comparam perioada mult mai lunga a lui Bonetti cu cea a noului antrenor! Cu toate astea sunt optimist in privinta schimbarii bancii tehnice, desi nu l-am agreat ca antrenor, eu zic sa asteptam macar 10 jocuri si dupa aia sa tragem concluzii! Lotul e tot acelasi, sa nu ne asteptam la minuni si sa speram ca ii va gasi locul fiecaruia unde sa dea randamentul cel mai bun! Pana la proba contrarie, propun sa-i lasam in pace si sa tragem linie la final! E cam greu, pt ca asa e la noi! Celui care sa afla la pamant, in loc sa-l ajutam, il ingropam si mai tare!

conti (18 comentarii)  •  21 noiembrie 2012, 22:28

Cornel Ţălnar.Tehnicianul a mai spus că lotul lui Dinamo este unul competitiv şi că nu vor mai veni jucători pînă la începerea returului. 02.02.2010 FOTBAL-Gazeta sporturilor. TOATA VINA PENTRU INSUCCESELE LUI DINAMO, O POARTA CONDUCATORII ,CARE IN ACESTI ANI AU ARUNCAT BANII CLUBULUI PE FERESTRELE LARG DESCHISE ALE INCOMPETENTEI.
Putem recupera diferenţa faţă de primul loc! E în avantajul nostru că nu suntem băgaţi în seamă” Articol publicat in Liga 1 | 31.01.2010 | 17:03 Puteti ,dar nu fara intariri la echipa si fara un program pe termen mediu,EXCLUS. CRISTI BORCEA. „Nu mai transferăm nimic! Avem jucători cât pentru două echipe!” Articol publicat in Liga 1 | 03.01.2010. Conti , [ 04.01.2010 – 09:00 ].PRO SPORT. Decat mult si fara rost ,mai bine putin si prost.DACA NU ADUCE 3,4 JUCATORI VALOROSI,DINAMO CU BORCEA VA TINDE CATRE ZERO ANUL ACESTA,LA ANUL SI MULTI ANI DE ACUM INAINTE. LA CAPITOLUL PERFORMANTE.NU NUMAI CA NU VA LUA NICI UN TROFEU, DAR VA STA ACASA,ADICA IN AFARA EUROPEI. Se vorbeste de reconstructie dar nu se face nimic.In iarna TRECUTA,in aceasta iarna si in toare iernile de dupa 1990, s-au scumpit la tarate si s-au ieftinit la faina .Daca vroiau performante si Liga campionilor trebuiau sa bage in transferuri cel putin 2 milioane de euro, ca-i recuperau IN VARA.Dar incompetenta si prostia se platesc intotdeauna.Bagati mana adanc in buzunar, aduceti noi investitori ,cu un proiect pe 5 ani de la copii si juniori ,echipa a II a si pana la conducerea clubului.Dinamo in aceast MOMENT SE AFLA INTRO invalmasala a incompetentei si a prostiei.ACUM CULEGE ROADELE LA STRATEGIA FACUTA DE EL adica de BORCEA, TURCU SI ALTII CA EI.DAU VINA PE JUCATORI, DAR PRINCIPALII VINOVATI SUNT EI ,ADICA STRATEGII LUI DINAMO CARE LATRA NUMAI PROSTII PE LA TELEVIZOR ,IN LOC SA-SI CONSUME ENERGIA PENTRU BINELE CLUBULUI, SI-O CONSUMA IN DUELURI DE COMEDIE CU GIGI BECALI…Sa se lase la o parte pilele ,tratamentul preferential,finii si afinii ,un club care se respecta si care vrea performanta trebuie sa aiba reguli stricte scrise ,pentru conducatori,antrenori si jucatori ,iar cine la incalca sa plateasca indiferent cine e.Dinamo nu trebuie sa mai ia jucatori si antrenori fara ca acestia sa fie monitorizati o perioada de timp ,si care sa aiba girul unei comisii tehnice condusa de un profesionist.Dinamo nu trebuie sa-si umileasca ,antrenorii ,jucatorii si pe fostele glorii.Ma intreb cum in atatia ani cel mai mare atacant din istoria Romaniei ,DUDU GEORGESCU,nu a AVUT LOC NICIODATA ,in nici o conducere tehnica a lui Dinamo.Cred ca DUDU putea fi cooptatat numai ca sa se ocupe de atacanti,cred ca Nicolae,Niculescu sau oricare altul aveau ce invata de la el.Numai sa fi fost prezent la antrenamente si tot era ceva, si oricare dintre jucatori pentru ca la jocul de cap ,la plasament ,orientare in teren,centrari,suturi de la distanta, Dinamo mai are mult de lucru.La DINAMO ,cu unii jucatori s-a trecut direct in academie si s-a uitat ca unii jucatori ,sunt de scoala profesionala.S-a trecut direct la scheme tehnico-tactice ,fara sa se treaca la lucrul individual in parte cu fiecare ,pentru a le corecta defectele.Exemplu simplu,Boştina ,Cristea si Torje care intrun meci daca dau 2 centrari bune,ei bine ,cauze, lucrul individual nefacut cum trebuie si lipsa de concentrare.La LUCESCU SI PARCALAB raportul era invers.Lucescu e plecat ,dar Parcalab e acolo,poate fi invitat la antrenamente sa le arate jucatorilor ca la peste 60 de ani ai sai ,centreaza mai bine ca ei. CORNEL TALNAR e si mai aproape,a fost o extrma de clasa si el a centrat foarte bine.

Comentează