Cristian Geambaşu

Jurnalist box-to-box, de 25 de ani mereu în echipa ideală a presei de sport. Respectat, temut și foarte apreciat. Întotdeauna la obiect, tăios, fără ocolișuri

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Cristian Geambaşu
România nu este o echipă!

Radicevici, Grbici, Mehmedovici. Pe bancă, Kim Rasmussen. Cunoștințe mai vechi, adversare mai noi. În zi bună, Muntenegru poate bate pe oricine. Dovadă victoria cu Norvegia la distanță de 5 goluri. România are nevoie tot de o victorie la măcar 5 […]

...

Taci!

Asistăm de niște ani la o degradare alarmantă a relației jucător-antrenor în tenis. Poate ar fi și mai potrivit să spunem jucătoare-antrenor, fiindcă majoritatea copleșitoare a situațiilor provin din tenisul feminin. Antologica secvență în care Sorana Cîrstea îi cere arbitrei […]

...

Cine este cel mai mare adversar al naționalei României?

Calculele hârtiei indicau naționala masculină de handbal a României favorită în dubla întâlnire cu omoloaga din Kosovo. Incredibil, mai există așa ceva! Naționala Kosovo este una dintre puținele reprezentative în fața căreia România mai poate fi considerată favorită. Ca să […]

...

Dinamo pe modelul Barcelona

Totuși, modelul propus de asociația DDB este inspirat din organizarea unor cluburi ca Barcelona.

Lucrul esențial în acest tip de conducere este absența unui patron, a unui privat care face doar ce îl taie capul. În cazul unor entități ca […]

...

Acești doctori care îl enervează pe Marica

Hai că nici LeBron James nu ar fi zis-o mai bine decât Ciprian Marica! „Ne-am săturat de ăștia scoși în față să bage groaza în populație” este o frază-manifest a zilelor pe care le trăim și numai un om cu […]

...

Naşul pe care l-aţi uitat

Am fost acolo. Am văzut, am auzit. Dar tot prea puţini eram pe un stadion pe care juca România

Suporterii bătuţi de bigieşi au dreptate să fie supăraţi. Iar articolul meu care pleca de la o declaraţie de acum 75 […]

vineri, 16 noiembrie 2012, 6:59

Am fost acolo. Am văzut, am auzit. Dar tot prea puţini eram pe un stadion pe care juca România

Suporterii bătuţi de bigieşi au dreptate să fie supăraţi. Iar articolul meu care pleca de la o declaraţie de acum 75 de ani a lui Mircea David putea fi interpretat (şi) ca un fel de ţara piere şi baba se piaptănă. Nişte oameni au fost stîlciţi în bătaie pentru că au afişat un banner ironic la adresa preşedintelui Federaţiei atoatestăpînitoare peste fotbalul românesc, iar eu scriam despre cei 35.000 de români care populau stadionul „Principele Carol” la primul meci contra Belgiei. Bla, bla-uri literare în timp ce unii plecau spre casă cu capul spart.

Destui au văzut în asta un fel de a mă face că plouă, ascunzîndu-mă sub umbrela unui editorial liric. Elogiam frumuseţea unei lumi pierdute şi încercam să explic de ce azi este mai sărac decît ieri. De ce românii care trăiau atunci nu erau doar personaje caragialeşti, cum ne închipuiam noi. Asta nu înseamnă că nu am văzut. Am văzut ce s-a întîmplat pentru că am fost acolo. Pe stadion, cu treabă. La pauză, am asistat întîmplător la „discuţia” dintre cel vizat de banner-ul confiscat de BGS şi omul de taină al acestuia. Am văzut şi am auzit reacţia preşedintelui Mircea Sandu. Nu vreau să o reproduc, deşi era uşor de memorat. Era mînia stăpînului faţă de nerecunoştinţa slugii. Nu-i nevoie să explic cine erau slugile.

Nu cert pe nimeni că nu a fost la meciul cu Belgia. Rămîn însă convins că absenteismul de miercuri seară nu are legătură numai cu violenţa forţelor de ordine de pe stadioane, care este şi un răspuns la violenţa emanată dinspre galerii. Nu cred că zeci de mii de români au ales să nu vină la amicalul cu Belgia tocmai ca să protesteze la abuzurile FRF. Hai să ne privim un pic în oglindă! Am devenit mai comozi şi oricum am lua-o prizăm mai cu foc Barcelone şi Argentine decît echipe flamande ori anglo-saxone. Altfel, mi se pare că suferim cu toţi de boli pe care lumea în care am intrat ni le-a inoculat parşiv, în timp. Sîntem mai egoişti şi mai grăbiţi. Prea grăbiţi şi uneori prea nepăsători. Voluntariatul sclipeşte în mintea noastră ca o relicvă comunistă. Dragostea de ţară a devenit o chestie frivolă, bună numai pentru minţi limitate. Nechemaţii şi-au făcut excelent treaba!

„Pe toţi naşii i-aţi legat, doar pe unul l-aţi uitat”, acesta a fost textul bannerului care a umflat muşchii agenţilor de pază şi venele de la tîmplele federalilor. Un mesaj sarcastic, o ironie ascuţită ca un pumnal. De dincolo au venit pumni şi pulane. Suporterii agresaţi au lovit şi ei. Iar dacă aş vorbi acum despre atentatul la libertatea de exprimare, de-abia atunci aş cădea în romantism de cafenea practicat de belferii de la Capşa.

Comentarii (48)Adaugă comentariu

george (2 comentarii)  •  16 noiembrie 2012, 19:23

iti doresc sa ti se intample si tie doar o singura data treaba asta…sa ti-o iei aiurea asa..sa vedem cum reactionezi dupa aia..asta e o problema generala la noi in tara,nu numai pe stadioane..suntem lipsiti de drepturi.avem doar obligatii.daca deschidem gura,ne trezim cu pumnul in fata.nu avem drepturi,suntem inca sclavi intr-un stat militienesc.

calinescu_ (15 comentarii)  •  16 noiembrie 2012, 19:25

PRESA SPORTIVA POARTA TOATA VINA …..!!!!
NU SE POATE CA NATIONALA ROMANIEI SA FIE DOAR O AFACERE DE FAMILIE …..!!!!
NU SE POATE CA NATIONALA ROMANIEI SA FIE CONDUSA DE UN PUSCARIABIL , UN CARTOFOR SI UN INDIVID APARTINAND UNOR GRUPURI INFRACTIONALE CARE VOR SA SCOATA PROFIT DIN VANZAREA UNOR FOTBALISTI A LUI PITZURCA,A LUI GIGI , A LUI CONDESCU SI A FRATILOR …..!!!!
NU SE POATE CA SELECTIA SA SE FACA NUMAI IN FUNCTIE DE PREZENTA UNOR IMPRESARI , IAR CEI PREZENTI SA JOACE DOAR TZURCA …….!!!!!
A SCOS PRESA SPORTIVA UN CUVINTEL FATZA DE JOCUL LAMENTABIL A TRICOLORILOR ?????
NE E SCARBA D-LE CRISTI GEAMBASU …..!!!!

mihai (3 comentarii)  •  16 noiembrie 2012, 19:34

cristi, nu uita un lucru, inainte sa vorbesti despre ignoranta, comoditate, frivolitate, pasivitate, inertie sau cum s-o mai chema– e vorba de niste personaje, aceleasi,pe care voi le invitati la televizor, cu care stati alaturi la emisiuni, carora multi ani la rind nu le-ati pus intrebari incomode si pe care le-ati acceptat fara a incerca sa schimbati nimic pentru ca v-a fost mai usor asa si ati preferat sa vindeti in loc sa protestati- cind v-ati trezit era prea tirziu:ignoranta,lincezeala, nepasarea voastra devenise contagioasa,se transmisese mai departe celor pe care-i acuzi acum-e in primul rind vina voastra cristi

Degeaba (3 comentarii)  •  16 noiembrie 2012, 19:35

Patriotismul… nu-i…
brățară sau papion… sau pălărie…
să-l porți sau nu,
să ți se pară că-ți vine sau nu-ți vine ție.
Te naști cu el, ți-e-n datul sorții,
n-ai cum să-l lepezi după* tine,
îl porți ca pe o cămașă-a morții,
nu-l cumperi de la curți străine.
Și de vândut, n-ai cum săl vinzi
pe un fel de suferință crestată dureros
pe grinzi de suflet vechi și de credinți.
Aud și văd, citesc, și tac,
cuprins de o silă ancestrală,
plâng de rușine că am fost dac
și c-am ajuns acum zăbală
în gura știrbă a nu știu cui
care molfăie mândria
și-mi bate lacrimile-n cui,
și-mi răstignește poezia.

doar univ.craiova (15 comentarii)  •  16 noiembrie 2012, 19:36

DREPTATE PENTRU CRAIOVA!
LA PUSCARIE CU sandu!

trubac (1 comentarii)  •  16 noiembrie 2012, 19:36

Saturatia! Eu cred ca astfel de meciuri ar trebui jucate si in afara Bucurestiului. Bucurestenii s-au cam saturat de meciuri, dupa ce mergi la citeva meciuri mai tari (echipa nationala si club) mai stai si la TV la meciuri amicale, parca nu mai sint chiar atit de interesante. Eu ca stelist am fost la toate meciurile Stelei din Bucuresti anul asta, am fost si la meciurile de calificare ale Romaniei, dar la meciul cu Belgia am zis sa mai i-au si eu o pauza, nu are miza, parca nici sa sar in sus la gol nu prea tragea.
Poate daca s-ar fi jucat la Ploiesti, Timisoara, Constanta ar fi fost ceva mai multa lume.
Despre BGS ce sa zic, nu pot sa cred ca se incalca legea in halul asta si nimeni nu face nimic. Nu pot sa cred ca nici presa nu ia atitudine fata de aceste nereguli.
Bine ca nici unii suporteri nu sint mai breji, sint citiva parca sint iesiti din minti, nu stiu sa se comporte nici civilizat, si nici macar sa aiba ceva minte in cap sa se comporte cit de cit sa atraga simpatie. Unii se cred cocosi rau de tot.
La noi nu se stie a se aplica legea pentru cine o incalca, si nu la gramada, adica daca ala de linga mine o incalca automat si eu sint vinovat. Multi ani vom ramina in lumea a treia.

ovidiu-3003 (644 comentarii)  •  16 noiembrie 2012, 19:39

Foarte bine au facut cei de la BGS…De ce sa se injure pe stadioane ?

mimi (7 comentarii)  •  16 noiembrie 2012, 19:41

pe mine ma mira o chestie. stadionul este al primariei, parimaria il inchiriaza. de ce nu-l inchiriaza la pachet, un fel de all inclusive, adica tot, si paza si crainic si tot ce tine de un meci. asta in conditiile in care primaria general si primariile de sector au asa zisa politie locala, care ar putea f bine sa faca ceea ce face firma cefeleor late, bgs! si in mod sigur aia nu ar mai asculta de ordinele lui mitica si nasu, si sunt si abilitati si stiu sa aplice legea, nicidecum legea bunului plac si al pumnului acelor retardati mintal, batausii de la bgs. credeti ca stearzii de pe wemblei, au mintea alora de la bgs??? si sa fim seriosi, nu se compara nimic cu tribunele din anglia, si ca populare si ca fanatism. dar de cand ma uit la liga engleza, o data u am vazut ca aia sa navaleasca ca animalele in tribuna si sa bata ca vitele. oare in contractul lor care il au, este prevazut sa bata ca animalele? ca nici nu au fost agresati, si animalul sef de la bgs, zice ca au fist provocati. atunci sa-si dreseze animalele si sa le invete sa foloseasca (daca au) si creierul, nu numai pumnul si bocancul!

Degeaba (3 comentarii)  •  16 noiembrie 2012, 19:43

Mi-am permis sa il citez mai jos pe Maestrul Tudor Gheorghe.
Sunt versuri care caracterizeaza perfect vremurile noastre.
Sunt versuri care se potrivesc ca o manusa sentimentelor ce le traim, noi suporterii, suporterii fara gilimele, aia care suntem mereu numiti derbedei, golani, „neoameni”
Sunt versuri care reprezinta ce traiesc personal ca un roman si oltean in orice inseamna atasament fata de locul natal, fata de caracteristicile zonale, fata de traditii, fata de istorie.
Acceptam orice ne este atribuit pe buna dreptate sau nu.
Continuam sa iubim Stiinta, continuam sa ne iubim Romania . Simplu. In felul nostru!
Pentru ca voi nu veti putea sa ne schimbati istoria!!

cezar (2 comentarii)  •  16 noiembrie 2012, 20:03

numai cine nu merge pe stadion nu intelege cit
abuz fac cei cu fruntea de doua degete si cu creiere de gisca de la BGS!
majoritatea sunt niste imbecili cu muschi incapabili sa munceasca productiv intr-o institutie sau altundeva!
majoritatea nu cunosc punctele cardinale si nu vorbesc
coerent limba romana,ce sa mai vorbim de educatie!
BINE AR FI CA ACEASTA FIRMA bgs . SA FIE EXCLUSA DE PE STADIOANE!sa aiba grija de altceva,capacele de canale,cablurilr de fibra optica,debitmetrele de apa din subsolurile blocurilor,de coloratii de prin mijloacele de transport in comun…si lista ar putea continua!!!
aaaaa si sa dezapezeasca strazile cind va fi cazul la iarna!

spikineata (1 comentarii)  •  16 noiembrie 2012, 20:28

Am fost pe stadion la acest meci…..iar la ce am vazut nu imi venea sa cred…niste imbecili care isi umfla muschii cu oricine le sta in cale…care tragea si batea pe oricine prindea chiar daca respectiva persoana nu avea nici o intentie de a face vreu rau cuiva……..

merace (12 comentarii)  •  16 noiembrie 2012, 20:29

Expresia „Nasul” e consacrata din filmul despre mafioti al lui Coppola. Faptul ca in fotbal a fost adoptata asa de usor, pentru Mircea Sandu la figurat, dar si pentru Gigi Becali la propriu (fata de finul Borcea) duce cu gandul la marea mafie din fotbal, care azi e dezvaluita si de condamnarile aparute si inca neaparute… Fotbalul ar trebui sa fie un loc unde sa poti merge cu copiii si familia ca sa te bucuri de un joc frumos, sportiv, barbatesc, si nu un mediu de afaceri in care unii fac bani multi, la TV se lauda din gros, fotbalul romanesc decade, toti se acuza unii pe altii de coruptie, se mai dau si in gat din prostie, iar cand ajung in justitie toti se vaita ca sunt nedreptatiti. E timpul sa se faca curatenie si in fotbalul romanesc.

Ady (14 comentarii)  •  16 noiembrie 2012, 20:32

1. Mersul la stadion nu este o obligatie si nici un gest de patriotism. Prezenta este rezultatul produsului vandut la pretul corect.
2. Problema atotputerniciei firmelor de paza nu se rezuma doar la stadioane. Insa un stat slab da nastere unor militii private de obicei!
3. Stadionul construit din bani publici nu poate fi proprietate privata si atunci nu isi are rostul din punct de vedere legal prezenta unei firme de paza private. Chiar si notiunea de steward a aparut acolo unde stadioanele sunt investitii private in totalitate. O camasuta pe care este scris steward imbracata peste salopeta de bgs este praf in ochi pentru fraieri eventual. Acesti oameni nu au efectuat niciun curs de specializare pentru calitatea de steward si nici pentru cea de agent de paza.
4. Dupa ce va reusi presa sa porneasca rezolvarea acestor probleme atunci va fi cazul sa ne certati ca nu am fost prezenti la stadion. Adica atunci cand minimul de drepturi al platitorului de bilet din bani impozati de constructorii de stadioane va fi respectat.

merace (12 comentarii)  •  16 noiembrie 2012, 20:34

Pentru reinstaurarea onestitatii si fair-play-ului in fotbalul romanesc, as propune reinfiintarea Trofeului Petchovschi pentru fair-play, care sa fie acordat anual celui mai corect jucator din Liga 1, dar dupa o formula matematica, nu dupa opinii si pareri: sa castige anual acest trofeu jucatorul care, jucand multe minute (M) in Liga 1, aduna si cele mai putine cartonase galbene (G) sau rosii (R). Deci dupa o formula simpla T = M / (3R + G) se poate calcula punctajul de fair-play al fiecarui jucator. Iar M sa fie mai mare ca durata a jumatate sau macar o treime din meciurile campionatului. Ce parere aveti?

magus1349 (21 comentarii)  •  16 noiembrie 2012, 20:39

@ george Spune-mi si mie la ce miting ti-ai luat pumni in fata !
Maine daca vreau imi agat o pancarta pe care scrie ” jos chioru ‘ ! ” si ma plimb cu ea prin fata Cotroceniului fara probleme .
Pe stadion se schimba treaba , acolo n-ai voie sa zici nimic de Sandu sau Dragomir .
Cumva ne aflam in evul mediu si lezmajestatea trebuie pedepsita ?

sorin (2 comentarii)  •  16 noiembrie 2012, 20:39

ce ma deranjat e faptul ca a doua zi la stirile sport ale unui canal tv astep si eu ca fraieru sa vad fazele cele mai importante goluri comentarii…si nimic.circul din tribune si atat.pai nu se poate frate o emisiune de sport comenteaza barfe gagici de fotbalisti becali fotbalisti in cluburi moda la fotbalisti.pai tata astea nu sunt stiri.eu nici nu ma mai uit la sport tv deloc.e prea jenant.citesc sport pe net si trec peste cele cu becali.cat despre sandu si mitica atata timp cat sunt acolo sus fotbalul nu va merge niciodata.ps.belgienii au comentat meciul foarte obiectivi si nu au spus aproape nimic despre circul din tribuna.suporterii au avut dreptate

Che Guevara (113 comentarii)  •  16 noiembrie 2012, 20:46

Romania este o tara a abuzurilor ! Nimeni, niciodata nu poate sa contrazica acesta fraza.

Ovidiu (10 comentarii)  •  16 noiembrie 2012, 20:56

George, ai dreptul sa mergi pe stadion si sa te manifesti cu referire la meciul in speta, sa iti sustii/injuri echipa, sa huidui (ca se intampla chiar si in cea mai mare democratie din lume, in SUA), sa te simti bine, etc. Ceea ce nu ai dreptul e sa ceri demiterea sau impuscarierea unui presedinte de club, oficial sau presedinte de federatie. Repet, PE STADION!!!!!

In afara stadionului, nimeni si nimic nu ar trebui sa stea in calea unei actiuni de pichetaj, iesire in strada sau reactie adversa fata de un personaj sau o idee, pentru ca pentru asta au murit saracii oameni aia la Revolutie. Repet, fiecare are tot dreptul din lume sa iasa in strada, sa protesteze, mergeti in fata casei lui Sandu, orice vreti voi, atata timp cat este legal. Problema in democratie este ca omul intelege libertatea proprie ca pe o forma de-a priva libertatea celui de langa el.

Pe stadion eu cand merg, si nu mai merg in Romania de vreo 2 ani tocmai din cauza galeriilor de 5 bani, ma duc sa asist la un spectacol. Daca nu-mi place echipa, o huidui, daca nu-mi place antrenorul, il huidui. Dar nu ma afisez cu orice ocazie am sa cer impuscarierea unui om atunci cand n-are nicio legatura cu meciul in sine.

Fara sa ma laud, si as ruga sa ma credeti cand spun asta, am fost in SUA la un meci de fotbal american si oamenii aia stiu sa trateze un eveniment sportiv ca pe unul… sportiv. Echipa pierde, castiga, lumea pleaca duminica acasa dupa ce si-a suflat of-ul (pe care-l avea cu echipa) pe stadion. Nu cerea nimeni sa fie dat jos Obama, Roger Goddelll (un fel de Mitica al NFL-ului) sau mai stiu eu cine.

Il vreti pe Sandu jos. OK, frate, e parerea voastra, ar trebui respectata ca atare, iesiti in strada, obtineti cumva o intrare intr-o emisiune cu vreu reprezentant si veniti cu niste dovezi sau critici pertinente, nu spune nimeni nu. Dar NU MAI PROVOCATI INCIDENTE PE STADIOANE, CA D-AIA NU VINE LUMEA, NU CA DA BGS-UL IN EI. PENTRU CEI CARE TRAIESC CU IMPRESIA CA JANDARMII VIN LA MECIURI DE PLACERE, URMARITI VA ROG FILMUL „All Cops are Bastards” (ACAB – 2012)

merace (12 comentarii)  •  16 noiembrie 2012, 20:59

Tot pentru fair-play fata de public as propune si desfiintarea zvonisticii sportive care se practica azi si permite barfe fara numar, fara numar, din cauza ca FRF si LPF nu informeaza oficial publicul prin siturile lor, cu informatii exacte despre competitie si deciziile lor, ci prefera sa faca spectacole la TV si in presa, si astfel lasa asta pe seama oricui, fara sa isi asume raspunderea.

nm (1 comentarii)  •  16 noiembrie 2012, 21:27

Dle Geambasu, traim intr-o lume in care fanii si fotbalul se vrea a fi sanitizat…..vedem toti ca noua National Arena este ca un mall la meciurile Romaniei mai ales….pai in acest context, spune-mi tu, cetatenii bucuresteni, de unde sa afle ei ca e meci?????
Iti zic eu….multi nu stiu nici acum ca a fost meci?
Ai vazut tu vreo actiune de promovare a meciului?
Ai vazut vreo reclama, postere pe undeva?
Cind ai vazut ca ai vindut 2000 de bilete, ai vazut tu vreo oferta 2 pt 1, sau femeile si copiii 1 leu la meci? K eu asa am vazut k se face un marketing serios afara….
In schimb platim zeci de mii de euro la bgs, k sa faca ce?
Nu putem sa angajam niste voluntari studenti, cu training si beneficii minore sa faca asta? 30 bgs in interiorul terenului ar fi de ajuns…in rest pe culoare voluntari…dar cum la noi traim in statul clientelar, tre sa facem niste contracte cu multi de zero, k sa mai pape lumea niste bani….

IllusionRO (22 comentarii)  •  16 noiembrie 2012, 21:32

Nu mai merg pe stadioane si in sali de sport din cauza faptului ca noi avem un sport amator. Ce vad pe terenurile sintetice unde jucam noi e mult mai spectaculos fata de ce vad pe stadioanele din tara la 20-30 de lei biletul. Neinteresant…punct. O ceata de blatisti si alcoolisti ahtiati dupa fuste si buci care alearga dupa o basica si invata tainele fotbalului pe banii mei si a altor fraieri care platesc bilete. In cupele europene cu exceptia oltchim nu contam deloc …..deci ce sport avem noi ? echipele de traditie dispar una cate una si se fac altele in loc (avortoni cen ACS poli) . Cum ar fi ca de maine sa nu mai existe borussia dortmund ci fortuna dortmund ? Sau nu mai exista schalke 04 ci fc university gelsenkirchen ….pe bune. Nu existam in sportul mondial . Ne umflam in piepturile noastre ce put a patriotism de 2 lei ca mai contam ceva….nu ,noi in sport nu mai existam decat in istorie. Deci, de ce sa platesc bilete ? Pentru ce? spectacole de prost gust vad destule la televizor moca….

merace (12 comentarii)  •  16 noiembrie 2012, 21:33

la http://frfotbal.ro/index.php?competition_id=15 e clasamentul ligii 1 in situl FRF – inghetat pe la etapa 12. Otelul are 12 p din 12 meciuri (2 victorii si 6 egaluri, deci nicio penalizare). In schimb, la LPF, http://www.lpf.ro/campionat.htm – Otelul are 14 p din 15 meciuri (din 3 victorii si 7 egaluri, care ar insemna 16p, dar inseamna ca la LPF Otelul e inca penalizata). E o dovada clara a incompetentei acestor foruri care se zice ca guverneaza fotbalul romanesc, in frunte cu Mircea si Mitica.

kELOO (29 comentarii)  •  16 noiembrie 2012, 21:58

Felicitari, d-le Geambasu, ati pus punctul pe I! Golanii de la FRF si LPF trebuie sa plece! Ne-am saturat de ei si de marlaniile lor! Fotbalul trebuie sa fie al nostru, nu al lor si al cooperativelor!

alin (1 comentarii)  •  16 noiembrie 2012, 22:03

de ce s-au inchis casele de bilete la ora 21? eu sincer am venit de curand in tara si am condus din iasi pana in bucuresti pentru meci. am ajuns la ora 21:20 in fata stadionului si am aflat cu stupoare ca nu se mai vand bilete cand stationul era gol.la pauza am luat bilete de la cei care au iesit din stadion si nici asa nu am putut intra pe motiv ca biletele au fost deja validate si cine iese nu mai intra.adica chiar daca un loc e platit pana la sfarsitul meciului esti obligat sa ramai in incinta stadionului. multi mi-au zis ca trebuia sa cumpar online, este adevarat insa a fost o idee de moment sa plecam si sa ajunge in timp util macar pentru o repriza.nu pot zice decat wow.

adrian (1 comentarii)  •  16 noiembrie 2012, 22:24

Eu nu merg pe stadion, dar nu din cauza BGS sau a jandarmilor ci din cauza galeriilor, niște hoarde de troglodiți violenți, cărora nici un baston în cap nu le face rău, deoarece nu au acolo nici un organ vital. Și eu îi detest pe M. sandu și M.dragomir. Dar și pe escrocul acela stupid și analfabet, penalul mititelu. Și nu înțeleg de ce trebuie să ne arătăm chiloții murdari de față cu oaspeții din Belgia?

merace (12 comentarii)  •  16 noiembrie 2012, 22:57

Dar nu e strigator la cer ca fanii U.Cluj nici macar nu au stiut ca echipa lor era pe locul 15 inainte de aceasta etapa, retrogradabil?! Iar unii fani Otelul, daca nu au urmarit situl Otelului, credeau ca Otelul e retrogradabil?! Cui ii foloseste asta?! Si cine raspunde?!

merace (12 comentarii)  •  16 noiembrie 2012, 23:09

situatia e dificila. Ca sa nu mai ajunga nimeni in situatia asta, ar fi bine sa respecte toti adevarul.

merace (12 comentarii)  •  16 noiembrie 2012, 23:14

iar adevarul este azi ca FRF si LPF sunt depasite, si sefii lor, ca si alti oameni din ele, care se stiu vinovati, ar trebui sa isi dea demisia inainte sa fie obligati de evidente.

merace (12 comentarii)  •  16 noiembrie 2012, 23:16

Prin demisie, macar se pot detasa de situatia actuala, si mai au o sansa sa fie tratati altfel.

merace (12 comentarii)  •  16 noiembrie 2012, 23:18

doar ei stiu de ce

Suporter Craiova (1 comentarii)  •  17 noiembrie 2012, 0:33

Prima data pe stadion am fost la un meci in Divizia A ELECTROPUTERE CRAIOVA – STEAUA BUC. In timpul liceului am fost la toate meciurile Craiovei indiferent unde juca acasa sau la Iasi, Timisoara, etc, dar si la Poli -Uta, Steaua-Dinamo… Ultimul meci vazut pe stadion a fost bineinteles unul jucat de „U” Craiova. Ultimul meci vazut la tv a fost finala UCL dar nu am mai vazut nici un meci din liga 1. Nici macar cand joaca Romania nu ma uit… Nici nu mai stiu ce echipe sunt in Liga 1. Sunt oare un caz unicat …. am ajuns sa fiu imun la fotbal ??? Nu cred… oricum astept cu nerabdare un meci al Craiovei … Pana atunci 1,2, 10 – 15 ani, pentru mine fotbalul nu mai exista!

Sandu ehot (1 comentarii)  •  17 noiembrie 2012, 0:34

Mircea Sanducu si cu Miticuta cred ca daca au dat ei legi care sa-i pedepseasca pe cei care vad ca „Regele e gol”, au rezolvat totul.
Din cauza lor nu mai avem performante in fotbal, nu mai avem lume pe stadioane, nu mai avem echipe in Ligi, nu mai avem fotbal la televizor, nu mai avem nimic. Avem numai pulane , gaze, si stiri despre cuceririle fotbalistilor.
Ei cred ca daca s-au inconjurat cu legile lor, sunt intangibili si lumea nu vede realitatea.
Ma intreb ce rost mai au meciurile astea in Romania, din moment ce publicul este alungat de pe stadion, meciurile se transmit la TV pe canale care nu exista,in cupa echipele mai slab cotate joaca pe stadioanele celor bogate dar cu stadionul gol, in loc sa joace acasa cu stadionul plin si astfel sa popularizeze sportul…
Sunt de acord cu bennerul cu Nasul!

emg (18 comentarii)  •  17 noiembrie 2012, 4:14

singura solutie e cea legala. suporterii sa apeleze la ong-uri care sa-i ajute sau sa dea chiar ei in judecata organizatorul meciului

kpaxcmdr (18 comentarii)  •  17 noiembrie 2012, 6:34

Pentru #18…
Cum poti sa afirmi asa ceva?
Ceea ce nu ai dreptul e sa ceri demiterea sau impuscarierea unui presedinte de club, oficial sau presedinte de federatie. Repet, PE STADION!!!!!
Nu stiu daca ai fost in vacanta in S.U.A. sau traiesti acolo,dar daca ai trait,sau traiesti acolo,si asta ai inteles tu despre libertatea de exprimare,faci umbra pamintului degeaba!Ai uitat cum au fost”primiti” spectatorii conducatorii ligilor de baseball si N.B.A dupa ce au aminat inceperea sezoanelor respective?Si asta doar ca nu sau inteles cum sa imparta profiturile din televiziune!Ori la noi,astia au distrus pur si simplu viata oamenilor care iubesc acest sport si lumea nu mai suporta.Fiecare lupta cum poate,si are acest drept,garantat de constitutie!Problema,la noi este ca angajatii firmelor de securitate au doua clase mai mult ca trenul si i-si arata muschii,facind paza la palatul nasului!Printre altele,am vazut un meci de fotbal (GERMANIA – TURCIA) in FRANKFURT unde „oaspetii” au avut peste 35 000 de sustinatori si au scandat toate nenorocirile de pe lume,atit in limba Germana cit si in limba Turca,dar nu a „intervenit” nimeni,si erau 2 firme de securitate,verzii si albastrii,imprastiati pe toate nivelele stadionului!
P.S.
Incarcerarea este un cuvint pe care trebuie sa-l introduci in vocabular tau.( A.S.A.P….”impuscarierea”).

RipensiaVenus (35 comentarii)  •  17 noiembrie 2012, 9:20

Frumusetea unei lumi pierdute ? Asta-i un mit nociv pe care-l perpetuam ca niste masochisti oligofreni. Existau (inca) mai multe Romanii in scurta perioada interbelica, dar am comis imensa eroare istorica s-o alegem ca model pe cea cu cele mai multe defecte. Acum suntem omogenizati in rele si saracie. Traiasca !
„… în ţara asta niciodată n-a fost
altfel. Dacă vorbim despre traseismul
de-acum, musai să-l recitim un pic pe
Caragiale. Despre curvăsăreala de
acum: la fel sau mai mare, al lui Argetoianu. Despre cinismul de-acum
– prim-ministru în ’31, Iorga trimitea
sindicaliştii să se arunce în mare – asta
în timp ce fuma pe terasa vilei de la
Neptun. Despre corupţie, despre borduri?: ce Videanuuu? – în 1933, primarul Bucureştiului, Pache Protopopescu, atribuia unor amici, fără licitaţie,
pavarea străzilor din capitală. După
şase luni, totul era praf şi pulbere; banii
s-au dus.”

Ipsilante (13 comentarii)  •  17 noiembrie 2012, 13:40

Dupa 90, cursa turbata a imbogatirii rapide, prin orice mijloace, fara scrupule, a creat o burghezie artificiala. Numai pentru ca un individ sau altul, a fost prins de „libertate”, intr-o pozitie conjuncturala favorabila, i s-au atribuit merite si talente in „arta” de a face bani. Sandu si Dragomir sint astfel de specimene! Cu bani plimbati prin conturi si paradisuri fiscale, cu relatii la politicienii puterii, justitie si politie, cu misculatii, intrigi si aranjamente in FRF si LPF, acesti doi mafioti de clasa, lunecosi, trufasi si vicleni, au facut averi imense, pozand in persoane onorabile si corecte. Cu trecerea timpului, vazind ca le ies toate mascariciurile si nu li se intampla nimic, acesti indivizi au inceput sa creada ca sint chiar DOMNI! De aici reactia incalificabila a DOMNULUI Sandu la benerul prostimii. Omul e mare, iar niste slugi nerecunoscatoare, niste nimeni, i-au jignit POZITIA! Pentru asta trebuiau pedepsiti exemplar si asa s-a intimplat. Doar de-aia sint platite „grasut”, acele gorile dezumanizate, superechipate, pe bani foarte multi. Din pacate, asta a „nascut” multlaudata democratie, (pentru care s-a si murit), dorita de toti ca alternativa la comunismul atit de urit si defaimat de toti.
Uneori am asa, senzatia, ca traiesc acele vremuri triste, gri spre negru… Oare chiar e mai bine ca inainte?

Ovidiu (10 comentarii)  •  17 noiembrie 2012, 15:28

Apreciez raspunsul, bine…. nici acum n-am inteles din comment-ul tau cine si cum au fost primiti pe stadion/in sala, fanii sau conducatorii, in fine, ideea e ca esti intr-o eroare totala. Nu cred ca a cerut nimeni INCARCERAREA lui Stern pentru amanarea sezonului NBA, dar probabil ca orice se scuza atunci cand vrei sa dovedesti dinadins ca ai dreptate.

Nu conteaza cu ce ocazie am fost acolo pe stadion, evident omiti punctul de vedere exprimat. Si nu e treaba ta cate clase au cei de la BGS, ar trebui sa te ingrijoreze ca insi cu ceva scoala la viata lor se comporta ca maimutele fara cap pe scena unui eveniment sportiv.

Ca multi fani ii vor jos pe Sandu si Mitica, repet, e un punct de vedere ce merita auzit si respectat deopotriva. Asa cum trebuie respectata si libertatea omului care inca nu e dovedit corupt. Bine, asta in masura in care ai auzit de cuvantul asta, „respect”, pentru ca cei care merg pe stadion numai ca sa le ceara demisiile si incarcerarile au o notiune imbecila a cuvantului, gen dreptatea e intr-un singur loc, la noi.

In fine, mersi pentru lectia de gramatica, imi fac mea culpa si-mi cer scuze pentru greseala. Numai bine si mult succes in incercarea de-a curata fotbalul romanesc.

groparu (13 comentarii)  •  17 noiembrie 2012, 17:31

Textul de pe baner a fost doar o ironie care ar fi trebuit sa-l faca sa zimbeasca si pe tartorul FRF. Insa probabil ca, ciinii de paza au intervenit brutal la indicatiile pretioase primite in multe sedinte anterioare. Insa FRF nu poate fi stat in stat. Organele abilitate ar trebui sa se autosesizeze. Nu poti fi batut mar doar pentru ca Sandu crede ca Nationalul este mosia lui. Mesajul nu continea nici cuvinte porcoase si nici nu instiga la violenta sau rasism pentru ca niste oameni FARA APARARE sa fie tavaliti si batuti cu picioarele. Poate multi nu inteleg ce fel de om este Sandu. Pai sa va spun o mica poveste. Mergeam la meciuri de cind ma stiu( nu mai merg de cind am fost obiectul unei agresiuni din partea oamenilor de ordine la un meci pe Dinamo). Nu conta cine juca sau din ce categorie faceau parte meciurile respective. Asistam cu placere si la meciurile copiilor. Ei bine la un astfel de meci desfasurat in incita fostului 23 August (sau Manoilu) pe unul din terenurile secundare juca Scoala Sportiva 6(o grupare a sportului Studentesc ) cu o echipa din provincie. Pustii nu aveau mai mult de 14-15 ani iar „elevii sportivi” erau antrenati de fostul jucator al lui U Cluj, Lica. Acesta absentind echipa o facea un tip poreclit Racanel. Meciul debutase de vreo 15 minute cind vad un pusti acre isi arunca ghetele intr-unul din copacii din jurul terenului. Ca sa fie sigur ca ramin acolo legase intre ele sireturile. Plingea in hohote asa ca m-am luat dupa el. L-am interbat de ce plinge si a spus ca pe el nu il baga pentru ca nu da bani. In echipa aia joaca doar cine da bani. A zis ca Racanel ia banii de la copii. Am mers si am vorbit cu unii parinti care asistau la meci si am aflat ca pustiul avea dreptate. Juca doar cine platea, nu conta ca era bun sau nu la fotbal. Conta sa plateasca. Lui Racanel i s-a organizat ulterior un flagrant.Parintii erau sa-l liseze. Iata ce a zis: ” Oameni buni eu nu opresc decit de o bere sau un sprit, restul pleaca la FRF la domnul Mircea Sandu ca au si ei protocoale si cheltuieli cu care nu se pot scade” . Nu stiu daca colectarea de bani avea loc doar la echipele ce tineau de Sportul Studentesc . Dar sigur multi copii au renuntat sa mai practice fotbalul. Dupa cum stiti colectarea de bani se face in clanurile mafiote. Practicile lui Sandu sint identice.

Kriticon,completare (267 comentarii)  •  17 noiembrie 2012, 19:05

@maqgus 1349,
interesant,chiar as vrea sa te vad in fata la Cotroceni,protestind.Dar mai intii spune-mi te rog care era legatura?Ai vrut cumva sa subliniezi ca „chioru” e ceva mai democrat si tolerant decit Mircea Sandu sau dragomir?Nu ti-a iesit!

Aristotel (40 comentarii)  •  17 noiembrie 2012, 20:11

Se vorbeste printre suporterii fotbalului, ca Piturca cere bani de la selectionabili, ca sa-i bage in echipa ! Poate asa se explica de ce are slabiciune pentru unii jucatori, pe care-i baga in echipa, indiferent daca joaca , pe unde joaca si in ce liga joaca, daca sunt mai mult rezerve pe acolo ! Va mai amintiti de Denis Serban si Laurentiu Rosu ? Astia, se faceau ca joaca prin ligiile inferioare din Spania sau de aiurea, erau rezerve pe acolo, si cu toate astea, Piturca incepea alcatuirea echipei cu astia ! Acum acele vremuri au apus, dar nu si naravurile ! Eu stau cateodata si ma intreb: pentru ce primeste Piturca 35.000 euro pe luna, chiar si atunci cand nu are nimic de facut luni intregi ? Nu cumva, cotizeaza si el ? Si ca sa-si scoata banii dati, cere si el de la jucatori ? Nu stiu, intreb si eu ! Eu sunt convins, ca chiar daca ar fi asa, nici un jucator actual nu ar recunoaste acest lucru, pentru ca asta ar insemna scoaterea automata a lui din lotul national ! Poate peste ani, vom afla adevarul, dar ce folos ? Unii se vor fi desavarsit de pe lume, iar pe cei ramasi, nu-i intereseaza ! Sa va povestesc ceva nostim! ” U ” Craiova, juca la Petrosani cu Jiul, iar Balaci era in echipa ! Balaci, juca cu 5000 lei, bagati in jambiere, dati de catre cineva de la Jiul, pentru ca el, Balaci si echipa lui s-o lase mai moale ! Echipa Jiul era amenintata cu retrogradarea ! Faptul nu ar fi iesit in evidenta, daca lui Balaci, nu i-ar fi cazut banii din jambiere, in timpul meciului ! Asa ca, chestia asta, cu ” uite banii, ia banii, da-mi banii” s-a practicat intotdeauna si se va mai practica cit va fi lumea, in toate sectoarele de activitate !

MARGELATU (32 comentarii)  •  18 noiembrie 2012, 11:26

Poate-s mai putini spectatori si pt ca intre timp sa inventat televizorul!? 🙂

E de mult timpul! SANDU & DRAGOMIR dupa fileu!
Jos cu INCOMPETENTA si HOTIA!!!

danm (22 comentarii)  •  18 noiembrie 2012, 16:15

Foarte bine! Tuoche !

lebateauivre (3 comentarii)  •  18 noiembrie 2012, 17:13

mi-e scarba si sa mai scriu… ceva, la adresa lor

adrian (2 comentarii)  •  18 noiembrie 2012, 18:17

Eu nu inteleg un lucru…ce te costa sa te comporti civilizat.Daca te comporti civilizat,nu te ia nici dracu la pumni.Uitati-va la englezi…erau renumiti ca cei mai violenti suporteri.Acum,nu mai au nici garduri.Dar la noi se poate asa ceva?Pai unde sa se mai catere maimutele din primele randuri si de ce sa scuture daca le iei obiectul distractiei.Am vazut aici pe multi care se pleng de clasele putine si de muschii celor de la BGS.Dar eu am vazut multi membri ai galeriilor care cred ca au acelasi sau mai numar de ani de scoala si sunt la fel de plini de muschi ca cei mai sus mentionati.Pai nu va suparati,dar din ce vad eu pe acesti membrii ai galeriilor asta ii atrage la meciuri.Iar cand nu se pot rafui cu fortele de ordine se bat intre ei,ca sa nu fi venit degeaba la meci.Asta cred eu ca este unul din motivele pentru care nu vine lumea la meciuri,pe langa faptul ca spectacolul fotbalistic lipseste de multi ani in fotbalul romanesc.Cat despre Sandu si Mitica…voi chiar nu v-ati convins ca nu reusiti sa faceti nimic protestand?

dan.motru (15 comentarii)  •  19 noiembrie 2012, 10:15

goldengoal

Exista „oameni” care fac afaceri cu simboluri. Dar nu exista.
Exista „judecatori”. Dar nu exista.
Exista „suporteri” care tin azi cu o echipa, maine cu alta, de la alb-rosii la ros-albastri, cand si unde e rost de cupe si campionate. Dar nu exista.

Exista ALB-ALBASTRI. Ei vor ceva mai mult decat un vas suflat cu aur cu sau fara doua urechi, sau doua vase sau 100. Ei au fost si vor fi mereu deschizatori de drumuri, frumosi nebuni invidiati de toti, cei mai adevarati rebeli, singuri impotriva tuturor, luptand pentru ce e al lor.

Echipa lor nu va muri niciodata chiar daca nu va mai fi sa calce niciodata pe un dreptunghi verde. Pentru ca ei cred in adevar, nu in trofee, steme sau hotie.

dan.motru (15 comentarii)  •  19 noiembrie 2012, 10:32

SINGURA CAMPIOANA A IUBIRII
UNICUL NUME AL NEMURIRII,
Focul pasiuni noastre pentru Campioana Unei Mari Iubiri arde cu aceeasi intensitate in contextul dezafilieri abuzive facuta de mafiotii Sandu Mircea si Dragomir.Plinge oltenia cu lacrimi amare aceasta dezafiliere abuziva facuta de excroci SANDU si DRAGOMIR care constituie o premiera penibila,ridicola fara precedent in alte campionate din lume sau competitii UEFA.
Excluderea Craiovei s-a facut ivocindu-se incalcarea grava a statutului FRF dar nu s-a detaliat si motivat ce anume incalcari sau comis si in ce consta gravitatea acestora.Motivarea prin faptul ca Univ.Craiova ar fi actionat Federatia in instanta nu sta in picioare,clubul se judeca doar cu Victor Piturca.Legea spune ca trebuie garantat dreptul la aparare cu stabilirea cailor de atac impotriva sanctiunilor aplicate.CRAIOVA nu a avut parte de asa ceva.
In 1973 Craiova este numita CAMPIOANA UNEI IUBIRI pentru ca a fost deposedata de primul titlu prin mijloace neortodoxe,trunchiate de catre Dinamo una din cele 2 echipe privilegiate ale sistemului totalitar.Neparticiparea in cupele europene datorita NECOMUNICARII facute de catre conducerea FRF a sistemului totalitar este alta din multe persecutii,abuzuri facute STIINTEI din acea perioada.De-a lungul timpului,STIINTA a captivat prin farmecul ei in afara de olteni,iubitori si suporteri din toata tara si dincolo de granite fiind echipa care a luptat mereu contra sistemului si a reusit,de cele mai multe ori sa-l invinga cu 4 Titluri de Campioana si 6 Cupe ale Rominiei in palmares.
FC Univ.Craiova s-a transformat incet intr-un fenomen social.Destinul e scris in gena echipei.Nici acum nici altadata sistemul nu a ajutat-o pe CAMPIOANA UNEI MARI IUBIRI! Atita timp cit mai bate inima sudului povestea cea mai frumoasa a fotbalului rominesc trebuie sa continuie mai departe.Suntem aceeasi campioni ai unei mari iubiri,bolnavi de febra alb-albastra.Nu ne-am vindecat nici acum,cind ne-au rapit emblema,dar iubirea pentru culorile noastre este mai mare ca suferinta de acum.

De bucurie rar avuram parte
In unele duminici pe la nunti
Suntem olteni pe viata si pe moarte
Suntem olteni,adica suntem munti
Un rost ne-a dat maicuta noastra dulcea
Sa fim dintre romini cei mai fierbinti
Din Dolj si pina-n Olt,si pina-n Vilcea
Si pina-n Gorj si pina-n Mehedinti.

Religia oltenilor este cu STIINTA pina la moarte!

Esenta oltenilor ramine fanatismul in slujba CAMPIOANEI UNEI MARI IUBIRI!

Vremuri grele
Timpuri intunecate
O singura certitudine
Cu STIINTA pina la moarte!

Romin prin Nastere
Oltean Prin Gratia Divina!

Nascut si crescut antiBUCURESTI!
Acest deznodamint este unul dureros pentru suporterii Craiovei dar vom ramine aceeasi campioni ai unei mari iubiri,pentru ca dragostea pentru Univ.Craiova,istoria,mindria nu ni le pot dezafilia fiindca iubirea pentru Craiova este mostenire genetica la noi,pentru ca vom hrani sufletele copiilor nostri cu povesti a singurei campioane a iubirii-STIINTA! care ramine in continuare icoana noastra.Acest FENOMEN UNIV.CRAIOVA unic in fotbalul rominesc s-a format pentru ca echipele Steaua si Dinamo erau privilegiatele sistemului totalitar si aveau pirghiile abuzurilor si persecutiilor contracandidatei,DETERMININD simbolul SINGURI IMPOTRIVA TUTUROR si mitul de CAMPIOANA A UNEI MARI IUBIRI cu 4 titluri de campioana si 6 cupe ale rominiei.Acest merit de valoare al echipei a generat aceasta pasiune inflacarata unde stadionul fremata de fanatismul nostru,caracteristic genei de oltean ardoare si mindrie mostenita de la Dumnezeu.
Rabdarea noastra este arta de a spera si un imprumut facut fericirii pentru iubirea noastra suprema STIINTA!
Te asteptam farmecul nostru fiidca te pretuim ca pe-o icoana pentru istoria curata si unica cu cele mai multe trofeie in detrimentul privilegiatelor Steaua si Dinamo.
Vrem dreptate pentru cea mai iubita echipa care are palmaresul cel mai curat si autentic in fotbalul rominesc.
UN STRIGAT, O LACRIMA, UN MIT, O IUBIRE INFINITA PENTRU CAMPIOANA UNEI MARI IUBIRI!

cristian (1 comentarii)  •  19 noiembrie 2012, 10:34

abuzurile firmei de paza BGS au ajuns la un nivel greu de imaginat. daca stewarzii erau cei loviti jandarmeria evacua toata peluza cit ai clipi. cind suporterii sint pur si simplu calcati in picioare in tribuna jandarmaeria sta pe margine si „supravegheaza”. cred ca e cazul ca voi jurnalistii sa va implicati un pic in studierea contractului dintre federatie si firma asta de paza. cit incaseaza per meci BGSul din banii pe care ii lasam noi la casele de bilete? care este cuantumul acestui contract raportat la cit investeste federatia in fotbalul juvenil, de exemplu.

vrem raspunsuri, vrem lamuriri!

eugen (1 comentarii)  •  20 noiembrie 2012, 2:04

felicitarile mele domnule Geambasu .cu mare stima si respect …vad caci chiar mai exista cineva in romania care vede realitatea si nu ii este frik sa o redacteze……..ramanetzi tot asa

Comentează